Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <  2  3  4  5  6    >
Forum dyskusyjne » Archiwum » Sezon 08/09 - Oczekiwania
8 listopada 2008, 18:06 [cytuj]
Co wy gadacie?
Santana, gol z dośrodkowania,
Frei (chyba ze Stuttgartem) - Dośrodkowanie od Lee.
Klimo - Dośrodkowanie od Owo, dzisiaj ;-)

Coś tam strzelamy, więc można już zaryzykować stwierdzenie, że 90% dośrodkowań jest pieprzone :-D
Co wy gadacie?
Santana, gol z dośrodkowania,
Frei (chyba ze Stuttgartem) - Dośrodkowanie od Lee.
Klimo - Dośrodkowanie od Owo, dzisiaj ;-)

Coś tam strzelamy, więc można już zaryzykować stwierdzenie, że 90% dośrodkowań jest pieprzone :-D
8 listopada 2008, 18:08 [cytuj]
"Volverin" powiedział/a:
Coś tam strzelamy, więc można już zaryzykować stwierdzenie, że 90% dośrodkowań jest pieprzone
To podziel je przez liczbę spieprzonych, jeśli ją znasz.
To podziel je przez liczbę spieprzonych, jeśli ją znasz.
8 listopada 2008, 18:12 [cytuj]
Zasnąłbym w czasie liczenia. To nawet dobry sposób na zaśnięcie. Zamiast liczyć barany, to włączasz kompa i patrzeć na dośrodkowania BVB :lol:
Zasnąłbym w czasie liczenia. To nawet dobry sposób na zaśnięcie. Zamiast liczyć barany, to włączasz kompa i patrzeć na dośrodkowania BVB :lol:
8 listopada 2008, 18:14 [cytuj]
"Volverin" powiedział/a:
Zamiast liczyć barany przed snem, to włączasz kompa i patrzeć na dośrodkowania BVB
Widzę, że gustujesz w horrorach...
Widzę, że gustujesz w horrorach...
6 grudnia 2008, 17:32 [cytuj]
OK pora na kolejne podsumowanie: JEŚLI NIE BĘDZIE KONKRETNYCH WZMOCNIEŃ, to skończymy ten sezon maksymalnie na 8 miejscu.. po ostatnich dwóch meczach, mogę śmiało stwierdzić, że nasz atak to kompletna PADAKA ;/ Życzę sobie DOBREGO i DOŚWIADCZONEGO napastnika (nie jakiegoś 20 letniego cieniasa z Estonii) oraz DOBREGO i DOŚWIADCZONEGO pomocnika (nie jakiejś cioty z TSV), który będzie szarpał grę do przodu - szczególnie preferowałbym kogoś na lewą stronę (w miejsce beznadziejnego Kringe).

Jeśli wzmocnienia będą trafne, tj. napastnik będzie stwarzał zagrożenie pod bramką rywala, (bo tego nie można powiedzieć o Freiu, Klimowiczu i Valdezie) i pomoc będzie dobrze rozprowadzała piłki (nie bezmyślnie wycofywała piłkę do obrony) i żeby ta gra miała jakiś błysk..

Bo póki co tych meczów nie da rady oglądać.. Nawet ta wygrana 4-0 z Eintrachtem.. nuda jak nic (wszystko po stałych fragmentach). Nasi może coś kombinują, próbują z klepy ale nic z tego nie ma.. Tyle. Może ktoś jeszcze coś dopowie.
:-?

@Murzyn:
zgadzam się.. choć w kilku meczach wygraliśmy, bo na to zasłużyliśmy..
do obrony nie mam zastrzeżen nawet mimo kiksów i nieporozumień, które się zdarzają.. Obronę oceniam dobrze, ze względu na to ile goli traciliśmy w zeszłym roku
OK pora na kolejne podsumowanie: JEŚLI NIE BĘDZIE KONKRETNYCH WZMOCNIEŃ, to skończymy ten sezon maksymalnie na 8 miejscu.. po ostatnich dwóch meczach, mogę śmiało stwierdzić, że nasz atak to kompletna PADAKA ;/ Życzę sobie DOBREGO i DOŚWIADCZONEGO napastnika (nie jakiegoś 20 letniego cieniasa z Estonii) oraz DOBREGO i DOŚWIADCZONEGO pomocnika (nie jakiejś cioty z TSV), który będzie szarpał grę do przodu - szczególnie preferowałbym kogoś na lewą stronę (w miejsce beznadziejnego Kringe).

Jeśli wzmocnienia będą trafne, tj. napastnik będzie stwarzał zagrożenie pod bramką rywala, (bo tego nie można powiedzieć o Freiu, Klimowiczu i Valdezie) i pomoc będzie dobrze rozprowadzała piłki (nie bezmyślnie wycofywała piłkę do obrony) i żeby ta gra miała jakiś błysk..

Bo póki co tych meczów nie da rady oglądać.. Nawet ta wygrana 4-0 z Eintrachtem.. nuda jak nic (wszystko po stałych fragmentach). Nasi może coś kombinują, próbują z klepy ale nic z tego nie ma.. Tyle. Może ktoś jeszcze coś dopowie.
:-?

@Murzyn:
zgadzam się.. choć w kilku meczach wygraliśmy, bo na to zasłużyliśmy..
do obrony nie mam zastrzeżen nawet mimo kiksów i nieporozumień, które się zdarzają.. Obronę oceniam dobrze, ze względu na to ile goli traciliśmy w zeszłym roku
6 grudnia 2008, 17:43 [cytuj]
...obrona naprawdę daje radę. Nawet z rezerwowymi Owomoyelą i Santaną. Pomoc radzi sobie różnie, nie jest z nią jeszcze tak źle, ale atak to jest katastrofa, a o porządnym napastniku ani widu, ani słychu. Prócz Poldiego oczywiście, ale na jego pozyskanie nie tylko my mamy chrapkę. Nie zdziwię się, jak Zorc zrobi nam niespodziewany prezent pod świerka i kupi nie wiadomo kogo.
A obecne miejsce w tabeli zawdzięczamy nie tyle robocie pana Kloppa, co słabą postawą innych drużyn. Z taką grą powinniśmy być dużo niżej.
...obrona naprawdę daje radę. Nawet z rezerwowymi Owomoyelą i Santaną. Pomoc radzi sobie różnie, nie jest z nią jeszcze tak źle, ale atak to jest katastrofa, a o porządnym napastniku ani widu, ani słychu. Prócz Poldiego oczywiście, ale na jego pozyskanie nie tylko my mamy chrapkę. Nie zdziwię się, jak Zorc zrobi nam niespodziewany prezent pod świerka i kupi nie wiadomo kogo.
A obecne miejsce w tabeli zawdzięczamy nie tyle robocie pana Kloppa, co słabą postawą innych drużyn. Z taką grą powinniśmy być dużo niżej.
6 grudnia 2008, 17:45 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
...obrona naprawdę daje radę.

No, no, Murzyn. Widzę, że zaczynasz doceniać Subotica ;-)

No, no, Murzyn. Widzę, że zaczynasz doceniać Subotica ;-)
6 grudnia 2008, 18:30 [cytuj]
qrde liczyłem na 30 pkt. po pierwszej rundzie,a tu lipa... :-/

Mam nadzieję,że w piątek klepniemy Gladbach i skończymy rundę z 29 oczkami co da nam realne szanse na puchary ;-)
qrde liczyłem na 30 pkt. po pierwszej rundzie,a tu lipa... :-/

Mam nadzieję,że w piątek klepniemy Gladbach i skończymy rundę z 29 oczkami co da nam realne szanse na puchary ;-)
6 grudnia 2008, 22:24 [cytuj]
Mam nadzieję, że tak się spotkania ułożą, że będziemy zimować na piątej pozycji ;-)
Mam nadzieję, że tak się spotkania ułożą, że będziemy zimować na piątej pozycji ;-)
7 grudnia 2008, 22:54 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
z GÓWNEM zostaliśmy w tej wymianie...
Wiedziałem o tym zaraz po newsie o zamianie, ale wtedy było 'O nie, nie przesadzaj, daj mu szanse, on pod skrzydłami Kloppa na pewno się rozwinie, to nie był dobry ruch, ale też nie taki najgorszy'. A właśnie, że najgorszy.
8. miejsce w tabeli mnie nie dziwi, bo przewidywałem cosik w granicach 7-13 pozycji. Stuttgart i Werder depczą nam po piętach. Bremeńczycy mają za dobry skład, żeby być tak daleko i prędzej czy później wyjdą z dołka i nas przeskoczą.
Jedyne co wychodzi na plus to obrona, w pozostałych przypadkach nie widzę znaczącej różnicy między pracą Dolla a Kloppa, bo za Dolla mieliśmy atak, a nie było obrony.
A z transferem napadziora też coś czuję, że obudzimy się z ręką w nocniku i nowym wynalazkiem pod pachą.
Wiedziałem o tym zaraz po newsie o zamianie, ale wtedy było 'O nie, nie przesadzaj, daj mu szanse, on pod skrzydłami Kloppa na pewno się rozwinie, to nie był dobry ruch, ale też nie taki najgorszy'. A właśnie, że najgorszy.
8. miejsce w tabeli mnie nie dziwi, bo przewidywałem cosik w granicach 7-13 pozycji. Stuttgart i Werder depczą nam po piętach. Bremeńczycy mają za dobry skład, żeby być tak daleko i prędzej czy później wyjdą z dołka i nas przeskoczą.
Jedyne co wychodzi na plus to obrona, w pozostałych przypadkach nie widzę znaczącej różnicy między pracą Dolla a Kloppa, bo za Dolla mieliśmy atak, a nie było obrony.
A z transferem napadziora też coś czuję, że obudzimy się z ręką w nocniku i nowym wynalazkiem pod pachą.
8 grudnia 2008, 01:19 [cytuj]
Hehe zajmujemy 8 miejsce w tabeli czyli tak jak wg transfermarkt wg wartości klubu (piłkarzy) :-P
Hehe zajmujemy 8 miejsce w tabeli czyli tak jak wg transfermarkt wg wartości klubu (piłkarzy) :-P
8 grudnia 2008, 10:27 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
weź nawet nie krakaj, bo kolejny sezon w środku tabeli mnie zdołuje maksymalnie :-/
weź nawet nie krakaj, bo kolejny sezon w środku tabeli mnie zdołuje maksymalnie :-/
8 grudnia 2008, 13:58 [cytuj]
"Bartek" powiedział/a:
bo kolejny sezon w środku tabeli mnie zdołuje maksymalnie
Mnie nie, bo jestem na to przygotowany. Gdy został Zorc, przyszedł Klopp od razu wiedziałem, że nie ma co liczyć na czołówkę. Od Dolla praktycznie się nie różni. Jedyne co można przyznać panu Jurgenowi, to stworzenie (przez przypadek) solidnej obrony (piszę przypadek, bo gdyby nie kontuzja Dede, to na światło dzienne nie wyszedłby talent Schmelzera, nie ściągnęlibyśmy też Lee. Do tego należy dodać powrót do formy Kovaca).
Nie trzeba być genialnym taktykiem, żeby stwierdzić, co naszemu klubowi potrzeba, a czego nie. Zorc z Kloppem na razie tego nie widzą i nie wiedzą.
Teraz ktoś może napisać, że wszystko jeszcze przed nami, bo już niedługo zimowe okienko transferowe, ale RAZ - pewnie skończy się to niewypałem, DWA - kto nam odda stracone przez rundę jesienną punkty wynikające z rozpieprzenia naszego ataku?

Za Dolla jedyne czego nam brakowało to dobrej obrony i jakiegoś pomocnika. Teraz brakuje nam porządnej ofensywy i kogoś do pomocy. Jesteśmy niemal w tym samym punkcie.

Wszystko zależy od transferów w zimie. Jeśli skończy się niewypałem, nie mamy co liczyć na PUEFA, jeśli będzie klasowy napastnik, to i będzie walka o puchary, ale ciężka i na pewno nieskazana z góry na sukces.
Mnie nie, bo jestem na to przygotowany. Gdy został Zorc, przyszedł Klopp od razu wiedziałem, że nie ma co liczyć na czołówkę. Od Dolla praktycznie się nie różni. Jedyne co można przyznać panu Jurgenowi, to stworzenie (przez przypadek) solidnej obrony (piszę przypadek, bo gdyby nie kontuzja Dede, to na światło dzienne nie wyszedłby talent Schmelzera, nie ściągnęlibyśmy też Lee. Do tego należy dodać powrót do formy Kovaca).
Nie trzeba być genialnym taktykiem, żeby stwierdzić, co naszemu klubowi potrzeba, a czego nie. Zorc z Kloppem na razie tego nie widzą i nie wiedzą.
Teraz ktoś może napisać, że wszystko jeszcze przed nami, bo już niedługo zimowe okienko transferowe, ale RAZ - pewnie skończy się to niewypałem, DWA - kto nam odda stracone przez rundę jesienną punkty wynikające z rozpieprzenia naszego ataku?

Za Dolla jedyne czego nam brakowało to dobrej obrony i jakiegoś pomocnika. Teraz brakuje nam porządnej ofensywy i kogoś do pomocy. Jesteśmy niemal w tym samym punkcie.

Wszystko zależy od transferów w zimie. Jeśli skończy się niewypałem, nie mamy co liczyć na PUEFA, jeśli będzie klasowy napastnik, to i będzie walka o puchary, ale ciężka i na pewno nieskazana z góry na sukces.
8 grudnia 2008, 20:21 [cytuj]
Czytając niektóre komentarze, nie tylko w tym temacie, ale ogólnie na stronie mam wrażenie, że niektórym się w dupach poprzewracało.

W momencie przyjścia Kloppa byłem na nie, ale obecnie w pełni go popieram!

Przypomnę, że za Dolla całkiem realny był w pewnym momencie spadek! Obecnie wciąż mamy spore szanse na puchary - ja wolę teraźniejszość :-)
Remis w Bielefeld niektórzy uważają za wielki wstyd, a ja przypomnę, że całkiem niedawno roznosił nas na Signal Iduna Duisburg...

Za Dolla mieliśmy najgorszą obronę w lidze, Klopp z grupy dzieciaków zrobił czołową defensywę ligi!!!
Roman i Kovac grali rok temu jak amatorzy, teraz (zwłaszcza Weidenfeller) prezentują się bardzo dobrze.

Trzymamy się blisko czołówki mimo tego, że nasi trzej czołowi gracze ciągle mają kłopoty ze zdrowiem; Dede wypadł nawet na stałe!

Czyja to zasługa? Układu planet?

Najeżdżanie na Zorca też jest mocno przesadzone! Hummels, Subotic, Kuba, Hajnal za jedyne 1.2 mln, Lee tylko za 500 tys. - sami się do Dortmundu sprowadzili??

Błędem było oczywiście kupienie Rukaviny i Owo, ale który klub ma 100% trafnych transferów?

Jęczenie o Petrica też już jest drażniące. Szczegółów odejścia nie znamy, ale wiem jedno - można gracza z długim kontraktem na siłę zatrzymać w klubie (patrz Cristiano Ronaldo), ale nie da się go na siłę sprzedać!!

Mladen grał u nas jeden sezon, a traktuje się go jak legendę klubu, którą Klopp z Zorciem wyrzucili na zbity pysk.
Prawda jest taka, że przyszła oferta z HSV, Petric wolał grać z kumplem Olicem i w klubie który teoretycznie ma znacznie wyższe aspiracje niż BVB!
I tak zarobiliśmy na nim bańkę i Zidana.

Przegraliśmy 2 mecze na 16, mamy drugą z kolei najlepszą obronę w lidze, a niektórym ciągle mało...
Rozumiem jakbyśmy od 5 lat grali w fazie pucharowej Ligi Mistrzów, ale przypominam, że od kilku lat walczymy co najwyżej o wejście do górnej połówki tabeli...

Ciut więcej realizmu i pokory panowie.
Czytając niektóre komentarze, nie tylko w tym temacie, ale ogólnie na stronie mam wrażenie, że niektórym się w dupach poprzewracało.

W momencie przyjścia Kloppa byłem na nie, ale obecnie w pełni go popieram!

Przypomnę, że za Dolla całkiem realny był w pewnym momencie spadek! Obecnie wciąż mamy spore szanse na puchary - ja wolę teraźniejszość :-)
Remis w Bielefeld niektórzy uważają za wielki wstyd, a ja przypomnę, że całkiem niedawno roznosił nas na Signal Iduna Duisburg...

Za Dolla mieliśmy najgorszą obronę w lidze, Klopp z grupy dzieciaków zrobił czołową defensywę ligi!!!
Roman i Kovac grali rok temu jak amatorzy, teraz (zwłaszcza Weidenfeller) prezentują się bardzo dobrze.

Trzymamy się blisko czołówki mimo tego, że nasi trzej czołowi gracze ciągle mają kłopoty ze zdrowiem; Dede wypadł nawet na stałe!

Czyja to zasługa? Układu planet?

Najeżdżanie na Zorca też jest mocno przesadzone! Hummels, Subotic, Kuba, Hajnal za jedyne 1.2 mln, Lee tylko za 500 tys. - sami się do Dortmundu sprowadzili??

Błędem było oczywiście kupienie Rukaviny i Owo, ale który klub ma 100% trafnych transferów?

Jęczenie o Petrica też już jest drażniące. Szczegółów odejścia nie znamy, ale wiem jedno - można gracza z długim kontraktem na siłę zatrzymać w klubie (patrz Cristiano Ronaldo), ale nie da się go na siłę sprzedać!!

Mladen grał u nas jeden sezon, a traktuje się go jak legendę klubu, którą Klopp z Zorciem wyrzucili na zbity pysk.
Prawda jest taka, że przyszła oferta z HSV, Petric wolał grać z kumplem Olicem i w klubie który teoretycznie ma znacznie wyższe aspiracje niż BVB!
I tak zarobiliśmy na nim bańkę i Zidana.

Przegraliśmy 2 mecze na 16, mamy drugą z kolei najlepszą obronę w lidze, a niektórym ciągle mało...
Rozumiem jakbyśmy od 5 lat grali w fazie pucharowej Ligi Mistrzów, ale przypominam, że od kilku lat walczymy co najwyżej o wejście do górnej połówki tabeli...

Ciut więcej realizmu i pokory panowie.
8 grudnia 2008, 20:50 [cytuj]
Sezon 2007/08
16 Spieltag
6-wygranych meczy 3-remisy 7-porażek 26:26-Bramki 0-Podsumowanie bramek 21-Punkty
Miejsce-9 na koniec sezonu miejsce-13

Sezon 2008/09
16 Spieltag
6-wygranych meczy 8-remisów 2-porażki 25:18-Bramki 7-Podsumownie Bremek 26-Punkty
Miejsce-8 na koniec miejsce (??)
Sezon 2007/08
16 Spieltag
6-wygranych meczy 3-remisy 7-porażek 26:26-Bramki 0-Podsumowanie bramek 21-Punkty
Miejsce-9 na koniec sezonu miejsce-13

Sezon 2008/09
16 Spieltag
6-wygranych meczy 8-remisów 2-porażki 25:18-Bramki 7-Podsumownie Bremek 26-Punkty
Miejsce-8 na koniec miejsce (??)
8 grudnia 2008, 20:59 [cytuj]
Zestawienie jakie wkleił Ben13 świetnie obrazuje zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku miesięcy!

Za Dolla mieliśmy świetne mecze, ale też fatalne, gdzie dostawaliśmy ostro w dupę - wspomiany Duisburg u siebie, pogrom na Schalke i na VFL.

Za Kloppa mamy również świetne mecze, ale te przeciętne już nie przegrywamy, a remisujemy - postęp ewidentnie jest!

Daleki jestem od robienia Juergena guru trenerki, ale tym co póki co zrobił zasłużył na kredyt zaufania co najmniej do końca sezonu.
Zestawienie jakie wkleił Ben13 świetnie obrazuje zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku miesięcy!

Za Dolla mieliśmy świetne mecze, ale też fatalne, gdzie dostawaliśmy ostro w dupę - wspomiany Duisburg u siebie, pogrom na Schalke i na VFL.

Za Kloppa mamy również świetne mecze, ale te przeciętne już nie przegrywamy, a remisujemy - postęp ewidentnie jest!

Daleki jestem od robienia Juergena guru trenerki, ale tym co póki co zrobił zasłużył na kredyt zaufania co najmniej do końca sezonu.
9 grudnia 2008, 13:45 [cytuj]
"Ben13" powiedział/a:
Sezon 2007/08, 16. kolejka 9. miejsce
Sezon 2008/2009, 16 kolejka 8. miejsce
"Emrod" powiedział/a:
Zestawienie(...)świetnie obrazuje zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku miesięcy!
Wprost niewiarygodne zmiany...!
[quote="Emrod"]Zestawienie(...)świetnie obrazuje zmiany jakie nastąpiły w ciągu kilku miesięcy!
9 grudnia 2008, 14:17 [cytuj]
Pozycja w tym całym porównaniu jest najmniej ważna. Nie można patrzeć tylko na miejsce w tabeli i ilość punktów po danej kolecje. Trzeba spojrzeć trochę szerzej.

Strata do lidera po 16 kolejkach:
sezon 2007/2008 - 14 punktów
sezon 2008/2009 - 8 punktów
Strata do 5. miejsca:
sezon 2007/2008 - 6 punktów
sezon 2008/2009 - 4 punkty
Przewaga nad strefą spadkową:
sezon 2007/2008 - 7 punktów
sezon 2008/2009 - 14 punktów
Przewaga nad ostatnim zespołem w tabeli:
sezon 2007/2008 - 9 punktów
sezon 2008/2009 - 15 punktów

Statystyki nie kłamią, różnica jest dość duża, co z resztą widać gołym okiem.
Pozycja w tym całym porównaniu jest najmniej ważna. Nie można patrzeć tylko na miejsce w tabeli i ilość punktów po danej kolecje. Trzeba spojrzeć trochę szerzej.

[b]Strata do lidera po 16 kolejkach:[/b]
sezon 2007/2008 - 14 punktów
sezon 2008/2009 - 8 punktów
[b]Strata do 5. miejsca:[/b]
sezon 2007/2008 - 6 punktów
sezon 2008/2009 - 4 punkty
[b]Przewaga nad strefą spadkową:[/b]
sezon 2007/2008 - 7 punktów
sezon 2008/2009 - 14 punktów
[b]Przewaga nad ostatnim zespołem w tabeli:[/b]
sezon 2007/2008 - 9 punktów
sezon 2008/2009 - 15 punktów

Statystyki nie kłamią, różnica jest dość duża, co z resztą widać gołym okiem.
9 grudnia 2008, 15:21 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
Wprost niewiarygodne zmiany...!
;/ no tak.. najlepiej wszystko krytykować, a potem gadać "a nie mówiłem..?"
:-D
Ja zgadzam się w pełni z tym, co napisał Emrod, choć może trochę przesłodził, bo aż tak kolorowo nie jest. poza tym warto podkreślić, że nie od razu dane nam będzie rywalizować jak równy z równym np. z Frayernem czy z HSV.
Zmiany potrzebują czasu i wszystko powinno się płynnie i powoli polepszać.
No bo kto przy racjonalnym myśleniu liczył na to, że Borussia powalczy o pierwszą trójkę....?
Oczywiście każdy by sobie tego życzył, ale...
;/ no tak.. najlepiej wszystko krytykować, a potem gadać "a nie mówiłem..?"
:-D
Ja zgadzam się w pełni z tym, co napisał Emrod, choć może trochę przesłodził, bo aż tak kolorowo nie jest. poza tym warto podkreślić, że nie od razu dane nam będzie rywalizować jak równy z równym np. z Frayernem czy z HSV.
Zmiany potrzebują czasu i wszystko powinno się płynnie i powoli polepszać.
No bo kto przy racjonalnym myśleniu liczył na to, że Borussia powalczy o pierwszą trójkę....?
Oczywiście każdy by sobie tego życzył, ale...
9 grudnia 2008, 18:31 [cytuj]
Z jednej strony statystyki też są ważne i dużo mogą powiedzieć,. Z drugiej jednak strony taki Bayern stracił już w 16 kolejce tegoż sezonu więcej bramek niż w całym poprzednim, a mają tyle samo punktów co lider, więc wolałbym mieć gorsze statystyki, a lepsze miejsce w tabeli, bo wy sobie możecie pisać, ile to bramek strzelonych, straconych, ile punktów straty do lidera, ile nadwyżki nad strefą spadkową, ale przede wszystkim liczy się miejsce w tabeli. To że jesteśmy drugą drużyną w lidze pod względem najmniejszej ilości straconych bramek nie daje nam miejsca w europejskich pucharach. Klopp ma poprawić tą najważniejszą statystykę, jaką jest pozycja w tabeli, a ta w porównaniu do zeszłego sezonu prawie się nie zmieniła.
Z jednej strony statystyki też są ważne i dużo mogą powiedzieć,. Z drugiej jednak strony taki Bayern stracił już w 16 kolejce tegoż sezonu więcej bramek niż w całym poprzednim, a mają tyle samo punktów co lider, więc wolałbym mieć gorsze statystyki, a lepsze miejsce w tabeli, bo wy sobie możecie pisać, ile to bramek strzelonych, straconych, ile punktów straty do lidera, ile nadwyżki nad strefą spadkową, ale przede wszystkim liczy się miejsce w tabeli. To że jesteśmy drugą drużyną w lidze pod względem najmniejszej ilości straconych bramek nie daje nam miejsca w europejskich pucharach. Klopp ma poprawić tą najważniejszą statystykę, jaką jest pozycja w tabeli, a ta w porównaniu do zeszłego sezonu prawie się nie zmieniła.
|<  <  2  3  4  5  6    >

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 11 9 2 0 29
2. Eintracht Frankfurt 11 7 2 2 23
3. RB Lipsk 11 6 3 2 21
4. Bayer Leverkusen 11 5 5 1 20
5. Borussia Dortmund 11 6 1 4 19
6. Borussia Mönchengladbach 11 5 2 4 17
7. SC Freiburg 11 5 2 4 17
8. FSV Mainz 11 4 4 3 16
9. VfB Stuttgart 11 4 4 3 16
10. Union Berlin 11 4 4 3 16
11. VfL Wolfsburg 11 4 3 4 15
12. Werder Brema 11 4 3 4 15
13. TSG 1899 Hoffenheim 11 3 3 5 12
14. FC Augsburg 11 3 3 5 12
15. 1. FC Heidenheim 11 3 1 7 10
16. FC St. Pauli 11 2 2 7 8
17. Holstein Kiel 11 1 2 8 5
18. VfL Bochum 11 0 2 9 2
cała tabela
shoutbox
Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 20:38

Pamiętacie kiedy ostatni raz w roku kalendarzowym nie przegraliśmy z czerwonymi?

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 20:35

Jesteśmy jednym z tych żółwi. Możemy.

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 19:51

@Murzyn, wręcz odwrotnie. Przy takim wyścigu żółwi nie możemy sobie pozwolić na kilka kompromitujących porażek.

mersinko2
mersinko2 Wczoraj, 18:31

Tak to będzie wyścig o małe mistrzostwo prawdopodobnie, Bayern odjechał. Chyba że zdarzy im się teraz duży dołek jak city np.

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 17:07

Porażka Schabowych zawsze cieszy. A co do BL, to jestem o wiele spokojniejszy o przyszłoroczną LM. Przy takim wyścigu żółwi możemy sobie pozwolić jeszcze na kilka kompromitujących porażek.

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 12:24

Miałem osobiste problemy, tutaj nie jest miejsce by o tym pisać.

aguero82
aguero82 Wczoraj, 11:57

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym go przepraszać . Alex gdzie żeś był jak BVB nie szło :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 11:03

Trochę zabawne że do Bayeru z 1 porażką mamy tylko 3 pkt straty

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:49

kierunku*

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:48

Jak na to co graliśmy w ostatnich miesiącach, to można powiedzieć bardzo dobry wynik z liderem tabeli. Mam nadzieję, że idzie to w dobrym kierunki i aguero będzie jednak przepraszał Sahina :)

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:43

Zapomniałem hasła do konta, a proces odzyskania się nie powiódł... Witam ponownie.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 07:53

Jak to dobrze, że my nadal gramy w Pucharze i możemy szydzić z Bayernu.

Rojs89
Rojs89 Wczoraj, 02:51

To się zgadza

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 00:29

Tak czy owak Sule to darmozjad, a płacz świńskich ryjków po odpadnięciu z pokalu to miód na serce

Rojs89
Rojs89 1 dni temu, 2024-12-03

Filip Santana, widziałem to wideo o którym mówisz, ale ono jednak bardzo zakłamuje. Wypłynęło też inne z kamerą pod innym kątem i z góry i widać, że jednak dostał w twarz po rykoszecie od ramienia Nmechy.

dawid2468
dawid2468 1 dni temu, 2024-12-03

I gitara

dawid2468

Szkoda, ale trzeba wierzyć

Sis
Sis 1 dni temu, 2024-12-03

Najlepsze jest to że Bayer grając w przewadze wcale nie prezentuje się lepiej XD

Sis

Staranował rywala gdzieś na 25 metrze, kompletnie bezmyślny faul który wyglądał jakby celowo chłopa chciał powalić a na dodatek nie musiał tego robić, bo Monachium w tej sytuacji i tak raczej nie straciłoby bramki XD

dawid2468

A co zrobił? Zobaczycie ze teraz Bayern w lidze straci punkty 2, 3 razy pod rząd a my ich dogonimy :) #murem za Sahinem :)

Sis

Ale Neuer to jest debil XDDDD

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 2 dni temu, 2024-12-02

Typowy darmozjad

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 2 dni temu, 2024-12-02

Dlatego należy się go pozbyć bo ma gdzieś cały klub czy kibiców i przyszedł tutaj tylko i wyłącznie po wypłatę

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-02

Anton nie zagra już w tym roku. Tak w ogóle obejrzałem klatka po klatce w zwolnionym tempie ten strzał w głowę Sulego i najlepsze jest to że Sule w ogóle nie dostał w głowę xD piłka odbiła się od ręki przy ciele bensebainiego i sule mógł na luzie biec dalej bronić ale uśmiechniętemu po meczu BigMacowi oczywiście to nie przeszkadza i ma wywalone jajca jak zwykle

artur1973
artur1973 3 dni temu, 2024-12-02

Nasze centusie z zarządu już myślą o sprzedaży Gittensa. Byleby min . 100 mln wleciało. Typowy BVB

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 3 dni temu, 2024-12-01

Anton wypada na mecz z Gladbach i Barcą

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-01

Byleby Cana nie wystawiał

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-01

Mogliśmy wygrać, mogliśmy przegrać. Bayern zagral dobrze, a my daliśmy radę się im postawić i seria na SIP trwa. Teraz ważniejszy mecz za tydzień z Gladbach żeby wygrać na wyjeździe.

Wojtyła z Dortmundu

Taka prawda

Wojtyła z Dortmundu

W zimę nie będzie żadnych wzmocnień

statystyki
Użytkownicy online:
Gości online: 23
Zarejestrowanych użytkowników: 10206
Ostatnio zarejestrowany: Alex3110_
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem