30 marca 2017, 14:15 [cytuj]
[center]tmssl.akamaized.net//images/portrait/header/191422-1471512221.JPG?lm=1471512308" alt="tmssl.akamaized.net//images/portrait/header/191422-1471512221.JPG?lm=1471512308" width="98%"> [/center]
[center]Data urodzenia: 01.01.1996
Obywatelstwo: Niemcy / Syria
Wzrost: 177 cm
Pozycja: pomocnik
Poprzedni klub: Borussia Mönchengladbach[/center]
Dołączy do BVB w lipcu 2017. Transfer oficjalnie potwierdzony już w marcu. Kontrakt podpisany do 30 czerwca 2022 roku. Oficjalnie klubu uzgodniły, że nie podadzą do wiadomości publicznej szczegółów kwoty transferu. Na tm.de wpisali kwotę 12 mln euro. Przez dłuższy czas w mediach pojawiała się ta kwota jako klauzula w kontrakcie Dahouda. W ostatnim czasie jednak pisano, że przez zmiany w kontrakcie kwota ta mogła się zmienić. Co do samego Dahouda, 21 lat i całkiem sporo meczów rozegranych na poziomie BL (ponad 50), młodzieżowy reprezentant Niemiec, duży potencjał. Moim zdaniem może okazać się zawodnikiem, którego obecnie bardzo potrzebujemy w środku pola.
[center][img]http://tmssl.akamaized.net//images/portrait/header/191422-1471512221.JPG?lm=1471512308[/img] [/center]
[center]Data urodzenia: [b] 01.01.1996[/b]
Obywatelstwo: [b]Niemcy / Syria[/b]
Wzrost: [b]177 cm[/b]
Pozycja: [b]pomocnik[/b]
Poprzedni klub: [b]Borussia Mönchengladbach[/b][/center]
Dołączy do BVB w lipcu 2017. Transfer oficjalnie potwierdzony już w marcu. Kontrakt podpisany do 30 czerwca 2022 roku. Oficjalnie klubu uzgodniły, że nie podadzą do wiadomości publicznej szczegółów kwoty transferu. Na tm.de wpisali kwotę 12 mln euro. Przez dłuższy czas w mediach pojawiała się ta kwota jako klauzula w kontrakcie Dahouda. W ostatnim czasie jednak pisano, że przez zmiany w kontrakcie kwota ta mogła się zmienić. Co do samego Dahouda, 21 lat i całkiem sporo meczów rozegranych na poziomie BL (ponad 50), młodzieżowy reprezentant Niemiec, duży potencjał. Moim zdaniem może okazać się zawodnikiem, którego obecnie bardzo potrzebujemy w środku pola.
30 marca 2017, 14:26 [cytuj]
Fantastyczny transfer.
Obstawiam, że kwota transferu to będzie te 15 milionów w tym bonusy.
Fantastyczny transfer.
30 marca 2017, 15:11 [cytuj]
Bardzo się cieszę, "wzięliśmy" zapewne tanio ogranego młodziaka który robi "furorę" w BL.
Co tu dużo mówić, świetny transfer.
Bardzo się cieszę, "wzięliśmy" zapewne tanio ogranego młodziaka który robi "furorę" w BL.
Co tu dużo mówić, świetny transfer.
30 marca 2017, 16:01 [cytuj]
Dahoud już teraz jest bardzo dobrym graczem dlatego cieszę się, że BVB dokonała tego transferu już teraz bo po pierwsze nie dość, że to wciąż młody perspektywiczny piłkarz a po drugie to już teraz w wieku 21 lat jest całkiem doświadczonym pomocnikiem oraz ograny zarówno w europejskich pucharach jak i na boiskach BL czy krajowego pucharu. A po trzecie ciekawi mnie tylko kwota transferu bo ta nie została podana do wiadomości publicznej chociaż też jak bo warszawa...! obstawiam, że kwota będzie oscylować mniej więcej w przedziale 15-20 mln euro.
Dahoud już teraz jest bardzo dobrym graczem dlatego cieszę się, że BVB dokonała tego transferu już teraz bo po pierwsze nie dość, że to wciąż młody perspektywiczny piłkarz a po drugie to już teraz w wieku 21 lat jest całkiem doświadczonym pomocnikiem oraz ograny zarówno w europejskich pucharach jak i na boiskach BL czy krajowego pucharu. A po trzecie ciekawi mnie tylko kwota transferu bo ta nie została podana do wiadomości publicznej chociaż też jak bo warszawa...! obstawiam, że kwota będzie oscylować mniej więcej w przedziale 15-20 mln euro.
30 marca 2017, 18:27 [cytuj]
Zobaczymy czy z czasem będzie nowym Gundo i czy przewidywania tych, którzy przed transferem mówili, że to nowy młody Gundogan się sprawdzą, btw wartość Keity podskoczyła do 22mln i już jest porównywany na tm do takich zawodników jak Kimmich czy Kovacic a jeszcze nie dawno był porównywany właśnie do Dahouda.
Zobaczymy czy z czasem będzie nowym Gundo i czy przewidywania tych, którzy przed transferem mówili, że to nowy młody Gundogan się sprawdzą, btw wartość Keity podskoczyła do 22mln i już jest porównywany na tm do takich zawodników jak Kimmich czy Kovacic a jeszcze nie dawno był porównywany właśnie do Dahouda.
31 marca 2017, 09:49 [cytuj]
"Pawelinho" powiedział/a:
chociaż też jak bo warszawa...! obstawiam, że kwota będzie oscylować mniej więcej w przedziale 15-20 mln euro.
No to wcale nie jak bo warszawa. Ja nic takiego nie napisałem.
No to wcale nie jak bo warszawa. Ja nic takiego nie napisałem.
31 marca 2017, 17:04 [cytuj]
"Bo Warszawa...!" powiedział/a:
Fantastyczny transfer.
"Bo Warszawa...!" powiedział/a:
[quote="Pawelinho"]chociaż też jak bo warszawa...! obstawiam, że kwota będzie oscylować mniej więcej w przedziale 15-20 mln euro.
No to wcale nie jak bo warszawa. Ja nic takiego nie napisałem.[/quote]
15 mln jest? Jest. Bonusy są (dodatkowa kasa itp)? Są. Czyli kwota transferu może oscylować od 15 mln z bonusami w górę czyli tychże 20 mln eurasów.
[quote="Bo Warszawa...!"][quote="Pawelinho"]chociaż też jak bo warszawa...! obstawiam, że kwota będzie oscylować mniej więcej w przedziale 15-20 mln euro.
31 marca 2017, 19:23 [cytuj]
Czego dokładnie nie rozumiesz w wyrażeniu "15 milionów w tym bonusy"?
Czego dokładnie nie rozumiesz w wyrażeniu "15 milionów w tym bonusy"?