Gry (PC, PS, Xbox)

Moderator: Mods

Awatar użytkownika
Volt
Posty: 481
Rejestracja: 09 lut 2013, 19:35
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: Volt » 18 wrz 2014, 22:12

Mnie to strasznie niepokoi, bo na zwykłym kompie mam tylko Core 2 Duo (najmocniejszy, ale jednak C2D) i 4 GB RAM, a na lapku co prawda i5 i 8 GB, ale to laptop jednak. Aż mi się wierzyć nie chce, że może mieć znacznie większe wymagania niż GTA IV.

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 29 wrz 2014, 12:43

Niestety chyba przesadzili z tymi wymaganiami tej fify bo co gram z jakimś ogórem to mi zacina gre bo typ gra na jakiejś kuchence ... ( sprawdzone bo z kumplem gram co ma tak samo dobry sprzet jak ja i nic nie zacina :D ) Także EA się nie popisało skoro fifa ma za duże wymagania ;p

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 953
Rejestracja: 20 cze 2008, 15:56
Kontakt:

Post autor: Neo » 01 paź 2014, 20:19

Na jakich sprzętach gracie i czy demko też wam nie cieło?
chairmen and directors come and go, managers come and go, players come and go but the supporters are there forever !

Awatar użytkownika
Volverin
Moderator
Posty: 10773
Rejestracja: 13 sie 2008, 09:40
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Volverin » 01 paź 2014, 21:41

AMD FX-8320 3.50 GHz
RAM 4 gb
Karta 1gb pamięci ddr5.

Wystarczy na granie na niskich. Na wysokich już tnie. Wymagania znacznie zwiększyli.
Siwy zrezygnował!
data rezygnacji: 20.09.15 #yuhupark

13
Posty: 310
Rejestracja: 09 cze 2013, 11:17
Kontakt:

Post autor: 13 » 01 paź 2014, 21:42

Słaba optymalizacja, nie da się chociażby wyłączyć kibiców.

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 01 paź 2014, 23:04

intel i5-4670k podkręcony na 4.20 GHz
8 GB ram
MSI GTX 770

to tak po krucy generalnie gra źle zoptymalizowana bo jak strzelę gola to zacina jak ziomki się cieszą :-P

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 953
Rejestracja: 20 cze 2008, 15:56
Kontakt:

Post autor: Neo » 02 paź 2014, 19:20

Ech kutaski z EA zmienili silnik żywcem wzięty z PS4 i nawet nie chciało się zapewne cokolwiek zoptymalizować.

Dzięki panowie za odzew. Wstrzymuje się z zakupem. Co prawda grafika mam GTX 660 ale i5 tylko na 2 rdzeniach a do obsłużenia jeszcze ekran fullhd więc może być z dupy. Demo tylko momentami i troszkę przycina bez względu na jakość grafiki (więc pewnie procek nie wyrabia) ale tak grać to ja nie lubię ;p

Poczekam na cracka i jak stestuje i będzie lepiej jak demo wtedy się skuszę ;p
chairmen and directors come and go, managers come and go, players come and go but the supporters are there forever !

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 02 paź 2014, 19:22

Do sprawdzenia co nie wyrabia polecam programy typu AIDA i rejestrację danych wykorzystania poszczególnych elementów (zakładka logging). A co do optymalizacji, nikomu na tym (z producentów) nie zależy przy takich tytułach, bo ludzie i tak się na to rzucą ;-)
#forumumarło

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 953
Rejestracja: 20 cze 2008, 15:56
Kontakt:

Post autor: Neo » 02 paź 2014, 19:52

Do testowania polecam to:
http://www.systemrequirementslab.com/cyri

Małe zgrabne i przyjemne, choć i tak nie jest to jakieś super hiper ach i och .
chairmen and directors come and go, managers come and go, players come and go but the supporters are there forever !

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 03 paź 2014, 15:23

Neo ale przycina tylko podczas cieszynek także nie ma tragedii :D (przynajmniej moim wypadku) :D

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 953
Rejestracja: 20 cze 2008, 15:56
Kontakt:

Post autor: Neo » 04 paź 2014, 07:07

U mnie w przypadku cieszynek oraz niektórych powtórek i może nie tyle przycina co czasem ta animacja przyśpiesza i zwalania. Więc dupa ;/
chairmen and directors come and go, managers come and go, players come and go but the supporters are there forever !

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 04 paź 2014, 09:19

Myslę, że w którejś aktualizacji to poprawią ale będzie trzeba poczekać :D w końcu to EA to jak mieliby wydać dopracowaną grę ? to nie w ich stylu :D

Awatar użytkownika
Martinek
Posty: 578
Rejestracja: 23 gru 2011, 11:12
Lokalizacja: Freie Stadt Danzig
Kontakt:

Post autor: Martinek » 04 paź 2014, 09:56

Mam tak samo jak Panowie wyżej. :)

Na niskich jest ogólnie okej, ale już w meczach online tnie niemiłosiernie. Super duper "nekstdżemowe" cutscenki w 15 fpsach... Gra niezoptymalizowana, ludzie też mają z tym problem (na forach EA jest wiele tematów o tym), ale wątpię aby temu złodziejskiemu korpo chciało się coś zrobić w kierunku zadowolenia wiernych fanów gry. :lol:
twitter.com/saboteur_cod

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 04 paź 2014, 13:27

Martinku zrobią tylko jak zawsze w którejś aktualizacji i nie od razu :D Trzeba czekać takie już jest EA :D Dlatego czasem wole pograć w SC2 Blizzard przynajmniej dopracowuje gry ;p

Awatar użytkownika
Martinek
Posty: 578
Rejestracja: 23 gru 2011, 11:12
Lokalizacja: Freie Stadt Danzig
Kontakt:

Post autor: Martinek » 05 paź 2014, 21:13

Szajbus, a czy próbowałeś ustawić maksymalną wydajność w panelu sterowania? Mi pomogło, ale trochę hałasuje. :) http://www.fifapolonia.pl/forum/viewtop ... 62&t=29045
twitter.com/saboteur_cod

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 05 paź 2014, 22:56

Zawsze mam tak ustawione :D ale podczas gry nie ma ścin tylko podczas cieszynek i to czasem przynajmniej u mnie :D

Awatar użytkownika
KOazker
Posty: 899
Rejestracja: 30 maja 2013, 10:51
Lokalizacja: z Polski
Kontakt:

Post autor: KOazker » 07 paź 2014, 17:44

Nie ma to jak konsola, fajnie dopracowane bez zbędnych bugów. I wygoda gry jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 07 paź 2014, 18:12

konsola i dopracowane gry ?:D fifa owszem ale zobacz sobie grafikę w BF 4 na konsoli i na pc i później mów o dopracowaniu :D na konsole to sportowe jakieś bijatyki i wyścigi :D A tak to bieda :D co nie zmienia faktu, że jakbym miał fajny TV to bym sobie kupił konsole :D fajny mam na mysli taki http://brain-images.cdn.dixons.com/6/8/ ... 86_005.jpg :D bo inaczej nie widze sensu kupowania konsoli :D ale to moje osobiste zdanie :D

Awatar użytkownika
KOazker
Posty: 899
Rejestracja: 30 maja 2013, 10:51
Lokalizacja: z Polski
Kontakt:

Post autor: KOazker » 07 paź 2014, 18:58

Pisząc dopracowane nie miałem na myśli grafiki, tylko płynnośc gry i działanie mechaniki, swoją drogą na next genach grafika jest na poziomie PC więc nie twierdził bym, że jest bieda. A i twierdzenie, że konsola do bijatyk itp. Miałem identyczne odczucie BF na konsoli, GTA na konsoli?? HAHAH. A jak dorwałem się do konsoli to stwierdzam, że granie na konsolce w strzelanki, RPG (i inne gry gdzie trzeba troszkę się nauczyć grać na analogach) daje więcej frajdy niż granie na PC. I identycznie mieli moi dwaj bracia, więc trzeba tego doświadczyć zanim się wypowiemy :P.

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 07 paź 2014, 20:26

Grałem na konsolach w fpsy i jako wieloletni grasz stwierdzam, że to jest tragedia :D Ale każdemu pasuje co innego :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość