Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  6  7  8  9  10    >  >|
Forum dyskusyjne » Archiwum » Euro 2008
19 czerwca 2008, 23:13 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
Wielki Cristiano skończył swój dział na tych ME jedną bamką. No i oczywiście wielka mnie przepełnia radość, że już nie usłyszę przy każdym rzucie wolnym w wykonaniu Ronaldo, w jakim to on nie stoi charakterystycznym rozkroku. No ja pierdolę...rozkrok Cristiano, w dodatku charakterystyczny.
:lol: Przynajmniej nie płakał schodząc po meczu do szatni. Bardzo się ciesze że Portugalia odpadła bo nie mogę patrzeć na jego słodką buzie, która po każdym faulu zalewa sie łzami...
:lol: Przynajmniej nie płakał schodząc po meczu do szatni. Bardzo się ciesze że Portugalia odpadła bo nie mogę patrzeć na jego słodką buzie, która po każdym faulu zalewa sie łzami...
19 czerwca 2008, 23:15 [cytuj]
No toż dlatego mnie to dziwi, bo już któryś mecz z rzędu najeżdża na Niemców. A przecież to był główny analizator Bundesligi jeszcze za czasów pokazywania jej przez Polsat Sport. Zapraszano go też jako komentatora do gazet, programów, etc., ogólnie wszędzie tam, gdzie chodziło o futbol w wykonaniu naszych sąsiadów. Nie wiem co mu odbiło. Przy najbliższej okazji się go spytam. Może odkrył, że miał dziadka w Wehrmachcie?
No toż dlatego mnie to dziwi, bo już któryś mecz z rzędu najeżdża na Niemców. A przecież to był główny analizator Bundesligi jeszcze za czasów pokazywania jej przez Polsat Sport. Zapraszano go też jako komentatora do gazet, programów, etc., ogólnie wszędzie tam, gdzie chodziło o futbol w wykonaniu naszych sąsiadów. Nie wiem co mu odbiło. Przy najbliższej okazji się go spytam. Może odkrył, że miał dziadka w Wehrmachcie?
19 czerwca 2008, 23:56 [cytuj]
jak dla mnie Kołtoń już jakiś czas temu się skończył.. teraz to jego się po prostu nie da słuchać :-| próbuje chyba doścignąć Szpakowskiego pod względem pieprzenia głupot przez 90 minut :-/ i straaaasznie mnie wkurza to,że cały czas się wpieprza w środku zdania komuś i przerywa swoją durną gadką.. to to już na bank podpieprzył od Szpakowskiego :-D
jak dla mnie Kołtoń już jakiś czas temu się skończył.. teraz to jego się po prostu nie da słuchać :-| próbuje chyba doścignąć Szpakowskiego pod względem pieprzenia głupot przez 90 minut :-/ i straaaasznie mnie wkurza to,że cały czas się wpieprza w środku zdania komuś i przerywa swoją durną gadką.. to to już na bank podpieprzył od Szpakowskiego :-D
21 czerwca 2008, 00:03 [cytuj]
No i mistrzowie ostatniej minuty jada dalej :-/
No i mistrzowie ostatniej minuty jada dalej :-/
21 czerwca 2008, 01:06 [cytuj]
Jak dobrze pójdzie to na Niemcy będą mieli tylko 13 zawodników... :lol: Z Chorwatami kolejni się wykartkowali (Arda, Emre Asik i chyba Tuncay)... :mrgreen: Do tego Nihat chyba kontuzjowany... I raczej Cetin na półfinał nie zdąży się wykurować...

Niemcy do boju :!: Finał musi być Wasz :!:
Jak dobrze pójdzie to na Niemcy będą mieli tylko 13 zawodników... :lol: Z Chorwatami kolejni się wykartkowali (Arda, Emre Asik i chyba Tuncay)... :mrgreen: Do tego Nihat chyba kontuzjowany... I raczej Cetin na półfinał nie zdąży się wykurować...

