Kulinarne rarytasy

Dyskusje o wszystkim i o niczym, gry, zabawy itp.

Moderator: Mods

Awatar użytkownika
Volverin
Moderator
Posty: 10773
Rejestracja: 13 sie 2008, 09:40
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Volverin » 27 lip 2016, 18:10

Polecam patelnię i filet z kurczaka z biedronki.
Siwy zrezygnował!
data rezygnacji: 20.09.15 #yuhupark

hello
Posty: 813
Rejestracja: 22 wrz 2012, 18:51
Kontakt:

Post autor: hello » 27 lip 2016, 18:33

Też polecam parowar :mrgreen: minus taki, że to ustrojstwo jest duże i nie chce mi sie go rozkładać. A tak to same plusy.
Czas z BVB i tym forum był świetną przygodą :) trzymajcie się ludziska ciepło.

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 27 lip 2016, 19:24

Polecam dużą patelnię, dużą ilość tłuszczu do smażenia i konkretne mięso, np. takie, co odleżało całą noc w miodowej marynacie. I cebulę, jak najwięcej dobrze obrobionej cebuli! No i do tego browar. Tak zdrowo i konkretnie to z parowaru nie zjecie nigdy! Ot, rzekłem.
#forumumarło

hello
Posty: 813
Rejestracja: 22 wrz 2012, 18:51
Kontakt:

Post autor: hello » 27 lip 2016, 19:45

kowdi, bój się Boga! :shock:
Czas z BVB i tym forum był świetną przygodą :) trzymajcie się ludziska ciepło.

Awatar użytkownika
Murzyn
Moderator
Posty: 3739
Rejestracja: 26 paź 2007, 11:51
Lokalizacja: Sodoma k. Gomory
Kontakt:

Post autor: Murzyn » 27 lip 2016, 20:00

Dobrze prawi, smażonki nic nie zastąpi. A ten zapach przypalonego tłuszczu, mmm...
Jeżu, ufam Tobie!

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 27 lip 2016, 20:42

Murzyn pisze:Dobrze prawi, smażonki nic nie zastąpi. A ten zapach przypalonego tłuszczu, mmm...
Jak nie umiesz smażyć to wypad z kuchni! Przypalony tłuszcz, se wymyślił...
A tak poważniej, na dobrej patelni to tłuszczu wystarczy drobinka, każde dziecko to wie. Tak samo jak każde dziecko wie, że podstawą diety jest dobrze przysmażone lub grillowane/pieczone mięso. Jak kobieta nie potrafi przygotować dobrych żeberek w miodzie czy dobrze zeszklić cebuli to po co w ogóle pcha się do kuchni? Przecież to jest prostsze niż przygotowanie dobrej kawy!
#forumumarło

hello
Posty: 813
Rejestracja: 22 wrz 2012, 18:51
Kontakt:

Post autor: hello » 27 lip 2016, 20:58

Ale macie wymagania, żeberka w miodzie :mrgreen:
Czas z BVB i tym forum był świetną przygodą :) trzymajcie się ludziska ciepło.

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 27 lip 2016, 21:09

Żeberka w miodzie to arcyprosta potrawa, jeżeli to są duże wymagania to ja nie wiem co nimi nie jest. :mrgreen:
#forumumarło

hello
Posty: 813
Rejestracja: 22 wrz 2012, 18:51
Kontakt:

Post autor: hello » 27 lip 2016, 21:30

Dobrze, zmierzę sie z tą potrawą, jesteście źli :-P
Czas z BVB i tym forum był świetną przygodą :) trzymajcie się ludziska ciepło.

Awatar użytkownika
Volverin
Moderator
Posty: 10773
Rejestracja: 13 sie 2008, 09:40
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Volverin » 27 lip 2016, 21:59

Ja tam zawsze patelnia teflonowa i bez oleju filety z kurczaka/mięso mielone i tak w kółko. Tylko przyprawy zmieniam.
Siwy zrezygnował!
data rezygnacji: 20.09.15 #yuhupark

Awatar użytkownika
Murzyn
Moderator
Posty: 3739
Rejestracja: 26 paź 2007, 11:51
Lokalizacja: Sodoma k. Gomory
Kontakt:

Post autor: Murzyn » 27 lip 2016, 22:13

kowdi pisze:Jak nie umiesz smażyć to wypad z kuchni! Przypalony tłuszcz, se wymyślił...
Może i w kuchni nie jestem tak dobry, za to moderator ze mnie arcywybitny i tym samym przenoszę rozmowę do bardziej odpowiedniego tematu.
Jeżu, ufam Tobie!

saber
Posty: 464
Rejestracja: 18 paź 2011, 20:01
Kontakt:

Post autor: saber » 27 lip 2016, 22:41

kawłąki piersi w marynacie z miodu-kechapu-musztardy-cebuli-rodzynek do piekarnika na 20-30 min około 180 stopni pycha !!!!!!

Awatar użytkownika
Maczuga
Posty: 2856
Rejestracja: 23 sie 2008, 11:57
Lokalizacja: Breslau
Kontakt:

Post autor: Maczuga » 27 lip 2016, 23:11

dobre flaczki bym zjadł, ale chyba muszę przejść na warzywa na parze ;/

Tooommeeek
Posty: 7068
Rejestracja: 11 cze 2009, 11:39
Kontakt:

Post autor: Tooommeeek » 28 lip 2016, 09:13

hello pisze:Te¿ polecam parowar :mrgreen: minus taki, ¿e to ustrojstwo jest du¿e i nie chce mi sie go rozk³adaæ. A tak to same plusy.
No tak, tylko porownaj z 2-4 garnkami, chyba to lepsze ;-)
Volverin pisze:Ja tam zawsze patelnia teflonowa i bez oleju filety z kurczaka/miêso mielone i tak w kó³ko. Tylko przyprawy zmieniam.
Co do teflonu, z tego co slyszalem to jak tylko pojawia sie jakies rysy, zdarcia itp, to lepiej patelnie wyrzucic jak najdalej, nie kazdy wie :-P
Bo Warszawa...! pisze:Czym siê to ró¿ni od zwyk³ego garnka do gotowania na parze?
Nie uzywalem nigdy takiego garnka, ile tam jest poziomow, jeden czy moze byc wiecej? Taki parowar 2-3 poziomy jest na caly obiad.
Wydaje mi sie ze jest sporo roznic, zostawie Cie z google sam na sam :-P

Awatar użytkownika
hesus
Posty: 2291
Rejestracja: 24 sty 2009, 13:59
Lokalizacja: Elbląg - Darłowo
Kontakt:

Post autor: hesus » 28 lip 2016, 11:03

Może ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na kaczkę? Ostatnio mi bardzo zasmakowała. Próbowałem już z żurawinami i malinami, wyszło genialnie. Może jeszcze jakieś ciekawe pomysły ktoś ma?

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 28 lip 2016, 11:21

Tooommeeek pisze:Co do teflonu, z tego co slyszalem to jak tylko pojawia sie jakies rysy, zdarcia itp, to lepiej patelnie wyrzucic jak najdalej, nie kazdy wie :-P
Ponoć tak, jak się ma prawdziwy teflon. Dlatego używam ceramicznych. One nie mają takich problemów. ;-)
#forumumarło

Awatar użytkownika
Bo Warszawa...!
Posty: 5512
Rejestracja: 01 paź 2011, 10:43
Kontakt:

Post autor: Bo Warszawa...! » 28 lip 2016, 16:08

hesus pisze:Może ma ktoś jakiś sprawdzony przepis na kaczkę? Ostatnio mi bardzo zasmakowała. Próbowałem już z żurawinami i malinami, wyszło genialnie. Może jeszcze jakieś ciekawe pomysły ktoś ma?
Z jabłkami! Ale dokładnego przepisu Ci nie podam. W każdym razie - dla mnie jak kaczka, to przede wszystkim z jabłkami.

zieleninka
Posty: 22
Rejestracja: 08 sie 2019, 12:23

Re: Kulinarne rarytasy

Post autor: zieleninka » 01 paź 2019, 11:31

Ja ostatnio w ogóle nie mam czasu gotować, a po drugie chciałabym trochę schudnąć, więc przerzuciłem się na catering dietetyczny. Jest to bardzo wygodna opcja, bo dostaję ciepłe posiłki o wskazanych godzinach. Dodatkowo nie muszę myć naczyń, bo jedzenie przychodzi do mnie w takich biodegradowalnych opakowaniach.

Borys59
Posty: 11
Rejestracja: 29 paź 2019, 16:02
Kontakt:

Re: Kulinarne rarytasy

Post autor: Borys59 » 29 paź 2019, 16:06

Ale taki catering chyba nie oznacza zaraz spadku wagi. Trzeba by wybrać specjalny plan z mniejszą ilością kalorii. Ja bym chyba nie wytrzymał, wolę mieć brzuszek.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości