Telefony, iPody...
Moderator: Mods
- Mbuti3
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Wixu
- Kontakt:
Panowie i panie, kupujecie coś na AliExpress?
Mój szwagier jako pierwszy kupił sobie chiński telefon. Sprzęt, który dostał, okazał się bardzo dobrej jakości - podobnie jak inne modele, które zamawiał dla rodziny.
Sam miałem niedawno wymienić telefon i stwierdziłem, że zakupię od skośnookich.
Padło na jednego z największych graczy na chińskim rynku - Xiaomi, a dokładniej na model Redmi Note 2.
5,5 calowy wyświetlacz, rozdzielczość full hd, 2 gb ramu. Nie ścina się, śmiga aż miło, a kosztował trochę ponad 500 złociszy. Jak na telefon o specyfikacji godnej modeli za ponad tysiąc złotych, jestem cholernie zadowolony.
Są pewne minusy - jakość wykonania. W przypadku RN2 można bać się trochę o noszenie go w kieszeni, bo może się wygiąć (tak przynajmniej relacjonują niektórzy właściciele). Lekiem na ten problem jest kupno jakiegoś case'a/bumpera. No i koniecznie szkla hartowanego, bo oficjalnej dystrybucji sprzętu Xiaomi w Polsce nie ma, a co za tym idzie żadnej gwarancji. Plus jest taki, że jeśli coś nam się w tym sprzęcie zepsuje, i tak taniej jest kupić komponent i zanieść go do punktu GSM do naprawy.
Ale jeśli ktoś chce mieć gwarancję, to od jakiegoś czasu w X-com i innych sklepach jest do kupienia sprzęt Meizu - sprowadziłem model M2 mini mojemu bratu i jest bardzo zadowolony. Obecnie kosztuje na Ali niewiele ponad 400 zł.
Niewiele czasu musiało minąć, aż stałem się fan-boy'em chińskiej elektroniki, a szczególnie Xiaomi (które określa się mianem chińskiego Apple). Wkrótce zakupiłem PowerBank, który sprawuje się rewelacyjne, jak również Mi Band - opaskę monitorującą dzienną aktywność.
A wy kupujecie jakiś sprzęt na Aliexpress/Banggood/Gearbest?
Myślę nad stworzeniem odpowiedniego tematu, jeśli tylko znajdę odzew.
Mój szwagier jako pierwszy kupił sobie chiński telefon. Sprzęt, który dostał, okazał się bardzo dobrej jakości - podobnie jak inne modele, które zamawiał dla rodziny.
Sam miałem niedawno wymienić telefon i stwierdziłem, że zakupię od skośnookich.
Padło na jednego z największych graczy na chińskim rynku - Xiaomi, a dokładniej na model Redmi Note 2.
5,5 calowy wyświetlacz, rozdzielczość full hd, 2 gb ramu. Nie ścina się, śmiga aż miło, a kosztował trochę ponad 500 złociszy. Jak na telefon o specyfikacji godnej modeli za ponad tysiąc złotych, jestem cholernie zadowolony.
Są pewne minusy - jakość wykonania. W przypadku RN2 można bać się trochę o noszenie go w kieszeni, bo może się wygiąć (tak przynajmniej relacjonują niektórzy właściciele). Lekiem na ten problem jest kupno jakiegoś case'a/bumpera. No i koniecznie szkla hartowanego, bo oficjalnej dystrybucji sprzętu Xiaomi w Polsce nie ma, a co za tym idzie żadnej gwarancji. Plus jest taki, że jeśli coś nam się w tym sprzęcie zepsuje, i tak taniej jest kupić komponent i zanieść go do punktu GSM do naprawy.
Ale jeśli ktoś chce mieć gwarancję, to od jakiegoś czasu w X-com i innych sklepach jest do kupienia sprzęt Meizu - sprowadziłem model M2 mini mojemu bratu i jest bardzo zadowolony. Obecnie kosztuje na Ali niewiele ponad 400 zł.
Niewiele czasu musiało minąć, aż stałem się fan-boy'em chińskiej elektroniki, a szczególnie Xiaomi (które określa się mianem chińskiego Apple). Wkrótce zakupiłem PowerBank, który sprawuje się rewelacyjne, jak również Mi Band - opaskę monitorującą dzienną aktywność.
A wy kupujecie jakiś sprzęt na Aliexpress/Banggood/Gearbest?
Myślę nad stworzeniem odpowiedniego tematu, jeśli tylko znajdę odzew.

- kowdi
- Kontakt:
- Wixu
- Kontakt:
- kowdi
- Kontakt:
Od progu "każdy sprzęt, który traktuję poważnie, a nie jako "chińczyka"". Nie ma konkretnej kwoty. A dodając do tego fakt, że ja w ogóle wolę kupić raz, drożej a lepiej to "chińczyki" nie goszczą u mnie często. Raczej jakieś gadżety, ciekawostki. Znajomy za to potrafi wiele dziwnych rzeczy kupić z tamtych rejonów świata i problemów (o ile celnicy nie zgarną paczki) to nie ma żadnych.
Jakbym miał kupić telefon "chińskiej" marki (z tych popularniejszych, bo ostatnio coraz więcej ich wchodzi u nas na rynki) to kupowałbym również w Polsce, u normalnego sprzedawcy, a nie sprowadzał przez tego typu strony. Ale niektórzy uważają, że jestem dziwny, bo "nawet" gry na kompa kupuję, a nie ściągam.
Jakbym miał kupić telefon "chińskiej" marki (z tych popularniejszych, bo ostatnio coraz więcej ich wchodzi u nas na rynki) to kupowałbym również w Polsce, u normalnego sprzedawcy, a nie sprowadzał przez tego typu strony. Ale niektórzy uważają, że jestem dziwny, bo "nawet" gry na kompa kupuję, a nie ściągam.

#forumumarło
- poldinhio
- Kontakt:
W de bardzo popularna już jakiś czas temu stała się marka Huawei (są zresztą sponsorem Borussii i zaopatrują w darmowy internet kibiców na SIP) sam posiadam Huawei p8 lite i za te pieniądze (199euto) w życiu nie znalazłby niczego na podobnym poziomie sprzętowym, a i wygląd oraz jakość są na bardzo o wysokim poziomie
- Wixu
- Kontakt:
Nie rozumiem za bardzo co te porównanie ma wnosić do dyskusji, ale w porządku.kowdi pisze: Ale niektórzy uważają, że jestem dziwny, bo "nawet" gry na kompa kupuję, a nie ściągam.

Poldinho, Huawei szturmuje Europę, a h8, jak zdążyłem zauważyć, jest hitem wśród moich znajomych. Rzeczywiście przyjemny telefon w całkiem niezłej cenie (wygrywa opcja gwarancji).

- Szajbus
- Kontakt:
Huawei to marka która spokojnie mozna polecić mimo że to chińczyk :) Ale jest to jedyny chińczyk jakiego bym kupił najnowszy huawei mate 8 to świetne urzadzenie :) a jego cena jak na flagowca 2600 zł to jak za darmo w porównaniu do samsunga :D (teraz mam samsunga) :D czy Apple :) które w ogóle kosi kasę mimo że oferuje wg mnie oczywiście kupę
- Wixu
- Kontakt:
- Szajbus
- Kontakt:
- poldinhio
- Kontakt:
- Wixu
- Kontakt:
http://www.productfrom.com/products/CN/Samsung/0/Szajbus pisze:Samsung => korea
Z tej strony wynika, że dużo sprzętu Samsunga jest produkowanego w Chinach.
Podobnie jak Apple. Na obudowie "designed in California" a "made in China".
Argument przeciw dotyczył wszystkich chińczyków zamawianych z Azji, a nie Huawei.Szajbus pisze:Marki chińskie typu One plus czy xiaomi to jeszcze raczkują jedyny godny chińczyk to huawei. Brak gwarancjii ?? huawei ma normalną gwarancje

Xiaomi raczkuje? Zobacz sobie statystyki sprzedaży. To, że nie ma ich w Europie nie wynika z tego, że raczkują, a raczej z braku chęci wkraczania na rynek, bo najpierw musieliby zabulić mnóstwo hajsu za patenty. I wtedy ich modele byłby automatycznie droższe o 200-300 zł.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2016, 16:38 przez Wixu, łącznie zmieniany 1 raz.

- divide
- Kontakt:
Tak się składa, że jestem posiadaczem modelu OnePlus One i muszę przyznać, że jestem z niego zadowolony, nawet mimo faktu, że pojawiła mi się plamka na wyświetlaczu przez ich etui prawdopodobnie (i jest teraz w naprawie), to sam telefon jest według mnie świetny i każdemu polecam :)Szajbus pisze:Samsung => korea
Marki chińskie typu One plus czy xiaomi to jeszcze raczkują jedyny godny chińczyk to huawei. Brak gwarancjii ?? huawei ma normalną gwarancje
- Siwy
- Kontakt:
Re: Telefony, iPody...
Jest tutaj ktoś posiadaczem iphone'a? Pytanie z ciekawości ile wam trzyma bateria?
"Nie trać czasu na wyjaśnienia. Ludzie i tak słyszą to, co chcą słyszeć..."
Zuruck in der Konigsklasse!!
"Immer ein Borusse" - Nuri Sahin
- rasiak
- Kontakt:
Mam 6s plus iOS 10 i trzyma 3-4 dni, czasami nawet tydzień.
Und wir werden immer Borussen sein,
es gibt nie, nie, nie einen anderen Verein!
- Siwy
- Kontakt:
Jaką masz pojemną baterię? i czy używasz jakiś aplikacji które pracują w tle + internet włączony?
- rasiak
- Kontakt:
Bateria 2915mAh
Niektóre aplikacje działają w tle np. Flashscore, wifi ciagle włączone, Bluetooth też ciągle włączone, sparowany z zegarkiem. Jeśli chodzi o internet 3G albo LTE, ro bateria szybciej pada, zwłaszcza LTE.
Niektóre aplikacje działają w tle np. Flashscore, wifi ciagle włączone, Bluetooth też ciągle włączone, sparowany z zegarkiem. Jeśli chodzi o internet 3G albo LTE, ro bateria szybciej pada, zwłaszcza LTE.
Und wir werden immer Borussen sein,
- Siwy
- Kontakt:
Mam 8'kę ale zwykłą (nie plusa) jest niecałe 2000mah i trzyma mi prawie półtora dnia także wynik dobry, chciałem po prostu porównać jak innym ajfonofcom trzyma aku :D