Forum dyskusyjne
6 października 2008, 07:08 [cytuj]
"zdzislaw" powiedział/a:
A ja mam uprzedzenia co do ludzi, których znam tylko z Internetu... szczególnie jeśli chodzi o jakieś sprawy finansowe, do allegro mam 99% zaufania ale tak tylko żeby wpłacić komuś na konto, bez żadnego zabezpieczenia... mogę mieć opory. O nic nikogo nie posądzam... ale chya mnie rozumiecie?
"rebuzz" powiedział/a:
Bardzo prosta sprawa, Admini w PA (Panel Sterowania) maja numer IP kazdej osoby wypowiadajacej sie na forum - sprawe zglasza sie policji , w przypadku takiego oszustwa policja ma prawo skontaktowac sie z siecia danej osoby ( po tym IP ) i bez zadnego problemu z nakazem uzyska dane jakiegos delikwenta, potem sprawa laduje w sadzie itd itd
Karol przestał odpisywać na moje wiadomości zarówno na gadu, jak i na forum, mimo że widzę, że jest dostępny a koszulki dalej nie ma. Podobno została wysłana w pierwszym terminie. Proszę Karola tylko o dane, z których wysłał koszulkę, na jaki adres wysłał ją do mnie i kiedy. Wierzę w uczciwość Karola, dlatego chciałbym iść na pocztę z tymi danymi, aczkolwiek fakt, że przestał odpisywać jest nie tyle irytujący co WKURWIAJĄCY!
[quote="rebuzz"]Bardzo prosta sprawa, Admini w PA (Panel Sterowania) maja numer IP kazdej osoby wypowiadajacej sie na forum - sprawe zglasza sie policji , w przypadku takiego oszustwa policja ma prawo skontaktowac sie z siecia danej osoby ( po tym IP ) i bez zadnego problemu z nakazem uzyska dane jakiegos delikwenta, potem sprawa laduje w sadzie itd itd :)
6 października 2008, 09:54 [cytuj]
Mnie tak samo nie doszła, choć wysłałem w 1 terminie
Mnie tak samo nie doszła, choć wysłałem w 1 terminie
6 października 2008, 14:31 [cytuj]
ja moge tylko napisac, ze karol juz od lat siedzi w gadzetach wiec napewno nikogo nie wyjebał, bo ma same - ze tak to okresle - pozytywy.
ja moge tylko napisac, ze karol juz od lat siedzi w gadzetach wiec napewno nikogo nie wyjebał, bo ma same - ze tak to okresle - pozytywy.
6 października 2008, 14:31 [cytuj]
Spoko spoko panowie po malu mam problemy w rodzinie koszulki zostaly wyslane na 100% juz do wszystkich wiec nie widze po co te zamieszanie !! Prosze o wyrozumialosc. Zdzisław prosze pdaj mi na gg twoj dokladny adres ja sie upewnie czy aby na 100% poszła koszulka do Ciebie ale wydaje mi sie ze tak.
Spoko spoko panowie po malu mam problemy w rodzinie koszulki zostaly wyslane na 100% juz do wszystkich wiec nie widze po co te zamieszanie !! Prosze o wyrozumialosc. Zdzisław prosze pdaj mi na gg twoj dokladny adres ja sie upewnie czy aby na 100% poszła koszulka do Ciebie ale wydaje mi sie ze tak.
8 października 2008, 23:14 [cytuj]
Witam ja także jeszcze nie otrzymałem koszulki, kase wpłacilem, na liscie bylem a koszulka jakos nie umie dotrzec z jednej strony Katowic na druga :!: czekam na wyjasnienia pozdro
Witam ja także jeszcze nie otrzymałem koszulki, kase wpłacilem, na liscie bylem a koszulka jakos nie umie dotrzec z jednej strony Katowic na druga :!: czekam na wyjasnienia pozdro
8 października 2008, 23:27 [cytuj]
ja tez juz czekam i czekam... i doczekac sie nie moge... ;> Do Katowic daleko nie mam wiec jak Ci tak ciezko Karol wyslac to powiedz, a sobie po nia przyjade jak kiedys bede...
ja tez juz czekam i czekam... i doczekac sie nie moge... ;> Do Katowic daleko nie mam wiec jak Ci tak ciezko Karol wyslac to powiedz, a sobie po nia przyjade jak kiedys bede...
10 października 2008, 16:55 [cytuj]
Dobra, ja już się pogodziłem, że nie dojdzie ;-) Niemożliwe, aby szło do mnie 3 tygodnie. Mam nadzieje, że vlepki i szal dojdą ;]
Dobra, ja już się pogodziłem, że nie dojdzie ;-) Niemożliwe, aby szło do mnie 3 tygodnie. Mam nadzieje, że vlepki i szal dojdą ;]
10 października 2008, 17:24 [cytuj]
Jak coś nie dochodzi do adresata przez 2 tygodnie (od dnia nadania) to śmiało można przesyłkę reklamować...
Ci, którzy już długo czekają na swoje przesyłki niech podadzą Karolowi swoje dane, a on sprawdzi dowody nadania kiedy wysłał i w razie czego zacznie je reklamować (i potem zwracać kasę, jak Poczta Polska pozytywnie je rozpatrzy)...
Jak coś nie dochodzi do adresata przez 2 tygodnie (od dnia nadania) to śmiało można przesyłkę reklamować...
Ci, którzy już długo czekają na swoje przesyłki niech podadzą Karolowi swoje dane, a on sprawdzi dowody nadania kiedy wysłał i w razie czego zacznie je reklamować (i potem zwracać kasę, jak Poczta Polska pozytywnie je rozpatrzy)...
10 października 2008, 18:20 [cytuj]
ewentualnie niech Karol poda nr nadania listu... i mozna popytac na poczcie..
ewentualnie niech Karol poda nr nadania listu... i mozna popytac na poczcie..
13 października 2008, 23:21 [cytuj]
Wysłałem Karolowi swoje dane ale ten znowu nie odpisuje, czyli znowu totalna olewka. Czekam 2 miesiące i nic. Miło byłoby gdyby ruszył się na pocztę i coś z tym zrobił. Koszulkę w zasadzie nabyłem przez allegro więc sprawę mogę zgłosić do administracji allegro i nie wiem skąd u mnie nagle taka cierpliwość.
Wysłałem Karolowi swoje dane ale ten znowu nie odpisuje, czyli znowu totalna olewka. Czekam 2 miesiące i nic. Miło byłoby gdyby ruszył się na pocztę i coś z tym zrobił. Koszulkę w zasadzie nabyłem przez allegro więc sprawę mogę zgłosić do administracji allegro i nie wiem skąd u mnie nagle taka cierpliwość.
14 października 2008, 22:00 [cytuj]
Karolek sprawe zawalil ja tez koszulki nie dostalem wysylal zwyklym listem ponoc wiec mamy zerowe szanse nawet jak byscie chcieli reklamowac je ! Dziwne ze tyle osob nie dostalo dziwnym trafem. Zostały wysłane w "1" terminie. Na moje oko poszedł gruby wałek i tyle...
Zabierzcie mu organizacje dalsza gadzetow, a jak go ktos spotka to niech powaznie pogada...
Karolek sprawe zawalil ja tez koszulki nie dostalem wysylal zwyklym listem ponoc wiec mamy zerowe szanse nawet jak byscie chcieli reklamowac je ! Dziwne ze tyle osob nie dostalo dziwnym trafem. Zostały wysłane w "1" terminie. Na moje oko poszedł gruby wałek i tyle...
Zabierzcie mu organizacje dalsza gadzetow, a jak go ktos spotka to niech powaznie pogada...
14 października 2008, 22:08 [cytuj]
ziomus nie panikuj jak nie dojdzie to predzej wasza wina
wysłane byly na 100%
ziomus nie panikuj jak nie dojdzie to predzej wasza wina
wysłane byly na 100%
14 października 2008, 22:14 [cytuj]
A dlaczego niby nasza wina?! Czym my zawiniliśmy? Nikt się nie spodziewał, że koszulki będą wysyłane zwykłym listem. Gdybym wiedział, że jest taka forma wysyłki to na pewno nie decydowałbym się. Może Karol podejmie w końcu jakieś działania w związku z licznymi skargami.
A dlaczego niby nasza wina?! Czym my zawiniliśmy? Nikt się nie spodziewał, że koszulki będą wysyłane zwykłym listem. Gdybym wiedział, że jest taka forma wysyłki to na pewno nie decydowałbym się. Może Karol podejmie w końcu jakieś działania w związku z licznymi skargami.
14 października 2008, 22:45 [cytuj]
Tak jak widzicie zablokowałem temat z szalami i vlepkami do czasu wyjaśnienia tej sprawy. Proszę tutaj o jakąś jasną deklarację Karola, jak zamierza wyjaśnić tę sprawę. To już nie są żarty, pare osób nie dostało koszulki i trzeba to wyjaśnić, nie wystarczy powiedzieć "wysłana na 200%". Jeśli sprawa tyczyłaby się jednej sztuki to jestem w stanie to zrozumieć. W innym wypadku trzeba pomyśleć o oddaniu ludziom pieniędzy lub ewentualnej rekompensacie w formie szalu + dopłaty itd...
Tak jak widzicie zablokowałem temat z szalami i vlepkami do czasu wyjaśnienia tej sprawy. Proszę tutaj o jakąś jasną deklarację Karola, jak zamierza wyjaśnić tę sprawę. To już nie są żarty, pare osób nie dostało koszulki i trzeba to wyjaśnić, nie wystarczy powiedzieć "wysłana na 200%". Jeśli sprawa tyczyłaby się jednej sztuki to jestem w stanie to zrozumieć. W innym wypadku trzeba pomyśleć o oddaniu ludziom pieniędzy lub ewentualnej rekompensacie w formie szalu + dopłaty itd...
14 października 2008, 22:59 [cytuj]
a gdy do mnie nie dotarly vlepki?
a gdy do mnie nie dotarly vlepki? :D
14 października 2008, 23:03 [cytuj]
Aaaa... właśnie, w mojej przesyłce powinny tez być 2 paczki vlepek. Ogólnie to poszło się jebać: koszulka, 2 paczki vlepek i zrzuta na koszulkę dla Rumcajsa (która z tego co czytam też nie doszła). Razem 50 zł w plecy, a to nie jest mało, powiedziałbym nawet, że dużo.
Aaaa... właśnie, w mojej przesyłce powinny tez być 2 paczki vlepek. Ogólnie to poszło się jebać: koszulka, 2 paczki vlepek i zrzuta na koszulkę dla Rumcajsa (która z tego co czytam też nie doszła). Razem 50 zł w plecy, a to nie jest mało, powiedziałbym nawet, że dużo.
14 października 2008, 23:16 [cytuj]
jesli Karol podal swoje dobre dane, mozna go osobiscie odwiedzic.. ja nie mam daleko do Katowic, wiec moge kiedys sie pofatygować i tam pojechac... Zawsze tez sprawa moze wyladowac na policji.. poki co czekam... ale moja cierpliwosc sie konczy...
jesli Karol podal swoje dobre dane, mozna go osobiscie odwiedzic.. ja nie mam daleko do Katowic, wiec moge kiedys sie pofatygować i tam pojechac... Zawsze tez sprawa moze wyladowac na policji.. :] poki co czekam... ale moja cierpliwosc sie konczy...
15 października 2008, 10:04 [cytuj]
"zdzislaw" powiedział/a:
Aaaa... właśnie, w mojej przesyłce powinny tez być 2 paczki vlepek. Ogólnie to poszło się je***: koszulka, 2 paczki vlepek i zrzuta na koszulkę dla Rumcajsa (która z tego co czytam też nie doszła). Razem 50 zł w plecy, a to nie jest mało, powiedziałbym nawet, że dużo.
U mnie tak samo
U mnie tak samo
15 października 2008, 12:16 [cytuj]
Własnie wrocilem z Poczty.
Podalem adres Adka. i dostałem paczke spowrotem po czym znajoma na poczcie mowi mi do Ciebie do zwrotu sa jeszcze 5 paczek w tym 1 paczka z Angli dla SQB
Przepakowalem koszulki
i dzis poszly koszulki do:
bede pisal miejscowosciami
Twaróg
Kostrzyń WLKP
Zamość
Gdańsk
I do SQB
Przepraszam za takie zamieszanie w tej sprawie. Nie jest to moja wina jak widac i jak nie chcecie wiecej gadzetow robic przezemnie to niech ktos inny sie tym zajmie.
Jeszcze raz przerpaszam w imieniu moim
Własnie wrocilem z Poczty.
Podalem adres Adka. i dostałem paczke spowrotem po czym znajoma na poczcie mowi mi do Ciebie do zwrotu sa jeszcze 5 paczek w tym 1 paczka z Angli dla SQB
Przepakowalem koszulki
i dzis poszly koszulki do:
bede pisal miejscowosciami
Twaróg
Kostrzyń WLKP
Zamość
Gdańsk
I do SQB
Przepraszam za takie zamieszanie w tej sprawie. Nie jest to moja wina jak widac i jak nie chcecie wiecej gadzetow robic przezemnie to niech ktos inny sie tym zajmie.
Jeszcze raz przerpaszam w imieniu moim
15 października 2008, 17:20 [cytuj]
beka.
co z szalikami ?
beka.
co z szalikami ?