Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne » Kadra BVB 2019/20 » [Trener] Lucien Favre
24 maja 2018, 09:16 [cytuj]
s7.postimg.cc/uhwnr12u3/favrezar.jpg" alt="s7.postimg.cc/uhwnr12u3/favrezar.jpg" width="98%">

Urodzony 2 listopada 1957 w Saint Barthelemy w Szwajcarii. Jak wszyscy wiemy w oprócz klubów szwajcarskich prowadził w Niemczech takie kluby jak Hertha Berlin i Borussia Monchengladbach. Ostatnio robił wyniki w Ligue Ę jako menedżer Nicei.

Jeszcze chyba nigdy nie trzeba było robić tak niewiele żeby być wicemistrzem BL, jak w tym sezonie. I właśnie tego życzę nowemu trenerowi i wszystkim związanym z BVB - aby zespół w następnym sezonie zrobił to co trzeba.
[img]https://s7.postimg.cc/uhwnr12u3/favrezar.jpg[/img]

Urodzony 2 listopada 1957 w Saint Barthelemy w Szwajcarii. Jak wszyscy wiemy w oprócz klubów szwajcarskich prowadził w Niemczech takie kluby jak Hertha Berlin i Borussia Monchengladbach. Ostatnio robił wyniki w Ligue Ę jako menedżer Nicei.

Jeszcze chyba nigdy nie trzeba było robić tak niewiele żeby być wicemistrzem BL, jak w tym sezonie. I właśnie tego życzę nowemu trenerowi i wszystkim związanym z BVB - aby zespół w następnym sezonie zrobił to co trzeba.
24 maja 2018, 09:20 [cytuj]
bundesliga.onet.pl/lucien-favre-czlowiek-ktory-oszukal-algorytmy/xv6elm

Jak ktoś jeszcze nie przeczytał. Niesamowicie ciekawy artykuł, w którym dość sugestywnie opisany jest styl zespołów prowadzonych przez Favrea. Posiadanie piłki i brak kontr to nie jest coś za czym przepadam, ale statystyki przytoczone w artykule mówią o tym, że Favre jest specem od trudnych goli. Jeżeli mamy strzelać z niczego i przez to wykańczać psychicznie rywali to bardzo proszę. Coś a'la Real w tym sezonie - niby gorsi na boisku, ale bramek mają zawsze więcej.

Powodzenia Lucien!
http://bundesliga.onet.pl/lucien-favre-czlowiek-ktory-oszukal-algorytmy/xv6elm

Jak ktoś jeszcze nie przeczytał. Niesamowicie ciekawy artykuł, w którym dość sugestywnie opisany jest styl zespołów prowadzonych przez Favrea. Posiadanie piłki i brak kontr to nie jest coś za czym przepadam, ale statystyki przytoczone w artykule mówią o tym, że Favre jest specem od trudnych goli. Jeżeli mamy strzelać z niczego i przez to wykańczać psychicznie rywali to bardzo proszę. Coś a'la Real w tym sezonie - niby gorsi na boisku, ale bramek mają zawsze więcej.

Powodzenia Lucien!
24 maja 2018, 10:07 [cytuj]
Należy sobie zadać pytanie na ile Lucien będzie w stanie poradzić sobie z największym wyzwaniem- opanowaniem burdelu, który zastal, chwycenie za facjaty tych, którym popierd....... się w głowach i myślą, ze są szefami w szatni i klubie. No i transfery- jest takie powiedzenie- z gowna bata nie ukrecisz. Może nie wszyscy piłkarze Borussii to siet, ale wszyscy obecnie siet grają.
Pytanie zatem zasadne, czy Favre wie, w co się wpakował.
Tak czy siak- powodzenia i trzymam kciuki 🖤💛
Należy sobie zadać pytanie na ile Lucien będzie w stanie poradzić sobie z największym wyzwaniem- opanowaniem burdelu, który zastal, chwycenie za facjaty tych, którym popierd....... się w głowach i myślą, ze są szefami w szatni i klubie. No i transfery- jest takie powiedzenie- z gowna bata nie ukrecisz. Może nie wszyscy piłkarze Borussii to siet, ale wszyscy obecnie siet grają.
Pytanie zatem zasadne, czy Favre wie, w co się wpakował.
Tak czy siak- powodzenia i trzymam kciuki 🖤💛
25 maja 2018, 08:40 [cytuj]
Wszystko fajnie ale jak dobrze zauważył Artur czy poradzi sobie i ogarnie ten cały bajzel zostawiony przez poprzednika(poprzedników)Wierzę,że weźmie te całe towarzystwo w ryzy i poustawia po swojemu czego życzę naszemu trenerowi.
Wszystko fajnie ale jak dobrze zauważył Artur czy poradzi sobie i ogarnie ten cały bajzel zostawiony przez poprzednika(poprzedników)Wierzę,że weźmie te całe towarzystwo w ryzy i poustawia po swojemu czego życzę naszemu trenerowi.
16 lipca 2018, 23:12 [cytuj]
Jednego jestem niesamowicie ciekaw. Otóż Favre właściwie zawsze do tej pory w swojej karierze występował w roli tego słabszego, który nic nie musi. Szczególnie było to widać w 'Gladbach i ich starciach z mocarzami w LM (np. Barca), gdzie radzili sobie nieraz fantastycznie, czy świetne miejsce rok temu w L1 z przeciętną Niceą. W BVB po raz pierwszy zetknie się z naprawdę sporymi oczekiwaniami - wbrew temu, co Watzke będzie mówić w wywiadach, bo wiemy, jaki on zawsze przybiera ton i jak stara się z całego klubu zdejmować presję. Trochę się obawiam, jak sobie z tym poradzi, bo co do warsztatu i tego, że do nas pasuje nie mam żadnych wątpliwości.
Jednego jestem niesamowicie ciekaw. Otóż Favre właściwie zawsze do tej pory w swojej karierze występował w roli tego słabszego, który nic nie musi. Szczególnie było to widać w 'Gladbach i ich starciach z mocarzami w LM (np. Barca), gdzie radzili sobie nieraz fantastycznie, czy świetne miejsce rok temu w L1 z przeciętną Niceą. W BVB po raz pierwszy zetknie się z naprawdę sporymi oczekiwaniami - wbrew temu, co Watzke będzie mówić w wywiadach, bo wiemy, jaki on zawsze przybiera ton i jak stara się z całego klubu zdejmować presję. Trochę się obawiam, jak sobie z tym poradzi, bo co do warsztatu i tego, że do nas pasuje nie mam żadnych wątpliwości.
17 lipca 2018, 10:38 [cytuj]
"Bo Warszawa...!" post_id=230710 time=1531775550 user_id=8866 powiedział/a:
Ta presja jest chyba największą niewiadomą u Lucka, wydaje mi się jednak, że jego zalety przeważą i da radę zbudować zespół, który zdejmie z niego presję, a potem się do niej przyzwyczai.
Ta presja jest chyba największą niewiadomą u Lucka, wydaje mi się jednak, że jego zalety przeważą i da radę zbudować zespół, który zdejmie z niego presję, a potem się do niej przyzwyczai.
11 listopada 2018, 22:55 [cytuj]
Warto przeczytać:

weszlo.com/2018/11/10/lucien-favre-klasyczny-przyklad-pilkarskiego-swira/
Warto przeczytać:

http://weszlo.com/2018/11/10/lucien-favre-klasyczny-przyklad-pilkarskiego-swira/
28 kwietnia 2019, 00:10 [cytuj]
Favre: ?Wyścig o mistrzostwo się zakończył. Trudno to znieść, ale tak właśnie jest.?

Nie uważacie że te słowa mimo wszystko nie na miejscu?
Favre: ?Wyścig o mistrzostwo się zakończył. Trudno to znieść, ale tak właśnie jest.?

Nie uważacie że te słowa mimo wszystko nie na miejscu?
28 kwietnia 2019, 11:29 [cytuj]
Jak dla mnie są nie na miejscu i to nawet bardzo.

Byłem strasznie podkurwiony po tej wczorajszej porażce, a jak zobaczyłem po meczu tę wypowiedź to już w ogóle mnie trafiło. Kibice wiedzą jak jest, wiedzieli co ten mecz oznacza, wiedzieli, że trzeba wygrywać wszystko do końca sezonu bo bayern jeżeli się potknie to tylko raz, na to trzeba było liczyć. Wiadomo, jak Bundesliga wygląda w ostatnich latach, trzeba zagrać sezon doskonały, żeby skończyć go przed monachijczykami w tabeli. Ale kurde, na 4 kolejki przed końcem tracąc te 4 punkty, trener nie powinien publicznie mówić takich rzeczy. To niepoważne, nie może iść taki sygnał do zespołu. Od nich oczekujemy, że będą grali do samego końca. Jeżeli teraz przytrafi się jakaś strata punktów to znowu będzie gadka o tym, że brakuje mentalności bo sezon skończyliśmy po porażce z schalke... Jak dla mnie to jeszcze nie jest ten czas w którym powinny paść takie słowa.
Jak dla mnie są nie na miejscu i to nawet bardzo.

Byłem strasznie podkurwiony po tej wczorajszej porażce, a jak zobaczyłem po meczu tę wypowiedź to już w ogóle mnie trafiło. Kibice wiedzą jak jest, wiedzieli co ten mecz oznacza, wiedzieli, że trzeba wygrywać wszystko do końca sezonu bo bayern jeżeli się potknie to tylko raz, na to trzeba było liczyć. Wiadomo, jak Bundesliga wygląda w ostatnich latach, trzeba zagrać sezon doskonały, żeby skończyć go przed monachijczykami w tabeli. Ale kurde, na 4 kolejki przed końcem tracąc te 4 punkty, trener nie powinien publicznie mówić takich rzeczy. To niepoważne, nie może iść taki sygnał do zespołu. Od nich oczekujemy, że będą grali do samego końca. Jeżeli teraz przytrafi się jakaś strata punktów to znowu będzie gadka o tym, że brakuje mentalności bo sezon skończyliśmy po porażce z schalke... Jak dla mnie to jeszcze nie jest ten czas w którym powinny paść takie słowa.
2 maja 2019, 14:30 [cytuj]
Lucien Favre to niestety przeciętny trener. Ot miły sympatyczny, ale przeciętny. Stevens w derbach ustawił zespół tak, jak każdy, nawet debil by to przewidział. Zagęszczony środek, podwojone krycie. Granie z zębem. Wszyscy tylko nie Lucek....
Niestety, jak dostajesz 0:4 w LM 0:5 od Bayernu i 2:4 u siebie od drwali z Szajse co każdy ich okładał, to Favre nie powinien mieć prawa bycia trenerem BVB. A po słowach o ?zakończeniu? mistrzostwa to już w ogóle ..
Lucien Favre to niestety przeciętny trener. Ot miły sympatyczny, ale przeciętny. Stevens w derbach ustawił zespół tak, jak każdy, nawet debil by to przewidział. Zagęszczony środek, podwojone krycie. Granie z zębem. Wszyscy tylko nie Lucek....
Niestety, jak dostajesz 0:4 w LM 0:5 od Bayernu i 2:4 u siebie od drwali z Szajse co każdy ich okładał, to Favre nie powinien mieć prawa bycia trenerem BVB. A po słowach o ?zakończeniu? mistrzostwa to już w ogóle ..
3 maja 2019, 13:55 [cytuj]
Zwolnienie Favre'a to najgłupsze co moglibyśmy teraz zrobić, myślę że każdy z nas brałby w ciemno taki układ tabeli na tym etapie przed sezonem. Gość robi naprawdę dobrą robotę, druga połowa sezonu słabsza, okej ale to jego pierwszy sezon, dajmy mu trochę czasu. Wraz ze stabilizacją składu na pewno przyjdzie stabilizacja gry, która w pierwszej części sezonu wyglądała świetnie. Przecież to co się dzieje z naszą obroną w tym sezonie to jest żart, gramy bez nominalnych bocznych, przypominam że w normalnych warunkach Akanji - Diallo to bardzo dobra para stoperów.
Zwolnienie Favre'a to najgłupsze co moglibyśmy teraz zrobić, myślę że każdy z nas brałby w ciemno taki układ tabeli na tym etapie przed sezonem. Gość robi naprawdę dobrą robotę, druga połowa sezonu słabsza, okej ale to jego pierwszy sezon, dajmy mu trochę czasu. Wraz ze stabilizacją składu na pewno przyjdzie stabilizacja gry, która w pierwszej części sezonu wyglądała świetnie. Przecież to co się dzieje z naszą obroną w tym sezonie to jest żart, gramy bez nominalnych bocznych, przypominam że w normalnych warunkach Akanji - Diallo to bardzo dobra para stoperów.
11 maja 2019, 19:23 [cytuj]
Hunter13 post_id=232574 time=1556884547 user_id=8227 powiedział/a:
Zwolnienie Favre'a to najgłupsze co moglibyśmy teraz zrobić, myślę że każdy z nas brałby w ciemno taki układ tabeli na tym etapie przed sezonem.
Zgadzam się co do pierwszego zdania ale tylko dlatego że raczej nie ma lepszego trenera na rynku który byłby w naszym zasięgu, co do drugiej kwestii tutaj mam mieszanie uczucia bo owszem każdy brałby w ciemno 2 miejsce i walkę o paterę praktycznie do ostatniej kolejki natomiast roztrwonienie aż 9 pkt. przewagi (co na Bundesligę to jest bardzo dużo), wysoka przegrana u siebie ze smerfami już o gwałcie w Monachium nie wspomnę to jakiś niesmaczny żart , drugą sprawą jest to że jego zespoły zwykle w drugiej rundzie mocno obniżają loty i grają chimerycznie (swoją drogą nie pamiętam kiedy ostatnio Borussia zagrała równy sezon) więc nasuwa się pytanie jakim cudem tak się dzieje :shock: Również chcę Lucka w przyszłym sezonie na ławce BVB bo mamy dużo nowych twarzy w zespole i to w pierwszym składzie więc można powiedzieć że to wpłynęło na wahania formy natomiast przyszły sezon powinien być decydujący czy mamy wysokie cele i jesteśmy głodni pucharów czy dalej będzie kupa na wiosnę i walka o bezpośredni awans do Ligi Mistrzów. Bardzo cenię Lucka bo jest dobrym taktykiem, ma poważanie wśród piłkarzy ale błagam niech on zacznie reagować na sytuacje które wydarzają się podczas meczu, już nie mówię żeby był takim dzikiem jak Klopp ale niech czasem wstanie, ryknie, opieprzy kogo trzeba a nie tylko statycznie stoi przy linii i ma minę jakby nie wiedział co jest grane :-/

Takiego go chcę:
majeku post_id=230534 time=1527146212 user_id=12983 powiedział/a:
s7.postimg.cc/uhwnr12u3/favrezar.jpg" alt="s7.postimg.cc/uhwnr12u3/favrezar.jpg" width="98%">
Zgadzam się co do pierwszego zdania ale tylko dlatego że raczej nie ma lepszego trenera na rynku który byłby w naszym zasięgu, co do drugiej kwestii tutaj mam mieszanie uczucia bo owszem każdy brałby w ciemno 2 miejsce i walkę o paterę praktycznie do ostatniej kolejki natomiast roztrwonienie aż 9 pkt. przewagi (co na Bundesligę to jest bardzo dużo), wysoka przegrana u siebie ze smerfami już o gwałcie w Monachium nie wspomnę to jakiś niesmaczny żart , drugą sprawą jest to że jego zespoły zwykle w drugiej rundzie mocno obniżają loty i grają chimerycznie (swoją drogą nie pamiętam kiedy ostatnio Borussia zagrała równy sezon) więc nasuwa się pytanie jakim cudem tak się dzieje :shock: Również chcę Lucka w przyszłym sezonie na ławce BVB bo mamy dużo nowych twarzy w zespole i to w pierwszym składzie więc można powiedzieć że to wpłynęło na wahania formy natomiast przyszły sezon powinien być decydujący czy mamy wysokie cele i jesteśmy głodni pucharów czy dalej będzie kupa na wiosnę i walka o bezpośredni awans do Ligi Mistrzów. Bardzo cenię Lucka bo jest dobrym taktykiem, ma poważanie wśród piłkarzy ale błagam niech on zacznie reagować na sytuacje które wydarzają się podczas meczu, już nie mówię żeby był takim dzikiem jak Klopp ale niech czasem wstanie, ryknie, opieprzy kogo trzeba a nie tylko statycznie stoi przy linii i ma minę jakby nie wiedział co jest grane :-/

Takiego go chcę: [quote=majeku post_id=230534 time=1527146212 user_id=12983] [img]https://s7.postimg.cc/uhwnr12u3/favrezar.jpg[/img]

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 11 9 2 0 29
2. Eintracht Frankfurt 11 7 2 2 23
3. RB Lipsk 11 6 3 2 21
4. Bayer Leverkusen 11 5 5 1 20
5. Borussia Dortmund 11 6 1 4 19
6. Borussia Mönchengladbach 11 5 2 4 17
7. SC Freiburg 11 5 2 4 17
8. FSV Mainz 11 4 4 3 16
9. VfB Stuttgart 11 4 4 3 16
10. Union Berlin 11 4 4 3 16
11. VfL Wolfsburg 11 4 3 4 15
12. Werder Brema 11 4 3 4 15
13. TSG 1899 Hoffenheim 11 3 3 5 12
14. FC Augsburg 11 3 3 5 12
15. 1. FC Heidenheim 11 3 1 7 10
16. FC St. Pauli 11 2 2 7 8
17. Holstein Kiel 11 1 2 8 5
18. VfL Bochum 11 0 2 9 2
cała tabela
shoutbox
FilipSantana
FilipSantana 2 godzin temu

Brandt jutro nie zagra z Gladbach prawdopodobnie kontuzja na treningu

dawid2468
dawid2468 5 godzin temu

Oby tylko Cana nie wystawiał

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 1 dni temu, 2024-12-05

Ja to bym proponował by te KMŚ rozegrała młodzież, podstawowi zawodnicy też potrzbują odpoczynku po sezonie a większość młodzików typu Mane Watjen itd w czasie sezonu nie dostają zbyt wielu szans to niech chociaż sobie zagrają w Pucharze Tymbarka

johnBVB
johnBVB 1 dni temu, 2024-12-05

Piekna grupa na tych klubowych MŚ nam sie trafila :P

Alex3110_
Alex3110_ 2 dni temu, 2024-12-04

Pamiętacie kiedy ostatni raz w roku kalendarzowym nie przegraliśmy z czerwonymi?

Murzyn
Murzyn 2 dni temu, 2024-12-04

Jesteśmy jednym z tych żółwi. Możemy.

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-04

@Murzyn, wręcz odwrotnie. Przy takim wyścigu żółwi nie możemy sobie pozwolić na kilka kompromitujących porażek.

mersinko2
mersinko2 2 dni temu, 2024-12-04

Tak to będzie wyścig o małe mistrzostwo prawdopodobnie, Bayern odjechał. Chyba że zdarzy im się teraz duży dołek jak city np.

Murzyn
Murzyn 2 dni temu, 2024-12-04

Porażka Schabowych zawsze cieszy. A co do BL, to jestem o wiele spokojniejszy o przyszłoroczną LM. Przy takim wyścigu żółwi możemy sobie pozwolić jeszcze na kilka kompromitujących porażek.

Alex3110_

Miałem osobiste problemy, tutaj nie jest miejsce by o tym pisać.

aguero82
aguero82 2 dni temu, 2024-12-04

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym go przepraszać . Alex gdzie żeś był jak BVB nie szło :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 2 dni temu, 2024-12-04

Trochę zabawne że do Bayeru z 1 porażką mamy tylko 3 pkt straty

Alex3110_

kierunku*

Alex3110_

Jak na to co graliśmy w ostatnich miesiącach, to można powiedzieć bardzo dobry wynik z liderem tabeli. Mam nadzieję, że idzie to w dobrym kierunki i aguero będzie jednak przepraszał Sahina :)

Alex3110_

Zapomniałem hasła do konta, a proces odzyskania się nie powiódł... Witam ponownie.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel 2 dni temu, 2024-12-04

Jak to dobrze, że my nadal gramy w Pucharze i możemy szydzić z Bayernu.

Rojs89
Rojs89 2 dni temu, 2024-12-04

To się zgadza

FilipSantana
FilipSantana 3 dni temu, 2024-12-04

Tak czy owak Sule to darmozjad, a płacz świńskich ryjków po odpadnięciu z pokalu to miód na serce

Rojs89
Rojs89 3 dni temu, 2024-12-03

Filip Santana, widziałem to wideo o którym mówisz, ale ono jednak bardzo zakłamuje. Wypłynęło też inne z kamerą pod innym kątem i z góry i widać, że jednak dostał w twarz po rykoszecie od ramienia Nmechy.

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-03

I gitara

dawid2468

Szkoda, ale trzeba wierzyć

Sis
Sis 3 dni temu, 2024-12-03

Najlepsze jest to że Bayer grając w przewadze wcale nie prezentuje się lepiej XD

Sis

Staranował rywala gdzieś na 25 metrze, kompletnie bezmyślny faul który wyglądał jakby celowo chłopa chciał powalić a na dodatek nie musiał tego robić, bo Monachium w tej sytuacji i tak raczej nie straciłoby bramki XD

dawid2468

A co zrobił? Zobaczycie ze teraz Bayern w lidze straci punkty 2, 3 razy pod rząd a my ich dogonimy :) #murem za Sahinem :)

Sis

Ale Neuer to jest debil XDDDD

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Typowy darmozjad

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Dlatego należy się go pozbyć bo ma gdzieś cały klub czy kibiców i przyszedł tutaj tylko i wyłącznie po wypłatę

FilipSantana
FilipSantana 4 dni temu, 2024-12-02

Anton nie zagra już w tym roku. Tak w ogóle obejrzałem klatka po klatce w zwolnionym tempie ten strzał w głowę Sulego i najlepsze jest to że Sule w ogóle nie dostał w głowę xD piłka odbiła się od ręki przy ciele bensebainiego i sule mógł na luzie biec dalej bronić ale uśmiechniętemu po meczu BigMacowi oczywiście to nie przeszkadza i ma wywalone jajca jak zwykle

artur1973
artur1973 4 dni temu, 2024-12-02

Nasze centusie z zarządu już myślą o sprzedaży Gittensa. Byleby min . 100 mln wleciało. Typowy BVB

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 5 dni temu, 2024-12-01

Anton wypada na mecz z Gladbach i Barcą

statystyki
Użytkownicy online:
Gości online: 60
Zarejestrowanych użytkowników: 10208
Ostatnio zarejestrowany: barbara071003
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem