Forum dyskusyjne
4 kwietnia 2010, 22:38 [cytuj]
Ja powiem tylko tyle...
Marcel jest młody i się rozwija. Każdy młody zawodnik potrzebuje sezonu, dwóch, najwyżej trzech żeby wykształcić swoją osobowość i przekonać wszystkich do siebie...
Marcel gra swój drugi sezon i jak dla mnie to jest bardziej na PLUS niż na minus!!!
Miał i może gorsze mecze, ale nie powiem, że w kilku meczach to mi nie zaimponował...
Wiem, że DEDE to ikona BVB i jeden z najlepszych lewych obrońców w Europie (sam, jak bym miał wskazać zawodnika BVB którego najbardziej szanuję to wskazałbym właśnie na DEDE), ale niestety czas biegnie nieubłaganie i wieku nie oszukasz...
Dede będę zawsze szanował za to, co zrobił dla BVB, ale teraz czas myśleć perspektywicznie i pora dawać szansę młodym, zdolnym wilkom, takim jak Marcel lub Julian Koch...
Boli mnie tylko to, że Klopp nie daje szansy pokazania się Kochowi...
Pozdrawiam
Ja powiem tylko tyle...
Marcel jest młody i się rozwija. Każdy młody zawodnik potrzebuje sezonu, dwóch, najwyżej trzech żeby wykształcić swoją osobowość i przekonać wszystkich do siebie...
Marcel gra swój drugi sezon i jak dla mnie to jest bardziej na PLUS niż na minus!!!
Miał i może gorsze mecze, ale nie powiem, że w kilku meczach to mi nie zaimponował...
Wiem, że DEDE to ikona BVB i jeden z najlepszych lewych obrońców w Europie (sam, jak bym miał wskazać zawodnika BVB którego najbardziej szanuję to wskazałbym właśnie na DEDE), ale niestety czas biegnie nieubłaganie i wieku nie oszukasz...
Dede będę zawsze szanował za to, co zrobił dla BVB, ale teraz czas myśleć perspektywicznie i pora dawać szansę młodym, zdolnym wilkom, takim jak Marcel lub Julian Koch...
Boli mnie tylko to, że Klopp nie daje szansy pokazania się Kochowi...
Pozdrawiam
7 kwietnia 2010, 11:14 [cytuj]
borussia.com.pl/n-2678-kicker-ocenil-schmelzer-najlepszy.html i on jest słaby tak ?
http://www.borussia.com.pl/n-2678-kicker-ocenil-schmelzer-najlepszy.html i on jest słaby tak ?:D
7 kwietnia 2010, 15:26 [cytuj]
Nie jest słaby ale ciężko się pogodzić z tym, że Dede nie gra już " Zauberfußball " Marcel jest ok, co prawda do poziomu Brazylijczyka z dawnych lat nie dojdzie nigdy ale jeśli popracuje nad ustawianiem się i kryciem to będzie solidnym obrońcą.
Nie jest słaby ale ciężko się pogodzić z tym, że Dede nie gra już " Zauberfußball " Marcel jest ok, co prawda do poziomu Brazylijczyka z dawnych lat nie dojdzie nigdy ale jeśli popracuje nad ustawianiem się i kryciem to będzie solidnym obrońcą.
7 kwietnia 2010, 16:35 [cytuj]
Odbiór dobry ale podania zaraz po nim to tragedia zazwyczaj..
Odbiór dobry ale podania zaraz po nim to tragedia zazwyczaj..
7 kwietnia 2010, 17:05 [cytuj]
100% racji :-D No i też lipa kryje, nawet niekiedy nie zauważa jak ten którego kryje jest już na czystej pozycji.
100% racji :-D No i też lipa kryje, nawet niekiedy nie zauważa jak ten którego kryje jest już na czystej pozycji.
7 kwietnia 2010, 17:53 [cytuj]
sama racja, zizu.
sama racja, [b]zizu[/b].
21 stycznia 2011, 15:01 [cytuj]
Kończą się negocjacje w sprawie przedłużeni kontraktu marcela do 2014 roku. Bardzo dobra informacja
Kończą się negocjacje w sprawie przedłużeni kontraktu marcela do 2014 roku. Bardzo dobra informacja:D
21 stycznia 2011, 18:16 [cytuj]
czytam tak sobie te wypowiedzi z kwietnia i uważam, że Marcel od tego czasu naprawdę się rozwinął i stale robi postępy. I oby tylko tak dalej!!
czytam tak sobie te wypowiedzi z kwietnia i uważam, że Marcel od tego czasu naprawdę się rozwinął i stale robi postępy. I oby tylko tak dalej!!
21 stycznia 2011, 19:07 [cytuj]
A ja dalej uważam, że to nie jest boczny obrońca z prawdziwego zdarzenia! Gość jest mało kreatywny, mało zwrotny, technicznie przeciętny, bezbarwny i słaby w pojedynkach 1vs1. Szybkości też mu trochę brakuje według mnie...
To nie jest taki kaliber talentu, jak Gotze czy Koch...
A ja dalej uważam, że to nie jest boczny obrońca z prawdziwego zdarzenia! Gość jest mało kreatywny, mało zwrotny, technicznie przeciętny, bezbarwny i słaby w pojedynkach 1vs1. Szybkości też mu trochę brakuje według mnie...
21 stycznia 2011, 19:12 [cytuj]
Ale swoje robi, nie można mieć wszystkiego. Solidny zawodnik, który dobrze spisuje się w obronie, a trochę gorzej w ofensywie.
Mamy już sporo zawodników z prawdziwego zdarzenia, ich będzie ciężko utrzymać, więc się trzeba cieszyć, że chociaż będzie bezpieczna pozycja lewego obrońcy. ;-)
Ale swoje robi, nie można mieć wszystkiego. Solidny zawodnik, który dobrze spisuje się w obronie, a trochę gorzej w ofensywie.
Mamy już sporo zawodników z prawdziwego zdarzenia, ich będzie ciężko utrzymać, więc się trzeba cieszyć, że chociaż będzie bezpieczna pozycja lewego obrońcy. ;-)
21 stycznia 2011, 22:23 [cytuj]
Jak gra koch na prawej obronie to tego tak na prawdę nie wie nikt z nas
Nie pompujmy tak balonu, bo to nie ma sensu. Na dzień dzisiejszy jest gwiazdą 2 bundesligii, ale pamiętajmy, że będzie musiał sobie poradzić w pierwszej. Trzymam kciuki, aby swoją formę z 2 bundesligii przeniósł do BVB, ale pamiętajmy, że to jest jeszcze młody zawodnik
Jak gra koch na prawej obronie to tego tak na prawdę nie wie nikt z nas;) Nie pompujmy tak balonu, bo to nie ma sensu. Na dzień dzisiejszy jest gwiazdą 2 bundesligii, ale pamiętajmy, że będzie musiał sobie poradzić w pierwszej. Trzymam kciuki, aby swoją formę z 2 bundesligii przeniósł do BVB, ale pamiętajmy, że to jest jeszcze młody zawodnik;)
22 stycznia 2011, 12:00 [cytuj]
T-Mac a wg mnie jest wlasnie bardzo dobrym zawodnikiem. S?abe mecze zdarzaj? mu sie rzadko. Owszem, w ofensywie bardzo malo widoczny, ale w obronie gra raczej bez zarzutu. Nie zapominaj tez ze juz w tym sezonie pare razy dzieki jego zej?ciom do srodka obrony i asekuracji nie stracili?my bramek, mowie g?ównie o pierwszych meczach sezonu. A i troche dziwny wg mnie zarzut ze nie ma szybko?ci, bo pare razy pokazal ze jest szybki :p chocia?by Liga Europy kiedy sprintem przebiegl lewa strona i zgral do Lewego a ten strzelil w bramkarza. Wydaje mi sie ze szybko?? to on ma, ale troche za rzadko ja wykorzystuje
ale i tak go bardzo cenie. Na chwile obecna tylko na bramce mamy starszego zawodnika, wiec jesli np Mitch wedrze sie do skladu to bede zadowolony. Reszta formacji gra co najmniej solidnie.
T-Mac a wg mnie jest wlasnie bardzo dobrym zawodnikiem. S?abe mecze zdarzaj? mu sie rzadko. Owszem, w ofensywie bardzo malo widoczny, ale w obronie gra raczej bez zarzutu. Nie zapominaj tez ze juz w tym sezonie pare razy dzieki jego zej?ciom do srodka obrony i asekuracji nie stracili?my bramek, mowie g?ównie o pierwszych meczach sezonu. A i troche dziwny wg mnie zarzut ze nie ma szybko?ci, bo pare razy pokazal ze jest szybki :p chocia?by Liga Europy kiedy sprintem przebiegl lewa strona i zgral do Lewego a ten strzelil w bramkarza. Wydaje mi sie ze szybko?? to on ma, ale troche za rzadko ja wykorzystuje;) ale i tak go bardzo cenie. Na chwile obecna tylko na bramce mamy starszego zawodnika, wiec jesli np Mitch wedrze sie do skladu to bede zadowolony. Reszta formacji gra co najmniej solidnie.
22 stycznia 2011, 12:32 [cytuj]
Trzeba pamiętać też, że to marcel zaczął nasz zwycięski marsz w zeszłej rundzie strzelając bramkę stuttgartowi. Liczę dzisiaj na powtórkę
Trzeba pamiętać też, że to marcel zaczął nasz zwycięski marsz w zeszłej rundzie strzelając bramkę stuttgartowi. Liczę dzisiaj na powtórkę;)
22 stycznia 2011, 13:15 [cytuj]
No co prawda szczesliwie, ale wydaje mi sie ze gdyby pomyslal i tak strzelil to tez by wpadlo
Niech wyciagnie wnioski
No co prawda szczesliwie, ale wydaje mi sie ze gdyby pomyslal i tak strzelil to tez by wpadlo ;) Niech wyciagnie wnioski :)
22 stycznia 2011, 22:08 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
Troszke przesadzasz :-) Strasznie się na niego uparłes. Wg mnie dorównuje Dede, gdy ten gral w swoich najlepszych latach!
Troszke przesadzasz :-) Strasznie się na niego uparłes. Wg mnie dorównuje Dede, gdy ten gral w swoich najlepszych latach!
22 stycznia 2011, 23:14 [cytuj]
Teraz zaś przegiąłeś w drugą stronę. Wg mnie poziomu Dede z najlepszych lat nie osiągnął..
Teraz zaś przegiąłeś w drugą stronę. Wg mnie poziomu Dede z najlepszych lat nie osiągnął..
22 stycznia 2011, 23:33 [cytuj]
"zizu" powiedział/a:
Racja :-) Do tego to jeszcze troooszkę jemu brakuje ;-) Z resztą nie ma co porównywać bo to kompletnie różni obrońcy!
Racja :-) Do tego to jeszcze troooszkę jemu brakuje ;-) Z resztą nie ma co porównywać bo to kompletnie różni obrońcy!
22 stycznia 2011, 23:42 [cytuj]
[quote]Teraz zaś przegiąłeś w drugą stronę. Wg mnie poziomu Dede z najlepszych lat nie osiągnął..[/quote]
Moze troche przesadziłem, ale mysle, że za dwa lata może dojsc do tego poziomu :-)
Moze troche przesadziłem, ale mysle, że za dwa lata może dojsc do tego poziomu :-)
22 stycznia 2011, 23:54 [cytuj]
"zizu" powiedział/a:
I nie osiągnie, bo to po prostu nie te umiejętności, nie ta szybkość, nie ten polot w grze i finezja!
Nie uwziąłem się na Marcela, ale nie należę do ludzi, którzy zachwycają się każdym bez wyjątku w drużynie, której kibicują. Marcel mnie nie rusza swoimi umiejętnościami i raczej nie ruszy, bo talent i potencjał z reguły widać od razu...
I nie osiągnie, bo to po prostu nie te umiejętności, nie ta szybkość, nie ten polot w grze i finezja!
Nie uwziąłem się na Marcela, ale nie należę do ludzi, którzy zachwycają się każdym bez wyjątku w drużynie, której kibicują. Marcel mnie nie rusza swoimi umiejętnościami i raczej nie ruszy, bo talent i potencjał z reguły widać od razu...
23 stycznia 2011, 17:02 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
Trudno. Każdy ma swoje racje i będzie ich bronil.
"T-Mac" powiedział/a:
Marcel mnie nie rusza swoimi umiejętnościami i raczej nie ruszy, bo talent i potencjał z reguły widać od razu...
A u niego widać! Zreszta dowodem na to może być fakt, ze został wybrany przez Kickera jako drugi obrońca, zaraz za Lahmem...
Widzę T-Mac, że się do niego nigdy nie przekonasz, bo odkąd pamiętam to byłeś przeciwny Marcelowi...
Trudno. Każdy ma swoje racje i będzie ich bronil.
[quote="T-Mac"]Marcel mnie nie rusza swoimi umiejętnościami i raczej nie ruszy, bo talent i potencjał z reguły widać od razu...