Forum dyskusyjne
25 maja 2014, 20:13 [cytuj]
Wygrali tzn. zasłużyli. Gratulacje :-)
Raz się zagapił Real i bramkę zdobył Godin, raz się zagapiło Atletico i skończyło się na 1:1.
Dogrywka to już była demolka, bo ekipa Simeone wyraźnie nie wytrzymała fizycznie.
Zupełnie nie rozumiem narzekania na wygraną Realu :roll:
W grupie na luzaku trzasnęli 16 punktów, potem zgwałcili Schalke czyli trzecią ekipę trzeciej ligi Europy. Następnie spokojnie pyknęli u siebie nas, czyli finalistę sprzed roku i tylko w rewanżu z BVB na drodze do finału mieli gorąco, bowiem w 1/2 zdemolowali Bayern Guardioli co to miał na lata zdominować Ligę Mistrzów.
W finale Real lekko przeważał, remis był w sumie uczciwy, a dogrywka nie pozostawiła złudzeń...
PS Tworzy się nowa tradycja; ogrywasz BVB - wygrywasz LM :lol:
Z drugiej jednak strony zupełnie nieuprawnione jest podważanie sukcesu Atletico, bo finał to zawsze jest wielki wyczyn i w tym finale zaprezentowali się godnie.
Pewnie, że wczoraj raczej stawiali na defensywę, ale bez Turana i Costy co mieli robić? Grać na Real trójką w ataku i megaofensywną taktyką :-D
Brawa dla wygranych, brawa dla pokonanych :-)
Wygrali tzn. zasłużyli. Gratulacje :-)
Raz się zagapił Real i bramkę zdobył Godin, raz się zagapiło Atletico i skończyło się na 1:1.
Dogrywka to już była demolka, bo ekipa Simeone wyraźnie nie wytrzymała fizycznie.
Zupełnie nie rozumiem narzekania na wygraną Realu :roll:
W grupie na luzaku trzasnęli 16 punktów, potem zgwałcili Schalke czyli trzecią ekipę trzeciej ligi Europy. Następnie spokojnie pyknęli u siebie nas, czyli finalistę sprzed roku i tylko w rewanżu z BVB na drodze do finału mieli gorąco, bowiem w 1/2 zdemolowali Bayern Guardioli co to miał na lata zdominować Ligę Mistrzów.
W finale Real lekko przeważał, remis był w sumie uczciwy, a dogrywka nie pozostawiła złudzeń...
PS Tworzy się nowa tradycja; ogrywasz BVB - wygrywasz LM :lol:
Z drugiej jednak strony zupełnie nieuprawnione jest podważanie sukcesu Atletico, bo finał to zawsze jest wielki wyczyn i w tym finale zaprezentowali się godnie.
Pewnie, że wczoraj raczej stawiali na defensywę, ale bez Turana i Costy co mieli robić? Grać na Real trójką w ataku i megaofensywną taktyką :-D
Brawa dla wygranych, brawa dla pokonanych :-)
25 maja 2014, 20:22 [cytuj]
"pawel1592" powiedział/a:
Real wygrywa Liga Mistrzów, zero gratulacji tu, respektu, tylko tzw ból dupy .
A czemu mamy mieć do nich szacunek, ich kibice nigfy go nam nie okazywali, zwłaszcza jak w zeszłym sezonie dwa razy z nimi wygrywaliśmy. Ja pisałem już dawno przed finałem że wolę by wygrał Real i tak się stało ale nie czuję szczęścia ani satysfakcji z tego powodu. Mam ich w nosie tak jak oni nas.
A czemu mamy mieć do nich szacunek, ich kibice nigfy go nam nie okazywali, zwłaszcza jak w zeszłym sezonie dwa razy z nimi wygrywaliśmy. Ja pisałem już dawno przed finałem że wolę by wygrał Real i tak się stało ale nie czuję szczęścia ani satysfakcji z tego powodu. Mam ich w nosie tak jak oni nas.
26 maja 2014, 00:49 [cytuj]
Real wygrywa Liga Mistrzów, zero gratulacji tu, respektu, tylko tzw ból dupy.
Gratulacje fanów Realu po zwycięstwie BVB w zeszłym sezonie, waliły do nas za to drzwiami i oknami
Gratulacje fanów Realu po zwycięstwie BVB w zeszłym sezonie, waliły do nas za to drzwiami i oknami
26 maja 2014, 09:31 [cytuj]
A co ma piernik do wiatraka? Gdyby finał wygrali z nami, to pewnie też niewielu tu na forum by im gratulowało.
A co ma piernik do wiatraka? Gdyby finał wygrali z nami, to pewnie też niewielu tu na forum by im gratulowało.
26 maja 2014, 17:47 [cytuj]
Lexy, Z kibicami Bayernu jakoś też w dobrych stosunkach nie jesteśmy, ale mimo wszystko szacunek do nich mieliśmy. Zresztą, ja tylko mogę narzekać, że Hiszpania jest potęgą jeśli chodzi o Europejskie Puchary.
[b]Lexy[/b], Z kibicami Bayernu jakoś też w dobrych stosunkach nie jesteśmy, ale mimo wszystko szacunek do nich mieliśmy. Zresztą, ja tylko mogę narzekać, że Hiszpania jest potęgą jeśli chodzi o Europejskie Puchary.
26 maja 2014, 20:06 [cytuj]
Dane jakoś z początku maja: Borussia Dortmund popełniła najwięcej fauli w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Aczkolwiek w kartkach nie przodujemy.
Dane jakoś z początku maja: Borussia Dortmund popełniła najwięcej fauli w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów. Aczkolwiek w kartkach nie przodujemy.
27 maja 2014, 13:22 [cytuj]
"Lexy" powiedział/a:
A czemu mamy mieć do nich szacunek, ich kibice nigfy go nam nie okazywali
Patrz zawsze na siebie i swoje zachowanie :-P . Gdy będziesz co chwile się odgryzał, rewanżował, to nigdy nie osiągniesz z kimś dobrych relacji, bo będziesz chciał zawsze udowadniać, że to Ty masz rację.
W tym roku CL wygrał Real, czyli byli najlepsi. Ale wkurza mnie wrzucanie wszystkich i wszystkiego do jednego worka. Realowi kibicują dzieci... Borussii sezonowcy i kibice Polaków. Sami nie lubicie jak jesteśmy tak postrzegani, a sami macie wyrobione opinie o kibicach Realu :-P .
Patrz zawsze na siebie i swoje zachowanie :-P . Gdy będziesz co chwile się odgryzał, rewanżował, to nigdy nie osiągniesz z kimś dobrych relacji, bo będziesz chciał zawsze udowadniać, że to Ty masz rację.
W tym roku CL wygrał Real, czyli byli najlepsi. Ale wkurza mnie wrzucanie wszystkich i wszystkiego do jednego worka. Realowi kibicują dzieci... Borussii sezonowcy i kibice Polaków. Sami nie lubicie jak jesteśmy tak postrzegani, a sami macie wyrobione opinie o kibicach Realu :-P .
27 maja 2014, 13:52 [cytuj]
[quote="Lexy"]A czemu mamy mieć do nich szacunek, ich kibice nigfy go nam nie okazywali
W tym roku CL wygrał Real, czyli byli najlepsi. Ale wkurza mnie wrzucanie wszystkich i wszystkiego do jednego worka. Realowi kibicują dzieci... Borussii sezonowcy i kibice Polaków. Sami nie lubicie jak jesteśmy tak postrzegani, a sami macie wyrobione opinie o kibicach Realu :-P .[/quote]Pawel, ze wszystkimi Twoimi wyzej napisanymi slowami identyfikuje sie w 100%. Szczegolnie pierwsze zdanie mi sie podoba.
28 maja 2014, 23:15 [cytuj]
No i się nagle okazało że cr7 podarował koszulkę swojemu bratu alkoholikowi który obiecał mu że przestanie pić jak on wygra lm. Pytanie teraz która bajka jest prawdziwa? Ta ze wspanialomyslnym kolega czy ta z bratem?
No i się nagle okazało że cr7 podarował koszulkę swojemu bratu alkoholikowi który obiecał mu że przestanie pić jak on wygra lm. Pytanie teraz która bajka jest prawdziwa? Ta ze wspanialomyslnym kolega czy ta z bratem?
2 czerwca 2014, 18:56 [cytuj]
najlepsi piłkarze wg. UEFA tej edycji LM
fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/q71/s720x720/10421432_762089793837485_1128338988571650391_n.jpg" alt="fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/q71/s720x720/10421432_762089793837485_1128338988571650391_n.jpg" width="98%">
najlepsi piłkarze wg. UEFA tej edycji LM
[img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/q71/s720x720/10421432_762089793837485_1128338988571650391_n.jpg[/img]
3 czerwca 2014, 08:39 [cytuj]
Gdzie Lewandowski?
Gdzie Lewandowski?
3 czerwca 2014, 13:53 [cytuj]
Eee, Iniesta to jakieś nieporozumienie. Bez Alonso, Ibrahimovicia też mogłoby się obejść, mimo że ich lubię. Pepe również na wyrost.
Eee, Iniesta to jakieś nieporozumienie. Bez Alonso, Ibrahimovicia też mogłoby się obejść, mimo że ich lubię. Pepe również na wyrost.
27 czerwca 2014, 00:04 [cytuj]
Zyski za LM:
1. Real Madryt 57 414 000 euro
2. Paris Saint-Germain 54 417 000 euro
3. Atlético Madryt 50 048 000 euro
4. Manchester United 44 775 000 euro
5. Bayern Monachium 44 616 000 euro
6. Chelsea 43 391 000 euro
7. Juventus 43 098 000 euro
8. FC Barcelona 41 975 000 euro
9. SSC Napoli 38 598 000 euro
10. AC Milan 37 599 000 euro
Zyski za LM:
1. Real Madryt 57 414 000 euro
2. Paris Saint-Germain 54 417 000 euro
3. Atlético Madryt 50 048 000 euro
4. Manchester United 44 775 000 euro
5. Bayern Monachium 44 616 000 euro
6. Chelsea 43 391 000 euro
7. Juventus 43 098 000 euro
8. FC Barcelona 41 975 000 euro
9. SSC Napoli 38 598 000 euro
10. AC Milan 37 599 000 euro
27 czerwca 2014, 00:15 [cytuj]
[quote]7. Juventus 43 098 000 euro [/quote]
Jak oni odpadli w fazie grupowej! ._.
27 czerwca 2014, 00:43 [cytuj]
"vFlashBack" powiedział/a:
[quote]7. Juventus 43 098 000 euro
Jak oni odpadli w fazie grupowej! ._.[/quote]
Rok temu odpadli w ćwierćfinałach, a i tak zarobili najwięcej. Trzeba się umieć ustawić.
27 czerwca 2014, 00:49 [cytuj]
W sensie, ze co? Trzeba wygrac tylko jeden mecz w grupie?
W sensie, ze co? :D Trzeba wygrac tylko jeden mecz w grupie? :D
27 czerwca 2014, 10:55 [cytuj]
Skąd to info ? Źródło ? Bo szukałem i na stronie UEFY , i na Twitterze i nikt o tym nie napisał. No i gdzie jest Borussia ? Zarobiliśmy mniej od Napoli które nie wyszło z grupy ? Jeżeli powyższe zestawienie jest prawdziwe to po raz kolejny pokazuje jak ważny jest Market Pool i jak bardzo jesteśmy z tym w tyle.
Choć z drugiej strony prawdopodobnie zarobilismy właśnie tyle ile wyłączyłem 3 miesiące temu- ok 36 mln. Patrząc na osiągnięcia innych klubów, zwłaszcza włoskich, kwota ta wydaje sie jednak niesprawiedliwie mała, business baby.
Skąd to info ? Źródło ? Bo szukałem i na stronie UEFY , i na Twitterze i nikt o tym nie napisał. No i gdzie jest Borussia ? Zarobiliśmy mniej od Napoli które nie wyszło z grupy ? Jeżeli powyższe zestawienie jest prawdziwe to po raz kolejny pokazuje jak ważny jest Market Pool i jak bardzo jesteśmy z tym w tyle.
Choć z drugiej strony prawdopodobnie zarobilismy właśnie tyle ile wyłączyłem 3 miesiące temu- ok 36 mln. Patrząc na osiągnięcia innych klubów, zwłaszcza włoskich, kwota ta wydaje sie jednak niesprawiedliwie mała, business baby.
27 czerwca 2014, 12:21 [cytuj]
Wloskie kluby dostaja duzo wiecej kasy niz niemieckie, stad tak stosunkowo male wplywy dla Bayernu i BVB.
Wloskie kluby dostaja duzo wiecej kasy niz niemieckie, stad tak stosunkowo male wplywy dla Bayernu i BVB.
27 czerwca 2014, 12:30 [cytuj]
Dostają więcej bo mają dużo lepiej rozwinięty rynek telewizyjny, to jest jedyna różnica. Ich dochody z tytułu praw telewizyjnych są znacznie wyższe niż w Niemczech.
Dostają więcej bo mają dużo lepiej rozwinięty rynek telewizyjny, to jest jedyna różnica. Ich dochody z tytułu praw telewizyjnych są znacznie wyższe niż w Niemczech.
27 czerwca 2014, 12:41 [cytuj]
Totez mialem na mysli.
Totez mialem na mysli.