Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

<  1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Kadra BVB 2019/20 » Marcel Schmelzer
23 stycznia 2011, 17:11 [cytuj]
Badz co badz najwazniejsze ze gra swoje, a my na ta pozycje na gwalt wzmocnienia nie potrzebujemy. Marcel gwarantuje jakis poziom, jaki - widac ze sa rozne poglady, ale na pewno nie niski. Ta pozycja jest dosyc nisko w klasyfikacji pozycji, na ktore musimy kogos kupic w najblizszym czasie
Badz co badz najwazniejsze ze gra swoje, a my na ta pozycje na gwalt wzmocnienia nie potrzebujemy. Marcel gwarantuje jakis poziom, jaki - widac ze sa rozne poglady, ale na pewno nie niski. Ta pozycja jest dosyc nisko w klasyfikacji pozycji, na ktore musimy kogos kupic w najblizszym czasie
23 stycznia 2011, 17:26 [cytuj]
Byłem zdania, że póki Dede zdrowy, to powinien grać. Schmelzer trzeba przyznać, że się od tego czasu nieźle wyrobił. Brazylijczykowi nie dorówna pewnie nigdy, przynajmniej w grze ofensywnej natomiast w obronie spisuje się po prostu dobrze i solidnie. Myślę, że jeszcze nie osiągnął swojego maksimum, bo jest młody, ale rozwija się prawidłowo. Geniuszem może i nie jest, ale można na niego liczyć.
Byłem zdania, że póki Dede zdrowy, to powinien grać. Schmelzer trzeba przyznać, że się od tego czasu nieźle wyrobił. Brazylijczykowi nie dorówna pewnie nigdy, przynajmniej w grze ofensywnej natomiast w obronie spisuje się po prostu dobrze i solidnie. Myślę, że jeszcze nie osiągnął swojego maksimum, bo jest młody, ale rozwija się prawidłowo. Geniuszem może i nie jest, ale można na niego liczyć.
23 stycznia 2011, 18:36 [cytuj]
Marcel jest solidny i to wystarczy! Nigdy nie będziemy mieli na każdej pozycji geniuszy jak Gotze czy Sahin.

Tak jak mi Neo pisał kręgosłup drużyny tworzą :

-----------N------------
-------------------------
PL------Shinji----Mario
------Nuri--Sven-------
OL---Mats--Subo---OP
----------GK------------

Tych 6 zawodników trzeba siłą przywiązać do BVB resztę można spokojnie dobrać i wcale nie muszą to być piłkarscy geniusze.
Marcel jest solidny i to wystarczy! Nigdy nie będziemy mieli na każdej pozycji geniuszy jak Gotze czy Sahin.

Tak jak mi Neo pisał kręgosłup drużyny tworzą :

-----------N------------
PL------Shinji----Mario
------Nuri--Sven-------
OL---Mats--Subo---OP
----------GK------------

Tych 6 zawodników trzeba siłą przywiązać do BVB resztę można spokojnie dobrać i wcale nie muszą to być piłkarscy geniusze.
23 stycznia 2011, 18:47 [cytuj]
Moje zdanie jest takie, ze na nastepne sezony koniecznie musi zostac Nuri, Mario, Marcel, Shinji i Sven, a do tego musi dojsc Julian (licze ze bedzie co najmniej rowny Marcelowi na poczatku gry). Subo tez bym bardzo chcial, ale zalezy to od jego milosci do BVB. Na tych zawodnikach mozna spokojnie opierac przyszlosc. Kuba, Lucas, Lewy, Kevin, Piszczek to zawodnicy, ktorzy moga byc, ale nie musza, rownie dobrze mozna znalezc swietne zastepstwo. Licze ze Leitner tez okaze sie bardzo dobrym graczem i dolaczy do tej podstawy ktory wymienilem wyzej. Wtedy mielibysmy kompletny pierwszy sklad w obronie i pomocy. A wtedy, to juz mozna walczyc z kazdym.
Moje zdanie jest takie, ze na nastepne sezony koniecznie musi zostac Nuri, Mario, Marcel, Shinji i Sven, a do tego musi dojsc Julian (licze ze bedzie co najmniej rowny Marcelowi na poczatku gry). Subo tez bym bardzo chcial, ale zalezy to od jego milosci do BVB. Na tych zawodnikach mozna spokojnie opierac przyszlosc. Kuba, Lucas, Lewy, Kevin, Piszczek to zawodnicy, ktorzy moga byc, ale nie musza, rownie dobrze mozna znalezc swietne zastepstwo. Licze ze Leitner tez okaze sie bardzo dobrym graczem i dolaczy do tej podstawy ktory wymienilem wyzej. Wtedy mielibysmy kompletny pierwszy sklad w obronie i pomocy. A wtedy, to juz mozna walczyc z kazdym.
23 stycznia 2011, 19:17 [cytuj]
Latem lewego obrońcę kupić musimy!

Dede raczej odejdzie i dobrze, bo u nas czeka go tylko ławka, a w innym klubie może jeszcze pograć. Brazyliczyk trochę pokopie poza Dortmundem i mam nadzieję wróci do nas po zakończeniu kariery; taki Guardiola zaliczył przecież Brescię, a nawet Arabów i Meksyk. Za kilka lat Dede mógłby być świetnym skautem na rynek obu Ameryk :-)

Wtedy zostanie wyłącznie Marcel, bo Terzic może się rozwinąć, ale raczej jesienią jeszcze się na poziom Bundesligi nie będzie nadawał.
Kupić więc kogoś trzeba i wtedy zobaczymy co pokaże nowy grajek, może wygryzie Marcela? Warto na tą pozycję zainwestować w kolejnego młodzika, bo potrzebujemy raczej rezerwowego lewego obrońcy.
Latem lewego obrońcę kupić musimy!

Dede raczej odejdzie i dobrze, bo u nas czeka go tylko ławka, a w innym klubie może jeszcze pograć. Brazyliczyk trochę pokopie poza Dortmundem i mam nadzieję wróci do nas po zakończeniu kariery; taki Guardiola zaliczył przecież Brescię, a nawet Arabów i Meksyk. Za kilka lat Dede mógłby być świetnym skautem na rynek obu Ameryk :-)

Wtedy zostanie wyłącznie Marcel, bo Terzic może się rozwinąć, ale raczej jesienią jeszcze się na poziom Bundesligi nie będzie nadawał.
Kupić więc kogoś trzeba i wtedy zobaczymy co pokaże nowy grajek, może wygryzie Marcela? Warto na tą pozycję zainwestować w kolejnego młodzika, bo potrzebujemy raczej rezerwowego lewego obrońcy.
23 stycznia 2011, 20:15 [cytuj]
Niby Dede ostatnio zapowiadał, że w Dortmundzie chce zostać do końca kariery ale i tak ktoś młody jest potrzebny.
Niby Dede ostatnio zapowiadał, że w Dortmundzie chce zostać do końca kariery ale i tak ktoś młody jest potrzebny.
10 kwietnia 2011, 15:01 [cytuj]
Zdaje si? ze niedawno kto? pisa?, ze Marcel go nie przekonuje. A wi?c my?l?, ze ostatnimi meczami i w ogóle ca?ym sezonem udowodni? swoj? przydatno??. Wg mnie obok Matsa jest najrowniej graj?cym obecnie zawodnikiem, poza tym nie opu?ci? w BL tegorocznej jeszcze ani minuty, a gwarantuje bardzo du?? jako?? w defensywie, cz?sto jest ostatnim asekurujacym wszystkich obro?ca i ratuje nam tylki. Nie mo?na nie wspomnie? o ostatnich spotkaniach, w których poprawi? to, co wcze?niej troch? szwankowalo, teraz smiga od naszej bramki do bramki przeciwnika na duzej szybko?ci, pod??cza si? ?wietnie do akcji ofensywnych a przy tym ma dobra technik?, potrafi przyj?? ?wietnie pilke na klate i min?? obro?c?, poprawi? te? wrzutki które w ostatnich spotkaniach w wi?kszo?ci grane by?y bardzo dok?adnie, wczoraj po jednej z nich te? wpadla bramka. Jest jeszcze co? co powinien zrobi? - cz??ciej uderza?, bo dysponuje piekielnie mocnym uderzeniem a przy tym dok?adnym. Je?li to poprawi to b?dzie zawodnikiem praktycznie kompletnym.

Podsumowuj?c my?l? ze Marcel powinien by? wpisany do wy?ej podanego przez Maczuge kr?gos?upa dru?yny, bo gwarantuje wysoka, powtarzalna jako?? w swojej grze i wg mnie jest jednym z najlepszych naszych zawodników w przeci?gu ca?ego sezonu.
Zdaje si? ze niedawno kto? pisa?, ze Marcel go nie przekonuje. A wi?c my?l?, ze ostatnimi meczami i w ogóle ca?ym sezonem udowodni? swoj? przydatno??. Wg mnie obok Matsa jest najrowniej graj?cym obecnie zawodnikiem, poza tym nie opu?ci? w BL tegorocznej jeszcze ani minuty, a gwarantuje bardzo du?? jako?? w defensywie, cz?sto jest ostatnim asekurujacym wszystkich obro?ca i ratuje nam tylki. Nie mo?na nie wspomnie? o ostatnich spotkaniach, w których poprawi? to, co wcze?niej troch? szwankowalo, teraz smiga od naszej bramki do bramki przeciwnika na duzej szybko?ci, pod??cza si? ?wietnie do akcji ofensywnych a przy tym ma dobra technik?, potrafi przyj?? ?wietnie pilke na klate i min?? obro?c?, poprawi? te? wrzutki które w ostatnich spotkaniach w wi?kszo?ci grane by?y bardzo dok?adnie, wczoraj po jednej z nich te? wpadla bramka. Jest jeszcze co? co powinien zrobi? - cz??ciej uderza?, bo dysponuje piekielnie mocnym uderzeniem a przy tym dok?adnym. Je?li to poprawi to b?dzie zawodnikiem praktycznie kompletnym.

Podsumowuj?c my?l? ze Marcel powinien by? wpisany do wy?ej podanego przez Maczuge kr?gos?upa dru?yny, bo gwarantuje wysoka, powtarzalna jako?? w swojej grze i wg mnie jest jednym z najlepszych naszych zawodników w przeci?gu ca?ego sezonu.
10 kwietnia 2011, 15:06 [cytuj]
Zgodzę się z Tomkiem. Marcel przez cały sezon prezentuje równą, dobrą formę. Szybkość, potężny strzał to jego wielkie atuty. W ostatnich spotkaniach, gdy gorzej nam szło to on zasuwał lewą stroną i napędzał drużynę. W meczu z HSV też był jedną z najjaśniejszych postaci w zespole. Rozwinął się chłopak!
Zgodzę się z Tomkiem. Marcel przez cały sezon prezentuje równą, dobrą formę. Szybkość, potężny strzał to jego wielkie atuty. W ostatnich spotkaniach, gdy gorzej nam szło to on zasuwał lewą stroną i napędzał drużynę. W meczu z HSV też był jedną z najjaśniejszych postaci w zespole. Rozwinął się chłopak!
10 kwietnia 2011, 15:18 [cytuj]
Wczoraj zdecydowanie najlepszy na boisku. Miło patrzeć jak się chłopak rozwinął przez ostatnie dwa sezony:)
Wczoraj zdecydowanie najlepszy na boisku. Miło patrzeć jak się chłopak rozwinął przez ostatnie dwa sezony:)
10 kwietnia 2011, 15:28 [cytuj]
To fakt, że chłopak się rozwinął i trzyma równą formę przez cały sezon. Ale jego technika dalej mnie nie przekonuje, chociaż z pewnością jest z tym lepiej. Gra 1vs1 w ofensywie też pozostawia jeszcze trochę do życzenia...
To fakt, że chłopak się rozwinął i trzyma równą formę przez cały sezon. Ale jego technika dalej mnie nie przekonuje, chociaż z pewnością jest z tym lepiej. Gra 1vs1 w ofensywie też pozostawia jeszcze trochę do życzenia...
10 kwietnia 2011, 15:50 [cytuj]
No tak, mo?e si? sztuczkami nie popisuje, ale potrafi przyj?? w pe?nym biegu, rozegra? na ma?ej przestrzeni, czego wi?cej chcie?. Wczoraj a? si? zdziwilem jak przej?l podanie chyba Subotica albo Sahina w pe?nym biegu. A 1 na 1 mo?e nie czaruje, ale te? poprawi?, taki Piszczek te? nie mija..
No tak, mo?e si? sztuczkami nie popisuje, ale potrafi przyj?? w pe?nym biegu, rozegra? na ma?ej przestrzeni, czego wi?cej chcie?. Wczoraj a? si? zdziwilem jak przej?l podanie chyba Subotica albo Sahina w pe?nym biegu. A 1 na 1 mo?e nie czaruje, ale te? poprawi?, taki Piszczek te? nie mija..
10 kwietnia 2011, 16:23 [cytuj]
"Tooommeeek" powiedział/a:
No tak, może się sztuczkami nie popisuje,
On nie jest od tego, żeby się popisywać sztuczkami :) Dla mnie Marcel rozwinął się bardzo dobrze, ostatnio nawet potrafi ładnie dośrodkować prawą nogą, bo prędzej służyła mu tylko do podpory :-P Widać wziął lekcje od Dede, bo gra na bardzo wysokim poziomie ;-)
On nie jest od tego, żeby się popisywać sztuczkami :) Dla mnie Marcel rozwinął się bardzo dobrze, ostatnio nawet potrafi ładnie dośrodkować prawą nogą, bo prędzej służyła mu tylko do podpory :-P Widać wziął lekcje od Dede, bo gra na bardzo wysokim poziomie ;-)
10 kwietnia 2011, 16:26 [cytuj]
Dodajmy, że po jego wrzutce padła wczorajsza bramka ;) (Schmelzer - Owo - Kuba)
Dodajmy, że po jego wrzutce padła wczorajsza bramka ;) (Schmelzer - Owo - Kuba)
10 kwietnia 2011, 17:23 [cytuj]
Nie jest i w?a?nie mówi? ze jak na obro?c? to ma niez?? technik? ;-)
Nie jest i w?a?nie mówi? ze jak na obro?c? to ma niez?? technik? ;-)
17 września 2011, 18:14 [cytuj]
Marcel mnie niemiłosiernie irytuje ostatnimi czasy (prawie tak samo jak Kevin). Można chyba śmiało stwierdzić, że tamten sezon to był tylko taki przebłysk w jego wykonaniu i drugiego takiego już nie zagra. Zdecydowanie wolę Lowe, który popełnia błędy, ale gra z jajami!
Marcel mnie niemiłosiernie irytuje ostatnimi czasy (prawie tak samo jak Kevin). Można chyba śmiało stwierdzić, że tamten sezon to był tylko taki przebłysk w jego wykonaniu i drugiego takiego już nie zagra. Zdecydowanie wolę Lowe, który popełnia błędy, ale gra z jajami!
17 września 2011, 18:28 [cytuj]
Marcel ma praktycznie zerowe umiejętności w dryblowaniu, ale gra lepiej od Lowe w obronie i śmielej rusza do ataku. Taka zmiana w składzie była by dość ryzykowna, bo Schmelzer mimo wszystko jest solidnym punktem drużyny.
Marcel ma praktycznie zerowe umiejętności w dryblowaniu, ale gra lepiej od Lowe w obronie i śmielej rusza do ataku. Taka zmiana w składzie była by dość ryzykowna, bo Schmelzer mimo wszystko jest solidnym punktem drużyny.
17 września 2011, 18:39 [cytuj]
Sam fakt, że gra w reprezentacji mówi że Marcel ma nieprzeciętne umiejętności...
Przypomnę, że przecież Marcel miał kontuzję i nie miał tyle czasu na przygotowanie się do sezonu co reszta drużyny. :!:
Można nawet stwierdzić , że teraz dopiero trwa jego szlifowanie formy i sądzę , że za parę meczy / meczów (zawsze mam problem w odmianie :-P )będziemy znowu widywać Marcela w 11 kolejki i będzie pewnym punktem Borussi i reprezentacji Niemiec ;-)
Sam fakt, że gra w reprezentacji mówi że Marcel ma nieprzeciętne umiejętności...
Przypomnę, że przecież Marcel miał kontuzję i nie miał tyle czasu na przygotowanie się do sezonu co reszta drużyny. :!:
Można nawet stwierdzić , że teraz dopiero trwa jego szlifowanie formy i sądzę , że za parę meczy / meczów (zawsze mam problem w odmianie :-P )będziemy znowu widywać Marcela w 11 kolejki i będzie pewnym punktem Borussi i reprezentacji Niemiec ;-)
17 września 2011, 19:03 [cytuj]
T-Mac chyba sie tym razem zapedziles, Marcel moze nie ma formy ale trzeba zrozumiec ze po operacji potrzebuje czasu na powrot do niej.
Zreszta nie wiem jak wy ale ja u niego juz ostatnio widzialem przeblyski, moze to jeszcze nie to ale potencjal ciagle ma.
T-Mac chyba sie tym razem zapedziles, Marcel moze nie ma formy ale trzeba zrozumiec ze po operacji potrzebuje czasu na powrot do niej.
Zreszta nie wiem jak wy ale ja u niego juz ostatnio widzialem przeblyski, moze to jeszcze nie to ale potencjal ciagle ma.
17 września 2011, 19:07 [cytuj]
Dojdzie do siebie, fakt, ostatnie mecze to miernota w jego wykonaniu - ale wierzę w jego umiejętności, będzie okej ;-)
Dojdzie do siebie, fakt, ostatnie mecze to miernota w jego wykonaniu - ale wierzę w jego umiejętności, będzie okej ;-)
17 września 2011, 21:29 [cytuj]
o kondycje po operacji nie ma co narzekac, bo odbiory na polowie arsenalu byly, jeszcze ze dwa mecze i obydwa skrzydla beda blyszczec;)
o kondycje po operacji nie ma co narzekac, bo odbiory na polowie arsenalu byly, jeszcze ze dwa mecze i obydwa skrzydla beda blyszczec;)
<  1  2  3  4  5    >  >>  >|

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 26 19 5 2 62
2. Bayer Leverkusen 25 15 8 2 53
3. FSV Mainz 26 13 6 7 45
4. Eintracht Frankfurt 25 12 6 7 42
5. RB Lipsk 26 11 9 6 42
6. SC Freiburg 26 12 6 8 42
7. Borussia Mönchengladbach 26 12 4 10 40
8. VfL Wolfsburg 26 10 8 8 38
9. FC Augsburg 26 10 8 8 38
10. VfB Stuttgart 25 10 7 8 37
11. Borussia Dortmund 26 10 5 11 35
12. Werder Brema 26 9 6 11 33
13. Union Berlin 26 7 7 12 28
14. TSG 1899 Hoffenheim 26 6 8 12 26
15. FC St. Pauli 26 7 4 15 25
16. Holstein Kiel 25 5 4 16 19
17. VfL Bochum 25 4 5 16 17
18. 1. FC Heidenheim 25 4 4 17 16
cała tabela
shoutbox
Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 godzin temu

FilipSantana osobiście ja bym Adeyemiego nie sprzedał, możesz spytać dlaczego, więc juz spieszę z odpowiedzią. Przykład Malena pokazał, że zarząd nadal leci na minimalizmie i opychając go za około 30 mln nie sprowadzili nikogo w zastępstwie. Znając Wackowe "inwestowanie" zarobionych pieniędzy wygląda tak, że jeśli Adeyemi pójdzie za 50 to na jego następcę zostanie zainwestowane 20 co w dzisiejszych realiach daje bardzo małe szanse, że będzie to zawodnik lepszy a Adeyemi, Gittensa można sprzedać bo obecnie jest totalnym indywidualistą i w żadnej sytuacji nie chce podać do kolegi natomiast moim zdaniem sprzedaż Karima nie ma totalnie sensu.

waldekzsk
waldekzsk 5 godzin temu

Skarpeta zrobiła swoje i przez skarpetę i katastrofalne ruchy transferowe mamy sezon zupełnie bez Europy przed nosem i nie wiadomo co dalej? Plus te śmieciowe wysokopłatne kontrakty w kadrze.To jest kryminał.U nas im się dobrze siedzi.

artur1973
artur1973 6 godzin temu

FilipSantana Jak opchniemy tych co piszesz i kupimy na te 3 pozycje takich zawodników ze średniego topu to będziemy walczyć o maks utrzymanie w lidze. Takie realia nastały. Niestety nasze niedorozwoje umysłowe z zarządu po otrzymaniu ponad 100 mln euro mogły z tego spokojnie zainwestować dodatkowo 70-80 mln w 3 nowych zawodników i trenera. Wtedy pewnikiem byłaby LM w przyszłym sezonie i biznes by się kręcił. Ale nie. SKARPETA. No i teraz mamy co mamy i kibel robi się na lata bo jedna zła decyzja uruchomiła druga. Efekt domina

FilipSantana
FilipSantana Dzisiaj, 15:10

Tak właściwie to nie byłem ani trochę zaskoczony tym meczem z Lipskiem no moża poza tym, że w 2 połowie będziemy mieć 10 setek i ani jednej nie trafimy to było jakieś jedyne zaskoczenie. W następnym sezonie nie będzie LM to już wiedziałem pod koniec grudnia, ale LE brałem jako pewnik. No to myliłem się, jednak teraz pozostaje cień szansy na LK choć i tak bardziej prawdopodobny jest brak pucharów w przyszłym sezonie. Nie to jest jednak największym zmartwieniem klubu na przyszły sezon. Największym problemem są kontrakty, które kończą się latem 2026: Sule, Can, Brandt, Ozcan, Reyna, Haller, Moukoko i Gross. Podobno bez pucharów w przyszłym sezonie kontrakty zawodników mają zmaleć o około 30%. To bardzo dobra informacja bo dzięki temu szanse na pozbycie się tych wymienionych wyżej nieudaczników zwrastją z kilku procent do kilkunastu, może w przypadku niektóych nawet do kilku dziesięciu. Pozwolę sobie dokonać analizy każdego z nich a więc dokonam podziału na zawodników, których powinno dać się sprzedać i takich, których raczej napewno nie uda się sprzedać. Zatem niemalże napewno nie uda się sprzedać: Sule, Cana, Hallera i Grossa. Sule i Haller mają największe kontrakty w BVB i nawet w przypadku 30 procentowej obniżki dalej pozostaną bardzo wysokie a ich obecna forma nie przyciągnie nikogo kto by chciał ich kupić. Co do Grossa i Cana na nich pewnie jakieś kluby z ligi tureckiej albo MLSu by się może skusiły po obniżonej pensji, ale za tzw. bezcen czyli kwoty rzędu 1-2mln euro to już szczerze lepiej ich zostawić na ten ostatni sezon bo za takie pieniądze nikt nie znajdzie zastępstwa. Teraz zawodnicy, których powinno dać się sprzedać nawet za grosze a nawet trzeba sprzedać za grosze tj. Brandt(35mln), Ozcan(7mln), Reyna(12mln), Moukoko(18mln). W nawiasach są podane wartości transfermarktu nie moje osobiste. Uważam, że Brandt jest do opylenia za max. 25mln - forma tragiczna i wiek (29lat) już nie ten. Moukoko po aferze z kręconym licznikiem i katastrofalnej formie na wypożyczeniu w Nicei jest wart max. 5mln i więcej raczej nikt nie zapłaci za niego. Ozcan w pakiecie z Reyną są do opchnięcia za 20mln a to daje nam razem za 4 delikwentów kwotę około 50mln. Mało, bardzo mało ale takie są realia i tych zawodników trzeba opchnąć. Wspomnę jeszcze o 3 najgłośniejszych i najbardziej potencjalnych transferach z klubu za wysokie kwoty czyli o Adeyemim, Kobelu i Gittensie. Gdyby ode mnie to zależało to za Adyemiego wiząłbym 50mln od buta bez zastanowienia, za Kobela 70mln i Gittensa 70mln. Gittens dlatego, że jest jeszcze młody i pomimo dużego zjazdu w tym roku ma jeszcze duży potencjał sprzedażowy, dlatego nie brałbym nawet pod uwagę ofert poniżej 70mln. Kobel również 70mln dlatego, że zainteresowani są głównie z PL a tam nie szczędzą na kwotach transferowych więc uważam, że możnaby było a nawet trzeba oscamowac np. taką Chelsea na te 70 baniek. Kobel jest słąby w grze nogami ale na lini pomimo spaku formy w tym roku jest wciąż topką bramkarską. Adeyemi 50mln z prostej przyczyny ma 23 lata a ma liczby gorsze niż Gittens, który nic nie gra od 2 miesięcy, ma też znacznie więcej minut w klubie od Gittensa a tyle razy chłopak nie dojeżdza na mecze, że szkoda gadać. Te 50mln to byłby duży steal z naszej strony za trochę lepszego Malena czyli Adeyemiego. Kto zatem powinien przyjść do klubu? Nie spodziewam się wielkich transferów ale mam 3 absolutne priorytety na lato - Środkowy pomocnik, Ofensywny pomocnik oraz skrzydłowy. Wiadomo, że przydałoby się więcej ale na to nie będzie ani środków ani zwolnionego miejsca w kadrze, więc te 3 transfery są dla mnie strategiczne.

FilipSantana
FilipSantana Dzisiaj, 14:37

@tom masz chłopie stalowe nerwy, od Mainz dostaniemy trójkę spokojnie a ty chcesz na mecz jechać ;p

waldekzsk
waldekzsk Dzisiaj, 14:32

W tym sezonie do braku umiejętności dochodzi jeszcze duża dawka nieszczęścia. Mecze układają się nam bardzo często katastrofalnie. Przykład wczoraj, pierwsza akacja w drugiej połowie i gol na 2:0. Puszki były do ogrania na spokojnie.

dawid2468
dawid2468 Dzisiaj, 14:18

Jak wyglądał mecz z Lipskiem? Bo z tego co czytam to nie było ani dobrze ani źle suma sumarum punktów brak

b_some1
b_some1 Dzisiaj, 11:53

Podpisuję się. Mam dokładnie ten sam problem.

tom
tom Dzisiaj, 11:41

Cześć panowie, mam pytanie czy działa Wam poprawnie strona internetowa BVB do zakupu biletów? Bo chciałem kupić wejściówki na mecz z Mainz natomiast po zalogowaniu się na stronie do kupna biletów wyskakuje błąd i nie da się zalogować

ryś
ryś Dzisiaj, 11:15

Tak wysoki kontrakt Sule ,to mówiąc najdelikatniej duże nieporozumienie. Pachnie nieładnie na kilometr. Sule w żadnym innym klubie nie miałby szans na takie pieniądze. On juz wówczas w Bayernie niewiele grał i co rusz były do niego wysuwane pretensje, że sportowo żle się prowadzi. Jest tez drugie dno . Ja osobiście wystawiałbym go do składu . Bo czym on byłby słabszy np. od Antona.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Dzisiaj, 11:14

Więc problem powinien widzieć w sobie

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Dzisiaj, 11:13

Gross inaczej sobie to wyobrażał, tylko zapomniał że ma 40 lat i w 80% meczy spowalnia grę

artur1973
artur1973 Dzisiaj, 09:18

Do końca

artur1973
artur1973 Dzisiaj, 09:17

ruhr24.de/bvb/bvb-niklas-suele-gehalt-verletzt-vertrag-wechsel-transfer-news-niko-kovac-borussia-dortmund-93628843.html Ładnie Sule wyjaśnił kretynom z zarządu, że nie zamierza nigdzie się ruszać tylko kasować domofonów 14 mln. Ten kto zgodził się na taki kontrakt powinien stanąć przed Prokuratorem

Alex3110_
Alex3110_ Dzisiaj, 07:53

W następnej kolejce*

waldekzsk
waldekzsk Dzisiaj, 06:47

Czytaliście jak bezczelnie wypowiedział się Gross po meczu?Mowil że inaczej sobie to wyobrażał,ale to on biega po boisku bezowocnie w każdym meczu.

waldekzsk
waldekzsk Dzisiaj, 06:44

Nikt wielki do nas nie przyjdzie bez Europy.Wszyscy chcą grać w LM,a nas przynajmniej jeden cały sezon nie będzie w Europie.

Johnny91BvB
Johnny91BvB Wczoraj, 23:13

Jak można Antona stawiać na PO wielkiego drewnianego chłopa

grzegorzBVB
grzegorzBVB Wczoraj, 22:00

Rebe jak okolice Grudziądza

grzegorzBVB
grzegorzBVB Wczoraj, 22:00

Z innej paki kogo z Lille byście widzieli w BVB?

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 21:32

Za tydzień to są reprezentacje

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 21:30

A za tydzień znowu potężne Mainz

Kot13
Kot13 Wczoraj, 21:05

Tomek Urban powiedział dzisiaj w pomeczowym studiu w Eleven,że BVB ma przetrącony kręgosłup od meczu z Mainz i im dłużej się nad tym zastanawiam to dochodzę do wniosku,że ma sporo racji...

Waszek_1995
Waszek_1995 Wczoraj, 20:59

Kiedy wraca Nmecha ?

DziadZ
DziadZ Wczoraj, 20:58

Co z tego ze kovac na nich krzyczy jak i tak sładu nie wymienia XD

TytanowyTerzic
TytanowyTerzic Wczoraj, 20:56

Przede wszystkim trzeba znaleźć odpowiedniego trenera, którego nie będziemy chcieli zwalniać po kilku kolejkach.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:55

Ogólnie widać, że to typowy kreator, z nim i Nmechą środek pola mógłby być mocny

DziadZ
DziadZ Wczoraj, 20:55

tu trzeba cały środek wymienić imo z lepszym środkiem obrna też będzie grać lepiej ale z takimi kalekami w środku to obrona ma 2 x trudniej

Wojtyła z Dortmundu

Potrafi dryblować i porusza się bardzo podobnie do Bellinghama

Wojtyła z Dortmundu

Chukwu jest wart tych 35 ale z pewnością go nie kupimy

statystyki
Użytkownicy online:
Gości online: 79
Zarejestrowanych użytkowników: 10258
Ostatnio zarejestrowany: b_some1
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem