Forum dyskusyjne
10 grudnia 2007, 18:35 [cytuj]
Jak teraz się mają sprawy z zadłużeniem naszego klubu?
Już teraz o tym tak nie trąbią, to chyba się sytuacja uspokoiła po wymianie kilku rządzących?
Pozdrawiam :lol:
Jak teraz się mają sprawy z zadłużeniem naszego klubu?
Już teraz o tym tak nie trąbią, to chyba się sytuacja uspokoiła po wymianie kilku rządzących?
Pozdrawiam :lol:
10 grudnia 2007, 19:59 [cytuj]
Z tego co wiem dług w bardzo dużej częśći jest już spłacony, notujemy także dość spore zyski, także kryzys można uznać za zażegnany. Niech będzie on jednak przestrogą dla potomnych przed złym zarządzaniem i kapryśnością losu.
Z tego co wiem dług w bardzo dużej częśći jest już spłacony, notujemy także dość spore zyski, także kryzys można uznać za zażegnany. Niech będzie on jednak przestrogą dla potomnych przed złym zarządzaniem i kapryśnością losu.
10 listopada 2011, 00:34 [cytuj]
Odgrzeję kotleta bo jestem ciekaw jak teraz dokładnie stoimy finansowo,wiadomo że jest lepiej i wszystko idzie ku dobremu ale ile obecnie wynosi nasz dług ?
Odgrzeję kotleta bo jestem ciekaw jak teraz dokładnie stoimy finansowo,wiadomo że jest lepiej i wszystko idzie ku dobremu ale ile obecnie wynosi nasz dług ?
10 listopada 2011, 00:41 [cytuj]
Na dzień 30.06.2011 zadłużenie wynosi 56,1 mln. Jeśli dobrze przeczytałem to do końca roku (nie wiem czy do końca roku kalendarzowego 2011 czy do roku podatkowego czyli 30.06.2012) ma być zredukowane do 40 mln.
Poprzedni rok zakończył się zyskiem po opodatkowaniu 9,5 mln dla porównania wcześniejszy wyniósł 2,8 mln straty.
W porównaniu z poprzednim rokiem przychód wzrósł z 110,1 mln do 151,5 mln
Wpływy z biletów wzrosły z 23,4 mln do 27,7 mln
Wpływy od sponsorów wzrosły o 11 mln
Przychód z TV wzrósł z 21.1 mln do 31,1 mln
Wydatki "osobowe" czyli pensje dla pracowników spółki Borussia Dortmund wzrosły z 44,6 mln do 57,4 mln
10 mln zainwestowano w remont SIP i bazy treningowej.
Ponadto klub posiada odłożone rezerwy ponad 20 mln euro.
Zyski z Ligi mistrzów wliczone będą w następne sprawozdanie finansowe.
Na dzień 30.06.2011 zadłużenie wynosi 56,1 mln. Jeśli dobrze przeczytałem to do końca roku (nie wiem czy do końca roku kalendarzowego 2011 czy do roku podatkowego czyli 30.06.2012) ma być zredukowane do 40 mln.
Poprzedni rok zakończył się zyskiem po opodatkowaniu 9,5 mln dla porównania wcześniejszy wyniósł 2,8 mln straty.
W porównaniu z poprzednim rokiem przychód wzrósł z 110,1 mln do 151,5 mln
Wpływy z biletów wzrosły z 23,4 mln do 27,7 mln
Wpływy od sponsorów wzrosły o 11 mln
Przychód z TV wzrósł z 21.1 mln do 31,1 mln
Wydatki "osobowe" czyli pensje dla pracowników spółki Borussia Dortmund wzrosły z 44,6 mln do 57,4 mln
10 mln zainwestowano w remont SIP i bazy treningowej.
Ponadto klub posiada odłożone rezerwy ponad 20 mln euro.
Zyski z Ligi mistrzów wliczone będą w następne sprawozdanie finansowe.
10 listopada 2011, 01:29 [cytuj]
A więc na razie wygląda to bardzo dobrze,nawet nie wiedziałem że Borussia notuje takie wzrosty wpływów,oby tak dalej. Teraz wystarczy notorycznie kwalifikować się do LM aby zgarniać dodatkowe bonusy (za sam udział jest bodajże 7-8 mln.).
A więc na razie wygląda to bardzo dobrze,nawet nie wiedziałem że Borussia notuje takie wzrosty wpływów,oby tak dalej. Teraz wystarczy notorycznie kwalifikować się do LM aby zgarniać dodatkowe bonusy (za sam udział jest bodajże 7-8 mln.).
10 listopada 2011, 01:34 [cytuj]
No parę sezonów regularnej gry w LM i będziemy srali kasa prawie jak Bayern. Bawarczycy też mają długi ---> Kredyt za Alianz Arene. Nie pozostało nic innego jak grać w tej Lidze Mistrzów
No parę sezonów regularnej gry w LM i będziemy srali kasa prawie jak Bayern. Bawarczycy też mają długi ---> Kredyt za Alianz Arene. Nie pozostało nic innego jak grać w tej Lidze Mistrzów
10 listopada 2011, 06:32 [cytuj]
[quote] za sam udział jest bodajże 7-8 mln [/quote]
Sam udzial, czyli faza grupowa daje nam jakies 20mln z tego co kojarze.
Sam udzial, czyli faza grupowa daje nam jakies 20mln z tego co kojarze.
10 listopada 2011, 08:30 [cytuj]
Liga Mistrzów / Liga Europejska
Udział w fazie grupowej 3,9 mln € / 640 tys. €
Udział w meczu 550 tys. €/mecz 60 tys. €/mecz
Bonusy w fazie grupowej 800 tys. €/zwycięstwo 400 tys. €/remis / 140 tys. €/zwycięstwo 70 tys. €/remis
Awans do 1/32 finału – 200 tys. €
Awans do 1/16 finału 3,0 mln € / 300 tys. €
Awans do 1/4 finału 3,3 mln € / 400 tys. €
Awans do 1/2 finału 4,2 mln € / 700 tys. €
Udział w finale 9,0 mln €/zwycięzca 5,6 mln €/przegrany / 3,0 mln €/zwycięzca 2,0 mln €/przegrany
A teraz policzcie sobie ile do tej pory zzarobiła Borussia
Liga Mistrzów / Liga Europejska
Udział w fazie grupowej 3,9 mln € / 640 tys. €
Udział w meczu 550 tys. €/mecz 60 tys. €/mecz
Bonusy w fazie grupowej 800 tys. €/zwycięstwo 400 tys. €/remis / 140 tys. €/zwycięstwo 70 tys. €/remis
Awans do 1/32 finału – 200 tys. €
Awans do 1/16 finału 3,0 mln € / 300 tys. €
Awans do 1/4 finału 3,3 mln € / 400 tys. €
Awans do 1/2 finału 4,2 mln € / 700 tys. €
Udział w finale 9,0 mln €/zwycięzca 5,6 mln €/przegrany / 3,0 mln €/zwycięzca 2,0 mln €/przegrany
A teraz policzcie sobie ile do tej pory zzarobiła Borussia :)
10 listopada 2011, 09:58 [cytuj]
Dane które podajesz to są pieniądze jakie kluby otrzymują od UEFA, zapominasz o dodatkowych wpływach z biletów, akcesoriów, tv (tego nie wiem czy kluby sprzedają osobno czy UEFA w ich imieniu ) itp. wiec kwota ta ostatecznie jest pewnie wyższa.
Dane które podajesz to są pieniądze jakie kluby otrzymują od UEFA, zapominasz o dodatkowych wpływach z biletów, akcesoriów, tv (tego nie wiem czy kluby sprzedają osobno czy UEFA w ich imieniu ) itp. wiec kwota ta ostatecznie jest pewnie wyższa.
10 listopada 2011, 10:34 [cytuj]
Faza grupowa to Jak Kazelot okolo 20 mln, na czysto,to co napisales to gole premie od Organizatoro,dochodza pamiatki,wplywy z biletow,transmisji telewizyjnych,premie od sponsorow, itp.To daje okolo 20 mln za sam udzial w fazie grupowej,Zima bodaj sam Zorc tak mowil to taka kwota nawet zakladal wtedy ze przegramy wszystkie mecze a mimo tego okolo 20 mln zarobimy.A liczac naweet jak mowisz to na ta chwile:2mln200 za udzial w 4 meczach,4 mln za udzial w grupie,plus 800tys za zwyciestwo i 400 tys za remis to juz mamy 7.5 mln,a jescze dwa spotkania,wyjdzie okolo 10 mln.A drugie 10 to sa wplywy o ktorych pisalem wyzej.
Faza grupowa to Jak Kazelot okolo 20 mln, na czysto,to co napisales to gole premie od Organizatoro,dochodza pamiatki,wplywy z biletow,transmisji telewizyjnych,premie od sponsorow, itp.To daje okolo 20 mln za sam udzial w fazie grupowej,Zima bodaj sam Zorc tak mowil to taka kwota nawet zakladal wtedy ze przegramy wszystkie mecze a mimo tego okolo 20 mln zarobimy.A liczac naweet jak mowisz to na ta chwile:2mln200 za udzial w 4 meczach,4 mln za udzial w grupie,plus 800tys za zwyciestwo i 400 tys za remis to juz mamy 7.5 mln,a jescze dwa spotkania,wyjdzie okolo 10 mln.A drugie 10 to sa wplywy o ktorych pisalem wyzej.
10 listopada 2011, 12:26 [cytuj]
Mi chodziło o sam awans do LM,to jest chyba 7-8 mln. późniejszych bonusów/praw TV/biletów nie wliczam
Mi chodziło o sam awans do LM,to jest chyba 7-8 mln. późniejszych bonusów/praw TV/biletów nie wliczam ;)
10 listopada 2011, 12:57 [cytuj]
"MisiU" powiedział/a:
Mi chodziło o sam awans do LM,to jest chyba 7-8 mln. późniejszych bonusów/praw TV/biletów nie wliczam
Jedno z drugim sie wiaze, wiec sam awans jest warty dla nas ok. 20mln
Jedno z drugim sie wiaze, wiec sam awans jest warty dla nas ok. 20mln
10 listopada 2011, 15:19 [cytuj]
Fakt, zapomnialem podkreslic, ze podaje tylko wynagrodzenie od UEFA Ostateczny zysk jest oczywiscie wiekszy, ale szczerze mowiac nie wiem na ile mozna liczyc z tych "innych źródeł"
Fakt, zapomnialem podkreslic, ze podaje tylko wynagrodzenie od UEFA :) Ostateczny zysk jest oczywiscie wiekszy, ale szczerze mowiac nie wiem na ile mozna liczyc z tych "innych źródeł" :)
10 listopada 2011, 15:30 [cytuj]
No to teraz juz wiesz
No to teraz juz wiesz :)
24 stycznia 2012, 00:47 [cytuj]
Ciekawi mnie jak się odbije kwota transferu Reusa na finansach klubu, bo do ideału jeszcze wiele brakuje, ledwo co wychodzimy na prostą a zarząd już ściąga jednego zawodnika za tyle kasy.
Ciekawi mnie jak się odbije kwota transferu Reusa na finansach klubu, bo do ideału jeszcze wiele brakuje, ledwo co wychodzimy na prostą a zarząd już ściąga jednego zawodnika za tyle kasy.
24 stycznia 2012, 07:01 [cytuj]
MisiU, 56 milionów zadłużenia to dużo?
Popatrz na długi czołowych klubów europejskich, prawie każdy klub ma większe zadłużenie.
[b]MisiU[/b], 56 milionów zadłużenia to dużo?
Popatrz na długi czołowych klubów europejskich, prawie każdy klub ma większe zadłużenie.
24 stycznia 2012, 07:41 [cytuj]
Reus jest inwestycją, która ma dać zyski, szczegolnie przy perspektywie dostania sie znowu do Ligi Mistrzów, a z doswiadczeniem z poprzedniego sezonu + Reusem jest nadzieja, ze nie skonczymy ostatni w grupie, wiec pozniej jakas kasa moze dopłynąć czy to z ligi europejskiej czy mistrzów
Miejmy nadzieje, że skoro wyciagneli klub z dlugów to wiedzą na ile mogą sobie pozwolic przy obecnych zadłużeniach.
Reus jest inwestycją, która ma dać zyski, szczegolnie przy perspektywie dostania sie znowu do Ligi Mistrzów, a z doswiadczeniem z poprzedniego sezonu + Reusem jest nadzieja, ze nie skonczymy ostatni w grupie, wiec pozniej jakas kasa moze dopłynąć czy to z ligi europejskiej czy mistrzów :)
Miejmy nadzieje, że skoro wyciagneli klub z dlugów to wiedzą na ile mogą sobie pozwolic przy obecnych zadłużeniach.
24 stycznia 2012, 10:49 [cytuj]
Poza tym nie wiadomo czy czasem kogos latem nie sprzedadza i za ile, moze nawet wiecej niz dali za Reusa
Poza tym nie wiadomo czy czasem kogos latem nie sprzedadza i za ile, moze nawet wiecej niz dali za Reusa :)
25 stycznia 2012, 16:14 [cytuj]
"Wazza" powiedział/a:
MisiUprawie każdy klub ma większe zadłużenie.
Wydaję mi się, że czołowe kluby mają większe zyski niż my, a co za tym idzie większe długi nie są u nich tak bardzo odczuwalne.
Wydaję mi się, że czołowe kluby mają większe zyski niż my, a co za tym idzie większe długi nie są u nich tak bardzo odczuwalne.
25 stycznia 2012, 16:22 [cytuj]
Zarząd myśli. Na samym Reusie, choć wydaliśmy 17 milionów, oprócz zysku czysto sportowego może zarobić w przyszłości dwa razy więcej. Poza tym z naszym zadłużeniem jest już całkiem fajnie, czego dowiodą/dowodzą duże transfery.
Zarząd myśli. Na samym Reusie, choć wydaliśmy 17 milionów, oprócz zysku czysto sportowego może zarobić w przyszłości dwa razy więcej. Poza tym z naszym zadłużeniem jest już całkiem fajnie, czego dowiodą/dowodzą duże transfery.