Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

Forum dyskusyjne » Archiwum » BVB przygotowania do sezonu 10/11
13 lipca 2010, 20:30 [cytuj]
Sparing Lotte - BVB

Może mi ktoś streścić co działo się w pierwszej połowie? Kuzyn przyjechał z rodziną zaprosić mnie na wesele równo o 19:30 :[ ten to ma wyczucie czasu.
Sparing Lotte - BVB

Może mi ktoś streścić co działo się w pierwszej połowie? Kuzyn przyjechał z rodziną zaprosić mnie na wesele równo o 19:30 :[ ten to ma wyczucie czasu.
13 lipca 2010, 20:34 [cytuj]
Człapią jak to w sparingu - spokojnie i niemrawo :-D

Kehl się zapędził i spowodował karnego, więc do przerwy 0-1...

Ładnie gra Dede, podobnie Hajnal, a najlepszy Kagawa! Kiedy się Shinji z nami zgra to będzie dobrze :-D
Słabo Stiepermann, żenująco Ginczek, reszta tak sobie choć obrony nie ma co oceniać, bo nie mają nic do roboty.
Człapią jak to w sparingu - spokojnie i niemrawo :-D

Kehl się zapędził i spowodował karnego, więc do przerwy 0-1...

Ładnie gra Dede, podobnie Hajnal, a najlepszy Kagawa! Kiedy się Shinji z nami zgra to będzie dobrze :-D
Słabo Stiepermann, żenująco Ginczek, reszta tak sobie choć obrony nie ma co oceniać, bo nie mają nic do roboty.
13 lipca 2010, 21:23 [cytuj]
Aha dzięki. Drugą część już widziałem. Jestem zadowolony. Lewy i Bender na duży plus. Kevin fajnie a Kagawa jeszcze nie czuję tego. Za bardzo chciał pokazać co to z niego za czarodziej. Jak się zgra i ogarnie że to nie Japonia to wskoczy do składu.
Aha dzięki. Drugą część już widziałem. Jestem zadowolony. Lewy i Bender na duży plus. Kevin fajnie a Kagawa jeszcze nie czuję tego. Za bardzo chciał pokazać co to z niego za czarodziej. Jak się zgra i ogarnie że to nie Japonia to wskoczy do składu.
13 lipca 2010, 21:45 [cytuj]
Shinji dużo lepiej zagrał przed przerwą. Ma zryw, świetną technikę i zdecydowanie potrzebuje zgrania! Po dzisiejszym meczu bardzo dużo sobie po nim obiecuję :-D

Lewandowski na duży plus, potencjał ma ogromny, ale czekam na silniejszych rywali. Lewy ma wiele atutów, ale boję się tylko starć z obrońcami w Bundeslidze; to jednak zupełnie inna bajka niż Ekstraklasa, a jednak trudniej się czaruje z Hyppią czy Mertesackerem na plecach. Trochę przypakuje i będzie git :mrgreen:

Rangelov się zdecydowanie naoglądał Klose na mundialu, bramki właśnie takie w stylu Miro. Czaił się, czaił i trzy razy wyczaił :-D

Na razie cieszy głównie to, że mamy znacznie większe pole manewru w ofensywie, a brakowało jeszcze Kuby i Lucasa. O obronę się nie martwię, a dziś dodatkowo ciekawie pokazał się Hornschuch. Szykuje się jeszcze ostrzejsza rywalizacja między Dede, a Marcelem.

Ten da Silva mógłby zostać, jako łatacz składu dałby radę, a dzieciakom w rezerwach bardzo by się przydał taki wzór!

Zawiedli dziś jedynie Stiepermann i zwłaszcza Ginczek. Jak się zdecydowanie nie poprawią to Bundesligi w tym roku nawet nie powąchają.
Shinji dużo lepiej zagrał przed przerwą. Ma zryw, świetną technikę i zdecydowanie potrzebuje zgrania! Po dzisiejszym meczu bardzo dużo sobie po nim obiecuję :-D

Lewandowski na duży plus, potencjał ma ogromny, ale czekam na silniejszych rywali. Lewy ma wiele atutów, ale boję się tylko starć z obrońcami w Bundeslidze; to jednak zupełnie inna bajka niż Ekstraklasa, a jednak trudniej się czaruje z Hyppią czy Mertesackerem na plecach. Trochę przypakuje i będzie git :mrgreen:

Rangelov się zdecydowanie naoglądał Klose na mundialu, bramki właśnie takie w stylu Miro. Czaił się, czaił i trzy razy wyczaił :-D

Na razie cieszy głównie to, że mamy znacznie większe pole manewru w ofensywie, a brakowało jeszcze Kuby i Lucasa. O obronę się nie martwię, a dziś dodatkowo ciekawie pokazał się Hornschuch. Szykuje się jeszcze ostrzejsza rywalizacja między Dede, a Marcelem.

Ten da Silva mógłby zostać, jako łatacz składu dałby radę, a dzieciakom w rezerwach bardzo by się przydał taki wzór!

Zawiedli dziś jedynie Stiepermann i zwłaszcza Ginczek. Jak się zdecydowanie nie poprawią to Bundesligi w tym roku nawet nie powąchają.
13 lipca 2010, 21:57 [cytuj]
Spoko ja tam o Lewego i lepszych obrońców się nie martwię. Dzięki temu Lucas będzie miał więcej luzu bo do tej pory był w ataku tylko Lucas i statysta. Do tego zabójcze boki czyli Kuba i Kagawa. Będą sie nas bali. Teraz tylko modlić się o to żeby było mało kontuzji.
Spoko ja tam o Lewego i lepszych obrońców się nie martwię. Dzięki temu Lucas będzie miał więcej luzu bo do tej pory był w ataku tylko Lucas i statysta. Do tego zabójcze boki czyli Kuba i Kagawa. Będą sie nas bali. Teraz tylko modlić się o to żeby było mało kontuzji.
15 lipca 2010, 22:54 [cytuj]
Nie wytrzymam! Da Silva ciągle trenuje z BVB i pojechał z naszymi nawet na obóz treningowy do Austrii. OK, niech sobie trenuje, ale mam nadzieję, że w sparingach już go nie zobaczę :evil:
Nie wytrzymam! Da Silva ciągle trenuje z BVB i pojechał z naszymi nawet na obóz treningowy do Austrii. OK, niech sobie trenuje, ale mam nadzieję, że w sparingach już go nie zobaczę :evil:
15 lipca 2010, 23:26 [cytuj]
Mam nadzieje ze jak Da Silva nawet jak przyjdzie do nas,to kloop jako swojego ulubienca go nie wstawi do skladu jak Zidana :-/ :oops: :-/ :oops: :oops: Ja tam uwazam ze do oceniania Lewego trzeba poczekac do koncowki rundy jesiennej jak zakonczy aklimatyzacje,no i przyzwyczaii sie do poziomu ligi.trudno teraz oceniac po meczach z amatorami.Ale spodziewam sie duzo po Rangelovie ktory w ub.sezonie przez kontuzje nie mial szans by zaistniec w zespole a jak dostawal podania bedzie moze nastrzelac nam bramek.No i na Gotze,mam nadzieje ze bedzie duzo szans dostawal i na Horsrucha ktory ma potencjal duuuuuzy.Na reszte Juzirow nie licze,choc Ginczek i Stiepermann tez mogi by szanse dostawac,to ze w sparingu nie blyszczeli nic nie znaczy.Kloop ich zabral wlasnie po to by ocenic czy nadaja sie nawet jako zmiennicy do pierwszej druzyny,czy zostana w BVBII
Mam nadzieje ze jak Da Silva nawet jak przyjdzie do nas,to kloop jako swojego ulubienca go nie wstawi do skladu jak Zidana :-/ :oops: :-/ :oops: :oops: Ja tam uwazam ze do oceniania Lewego trzeba poczekac do koncowki rundy jesiennej jak zakonczy aklimatyzacje,no i przyzwyczaii sie do poziomu ligi.trudno teraz oceniac po meczach z amatorami.Ale spodziewam sie duzo po Rangelovie ktory w ub.sezonie przez kontuzje nie mial szans by zaistniec w zespole a jak dostawal podania bedzie moze nastrzelac nam bramek.No i na Gotze,mam nadzieje ze bedzie duzo szans dostawal i na Horsrucha ktory ma potencjal duuuuuzy.Na reszte Juzirow nie licze,choc Ginczek i Stiepermann tez mogi by szanse dostawac,to ze w sparingu nie blyszczeli nic nie znaczy.Kloop ich zabral wlasnie po to by ocenic czy nadaja sie nawet jako zmiennicy do pierwszej druzyny,czy zostana w BVBII
15 lipca 2010, 23:44 [cytuj]
"adiś30" powiedział/a:
choc Ginczek i Stiepermann tez mogi by szanse dostawac,to ze w sparingu nie blyszczeli nic nie znaczy.Kloop ich zabral wlasnie po to by ocenic czy nadaja sie nawet jako zmiennicy do pierwszej druzyny,czy zostana w BVBII
Ja mam mimo wszystko nadzieję,że będą grać w rezerwach bo od zawodników z pierwszej drużyny baardzo odbiegają umiejętnościami. Ewentualnie w przypadku jakiegoś wysypu kontuzji niech dostaną szansę ale w innym przypadku nie ma sensu ich wystawiać bo jednak mimo wszystko Barrios, Lewandowski, Zidan, Rangelov są od nich znaacznie lepsi. No a jest przecież jeszcze Le Tallec który mam nadzieję,że w końcu wyleczy do końca kontuzję i też troszkę szans dostanie bo talent ma raczej więększy niż Ginczek i Stiepermann :-)
Ja mam mimo wszystko nadzieję,że będą grać w rezerwach bo od zawodników z pierwszej drużyny baardzo odbiegają umiejętnościami. Ewentualnie w przypadku jakiegoś wysypu kontuzji niech dostaną szansę ale w innym przypadku nie ma sensu ich wystawiać bo jednak mimo wszystko Barrios, Lewandowski, Zidan, Rangelov są od nich znaacznie lepsi. No a jest przecież jeszcze Le Tallec który mam nadzieję,że w końcu wyleczy do końca kontuzję i też troszkę szans dostanie bo talent ma raczej więększy niż Ginczek i Stiepermann :-)
16 lipca 2010, 01:33 [cytuj]
Na razie jeden sparing za nami, więc daleko idących wniosków nie ma co wyciągać :-)

Da Silva jak dla mnie może zostać; chłop ograny jest i nawet w zeszłym roku w Basel wcale taki tragiczny nie był (25 spotkań, 2 gole, 7 asyst), płacić za niego nie, a taki doświadczony gracz do podpatrywania bardzo by się przydał juniorom w rezerwach! Jako zabezpieczenie w przypadku plagi kontuzji też ujdzie.

Le Tallec ma niestety częste kłopoty ze zdrowiem, więc tak właściwie nie wiadomo co pokaże. Póki co ma jeszcze dwuletni kontrakt (zapewne niewysoki) więc szanse na wykazanie się pewnie dostanie. Jeśli będziemy grać dwójką z przodu to jako napastnik numer 4 jest w sam raz.

Ginczka bym wypożyczył! Na pierwszy skład jest za słaby, na juniorów zdecydowanie zbyt dobry, podobnie na IV ligę, gdzie już jako 18-latek przyładował 10 goli w 16 meczach.
Stiepermanna też by można zresztą gdzieś oddać do ogrywania.

Feulner, Rangelov i Hajnal mam nadzieję, że w pełni zdrowia będą mocnymi zmiennikami. Silna ławka będzie nam bardzo potrzebna, zwłaszcza jak się rozegramy w pucharach.

Hornschuch, a zwłaszcza Goetze to nasze największe talenty, więc niech się uczą i od czasu do czasu ogrywają :-)

Czekamy co dalej, wciąż możliwe są przecież jeszcze jakieś transfery!
Na razie jeden sparing za nami, więc daleko idących wniosków nie ma co wyciągać :-)

Da Silva jak dla mnie może zostać; chłop ograny jest i nawet w zeszłym roku w Basel wcale taki tragiczny nie był (25 spotkań, 2 gole, 7 asyst), płacić za niego nie, a taki doświadczony gracz do podpatrywania bardzo by się przydał juniorom w rezerwach! Jako zabezpieczenie w przypadku plagi kontuzji też ujdzie.

Le Tallec ma niestety częste kłopoty ze zdrowiem, więc tak właściwie nie wiadomo co pokaże. Póki co ma jeszcze dwuletni kontrakt (zapewne niewysoki) więc szanse na wykazanie się pewnie dostanie. Jeśli będziemy grać dwójką z przodu to jako napastnik numer 4 jest w sam raz.

Ginczka bym wypożyczył! Na pierwszy skład jest za słaby, na juniorów zdecydowanie zbyt dobry, podobnie na IV ligę, gdzie już jako 18-latek przyładował 10 goli w 16 meczach.
Stiepermanna też by można zresztą gdzieś oddać do ogrywania.

Feulner, Rangelov i Hajnal mam nadzieję, że w pełni zdrowia będą mocnymi zmiennikami. Silna ławka będzie nam bardzo potrzebna, zwłaszcza jak się rozegramy w pucharach.

Hornschuch, a zwłaszcza Goetze to nasze największe talenty, więc niech się uczą i od czasu do czasu ogrywają :-)

Czekamy co dalej, wciąż możliwe są przecież jeszcze jakieś transfery!
16 lipca 2010, 13:04 [cytuj]
Powinni wyjaśnić sprawę z Da Silvą, bo dal mnie jest to dziwna sprawa. Jeżeli on na 100% nie dołączy do drużyny to po co jest na zgrupowaniu?? Po co płacą za jego wyjazd?? W jego miejsce powinien pojechać jakiś młodziak, żeby zapoznawać się atmosferą towarzyszącą grze w pierwszej BVB.

Natomiast jeżeli ma zostać to mogliby przynajmniej o tym powiedzieć. Nie podejmuje się oceny tego zawodnika bo nigdy nawet o nim nie słyszałem przed tym sezonem przygotowywaczy.
Powinni wyjaśnić sprawę z Da Silvą, bo dal mnie jest to dziwna sprawa. Jeżeli on na 100% nie dołączy do drużyny to po co jest na zgrupowaniu?? Po co płacą za jego wyjazd?? W jego miejsce powinien pojechać jakiś młodziak, żeby zapoznawać się atmosferą towarzyszącą grze w pierwszej BVB.

Natomiast jeżeli ma zostać to mogliby przynajmniej o tym powiedzieć. Nie podejmuje się oceny tego zawodnika bo nigdy nawet o nim nie słyszałem przed tym sezonem przygotowywaczy.

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 11 9 2 0 29
2. Eintracht Frankfurt 11 7 2 2 23
3. RB Lipsk 11 6 3 2 21
4. Bayer Leverkusen 11 5 5 1 20
5. Borussia Dortmund 11 6 1 4 19
6. Borussia Mönchengladbach 11 5 2 4 17
7. SC Freiburg 11 5 2 4 17
8. FSV Mainz 11 4 4 3 16
9. VfB Stuttgart 11 4 4 3 16
10. Union Berlin 11 4 4 3 16
11. VfL Wolfsburg 11 4 3 4 15
12. Werder Brema 11 4 3 4 15
13. TSG 1899 Hoffenheim 11 3 3 5 12
14. FC Augsburg 11 3 3 5 12
15. 1. FC Heidenheim 11 3 1 7 10
16. FC St. Pauli 11 2 2 7 8
17. Holstein Kiel 11 1 2 8 5
18. VfL Bochum 11 0 2 9 2
cała tabela
shoutbox
dawid2468
dawid2468 57 minut temu

Oby tylko Cana nie wystawiał

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 21:50

Ja to bym proponował by te KMŚ rozegrała młodzież, podstawowi zawodnicy też potrzbują odpoczynku po sezonie a większość młodzików typu Mane Watjen itd w czasie sezonu nie dostają zbyt wielu szans to niech chociaż sobie zagrają w Pucharze Tymbarka

johnBVB
johnBVB Wczoraj, 20:29

Piekna grupa na tych klubowych MŚ nam sie trafila :P

Alex3110_
Alex3110_ 1 dni temu, 2024-12-04

Pamiętacie kiedy ostatni raz w roku kalendarzowym nie przegraliśmy z czerwonymi?

Murzyn
Murzyn 1 dni temu, 2024-12-04

Jesteśmy jednym z tych żółwi. Możemy.

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-04

@Murzyn, wręcz odwrotnie. Przy takim wyścigu żółwi nie możemy sobie pozwolić na kilka kompromitujących porażek.

mersinko2
mersinko2 2 dni temu, 2024-12-04

Tak to będzie wyścig o małe mistrzostwo prawdopodobnie, Bayern odjechał. Chyba że zdarzy im się teraz duży dołek jak city np.

Murzyn
Murzyn 2 dni temu, 2024-12-04

Porażka Schabowych zawsze cieszy. A co do BL, to jestem o wiele spokojniejszy o przyszłoroczną LM. Przy takim wyścigu żółwi możemy sobie pozwolić jeszcze na kilka kompromitujących porażek.

Alex3110_
Alex3110_ 2 dni temu, 2024-12-04

Miałem osobiste problemy, tutaj nie jest miejsce by o tym pisać.

aguero82
aguero82 2 dni temu, 2024-12-04

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym go przepraszać . Alex gdzie żeś był jak BVB nie szło :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 2 dni temu, 2024-12-04

Trochę zabawne że do Bayeru z 1 porażką mamy tylko 3 pkt straty

Alex3110_

kierunku*

Alex3110_

Jak na to co graliśmy w ostatnich miesiącach, to można powiedzieć bardzo dobry wynik z liderem tabeli. Mam nadzieję, że idzie to w dobrym kierunki i aguero będzie jednak przepraszał Sahina :)

Alex3110_

Zapomniałem hasła do konta, a proces odzyskania się nie powiódł... Witam ponownie.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel 2 dni temu, 2024-12-04

Jak to dobrze, że my nadal gramy w Pucharze i możemy szydzić z Bayernu.

Rojs89
Rojs89 2 dni temu, 2024-12-04

To się zgadza

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-04

Tak czy owak Sule to darmozjad, a płacz świńskich ryjków po odpadnięciu z pokalu to miód na serce

Rojs89
Rojs89 2 dni temu, 2024-12-03

Filip Santana, widziałem to wideo o którym mówisz, ale ono jednak bardzo zakłamuje. Wypłynęło też inne z kamerą pod innym kątem i z góry i widać, że jednak dostał w twarz po rykoszecie od ramienia Nmechy.

dawid2468
dawid2468 2 dni temu, 2024-12-03

I gitara

dawid2468

Szkoda, ale trzeba wierzyć

Sis
Sis 2 dni temu, 2024-12-03

Najlepsze jest to że Bayer grając w przewadze wcale nie prezentuje się lepiej XD

Sis

Staranował rywala gdzieś na 25 metrze, kompletnie bezmyślny faul który wyglądał jakby celowo chłopa chciał powalić a na dodatek nie musiał tego robić, bo Monachium w tej sytuacji i tak raczej nie straciłoby bramki XD

dawid2468

A co zrobił? Zobaczycie ze teraz Bayern w lidze straci punkty 2, 3 razy pod rząd a my ich dogonimy :) #murem za Sahinem :)

Sis

Ale Neuer to jest debil XDDDD

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Typowy darmozjad

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Dlatego należy się go pozbyć bo ma gdzieś cały klub czy kibiców i przyszedł tutaj tylko i wyłącznie po wypłatę

FilipSantana
FilipSantana 4 dni temu, 2024-12-02

Anton nie zagra już w tym roku. Tak w ogóle obejrzałem klatka po klatce w zwolnionym tempie ten strzał w głowę Sulego i najlepsze jest to że Sule w ogóle nie dostał w głowę xD piłka odbiła się od ręki przy ciele bensebainiego i sule mógł na luzie biec dalej bronić ale uśmiechniętemu po meczu BigMacowi oczywiście to nie przeszkadza i ma wywalone jajca jak zwykle

artur1973
artur1973 4 dni temu, 2024-12-02

Nasze centusie z zarządu już myślą o sprzedaży Gittensa. Byleby min . 100 mln wleciało. Typowy BVB

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 5 dni temu, 2024-12-01

Anton wypada na mecz z Gladbach i Barcą

dawid2468
dawid2468 5 dni temu, 2024-12-01

Byleby Cana nie wystawiał

statystyki
Użytkownicy online: Mila
Gości online: 54
Zarejestrowanych użytkowników: 10208
Ostatnio zarejestrowany: barbara071003
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem