Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  31  32  33  34  35    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Europejskie Puchary » Liga Mistrzów 11/12
26 kwietnia 2012, 00:07 [cytuj]
A teraz niech mi któś mądry powie : jak wygląda sprawa z podziałem biletów ? Jest 69000 , pewnie te 9000 to dla sponsorów, Uefa etc. , resztę dzieli się po równo między kluby czy np. po 15 000 dla Bayernu i Chelsea a reszta w wolnej sprzedaży (co oczywiście stawia Bayern na uprzywilejowanej pozycji)? Pamiętam że w naszym finale praktycznie cały stadio był za BVB więc pewnie była ta druga opcja, ktoś wie jak jest teraz ?
A teraz niech mi któś mądry powie : jak wygląda sprawa z podziałem biletów ? Jest 69000 , pewnie te 9000 to dla sponsorów, Uefa etc. , resztę dzieli się po równo między kluby czy np. po 15 000 dla Bayernu i Chelsea a reszta w wolnej sprzedaży (co oczywiście stawia Bayern na uprzywilejowanej pozycji)? Pamiętam że w naszym finale praktycznie cały stadio był za BVB więc pewnie była ta druga opcja, ktoś wie jak jest teraz ?
26 kwietnia 2012, 00:12 [cytuj]
/Diddy/ ja mówię o ważny bramkach na wagę sukcesu. O akcjach i sytuacjach gdzie ronaldo czuje presję. Bramki z barceloną i dzisiejszych dwóch trudno było nie strzelić tak klasowemu zawodnikowi. Dopiero jak stresik doszedł to się zrobiło trudno;)
/Diddy/ ja mówię o ważny bramkach na wagę sukcesu. O akcjach i sytuacjach gdzie ronaldo czuje presję. Bramki z barceloną i dzisiejszych dwóch trudno było nie strzelić tak klasowemu zawodnikowi. Dopiero jak stresik doszedł to się zrobiło trudno;)
26 kwietnia 2012, 00:33 [cytuj]
"mroz" powiedział/a:
Bayern dzisiaj miał fatalną obronę
świadczy o tym jedna bramka stracona z gry ;)
w sumie w obu meczach popełniliśmy dwa poważne błędy i Real to wykorzystał... jakbyśmy my mieli taką skuteczność to byśmy ich roznieśli :-|

finał, ciężko coś prognozować, jeśli van Buyten nie będzie mógł zagrać to będą problemy z górnymi piłkami, bo Tymo w tym jest tragiczny... trzeba będzie chyba jak za czasów van Gaala postawić wszystko na atak, ta zdziesiątkowana obrona lepiej się będzie nadawać do pressingu i rozbijania kontr niż do takiej pozycyjnej gry jak z Realem... ciekaw jestem czy w pozostałych meczach BL a może i finale DFB będziemy ćwiczyć zestawienie obrony na finał... z mojej pozycji laika to w sumie by nie był głupi pomysł
świadczy o tym jedna bramka stracona z gry ;)
w sumie w obu meczach popełniliśmy dwa poważne błędy i Real to wykorzystał... jakbyśmy my mieli taką skuteczność to byśmy ich roznieśli :-|

finał, ciężko coś prognozować, jeśli van Buyten nie będzie mógł zagrać to będą problemy z górnymi piłkami, bo Tymo w tym jest tragiczny... trzeba będzie chyba jak za czasów van Gaala postawić wszystko na atak, ta zdziesiątkowana obrona lepiej się będzie nadawać do pressingu i rozbijania kontr niż do takiej pozycyjnej gry jak z Realem... ciekaw jestem czy w pozostałych meczach BL a może i finale DFB będziemy ćwiczyć zestawienie obrony na finał... z mojej pozycji laika to w sumie by nie był głupi pomysł
26 kwietnia 2012, 00:36 [cytuj]
Mi sięgra obronna Bayernu podobała, każdy zagrał dobre zawody , szczególnie Lahm i Boateng, no i Neuer w karnych.
Mi sięgra obronna Bayernu podobała, każdy zagrał dobre zawody , szczególnie Lahm i Boateng, no i Neuer w karnych.
26 kwietnia 2012, 00:37 [cytuj]
Boateng jak Boateng, według mnie bardzo dobrze zagrał Alaba i trochę mi go szkoda, że nie zagra, no ale cóż :-P
Boateng jak Boateng, według mnie bardzo dobrze zagrał Alaba i trochę mi go szkoda, że nie zagra, no ale cóż :-P
26 kwietnia 2012, 00:40 [cytuj]
/Scholi/ nawet przez chwilę nie pomyślałem aby pisać to tylko dla dowalenia Bayernowi. Moim zdaniem real wchodził jak chciał w obronę bayernu i tylko neuer wybronił Was przed większa ilością straconych bramek. Zagraliście super mecz w środku pola, ale w obronie bardzo marnie. Może nie lahm i alaba, ale środkowy duet był bardzo niepewny. Lahm i alaba zagrali super w ofensywie.
/Scholi/ nawet przez chwilę nie pomyślałem aby pisać to tylko dla dowalenia Bayernowi. Moim zdaniem real wchodził jak chciał w obronę bayernu i tylko neuer wybronił Was przed większa ilością straconych bramek. Zagraliście super mecz w środku pola, ale w obronie bardzo marnie. Może nie lahm i alaba, ale środkowy duet był bardzo niepewny. Lahm i alaba zagrali super w ofensywie.
26 kwietnia 2012, 00:56 [cytuj]
"mroz" powiedział/a:
Moim zdaniem real wchodził jak chciał w obronę bayernu i tylko neuer wybronił Was przed większa ilością straconych bramek.
no to Chelsea też zagrała tragicznie w obronie, bo Barca miała pełno okazji (więcej niż Real przeciwko nam) tylko wiesz co - jeśli dwie tragiczne obrony przyczyniły się do wywalenia Barcy i Realu to w moich oczach są to świetne obrony :-D
z takimi graczami jakich mają hiszpańskie maszynki do strzelania bramek nie da się zagrać bezbłędnie, ale ważne by jeden za drugiego zawsze próbował te błędy naprawiać (na bramkarzu kończąc) i to właśnie zaprezentowała Chelsea (w wersji ekstremalnej, bo oborna składa się z 11/10 graczy ;-) ) i Bayern...
no to Chelsea też zagrała tragicznie w obronie, bo Barca miała pełno okazji (więcej niż Real przeciwko nam) tylko wiesz co - jeśli dwie tragiczne obrony przyczyniły się do wywalenia Barcy i Realu to w moich oczach są to świetne obrony :-D
z takimi graczami jakich mają hiszpańskie maszynki do strzelania bramek nie da się zagrać bezbłędnie, ale ważne by jeden za drugiego zawsze próbował te błędy naprawiać (na bramkarzu kończąc) i to właśnie zaprezentowała Chelsea (w wersji ekstremalnej, bo oborna składa się z 11/10 graczy ;-) ) i Bayern...
26 kwietnia 2012, 01:09 [cytuj]
Co wy za bzdury opowiadacie, Bayern zagrał świetnie w obronie od 20~ minuty. Realowi brakowało argumentów w ataku, co może dziwić, ale tak było. Nie jest to najlepszy zespół jaki stworzył Mou.
Co wy za bzdury opowiadacie, Bayern zagrał świetnie w obronie od 20~ minuty. Realowi brakowało argumentów w ataku, co może dziwić, ale tak było. Nie jest to najlepszy zespół jaki stworzył Mou.
26 kwietnia 2012, 02:35 [cytuj]
"mroz" powiedział/a:
Moim zdaniem real wchodził jak chciał w obronę bayernu i tylko neuer wybronił Was przed większa ilością straconych bramek.
Albo oglądaliśmy inny mecz albo już sam nie wiem :mrgreen: Bayern dał dupy na początku meczu tracąc dwie brami ale już od 20minuty grali po profesorsku, aż byłem pełen podziwu dla stoperów że tak dają radę a Bayern już awans mógł rozstrzygnąć po pierwszej połowie. Ogólnie cały zespół zagrał świetnie, jedni mniej lub więcej ale każdy dzisiaj był współautorem awansu!

W finale będę mimo wszystko za Bayernem ;-)
Albo oglądaliśmy inny mecz albo już sam nie wiem :mrgreen: Bayern dał dupy na początku meczu tracąc dwie brami ale już od 20minuty grali po profesorsku, aż byłem pełen podziwu dla stoperów że tak dają radę a Bayern już awans mógł rozstrzygnąć po pierwszej połowie. Ogólnie cały zespół zagrał świetnie, jedni mniej lub więcej ale każdy dzisiaj był współautorem awansu!

W finale będę mimo wszystko za Bayernem ;-)
26 kwietnia 2012, 07:40 [cytuj]
Szacunek dla Bayernu. Trzeba mieć tzw. jakość i jaja, żeby wygrać w dodatku po karnych z takim rywalem.
Szacunek dla Bayernu. Trzeba mieć tzw. jakość i jaja, żeby wygrać w dodatku po karnych z takim rywalem.
26 kwietnia 2012, 08:12 [cytuj]
Nie wiem jak można wytknąć fatalna obronę Bayernu a przemilczeć obronę Realu :lol: :lol:
Nie wiem jak można wytknąć fatalna obronę Bayernu a przemilczeć obronę Realu :lol: :lol:
26 kwietnia 2012, 08:18 [cytuj]
Przy pierwszych 20 minutach myślałem, że już po meczu, bo za łatwo przychodziło Realowi strzelanie bramek i stwarzanie sytuacji. Jednak potem Bayern się podniósł i strzelił na 2:1, taki błąd Pepe... Świadczy to o dużej mentalności Bayernu i gratuluje im wejścia do finału. Scholli, Teraz macie wszystko, żeby wygrać tą Ligę Mistrzów. Własne boisko, swoich kibiców, i przeciwnika, który może okazać się łatwy do ogrania...
Przy pierwszych 20 minutach myślałem, że już po meczu, bo za łatwo przychodziło Realowi strzelanie bramek i stwarzanie sytuacji. Jednak potem Bayern się podniósł i strzelił na 2:1, taki błąd Pepe... Świadczy to o dużej mentalności Bayernu i gratuluje im wejścia do finału. [b]Scholli[/b], Teraz macie wszystko, żeby wygrać tą Ligę Mistrzów. Własne boisko, swoich kibiców, i przeciwnika, który może okazać się łatwy do ogrania...
26 kwietnia 2012, 08:24 [cytuj]
/Kelso/ bo o fatalnej obronie realu nie rozmawialiśmy;) Zresztą proszę przeczytać wcześniejsze posty o 3 z 4 fatalnych defensyw w półfinałach.

Piszecie, że obrona bayernu grała dobrze od 20 minuty i tu się zgadzam, ale do tej 20 minuty grali bardzo źle. Potem real już tak nie atakował, więc i oni nie mieli szans prezentować się tak bardzo dużo w obronie.Braki w kryciu były bardzo częste i ratował ich neuer(sytuacja z higuinem i wymuszeniem karnego). To że nie puścili więcej bramek to zasługa pomocy i świetnie wracającego gomeza. We wszystkich meczach półfinałowych tylko chelsea zagrała dobrze w obronie. Na prawdę nie piszę tego, żeby dowalić bayernowi. Nasz obrona z mercedesami też grała bardzo dobrze do 60 minuty, ale potem przyszło 30 minut i na takim samym poziomie jak wczoraj pierwsze 20 minut bayernu w obronie. Tam wszyscy mówią i słusznie, że nasza obrona zagrała źle i nie zmienia postaci rzeczy, że 2/3 meczu zagrali dobrze;)
/Kelso/ bo o fatalnej obronie realu nie rozmawialiśmy;) Zresztą proszę przeczytać wcześniejsze posty o 3 z 4 fatalnych defensyw w półfinałach.

Piszecie, że obrona bayernu grała dobrze od 20 minuty i tu się zgadzam, ale do tej 20 minuty grali bardzo źle. Potem real już tak nie atakował, więc i oni nie mieli szans prezentować się tak bardzo dużo w obronie.Braki w kryciu były bardzo częste i ratował ich neuer(sytuacja z higuinem i wymuszeniem karnego). To że nie puścili więcej bramek to zasługa pomocy i świetnie wracającego gomeza. We wszystkich meczach półfinałowych tylko chelsea zagrała dobrze w obronie. Na prawdę nie piszę tego, żeby dowalić bayernowi. Nasz obrona z mercedesami też grała bardzo dobrze do 60 minuty, ale potem przyszło 30 minut i na takim samym poziomie jak wczoraj pierwsze 20 minut bayernu w obronie. Tam wszyscy mówią i słusznie, że nasza obrona zagrała źle i nie zmienia postaci rzeczy, że 2/3 meczu zagrali dobrze;)
26 kwietnia 2012, 09:43 [cytuj]
"Lexy" powiedział/a:
Nie wiem jak to jest z biletami ale Ty na pewno wiesz jak to jest z dodatkowym miejscem w Lidze Mistrzów dla niemieckiej drużyny w przypadku zwyciestwa Bayernu. Trochę sie ostatnio pogubiłem w przepisach :->
Nie wiem jak to jest z biletami ale Ty na pewno wiesz jak to jest z dodatkowym miejscem w Lidze Mistrzów dla niemieckiej drużyny w przypadku zwyciestwa Bayernu. Trochę sie ostatnio pogubiłem w przepisach :->
26 kwietnia 2012, 11:01 [cytuj]
Nie ma żadnego dodatkowego miejsca , Bayern jako vicemistrz tak czy siak by grał więc nic się nie zmienia .
Nie ma żadnego dodatkowego miejsca , Bayern jako vicemistrz tak czy siak by grał więc nic się nie zmienia .
26 kwietnia 2012, 11:41 [cytuj]
"Lexy" powiedział/a:
Dzięki.
Z tego wynika, ze to Chelse wygrywając zapewni sobie Ligę Mistrzów gdyby potknęli się w Anglii :->
Dzięki.
Z tego wynika, ze to Chelse wygrywając zapewni sobie Ligę Mistrzów gdyby potknęli się w Anglii :->
26 kwietnia 2012, 12:07 [cytuj]
Tak , i wtedy drużyna z 4. miejsca w Anglii nie będzie uczestniczyła w kwalifikacjach LM tylko w Lidze Europy ;/
Tak , i wtedy drużyna z 4. miejsca w Anglii nie będzie uczestniczyła w kwalifikacjach LM tylko w Lidze Europy ;/
26 kwietnia 2012, 12:32 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Dokładnie, zawsze się znajdą wyznawcy Bayernizmu :P
nie ma sensu czytać opinii takich kibiców bo cierpią na tym normalni kibice Bayernu... jeśli Borussia dalej będzie tak grać w lidzę i dorzuci do tego dobrą formę w LM w co głęboko wierze to ilość sezonowców z poglądami w stylu "jesteśmy najlepsi a reszta to gówna" powoli zacznie zalewać BVB... wystarczy poczytać forma Barcelony i Realu a do niedawna MU... było jeszcze gorzej... zresztą - statystycznie, im więcej ludzi tym więcej debilów...

pozdrawiam i dzięki za trzymanie kciuków za Bayern ;)
nie ma sensu czytać opinii takich kibiców bo cierpią na tym normalni kibice Bayernu... jeśli Borussia dalej będzie tak grać w lidzę i dorzuci do tego dobrą formę w LM w co głęboko wierze to ilość sezonowców z poglądami w stylu "jesteśmy najlepsi a reszta to gówna" powoli zacznie zalewać BVB... wystarczy poczytać forma Barcelony i Realu a do niedawna MU... było jeszcze gorzej... zresztą - statystycznie, im więcej ludzi tym więcej debilów...

pozdrawiam i dzięki za trzymanie kciuków za Bayern ;)
26 kwietnia 2012, 16:37 [cytuj]
@Dagger, to jest oczywiste, że wraz z sukcesami pojawiają się "kibice", ale pozostaje wierzyć, że na forum skrajności będą odpowiednio karane, a resztę będzie trzeba jakoś przeżyć. Oczywiscie, najpierw muszą przyjść sukcesy w międzynarodowych rozgrywkach :)
@Dagger, to jest oczywiste, że wraz z sukcesami pojawiają się "kibice", ale pozostaje wierzyć, że na forum skrajności będą odpowiednio karane, a resztę będzie trzeba jakoś przeżyć. Oczywiscie, najpierw muszą przyjść sukcesy w międzynarodowych rozgrywkach :)
26 kwietnia 2012, 16:40 [cytuj]
@Dagger
dostańcie Polaka do składu to wtedy pogadamy o sezonowcach :evil: :shock:
@Dagger
dostańcie Polaka do składu to wtedy pogadamy o sezonowcach :evil: :shock:
|<  <<  <  31  32  33  34  35    >  >>  >|

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 11 9 2 0 29
2. Eintracht Frankfurt 11 7 2 2 23
3. RB Lipsk 11 6 3 2 21
4. Bayer Leverkusen 11 5 5 1 20
5. Borussia Dortmund 11 6 1 4 19
6. Borussia Mönchengladbach 11 5 2 4 17
7. SC Freiburg 11 5 2 4 17
8. FSV Mainz 11 4 4 3 16
9. VfB Stuttgart 11 4 4 3 16
10. Union Berlin 11 4 4 3 16
11. VfL Wolfsburg 11 4 3 4 15
12. Werder Brema 11 4 3 4 15
13. TSG 1899 Hoffenheim 11 3 3 5 12
14. FC Augsburg 11 3 3 5 12
15. 1. FC Heidenheim 11 3 1 7 10
16. FC St. Pauli 11 2 2 7 8
17. Holstein Kiel 11 1 2 8 5
18. VfL Bochum 11 0 2 9 2
cała tabela
shoutbox
dawid2468
dawid2468 2 godzin temu

Oby tylko Cana nie wystawiał

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 21:50

Ja to bym proponował by te KMŚ rozegrała młodzież, podstawowi zawodnicy też potrzbują odpoczynku po sezonie a większość młodzików typu Mane Watjen itd w czasie sezonu nie dostają zbyt wielu szans to niech chociaż sobie zagrają w Pucharze Tymbarka

johnBVB
johnBVB Wczoraj, 20:29

Piekna grupa na tych klubowych MŚ nam sie trafila :P

Alex3110_
Alex3110_ 2 dni temu, 2024-12-04

Pamiętacie kiedy ostatni raz w roku kalendarzowym nie przegraliśmy z czerwonymi?

Murzyn
Murzyn 2 dni temu, 2024-12-04

Jesteśmy jednym z tych żółwi. Możemy.

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-04

@Murzyn, wręcz odwrotnie. Przy takim wyścigu żółwi nie możemy sobie pozwolić na kilka kompromitujących porażek.

mersinko2
mersinko2 2 dni temu, 2024-12-04

Tak to będzie wyścig o małe mistrzostwo prawdopodobnie, Bayern odjechał. Chyba że zdarzy im się teraz duży dołek jak city np.

Murzyn
Murzyn 2 dni temu, 2024-12-04

Porażka Schabowych zawsze cieszy. A co do BL, to jestem o wiele spokojniejszy o przyszłoroczną LM. Przy takim wyścigu żółwi możemy sobie pozwolić jeszcze na kilka kompromitujących porażek.

Alex3110_

Miałem osobiste problemy, tutaj nie jest miejsce by o tym pisać.

aguero82
aguero82 2 dni temu, 2024-12-04

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym go przepraszać . Alex gdzie żeś był jak BVB nie szło :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 2 dni temu, 2024-12-04

Trochę zabawne że do Bayeru z 1 porażką mamy tylko 3 pkt straty

Alex3110_

kierunku*

Alex3110_

Jak na to co graliśmy w ostatnich miesiącach, to można powiedzieć bardzo dobry wynik z liderem tabeli. Mam nadzieję, że idzie to w dobrym kierunki i aguero będzie jednak przepraszał Sahina :)

Alex3110_

Zapomniałem hasła do konta, a proces odzyskania się nie powiódł... Witam ponownie.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel 2 dni temu, 2024-12-04

Jak to dobrze, że my nadal gramy w Pucharze i możemy szydzić z Bayernu.

Rojs89
Rojs89 2 dni temu, 2024-12-04

To się zgadza

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-04

Tak czy owak Sule to darmozjad, a płacz świńskich ryjków po odpadnięciu z pokalu to miód na serce

Rojs89
Rojs89 2 dni temu, 2024-12-03

Filip Santana, widziałem to wideo o którym mówisz, ale ono jednak bardzo zakłamuje. Wypłynęło też inne z kamerą pod innym kątem i z góry i widać, że jednak dostał w twarz po rykoszecie od ramienia Nmechy.

dawid2468
dawid2468 2 dni temu, 2024-12-03

I gitara

dawid2468

Szkoda, ale trzeba wierzyć

Sis
Sis 2 dni temu, 2024-12-03

Najlepsze jest to że Bayer grając w przewadze wcale nie prezentuje się lepiej XD

Sis
Sis 2 dni temu, 2024-12-03

Staranował rywala gdzieś na 25 metrze, kompletnie bezmyślny faul który wyglądał jakby celowo chłopa chciał powalić a na dodatek nie musiał tego robić, bo Monachium w tej sytuacji i tak raczej nie straciłoby bramki XD

dawid2468

A co zrobił? Zobaczycie ze teraz Bayern w lidze straci punkty 2, 3 razy pod rząd a my ich dogonimy :) #murem za Sahinem :)

Sis
Sis 3 dni temu, 2024-12-03

Ale Neuer to jest debil XDDDD

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Typowy darmozjad

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Dlatego należy się go pozbyć bo ma gdzieś cały klub czy kibiców i przyszedł tutaj tylko i wyłącznie po wypłatę

FilipSantana
FilipSantana 4 dni temu, 2024-12-02

Anton nie zagra już w tym roku. Tak w ogóle obejrzałem klatka po klatce w zwolnionym tempie ten strzał w głowę Sulego i najlepsze jest to że Sule w ogóle nie dostał w głowę xD piłka odbiła się od ręki przy ciele bensebainiego i sule mógł na luzie biec dalej bronić ale uśmiechniętemu po meczu BigMacowi oczywiście to nie przeszkadza i ma wywalone jajca jak zwykle

artur1973
artur1973 4 dni temu, 2024-12-02

Nasze centusie z zarządu już myślą o sprzedaży Gittensa. Byleby min . 100 mln wleciało. Typowy BVB

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 5 dni temu, 2024-12-01

Anton wypada na mecz z Gladbach i Barcą

dawid2468
dawid2468 5 dni temu, 2024-12-01

Byleby Cana nie wystawiał

statystyki
Użytkownicy online: navil
Gości online: 72
Zarejestrowanych użytkowników: 10208
Ostatnio zarejestrowany: barbara071003
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem