Forum dyskusyjne
4 listopada 2014, 17:46 [cytuj]
Gra Shinjiego z Bayernem, to był chyba jedyny plus, który siedział mi w głowie w trakcie i po meczu z Bayernem. Pozwolił mi wierzyć w to, że znów będzie u nas mógł prowadzić grę zespołu i odgrywać główną role. Podobało mi się to jak kontrolował tempo akcji w pierwszej połowie i był chyba jedynym naszym zawodnikiem, który na luzie potrafił dłużej utrzymać się przy piłce. Gdyby miał siły grać tak w drugiej połowie to myślę, że dalibyśmy radę utrzymać wynik do końca.
Po powrocie do nas, właściwie z miejsca nasza gra oparta była na Kagawie. Myślę, że to też jeden z większych powodów, który ma wpływ na to gdzie się teraz znajdujemy w tabeli. Przyszedł po okresie przygotowawczym, do tego z piłkarzami, którymi dysponujemy ostatnio w ofensywie nigdy wcześniej nie grał (Auba, Miki, Reus, Ciro, Ramos). Mam nadzieje, że od meczu z Bayernem Kagawa zacznie notować lepsze występy, będzie coraz więcej znaczył w drużynie i w końcu dzięki niemu nasza gra zacznie znów jakoś wyglądać.
Gra Shinjiego z Bayernem, to był chyba jedyny plus, który siedział mi w głowie w trakcie i po meczu z Bayernem. Pozwolił mi wierzyć w to, że znów będzie u nas mógł prowadzić grę zespołu i odgrywać główną role. Podobało mi się to jak kontrolował tempo akcji w pierwszej połowie i był chyba jedynym naszym zawodnikiem, który na luzie potrafił dłużej utrzymać się przy piłce. Gdyby miał siły grać tak w drugiej połowie to myślę, że dalibyśmy radę utrzymać wynik do końca.
Po powrocie do nas, właściwie z miejsca nasza gra oparta była na Kagawie. Myślę, że to też jeden z większych powodów, który ma wpływ na to gdzie się teraz znajdujemy w tabeli. Przyszedł po okresie przygotowawczym, do tego z piłkarzami, którymi dysponujemy ostatnio w ofensywie nigdy wcześniej nie grał (Auba, Miki, Reus, Ciro, Ramos). Mam nadzieje, że od meczu z Bayernem Kagawa zacznie notować lepsze występy, będzie coraz więcej znaczył w drużynie i w końcu dzięki niemu nasza gra zacznie znów jakoś wyglądać.
16 listopada 2014, 22:53 [cytuj]
"Ero" powiedział/a:

i.imgur.com/0iAE6AQ.png
" alt="i.imgur.com/0iAE6AQ.png" width="98%">
Zdenerowany cos Kloppo :mrgreen:
To z treningu taktycznego przed meczem z Bayernem. Kagawa komplementował fotografa za to ujęcie i nie zdziwiło go że zrobiło sporą karierę kiedy Borussii w lidze idzie raczej średnio (no ok, słabo). W piątek 90 minut w meczu reprezentacji z Hondurasem (6:0 dla Japonii) i asysta (od 10:10 na zalinkowanym filmiku). W reprezentacji zaczął grać na tej samej pozycji na jakiej gra w Borussii. Wcześniej grał na skrzydle, teraz gra dużo głębiej i często cofa się po piłki do defensywy żeby pomóc w rozegraniu. Swoją bramkę w tym meczu też powinien strzelić (od 5:45 na filmiku - znowu widać klasykę z Dortmundu z wysokim presingiem
)
[URL=youtube.com/watch?v=d1gfCAno5P4]youtube.com/watch?v=d1gfCAno5P4[/URL]
To z treningu taktycznego przed meczem z Bayernem. Kagawa komplementował fotografa za to ujęcie i nie zdziwiło go że zrobiło sporą karierę kiedy Borussii w lidze idzie raczej średnio (no ok, słabo). W piątek 90 minut w meczu reprezentacji z Hondurasem (6:0 dla Japonii) i asysta (od 10:10 na zalinkowanym filmiku). W reprezentacji zaczął grać na tej samej pozycji na jakiej gra w Borussii. Wcześniej grał na skrzydle, teraz gra dużo głębiej i często cofa się po piłki do defensywy żeby pomóc w rozegraniu. Swoją bramkę w tym meczu też powinien strzelić (od 5:45 na filmiku - znowu widać klasykę z Dortmundu z wysokim presingiem ;))
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=d1gfCAno5P4]http://www.youtube.com/watch?v=d1gfCAno5P4[/URL]
12 stycznia 2015, 14:55 [cytuj]
No ładnie zagrał
2 asysty, oby w lidze też tak mu szło.
No ładnie zagrał :) 2 asysty, oby w lidze też tak mu szło.
12 stycznia 2015, 15:42 [cytuj]
Przeciwnikiem PALESTYNA. P-A-L-E-S-T-Y-N-A.
Co to jest Palestyna? Dajcie spokój, ten występ Japonii czy Kagawy to raczej w ramach treningu. Bez sensu oceniać formę Japończyka, ja poczekam na mecze z poważniejszymi rywalami i to raczej w lidze aniżeli w jakimś Pucharze Azji.
Przeciwnikiem PALESTYNA. P-A-L-E-S-T-Y-N-A.
Co to jest Palestyna? Dajcie spokój, ten występ Japonii czy Kagawy to raczej w ramach treningu. Bez sensu oceniać formę Japończyka, ja poczekam na mecze z poważniejszymi rywalami i to raczej w lidze aniżeli w jakimś Pucharze Azji.
12 stycznia 2015, 21:33 [cytuj]
Też się nie podniecam, ale wydaje mi się, że to bardziej miarodajne, niż sparingi które będą mieć teraz chłopaki. Jednak grają o coś w tym pucharze.
Też się nie podniecam, ale wydaje mi się, że to bardziej miarodajne, niż sparingi które będą mieć teraz chłopaki. Jednak grają o coś w tym pucharze.
12 stycznia 2015, 21:38 [cytuj]
Palestyna czy nie, jeśli zawodnik nie ma formy, to gra padakę nawet z drużyną z trzeciej ligi. I analogicznie, jak forma jest, to niezależnie od rywala, pokazuje się z dobrej strony, przynajmniej ja coś takiego zauważyłem. Meczu nie widziałem, ale podobno Kagawa najpierw przespał część spotkania, a potem się obudził i już to bardzo dobrze wyglądało.
Potrzebujemy go w formie i to bardzo. Nie możemy liczyć tylko na to, że Reus będzie całą rundę zdrowy. Nadzieja w Kamplu, Gundoganie i Kagawie. A może zdarzy się cud i Miki zacznie strzelać setki.
Palestyna czy nie, jeśli zawodnik nie ma formy, to gra padakę nawet z drużyną z trzeciej ligi. I analogicznie, jak forma jest, to niezależnie od rywala, pokazuje się z dobrej strony, przynajmniej ja coś takiego zauważyłem. Meczu nie widziałem, ale podobno Kagawa najpierw przespał część spotkania, a potem się obudził i już to bardzo dobrze wyglądało.
Potrzebujemy go w formie i to bardzo. Nie możemy liczyć tylko na to, że Reus będzie całą rundę zdrowy. Nadzieja w Kamplu, Gundoganie i Kagawie. A może zdarzy się cud i Miki zacznie strzelać setki.
12 stycznia 2015, 21:38 [cytuj]
mroz, Przeciw Palestynie to i Miki złapał jakąś asystę, albo strzelił gola. Dlatego nie widzę sensu w tym porównaniu. Zobaczymy jak mu pójdzie... z Irakiem
[b]mroz[/b], Przeciw Palestynie to i Miki złapał jakąś asystę, albo strzelił gola. Dlatego nie widzę sensu w tym porównaniu. Zobaczymy jak mu pójdzie... z Irakiem :D
12 stycznia 2015, 21:52 [cytuj]
Ja tylko piszę, że mecz o stawkę to zawsze mecz o stawkę i ciesze się, bo to może dobry początek.
Ja tylko piszę, że mecz o stawkę to zawsze mecz o stawkę i ciesze się, bo to może dobry początek.
12 stycznia 2015, 21:56 [cytuj]
mroz, W sumie masz racje, zawsze trzeba widzieć jakieś pozytywy
Ale grupę to super mają Japonia Irak Jordania Palestyna.
[b]mroz[/b], W sumie masz racje, zawsze trzeba widzieć jakieś pozytywy :) Ale grupę to super mają Japonia Irak Jordania Palestyna.
12 stycznia 2015, 22:01 [cytuj]
Bo ten puchar to gów*o. Strata czasu.
Wierzę, że ci którzy już skreślili Kagawe, będą mogli poczuć się głupio
Bo ten puchar to gów*o. Strata czasu.
Wierzę, że ci którzy już skreślili Kagawe, będą mogli poczuć się głupio :)
12 stycznia 2015, 22:07 [cytuj]
mroz, Ja tam osobiście Kagawy nie skreślam, ale na obecną chwilę wymagam od niego dużo, jak od każdego, a on nie spełnia moich oczekiwań.
[b]mroz[/b], Ja tam osobiście Kagawy nie skreślam, ale na obecną chwilę wymagam od niego dużo, jak od każdego, a on nie spełnia moich oczekiwań.
12 stycznia 2015, 22:08 [cytuj]
Nie pisałem tutaj do Ciebie, ale niestety pojawiły się już takie głosy.
Nie pisałem tutaj do Ciebie, ale niestety pojawiły się już takie głosy.
20 stycznia 2015, 13:44 [cytuj]
Kagawa strzela gola Jordanii.
Kagawa strzela gola Jordanii.
20 stycznia 2015, 15:38 [cytuj]
Jordania>
alestyna.
Jordania>Palestyna. ;)
23 stycznia 2015, 12:08 [cytuj]
Japonia w 80. minucie przegrywa z Emiratami 1:0. Dla nas to lepiej żeby odpadli, Kagawa szybciej wróci.
Edit:
I lipa, 1:1.
Japonia w 80. minucie przegrywa z Emiratami 1:0. Dla nas to lepiej żeby odpadli, Kagawa szybciej wróci.
Edit:
I lipa, 1:1.
23 stycznia 2015, 13:14 [cytuj]
No i Japonia odpadła dzięki niestrzelonemu karnemu przez Kagawę :mrgreen:
23 stycznia 2015, 15:03 [cytuj]
Specjalnie to zrobił ;D
Specjalnie to zrobił ;D
23 stycznia 2015, 15:38 [cytuj]
"Pingas" powiedział/a:
Trochę słabo, bo czeka go teraz kilka bezsennych nocy. Już nawet nie mówię, że pewnie będzie kozłem ofiarnym. Nie jest najtwardszy jeśli chodzi o psychikę, nie chciał nawet strzelać tego ostatniego karnego. Taki mecz zdarza się raz na 5 lat pewnie, że drużyna dwie klasy lepsza nie wygrywa chociaż powinna. Tak wyglądały statystyki meczu

i.imgur.com/GZDvHY5.png" alt="i.imgur.com/GZDvHY5.png" width="98%">
Trochę słabo, bo czeka go teraz kilka bezsennych nocy. Już nawet nie mówię, że pewnie będzie kozłem ofiarnym. Nie jest najtwardszy jeśli chodzi o psychikę, nie chciał nawet strzelać tego ostatniego karnego. Taki mecz zdarza się raz na 5 lat pewnie, że drużyna dwie klasy lepsza nie wygrywa chociaż powinna. Tak wyglądały statystyki meczu

[img]http://i.imgur.com/GZDvHY5.png[/img]
23 stycznia 2015, 19:44 [cytuj]
Co Cię nie zabiję, to Cię wzmocni i takie tam. :-P
Lepiej dla nas, że wraca, ale szkoda Czindżiego.
Co Cię nie zabiję, to Cię wzmocni i takie tam. :-P
Lepiej dla nas, że wraca, ale szkoda Czindżiego.
25 stycznia 2015, 19:52 [cytuj]
Robi się wesoło, Kagawa pierwsze 4 tygodnie u nas grał z kontuzją bo ... bał się przyznać żeby nie powtórzyła się sytuacja z MU gdzie przez to stracił miejsce w składzie. Cyrk na kółkach ...
Robi się wesoło, Kagawa pierwsze 4 tygodnie u nas grał z kontuzją bo ... bał się przyznać żeby nie powtórzyła się sytuacja z MU gdzie przez to stracił miejsce w składzie. Cyrk na kółkach ...