Forum dyskusyjne
22 kwietnia 2011, 11:46 [cytuj]
"Sermints" powiedział/a:
1. Piszczek 28 meczy , 6 asyst ;] nikt sie chyba nie spodziewal ze tak sie Piszczu rozbryka na tej prawej flance
2. Kagawa jest faktycznie dobry , ale przez ta kontuzje za duzo nie pogral , wiec czy ja wiem czy to taki super transfer ? niby jest dobry , ale czesto po kontuzji pilkarz potrzebuje spoooro czasu zeby wrocic do dawnej formy . 17 meczy 8 bramek 1 asysta .
3. Raul - klasa sama w sobie , ale po nim wszyscy sie spodziewali gry na tym poziomie ktory prezentuje w Schalke
Powiedzialbym nawet ze po Raulu spodziewal sie kazdy wiecej. Nie zachwyca prawde mowiac. Jest wyrozniajacym sie zawodnikiem Schalke a mial byc gwiazda calej Bundesligi.
Powiedzialbym nawet ze po Raulu spodziewal sie kazdy wiecej. Nie zachwyca prawde mowiac. Jest wyrozniajacym sie zawodnikiem Schalke a mial byc gwiazda calej Bundesligi.
22 kwietnia 2011, 12:05 [cytuj]
"Sermints" powiedział/a:
wiec czy ja wiem czy to taki super transfer ?
Rewelacyjny.
Piszczek rzeczywiscie zaskoczyl na +,nie spodziewalem sie za wiele z jego strony,myslalem,ze bedzie typowym zapchajdziura,a tu prosze-calkiem dobrze sobie poczyna na tej prawej obronie,oby tak dalej :-)
Rewelacyjny.
Piszczek rzeczywiscie zaskoczyl na +,nie spodziewalem sie za wiele z jego strony,myslalem,ze bedzie typowym zapchajdziura,a tu prosze-calkiem dobrze sobie poczyna na tej prawej obronie,oby tak dalej :-)
22 kwietnia 2011, 12:41 [cytuj]
"Sermints" powiedział/a:
2. Kagawa jest faktycznie dobry , ale przez ta kontuzje za duzo nie pogral , wiec czy ja wiem czy to taki super transfer ?
Fani Polaków w BVB mają NIEZIEMSKI talent do umniejszania innym w tej drużynie. Kagawa to ŚWIETNY transfer! Jeśli ktoś ma co do tego wątpliwości to albo nie ogląda meczów BVB, albo go zazdrość zżera, że nie ma Polaka (i długo nie będzie) o takim potencjale i takich umiejętnościach... 8-)
Fani Polaków w BVB mają NIEZIEMSKI talent do umniejszania innym w tej drużynie. Kagawa to ŚWIETNY transfer! Jeśli ktoś ma co do tego wątpliwości to albo nie ogląda meczów BVB, albo go zazdrość zżera, że nie ma Polaka (i długo nie będzie) o takim potencjale i takich umiejętnościach... 8-)
22 kwietnia 2011, 12:45 [cytuj]
Bez komentarza ten fragment o Kagawie...
Bez komentarza ten fragment o Kagawie...
22 kwietnia 2011, 12:46 [cytuj]
Eee, to teraz dowaliłeś Sermints :roll:
Kagawa to jest mega transfer, za rok się przekonasz, bo pewnie go w akcji nie widziałeś.
Eee, to teraz dowaliłeś Sermints :roll:
Kagawa to jest mega transfer, za rok się przekonasz, bo pewnie go w akcji nie widziałeś.
22 kwietnia 2011, 12:53 [cytuj]
Raulowi przypisali takie zasługi bo Schalke jest w LM. Gdyby nie to zapewne Kagawa który kosztował nas grosze byłby na 1 miejscu. I tu pokazaliśmy innym klubom, że nie ważna jest kwota jaka wydamy na danego zawodnika. Świetny przykład to Lewandowski i właśnie Kagawa. Lewy kosztował nas 4,5 mln euro i co ? Gdyby nie kontuzja Kagawy to byłby dalej siedział na ławie i wchodził na ostatnie 20 minut, podczas gdy wartość Japończyka zapewne wzrosła by do 10-12 mln euro. W 2 rundzie szczególnie odczuwalny jest brak Kagawy i cieszę się, że wraca do zdrowia. Mam nadzieję, że formę będzie miał jak przed kontuzja a może i jeszcze lepszą ? Kto wie ?
Piszczek naprawdę zaskoczył wszystkich, miał być to transfer na ławę, zmiennik Owo a tu proszę.. Najlepszy z całego "Polskiego trio", regularne występy w pierwszym składzie, równa forma, 6 asyst. I naprawdę zamiast gola strzelonego przez Lewego chciałbym aby Łukasz coś trafił
4 mecze do końca więc trzymam kciuki
Raulowi przypisali takie zasługi bo Schalke jest w LM. Gdyby nie to zapewne Kagawa który kosztował nas grosze byłby na 1 miejscu. I tu pokazaliśmy innym klubom, że nie ważna jest kwota jaka wydamy na danego zawodnika. Świetny przykład to Lewandowski i właśnie Kagawa. Lewy kosztował nas 4,5 mln euro i co ? Gdyby nie kontuzja Kagawy to byłby dalej siedział na ławie i wchodził na ostatnie 20 minut, podczas gdy wartość Japończyka zapewne wzrosła by do 10-12 mln euro. W 2 rundzie szczególnie odczuwalny jest brak Kagawy i cieszę się, że wraca do zdrowia. Mam nadzieję, że formę będzie miał jak przed kontuzja a może i jeszcze lepszą ? Kto wie ?
Piszczek naprawdę zaskoczył wszystkich, miał być to transfer na ławę, zmiennik Owo a tu proszę.. Najlepszy z całego "Polskiego trio", regularne występy w pierwszym składzie, równa forma, 6 asyst. I naprawdę zamiast gola strzelonego przez Lewego chciałbym aby Łukasz coś trafił ;) 4 mecze do końca więc trzymam kciuki ;)
22 kwietnia 2011, 13:01 [cytuj]
Wystarczy obejrzeć moją kompilacje! Kagawa to świetny zawodnik, będzie kluczowy w przyszłorocznych zmaganiach w Lidze Mistrzów.
Wystarczy obejrzeć moją kompilacje! Kagawa to świetny zawodnik, będzie kluczowy w przyszłorocznych zmaganiach w Lidze Mistrzów.
22 kwietnia 2011, 15:42 [cytuj]
"Sermints" powiedział/a:
...czy ja wiem czy to taki super transfer ?
:lol: :lol: :lol:
Trzeba byc ślepym albo nie miec najmniejszego pojęcia o piłce by coś takiego stwierdzic :roll:
:lol: :lol: :lol:
Trzeba byc ślepym albo nie miec najmniejszego pojęcia o piłce by coś takiego stwierdzic :roll:
22 kwietnia 2011, 15:49 [cytuj]
Kazelot,
Ja sądzę że trzeba być fanem polaków a nie BVB :-D
[b]Kazelot[/b],
Ja sądzę że trzeba być fanem polaków a nie BVB :-D
22 kwietnia 2011, 16:32 [cytuj]
A ja s?dz? ze trzeba by? fanem Polaków od po?owy sezonu i nie widzie? jak Kagawa gra
A ja s?dz? ze trzeba by? fanem Polaków od po?owy sezonu i nie widzie? jak Kagawa gra ;)
24 kwietnia 2011, 18:49 [cytuj]
Takie jest moje zdanie od Kagawie patrzac przez pryzmat tego sezonu (calego ) a Kagawa pogral tylko pol sezonu stad drugie miejsce ,za Lukaszem , ktory caly sezon rowno gra w obronie ... Kagawa wskoczyl od razu do pierwszej jedynastki , Piszczu musial sporo powalczyc , a w dodatku nikt nawet o tym nie marzyl , ze Lukasz wygryzie Owo .
Nie piszcie np ze Lewy byl do pierwszego skladu ,a KAgawa go wygryzl , bo odkad sie okazalo ze jednak BVB jednym napastnikiem to juz bylo pewne ze Robert grzeje lawke , wiec jakby nie patrzec Kagawa mial latwiejsza droge .
"Tooommeeek" powiedział/a:
A ja sądzę ze trzeba być fanem Polaków od połowy sezonu i nie widzieć jak Kagawa gra

Do tego komentarza od niose sie w ten sposob , ze jedni sa fanami Polakow jak ja , inni fanami Niemcow jak np. Ty ( jesli ktos sie z ta opinia nie zgadza to radze zobaczyc to :[quote]-Dream Team 11/12-
__________Barrios____________
Reus______Kagawa_______Gotze
_____Sahin______Bender_______
Schmelzer_Hummels_Subotic_Koch
_________Langerak___________[/quote]
Dlaczego nie Piszczek na prawej ? , nie pytam o Lewego i Kube , bo narazie pokazuja ze jednak troszke formy brak , szczegolnie Kuba , Lewy problemy ze skutecznoscia , ale od Barriosa niczym nie odstaje moim zdaniem oprocz tej wlasnie skutecznosci , ktora zreszta obaj maja FANTASTYCZNA.
Lepiej postawic na mlodego Kocha , ktory nic nie osiagnal , bo to Niemiec ?
Przeciez Piszczu do ciota ... (sarkazm) , napisalem w nawiasie bo ostatnio Volv bodajze mial problemy z tymi sarkazmami ( malo osob je rozumialo )
POZDROWIENIA 
MOKREGO DYNGUSA WSZYSTKIM !
Do tego komentarza od niose sie w ten sposob , ze jedni sa fanami Polakow jak ja , inni fanami Niemcow jak np. Ty ( jesli ktos sie z ta opinia nie zgadza to radze zobaczyc to :[quote]-Dream Team 11/12-
__________Barrios____________
Reus______Kagawa_______Gotze
_____Sahin______Bender_______
Schmelzer_Hummels_Subotic_Koch
_________Langerak___________
24 kwietnia 2011, 18:53 [cytuj]
"Sermints" powiedział/a:
Dlaczego nie Piszczek na prawej ?
Dlatego, ze Koch jest geniuszem i jak sie u nas ogra to albo pojdzie za grube miliony albo bedzie jednym z lepszych obroncow w lidze
"Sermints" powiedział/a:
ktory nic nie osiagnal , bo to Niemiec ?
No tak, Piszczek spuscil Herthe do 2. Bundesligi, niezle osiągniecie.
Dlatego, ze Koch jest geniuszem i jak sie u nas ogra to albo pojdzie za grube miliony albo bedzie jednym z lepszych obroncow w lidze
[quote="Sermints"] ktory nic nie osiagnal , bo to Niemiec ?
24 kwietnia 2011, 18:55 [cytuj]
Przepraszam ze w dwoch postach . Jeszcze sie odniose do hesusa:
"hesus" powiedział/a:
Nie wiem kto sie spodziewal , bo patrzac na jego metryke to ja bardziej liczylem ze to bedzie dobry duch druzyny , taki autorytet , a sam raczej bedzie gral przecietnie , patrzac na metryke , to on jest juz dosyc stary jak na napastnika i nie spodziewalem sie cudow po nim tak prawde mowiac.
"mirekk" powiedział/a:
No tak, Piszczek spuscil Herthe do 2. Bundesligi, niezle osiągniecie.
Podaj mi osiagniecia na Kocha misiu
. Mysle ze Piszczu to jeden z najlepszych zawdonikow BVB i po co to zmieniac ?
To Piszczek byl najwiekszym zlem w Hercie przeciez jakby tam gral Koch to by nie spadla ...(sarkazm)
Nie wiem kto sie spodziewal , bo patrzac na jego metryke to ja bardziej liczylem ze to bedzie dobry duch druzyny , taki autorytet , a sam raczej bedzie gral przecietnie , patrzac na metryke , to on jest juz dosyc stary jak na napastnika i nie spodziewalem sie cudow po nim tak prawde mowiac.
[quote="mirekk"]No tak, Piszczek spuscil Herthe do 2. Bundesligi, niezle osiągniecie.
24 kwietnia 2011, 19:13 [cytuj]
Osiągnięcie Kocha? Duisburg w pierwszej połowie sezonu jak Julek grał a Duisburg teraz. Wtedy byli murowanym faworytem do awansu na 2 pozycji a gdy Koch odpadł spadli na środek tabeli. Po za tym w wieku 19 został tam kapitanem (zawodnik wypożyczony!!!) Przez długi czas miał 2 średnią ocen w 2 Bundeslidze. W życiu pewnie nie widziałeś jak On gra!
No spoko zachłysnąłeś się Piszczkiem, to zrozumiałe bo wszyscy możemy być z Łukasza tylko zadowoleni. Ale każdy fan Borussii bardziej w przyszłości będzie widział wychowanka niż kogokolwiek innego NIE WAŻNE CZY TO POLAK CZY CHIŃCZYK!!!!!!!
Julian mimo młodego wieku i braku ogrania miażdży grą w destrukcji Piszczka.
Super, że BVB w przyszłości będzie miała tak zabezpieczoną obronę oby tylko szybko Julian doszedł do siebie!
P.S mam nadzieję, że w przyszłości więcej Polaków w BVB nie będzie bo przez lata był tu spokój na forum a teraz wchodzą tu goście obłakani obsesją dyskryminacji Polaków w Niemczech! Załóżcie sobie forum na borussia24 i tam się spuszczajcie
Osiągnięcie Kocha? Duisburg w pierwszej połowie sezonu jak Julek grał a Duisburg teraz. Wtedy byli murowanym faworytem do awansu na 2 pozycji a gdy Koch odpadł spadli na środek tabeli. Po za tym w wieku 19 został tam kapitanem (zawodnik wypożyczony!!!) Przez długi czas miał 2 średnią ocen w 2 Bundeslidze. W życiu pewnie nie widziałeś jak On gra!
No spoko zachłysnąłeś się Piszczkiem, to zrozumiałe bo wszyscy możemy być z Łukasza tylko zadowoleni. Ale każdy fan Borussii bardziej w przyszłości będzie widział wychowanka niż kogokolwiek innego NIE WAŻNE CZY TO POLAK CZY CHIŃCZYK!!!!!!!
Julian mimo młodego wieku i braku ogrania miażdży grą w destrukcji Piszczka.
Super, że BVB w przyszłości będzie miała tak zabezpieczoną obronę oby tylko szybko Julian doszedł do siebie!
P.S mam nadzieję, że w przyszłości więcej Polaków w BVB nie będzie bo przez lata był tu spokój na forum a teraz wchodzą tu goście obłakani obsesją dyskryminacji Polaków w Niemczech! Załóżcie sobie forum na borussia24 i tam się spuszczajcie
24 kwietnia 2011, 19:15 [cytuj]
Koch zaszedł do finału Pucharu Niemiec z Duisburgiem, poza tym był jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym piłkarzem w zespole.
Źle chyba pojmujesz sygnaturę Tomka. Dream Team - wymarzony team. Ja również marzę, by Koch wystrzelił z formą i zajął miejsce Piszczka. Wtedy pół składu to byliby wychowankowie.
Koch zaszedł do finału Pucharu Niemiec z Duisburgiem, poza tym był jednym z najlepszych, o ile nie najlepszym piłkarzem w zespole.
Źle chyba pojmujesz sygnaturę Tomka. Dream Team - wymarzony team. Ja również marzę, by Koch wystrzelił z formą i zajął miejsce Piszczka. Wtedy pół składu to byliby wychowankowie.
24 kwietnia 2011, 19:39 [cytuj]
Narazie poczekajmy aż Koch wyleczy kontuzje i jak będzie sobie radził w 1 BL, czy trafi z formą itp. Nie zapominajmy, że 1BL. a 2BL. to jest różnica
I znów jest poruszany problem polaków w BVB. Moim zdaniem nie ma to dla mnie znaczenia czy ktoś jest Polakiem, Niemcem czy Uzbekiem, dla mnie ważne jest to, żeby grał ten kto ma wyższą formę i będzie lepiej się prezentował na boisku.
Niestety my możemy tylko z zazdrością popatrzeć na Niemieckie talenty piłkarskie. Podniecamy się jakimś Sobiechem, Mierzejewskim czy też Lewandowskim ale to są stare dziadki. Talent u nas w Polsce to zawodnik który ma 22 lata, a w Niemczech to taki co ma 16-18 lat. I dopóki nie zmienimy mentalności szkolenia, wpajania młodym zawodnikom jak mają trenować to dalej będziemy się podniecać 23 letnim Lewandowskim który jebnie brame w BL i WP czy ONET będą się spuszczać nad tym.
Nie ma co się kłócić teraz kto ma zastąpić kogo na pozycji, bo to wszystko zależy od Kloppa i od dyspozycji danego piłkarza. Przyjdzie Julek, będzie zajebisty to nie widzę czemu ma nie posadzić Piszcza na ławie. Jeżeli jednak Łukasz będzie sobie lepiej radził na prawej obronie to nie widzę powodu czemu to Koch ma grać w 1 składzie. Także spokojnie panowie, nie ma co się napalać i kłócić 
Co do Kagawy, to gdyby Lewandowski był tak zajebisty jak niby jest wg. Ciebie Sermints to poradziłby sobie z Kagawą i grałby za Lucasem a Japończyk grzałby ławę.
Narazie poczekajmy aż Koch wyleczy kontuzje i jak będzie sobie radził w 1 BL, czy trafi z formą itp. Nie zapominajmy, że 1BL. a 2BL. to jest różnica ;) I znów jest poruszany problem polaków w BVB. Moim zdaniem nie ma to dla mnie znaczenia czy ktoś jest Polakiem, Niemcem czy Uzbekiem, dla mnie ważne jest to, żeby grał ten kto ma wyższą formę i będzie lepiej się prezentował na boisku.
Niestety my możemy tylko z zazdrością popatrzeć na Niemieckie talenty piłkarskie. Podniecamy się jakimś Sobiechem, Mierzejewskim czy też Lewandowskim ale to są stare dziadki. Talent u nas w Polsce to zawodnik który ma 22 lata, a w Niemczech to taki co ma 16-18 lat. I dopóki nie zmienimy mentalności szkolenia, wpajania młodym zawodnikom jak mają trenować to dalej będziemy się podniecać 23 letnim Lewandowskim który jebnie brame w BL i WP czy ONET będą się spuszczać nad tym.
Nie ma co się kłócić teraz kto ma zastąpić kogo na pozycji, bo to wszystko zależy od Kloppa i od dyspozycji danego piłkarza. Przyjdzie Julek, będzie zajebisty to nie widzę czemu ma nie posadzić Piszcza na ławie. Jeżeli jednak Łukasz będzie sobie lepiej radził na prawej obronie to nie widzę powodu czemu to Koch ma grać w 1 składzie. Także spokojnie panowie, nie ma co się napalać i kłócić ;)
Co do Kagawy, to gdyby Lewandowski był tak zajebisty jak niby jest wg. Ciebie Sermints to poradziłby sobie z Kagawą i grałby za Lucasem a Japończyk grzałby ławę.
24 kwietnia 2011, 19:46 [cytuj]
Z Kagawa sobie nie poradzi ( Robert nie trenowal na tej pozycji przed przyjsciem do BVB wiec Kagawa byl pewniakiem), ale z Lucasem , mysle ze spokojnie moze powalczyc , gdyby zliczyc wszystkie okazje Lewego i Bariosa to mysle ze skutecznosc maja porownywalna , z malym + na korzysc Lucasa .
To jednak temat na inna okazje , tutaj piszmy o Lukaszu Piszczku ;]
Z Kagawa sobie nie poradzi ( Robert nie trenowal na tej pozycji przed przyjsciem do BVB wiec Kagawa byl pewniakiem), ale z Lucasem , mysle ze spokojnie moze powalczyc , gdyby zliczyc wszystkie okazje Lewego i Bariosa to mysle ze skutecznosc maja porownywalna , z malym + na korzysc Lucasa .
To jednak temat na inna okazje , tutaj piszmy o Lukaszu Piszczku ;]
24 kwietnia 2011, 22:13 [cytuj]
Zobaczymy za pare lat co osiągnie Lewandowski a co Barrios
Zobaczymy za pare lat co osiągnie Lewandowski a co Barrios
26 lipca 2011, 15:27 [cytuj]
Piszczu z kontraktem do 2016 :-)
Piszczu z kontraktem do 2016 :-)
26 lipca 2011, 16:32 [cytuj]
Braaawo! Dobry ruch zarządu
Braaawo! Dobry ruch zarządu :)