Gry (PC, PS, Xbox)
Moderator: Mods
-
- Kontakt:
-
- Redakcja
- Kontakt:
- Siwy
- Kontakt:
I to jest niestety myślenie FIFowców - "nie gram w PES'a bo nie ma licencji dlatego PES jest do dupy, idę pokopać w fifkę bo tam wszystko jest fajnie, stadiony, licencje, drużyny, składy!!!1111"GotzePL pisze:Wybrałbym pesa gdyby była bundesliga ;d
Czytasz w moich myślach misiaczkuLaurent pisze:Panowie nie ma się co zastanawiać nad Fifą tylko wybierać PESA
Ktoś może chętny na gierkę przez neta? :->

"Nie trać czasu na wyjaśnienia. Ludzie i tak słyszą to, co chcą słyszeć..."
Zuruck in der Konigsklasse!!
"Immer ein Borusse" - Nuri Sahin
-
- Kontakt:
- Siwy
- Kontakt:
Też mnie to niesamowicie irytuje jak wiele niedopracowanych rzeczy w PESie ale no jakieś powody tego muszą być, nie wiem w każdym razie nie widzę problemu, ściągam patcha który nie waży wiele a którego zainstalować potrafiłaby nawet mój pies i mam wszystko gotowe jak w FIFIE
Lau, sory że dopiero teraz ale miałem ważną sprawę do załatwienia i dopiero teraz mogę pograć, tak w sumie do 1:00 w nocy będę siedział na kompie to jak coś to odezwij się tutaj albo na PW albo na moje GG

Lau, sory że dopiero teraz ale miałem ważną sprawę do załatwienia i dopiero teraz mogę pograć, tak w sumie do 1:00 w nocy będę siedział na kompie to jak coś to odezwij się tutaj albo na PW albo na moje GG

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Bo Warszawa...!
- Kontakt:
Siwy pisze: I to jest niestety myślenie FIFowców - "nie gram w PES'a bo nie ma licencji dlatego PES jest do dupy, idę pokopać w fifkę bo tam wszystko jest fajnie, stadiony, licencje, drużyny, składy!!!1111"
Przecież to już jest indywidualna kwestia. Tak samo dla mnie może być załosne wybieranie PESa, bo np. ma lepszą grafikę (nie wiem czy ma, nie interesuje się - to tylko przykład). Ja gram w tego typu gry głównie dla funu tworzenia własnego klubu, zarządzania nim, a nie po to, żeby mi idealnie odwzorowane postacie biegały po monitorze. Ktoś woli składy i licencje i gra w takiej otoczce mu sprawia przyjemnosc, ktos woli swietna grafike kosztem duzej ilosci klubow i skladow, a jeszcze dla kogoś innego najważniejsza jest przejrzystość gry. Proste.
edit// @up, no chyba wynika to z braku licencji, czyli krótko mówiąc Konami nie ma takiej kasy, żeby móc użyc nazw niemieckich klubów, a widocznie nie chcą tworzyć jakichś kasztanowatych podrób.
-
- Kontakt:
Ja sie tu zgadzam, nie chcialo mi sie na tamten post odpisywac :pBo Warszawa...! pisze:Kto¶ woli sk³ady i licencje i gra w takiej otoczce mu sprawia przyjemnosc, ktos woli swietna grafike kosztem duzej ilosci klubow i skladow, a jeszcze dla kogo¶ innego najwa¿niejsza jest przejrzysto¶æ gry. Proste.
Po co na sile przekonujesz do FIFY, moze jemu sie nie chce bawic w patche, moze woli same oryginalne rzeczy, dlaczego uznajesz jego zdanie za glupie z takiego powodu?

'Bo Warszawa...! pisze:edit// @up, no chyba wynika to z braku licencji, czyli krótko mówi±c Konami nie ma takiej kasy, ¿eby móc u¿yc nazw niemieckich klubów, a widocznie nie chc± tworzyæ jakich¶ kasztanowatych podrób.
To jest chyba bardziej wina FIFY jako federacji, nie znam szczegolow tej sprawy, ale nie sadze zeby Konami po prostu chcialo zaoszczedzic kosztem Bundesligi. Kiedys gdzies ktos o tym pisal, ale bylo to dawno i juz nie pamietam.
PS Anglii tez nie ma nie? Tzn jest ale z North London itp?
- Bo Warszawa...!
- Kontakt:
Czy to do mnie?Tooommeeek pisze: Ja sie tu zgadzam, nie chcialo mi sie na tamten post odpisywac :p
Po co na sile przekonujesz do FIFY, moze jemu sie nie chce bawic w patche, moze woli same oryginalne rzeczy, dlaczego uznajesz jego zdanie za glupie z takiego powodu?![]()

-
- Kontakt:
- Pingas
- Kontakt:
Ja wolę zdecydowanie FIFĘ, wielu narzeka, że nic się zmienia, bo po prostu nie ma już co się zmieniać, dla mnie ta gra jest już bliska ideału (chociaż denerwują te same komentarze co rok)
Grałem w PESA, lecz przez cały mecz miałem wrażenie że brakuje tego "czegoś" co ma FIFA, nie do końca wiem co, po prostu PES po jednym meczu mnie nudzi, a w FIFĘ jeszcze mogę z 3 zagrać
Jak ktoś ma oryginalną FIFĘ 13 to niech zaprosi na Origin (nick PingasBVB), chętnie zagram partyjkę przez neta

Jak ktoś ma oryginalną FIFĘ 13 to niech zaprosi na Origin (nick PingasBVB), chętnie zagram partyjkę przez neta

Polecam, u mnie działa: http://www.fifapolonia.pl/?page=news&id=3484Tooommeeek pisze:jedynym dla mnie ograniczeniem jest to, ze nie mozna wydluzyc meczu
- Ero
- Kontakt:
- Siwy
- Kontakt:
Nie rozumiesz, mi nie chodzi o to że ktoś kto gra w FIFĘ jest głupi bo gra w FIFĘ, nie! Tylko po prostu wkurza mnie takie hejtowanie dla hejtowania PES'a w którego większość tych co najbardziej plują na tą grę w nią nie grała i przede wszystkim wkurza mnie to że ludzie odstawiają PES'a bo nie chce im się ściągnąć małego patcha i kliknąć "instaluj" (bo tyle to jest roboty) i po prostu z miejsca przekreślają tą grę, o to mi chodzi! Jasne, jak komuś się podoba bardziej FIFA to niech sobie w nią gra, ja nikomu nie rozkazuję.Bo Warszawa...! pisze: Przecież to już jest indywidualna kwestia. Tak samo dla mnie może być załosne wybieranie PESa, bo np. ma lepszą grafikę (...)
No a gra oprócz zabawy jednak chyba musi jednak trochę odwzorować rzeczywiste ruchy itd. szczególnie jeśli mówimy o grach piłkarskich więc tutaj jakby PES moim zdaniem ma wielką przewagę pod tym względem od produktu EA Sports, o grafice nawet nie ma co wspominać bo FIFA patrząc na to jak wygląda co roku to i za 10 lat chyba nie dorówna PESowi, wiadomo że jedna gra ma zalety których w drugiej grze brak i na odwrót. Ja po prostu zdecydowanie wolę grać w PES'a gdyż jest to gra moim zdaniem o wiele bardziej realistyczna a jeśli do tego dochodzą patche to jestem po prostu spełniony jeśli chodzi o wymagania do tej gry.
Za ewentualne literówki, błędy itd. z góry przepraszam ale jestem już totalnie padnięty, idę spać. Lau, napisałem Ci na gg (ogarniemy to w niedzielę). Jakby ktoś wiedział jak pograć w PES'a przez neta to niech da znać

- Volverin
- Moderator
- Kontakt:
-
- Redakcja
- Kontakt:
Nic dodać nic ująć :-> A już PES 13 który znacznie poprawił 12, gdzie zdarzały się jeszcze nudne mecze, to majstersztyk. Obrońcy nie atakują już rywala na raz, wchodzą w pojedynki, więcej czasu spędzają na poprawnym i sprytnym ustawieniu się, by złapać na spalonego itd. A ofensywa to już wachlarz możliwości, z tego co zauważyłem w 13 ciężko już cokolwiek zrobić podając piłkę bezpośrednio do partnera, ciągle trzeba szukać piłek na dobieg itd., sam zawodnik nie minie już rywala tak łatwo, występują problemy szybkościowe jak w realu tj. np. Kagawa przejmuje piłkę sam na sam i w 12 pognał by i strzelił a tu jak jakimś cudem nikt go nie dogoni to i tak przyciśnie na tyle, że nie łatwo będzie oddać precyzyjny strzał bądź bramkarz popisze się znakomitą interwencją... FIFA to jakieś nienaturalne przyspieszenia które mnie totalnie zniechęciły. Nie mówię już o grafice na co jestem trochę wyczulony, tu nie ma co porównywać.Siwy pisze: No a gra oprócz zabawy jednak chyba musi jednak trochę odwzorować rzeczywiste ruchy itd. szczególnie jeśli mówimy o grach piłkarskich więc tutaj jakby PES moim zdaniem ma wielką przewagę pod tym względem od produktu EA Sports, o grafice nawet nie ma co wspominać bo FIFA patrząc na to jak wygląda co roku to i za 10 lat chyba nie dorówna PESowi, wiadomo że jedna gra ma zalety których w drugiej grze brak i na odwrót. Ja po prostu zdecydowanie wolę grać w PES'a gdyż jest to gra moim zdaniem o wiele bardziej realistyczna a jeśli do tego dochodzą patche to jestem po prostu spełniony jeśli chodzi o wymagania do tej gry.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
- Wixu
- Kontakt:
Akurat nie łapię tego argumentu. Jak dla mnie pes zawsze był taką rozrywkową piłką, która z realnością miała niewiele wspólnego. Patrząc na fifę tam się da zauważyć większy realizm, to znaczy ustawienie piłkarzy, ich ruchy itd. Patrząc z daleka na fifę można odnieść wrażenie, że ogląda się prawdziwy mecz.Ero pisze:Mnie FIFA nie jara ani troche, jak dla mnie strasznie nierealna. PESIK + dobry patch + kilka twarzy + spolszczenie i jest cudnie"D
Ja lubię obie serie, więcej gram w pesa i niestety trochę mnie zaczyna denerwować. Żeby przez lata nie naprawić i udoskonalić gry obronnej to już jest żal straszny. Piłkarze przepuszczają piłkę kolo siebie, nawet jeśli prostopadłe podanie leci z prędkością ślimaka... Tak samo czas reakcji przy zmienianiu kierunku, strzelać bramki w pesie to tak naprawdę liczenie na wpadkę sztucznej inteligencji.
Za to fifa daje zdecydowanie mniej "funu", ale 11 była niezła.
- Siwy
- Kontakt:
I właśnie dlatego nigdy chyba fani PES'a nie dogadają się z fanami FIFY (przynajmniej jaWixu pisze: Jak dla mnie pes zawsze był taką rozrywkową piłką, która z realnością miała niewiele wspólnego.