Forum dyskusyjne
28 sierpnia 2013, 16:24 [cytuj]
[center]static.weltsport.net/bilder/spieler/gross/173400.jpg" alt="static.weltsport.net/bilder/spieler/gross/173400.jpg" width="98%">
Data urodzenia: 12.05.1992
Obywatelstwo: Niemcy
Wzrost: 180 cm
Pozycja: prawy obrońca
Poprzedni klub: FSV Mainz 05 II[/center]
Erik dzisiaj przedłużył kontrakt do 30 czerwca 2017 roku
[center][img]http://static.weltsport.net/bilder/spieler/gross/173400.jpg[/img]
Data urodzenia: [b]12.05.1992[/b]
Obywatelstwo: [b]Niemcy[/b]
Wzrost: [b]180 cm[/b]
Pozycja: [b]prawy obrońca[/b]
Poprzedni klub: [b]FSV Mainz 05 II[/b][/center]
Erik dzisiaj przedłużył kontrakt do 30 czerwca 2017 roku :)
28 sierpnia 2013, 16:48 [cytuj]
Dobry ruch zarządu. Co do piłkarza to talent niewątpliwie ma. Podczas sparingów przed sezon grał w mojej ocenie bardzo dobrze. Stylem gry przypominał mi bardzo Piszczka.
Mam nadzieję ,że Klopp da mu szanse wyjścia w pierwszym składzie na jakiś mecz ligowy na prawej obronie i będziemy mogli zobaczyć na co go stać.
Dobry ruch zarządu. Co do piłkarza to talent niewątpliwie ma. Podczas sparingów przed sezon grał w mojej ocenie bardzo dobrze. Stylem gry przypominał mi bardzo Piszczka.
Mam nadzieję ,że Klopp da mu szanse wyjścia w pierwszym składzie na jakiś mecz ligowy na prawej obronie i będziemy mogli zobaczyć na co go stać.
28 sierpnia 2013, 16:52 [cytuj]
Erik powiedział po przedłużeniu kontraktu, że Kloppo obiecał mu kilka występów w ramach rotacji gdy wystartuje LM :-D Warto dodać, że Durm może występować zarówno na prawej jak i lewej obronie z powodzeniem.
Erik powiedział po przedłużeniu kontraktu, że Kloppo obiecał mu kilka występów w ramach rotacji gdy wystartuje LM :-D Warto dodać, że Durm może występować zarówno na prawej jak i lewej obronie z powodzeniem.
28 sierpnia 2013, 17:32 [cytuj]
"Laurent" powiedział/a:
Warto dodać, że Durm może występować zarówno na prawej jak i lewej obronie z powodzeniem.
Ten chłopak może się okazać dla nas nieoceniony przy jakimś urazie Marcela. ;-)
Mam nadzieję, że Kloppo dotrzyma słowa i Erik rzeczywiście dostanie tych parę występów w ramach rotacji.
Ten chłopak może się okazać dla nas nieoceniony przy jakimś urazie Marcela. ;-)
Mam nadzieję, że Kloppo dotrzyma słowa i Erik rzeczywiście dostanie tych parę występów w ramach rotacji.
28 sierpnia 2013, 19:41 [cytuj]
Fajnie to wygląda jak nasza młodzież powoli wchodzi do tego poważnego świata piłki. Hofmann na fali, na prostej do rozwoju, coraz więcej szans, niedługo pewnie dostanie szansę w podstawie ;-) Durma wszechstronność jak napisał Krysti może być nieoceniona kiedy Marcel nie będzie mógł grać, bo na lewej obronie to syberie straszną mamy. Fajnie by było jakby zagrał troche tych minut w najbliższym czasie, wtedy będziemy troche mądrzejsi co do jego umiejetnosci.
Fajnie to wygląda jak nasza młodzież powoli wchodzi do tego poważnego świata piłki. Hofmann na fali, na prostej do rozwoju, coraz więcej szans, niedługo pewnie dostanie szansę w podstawie ;-) Durma wszechstronność jak napisał Krysti może być nieoceniona kiedy Marcel nie będzie mógł grać, bo na lewej obronie to syberie straszną mamy. Fajnie by było jakby zagrał troche tych minut w najbliższym czasie, wtedy będziemy troche mądrzejsi co do jego umiejetnosci.
28 sierpnia 2013, 19:47 [cytuj]
Bardzo fajnie też, że cyklicznie, co 2-3 lata za Kloppa Ci młodzi wchodzą do pierwszej drużyny. Powoli, ale wchodzą i kto wie, czy za następne dwa lata nie będą naszymi kluczowymi zawodnikami. Najpierw goetze, Schmelzer, można też tu dodać Hummelsa (choć wykupiony z Bayernu) czy Grosskreutza.
A Piszczek nie jest już taki młody, więc mamy szczęście, że Kloppo już myśli o przyszłości w postaci wychowanków :-)
Bardzo fajnie też, że cyklicznie, co 2-3 lata za Kloppa Ci młodzi wchodzą do pierwszej drużyny. Powoli, ale wchodzą i kto wie, czy za następne dwa lata nie będą naszymi kluczowymi zawodnikami. Najpierw goetze, Schmelzer, można też tu dodać Hummelsa (choć wykupiony z Bayernu) czy Grosskreutza.
A Piszczek nie jest już taki młody, więc mamy szczęście, że Kloppo już myśli o przyszłości w postaci wychowanków :-)
28 sierpnia 2013, 21:41 [cytuj]
Durm akurat nie jest naszym wychowankiem (podobnie jak Marcel), przyszedł do nas z Mainz.
Durm akurat nie jest naszym wychowankiem (podobnie jak Marcel), przyszedł do nas z Mainz.
28 sierpnia 2013, 21:50 [cytuj]
Nie chodziło mi konkretnie o wychowanków, tylko o zawodników wychowanych w naszym klubie/wprowadzanych z drugiej drużyny. I przy okazji tego widać jakiego 'nosa' ma zarząd do transferów tych młodziaków.
Nie chodziło mi konkretnie o wychowanków, tylko o zawodników wychowanych w naszym klubie/wprowadzanych z drugiej drużyny. I przy okazji tego widać jakiego 'nosa' ma zarząd do transferów tych młodziaków.
29 września 2013, 09:47 [cytuj]
Świetny mecz Erika. Będą z niego ludzie, być może nie bedziemy musieli kupować zastępcy dla Schmelle :->
Świetny mecz Erika. Będą z niego ludzie, być może nie bedziemy musieli kupować zastępcy dla Schmelle :->
29 września 2013, 10:06 [cytuj]
Ale na początku jak mało co nie skasował nam Manni'ego to miałem ochotę od razu wywalić go z powrotem do rezerw. Gra poprawnie, bez wielkiej reweli ale jakoś daje radę, coś na poziomie Lowe a chłopak młody to może coś z niego będzie.
Ale na początku jak mało co nie skasował nam Manni'ego to miałem ochotę od razu wywalić go z powrotem do rezerw. Gra poprawnie, bez wielkiej reweli ale jakoś daje radę, coś na poziomie Lowe a chłopak młody to może coś z niego będzie.
29 września 2013, 11:03 [cytuj]
nigdy nie będzie z niego super lewy obrońca bo to naturalny prawonożny zawodnik
z lewej dorzuci ale tylko w ostateczności - wszystko co może bije prawą nogą
na prawej stronie jego rozwój byłby szybszy
nigdy nie będzie z niego super lewy obrońca bo to naturalny prawonożny zawodnik
z lewej dorzuci ale tylko w ostateczności - wszystko co może bije prawą nogą
na prawej stronie jego rozwój byłby szybszy
29 września 2013, 11:08 [cytuj]
Całkiem niezły występ. Widać ,że jest dość szybki ,zwinny podobny do naszych bocznych obrońców. Jak na razie nie miał jak się wykazać w grze defensywnej bo przeciwnicy nie chcieli nas atakować w ostatnich 2 meczach. W obu meczach miał kilka ładnych podań i widać ,że jest dobry technicznie, niech się ogrywa.
"Lexy" powiedział/a:
Ale na początku jak mało co nie skasował nam Manni'eg
Też na początku tak pomyślałem ale jak zobaczyłem powtórki to chyba piłka szła na głowę zawodnika Freiburga ,którego krył Durm i to on pewnie by główkował ale Sven zdublował pozycję i dlatego wyszło jak wyszło. Ważne ,że nic poważnego się nie stało pomimo ,że upadek wyglądał na dość bolesny.
Też na początku tak pomyślałem ale jak zobaczyłem powtórki to chyba piłka szła na głowę zawodnika Freiburga ,którego krył Durm i to on pewnie by główkował ale Sven zdublował pozycję i dlatego wyszło jak wyszło. Ważne ,że nic poważnego się nie stało pomimo ,że upadek wyglądał na dość bolesny.
29 września 2013, 13:29 [cytuj]
Technika na dobrym poziomie, warunki fizyczne w sam raz, szybki, zdecydowany. Powinien się ogrywać na prawej stronie. Widać, że ma też ciąg na bramkę, właściwie po każdym odegraniu pilki na małej przestrzeni rusza sprintem do przodu nie czekajac na podanie - coś czego mi brakuje u Kevina.
Technika na dobrym poziomie, warunki fizyczne w sam raz, szybki, zdecydowany. Powinien się ogrywać na prawej stronie. Widać, że ma też ciąg na bramkę, właściwie po każdym odegraniu pilki na małej przestrzeni rusza sprintem do przodu nie czekajac na podanie - coś czego mi brakuje u Kevina.
29 września 2013, 18:57 [cytuj]
Marcel na początku też grał tylko poprawnie. Potem się rozkręcił. Oby i z nim był tak samo.
Marcel na początku też grał tylko poprawnie. Potem się rozkręcił. Oby i z nim był tak samo.
1 października 2013, 22:07 [cytuj]
Ładny meczyk w wykonaniu młodego grajka na LO w meczu z Marsyllią . Wchodzi do ataku jak Piszczek i powolutku jest wprowadzany do takeigo stylu gry. Więcej odwagi i może być z niego pożytek.
Obrone poprawić i skuteczność na podłączanie się na skrzydłach i będzie 2 Piszczek .
Ładny meczyk w wykonaniu młodego grajka na LO w meczu z Marsyllią :) . Wchodzi do ataku jak Piszczek i powolutku jest wprowadzany do takeigo stylu gry. Więcej odwagi i może być z niego pożytek.
Obrone poprawić i skuteczność na podłączanie się na skrzydłach i będzie 2 Piszczek :).
1 października 2013, 22:41 [cytuj]
Kiepsko wygląda w defensywie. Ja bym go chętnie zobaczył na skrzydle, lub nawet na pozycji defensywnego pomocnika. Mam wrażenie, że z tym chłopakiem jeszcze więcej, niż z Kochem, Piszczkiem, czy Kevinem. Bardzo uniwersalny.
Kiepsko wygląda w defensywie. Ja bym go chętnie zobaczył na skrzydle, lub nawet na pozycji defensywnego pomocnika. Mam wrażenie, że z tym chłopakiem jeszcze więcej, niż z Kochem, Piszczkiem, czy Kevinem. Bardzo uniwersalny.
1 października 2013, 22:48 [cytuj]
Szkoda ze nie strzelil bramki bo mu sie nalezala za dobry mecz
Szkoda ze nie strzelil bramki bo mu sie nalezala za dobry mecz :)
1 października 2013, 22:50 [cytuj]
Mnie za to bardzo cieszy to, że oddał bardzo przytomny strzał. Nie spanikował, jestem pewien że i Kevin, i Piszczu i Schmelle ładowali by na siłę (no może Łukasz szukałby jeszcze kolejnego dogrania ), a Durm po prostu bez skrupułów celnie przymierzył, szkoda że w bramce nie stał kto inny, tylko Mandanda, pewnie 3 na 5 bramkarzy by tego nie wyjęło.
Widać, że Erik nie ma kompleksów, nie boi się podłączać do akcji ofensywnych, a przy tym robi to wszystko z głową.
Mnie za to bardzo cieszy to, że oddał bardzo przytomny strzał. Nie spanikował, jestem pewien że i Kevin, i Piszczu i Schmelle ładowali by na siłę (no może Łukasz szukałby jeszcze kolejnego dogrania :P), a Durm po prostu bez skrupułów celnie przymierzył, szkoda że w bramce nie stał kto inny, tylko Mandanda, pewnie 3 na 5 bramkarzy by tego nie wyjęło.
Widać, że Erik nie ma kompleksów, nie boi się podłączać do akcji ofensywnych, a przy tym robi to wszystko z głową.
1 października 2013, 22:51 [cytuj]
Erik powinien grać na prawej obronie, praktycznie w ogóle nie używa lewej nogi.
Erik powinien grać na prawej obronie, praktycznie w ogóle nie używa lewej nogi.
1 października 2013, 22:52 [cytuj]
Fajny mecz zagrał ten młodzian, będą z niego ludzie! :-)
Fajny mecz zagrał ten młodzian, będą z niego ludzie! :-)