Niemcy do boju :!: Finał musi być Wasz :!:
21 czerwca 2008, 04:36 [cytuj]
no teraz już na bank będzie finał dla Niemców, wierzyłem,że może Chorwacja by ich pokonała ale w Turcję nie wierzę i mam nadzieję,że dostaną baty.. chociaż na tym Euro nic mnie już nie zdziwi :-|
no teraz już na bank będzie finał dla Niemców, wierzyłem,że może Chorwacja by ich pokonała ale w Turcję nie wierzę i mam nadzieję,że dostaną baty.. chociaż na tym Euro nic mnie już nie zdziwi :-|
21 czerwca 2008, 08:47 [cytuj]
" - Przeszliśmy do historii, teraz wiem, że jesteśmy jedną z najlepszych reprezentacji grających w tym turnieju. Turcy wierzyli w nasz sukces, nie zawiedliśmy ich - powiedział trener reprezentacji Turcji Fatih Terim. "

Daj se chłopie spokój. Twoja drużyna nic nie pokazuje. Żadnej ciekawej piłki, szczescie sie do was uśmiechnęło już kolejny raz. Choć nie przepadam za Niemcami, życze im aby Turków rozgromili 5:0
" - Przeszliśmy do historii, teraz wiem, że jesteśmy [b]jedną z najlepszych reprezentacji grających w tym turnieju.[/b] Turcy wierzyli w nasz sukces, nie zawiedliśmy ich - powiedział trener reprezentacji Turcji Fatih Terim. "

Daj se chłopie spokój. Twoja drużyna nic nie pokazuje. Żadnej ciekawej piłki, szczescie sie do was uśmiechnęło już kolejny raz. Choć nie przepadam za Niemcami, życze im aby Turków rozgromili 5:0
21 czerwca 2008, 13:55 [cytuj]
Tak coś czułem, że będzie półfinał Niemcy - Turcja, ale rozsądek te myśli zagłuszał. Niemcy muszą uważać, bo Kebaby już niejednokrotnie udowodnili na tym turnieju, że farta mają stasznego. Dzicz niemyta.
A wczorajszego meczu nie oglądałem, bo miałem w tym czasie inne zajęcie ;-)
Powtórkę dogrywki i karnych jeszcze zdążę zobaczyć.
Tak coś czułem, że będzie półfinał Niemcy - Turcja, ale rozsądek te myśli zagłuszał. Niemcy muszą uważać, bo Kebaby już niejednokrotnie udowodnili na tym turnieju, że farta mają stasznego. Dzicz niemyta.
Powtórkę dogrywki i karnych jeszcze zdążę zobaczyć.
21 czerwca 2008, 14:08 [cytuj]
Tak zgadzam sie ze Niemcy musze uwazac, ale pewnie znowu przejda do finalu.Oni zawsze maja szczescie nawet jak sa w slabszej dyspozycji.Chcialbym aby wygrali hiszpanie bo oni ostatnio nie mieli szczescia na wielkiej imprezie i szybko odpadali.Wlosi zas to farciarze, jak nie moga strzelic to robia wszystko zeby wepchac.oby nie wygrali! moze juz przyszedl czas na Hiszpanie? sumujac kwoty odstepne za pilkarzy wypadaja najlepiej....
Tak zgadzam sie ze Niemcy musze uwazac, ale pewnie znowu przejda do finalu.Oni zawsze maja szczescie nawet jak sa w slabszej dyspozycji.Chcialbym aby wygrali hiszpanie bo oni ostatnio nie mieli szczescia na wielkiej imprezie i szybko odpadali.Wlosi zas to farciarze, jak nie moga strzelic to robia wszystko zeby wepchac.oby nie wygrali! moze juz przyszedl czas na Hiszpanie? sumujac kwoty odstepne za pilkarzy wypadaja najlepiej....
21 czerwca 2008, 14:34 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
w sumie nie wiele straciłeś ;-) bo do końcówki drugiej połowy dogrywki mało się działo :-/ ogólnie zawiodłem się na meczu i wg mnie był to jeden jeden z najnudniejszych meczów na tym Euro..
w sumie nie wiele straciłeś ;-) bo do końcówki drugiej połowy dogrywki mało się działo :-/ ogólnie zawiodłem się na meczu i wg mnie był to jeden jeden z najnudniejszych meczów na tym Euro..
21 czerwca 2008, 14:45 [cytuj]
"ZesiQ" powiedział/a:
wg mnie był to jeden jeden z najnudniejszych meczów na tym Euro..
Zgadzam się z Tobą.

Co do Hiszpanii to życzę im wygranej. We włoskiej drużynie karteczki wykluczyły środek pola co jeszcze może Hiszpanom pomóc. ;-)
Zgadzam się z Tobą.

Co do Hiszpanii to życzę im wygranej. We włoskiej drużynie karteczki wykluczyły środek pola co jeszcze może Hiszpanom pomóc. ;-)
21 czerwca 2008, 16:00 [cytuj]
I znowu brudasy wygraly a ja z tego powodu niewiele pospalem bo jezdzilo autocorso po miescie.Po zwyciestwie Niemcöw bylo w miare spokojnie ale wczoraj naszla mnie refleksja czy przypadkiem nie mieszkam w Turcji.Tym razem jednak bede za nimi bo Niemcöw to wogöle nie trawie a tego wywyzszania sie itd.nie idzie juz sluchac i czytac i mam nadzieje, ze jezeli dojdzie do finalu to trafi tam na Holendröw z ktörymi ostatnio im sie nie wiodlo i miny im zmiekna
I znowu brudasy wygraly a ja z tego powodu niewiele pospalem bo jezdzilo autocorso po miescie.Po zwyciestwie Niemcöw bylo w miare spokojnie ale wczoraj naszla mnie refleksja czy przypadkiem nie mieszkam w Turcji.Tym razem jednak bede za nimi bo Niemcöw to wogöle nie trawie a tego wywyzszania sie itd.nie idzie juz sluchac i czytac i mam nadzieje, ze jezeli dojdzie do finalu to trafi tam na Holendröw z ktörymi ostatnio im sie nie wiodlo i miny im zmiekna
22 czerwca 2008, 00:21 [cytuj]
"Kristo" powiedział/a:
Tak zgadzam sie ze Niemcy musze uwazac, ale pewnie znowu przejda do finalu.Oni zawsze maja szczescie nawet jak sa w slabszej dyspozycji.
bylo to widac na 2 poprzednich Euro... :roll:

a dzis Ruscy wpedzili pomaranczowych w depresje :mrgreen:

jeszcze tylko jutro wyslac makaronow do domu i bedzie git :-P
bylo to widac na 2 poprzednich Euro... :roll:

a dzis Ruscy wpedzili pomaranczowych w depresje :mrgreen:

jeszcze tylko jutro wyslac makaronow do domu i bedzie git :-P
22 czerwca 2008, 12:40 [cytuj]
Holandii mi bardzo szkoda,ale musi byc i wygrany i przegrany.ja zawsze w danym meczu kibicuje druzynie teoretycznie slabszej tj. taka druzyna ktora nie miala ostatnio sukcesow na wielkich imprezach.w tym meczu akurat obydwie druzyny takie byly.dzisiaj hiszpanie zajada makaroniarzy na pelnym gazie!
Holandii mi bardzo szkoda,ale musi byc i wygrany i przegrany.ja zawsze w danym meczu kibicuje druzynie teoretycznie slabszej tj. taka druzyna ktora nie miala ostatnio sukcesow na wielkich imprezach.w tym meczu akurat obydwie druzyny takie byly.dzisiaj hiszpanie zajada makaroniarzy na pelnym gazie!
22 czerwca 2008, 12:49 [cytuj]
Najbardziej żałuję tego, że Van Basten nie dał szansy pograć trio z Madrytu Sneijder-Robben-Van Nistelrooy. Jestem przekonany, że mogłoby się to spotkanie potoczyć zupełnie inaczej. A tak Rosjanie pobili Holendrów kreatywnością. I, co dziwne, wyszkoleniem technicznym.
Przypomnę jeszcze, że Heitingę, który zawalił sporo sytuacji, Van Basten wprowadził w trakcie gry;) Ogólnie ta przegrana jest w dużej mierze jego winą. Takich spotkań nie wygrywa się Afellayem czy Van Persim.
Najbardziej żałuję tego, że Van Basten nie dał szansy pograć trio z Madrytu Sneijder-Robben-Van Nistelrooy. Jestem przekonany, że mogłoby się to spotkanie potoczyć zupełnie inaczej. A tak Rosjanie pobili Holendrów kreatywnością. I, co dziwne, wyszkoleniem technicznym.
Przypomnę jeszcze, że Heitingę, który zawalił sporo sytuacji, Van Basten wprowadził w trakcie gry;) Ogólnie ta przegrana jest w dużej mierze jego winą. Takich spotkań nie wygrywa się Afellayem czy Van Persim.
22 czerwca 2008, 15:03 [cytuj]
Warto wspomnieć także, o słabiutkiej postawie Van Der Saara. 2 i 3 bramka absolutnie w jego zasięgu, do wyłapania. No cóż. Chciałem piękny futbol jak w meczu Holadia - Francja, a bedzie gra na karne Kebabów i pewnie niezbyt ciekawie grająca Rosja :roll:
Warto wspomnieć także, o słabiutkiej postawie Van Der Saara. 2 i 3 bramka absolutnie w jego zasięgu, do wyłapania. No cóż. Chciałem piękny futbol jak w meczu Holadia - Francja, a bedzie gra na karne Kebabów i pewnie niezbyt ciekawie grająca Rosja :roll:
22 czerwca 2008, 16:22 [cytuj]
Holendrów nie żałuję absolutnie. Dupy dali w tym meczu i tyle, więc pora się pakować, natomiast dla Rosjan wielkie słowa uznania.
Durny Kołtoń jak zwykle musiał pieprznąć coś głupiego: "Zdecydowana większość Holendrów gra na co dzień w wielkich klubach w Anglii i Hiszpanii". Yeah!
A dziś mecz, na który tak naprawdę leję, bo nie lubię zarówno Hiszpanów jak i Wlochów.
Holendrów nie żałuję absolutnie. Dupy dali w tym meczu i tyle, więc pora się pakować, natomiast dla Rosjan wielkie słowa uznania.
Durny Kołtoń jak zwykle musiał pieprznąć coś głupiego: [i]"Zdecydowana większość Holendrów gra na co dzień w wielkich klubach w Anglii i Hiszpanii"[/i]. Yeah!
A dziś mecz, na który tak naprawdę leję, bo nie lubię zarówno Hiszpanów jak i Wlochów.
22 czerwca 2008, 16:36 [cytuj]
"Kiulik" powiedział/a:
Dlatego mówiłem, że van Basten jest słaby... :-P Z takiej kadry można znacznie mocniejszą pierwszą "11" sklecić...

Dobrze grającą Holandię za jego kadencji to widziałem dopiero na tym EURO ale rzecz jasna tylko w fazie grupowej... Nigdy mnie ten trener nie przekonał...

A Hiddink to klasa, która nie wymaga komentarza...

"Murzyn" powiedział/a:
U mnie to samo ale liczę jednak na Hiszpanów, bo na Włochów nadwyrężam swój otwór nerwowy... :mrgreen:

Chociaż z drugiej strony myślę, że może zostać zachowana zasada odpadnięcia drużyny oszczędzającej się w trzecim meczu grupowym... :roll:
Dlatego mówiłem, że van Basten jest słaby... :-P Z takiej kadry można znacznie mocniejszą pierwszą "11" sklecić...

Dobrze grającą Holandię za jego kadencji to widziałem dopiero na tym EURO ale rzecz jasna tylko w fazie grupowej... Nigdy mnie ten trener nie przekonał...

A Hiddink to klasa, która nie wymaga komentarza...

[quote="Murzyn"]A dziś mecz, na który tak naprawdę leję, bo nie lubię zarówno Hiszpanów jak i Wlochów.
23 czerwca 2008, 19:17 [cytuj]
Ćwierćfinał w wykonaniu południowców - katastrofa! Włoskiego podejścia do piłki komentować nie trzeba, bo każdy wie, że to profanacja futbolu, ale Hiszpania też guzik pokazała. Nędza, nędza i jeszcze raz nędza. Oby Ruskie im dowalili w półfinale, co jednak wg mnie jest mało prawdopodobne i obawiam się, że to Hiszpania sięgnie po tytuł.
Ćwierćfinał w wykonaniu południowców - katastrofa! Włoskiego podejścia do piłki komentować nie trzeba, bo każdy wie, że to profanacja futbolu, ale Hiszpania też guzik pokazała. Nędza, nędza i jeszcze raz nędza. Oby Ruskie im dowalili w półfinale, co jednak wg mnie jest mało prawdopodobne i obawiam się, że to Hiszpania sięgnie po tytuł.
23 czerwca 2008, 20:51 [cytuj]
"Zabawna" rzecz... Jak w 2006 roku na MŚ Włosi ograli Niemców w półfinale to na gg miałem prawie samych "fanów" antyfutbolu...

Dziś widzę prawie samych "fanów" Hiszpanów... :roll:

Nie ma jak kibicowanie po polsku... :-| Banda idiotów tylko patrzy kto aktualnie jest najlepszy lub ma duże szanse na tytuł i się podpinają... A na kolejnym turnieju znowu zmienią swój "kierunek"...

Teraz muszę czytać brednie w stylu "Viva Espana", "Villa mistrz" (notabene tekst ch..., który do tej pory twierdził, że to "Ebi mistrz" :lol:)...
"Zabawna" rzecz... Jak w 2006 roku na MŚ Włosi ograli Niemców w półfinale to na gg miałem prawie samych "fanów" antyfutbolu...

Dziś widzę prawie samych "fanów" Hiszpanów... :roll:

Nie ma jak kibicowanie po polsku... :-| Banda idiotów tylko patrzy kto aktualnie jest najlepszy lub ma duże szanse na tytuł i się podpinają... A na kolejnym turnieju znowu zmienią swój "kierunek"...

Teraz muszę czytać brednie w stylu "Viva Espana", "Villa mistrz" (notabene tekst ch..., który do tej pory twierdził, że to "Ebi mistrz" :lol:)...
|<  <<  <  6  7  8  9  10    >  >|

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 11 9 2 0 29
2. Eintracht Frankfurt 11 7 2 2 23
3. RB Lipsk 11 6 3 2 21
4. Bayer Leverkusen 11 5 5 1 20
5. Borussia Dortmund 11 6 1 4 19
6. Borussia Mönchengladbach 11 5 2 4 17
7. SC Freiburg 11 5 2 4 17
8. FSV Mainz 11 4 4 3 16
9. VfB Stuttgart 11 4 4 3 16
10. Union Berlin 11 4 4 3 16
11. VfL Wolfsburg 11 4 3 4 15
12. Werder Brema 11 4 3 4 15
13. TSG 1899 Hoffenheim 11 3 3 5 12
14. FC Augsburg 11 3 3 5 12
15. 1. FC Heidenheim 11 3 1 7 10
16. FC St. Pauli 11 2 2 7 8
17. Holstein Kiel 11 1 2 8 5
18. VfL Bochum 11 0 2 9 2
cała tabela
shoutbox
Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 20:38

Pamiętacie kiedy ostatni raz w roku kalendarzowym nie przegraliśmy z czerwonymi?

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 20:35

Jesteśmy jednym z tych żółwi. Możemy.

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 19:51

@Murzyn, wręcz odwrotnie. Przy takim wyścigu żółwi nie możemy sobie pozwolić na kilka kompromitujących porażek.

mersinko2
mersinko2 Wczoraj, 18:31

Tak to będzie wyścig o małe mistrzostwo prawdopodobnie, Bayern odjechał. Chyba że zdarzy im się teraz duży dołek jak city np.

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 17:07

Porażka Schabowych zawsze cieszy. A co do BL, to jestem o wiele spokojniejszy o przyszłoroczną LM. Przy takim wyścigu żółwi możemy sobie pozwolić jeszcze na kilka kompromitujących porażek.

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 12:24

Miałem osobiste problemy, tutaj nie jest miejsce by o tym pisać.

aguero82
aguero82 Wczoraj, 11:57

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym go przepraszać . Alex gdzie żeś był jak BVB nie szło :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 11:03

Trochę zabawne że do Bayeru z 1 porażką mamy tylko 3 pkt straty

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:49

kierunku*

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:48

Jak na to co graliśmy w ostatnich miesiącach, to można powiedzieć bardzo dobry wynik z liderem tabeli. Mam nadzieję, że idzie to w dobrym kierunki i aguero będzie jednak przepraszał Sahina :)

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:43

Zapomniałem hasła do konta, a proces odzyskania się nie powiódł... Witam ponownie.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 07:53

Jak to dobrze, że my nadal gramy w Pucharze i możemy szydzić z Bayernu.

Rojs89
Rojs89 Wczoraj, 02:51

To się zgadza

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 00:29

Tak czy owak Sule to darmozjad, a płacz świńskich ryjków po odpadnięciu z pokalu to miód na serce

Rojs89
Rojs89 1 dni temu, 2024-12-03

Filip Santana, widziałem to wideo o którym mówisz, ale ono jednak bardzo zakłamuje. Wypłynęło też inne z kamerą pod innym kątem i z góry i widać, że jednak dostał w twarz po rykoszecie od ramienia Nmechy.

dawid2468
dawid2468 1 dni temu, 2024-12-03

I gitara

dawid2468

Szkoda, ale trzeba wierzyć

Sis
Sis 1 dni temu, 2024-12-03

Najlepsze jest to że Bayer grając w przewadze wcale nie prezentuje się lepiej XD

Sis

Staranował rywala gdzieś na 25 metrze, kompletnie bezmyślny faul który wyglądał jakby celowo chłopa chciał powalić a na dodatek nie musiał tego robić, bo Monachium w tej sytuacji i tak raczej nie straciłoby bramki XD

dawid2468

A co zrobił? Zobaczycie ze teraz Bayern w lidze straci punkty 2, 3 razy pod rząd a my ich dogonimy :) #murem za Sahinem :)

Sis

Ale Neuer to jest debil XDDDD

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 2 dni temu, 2024-12-02

Typowy darmozjad

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 2 dni temu, 2024-12-02

Dlatego należy się go pozbyć bo ma gdzieś cały klub czy kibiców i przyszedł tutaj tylko i wyłącznie po wypłatę

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-02

Anton nie zagra już w tym roku. Tak w ogóle obejrzałem klatka po klatce w zwolnionym tempie ten strzał w głowę Sulego i najlepsze jest to że Sule w ogóle nie dostał w głowę xD piłka odbiła się od ręki przy ciele bensebainiego i sule mógł na luzie biec dalej bronić ale uśmiechniętemu po meczu BigMacowi oczywiście to nie przeszkadza i ma wywalone jajca jak zwykle

artur1973
artur1973 3 dni temu, 2024-12-02

Nasze centusie z zarządu już myślą o sprzedaży Gittensa. Byleby min . 100 mln wleciało. Typowy BVB

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 3 dni temu, 2024-12-01

Anton wypada na mecz z Gladbach i Barcą

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-01

Byleby Cana nie wystawiał

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-01

Mogliśmy wygrać, mogliśmy przegrać. Bayern zagral dobrze, a my daliśmy radę się im postawić i seria na SIP trwa. Teraz ważniejszy mecz za tydzień z Gladbach żeby wygrać na wyjeździe.

Wojtyła z Dortmundu

Taka prawda

Wojtyła z Dortmundu

W zimę nie będzie żadnych wzmocnień

statystyki
Użytkownicy online: KP, Alex3110_
Gości online: 14
Zarejestrowanych użytkowników: 10206
Ostatnio zarejestrowany: Alex3110_
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem