Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

1  2  3  4  5    >  >>  >|
4 stycznia 2012, 21:21 [cytuj]
[center]upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/FIFA_WC-qualification_2014_-_Austria_vs._Germany_2012-09-11_-_Marco_Reus_01.JPG/250px-FIFA_WC-qualification_2014_-_Austria_vs._Germany_2012-09-11_-_Marco_Reus_01.JPG" alt="upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/FIFA_WC-qualification_2014_-_Austria_vs._Germany_2012-09-11_-_Marco_Reus_01.JPG/250px-FIFA_WC-qualification_2014_-_Austria_vs._Germany_2012-09-11_-_Marco_Reus_01.JPG" width="98%">

Data urodzenia: 31.05.1989

Obywatelstwo: Niemcy
Wzrost: 181 cm
Pozycja: pomocnik
Poprzedni klub: Borussia Moenchengladbach[/center]

Latem 2012 nasze szeregi zasili Marco Reus :mrgreen: Dyskusje na temat wychowanka BVB.
[center][img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/FIFA_WC-qualification_2014_-_Austria_vs._Germany_2012-09-11_-_Marco_Reus_01.JPG/250px-FIFA_WC-qualification_2014_-_Austria_vs._Germany_2012-09-11_-_Marco_Reus_01.JPG[/img]

Data urodzenia: [b]31.05.1989[/b]
Obywatelstwo: [b]Niemcy[/b]
Wzrost: [b]181 cm[/b]
Pozycja: [b]pomocnik[/b]
Poprzedni klub: [b]Borussia Moenchengladbach[/b][/center]

Latem 2012 nasze szeregi zasili Marco Reus :mrgreen: Dyskusje na temat wychowanka BVB.
4 stycznia 2012, 21:30 [cytuj]
Nie podoba mi się jego fryzura - wygląda coś jak krzyżówka koguta z Neymarem. Do tego mógłby sobie sprawic nowe korki bo te jego jakieś takiego niewyraźne i do żółtych strojów nie będą pasowac. Oprócz tego dobry z niego grajek i będzie dużym wzmocnieniem waszej drużyny.
Nie podoba mi się jego fryzura - wygląda coś jak krzyżówka koguta z Neymarem. Do tego mógłby sobie sprawic nowe korki bo te jego jakieś takiego niewyraźne i do żółtych strojów nie będą pasowac. Oprócz tego dobry z niego grajek i będzie dużym wzmocnieniem waszej drużyny.
4 stycznia 2012, 21:31 [cytuj]
Ty skurczysynu, to ja chciałem być fajny i założyć temat o Reusie :mrgreen:

Nie no, tak jak powiedziałem w temacie o transferach, dalej nie mogę w to uwierzyć, po prostu rewelacja !
Ty skurczysynu, to ja chciałem być fajny i założyć temat o Reusie :mrgreen:

