Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  6  7  8  9  10    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Kadra BVB 2019/20 » Łukasz Piszczek
10 kwietnia 2012, 15:37 [cytuj]
Dani Alves- tak, nie da się ukryć, najlepszy prawy świata
Maicon- oglądałeś ostatnio mecze Interu, on jest dobrym obrońcą, ale nie tym co rok-dwa temu, wtedy był na pewno lepszy od Piszczka, teraz raczej na pewno nie
Sergio Ramos- to jest już środkowy obrońca i raczej tam zostanie
Mike Richards- to właśnie gościu na poziomie Piszczka,
Lahm- można polemizować, gra w Bayernie, ma dobrych kolegów w obronie, jak dla mnie gorzej broni od Piszczka, ma może lepszą technikę, ale w pojedynkach jeden na jeden jest raczej gorszy od piszczka,
Sagna- tu chyba kulą w płot, słaby tak jak cała obrona Arsenalu,
Ivanovic- gorszy w defensywie, jak na moje oko nie radzi sobie na skrzydle,
A tych kilku to troszkę niższy poziom od Piszczka...
Maicon- oglądałeś ostatnio mecze Interu, on jest dobrym obrońcą, ale nie tym co rok-dwa temu, wtedy był na pewno lepszy od Piszczka, teraz raczej na pewno nie
Lahm- można polemizować, gra w Bayernie, ma dobrych kolegów w obronie, jak dla mnie gorzej broni od Piszczka, ma może lepszą technikę, ale w pojedynkach jeden na jeden jest raczej gorszy od piszczka,
10 kwietnia 2012, 17:13 [cytuj]
"matix1706" powiedział/a:
Gra ofensywa to jedyne co potrafi, dobry, choć na pewno nie nr 1.
To, żę Piszczek ma asysty i gole nie robi z niego jednego z najlepszych obrońców na świecie. Obrońca ma bronić i dodatkowo atakować, Maicon robi lepiej to pierwsze :)
Nie wydaje mi się.
Wyjdź. *1
Lahm- można polemizować, gra w Bayernie, ma dobrych kolegów w obronie, jak dla mnie gorzej broni od Piszczka,
Wyjdź. *1
Gorszy w defensywie od Piszczka? No człowieku, proszę cię. Ivanovic!?
Glen Johnson gorszy? Gra tak samo jak Piszczu. Gra dobrze w ofensywie, kiwa, wrzuca, ale problem z defensywą, kontuzjogenny. W LFC jest lepszy prawy obrońca, Kelly. Kawał chłopa nie daje się robić w konia jak Piszczu i Johnson, a w ofensywie też nie jest najgorzej. Johnson gra w PL, przez co trochę inaczej się go kwalifikuje.
Stracili 41 (albo 42) bramek w 32 meczach. Odjąć pogrom z MU to daje 34/33 w 31 meczach. Zresztą są teraz trzeci w PL, wstali i podnieśli się niczym Feniks z popiołów. Z każdym meczem grali lepiej i są efekty, zawsze było na odwrót :)

*1 - to znaczy, że chyba zgłupiałeś.

i kolejna perełka.
teraz raczej na pewno nie
Albo "raczej", albo "na pewno".

Edit: Micah a nie Mike :)
Gra ofensywa to jedyne co potrafi, dobry, choć na pewno nie nr 1.
[quote="matix1706"]Maicon- oglądałeś ostatnio mecze Interu, on jest dobrym obrońcą, ale nie tym co rok-dwa temu, wtedy był na pewno lepszy od Piszczka, teraz raczej na pewno nie
10 kwietnia 2012, 18:01 [cytuj]
No, kolega wyżej wszysko napisał, więc ja już się użerać nie będę.

Albo jednak.
Ivanovic gorszy od Piszczka w defensywie? Chłopie, ty wiesz w ogóle kto to jest? widziałeś go w choć jednym meczu? dodam jeszcze, że jego wzrost i siła to dodatkowe atuty choćby ofensywne, których Piszczek aż w takim stopniu nie posiada.
Nie wiadomo, czy Ramos zostanie na stoperze, więc... :)
Lahm jest o klasę lepszy od Piszczka, parę razy lepszy technicznie, ma lepszą dynamikę, jest groźniejszy w ofensywie. Jeśli chodzi o defensywę, to polecam obejrzeć statystyki straconych goli Bayernu i porównać z naszymi, tam masz odpowiedź, jeśli chodzi o grę defensywną.
Co do reszty, nawet nie chce mi się odnosić. Wszystko już zostało napisane przez kolegę wyżej.

.

Jeszcze co do tego - ma dobrych kolegów w obronie? A Piszczu nie ma? Prawda jest taka, że gdyby nie asekuracja Bendera, Subo, to Łukasz nie moglby sobie pozwolic na zadne ekspedycje pod pole karne przeciwnika, i to widac gdy na DM grac chocby Bender.
Duet Hummels-Subo w moim mniemaniu nie odbiega klasą od tego Badstuber-Boateng. Hummels jest lepszy od Badstubera, a Boateng od Subo, ale są to różnice minimalne. Jeśli chodzi o lewą defensywę, to Alaba i Schmelle też się wiele nie różnią, więc Twoje tlumaczenie jest ... O_O

Jeszcze co do tego - ma dobrych kolegów w obronie? A Piszczu nie ma? Prawda jest taka, że gdyby nie asekuracja Bendera, Subo, to Łukasz nie moglby sobie pozwolic na zadne ekspedycje pod pole karne przeciwnika, i to widac gdy na DM grac chocby Bender.
Duet Hummels-Subo w moim mniemaniu nie odbiega klasą od tego Badstuber-Boateng. Hummels jest lepszy od Badstubera, a Boateng od Subo, ale są to różnice minimalne. Jeśli chodzi o lewą defensywę, to Alaba i Schmelle też się wiele nie różnią, więc Twoje tlumaczenie jest ... O_O
10 kwietnia 2012, 18:07 [cytuj]
I tak dla mnie Piszczu jest jednym z najlepszych prawych obrońców ,Micah jest na ten moment słabszy od Piszczka ,w Man City zacięcie walczy o grę w pierwszej 11 z Zabaletą wiec on raczej odpada , a Ivanovic nigdy go nie widziałem bo nie lubie Chelsea ,ale to co Piszczu robi w ofensywie jest na prawdę godne podziwu ,tylko Dani Alves jest tak dobry w ataku jak nasz Łukasz ,szkoda że przez to w obronie daje się jechać ale i tak patrząc na jego staty to wygląda świetnie tak jak Fuchs z S04
I tak dla mnie Piszczu jest jednym z najlepszych prawych obrońców ,Micah jest na ten moment słabszy od Piszczka ,w Man City zacięcie walczy o grę w pierwszej 11 z Zabaletą wiec on raczej odpada , a Ivanovic nigdy go nie widziałem bo nie lubie Chelsea ,ale to co Piszczu robi w ofensywie jest na prawdę godne podziwu ,tylko Dani Alves jest tak dobry w ataku jak nasz Łukasz ,szkoda że przez to w obronie daje się jechać ale i tak patrząc na jego staty to wygląda świetnie tak jak Fuchs z S04
10 kwietnia 2012, 18:59 [cytuj]
Alves jest numerem jeden na świecie...

Nie potrafi bronić? :lol:

Naczytaliście się jakiś bzdur z onetu. Alves jest niesamowicie dobry zarówno w obronie jak i w ataku. Wystarczy, że napiszcie na yt "Alves defending" i sami się przekonajcie. Nie ma lepszego zawodnika od niego na tej pozycji.

Łukasz jest bardzo dobry, naprawdę mamy klasowego bocznego obrońcę, ale nie przesadzajmy.
Alves jest numerem jeden na świecie...

Nie potrafi bronić? :lol:

Naczytaliście się jakiś bzdur z onetu. Alves jest niesamowicie dobry zarówno w obronie jak i w ataku. Wystarczy, że napiszcie na yt "Alves defending" i sami się przekonajcie. Nie ma lepszego zawodnika od niego na tej pozycji.

Łukasz jest bardzo dobry, naprawdę mamy klasowego bocznego obrońcę, ale nie przesadzajmy.
10 kwietnia 2012, 21:42 [cytuj]
"Volverin" powiedział/a:
Na yt to można wpisać Nelson Valdez Superstriker i też będzie świetny napastnik.
Na yt to można wpisać Nelson Valdez Superstriker i też będzie świetny napastnik.
10 kwietnia 2012, 21:45 [cytuj]
W takim razie mi zaufaj, bo oglądam Barcę bardzo często, chociażby w tej chwili. Wiem jak gra Alves i to jest zawodnik kompletny na swojej pozycji. Piszczek jest bardzo dobry i zalicza się do TOP10. Klopp potrafił wykorzystać jego atuty.
W takim razie mi zaufaj, bo oglądam Barcę bardzo często, chociażby w tej chwili. Wiem jak gra Alves i to jest zawodnik kompletny na swojej pozycji. Piszczek jest bardzo dobry i zalicza się do TOP10. Klopp potrafił wykorzystać jego atuty.
10 kwietnia 2012, 21:57 [cytuj]
Nie dlugo zrobie newsa, w tej chwili Piszczek jest najlepszym prawym obrońcą z 5 najsliniejszych lig na świecie. Statystyki są brane pod uwage, oceny itp
Nie dlugo zrobie newsa, w tej chwili Piszczek jest najlepszym prawym obrońcą z 5 najsliniejszych lig na świecie. Statystyki są brane pod uwage, oceny itp
10 kwietnia 2012, 22:13 [cytuj]
Ja mysle ze lepsi sa Alves i Ivanovic, reszta na poziomie Piszczka.
10 kwietnia 2012, 22:14 [cytuj]
Hmm, ciekawe Draginhio :-D
Oczywiście, wiadomo że trzeba brać to z przymrużeniem oka, bo rzeczywiście jest kilku lepszych, ale miło słyszeć takie rzeczy. Tym większy jest mój podziw, gdy przypomnę sobie, że na Euro 2008 Piszczu pojechał w miejsce... kontuzjowanego Kuby i nie było w tym nic dziwnego. Sam pamiętam jak pukałem się w czoło, gdy przestawiano Łukasza na obronę, a tu taka niespodzianka. Brawo Piszczu, ale także brawo Favre i brawo Klopp :-D
Hmm, ciekawe Draginhio :-D
Oczywiście, wiadomo że trzeba brać to z przymrużeniem oka, bo rzeczywiście jest kilku lepszych, ale miło słyszeć takie rzeczy. Tym większy jest mój podziw, gdy przypomnę sobie, że na Euro 2008 Piszczu pojechał w miejsce... kontuzjowanego Kuby i nie było w tym nic dziwnego. Sam pamiętam jak pukałem się w czoło, gdy przestawiano Łukasza na obronę, a tu taka niespodzianka. Brawo Piszczu, ale także brawo Favre i brawo Klopp :-D
10 kwietnia 2012, 22:20 [cytuj]
Alves jest lepszy i tyle. Piszczu zrobił kolosalne postępy, ale jeszcze musiałby trochę pokazać, aby równać się z alvesem. Już nawet nie mówię o liczbie spotkań na wysokim poziomie, bo chodzi mi o to że alves sprawdził się w sevilli i barcelonie, a piszczu na razie sprawdza się tylko z kubą. Nie jest to zarzut, ale nigdy nie wiadomo jakby to było w innej kompilacji. Z mario już tak dużo nie atakuje.

Nie zmienia to faktu, że piszczu jest jednym z największych zaskoczeń bundesligii ostatnich lat. Przynajmniej moim zdaniem.
Alves jest lepszy i tyle. Piszczu zrobił kolosalne postępy, ale jeszcze musiałby trochę pokazać, aby równać się z alvesem. Już nawet nie mówię o liczbie spotkań na wysokim poziomie, bo chodzi mi o to że alves sprawdził się w sevilli i barcelonie, a piszczu na razie sprawdza się tylko z kubą. Nie jest to zarzut, ale nigdy nie wiadomo jakby to było w innej kompilacji. Z mario już tak dużo nie atakuje.

Nie zmienia to faktu, że piszczu jest jednym z największych zaskoczeń bundesligii ostatnich lat. Przynajmniej moim zdaniem.
10 kwietnia 2012, 23:32 [cytuj]
"Tooommeeek" powiedział/a:
Richards to jest klasa światowa. Ivanović broni o klasę lepiej, ale w ofensywie tak nie szaleje jak Piszczu. Ale, że to są obrońcy to na tą chwilę Ivanović>;Piszczek. Richards ma 6 asyst i gole w PL, nie wiem jak tam Piszczek w Bundeslidze, ale zakładam, że lepiej wypada. Zagrał 1930 minut i otrzymał dwie żółte kartki. Gdy Richards przebywał na boisku MC straciło 22 bramki. Więc nie jest tak źle. Ale Warszawa ma rację, Piszczu może atakować dzięki dobrej asekuracji, wkońcu to gra drużynowa. Hmmm, Volve źle się wyraziłem. Nie tyle co nie umie broni, a bardziej nie gra na obronie bo Barca ma często posiadanie piłki koło 75% przez co Alvesa widać głównie w ataku. O obronie Alvesa znalazłem jeden filmik w którym ruchał pajacującego ronaldo jak chciał. W sumie Barce ciężko oceniać indywidualnie, bo tam nawet słabiutki Busqets sobie radzi. To jest siła Barcy, nie widać słabych punktów. Nie na temat, wracać. Piszczu ma 3 gole i 7 asyst także nie miażdży Richardsa. Ale nie popadajmy w statystykomanię, one nie grają. Ile Lewy bramek strzelił, ile asyst? A i tak gadanie, że słabo strzela, niech się nauczy wykorzystywać sytuację. A Reus mimo, że w statystykach gorszy do wychwalany pod niebiosa. Pierwszy lepszy przykład, że statystyki nie grają. Nie oceniajmy graczy po statystkach, proszę. One pomagają, ale nie przesądzają.
[quote]Nie zmienia to faktu, że piszczu jest jednym z największych zaskoczeń bundesligii ostatnich lat. Przynajmniej moim zdaniem.[/quote] Zgodzę się. Dostał Power-upa w BVB jak Goku gdy zabili Krillina ;)
Richards to jest klasa światowa. Ivanović broni o klasę lepiej, ale w ofensywie tak nie szaleje jak Piszczu. Ale, że to są obrońcy to na tą chwilę Ivanović>Piszczek. Richards ma 6 asyst i gole w PL, nie wiem jak tam Piszczek w Bundeslidze, ale zakładam, że lepiej wypada. Zagrał 1930 minut i otrzymał dwie żółte kartki. Gdy Richards przebywał na boisku MC straciło 22 bramki. Więc nie jest tak źle. Ale Warszawa ma rację, Piszczu może atakować dzięki dobrej asekuracji, wkońcu to gra drużynowa. Hmmm, Volve źle się wyraziłem. Nie tyle co nie umie broni, a bardziej nie gra na obronie bo Barca ma często posiadanie piłki koło 75% przez co Alvesa widać głównie w ataku. O obronie Alvesa znalazłem jeden filmik w którym ruchał pajacującego ronaldo jak chciał. W sumie Barce ciężko oceniać indywidualnie, bo tam nawet słabiutki Busqets sobie radzi. To jest siła Barcy, nie widać słabych punktów. Nie na temat, wracać. Piszczu ma 3 gole i 7 asyst także nie miażdży Richardsa. Ale nie popadajmy w statystykomanię, one nie grają. Ile Lewy bramek strzelił, ile asyst? A i tak gadanie, że słabo strzela, niech się nauczy wykorzystywać sytuację. A Reus mimo, że w statystykach gorszy do wychwalany pod niebiosa. Pierwszy lepszy przykład, że statystyki nie grają. Nie oceniajmy graczy po statystkach, proszę. One pomagają, ale nie przesądzają.
[quote]Nie zmienia to faktu, że piszczu jest jednym z największych zaskoczeń bundesligii ostatnich lat. Przynajmniej moim zdaniem.
11 kwietnia 2012, 11:03 [cytuj]
Takie ocenianie, kto lepszy w obronie, w ataku, itp., to momentami bezsensowne. I to z kilku powodów. Dani, Piszczu, Ivanovic, w sumie ktokolwiek przez was wymieniony, gra tak jak pozwalają koledzy z zespołu. Taki Alves ciagnie do przodu, bo w większości spotkań Barcelona atakuje, trzyma się przy piłce, a tyły są szczelnie zabezpieczone. Barca w teorii gra czworką obrońców, a w praktyce Alves jest skrzydłowym. Z drugiej strony do tej pory był Abidal, a mimo tego że nie brał wielkiego udziału w akcjach ofensywnych (debiutancką bramkę dla Barcy strzelił kilka miesięcy temu bodajże) to nikt nie zarzuca mu, że jest słaby - otrzymywał świetne noty. Taka taktyka klubu, jeden Alves wystarczy, bo ogołocić tyły po bokach z lewej strony to byłoby samojbóstwo. Dlatego też ciężko jest oceniać obrońców pod tym względem.
Natomiast śmialo można dyskutować nad szczegółami. A te szczególiki definiują klasę obrońcy. Piszczek gra bardzo dobrze, potrafi fajnie minąć zawodnika, wrzucić, jest niesamowicie szybki, ale nawet w ostatnim meczu dał się wziąć "na raz", co na tym poziomie po prostu nie może się zdarzyć. Przypomina mi się też kilka bramek pod koniec rundy jesiennej, wpadka z bramką Songa w Lidze Mistrzów... no, takie rzeczy się Lahmowi czy Alvesowi nie zdarzają. Przynajmniej ja tego nie zauważyłem.
Co do takich postaci jak Richards czy Ivanovic, to akurat wydaje mi się, że gdyby z nimi podmienić Piszczka, to MC czy Chelsea nie straciłyby na jakości. Łukasz kryjący zawodników Boltonu, Evertonu, Newcastle? Nie chcę tu porównywac lig, ale te zespoły to poziom Werderu, Leverkusen, więc chyba teoretycznie do opanowania. ;-)
Takie ocenianie, kto lepszy w obronie, w ataku, itp., to momentami bezsensowne. I to z kilku powodów. Dani, Piszczu, Ivanovic, w sumie ktokolwiek przez was wymieniony, gra tak jak pozwalają koledzy z zespołu. Taki Alves ciagnie do przodu, bo w większości spotkań Barcelona atakuje, trzyma się przy piłce, a tyły są szczelnie zabezpieczone. Barca w teorii gra czworką obrońców, a w praktyce Alves jest skrzydłowym. Z drugiej strony do tej pory był Abidal, a mimo tego że nie brał wielkiego udziału w akcjach ofensywnych (debiutancką bramkę dla Barcy strzelił kilka miesięcy temu bodajże) to nikt nie zarzuca mu, że jest słaby - otrzymywał świetne noty. Taka taktyka klubu, jeden Alves wystarczy, bo ogołocić tyły po bokach z lewej strony to byłoby samojbóstwo. Dlatego też ciężko jest oceniać obrońców pod tym względem.
Natomiast śmialo można dyskutować nad szczegółami. A te szczególiki definiują klasę obrońcy. Piszczek gra bardzo dobrze, potrafi fajnie minąć zawodnika, wrzucić, jest niesamowicie szybki, ale nawet w ostatnim meczu dał się wziąć "na raz", co na tym poziomie po prostu nie może się zdarzyć. Przypomina mi się też kilka bramek pod koniec rundy jesiennej, wpadka z bramką Songa w Lidze Mistrzów... no, takie rzeczy się Lahmowi czy Alvesowi nie zdarzają. Przynajmniej ja tego nie zauważyłem.
Co do takich postaci jak Richards czy Ivanovic, to akurat wydaje mi się, że gdyby z nimi podmienić Piszczka, to MC czy Chelsea nie straciłyby na jakości. Łukasz kryjący zawodników Boltonu, Evertonu, Newcastle? Nie chcę tu porównywac lig, ale te zespoły to poziom Werderu, Leverkusen, więc chyba teoretycznie do opanowania. ;-)
15 kwietnia 2012, 11:50 [cytuj]
Kibice niemieccy wpadli na fajne porównanie:D
i.imgur.com/1CTOb.jpg
i.imgur.com/00Pnl.jpg
fc00.deviantart.net/fs25/f/2008/150/f/4/goku_super_saiyajin_02_by_moncho_m89.jpg
Kibice niemieccy wpadli na fajne porównanie:D
http://i.imgur.com/1CTOb.jpg
http://i.imgur.com/00Pnl.jpg
http://fc00.deviantart.net/fs25/f/2008/150/f/4/goku_super_saiyajin_02_by_moncho_m89.jpg
15 kwietnia 2012, 11:52 [cytuj]
Pomysłowe. Widać lubią piszcza;)
Pomysłowe. Widać lubią piszcza;)
15 kwietnia 2012, 11:54 [cytuj]
Dynamit! Ten chłopak ma w sobie tyle chęci i miłości do klubu jak Kevin. Nic tylko się cieszyć!
Dynamit! Ten chłopak ma w sobie tyle chęci i miłości do klubu jak Kevin. Nic tylko się cieszyć!
15 kwietnia 2012, 11:59 [cytuj]
Jeżeli piszczu ma zamiar dalej grać tak jak gra teraz i zakończyć karierę w BVB, to ma szansę zostać jednym z najbardziej szanowanych obcokrajowców w historii BVB. Chłopak da się lubić i myślę, że kibice BVB to doceniają.
Jeżeli piszczu ma zamiar dalej grać tak jak gra teraz i zakończyć karierę w BVB, to ma szansę zostać jednym z najbardziej szanowanych obcokrajowców w historii BVB. Chłopak da się lubić i myślę, że kibice BVB to doceniają.
15 kwietnia 2012, 15:42 [cytuj]
uwiebiam tego goscia , te anime tez.. :D
uwiebiam tego goscia , te anime tez.. :D
7 maja 2012, 19:40 [cytuj]
[quote]Wiele nazwisk łączonych jest z Realem Madryt. Mistrz Hiszpanii szuka wzmocnień na prawą obronę. Wśród kandydatów mocną pozycję zdaniem stacji telewizyjnej "La Sexta" ma Łukasz Piszczek. Jak potoczą się losy byłego napastnika, a obecnie mistrza Niemiec?

W ekipie "Królewskich" trener Jose Mourinho nie ma dużego pola manewru przy obsadzie prawej obrony. Po przesunięciu Sergio Ramosa na środek defensywy jedynie Alvaro Arbeloa jest nominalnym zawodnikiem na prawej stronie. Na tej pozycji grali również Lassana Diarra i Fabio Coentrao.

Zdaniem telewizji "La Sexta" dla prezydenta Realu Florentino Pereza to właśnie Polak jest zdecydowanym priorytetem. 26-letni Piszczek trafił do Borussii Dortmund w 2010 roku z Herthy Berlin. W drużynie mistrza Niemiec, trener Juergen Klopp postanowił przemianować go na prawego obrońcę.

W obecnym sezonie statystyki 22-krotnego reprezentanta Polski prezentują się znakomicie. Piszczek w 32 spotkaniach Bundesligi strzelił cztery gole, dodatkowo dorzucił sześć kończących podań. Zdaniem poczytnego magazynu "Bild" Polak zasłużył na obecność w jedenastce sezonu. Przez wielu obserwatorów Piszczek uznawany jest za najlepszego prawego defensora ligi niemieckiej.[/quote]
Rykłem jak to przeczytałem :lol:
Rykłem jak to przeczytałem :lol:
7 maja 2012, 19:47 [cytuj]
Inter, Real - ciekawe ile w tym prawdy. Czyzby Kucharski tez byl menago Piszczka? :mrgreen:
Inter, Real - ciekawe ile w tym prawdy. Czyzby Kucharski tez byl menago Piszczka? :mrgreen:
|<  <<  <  6  7  8  9  10    >  >>  >|

sklep z częściami samochodowymi online – iParts.pl

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 34 25 7 2 82
2. Bayer Leverkusen 34 19 12 3 69
3. Eintracht Frankfurt 34 17 9 8 60
4. Borussia Dortmund 34 17 6 11 57
5. SC Freiburg 34 16 7 11 55
6. FSV Mainz 34 14 10 10 52
7. RB Lipsk 34 13 12 9 51
8. Werder Brema 34 14 9 11 51
9. VfB Stuttgart 34 14 8 12 50
10. Borussia Mönchengladbach 34 13 6 15 45
11. VfL Wolfsburg 34 11 10 13 43
12. FC Augsburg 34 11 10 13 43
13. Union Berlin 34 10 11 13 41
14. FC St. Pauli 34 8 8 18 32
15. TSG 1899 Hoffenheim 34 7 11 16 32
16. 1. FC Heidenheim 34 8 5 21 29
17. Holstein Kiel 34 7 6 21 27
18. VfL Bochum 34 5 7 22 22
cała tabela
Partnerzy: Portal rolniczy, Portal ogrodniczy, Portal motoryzacyjny, Portal o zwierzętach, Portal lifestyle, Portal dla nastolatek, Portal dla kobiet, Konin portal mieszkańców
shoutbox
T-Mac
T-Mac godzinę temu

Ciekawy grajek z tego Maksimovica. W miejsce coraz bardziej kaleczącego i irytującego Brandta byłby idealny, ale w BVB są przecież ważniejsze sprawy od transferów i wzmacniania kadry...

piotrullo
piotrullo 4 godzin temu

My się nim czasem zimą nie interesowaliśmy?

piotrullo
piotrullo 4 godzin temu

Andrija Maksimović przeniesie się lada chwila w ramach transferu definitywnego z Crvenej zvezdy do RB Lipsk - poinformował Florian Plettenberg ze Sky. Młody reprezentant Serbii trafi do klubu z Bundesligi za 14 milionów euro podstawy i bonusy sięgające 500 tysięcy euro. Ponadto Crvena zvezda może liczyć w przyszłości na zainkasowanie dziesięciu procent z przyszłej sprzedaży wychowanka.

Alex3110_
Alex3110_ 5 godzin temu

Dla paru euro*

Alex3110_
Alex3110_ 5 godzin temu

Watzke sprzeda nawet własne gacie za parę euro

piotrullo
piotrullo 6 godzin temu

My w razie braku awansu sprzedalibyśmy za frytki z pewnością Kobela, Schlotterbecka, Adeyemiego, Nmeche i może nawet Guirassy?ego

piotrullo
piotrullo 6 godzin temu

RB Lipsk pozyskało 18-letniego iworyjskiego skrzydłowego Yana Diomande z Leganes za 20mln euro. Wiem, że to puszki i oni zawsze będą mieć kasę, ale po sezonie był lament, że z powodu braku awansu do LM będą musieli sprzedawać - jak na razie, to tylko kupują

Kot13
Kot13 Dzisiaj, 12:20

"Borussia Dortmund dopiero co zapłaciła ?25M za Yana Couto, ale z tej mąki chleba chyba nie będzie. Nie dość że Brazylijczyk ma za sobą słabiutki sezon, to teraz udzielił w Brazylii wywiadu, w który narzeka na pogodę, brak znajomych, rodziny, obcy język, klimat i samotność." Niech zadzwoni do Ciro Immobile pewnie będą mieli sporo to pogadania na ten temat...

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Dzisiaj, 11:14

Tak, najpierw było info o Eintrachcie

libero180
libero180 Dzisiaj, 08:01

Ja czytałem ze McAtee ma odwiedzić Frankfurt...,o BVB nigdzie nie widziałem.

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Dzisiaj, 07:47

McAtee na dniach odwiedzi Dortmund. Brzmi jak wycieczka Jobe, oby z takim samym skutkiem.

aguero82
aguero82 Dzisiaj, 07:41

A nie mamy?

Osa As
Osa As Dzisiaj, 06:46

Ciąć koszta oraz poszerzać kieszenie sobie i swoim. Część kibiców i tak stwierdzi, że mamy przecież czas do końca sierpnia.

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 21:49

Trzeba ciąć koszta. Taki plan Watzke zbiera, zbiera aż na koniec wyrąbie transfer za 150mln, zobaczycie:)

libero180
libero180 Wczoraj, 21:38

Jesteśmy 10 ekipą jeśli chodzi od dochody sponsorskie w Europie 40 1&1 34 Puma 20 Evonik 5 GLS razem 99 w porównaniu z buyernem który dostaje 123 to nie wyglądamy źle.

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 21:12

Powroty będą naszymi wzmocnieniami :)

Adam76
Adam76 Wczoraj, 18:49

aguero masz rację na oceny przyjdzie czas tylko jakoś bardzo ospale działają ci nasi Mcatee akurat szkoda gdyby przeszedł koło nosa

libero180
libero180 Wczoraj, 18:10

Real Madryt wycenił Frana Garcię na ?20M. tylko brać.

piotrullo
piotrullo Wczoraj, 16:31

oni coś w ogóle robią? Żadnych pogłosek transferowych, chyba wyjazd do Anglii po Bellinghama pochłonął cały budżet. Być może panowie zabawili się w kasynie i wszystko przegrali

piotrullo
piotrullo Wczoraj, 16:29

Aha, czyli nasi potężni włodarze nawet nie raczyli złożyć konkurencyjnej oferty za McAtee

piotrullo
piotrullo Wczoraj, 16:28

Niemal wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że James McAtee trafi do Niemiec. Pomocnik Manchesteru City ma na stole dwie oferty ? ze strony Eintrachtu Frankfurt i Bayeru Leverkusen. Na co zdecyduje się 22-latek? Przekonamy się pewnie w najbliższych dniach. (Fabrizio Romano)

Saffronoliver
Saffronoliver Wczoraj, 11:32

Dobrze ze tego bakayoko nie mamy, dajcie spokoj

aguero82
aguero82 Wczoraj, 08:24

Ludziska, okno tranferowe otwarte jest chyba do końca sierpnia. Dopiero wtedy będziemy oceniać Kehla I spółkę za nasze transfery. To że Bakayoko do nas nie trafił mnie osobiście cieszy.

Adam76
Adam76 Wczoraj, 06:53

Szkoda gadać widać za jakie wielkie pieniądze idą nasze cele transferowe nasi pewnie walczyli jak tygrysy

waldekzsk
waldekzsk 1 dni temu, 2025-07-14

Ciekawe czym on się sugerował?Lipsk nie gra nawet w LM.Zadecydowal czynnik finansowy u niego pewnie.Nie ma innych argumentów.

artur1973
artur1973 1 dni temu, 2025-07-14

Bakayoko w Lipsku za 18 mln plus 4 bonusy. My to jednak jesteśmy frajerami

Adam76
Adam76 1 dni temu, 2025-07-14

Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie ale wydaje mi się że naszemu zarządowi bardziej zależy żeby ktoś odpalił żeby można sprzedać niż na sukcesie sportowym

Adam76

Naprawdę nie oczekuję transferów za gruby hajs tylko że mam wrażenie że nawet nie szukają wzmocnień wiadomo że każdy transfer to pewne ryzyko ale nie szukanie wzmocnień to 2 kroki wstecz

Adam76

Wielki klub z mega fanami mam wrażenie że jesteśmy bardzo blisko elity tylko ten nasz chciwy zarząd ciągle nas hamuje

Adam76

Wojtyła z Dortmundu też tego nie ogarniam podobnie jak wielu na tej stronie jeśli chodzi o politykę transferową schodzimy na dno

statystyki
Użytkownicy online: StefanKlos
Gości online: 97
Zarejestrowanych użytkowników: 10295
Ostatnio zarejestrowany: michalbek@poczta.fm
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem