Forum dyskusyjne
1 sierpnia 2009, 23:22 [cytuj]
[center]t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSK1_n10adwHSMw7ikUMsYU1xBBmcLFvWbGOAtXtVSvXouxRdBq" alt="t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSK1_n10adwHSMw7ikUMsYU1xBBmcLFvWbGOAtXtVSvXouxRdBq" width="98%">
Data urodzenia: 16.12.1988
Obywatelstwo: Niemcy
Wzrost: 192 cm
Pozycja: obrońca
Poprzedni klub: Bayern Monachium
Następny klub: Bayern Monachium[/center]
O Matsie nie ma tematu, a jak najbardziej być powinien!
Zdziwiło mnie dzisiaj posadzenie Hummelsa na ławce; zdziwiło i zmartwiło...
Gwiazdą naszej defensywy jest Subotic, legendą Dede, ale jak dla mnie numerem jeden jest właśnie Mats!!!
Fatalna wiosna w sezonie 2007/2008; z rezerw Bayernu przychodzi jakiś dzieciak i nagle zostaje zawodnikiem rundy :-)
Erę Dolla wspominam bardzo marnie, ale Hummels w tym okresie był jak przysłowiowe światełko w tunelu.
Jeżeli ktoś nie widział polecam wyszukanie w necie finału ostatnich ME U-21! Mats po półrocznej przerwie spowodowanej kontuzją zagrał po takiej pauzie pierwszy mecz w podstawowym składzie i to od razu w finale!
Trochę pieniążków zainwestowałem w ten mecz, więc obserwowałem od pierwszej minuty :-)
Powiem szczerze, że mnie zatkało... Może przesadzam z porównaniem, ale Hummels zagrał jak Sammer na EURO 96! Anglicy (nazwiska, które już coś znaczą w Premier League) nie mieli prawie w ogóle okazji dojść pod bramkę Neuera; a Mats czyścił w środku, na lewej i na prawej stronie.
Van Gaal, który obecnie prowadzi Bayern (a ma rękę do juniorów jak nasz Klopp) klnie pewnie teraz na tych ciuli co oddali Matsa do nas :-D
Czekam na rozwój sezonu, ale autentycznie wierzę, że za 4-5 lat będziemy Hummelsa wymieniać w jednym szeregu z Kohlerem, Sammerem, Julio Cesarem, Metzelderem, czy Reuterem.
[center][img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSK1_n10adwHSMw7ikUMsYU1xBBmcLFvWbGOAtXtVSvXouxRdBq[/img]
Data urodzenia: [b]16.12.1988[/b]
Obywatelstwo: [b]Niemcy[/b]
Wzrost: [b]192 cm[/b]
Pozycja: [b]obrońca[/b]
Poprzedni klub: [b]Bayern Monachium[/b]
Następny klub: [b]Bayern Monachium[/b][/center]
O Matsie nie ma tematu, a jak najbardziej być powinien!
Zdziwiło mnie dzisiaj posadzenie Hummelsa na ławce; zdziwiło i zmartwiło...
Gwiazdą naszej defensywy jest Subotic, legendą Dede, ale jak dla mnie numerem jeden jest właśnie Mats!!!
Fatalna wiosna w sezonie 2007/2008; z rezerw Bayernu przychodzi jakiś dzieciak i nagle zostaje zawodnikiem rundy :-)
Erę Dolla wspominam bardzo marnie, ale Hummels w tym okresie był jak przysłowiowe światełko w tunelu.
Jeżeli ktoś nie widział polecam wyszukanie w necie finału ostatnich ME U-21! Mats po półrocznej przerwie spowodowanej kontuzją zagrał po takiej pauzie pierwszy mecz w podstawowym składzie i to od razu w finale!
Trochę pieniążków zainwestowałem w ten mecz, więc obserwowałem od pierwszej minuty :-)
Powiem szczerze, że mnie zatkało... Może przesadzam z porównaniem, ale Hummels zagrał jak Sammer na EURO 96! Anglicy (nazwiska, które już coś znaczą w Premier League) nie mieli prawie w ogóle okazji dojść pod bramkę Neuera; a Mats czyścił w środku, na lewej i na prawej stronie.
Van Gaal, który obecnie prowadzi Bayern (a ma rękę do juniorów jak nasz Klopp) klnie pewnie teraz na tych ciuli co oddali Matsa do nas :-D
Czekam na rozwój sezonu, ale autentycznie wierzę, że za 4-5 lat będziemy Hummelsa wymieniać w jednym szeregu z Kohlerem, Sammerem, Julio Cesarem, Metzelderem, czy Reuterem.
2 sierpnia 2009, 01:19 [cytuj]
no to fakt w tym meczu zagrał rewelacyjnie, mnie tylko martwią jego kontuzje. Jeśli z tym się upora to jestem pewien że nie będzie gorszy od tych gwiazd które wymieniłeś
no to fakt w tym meczu zagrał rewelacyjnie, mnie tylko martwią jego kontuzje. Jeśli z tym się upora to jestem pewien że nie będzie gorszy od tych gwiazd które wymieniłeś
2 sierpnia 2009, 09:50 [cytuj]
Ja tez od jakiegos czasu,twierdze ze jesli sodowka nie uderzy mu do glowy bedzie nowym Jurghenem Kohlerem czy sammerem,mowie o umiejetnosciach,bo to czy bedzie ikona klubu to zalezy jak dlugo gral u nas bedzie.Choc ja uwazam ze troche pogra,j typuje ze jako pierwszy Subotic odejdzie z obroncow.Ale jak najbardziej Hummels ma zadatki na czolowego obronce Europy,jakim byl Kohler,Sammer,czy Reuter.I oby tez stal sie taka ikona klubu jak tamte gwiazdy.
Ja tez od jakiegos czasu,twierdze ze jesli sodowka nie uderzy mu do glowy bedzie nowym Jurghenem Kohlerem czy sammerem,mowie o umiejetnosciach,bo to czy bedzie ikona klubu to zalezy jak dlugo gral u nas bedzie.Choc ja uwazam ze troche pogra,j typuje ze jako pierwszy Subotic odejdzie z obroncow.Ale jak najbardziej Hummels ma zadatki na czolowego obronce Europy,jakim byl Kohler,Sammer,czy Reuter.I oby tez stal sie taka ikona klubu jak tamte gwiazdy.
2 sierpnia 2009, 09:57 [cytuj]
ja mam nadzieję, iż to że mats nie grał od początku spotkania na środku obrony jest tylko następstwem że nie mógł się tak intensywnie od początku przygotowań przygotowywać jak cała reszta ze względu na przebytą kontuzję. będzie dobrze i mam nadzieję, że już z kolonią wybiegnie obok suboticia na środku obrony. jak grają razem to są nie do przejścia. uzupełniają się wzajemnie.
ja mam nadzieję, iż to że mats nie grał od początku spotkania na środku obrony jest tylko następstwem że nie mógł się tak intensywnie od początku przygotowań przygotowywać jak cała reszta ze względu na przebytą kontuzję. będzie dobrze i mam nadzieję, że już z kolonią wybiegnie obok suboticia na środku obrony. jak grają razem to są nie do przejścia. uzupełniają się wzajemnie.
2 sierpnia 2009, 10:11 [cytuj]
O ile mi sie wydaje to on juz po ME 21 jak wrocil do druzyny w jednym sparingow dostal kontuzji,i wydaje mi sie ze jest do tylu w porownaniu z innymi obroncami.Sadze ze to dlatego nie wyszedl bo pomimo iz Santana mial kapitalna runde wiosenna to jedak Hummels jest lepszy.Ale jak by nie patrzec Santana jest Bardzo dobrym zmiennikiem dla Nrvena i Mattsa.
O ile mi sie wydaje to on juz po ME 21 jak wrocil do druzyny w jednym sparingow dostal kontuzji,i wydaje mi sie ze jest do tylu w porownaniu z innymi obroncami.Sadze ze to dlatego nie wyszedl bo pomimo iz Santana mial kapitalna runde wiosenna to jedak Hummels jest lepszy.Ale jak by nie patrzec Santana jest Bardzo dobrym zmiennikiem dla Nrvena i Mattsa.
2 sierpnia 2009, 15:32 [cytuj]
Nadzieja nadzieją, a wyglada na to, ze prawda jest taka, ze Mats jak na razie stracil miejsce w wyjsciowym skladzie na rzecz Santany. I to nie ze wzgledu na kontuzje, a na slabsza forme swoja i dobra forme Santany. Pisalem juz o tym sporo wczesniej przed meczem z Weiden. Sam Hummels tak wypowiadal sie w jednym z wywiadow na RN: "Od poczatku obozu treningowego w Donaueschingen gralem praktycznie caly czas w druzynie B. Jestem pesymistycznie nastawiony co do miejsca w pierwszej jedenastce na rozpoczeciu sezonu." Mats niestety na razie jest nasza dopiero 3 opcja w obronie. Zycze mu powodzenia w walce o swoje miejsce z Santana.
Nadzieja nadzieją, a wyglada na to, ze prawda jest taka, ze Mats jak na razie stracil miejsce w wyjsciowym skladzie na rzecz Santany. I to nie ze wzgledu na kontuzje, a na slabsza forme swoja i dobra forme Santany. Pisalem juz o tym sporo wczesniej przed meczem z Weiden. Sam Hummels tak wypowiadal sie w jednym z wywiadow na RN: "Od poczatku obozu treningowego w Donaueschingen gralem praktycznie caly czas w druzynie B. Jestem pesymistycznie nastawiony co do miejsca w pierwszej jedenastce na rozpoczeciu sezonu." Mats niestety na razie jest nasza dopiero 3 opcja w obronie. Zycze mu powodzenia w walce o swoje miejsce z Santana.
2 sierpnia 2009, 16:30 [cytuj]
Czytalem to,ale on tez tam mowil wlasnie o tej kontuzji w sparingu ktorej sie na bawil,i ze to mu utrudnilo walke o pierwsza 11.Bo po ME21 wrocil w bardzo dobrej formie.
Czytalem to,ale on tez tam mowil wlasnie o tej kontuzji w sparingu ktorej sie na bawil,i ze to mu utrudnilo walke o pierwsza 11.Bo po ME21 wrocil w bardzo dobrej formie.
2 sierpnia 2009, 16:50 [cytuj]
Adiś a gdzie on tak mowil, bo ja tego nie widze. Tu jest link do tego artykulu: ruhrnachrichten.de/sport/bvb/BVB-News;art11635,622427
Adiś a gdzie on tak mowil, bo ja tego nie widze. Tu jest link do tego artykulu: http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb/BVB-News;art11635,622427
7 września 2009, 09:34 [cytuj]
w dzisiejszym bildzie jest bardzo budująca wypowiedź sammera. twierdzi on, że u matsa już nie widać tego, że miał pół roku rozłąki z piłką. jego zdaniem ostatnio w kadrze u-21 hummels prezentuje się wyśmienicie i niebawem może się już pojawić w kadrze, ale tej seniorskiej sammer robi też aluzje do braku gry matsa w obronie BVB. natomiast sam zainteresowany twierdzi, że najważniejsza jest dla niego gra i będzie grał tam gdzie go trener wystawi.
w wolnym tłumaczeniu tak to brzmi. jeżeli sammer mówi, że mats ma papiery na obrońcę pierwszej reprezentacji to znaczy, że nie tylko my kibice BVB uważamy iż jest dobry co bardzo cieszy. wiadomo, że ciężko będzie dorównać matsowi do poziomu sammera, bo obok cesarza jest najlepszym obrońcą w historii niemieckiej piłki, ale długą i świetną karierę reprezentacyjną na pewno starczy mu talentu. mam nadzieję, że niebawem wróci do obrony i będzie stanowił o sile defensywy z suboticiem tak jak to robił bezbłędnie w zeszłym roku.
w dzisiejszym bildzie jest bardzo budująca wypowiedź sammera. twierdzi on, że u matsa już nie widać tego, że miał pół roku rozłąki z piłką. jego zdaniem ostatnio w kadrze u-21 hummels prezentuje się wyśmienicie i niebawem może się już pojawić w kadrze, ale tej seniorskiej:) sammer robi też aluzje do braku gry matsa w obronie BVB. natomiast sam zainteresowany twierdzi, że najważniejsza jest dla niego gra i będzie grał tam gdzie go trener wystawi.
w wolnym tłumaczeniu tak to brzmi. jeżeli sammer mówi, że mats ma papiery na obrońcę pierwszej reprezentacji to znaczy, że nie tylko my kibice BVB uważamy iż jest dobry co bardzo cieszy. wiadomo, że ciężko będzie dorównać matsowi do poziomu sammera, bo obok cesarza jest najlepszym obrońcą w historii niemieckiej piłki, ale długą i świetną karierę reprezentacyjną na pewno starczy mu talentu. mam nadzieję, że niebawem wróci do obrony i będzie stanowił o sile defensywy z suboticiem tak jak to robił bezbłędnie w zeszłym roku.
6 grudnia 2009, 21:44 [cytuj]
Przeczytałem właśnie, że Sammer cały czas naciska publicznie Loewa, aby ten dał szansę matsowi Zdaniem Sammera mats prezentuje już reprezentacyjną formę. Moim skromnym zdaniem też Mam nadzieję, że mats pojedzie na MŚ2010. Patrząc na obecną kadrę powinien spokojnie grać na środku obrony w pierwszym składzie.
Przeczytałem właśnie, że Sammer cały czas naciska publicznie Loewa, aby ten dał szansę matsowi:) Zdaniem Sammera mats prezentuje już reprezentacyjną formę. Moim skromnym zdaniem też;) Mam nadzieję, że mats pojedzie na MŚ2010. Patrząc na obecną kadrę powinien spokojnie grać na środku obrony w pierwszym składzie.
25 stycznia 2010, 23:23 [cytuj]
Bild murem stoi za matsaem Śmieją się z jogiego, czy aby na pewno powołał lepszych zawodników do obrony niż hummels jak on sam twierdzi. Mam nadzieję, że może nacisk medialny coś zmieni.
Bild murem stoi za matsaem:) Śmieją się z jogiego, czy aby na pewno powołał lepszych zawodników do obrony niż hummels jak on sam twierdzi. Mam nadzieję, że może nacisk medialny coś zmieni.
25 stycznia 2010, 23:30 [cytuj]
Nie tylko bild. Bardzo dobrze, bo Mats w tym sezonie zasłużył na powołanie. Mroz scal posty bo Murzynek wyjdzie z siebie
Nie tylko bild. Bardzo dobrze, bo Mats w tym sezonie zasłużył na powołanie. Mroz scal posty bo Murzynek wyjdzie z siebie:P
25 stycznia 2010, 23:33 [cytuj]
Heh nie da się tak :-P Przecież tamten poprzedni był z 6 grudnia.
co do Matsa: zasłużył na powołanie jak mało kto i to bez gadania. Gra nie jak nieograny 20 latek tylko jak doświadczony stary wyjadacz.
Heh nie da się tak :-P Przecież tamten poprzedni był z 6 grudnia.
co do Matsa: zasłużył na powołanie jak mało kto i to bez gadania. Gra nie jak nieograny 20 latek tylko jak doświadczony stary wyjadacz.
25 stycznia 2010, 23:42 [cytuj]
Matsa najwięcej razy z niemieckich obrońców był jedenastce kolejki kickera. On i Sami rządzą w lidze. Bardzo dziwi brak powołania dla matsa
Matsa najwięcej razy z niemieckich obrońców był jedenastce kolejki kickera. On i Sami rządzą w lidze. Bardzo dziwi brak powołania dla matsa:(
5 maja 2010, 10:26 [cytuj]
matsiu w szerokiej kadrze na MŚ on nie zaprzepaści takiej szansy.
transfermarkt.de/de/bvb-profi-hummels-im-vorlaeufigen-wm-aufgebot/news/anzeigen_38756.html
matsiu w szerokiej kadrze na MŚ:D on nie zaprzepaści takiej szansy.
http://www.transfermarkt.de/de/bvb-profi-hummels-im-vorlaeufigen-wm-aufgebot/news/anzeigen_38756.html
5 maja 2010, 12:23 [cytuj]
na razie to on jest w kadrze na mecz z Maltą.. pewnie Jogi w ostatniej chwili powie, że jednak Mats ma jeszcze czas i zagra na kolejnych MŚ.. :lol:
na razie to on jest w kadrze na mecz z Maltą.. pewnie Jogi w ostatniej chwili powie, że jednak Mats ma jeszcze czas i zagra na kolejnych MŚ.. :lol:
18 lutego 2011, 21:32 [cytuj]
Nie wiedzialem gdzie dac ale chyba pasuje :p Dawno mnie na komputerze nie bylo dluzsza chwile, takze nie wiem czy juz ktos o tym wywiadzie z Matsem pisal Ze strony Bayernu [URL]bayern.munchen.pl/artykul,woli-dortmund-od-bayernu,7553[/URL]
[quote]Gwiazda Borussi Dortmundu, 22 letni Mats Hummels nie widzi mo?liwo?ci powrotu do Monachium.
Swoj? przysz?o?? po wygasaj?cym w 2013 roku kontrakcie widzi on w Dortmundzie, pomimo i? ma zapisan? w klauzuli mo?liwo?? opuszczenia klubu za 8 mln euro.
Hummels: „w nied?ugim czasie usi?dziemy do rozmów. Jednak to nie musi by? ten lub przysz?y tydzie?. Ja wiem jak dobrze si? tutaj czuj? i ile zawdzi?czam temu klubowi. Tutaj w Dortmundzie jest naprawd? wyj?tkowa konstelacja”.[/quote]
Na stronie tez nie widzialem o tym artykulu takze mysle ze kilka osob sie ucieszy
Na stronie tez nie widzialem o tym artykulu takze mysle ze kilka osob sie ucieszy :)
18 lutego 2011, 21:58 [cytuj]
poczytajcie sobie komentarze kibicow bayernu do tego artyklulu,jacy to kretyni to szok
poczytajcie sobie komentarze kibicow bayernu do tego artyklulu,jacy to kretyni to szok
18 lutego 2011, 22:24 [cytuj]
"Enop" powiedział/a:
przynajmniej można z nich pośmiać :lol: :lol: ... Przecież oni jak tylko pstrykną palcami to Messi, Iniesta i Rooney do nich przyjdą...
Nie mogą pojąć jak ich zasrany klub wypiął się na Matsa to teraz on zlewa ich ciepłym moczem...
Nie każdy leci na nazwę bayern...
przynajmniej można z nich pośmiać :lol: :lol: ... Przecież oni jak tylko pstrykną palcami to Messi, Iniesta i Rooney do nich przyjdą...
Nie mogą pojąć jak ich zasrany klub wypiął się na Matsa to teraz on zlewa ich ciepłym moczem...
Nie każdy leci na nazwę bayern...
19 lutego 2011, 12:34 [cytuj]
"BarDOsz" powiedział/a:
Nie mog? poj?? jak ich zasrany klub wypi?? si? na Matsa to teraz on zlewa ich ciep?ym moczem...
Oni mowia na dodatek, ze jesli Mats od nich odszedl, to ma juz nie wracac (oczywiscie ta mniej zdrowa czesc), bo gdyby kochal Bayern to by zostal :p Mats na szczescie jest madrzejszy ;p
Oni mowia na dodatek, ze jesli Mats od nich odszedl, to ma juz nie wracac (oczywiscie ta mniej zdrowa czesc), bo gdyby kochal Bayern to by zostal :p Mats na szczescie jest madrzejszy ;p