Forum dyskusyjne
8 marca 2009, 13:48 [cytuj]
Zdjęcie z nie moje ale wygląda identycznie jak moje maleństwo
Zdjęcie z nie moje ale wygląda identycznie jak moje maleństwo:)
8 marca 2009, 18:23 [cytuj]
Bardzo fajny pajaczek . Jak dorwie aparat to zrobie fotke mojemu bulikowi ;-)
Bardzo fajny pajaczek . Jak dorwie aparat to zrobie fotke mojemu bulikowi ;-)
8 marca 2009, 18:48 [cytuj]
Słyszałem, że w Marcinkowicach w tajemniczych okolicznościach znikają psy i koty... Maczuga czym go karmisz? 8-)
Słyszałem, że w Marcinkowicach w tajemniczych okolicznościach znikają psy i koty... Maczuga czym go karmisz? 8-)
8 marca 2009, 19:01 [cytuj]
bleeeee ... :-P
Ja miałam kiedyś psa - ratlerek o imieniu Jackson, to moje kochane słoneczko bylo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jak znajdę gdzieś jego zdjęcie to wrzuce :-)
bleeeee ... :-P
Ja miałam kiedyś psa - ratlerek o imieniu Jackson, to moje kochane słoneczko bylo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jak znajdę gdzieś jego zdjęcie to wrzuce :-)
8 marca 2009, 19:12 [cytuj]
Karmie go karaluchami, taki jeden duży za 4zł z zoologicznego wystarcza mu na miesiąc. Na razie jest za mały ale jeśli urośnie i okaże się samiczką to będę dawał mu myszy. Mam jeszcze 2 inne ale są jeszcze malutkie. Na początku miałem ich 11 niestety 2 zginęły śmiercią tragiczną a resztę sprzedałem.
Karmie go karaluchami, taki jeden duży za 4zł z zoologicznego wystarcza mu na miesiąc. Na razie jest za mały ale jeśli urośnie i okaże się samiczką to będę dawał mu myszy. Mam jeszcze 2 inne ale są jeszcze malutkie. Na początku miałem ich 11 niestety 2 zginęły śmiercią tragiczną a resztę sprzedałem.
8 marca 2009, 20:30 [cytuj]
Wikipedia
"Ptasznik czerwononogi (Brachypelma boehmei) - ptasznik naziemny, zamieszkujący meksykańskie dżungle.Dość duży ptasznik, samica dorasta do 7-8 cm "ciała" (rozmiary ptaszników zwyczajowo podaje się jako długość od początku szczękoczułek do końca odwłoka, zważywszy na problemy z dokładnym wyznaczeniem długości odnóży), samiec jest nieco mniejszy, osiąga do 6 cm.
Gatunek dość długowieczny, samice dożywają do 20 lat.
Dość spokojny, niezbyt szybki ptasznik. Zaniepokojony wyczesuje włoski parzące z odwłoka. Jad nie stanowi zagrożenia dla człowieka."
Wikipedia
"Ptasznik czerwononogi (Brachypelma boehmei) - ptasznik naziemny, zamieszkujący meksykańskie dżungle.Dość duży ptasznik, samica dorasta do 7-8 cm "ciała" (rozmiary ptaszników zwyczajowo podaje się jako długość od początku szczękoczułek do końca odwłoka, zważywszy na problemy z dokładnym wyznaczeniem długości odnóży), samiec jest nieco mniejszy, osiąga do 6 cm.
Gatunek dość długowieczny, samice dożywają do 20 lat.
Dość spokojny, niezbyt szybki ptasznik. Zaniepokojony wyczesuje włoski parzące z odwłoka. Jad nie stanowi zagrożenia dla człowieka."
8 marca 2009, 21:52 [cytuj]
No Maczuga fajne "zyjątko". Ja osobiście to się boję i brzydzę takich stworków ale za to mam fajnego psiaka kundelka o ksywce "Kartofelka" :mrgreen:
No Maczuga fajne "zyjątko". Ja osobiście to się boję i brzydzę takich stworków:) ale za to mam fajnego psiaka kundelka o ksywce "Kartofelka" :mrgreen:
9 marca 2009, 13:47 [cytuj]
Jakos nie przepadam za takimi zwierzakami. Ani tego nie poglaskasz, ani to ladne zeby sobie popatrzec (jak rybki np.), jak dotkniesz to cie upieprzy itp... Kupa radosci :mrgreen:
Jakos nie przepadam za takimi zwierzakami. Ani tego nie poglaskasz, ani to ladne zeby sobie popatrzec (jak rybki np.), jak dotkniesz to cie upieprzy itp... Kupa radosci :mrgreen:
9 marca 2009, 13:54 [cytuj]
Ale za to jaki musi być ubaw jak takie coś ucieknie z terrarium :mrgreen:
Ale za to jaki musi być ubaw jak takie coś ucieknie z terrarium :mrgreen:
9 marca 2009, 17:50 [cytuj]
Jak to nie pogłaskasz?Mój Omen jest łagodny jak baranek. Jest piękny i ciekawie obserwuje się to co porabia sobie w terrarium. Raz mi uciekł duży pająk skapnąłem się po 3 dniach ze go nie ma. na szczęscie pierwsze podejrzane miejsce (kanapa na korytarzu) okazało się jego nowym domemA co do rybek to kiedys miałem niestety mój siostrzeniec mi wszystkie zabił. Chciałem założyć od nowa ale za dużo kasy to kosztuje.
Jak to nie pogłaskasz?Mój Omen jest łagodny jak baranek. Jest piękny i ciekawie obserwuje się to co porabia sobie w terrarium. Raz mi uciekł duży pająk skapnąłem się po 3 dniach ze go nie ma. na szczęscie pierwsze podejrzane miejsce (kanapa na korytarzu) okazało się jego nowym domem:PA co do rybek to kiedys miałem niestety mój siostrzeniec mi wszystkie zabił. Chciałem założyć od nowa ale za dużo kasy to kosztuje.
9 marca 2009, 18:08 [cytuj]
"Kali" powiedział/a:
Ani tego nie poglaskasz, ani to ladne zeby sobie popatrzec (jak rybki np.),
rybek też nie pogłaskasz :-P
"Maczuga" powiedział/a:
Mój Omen
jakie oryginalne imię :-P :mrgreen:
a tutaj mały bandyta,którym czasem musze sie zająć :lol: :-P
[url]img15.imageshack.us/my.php?image=dscn3713f.jpg[/url]
ogólnie psy rasy York są najgłupsze i wredne :shock:
rybek też nie pogłaskasz :-P
[quote="Maczuga"]Mój Omen
9 marca 2009, 18:11 [cytuj]
Fajny piesek, tylko zdaje mi się, że trzeba mu wiele czasu poświęcić :-P
Ja miałem psa (jakaś mieszana rasa taki wilczurek) do końca 2005 roku, potem niestety w trakcie walki z chorobą trzeba było go uśmiercić.. Miałem też rybki - jednak popadały wszystkie i odpłynęły... przez wc..
Fajny piesek, tylko zdaje mi się, że trzeba mu wiele czasu poświęcić :-P
Ja miałem psa (jakaś mieszana rasa:P taki wilczurek) do końca 2005 roku, potem niestety w trakcie walki z chorobą trzeba było go uśmiercić.. Miałem też rybki - jednak popadały wszystkie i odpłynęły... przez wc..
9 marca 2009, 18:31 [cytuj]
"zizu" powiedział/a:
Fajny piesek, tylko zdaje mi się, że trzeba mu wiele czasu poświęcić
Z tego co wiem to on był już wcześniej u jakiejś rodziny i tam były małe dzieci,ktire strasznie go męczyły itp ... dlatego teraz z niego taki dzikus i nie lubi dzieci ...
Z tego co wiem to on był już wcześniej u jakiejś rodziny i tam były małe dzieci,ktire strasznie go męczyły itp ... dlatego teraz z niego taki dzikus i nie lubi dzieci ...
9 marca 2009, 19:06 [cytuj]
Kasia fajny piesek. Moja siostra ma shih-tzu wabi się Ptyś i jest zaj...
Ja miałem Wyżła niemieckiego wabił się Pluto niestety rok temu zdechł w niewyjaśnionych okolicznościach Miał 13 lat i mimo swojego wieku był w doskonałej kondycji.
Kasia fajny piesek. Moja siostra ma shih-tzu wabi się Ptyś i jest zaj...:)
Ja miałem Wyżła niemieckiego wabił się Pluto niestety rok temu zdechł w niewyjaśnionych okolicznościach:( Miał 13 lat i mimo swojego wieku był w doskonałej kondycji.
9 marca 2009, 19:11 [cytuj]
"Kasia" powiedział/a:
ogólnie psy rasy York są najgłupsze i wredne
Nienawidzę, niecierpię. Miejsce każdego takiego psa jest w Katedrze Fizjologii Zwierząt jako materiał do badań.
Nienawidzę, niecierpię. Miejsce każdego takiego psa jest w Katedrze Fizjologii Zwierząt jako materiał do badań.
9 marca 2009, 19:18 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
Albo w torebce ... :shock: :lol: nie rozumiem jak można psa do torebki wsadzać :shock:
"Maczuga" powiedział/a:
Miał 13 lat i mimo swojego wieku był w doskonałej kondycji.
Mój ratlerek też żył 13 lat, ale chorował pod koniec :roll:
Albo w torebce ... :shock: :lol: nie rozumiem jak można psa do torebki wsadzać :shock:
[quote="Maczuga"]Miał 13 lat i mimo swojego wieku był w doskonałej kondycji.
9 marca 2009, 22:03 [cytuj]
Mailo, lat 15. Lubi gumowe kurczaki i spanie ;-) Ostatnio zrobił się strasznie leniwy i zaczął symulować choroby np udaje, że go łapa boli i kuleje, a po chwili biegnie jak szalony jeśli krzyknie się "Mailo kosteczka!". Musiałem go też przechrzcić, bo udawał, że jest głuchy i przestał reagować na swoje imię, więc go przechytrzyłem i od tej pory mówię na niego "Masz" albo "Chodź masz", bo to jedyne słowa na które reaguje :-D Podobno psy na starość lubią jak im się poświęca dużo uwagi więc pewnie stąd te głupie zachowania ;-)
i262.photobucket.com/albums/ii91/qbar85/dss.jpg" alt="i262.photobucket.com/albums/ii91/qbar85/dss.jpg" width="98%">
A ta straszliwa bestia na dole to Gustaw, pies mojej kuzynki. To najwredniejsze stworzenie jakie w życiu spotkałem. Kochał gryźć wszystko i wszystkich... dopóki 3 lata temu nie spotkał na swojej drodze psa który kochał to jeszcze bardziej :mrgreen:
i262.photobucket.com/albums/ii91/qbar85/eqwqwqw.jpg" alt="i262.photobucket.com/albums/ii91/qbar85/eqwqwqw.jpg" width="98%">
Mailo, lat 15. Lubi gumowe kurczaki i spanie ;-) Ostatnio zrobił się strasznie leniwy i zaczął symulować choroby np udaje, że go łapa boli i kuleje, a po chwili biegnie jak szalony jeśli krzyknie się "Mailo kosteczka!". Musiałem go też przechrzcić, bo udawał, że jest głuchy i przestał reagować na swoje imię, więc go przechytrzyłem i od tej pory mówię na niego "Masz" albo "Chodź masz", bo to jedyne słowa na które reaguje :-D Podobno psy na starość lubią jak im się poświęca dużo uwagi więc pewnie stąd te głupie zachowania ;-)
[img]http://i262.photobucket.com/albums/ii91/qbar85/dss.jpg[/img]
A ta straszliwa bestia na dole to Gustaw, pies mojej kuzynki. To najwredniejsze stworzenie jakie w życiu spotkałem. Kochał gryźć wszystko i wszystkich... dopóki 3 lata temu nie spotkał na swojej drodze psa który kochał to jeszcze bardziej :mrgreen:
[img]http://i262.photobucket.com/albums/ii91/qbar85/eqwqwqw.jpg[/img]
9 marca 2009, 22:12 [cytuj]
Gustaw wygląda jak Fred pies mojego znajomego który potrafi chodzić na przednich łapach .
Gustaw wygląda jak Fred pies mojego znajomego który potrafi chodzić na przednich łapach .
9 marca 2009, 22:31 [cytuj]
"qbar85" powiedział/a:
Kochał gryźć wszystko i wszystkich...
Ten York, którego już przedstawiłam ma tak samo tylko, że on uwielbia gryźć tylko ... MNIE, a najlepiej z zaskoczenia :shock: :evil: :-P ale kiedyś się doigra 8-)
A Gustaw jest uroczy :mrgreen:
Ten York, którego już przedstawiłam ma tak samo tylko, że on uwielbia gryźć tylko ... MNIE, a najlepiej z zaskoczenia :shock: :evil: :-P ale kiedyś się doigra 8-)
A Gustaw jest uroczy :mrgreen:
9 marca 2009, 22:58 [cytuj]
"Kasia" powiedział/a:
Ten York, którego już przedstawiłam ma tak samo tylko, że on uwielbia gryźć tylko ... MNIE, a najlepiej z zaskoczenia ale kiedyś się doigra
Może byłaś dla niego niemiała albo coś mu kiedyś zrobiłaś :-P
"Kasia" powiedział/a:
A Gustaw jest uroczy
Wcale nie! To nawet nie jest pies tylko jakiś szczur albo świnka morska...Takie coś powinno się trzymać w jakimś akwarium, a nie w budzie :mrgreen: No dobra, może na tym zdjęciu wygląda milutko, ale to pewnie dlatego, że to ja jestem autorem tej fotki :mrgreen:
Może byłaś dla niego niemiała albo coś mu kiedyś zrobiłaś :-P
[quote="Kasia"]A Gustaw jest uroczy