Nie no, tak jak powiedziałem w temacie o transferach, dalej nie mogę w to uwierzyć, po prostu rewelacja !
4 stycznia 2012, 21:53 [cytuj]
świetny transfer
ofensywa w sezonie 2012/2013
------Lewandowski------
Reus---Kagawa----Gotze
już się nie mogę doczekać , ale trzeba czekać do lata ;-)
świetny transfer
ofensywa w sezonie 2012/2013
------Lewandowski------
Reus---Kagawa----Gotze
już się nie mogę doczekać , ale trzeba czekać do lata ;-)
4 stycznia 2012, 21:54 [cytuj]
Bardzo obiecujący zawodnik. Już jest gwiazdą Bundesligi , a teraz może stać się znany na arenie międzynarodowej...
Liczę, że zostanie w BVB przez ładnych parę lat i będzie mocnym punktem zespołu.
Na pewno zostanie gorąco przywitany przez fanów na SIP. Już się nie mogę doczekać jego współpracy w ofensywie z Kagawą , Mario , Lewym : )
Bardzo obiecujący zawodnik. Już jest gwiazdą Bundesligi , a teraz może stać się znany na arenie międzynarodowej...
Liczę, że zostanie w BVB przez ładnych parę lat i będzie mocnym punktem zespołu.
Na pewno zostanie gorąco przywitany przez fanów na SIP. Już się nie mogę doczekać jego współpracy w ofensywie z Kagawą , Mario , Lewym : )
4 stycznia 2012, 21:56 [cytuj]
Szkoda tylko że za wychowanka wywalamy tyle kasiury ;X
Szkoda tylko że za wychowanka wywalamy tyle kasiury ;X
4 stycznia 2012, 22:10 [cytuj]
ciekaw jestem meczu z BM u nas na Westfalen :D
ciekaw jestem meczu z BM u nas na Westfalen :D
4 stycznia 2012, 22:10 [cytuj]
Myślę że -Lewy- Mogą rywalizować z -Gomez-
Reus-Kagawa-Goetze Robben-Swainsteiger-Ribbery
Przynajmniej linią pomocy :)
Myślę że -Lewy- Mogą rywalizować z -Gomez-
Reus-Kagawa-Goetze Robben-Swainsteiger-Ribbery
Przynajmniej linią pomocy :)
4 stycznia 2012, 22:20 [cytuj]
Mnie tam walą porównania naszych do Bayernu, ważne żeby grali jak najlepiej !
Mnie tam walą porównania naszych do Bayernu, ważne żeby grali jak najlepiej !
4 stycznia 2012, 22:28 [cytuj]
Ja jestem bardzo zadowolony z takiego obiegu sprawy . Fakt faktem wydaliśmy kolosalną sumę za Reusa no ale sami jesteśmy sobie winni,że nikt z naszych go nie wypatrzył i nie dał mu szansy. Zaś z drugiej strony , raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na jakiś wydatek tego typu. Mam nadzieję ,że Reus u nas nie będzie cieniował i będzie grał taką samą solidną piłkę jak BMG ^. Zatrzymać Gotze do tego i Hummelsa i szafa gra :).
To się nazywa wzmocnienie! :D
Ja jestem bardzo zadowolony z takiego obiegu sprawy . Fakt faktem wydaliśmy kolosalną sumę za Reusa no ale sami jesteśmy sobie winni,że nikt z naszych go nie wypatrzył i nie dał mu szansy. Zaś z drugiej strony , raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na jakiś wydatek tego typu. Mam nadzieję ,że Reus u nas nie będzie cieniował i będzie grał taką samą solidną piłkę jak BMG ^. Zatrzymać Gotze do tego i Hummelsa i szafa gra :).
To się nazywa wzmocnienie! :D
5 stycznia 2012, 08:30 [cytuj]
"kaka" powiedział/a:
Nie podoba mi się jego fryzura

Dobry fryz, co ty chcesz :) Genialny transfer, będziemy mieli w składzie dwóch, młodych Niemców którzy w swoim przedziale wiekowym są uważani za jednych z najlepszych graczy. Mam tylko nadzieję, że kwotą transferu nie zablokuję psychicznie Reusa.

Dobry fryz, co ty chcesz :) Genialny transfer, będziemy mieli w składzie dwóch, młodych Niemców którzy w swoim przedziale wiekowym są uważani za jednych z najlepszych graczy. Mam tylko nadzieję, że kwotą transferu nie zablokuję psychicznie Reusa.
5 stycznia 2012, 16:20 [cytuj]
Barcelona musiała jeszcze więcej wyłożyć, żeby ściągnąć Fabregasa. :-P Ogólnie jestem dobrej myśli co do niego, oby tylko nic mu się złego nie przydarzyło do lata.
Barcelona musiała jeszcze więcej wyłożyć, żeby ściągnąć Fabregasa. :-P Ogólnie jestem dobrej myśli co do niego, oby tylko nic mu się złego nie przydarzyło do lata.
5 stycznia 2012, 17:18 [cytuj]
Oby na wiosne nie zlapal jakies powaznej kontuzji. Transfer super.
Oby na wiosne nie zlapal jakies powaznej kontuzji. Transfer super.
5 stycznia 2012, 18:17 [cytuj]
[quote] Barcelona musiała jeszcze więcej wyłożyć, żeby ściągnąć Fabregasa.[/quote] Ale gdzie Fabregas, gdzie Reus, zupełnie inna liga.

Ale transfer da kopa BvB. Ciekawe jak będzie wykorzystywany.
Ale gdzie Fabregas, gdzie Reus, zupełnie inna liga.

Ale transfer da kopa BvB. Ciekawe jak będzie wykorzystywany.
5 stycznia 2012, 18:18 [cytuj]
Fenomenalny transfer, zobaczycie ze u nas tak sie rozwinie ze bedzie warty jeszcze wiecej;D mamy swietna paczke, jak tak ochlonalem to szkoda ze od zimy nie jest, ale wiadomo ze BM go do konca by nie oddalo a i tak nie ma co narzekac,
Trzymam kciuki za jego rozwoj dalszy;D a nastepny sezon musi byc nasz( z reszta jak ten:P)
Fenomenalny transfer, zobaczycie ze u nas tak sie rozwinie ze bedzie warty jeszcze wiecej;D mamy swietna paczke, jak tak ochlonalem to szkoda ze od zimy nie jest, ale wiadomo ze BM go do konca by nie oddalo a i tak nie ma co narzekac,
Trzymam kciuki za jego rozwoj dalszy;D a nastepny sezon musi byc nasz( z reszta jak ten:P)
5 stycznia 2012, 18:28 [cytuj]
Oby rundę wiosenną miał równie udaną, co jesienną, oby omijały go kontuzje. Witamy Marco!
Oby rundę wiosenną miał równie udaną, co jesienną, oby omijały go kontuzje. Witamy Marco!
5 stycznia 2012, 18:40 [cytuj]
Kontuzji się nie boję, ale mam dziwne przeczucie, że może wcale nie prezentować się u nas tak wspaniale. Taka męska intuicja, ale oby mnie myliła.

I fryzura mi się nie podoba;p
Kontuzji się nie boję, ale mam dziwne przeczucie, że może wcale nie prezentować się u nas tak wspaniale. Taka męska intuicja, ale oby mnie myliła.

I fryzura mi się nie podoba;p
6 stycznia 2012, 15:49 [cytuj]
Ostatnia wiadomosc w niemieckiej prasie Reus zapewnil sobie w swoim kontakcie mozliwosc opuszczenia BvB w 2014 za sume 30mln.Euro
Ostatnia wiadomosc w niemieckiej prasie Reus zapewnil sobie w swoim kontakcie mozliwosc opuszczenia BvB w 2014 za sume 30mln.Euro
6 stycznia 2012, 16:11 [cytuj]
"Christian" powiedział/a:
Lol kto to powiedzial? Oby nie, bo mysle ze nawet za dwa lata 30 mln to moze byc okazyjna cena jak za niego. Po co wtedy bylby mu tak dlugi kontrakt? Lepiej bylo mu podpisac do 2015...
Lol kto to powiedzial? Oby nie, bo mysle ze nawet za dwa lata 30 mln to moze byc okazyjna cena jak za niego. Po co wtedy bylby mu tak dlugi kontrakt? Lepiej bylo mu podpisac do 2015...
6 stycznia 2012, 16:13 [cytuj]
Przypominam, że za kilka lat wchodzi zasada fair play i ceny za piłkarzy znacznie zmaleją, dlatego 30 milionów to niekoniecznie okazyjna cena. Oczywiście nie wiemy w ogóle czy ta informacja jest prawdziwa. ;-)
Przypominam, że za kilka lat wchodzi zasada fair play i ceny za piłkarzy znacznie zmaleją, dlatego 30 milionów to niekoniecznie okazyjna cena. Oczywiście nie wiemy w ogóle czy ta informacja jest prawdziwa. ;-)
1  2  3  4  5    >  >>  >|

sklep z częściami samochodowymi online – iParts.pl

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 34 25 7 2 82
2. Bayer Leverkusen 34 19 12 3 69
3. Eintracht Frankfurt 34 17 9 8 60
4. Borussia Dortmund 34 17 6 11 57
5. SC Freiburg 34 16 7 11 55
6. FSV Mainz 34 14 10 10 52
7. RB Lipsk 34 13 12 9 51
8. Werder Brema 34 14 9 11 51
9. VfB Stuttgart 34 14 8 12 50
10. Borussia Mönchengladbach 34 13 6 15 45
11. VfL Wolfsburg 34 11 10 13 43
12. FC Augsburg 34 11 10 13 43
13. Union Berlin 34 10 11 13 41
14. FC St. Pauli 34 8 8 18 32
15. TSG 1899 Hoffenheim 34 7 11 16 32
16. 1. FC Heidenheim 34 8 5 21 29
17. Holstein Kiel 34 7 6 21 27
18. VfL Bochum 34 5 7 22 22
cała tabela
Partnerzy: Portal rolniczy, Portal ogrodniczy, Portal motoryzacyjny, Portal o zwierzętach, Portal lifestyle, Portal dla nastolatek, Portal dla kobiet, Konin portal mieszkańców
shoutbox
HatariBvB
HatariBvB 5 godzin temu

Jak tu poważnie kibicować takiemu tworowi jakim obecnie jest BVB? Ciężko jest się przywiązać do tej drużyny, bo co chwilę są zmiany. Piłkarze odchodzą i przychodzą w zbyt szybkim tempie. Status legendy dla piłkarza w BVB to już coś nieosiągalnego. Takie mamy czasy...

HatariBvB
HatariBvB 5 godzin temu

Niestety ten klub nie ma od dawna żadnych ambicji. Stał się maszynką do zarabiania pieniędzy i nie zmieni się to, dopóki dalej będą rządzić tym klubem ci sami pazerni ludzie.

HatariBvB
HatariBvB 5 godzin temu

Nypan świetny potencjał, a nawet się o niego nie staraliśmy. My w końcu szukamy tych talentów do oszlifowania? Bo mam wrażenie, że bvb zaczął obchodzić tylko rynek angielski, ponieważ tamtejsi piłkarze sprzedają się z największym profitem. Reszta kierunków poszła w odstawkę.

piotrullo
piotrullo 5 godzin temu

Nypan w City

piotrullo
piotrullo Wczoraj, 12:31

Widzę, że nie zrozumieliście aluzji - dwie wspomniane przeze mnie postacie nadawałyby się znakomicie do naszego zarządu, który słynie z ospałości, znikomego działania i notorycznego podejmowania złych decyzji, o kolesiostwie (jak w PZPN-ie) nie wspomnę

Danzig
Danzig Wczoraj, 09:02

kot13 i piotrullo Aby unikać nieporozumień, nie angażujmy się w jakieś polityczne niedwuznaczności. Łączy nas BVB, a nie P:ZPN-owska Łączy Nas Piłka.

Kot13
Kot13 Wczoraj, 08:25

Danzig I Bąkiewicz jako szefa klubu kibica, który stałby przed wejściem na Sud i mówił "Kolego ale z kebabem to ty nie wejdziesz na stadion ponieważ BVB reprezentuje europejskie wartości a nie muzułmańskie"

Danzig
Danzig Wczoraj, 06:55

piotrullo Powinno być: w Naszym (prawackim) zarządzie brakuje : Czarka Kuleszy (on jest twój) i Dudy.PS.Borussia to europejski klub obcy prawakom!

Adam76
Adam76 1 dni temu, 2025-07-16

Może się niektórym nie podobać co piotryllo tutaj pisze ale ma rację

piotrullo
piotrullo 1 dni temu, 2025-07-16

Prawda jest taka, że Lipsk ściągnął trzech piłkarzy, którymi się interesowalismy - Bakayoko, Banzuziego i Maksimovica. W naszym zarządzie brakuje już tylko Czarka Kuleszy i Donalda Tuska?

piotrullo

To komentarz jednego z niemieckich kibow BVB na portalu X (jak dobrze wiemy Niemcy są bardziej cierpliwym narodem od Polski, ale tamtejsi kibice tez już nie wytrzymują)

piotrullo

?? Baturina, Sucic, McAtee, Bakayoko, Maza, Jander, Nypan, Sancho, Jashari, Hutchinson, Froholdt - 30 milionów za Bellinghama i wszelkie wysiłki włożone w pozyskanie zawodnika, który nigdy nie zagra 90 minut - Nasze własne talenty odchodzą Haha, po co się martwić?

elaveiro
elaveiro 1 dni temu, 2025-07-16

Zbieramy na leczenie syna przyjaciół. Wystawiłem swoją najcenniejszą pamiątkę na licytację, koszulkę z sezonu 2017/2018 z podpisami całej drużyny, która wtedy grała. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to tutaj zostawiam link: facebook.com/groups/1234069294841231/permalink/1271370881111072/

piotrullo

*2/3 sezonach miało być

piotrullo

Na marginesie, wg portalu Transfermarkt Borussia jest dopiero piątą drużyną Bundesligi pod względem wartości rynkowej kadry, jest to bardzo znamienne. Odkąd pamiętam, BVB było zawsze na 2 miejscu, za Bayernem. To niesamowite jak ten klub, tfu - spółka akcyjna nastawiona wyłącznie na zysk, zeszmaciła się w ostatnich 23 sezonach

piotrullo

Borussia, jak na razie, w tym okienku +20mln, natomiast RB Lipsk -67mln. Teraz zagadka, który klub grał w KMŚ i wywalczył awans do LM???

fanatyk88
fanatyk88 1 dni temu, 2025-07-16

Też nie mam zdania. Repra jest mi obojętna. Tylko Borussia i Widzew ;) Wśród Polaków raczej wielkiego wyboru nie ma. Papszun? Skorża ponoć odmówił. Urban to też trener z tej polskiej ligowej karuzeli tak samo jak Probierz, Brzęczek czy Fornalik. W ogóle od kilku dobrych lat dość często zmieniają się ci selekcjonerzy.

Adam76

Fajnie jakby coś dobrego ulepił z tych naszych piłkarzy

Adam76

Selekcjoner nie mam zdania życzę mu dobrze

Alex3110_
Alex3110_ 1 dni temu, 2025-07-16

Co powiecie na nowego selekcjonera?

Adam76

Podobnie jest z Mcatee szkoda go odpuścić trochę go oglądałem ma dryg do gry

T-Mac
T-Mac 1 dni temu, 2025-07-16

Ciekawy grajek z tego Maksimovica. W miejsce coraz bardziej kaleczącego i irytującego Brandta byłby idealny, ale w BVB są przecież ważniejsze sprawy od transferów i wzmacniania kadry...

piotrullo

My się nim czasem zimą nie interesowaliśmy?

piotrullo

Andrija Maksimović przeniesie się lada chwila w ramach transferu definitywnego z Crvenej zvezdy do RB Lipsk - poinformował Florian Plettenberg ze Sky. Młody reprezentant Serbii trafi do klubu z Bundesligi za 14 milionów euro podstawy i bonusy sięgające 500 tysięcy euro. Ponadto Crvena zvezda może liczyć w przyszłości na zainkasowanie dziesięciu procent z przyszłej sprzedaży wychowanka.

Alex3110_

Dla paru euro*

Alex3110_

Watzke sprzeda nawet własne gacie za parę euro

piotrullo

My w razie braku awansu sprzedalibyśmy za frytki z pewnością Kobela, Schlotterbecka, Adeyemiego, Nmeche i może nawet Guirassy?ego

piotrullo

RB Lipsk pozyskało 18-letniego iworyjskiego skrzydłowego Yana Diomande z Leganes za 20mln euro. Wiem, że to puszki i oni zawsze będą mieć kasę, ale po sezonie był lament, że z powodu braku awansu do LM będą musieli sprzedawać - jak na razie, to tylko kupują

Kot13
Kot13 1 dni temu, 2025-07-16

"Borussia Dortmund dopiero co zapłaciła ?25M za Yana Couto, ale z tej mąki chleba chyba nie będzie. Nie dość że Brazylijczyk ma za sobą słabiutki sezon, to teraz udzielił w Brazylii wywiadu, w który narzeka na pogodę, brak znajomych, rodziny, obcy język, klimat i samotność." Niech zadzwoni do Ciro Immobile pewnie będą mieli sporo to pogadania na ten temat...

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 1 dni temu, 2025-07-16

Tak, najpierw było info o Eintrachcie

statystyki
Użytkownicy online:
Gości online: 86
Zarejestrowanych użytkowników: 10295
Ostatnio zarejestrowany: michalbek@poczta.fm
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem