Forum dyskusyjne
11 maja 2010, 10:20 [cytuj]
Data urodzenia: 17.03.1989
Wzrost: 1,72
Obywatelstwo: - JAPONIA rep. 13 /2
Pozycja: Pomocnik - Offensywnie wszechstronny
Noga: Obunożny
Wartość: 3.200.000 €
Wychowanek FC Barcelona Miyagi
youtube.com/watch?v=OJdgBtbXbKs
Kwota transferu 350 tys euro!!!!!!
Co sądzicie o tym transferze? Ja jestem nastawiony bardzo optymistycznie. Może aż tak dobry jak Rosicky nie będzie ale potencjał w sobie ma.
Data urodzenia: 17.03.1989
Wzrost: 1,72
Obywatelstwo: - JAPONIA rep. 13 /2
Pozycja: Pomocnik - Offensywnie wszechstronny
Noga: Obunożny
Wartość: 3.200.000 €
Wychowanek FC Barcelona Miyagi
http://www.youtube.com/watch?v=OJdgBtbXbKs
Kwota transferu 350 tys euro!!!!!!
Co sądzicie o tym transferze? Ja jestem nastawiony bardzo optymistycznie. Może aż tak dobry jak Rosicky nie będzie ale potencjał w sobie ma.
11 maja 2010, 10:29 [cytuj]
Nie zapomnijmy, że to będzie bardzo duży przeskok. Tu będzie grał w silnej lidze i przy 80 tys. gardeł dopingujących. Może się pogubić, jednak za 350 tys. to nie można na tym źle wyjść.
Nie zapomnijmy, że to będzie bardzo duży przeskok. Tu będzie grał w silnej lidze i przy 80 tys. gardeł dopingujących. Może się pogubić, jednak za 350 tys. to nie można na tym źle wyjść.
11 maja 2010, 10:35 [cytuj]
super, bardzo jestem zadowolony z tego transferu :-) :-) ...Myślę,że z Kagawy będzie ogromny pożytek ;-)
Duży plus dla Zorca :-)
super, bardzo jestem zadowolony z tego transferu :-) :-) ...Myślę,że z Kagawy będzie ogromny pożytek ;-)
Duży plus dla Zorca :-)
11 maja 2010, 10:39 [cytuj]
Jeżeli i Real i Barca widziała w nim potencjał, to coś w chłopaku musi być. Za taką kwotę może zostać jedną z największych niespodzianek przyszłego sezonu.
Ciekaw jestem jego roli w drużynie. Czy będzie żelaznym rezerwowym, czy faktycznie Klopp upatruje w nim pierwszoplanowej postaci. Jak ten transfer ma się do przyszłych transferów na pozycję lewoskrzydłowego (o ile w ogóle planują) ?
Jeżeli i Real i Barca widziała w nim potencjał, to coś w chłopaku musi być. Za taką kwotę może zostać jedną z największych niespodzianek przyszłego sezonu.
Ciekaw jestem jego roli w drużynie. Czy będzie żelaznym rezerwowym, czy faktycznie Klopp upatruje w nim pierwszoplanowej postaci. Jak ten transfer ma się do przyszłych transferów na pozycję lewoskrzydłowego (o ile w ogóle planują) ?
11 maja 2010, 10:57 [cytuj]
"radziu" powiedział/a:
Jak ten transfer ma się do przyszłych transferów na pozycję lewoskrzydłowego (o ile w ogóle planują) ?
niby jest wszechstronnym zawodnikiem,ale chyba transfer Kagawy to zastąpienie Hajnala, któremu czas w Dortmundzie chyba dobiega końca...
niby jest wszechstronnym zawodnikiem,ale chyba transfer Kagawy to zastąpienie Hajnala, któremu czas w Dortmundzie chyba dobiega końca...
11 maja 2010, 11:14 [cytuj]
Myślę, że Kagawa został ściągnięty bardziej jako melodia na przyszłość i okazyjna promocja niż planowane zastępstwo dla np. Hajnala. Za 350 tys młode talenty trzeba przywozić wagonami. Na razie celem transferowym nr 1 jest Lewy i to na nim Zorc głównie teraz pracuje. Następne realne wzmocnienie będzie dopiero gdy kogoś sprzedamy(Valdez, Hajnal) Bardzo bym chciał zobaczyć u nas rodaka Kagawy, Atsuto Uchide niestety po mistrzostwach świata będzie dla nas nieosiągalny. Szkoda bo to taki drugi Lee.
Myślę, że Kagawa został ściągnięty bardziej jako melodia na przyszłość i okazyjna promocja niż planowane zastępstwo dla np. Hajnala. Za 350 tys młode talenty trzeba przywozić wagonami. Na razie celem transferowym nr 1 jest Lewy i to na nim Zorc głównie teraz pracuje. Następne realne wzmocnienie będzie dopiero gdy kogoś sprzedamy(Valdez, Hajnal) Bardzo bym chciał zobaczyć u nas rodaka Kagawy, Atsuto Uchide niestety po mistrzostwach świata będzie dla nas nieosiągalny. Szkoda bo to taki drugi Lee.
11 maja 2010, 11:43 [cytuj]
siedzę na korytarzu zmartwiony bo za chwilę mam matme a tu taka pozytywna wiadomość wierzę w niego. Zaaklimatyzuje się to będzie ok. Jest zdolny to nie ulega wątpliwości, ale teraz trzeba to wykorzystać.
siedzę na korytarzu zmartwiony bo za chwilę mam matme a tu taka pozytywna wiadomość :D wierzę w niego. Zaaklimatyzuje się to będzie ok. Jest zdolny to nie ulega wątpliwości, ale teraz trzeba to wykorzystać.:)
11 maja 2010, 12:08 [cytuj]
Kagawa to jeden z większych talentów w Azji! Na mundial nie jedzie, bo selekcjoner Japończyków zabrał samych doświadczonych graczy, jest dwóch młodszych 22 i 23 lata, ale obydwaj to gracze, którzy już występują w Europie!
TM go wycenia na 3.2 mln, my go kupiliśmy za niewiele ponad 10% tej kwoty, więc to już o czymś świadczy. Nie wierzę, że będzie gorszy niż Valdez, a na pewno tańszy :-D
Musimy pamiętać tylko o tym, że nawet Barrios się kilka miesięcy aklimatyzował. Młodszy Azjata tez potrzebuje czasu, więc u mnie ma otwarty kredyt ;-)
A skoro wydaliśmy póki co grosze i zamierzamy sprzedawać graczy to ja liczę na jeszcze dwa większe transfery.
Kagawa to jeden z większych talentów w Azji! Na mundial nie jedzie, bo selekcjoner Japończyków zabrał samych doświadczonych graczy, jest dwóch młodszych 22 i 23 lata, ale obydwaj to gracze, którzy już występują w Europie!
TM go wycenia na 3.2 mln, my go kupiliśmy za niewiele ponad 10% tej kwoty, więc to już o czymś świadczy. Nie wierzę, że będzie gorszy niż Valdez, a na pewno tańszy :-D
Musimy pamiętać tylko o tym, że nawet Barrios się kilka miesięcy aklimatyzował. Młodszy Azjata tez potrzebuje czasu, więc u mnie ma otwarty kredyt ;-)
A skoro wydaliśmy póki co grosze i zamierzamy sprzedawać graczy to ja liczę na jeszcze dwa większe transfery.
11 maja 2010, 12:15 [cytuj]
Chłopak w lidze Japonskiej wymiatał , zobaczymy co bedzie w Bundeslidze , ale na bank bedzie dobrze Barrios gral w Chile i radzi sobie teraz świetnie to i Kagawa sobie poradzi. Za taka kase to sie opłacało teraz bym sie pozbyl kogoś z dwójki Feulner/Hajnal
Chłopak w lidze Japonskiej wymiatał , zobaczymy co bedzie w Bundeslidze , ale na bank bedzie dobrze Barrios gral w Chile i radzi sobie teraz świetnie to i Kagawa sobie poradzi. Za taka kase to sie opłacało teraz bym sie pozbyl kogoś z dwójki Feulner/Hajnal
11 maja 2010, 14:31 [cytuj]
Była już konferencja prasowa w jego klubie i jeśli wujek google mnie nie okłamał to Kagawa mówi, że już od zimy BVB się nim interesowała i On sam też obserwował nasz klub. Interesowało się nim kilka klubów ale tylko Borussia złożyła ofertę. Chłopak bardzo się cieszy że będzie mógł rywalizować o miejsce w składzie z taką gwiazda jak Mohamed Zidan. Zdaje sobie sprawę, że w Bundeslidze będzie trudniej ze względu na warunki fizyczne ale przyjmuje wyzwanie. Jego marzeniem jest gra w Hiszpanii a konkretniej Barcelonie.
Była już konferencja prasowa w jego klubie i jeśli wujek google mnie nie okłamał to Kagawa mówi, że już od zimy BVB się nim interesowała i On sam też obserwował nasz klub. Interesowało się nim kilka klubów ale tylko Borussia złożyła ofertę. Chłopak bardzo się cieszy że będzie mógł rywalizować o miejsce w składzie z taką gwiazda jak Mohamed Zidan. Zdaje sobie sprawę, że w Bundeslidze będzie trudniej ze względu na warunki fizyczne ale przyjmuje wyzwanie. Jego marzeniem jest gra w Hiszpanii a konkretniej Barcelonie.
11 maja 2010, 16:39 [cytuj]
Miałem ciśnienie na ten transfer, więc bardzo się cieszę, że tak szybko i gładko poszło z Kagawą. Wiążę z nim spore nadzieje (i to już w najbliższym sezonie)...
Na początek spróbowałbym go chyba na lewym skrzydle (jeśli nie pozyskamy żadnego lewoskrzydłowego z prawdziwego zdarzenia), bo technicznie miażdży Kevina i jest obunożny...
Miałem ciśnienie na ten transfer, więc bardzo się cieszę, że tak szybko i gładko poszło z Kagawą. Wiążę z nim spore nadzieje (i to już w najbliższym sezonie)...
Na początek spróbowałbym go chyba na lewym skrzydle (jeśli nie pozyskamy żadnego lewoskrzydłowego z prawdziwego zdarzenia), bo technicznie miażdży Kevina i jest obunożny...
14 maja 2010, 00:08 [cytuj]
"Maczuga" powiedział/a:
Ja jestem bardzo zadowolony :-) Nawet jak się nie sprawdzi to tragedii nie będzie bo pozyskaliśmy go za śmieszne pieniądze :-D :lol:
"Murzyn" powiedział/a:
Dziwię się tylko dlaczego koleś z takim potencjałem został pominięty w kadzre na MŚ?
Ja czytałem już parę razy,że podobno w Japonii nieźle pocisnęli selekcjonera za to,że właśnie go nie powołał.. Ich strata bo podobno gra super :-) Przynajmniej się u nas od początku będzie przygotowywać do sezonu i będzie miał więcej czasu na aklimatyzację :-)
Co do powołań to ja przymykam na nie oko.. Wystarczy wspomnieć przykładu Hummelsa czy Pato.. Niby wszyscy chcieli ich powołania a w nich miejsce jadą znacznie słabsi.. :-D
Ja jestem bardzo zadowolony :-) Nawet jak się nie sprawdzi to tragedii nie będzie bo pozyskaliśmy go za śmieszne pieniądze :-D :lol:
[quote="Murzyn"]Dziwię się tylko dlaczego koleś z takim potencjałem został pominięty w kadzre na MŚ?
14 maja 2010, 00:14 [cytuj]
Na tM CZYTAŁEM ŻE PO TYM TRANSFERZE DOŁĄCZYLI GO DO SZEROKIEJ KADRY...ZOBACZYMY.
Na tM CZYTAŁEM ŻE PO TYM TRANSFERZE DOŁĄCZYLI GO DO SZEROKIEJ KADRY...ZOBACZYMY.
14 maja 2010, 07:00 [cytuj]
Fajnie jakby można było go zobaczyć na turnieju Taki turniej to wielkie doświadczenie i dlatego mam nadzieję, że tam pojedzie.
Fajnie jakby można było go zobaczyć na turnieju:) Taki turniej to wielkie doświadczenie i dlatego mam nadzieję, że tam pojedzie.
14 maja 2010, 15:57 [cytuj]
Volker Finke chwali naszych scoutów i wypowiada się o Kagawie w samych superlatywach... :-) Chciał go bardzo ściągnąć do siebie, do Urawy Red Diamonds...
Myślę, że sympatykom Bundesligi nie trzeba tego Pana przedstawiać...
Volker Finke chwali naszych scoutów i wypowiada się o Kagawie w samych superlatywach... :-) Chciał go bardzo ściągnąć do siebie, do Urawy Red Diamonds...
Myślę, że sympatykom Bundesligi nie trzeba tego Pana przedstawiać...
14 maja 2010, 18:19 [cytuj]
Po takiej rekomendacji możemy dużo sobie obiecywać po Kagawie Oby to się sprawdziło.
Po takiej rekomendacji możemy dużo sobie obiecywać po Kagawie;) Oby to się sprawdziło.
14 maja 2010, 20:31 [cytuj]
Nawet nie wiedziałem, że Volker wyemigrował na drugi koniec świata :-)
Zawsze faceta lubiłem, bo z marnym potencjałem i finansami wyciągał z Freiburga ile się dało. Finke rękę do talentów miał, więc rekomendacja dla Kagawy dużo znaczy.
Nawet nie wiedziałem, że Volker wyemigrował na drugi koniec świata :-)
Zawsze faceta lubiłem, bo z marnym potencjałem i finansami wyciągał z Freiburga ile się dało. Finke rękę do talentów miał, więc rekomendacja dla Kagawy dużo znaczy.
15 maja 2010, 14:25 [cytuj]
W ostatnim meczu w Osace Kagawa zdobyl bramke dajaca zwyciestwo jego bylemu zespolowi ;-) Z tego co udalo mi sie wyczytac,byl to jego pozeganalny wystep :-)
W ostatnim meczu w Osace Kagawa zdobyl bramke dajaca zwyciestwo jego bylemu zespolowi ;-) Z tego co udalo mi sie wyczytac,byl to jego pozeganalny wystep :-)
15 maja 2010, 14:28 [cytuj]
tak.. masz rację. pożegnalny występ z bramką :-D nieźle
tak.. masz rację. pożegnalny występ z bramką :-D nieźle
15 maja 2010, 19:35 [cytuj]
Brawa, brawa za to że chłopak nie odpuszcza.
Co byście nie mówili o poziomie 2 ligi japońskiej to uważam, że strzelenie 27 bramek grając jako rozgrywający w jakiejkolwiek zawodowej lidze jest świetnym osiągnięciem. Robi to na mnie spore wrażenie i jednocześnie stawia wysoką poprzeczkę przed japończykiem. Trzymam za niego kciuki, bo to może być strzał w 10
Brawa, brawa za to że chłopak nie odpuszcza.
Co byście nie mówili o poziomie 2 ligi japońskiej to uważam, że strzelenie 27 bramek grając jako rozgrywający w jakiejkolwiek zawodowej lidze jest świetnym osiągnięciem. Robi to na mnie spore wrażenie i jednocześnie stawia wysoką poprzeczkę przed japończykiem. Trzymam za niego kciuki, bo to może być strzał w 10:)