Forum dyskusyjne
8 maja 2016, 00:15 [cytuj]
No jasne, choć to zależy co dokładnie chcesz robić. Jak interwały, to w dzień bez siłowni i to chyba jedyna istotna rzecz, o której trzeba pamiętać. No i przy siłowni 3 razy w tygodniu drugie tyle na bieganie to IMO max, żeby się nie zajechać.
No jasne, choć to zależy co dokładnie chcesz robić. Jak interwały, to w dzień bez siłowni i to chyba jedyna istotna rzecz, o której trzeba pamiętać. No i przy siłowni 3 razy w tygodniu drugie tyle na bieganie to IMO max, żeby się nie zajechać.
8 czerwca 2016, 21:08 [cytuj]
Interesował się ktoś z Was tematem kamerek sportowych? Mam budżet jakiś 500-600 zł i zastanawiam się nad kupnem czegoś. Lepiej zainwestować w starszy/używany model Go Pro czy poszukać sprzętu z gorszej półki?
P.S.Nie zamierzam używać kamerki w jakiś półprofesjonalny sposób, po prostu od czasu do czasu nagrać filmik z wakacji czy też podczas jazdy na rowerze. Dzięki za wszelkie odpowiedzi
Interesował się ktoś z Was tematem kamerek sportowych? Mam budżet jakiś 500-600 zł i zastanawiam się nad kupnem czegoś. Lepiej zainwestować w starszy/używany model Go Pro czy poszukać sprzętu z gorszej półki?
P.S.Nie zamierzam używać kamerki w jakiś półprofesjonalny sposób, po prostu od czasu do czasu nagrać filmik z wakacji czy też podczas jazdy na rowerze. Dzięki za wszelkie odpowiedzi :P
8 czerwca 2016, 21:22 [cytuj]
Nie jestem znawca, ale mysle ze to co nazywasz gorsza polka, to wcale nie jest gorsza polka. GoPro nie znikad ma wielkie problemy finansowe, po prostu nie sa juz jedyni. Teraz inni robia rownie dobre, albo i lepsze. Ale moze poczekaj na opinie kogos, kto zna sie stricte na kamerkach.
Nie jestem znawca, ale mysle ze to co nazywasz gorsza polka, to wcale nie jest gorsza polka. GoPro nie znikad ma wielkie problemy finansowe, po prostu nie sa juz jedyni. Teraz inni robia rownie dobre, albo i lepsze. Ale moze poczekaj na opinie kogos, kto zna sie stricte na kamerkach.
8 czerwca 2016, 21:53 [cytuj]
lepszych od go pro wg mnie nie ma ale np Xiaomi robi kamerki nie znacznie gorsze od go pro a cena to po prostu przepaść na korzyść Xiaomi myślę, że jeżeli robisz to amatorski to taka Xiaomi spokojnie styknie
lepszych od go pro wg mnie nie ma ale np Xiaomi robi kamerki nie znacznie gorsze od go pro a cena to po prostu przepaść na korzyść Xiaomi :) myślę, że jeżeli robisz to amatorski to taka Xiaomi spokojnie styknie :)
11 czerwca 2016, 02:17 [cytuj]
Xiaomi YI podobno jest bardzo dobra. Co prawda nie posiadam jej, ale mam inne sprzęty tej firmy i są naprawdę świetne jak za swoją cenę.
Xiaomi YI podobno jest bardzo dobra. Co prawda nie posiadam jej, ale mam inne sprzęty tej firmy i są naprawdę świetne jak za swoją cenę.
25 czerwca 2016, 11:27 [cytuj]
Panowie jak będzie po niemiecku -> "zapomniałeś już?" - wiem że proste ale mam parę opcji i nie wiem jak która będzie poprawna Noch Vergessen? jakoś to mi nie brzmi
Panowie jak będzie po niemiecku -> "zapomniałeś już?" - wiem że proste ale mam parę opcji i nie wiem jak która będzie poprawna :P Noch Vergessen? jakoś to mi nie brzmi :P
25 czerwca 2016, 12:15 [cytuj]
Hast du schon vergessen?
Albo po prostu krótko: Schon vergessen?
Hast du schon vergessen?
Albo po prostu krótko: Schon vergessen?
5 lipca 2016, 16:13 [cytuj]
Witam. Mam ogromną prośbę. A mianowicie. Od 15 lipca będę przebywał z rodziną na urlopie 56 km od Kirchberga gdzie nasza drużyna ma być do 16tego na obozie przygotowawczym. Mój 7 letni syn który świata poza BVB nie widzi zresztą tak jak tata :-) nie wybaczyłby mi chyba gdybyśmy tam nie pojechali. I tutaj miałbym pytanie, czy będzie wiadomo coś na temat treningu 15.07, o której, gdzie i czy będzie otwarty dla kibiców, bo z tego co wiem to 16.07 już będą opuszczać Kirchberg i udają się na sparing do Monachium?
Pozdrawiam.
Witam. Mam ogromną prośbę. A mianowicie. Od 15 lipca będę przebywał z rodziną na urlopie 56 km od Kirchberga gdzie nasza drużyna ma być do 16tego na obozie przygotowawczym. Mój 7 letni syn który świata poza BVB nie widzi zresztą tak jak tata :-) nie wybaczyłby mi chyba gdybyśmy tam nie pojechali. I tutaj miałbym pytanie, czy będzie wiadomo coś na temat treningu 15.07, o której, gdzie i czy będzie otwarty dla kibiców, bo z tego co wiem to 16.07 już będą opuszczać Kirchberg i udają się na sparing do Monachium?
Pozdrawiam.
5 lipca 2016, 17:42 [cytuj]
:arrow:
:arrow:
7 lipca 2016, 07:21 [cytuj]
Jednak mnie zmobilizowałeś tą informacją. Zabukowałem nocleg w Brixen im Thale 14.07 i wybieram się z rodzinką na testspiel. Także urlop zacznie się od mocnego uderzenia i jeden dzień wcześniej.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Apropos:
Może ktoś się też tam wybiera?
Jednak mnie zmobilizowałeś tą informacją. Zabukowałem nocleg w Brixen im Thale 14.07 i wybieram się z rodzinką na testspiel. Także urlop zacznie się od mocnego uderzenia i jeden dzień wcześniej.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Apropos:
Może ktoś się też tam wybiera?
2 sierpnia 2016, 18:40 [cytuj]
Pytanie do osób korzystających z komunikacji miejskiej w Poznaniu.
Czy osoby nie studiujące w Poznaniu mają prawo do używania biletów ulgowych?
Wyczytałem, że uczniowie i doktoranci z poza Poznania nie mogą korzystać z ulg, natomiast nie znalazłem takiego zastrzeżenia dla studentów (I, II stopień). Czy jest tutaj jakiś znawca/znawczyni tematu :-) ?
Pytanie do osób korzystających z komunikacji miejskiej w Poznaniu.
Czy osoby nie studiujące w Poznaniu mają prawo do używania biletów ulgowych?
Wyczytałem, że uczniowie i doktoranci z poza Poznania nie mogą korzystać z ulg, natomiast nie znalazłem takiego zastrzeżenia dla studentów (I, II stopień). Czy jest tutaj jakiś znawca/znawczyni tematu :-) ?
3 sierpnia 2016, 10:36 [cytuj]
Podejrzewam że Twoje źródła mieszają 2 typy ulg: 1) studencka (50%) 2) zniżka metropolitarna dla osób zameldowanych w Poz (jakieś 10% plus minus). I tak za 30dni doładowania karty PEKI mamy stawki:
Bilet na 30 dni , ulga: Normalna 115 zł
Bilet na 30 dni , ulga: 50% 57,5 zł
Bilet na 30 dni , ulga: Bilet Metropolitalny 99 zł
Bilet na 30 dni , ulga: Bilet Metropol. z ulgą 49,5 zł
Także kwestia czy klient z Poznania czy nie to osobna zniżka, jak to się fachowo mówi ortogonalna do ulgi uczniowskiej/studenckiej/chyba i doktoranckiej w kwocie 50%.
Podejrzewam że Twoje źródła mieszają 2 typy ulg: 1) studencka (50%) 2) zniżka metropolitarna dla osób zameldowanych w Poz (jakieś 10% plus minus). I tak za 30dni doładowania karty PEKI mamy stawki:
Bilet na 30 dni , ulga: Normalna 115 zł
Bilet na 30 dni , ulga: 50% 57,5 zł
Bilet na 30 dni , ulga: Bilet Metropolitalny 99 zł
Bilet na 30 dni , ulga: Bilet Metropol. z ulgą 49,5 zł
Także kwestia czy klient z Poznania czy nie to osobna zniżka, jak to się fachowo mówi ortogonalna do ulgi uczniowskiej/studenckiej/chyba i doktoranckiej w kwocie 50%.
3 sierpnia 2016, 10:42 [cytuj]
A jak wygląda sprawa z biletami jednorazowymi? Czy mam prawo do biletu ulgowego nie studiując w Poznaniu i przede wszystkim czy tutaj jest jeden rodzaj biletów ulgowych?
A jak wygląda sprawa z biletami jednorazowymi? Czy mam prawo do biletu ulgowego nie studiując w Poznaniu i przede wszystkim czy tutaj jest jeden rodzaj biletów ulgowych?
3 sierpnia 2016, 11:01 [cytuj]
Nie czytałem regulaminu ale na 99% masz prawo do ulgi. Kupujesz bilecik za 2,30 ulgowy i gotowe (normalny 4,60), serio nie przewiduję problemów
Nie czytałem regulaminu ale na 99% masz prawo do ulgi. Kupujesz bilecik za 2,30 ulgowy i gotowe (normalny 4,60), serio nie przewiduję problemów :P
29 sierpnia 2016, 23:03 [cytuj]
Czy ma ktoś może jakiś fajny podkład muzyczny sportowy-najlepiej piłkarski ? potrzebujemy do wykonania hymnu naszego klubu tutaj gdzie gram chcemy stworzyć. z Góry dzięki za każde informacje
Czy ma ktoś może jakiś fajny podkład muzyczny sportowy-najlepiej piłkarski :)? potrzebujemy do wykonania hymnu naszego klubu tutaj gdzie gram :P chcemy stworzyć. z Góry dzięki za każde informacje ;)
15 września 2016, 21:14 [cytuj]
Chciałbym kupić nowy router WiFi do domu. Wymyśliłem sobie dwa wymagania (poza jakimiś oczywistościami typu port USB albo obsługa standardu n):
1) serwer DLNA żebym mógł się pobawić dzielonymi filmami
2) jakieś fajne i bogate oprogramowanie, przede wszystkim do przeglądania i ustawiania różnych parametrów sieciowych. Jeśli się okaże, że mój internet provider oszukuje i zamula z łączem, chciałbym mu to jakoś udowodnić
Ktoś się zna w temacie lub zna jakieś forum gdzie warto zapytać?
Chciałbym kupić nowy router WiFi do domu. Wymyśliłem sobie dwa wymagania (poza jakimiś oczywistościami typu port USB albo obsługa standardu n):
1) serwer DLNA żebym mógł się pobawić dzielonymi filmami
2) jakieś fajne i bogate oprogramowanie, przede wszystkim do przeglądania i ustawiania różnych parametrów sieciowych. Jeśli się okaże, że mój internet provider oszukuje i zamula z łączem, chciałbym mu to jakoś udowodnić :D
15 września 2016, 21:33 [cytuj]
"kabeen" powiedział/a:
elektroda, pclab. W tej kolejności. ;-)
A poza tym to warto określić budżet, częstotliwości pracy sieci bezprzewodowej i inne duperele.
elektroda, pclab. W tej kolejności. ;-)
A poza tym to warto określić budżet, częstotliwości pracy sieci bezprzewodowej i inne duperele.
3 października 2016, 14:34 [cytuj]
Wiem ze to nie jest idealne forum na tego typu pytania, ale ze innych nie uzywam to spytam. Wiecie moze czym takie cos jest spowodowane?
static.pokazywarka.pl/bigImages/6963242/19048572.jpg?1475497989" alt="static.pokazywarka.pl/bigImages/6963242/19048572.jpg?1475497989" width="98%">
Co chwile mam tego typu przeskoki i znieksztalcenia na youtube, kodeki niby sa, filmy odtwarza ok, tylko w przegladarce i chyba tylko na FireFoxie.
Wiem ze to nie jest idealne forum na tego typu pytania, ale ze innych nie uzywam to spytam. Wiecie moze czym takie cos jest spowodowane?
[img]http://static.pokazywarka.pl/bigImages/6963242/19048572.jpg?1475497989[/img]
Co chwile mam tego typu przeskoki i znieksztalcenia na youtube, kodeki niby sa, filmy odtwarza ok, tylko w przegladarce i chyba tylko na FireFoxie.
3 października 2016, 16:16 [cytuj]
Karta graficzna sprawdzales?
Karta graficzna sprawdzales?
3 października 2016, 19:22 [cytuj]
Nie bardzo sie znam na sprzecie komputerowym, co mialbym zrobic? :-P
Nie bardzo sie znam na sprzecie komputerowym, co mialbym zrobic? :-P