Forum dyskusyjne
21 listopada 2007, 23:03 [cytuj]
Znamy już wszystkich finalistów przyszłorocznych mistrzostw, są nimi:
Austria, Szwajcaria,
Polska, Portugalia,
Włochy, Francja,
Grecja, Turcja,
Czechy, Niemcy,
Chorwacja, Rosja,
Hiszpania, Szwecja,
Rumunia, Holandia.
Znamy już wszystkich finalistów przyszłorocznych mistrzostw, są nimi:
Austria, Szwajcaria,
Polska, Portugalia,
Włochy, Francja,
Grecja, Turcja,
Czechy, Niemcy,
Chorwacja, Rosja,
Hiszpania, Szwecja,
Rumunia, Holandia.
22 listopada 2007, 00:27 [cytuj]
Super, że Anglii nie ma w tym gronie... :mrgreen: 8-)
Mam też nadzieję, że Holandia, Włochy i Hiszpania szybko polecą... :mrgreen:
A ja oczywiście będę za Polakami, Niemcami i Czechami... 8-) Portugalii, Szwajcarii i Chorwacji też się będę bacznie przyglądać... :-D
Super, że Anglii nie ma w tym gronie... :mrgreen: 8-)
Mam też nadzieję, że Holandia, Włochy i Hiszpania szybko polecą... :mrgreen:
A ja oczywiście będę za Polakami, Niemcami i Czechami... 8-) Portugalii, Szwajcarii i Chorwacji też się będę bacznie przyglądać... :-D
22 listopada 2007, 16:52 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
A ja oczywiście będę za Polakami, Niemcami i Czechami...
No dokładnie.
Tu macie bramki z meczu Anglia - Chorwacja:
pl.youtube.com/watch?v=RmevJQYXuVY
A tu miny Angoli i radość Chorwatów:
pl.youtube.com/watch?v=eqfFqZ5Gk3M&feature=related
No dokładnie.
Tu macie bramki z meczu Anglia - Chorwacja:
http://pl.youtube.com/watch?v=RmevJQYXuVY
A tu miny Angoli i radość Chorwatów:
http://pl.youtube.com/watch?v=eqfFqZ5Gk3M&feature=related
22 listopada 2007, 18:10 [cytuj]
Ja oczywiscie tez za Polska i chyba tez za Czechami...
Rowniez sie ciesze, ze nie ma Angli, ale ubolewam , ze jest Turcja :-/ wolalbym zobaczyc Norwegie... :roll:
Ja oczywiscie tez za Polska i chyba tez za Czechami...
Rowniez sie ciesze, ze nie ma Angli, ale ubolewam , ze jest Turcja :-/ wolalbym zobaczyc Norwegie... :roll:
22 listopada 2007, 19:15 [cytuj]
a ja jestem wielce, ale to wielce zasmucony że Anglii nie ma w finałach Euro, a szczególnie szkoda mi Carsona, za te 2 gafy
a komu będe kibicował Polsce, Chorwacji i Szwajcarii
a ja jestem wielce, ale to wielce zasmucony że Anglii nie ma w finałach Euro, a szczególnie szkoda mi Carsona, za te 2 gafy :(
a komu będe kibicował Polsce, Chorwacji i Szwajcarii
22 listopada 2007, 22:21 [cytuj]
Dobrze tak bufonom. Carsona nie żałuję, Robinsona też nie, bo dlaczego mam nad nimi płakać, skoro w samej kolebce futbolu już od tylu lat nie potrafią znaleźć godnego następcy Seamana.
ps. Jak rozlosują grupy to wrzucę ankietę.
Dobrze tak bufonom. Carsona nie żałuję, Robinsona też nie, bo dlaczego mam nad nimi płakać, skoro w samej kolebce futbolu już od tylu lat nie potrafią znaleźć godnego następcy Seamana.
ps. Jak rozlosują grupy to wrzucę ankietę.
2 grudnia 2007, 13:30 [cytuj]
Grupa A
1. Szwajcaria
2. Czechy
3. Portugalia
4. Turcja
Grupa B
1. Austria
2. Chorwacja
3. Niemcy
4. Polska
Grupa C
1. Holandia
2. Włochy
3. Rumunia
4. Francja
Grupa D
1. Grecja
2. Szwecja
3. Hiszpania
4. Rosja
Trafiła nam sie bardzo przyzwoita grupa. Można narzekać na Niemców, ale w końcu musi być kiedyś ten pierwszy raz. Z Chorwacją będzie ciężko, ale to zespół jak najbardziej do ogrania. Z Austrią bezwzględnie trzeba wygrać.
Grupa C to bez wątpienia grupa śmierci. Chciałbym widzieć Włochów bardzo nisko, ale coś czuję, że dalej nie przejdzie Francja.
[b]Grupa A[/b]
1. Szwajcaria
2. Czechy
3. Portugalia
4. Turcja
[b]Grupa B[/b]
1. Austria
2. Chorwacja
3. Niemcy
4. Polska
[b]Grupa C[/b]
1. Holandia
2. Włochy
3. Rumunia
4. Francja
[b]Grupa D[/b]
1. Grecja
2. Szwecja
3. Hiszpania
4. Rosja
Trafiła nam sie bardzo przyzwoita grupa. Można narzekać na Niemców, ale w końcu musi być kiedyś ten pierwszy raz. Z Chorwacją będzie ciężko, ale to zespół jak najbardziej do ogrania. Z Austrią bezwzględnie trzeba wygrać.
Grupa C to bez wątpienia grupa śmierci. Chciałbym widzieć Włochów bardzo nisko, ale coś czuję, że dalej nie przejdzie Francja.
2 grudnia 2007, 15:00 [cytuj]
Szanse na wyjscie z grupy sa... chciałbym, zeby z naszej grupy wyszla Chorwacja no i Polska.. ale raczej jest to nie do zrealizowania...
w grupie C, Rumunia nie ma zadnych szans, i chyba tak jak mowil Murzyn Francja nie wyjdzie... Choc nigdy nic nie wiadomo
Szanse na wyjscie z grupy sa... chciałbym, zeby z naszej grupy wyszla Chorwacja no i Polska.. ale raczej jest to nie do zrealizowania...
w grupie C, Rumunia nie ma zadnych szans, i chyba tak jak mowil Murzyn Francja nie wyjdzie... Choc nigdy nic nie wiadomo ;)
2 grudnia 2007, 15:14 [cytuj]
a ja chcialbym zeby Wlosi odpadlui bo ostatnio caly czas maja taaakiego fuksa :/ i graja strasznie nudny futbol..
u nas chcialbym oczywiscie zeby wyszla POLSKA no i hmm Chorwacja bo reprezentacji Niemiec po prostu nie lubie i nic na to nie poradze
z gr C jestem za Holandia i Francja, z A za Portugalia i Czechami, a z D Hiszpania i Szwecja..
gdyby te druzyny awansowaly to dalsze mecze bylyby baardzo intreresujace aczkooolwiek wolalbym zeby bylo pare niespodzianek i awansowaly druzyny nie zaliczajace sie do grona faworytow ;D
a ja chcialbym zeby Wlosi odpadlui bo ostatnio caly czas maja taaakiego fuksa :/ i graja strasznie nudny futbol..
u nas chcialbym oczywiscie zeby wyszla POLSKA no i hmm Chorwacja :) bo reprezentacji Niemiec po prostu nie lubie i nic na to nie poradze ;P
z gr C jestem za Holandia i Francja, z A za Portugalia i Czechami, a z D Hiszpania i Szwecja..
gdyby te druzyny awansowaly to dalsze mecze bylyby baardzo intreresujace ;) aczkooolwiek wolalbym zeby bylo pare niespodzianek i awansowaly druzyny nie zaliczajace sie do grona faworytow ;D
2 grudnia 2007, 16:39 [cytuj]
Cieszę się, że Niemcy są z nami w grupie ;-) teoretycznie jakieś szanse na wyjście Polaków z grupy są, ale Chorwaci nie są wcale słabi, więc może być bardzo ciężko ...
Z grupy A typuję wyjście Czechów i Portugalii, C- Francja i Włochy, natomiast D- Hiszpania i Szwecja ...
Cieszę się, że Niemcy są z nami w grupie ;-) teoretycznie jakieś szanse na wyjście Polaków z grupy są, ale Chorwaci nie są wcale słabi, więc może być bardzo ciężko ...
Z grupy A typuję wyjście Czechów i Portugalii, C- Francja i Włochy, natomiast D- Hiszpania i Szwecja ...
2 grudnia 2007, 17:19 [cytuj]
Racja, Włochy z miejsca powinni pojechać do domu... :-P Nuda, nuda i jeszcze raz nuda... Razem z nimi niech się pakują "zgniłe pomarańcze" i pedałki z Hiszpanii... :mrgreen:
A jeśli chodzi o naszą grupę to nie obrażę się jak Niemcy pokonają Polskę, bo przynajmniej będę mógł się mścić na gg... :-D :mrgreen: :lol: Po prostu rzygać mi się chce na tę polską agresję na Niemców i te teksty w stylu "jedziemy ze szwabami"... :evil: :-/
Sęk w tym, że Niemcy chyba zawsze będą mieli lepszych piłkarzy od nas (umieją szukać i pilnować swoje talenty)... :-P ;-) Oczywiście takie barany jak Asamoah nie powinni mieć miejsca w tej kadrze...
Racja, Włochy z miejsca powinni pojechać do domu... :-P Nuda, nuda i jeszcze raz nuda... Razem z nimi niech się pakują "zgniłe pomarańcze" i pedałki z Hiszpanii... :mrgreen:
A jeśli chodzi o naszą grupę to nie obrażę się jak Niemcy pokonają Polskę, bo przynajmniej będę mógł się mścić na gg... :-D :mrgreen: :lol: Po prostu rzygać mi się chce na tę polską agresję na Niemców i te teksty w stylu "jedziemy ze szwabami"... :evil: :-/
Sęk w tym, że Niemcy chyba zawsze będą mieli lepszych piłkarzy od nas (umieją szukać i pilnować swoje talenty)... :-P ;-) Oczywiście takie barany jak Asamoah nie powinni mieć miejsca w tej kadrze...
2 grudnia 2007, 17:22 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
umieją szukać i pilnować swoje talenty
I nie tylko swoje ;-)
I nie tylko swoje ;-)
2 grudnia 2007, 17:26 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
[quote="T-Mac"]umieją szukać i pilnować swoje talenty
I nie tylko swoje ;-)[/quote]
Wiem, wiem ale jak PZPN śpi to nie wiem dlaczego niektórzy mają pretensje do Niemców... :-/
Prawda jest taka, że dla przykładu taki Klose nic by w Polsce nie osiągnął i pewnie zginął w jakiejś polskiej lidze okręgowej... :roll:
I nie tylko swoje ;-)
2 grudnia 2007, 18:37 [cytuj]
W skrócie to tak: grupa śmierci - C, dwie dość mocne grupy - A (oj, zespoły z tej grupy nabroją, a mecze grupowe będą chyba najbardziej widowiskowe) i D. Grupa B najsłabsza, chociaż nie można stwierdzić, że słaba.
Z polskiego punktu widzenia - nie mogliśmy trafić lepiej. Niektórzy wymieniali Rumunię, jako ten wymarzony zespół z niemieckiego koszyka, ale ja się nie zgadzam. Na Rumunów byłoby się naszej drużynie dużo ciężej zmobilizować, a dodatkowo w obecnej formie to drużyna nie gorsza od niemieckiej.
Moim zdaniem o drugie miejsce w grupie walczyć będą Niemcy z Polakami. Nie sugeruję się w tym momencie renomą zespołów, tylko realnymi możliwościami, tak fizycznymi, jak i psychologiczno-moralnymi. Chorwacja, jeśli nie stanie się jakieś bałkańskie trzęsienie ziemi (chociażby konflikt wewnątrz drużyny), jest zdecydowanym faworytem naszej grupy. Tylko pytanie, czy ta drużyna jest w stanie udźwignąć już ciężar odpowiedzialności?
Kluczowe dla nas będą dwa pierwsze spotkania. Nie sądzę, że przegramy z Niemcami, seria klęsk z nimi jest już zbyt długa, zbyt wiele razy mieli ogromne szczęście. Limit tego szczęścia powinien wyczerpać się 8. czerwca.
Austria bez większych szans, nawet na trzecie miejsce w grupie. Trzeba jednak dodać, że będzie pełniła rolę podobną, jak Kazachstan, czy Armenia w naszej grupie eliminacyjnej. Kto straci punkty z Austrią, może stracić szansę na awans.
"T-Mac" powiedział/a:
Jedziemy ze szkopami! ;]
I to nie jest żaden akt polskiej agresji.
Brak szacunku dla Niemców skądś się wziął (i nie są to tylko zaszłości historyczne), ale nie chce mi się teraz tego roztrząsać.
"T-Mac" powiedział/a:
Prawda jest taka, że dla przykładu taki Klose nic by w Polsce nie osiągnął i pewnie zginął w jakiejś polskiej lidze okręgowej... :roll:
Bez przesady.
W sumie to niewykluczone, że za kilka lat, dzieci obcokrajowców, np. pracujących w naszym kraju, będą grać dla Polski, póki co to chyba jedynym takim przykładem jest Vahan Gevorgyan.
Jedziemy ze szkopami! ;]
I to nie jest żaden akt polskiej agresji.
Brak szacunku dla Niemców skądś się wziął (i nie są to tylko zaszłości historyczne), ale nie chce mi się teraz tego roztrząsać.
[quote="T-Mac"]
3 grudnia 2007, 09:51 [cytuj]
Myślę że nasza Grupa będzie wyglądała następująco:
1. Chorwacja
2. Polska
3. Niemcy
4. Austria
Coś czuję że Chorwacja może tutaj nieźle zamiesząć, w niemców nie wierzę bo nie grają wcale świetnej piłki. Polacy w 1 meczu z Niemcami zremisują 1:1 potem z Chorwacją przegramy i wygramy z Austrią. Niemcy z Ausrią będą się meczyć i padnie remis 0:0 z Chorwacją dostaną. Potem Polska dotrze do ćwierćfinałów i odpadnie, chorwacja przejdzie dalej aż do Finału gdzie spotka się z Czechami i w tym meczu karne przesądzą o wygraniu Euro, a karne to juz loteria więc nie powiem kto wygra :roll:
Myślę że nasza Grupa będzie wyglądała następująco:
1. Chorwacja
2. Polska
3. Niemcy
4. Austria
Coś czuję że Chorwacja może tutaj nieźle zamiesząć, w niemców nie wierzę bo nie grają wcale świetnej piłki. Polacy w 1 meczu z Niemcami zremisują 1:1 potem z Chorwacją przegramy i wygramy z Austrią. Niemcy z Ausrią będą się meczyć i padnie remis 0:0 z Chorwacją dostaną. Potem Polska dotrze do ćwierćfinałów i odpadnie, chorwacja przejdzie dalej aż do Finału gdzie spotka się z Czechami i w tym meczu karne przesądzą o wygraniu Euro, a karne to juz loteria więc nie powiem kto wygra :roll:
3 grudnia 2007, 13:58 [cytuj]
Niektórzy niech tu żyją marzeniami... :lol: Niemcy to drużyna turniejowa i zawsze walczą o finał, a Polska cieszy się z samego awansu (turniej to już tylko dodatek)... :-P
Poza tym kto z Polaków ma Niemcom gole strzelać :?: :lol:
A mówienie, że Niemcy nie grają świetnej piłki to już w ogóle przegięcie... :roll: Nie ja jeden twierdzę, że jak Niemcy są w gazie to grają najlepszy dla oka futbol w Europie... Ktoś kto krytykuje ich styl gry to chyba w ogóle nie ogląda ich w grze... :-?
Fakt, że ostatnio zwolnili trochę tempa i wyniki gorsze no ale bez przesady... Do samej imprezy znowu wpadną w trance... ;-)
Niektórzy niech tu żyją marzeniami... :lol: Niemcy to drużyna turniejowa i zawsze walczą o finał, a Polska cieszy się z samego awansu (turniej to już tylko dodatek)... :-P
A mówienie, że Niemcy nie grają świetnej piłki to już w ogóle przegięcie... :roll: Nie ja jeden twierdzę, że jak Niemcy są w gazie to grają najlepszy dla oka futbol w Europie... Ktoś kto krytykuje ich styl gry to chyba w ogóle nie ogląda ich w grze... :-?
Fakt, że ostatnio zwolnili trochę tempa i wyniki gorsze no ale bez przesady... Do samej imprezy znowu wpadną w trance... ;-)
3 grudnia 2007, 15:55 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
Niektórzy niech tu żyją marzeniami... :lol:
Jak ktoś mówił że ostatnie Euro, na przykład ja (choć i tak nikt mi nie uwierzy) wygrają Grecy to wszyscy mówili że jest on delikatnie mówiąc rąbnięty i zna sie na piłce jak Fotyga na polityce zagranicznej :roll:
"T-Mac" powiedział/a:
Niemcy to drużyna turniejowa i zawsze walczą o finał, a Polska cieszy się z samego awansu (turniej to już tylko dodatek)... :-P
Niemcy ostatnio musieli dobrze zagrać bo nie chcieli się u siebie zbłaźnić, te niemieckie talenty już grają coraz słabiej...
Z drużyną turniejową się zgodzę ale myślę też że Polacy będą strasznie zmobilizowani jak Chorwacja, a Austra będzie baaardzo mocna chciała chociaż zremisować z sąsiadami
"T-Mac" powiedział/a:
Hmmm Smolarek, Jarka, Zahorski, Krzynówek,Garguła (mam nadziję że znów się obudzi).
"T-Mac" powiedział/a:
A mówienie, że Niemcy nie grają świetnej piłki to już w ogóle przegięcie... :roll:
Ja tak mówie, bo dla mnie ich gra wcale nie jest świetna, Niemcy aktualnie to przeciętniaki, które mają czasem przebłyski.
"T-Mac" powiedział/a:
Nie ja jeden twierdzę, że jak Niemcy są w gazie to grają najlepszy dla oka futbol w Europie... Ktoś kto krytykuje ich styl gry to chyba w ogóle nie ogląda ich w grze... :-?
Jak są w gazie a to nie zdarza się często =]
"T-Mac" powiedział/a:
Może wpadną może nie, mam nadzieję że szybko z niej wypadną
Jak ktoś mówił że ostatnie Euro, na przykład ja (choć i tak nikt mi nie uwierzy) wygrają Grecy to wszyscy mówili że jest on delikatnie mówiąc rąbnięty i zna sie na piłce jak Fotyga na polityce zagranicznej :roll:
[quote="T-Mac"]Niemcy to drużyna turniejowa i zawsze walczą o finał, a Polska cieszy się z samego awansu (turniej to już tylko dodatek)... :-P
3 grudnia 2007, 16:23 [cytuj]
"givdaf" powiedział/a:
Ja tak mówie, bo dla mnie ich gra wcale nie jest świetna, Niemcy aktualnie to przeciętniaki, które mają czasem przebłyski.
Skoro Niemcy to takie przeciętniaki i ich gra jest do dupy to jakim cudem kibicujesz Borussii Dortmund i co cię skłania, żeby się wybrać na SIP :?: :roll: Poza tym kiedyś coś wspominałeś, że lubisz słabiutkiego Hildebrand'a, więc coś tu się kupi nie trzyma... :-P Wóz albo przewóz...
Gdyby to Polacy tak grali to myślę, że mówiłbyś co innego... Nie słyszałem jeszcze, żeby komuś szybki, ofensywny futbol się nie podobał... :-P
"givdaf" powiedział/a:
Jak są w gazie a to nie zdarza się często =]
To niby dlaczego są trzecią drużyną świata i bez problemu wyszli ze swojej grupy eliminacyjnej do EURO 2008 (strzelając przy okazji mnóstwo bramek) :?: :roll:
Skoro Niemcy to takie przeciętniaki i ich gra jest do dupy to jakim cudem kibicujesz Borussii Dortmund i co cię skłania, żeby się wybrać na SIP :?: :roll: Poza tym kiedyś coś wspominałeś, że lubisz słabiutkiego Hildebrand'a, więc coś tu się kupi nie trzyma... :-P Wóz albo przewóz...
Gdyby to Polacy tak grali to myślę, że mówiłbyś co innego... Nie słyszałem jeszcze, żeby komuś szybki, ofensywny futbol się nie podobał... :-P
[quote="givdaf"]Jak są w gazie a to nie zdarza się często =]
3 grudnia 2007, 16:48 [cytuj]
Moim zdaniem Niemcy czesto graja ladna dla oka pilke... ale to nie znaczy, ze nie mamy z nimi szans. Jesli Polska sie zmobilizuje na ten turniej to moga punkty Niemcom urwac. Malo kiedy kibicuje Niemcom na turniejach.. bardziej juz wole Czechy czy Wlochy( mimo, ze ostatnio nie graja za dobrze...) Givdaf, jak na razie to z zawodnikow ktorych wymieniles ( Smolarek, Jarka, Zahorski, Krzynówek,Garguła ) na pochwale zasluguje Ebi i Krzynowek... Jarka nawet nie zostal powolany.. Wiesz ja tez lubie Gornik Zabrze ale Ty chyba nie widzisz innych zawodnikow... tylko Gornika.. bez przesady stary.
Normalne jest to, ze kibicujesz Polsce ale musisz miec troszke realizmu w sobie... Niemcy maja duzo gwiazd, jesli one nie zawioda to sa w stanie daleko zajsc.. - mimo, ze tego nie chce.. ale takie sa realia ;-)
Moim zdaniem Niemcy czesto graja ladna dla oka pilke... ale to nie znaczy, ze nie mamy z nimi szans. Jesli Polska sie zmobilizuje na ten turniej to moga punkty Niemcom urwac. Malo kiedy kibicuje Niemcom na turniejach.. bardziej juz wole Czechy czy Wlochy( mimo, ze ostatnio nie graja za dobrze...) Givdaf, jak na razie to z zawodnikow ktorych wymieniles ( Smolarek, Jarka, Zahorski, Krzynówek,Garguła ) na pochwale zasluguje Ebi i Krzynowek... Jarka nawet nie zostal powolany.. Wiesz ja tez lubie Gornik Zabrze ale Ty chyba nie widzisz innych zawodnikow... tylko Gornika.. bez przesady stary.
Normalne jest to, ze kibicujesz Polsce ale musisz miec troszke realizmu w sobie... Niemcy maja duzo gwiazd, jesli one nie zawioda to sa w stanie daleko zajsc.. - mimo, ze tego nie chce.. ale takie sa realia ;-)
3 grudnia 2007, 19:50 [cytuj]
Jestem kibicem KSG od 25 lat ale Jarka to narazie pokazal sie z Sosnowcem i innymi mierniakami i nie chcialbym go mierzyc z Klosetem i Podolskim.Wybieram sie do Austrii i chcialbym aby slowa prorocze Gifdafa wziely göre ale jestem realista i wiem ze to Niemcy w pojedynku z nami beda faworytami.My juz jestesmy moralnymi zwyciezcami,bo kto stawialby z was na wyjscie z grupy po pierwszych dwöch meczach?Jade dopingowac naszych i obojetne czy wyjdziemy z grupy czy nie pragne by sprzedali sie godnie i pokazali,ze nie sa tam przypadkiem,a gdyby Niemcom dopieprzyli to chodzilbym w robocie jak kröl,bo oni sie z nas nabijaja i sa za bardzo pewni i aroganccy w swych durnych wypowiedzach.Powtörka z Grunwaldu i nos sie im ukruci
Jestem kibicem KSG od 25 lat ale Jarka to narazie pokazal sie z Sosnowcem i innymi mierniakami i nie chcialbym go mierzyc z Klosetem i Podolskim.Wybieram sie do Austrii i chcialbym aby slowa prorocze Gifdafa wziely göre ale jestem realista i wiem ze to Niemcy w pojedynku z nami beda faworytami.My juz jestesmy moralnymi zwyciezcami,bo kto stawialby z was na wyjscie z grupy po pierwszych dwöch meczach?Jade dopingowac naszych i obojetne czy wyjdziemy z grupy czy nie pragne by sprzedali sie godnie i pokazali,ze nie sa tam przypadkiem,a gdyby Niemcom dopieprzyli to chodzilbym w robocie jak kröl,bo oni sie z nas nabijaja i sa za bardzo pewni i aroganccy w swych durnych wypowiedzach.Powtörka z Grunwaldu i nos sie im ukruci