Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  7  8  9  10  11    >  >>  >|
29 lipca 2009, 11:25 [cytuj]
"Maczuga" powiedział/a:
T-Mac chyba by się nie ucieszył:)
No pewnie nie, wystarczy mu Kuba w BVB i Gortat w Orlando :lol:

Jednak według mnie Ferrari odpada, mają dobry skład, więc po co szukać dziury w całym. Massa i tak prędzej czy później wróci na tor, no chyba, że Kimi odejdzie...
No pewnie nie, wystarczy mu Kuba w BVB i Gortat w Orlando :lol:

Jednak według mnie Ferrari odpada, mają dobry skład, więc po co szukać dziury w całym. Massa i tak prędzej czy później wróci na tor, no chyba, że Kimi odejdzie...
29 lipca 2009, 11:42 [cytuj]
Ale przecież zespół BMW będzie zmuszony teraz Robertowi zapłacić niezłe odszkodowanie za zerwanie kontraktu ;P
Chociaż nie wiem jak to tam "działa".
Dobrze będzie jak Kubica pojedzie w ogóle w kolejnym sezonie F1!
Ale przecież zespół BMW będzie zmuszony teraz Robertowi zapłacić niezłe odszkodowanie za zerwanie kontraktu ;P
Chociaż nie wiem jak to tam "działa".
Dobrze będzie jak Kubica pojedzie w ogóle w kolejnym sezonie F1!
29 lipca 2009, 13:07 [cytuj]
Jakoś bym zniósł Roberta w Ferrari ale wiadomo, co by się działo. Wielu z haterów SF staliby się raptem wielkimi fanami tego teamu. Media ogarnęłaby podnieta, a jak media się podniecają to jest KUPA, a nie sukcesy... :-|

Podejrzewam, że wycofanie się BMW z F1 przyspieszy tylko decyzję Kubicy o ściganiu się w WRC. Raikkonen już okazjonalnie ściga się w tych rajdach (w nadchodzący weekend pojedzie w Rajdzie Finlandii) i być może w następnym sezonie na dobre tam zagości...

Tak więc jeśli chodzi o skład Ferrari to w następnym sezonie może być wolne miejsce po Finie (niestety!). Ale tutaj bliżej raczej będzie Alonso i Vettelowi niż Robertowi...

Jeśli Kubica zostanie w F1 to typuję go do Williamsa (w miejsce Rosberga), Renault (w miejsce "Pirueta" lub Alonso, jeśli ten faktycznie wylądowałby w Ferrari) lub któregoś z nowych teamów... :roll:
Jakoś bym zniósł Roberta w Ferrari ale wiadomo, co by się działo. Wielu z haterów SF staliby się raptem wielkimi fanami tego teamu. Media ogarnęłaby podnieta, a jak media się podniecają to jest KUPA, a nie sukcesy... :-|

Podejrzewam, że wycofanie się BMW z F1 przyspieszy tylko decyzję Kubicy o ściganiu się w WRC. Raikkonen już okazjonalnie ściga się w tych rajdach (w nadchodzący weekend pojedzie w Rajdzie Finlandii) i być może w następnym sezonie na dobre tam zagości...

Tak więc jeśli chodzi o skład Ferrari to w następnym sezonie może być wolne miejsce po Finie (niestety!). Ale tutaj bliżej raczej będzie Alonso i Vettelowi niż Robertowi...

Jeśli Kubica zostanie w F1 to typuję go do Williamsa (w miejsce Rosberga), Renault (w miejsce "Pirueta" lub Alonso, jeśli ten faktycznie wylądowałby w Ferrari) lub któregoś z nowych teamów... :roll:
29 lipca 2009, 20:24 [cytuj]
Ja tez uwazam,ze w Ferrari szans nie ma Massa i Kimi maja pewne kontrakty ma mastepny sezon,a do tego czasu sie wyleczy.Moj idol Schumi wraca do do F1 i juz ostrze sobie zeby na GP.Choc Ferrari nie ma najmocniejszego auta,ale chyba dobra opcje wybrali.
Ja tez uwazam,ze w Ferrari szans nie ma Massa i Kimi maja pewne kontrakty ma mastepny sezon,a do tego czasu sie wyleczy.Moj idol Schumi wraca do do F1 i juz ostrze sobie zeby na GP.Choc Ferrari nie ma najmocniejszego auta,ale chyba dobra opcje wybrali.
29 lipca 2009, 20:51 [cytuj]
A Barichello przypadkiem nie odchodzi po sezonie? Jeśli tak to Brawn byłby dla niego niezłą opcją.
A Barichello przypadkiem nie odchodzi po sezonie? Jeśli tak to Brawn byłby dla niego niezłą opcją.
29 lipca 2009, 20:54 [cytuj]
Odchodzi,tyle ze w nastepnym sezonie Brawn pewnie juz takim dominatorem nie bedzie,bo czolowka McLaren,.Ferrari i inne zrobia postep.Ale na pewno zla opcja nie bedzie.
Odchodzi,tyle ze w nastepnym sezonie Brawn pewnie juz takim dominatorem nie bedzie,bo czolowka McLaren,.Ferrari i inne zrobia postep.Ale na pewno zla opcja nie bedzie.
29 lipca 2009, 21:05 [cytuj]
"adiś30" powiedział/a:
,tyle ze w nastepnym sezonie Brawn pewnie juz takim dominatorem nie bedzie
O tym samym pomyślałem. W tym sezonie, Brawn miał dużą przewagę dzięki podwójnym dyfuzorom, w przyszłym sezonie najlepsze teamy raczej nie dadzą zrobić z siebie pośmiewiska tak jak w tym. Poza tym i tak w tym sezonie Ferrari i McLaren powoli doganiają czołówkę ;-)
O tym samym pomyślałem. W tym sezonie, Brawn miał dużą przewagę dzięki podwójnym dyfuzorom, w przyszłym sezonie najlepsze teamy raczej nie dadzą zrobić z siebie pośmiewiska tak jak w tym. Poza tym i tak w tym sezonie Ferrari i McLaren powoli doganiają czołówkę ;-)
29 lipca 2009, 21:09 [cytuj]
Brawn ma zadyszke,Lewis wygral,3 z rzedu podium dla Ferrari,sadze ze gsyby nie wypadek Massy kto wie czy on by nie wygral,bo ostatnio jest szybszy od Kimiego.Na roberta w Ferrari bym nie liczyl,pogloski o przenosinach Kimiego do Rajdow to zwykle ploty dziennikarskie,a Massa czuje sie coraz lepiej i w nastepnym sezonie bedzie jezdzil.Raczej za Piqeta w Renault,ewentualnie w ktoryms z nowych zespolow, lub wlasnie w Brawn zamiast Rubensa.
Brawn ma zadyszke,Lewis wygral,3 z rzedu podium dla Ferrari,sadze ze gsyby nie wypadek Massy kto wie czy on by nie wygral,bo ostatnio jest szybszy od Kimiego.Na roberta w Ferrari bym nie liczyl,pogloski o przenosinach Kimiego do Rajdow to zwykle ploty dziennikarskie,a Massa czuje sie coraz lepiej i w nastepnym sezonie bedzie jezdzil.Raczej za Piqeta w Renault,ewentualnie w ktoryms z nowych zespolow, lub wlasnie w Brawn zamiast Rubensa.
29 lipca 2009, 21:15 [cytuj]
"adiś30" powiedział/a:
,pogloski o przenosinach Kimiego do Rajdow to zwykle ploty dziennikarskie
I właśnie to nie jest do końca prawda. Z tego co słyszałem to Kimi zdecydowanie bardziej wolałby jeździć w WRC niż w F1 i co mnie zdziwiło, marzeniem Kubicy także nie było jeżdżenie w Formule 1. Zanim dostał się do F1 wszyscy dziennikarze pisali: "to jest spełnienie marzeń Roberta", a jakoś pod koniec poprzedniego sezonu usłyszałem na Polsacie z ust Kubicy coś w tym stylu:"F1 jest tylko przystankiem w mojej karierze".Od tej pory nie wierzę do końca w żadne słowo napisane przez polskiego dziennikarza ;-)
I właśnie to nie jest do końca prawda. Z tego co słyszałem to Kimi zdecydowanie bardziej wolałby jeździć w WRC niż w F1 i co mnie zdziwiło, marzeniem Kubicy także nie było jeżdżenie w Formule 1. Zanim dostał się do F1 wszyscy dziennikarze pisali: "to jest spełnienie marzeń Roberta", a jakoś pod koniec poprzedniego sezonu usłyszałem na Polsacie z ust Kubicy coś w tym stylu:"F1 jest tylko przystankiem w mojej karierze".Od tej pory nie wierzę do końca w żadne słowo napisane przez polskiego dziennikarza ;-)
29 lipca 2009, 21:23 [cytuj]
Al nie wierze ze przeniesie sie do rajdow,tak okazjonalnie czasami wystartuje Kimi,podobnie jak nie wierze ze Loeb przejdzie do f1.To sa profesjonalisci,ktorzy znaja sie na tym co robia.Maja nwyki z F1 ktore w rajdach im nie zaprocentuja,bo dwie dyscypliny ale roznia sie od siebie diametralnie.Kierowcy F 1 daja sobie rade na torach np WTCC,czy innych seriach,ale rajdy dla nich to kosmos.I odwrotnie,jak ktos mi gada ze Loeb zawojowal by F 1 bo mial dobre wyniki na testach to smiac mi sie chce,testy testami a wyscig wyscigiem.Po tylu latach scigania nie sa wstanie uczyc sie prawie od poczatku.Jeszcze jakis mlody kierowca jak np Robert moze dal by sobie rade w rajdach,bo ma wiele lat kariery przed soba,ale nie Kimi okolo 30 i loeb prawie 35 lat.
Al nie wierze ze przeniesie sie do rajdow,tak okazjonalnie czasami wystartuje Kimi,podobnie jak nie wierze ze Loeb przejdzie do f1.To sa profesjonalisci,ktorzy znaja sie na tym co robia.Maja nwyki z F1 ktore w rajdach im nie zaprocentuja,bo dwie dyscypliny ale roznia sie od siebie diametralnie.Kierowcy F 1 daja sobie rade na torach np WTCC,czy innych seriach,ale rajdy dla nich to kosmos.I odwrotnie,jak ktos mi gada ze Loeb zawojowal by F 1 bo mial dobre wyniki na testach to smiac mi sie chce,testy testami a wyscig wyscigiem.Po tylu latach scigania nie sa wstanie uczyc sie prawie od poczatku.Jeszcze jakis mlody kierowca jak np Robert moze dal by sobie rade w rajdach,bo ma wiele lat kariery przed soba,ale nie Kimi okolo 30 i loeb prawie 35 lat.
28 września 2009, 14:06 [cytuj]
Kubika już jedną nogą w Renault. Moim skromnym zdaniem w tym teamie o mistrza raczej nie powalczy, natomiast fachowcy twierdzą, że to bardzo dobre rozwiązanie.
Kubika już jedną nogą w Renault. Moim skromnym zdaniem w tym teamie o mistrza raczej nie powalczy, natomiast fachowcy twierdzą, że to bardzo dobre rozwiązanie.
28 września 2009, 14:49 [cytuj]
f1 to wielka loteria przed sezonem, a co tu dopiero mówić o sytuacjo z sezonu na sezon. my zwykli kibice i nawet "specjaliści" guzik wiemy na temat sytuacji w f1. jedno co wiem to to, że robert nie da sobie zrobić krzywdy przy podpisywaniu kontraktu i to że chce, aby następny sezon był lepszy niż ten obecny.
f1 to wielka loteria przed sezonem, a co tu dopiero mówić o sytuacjo z sezonu na sezon. my zwykli kibice i nawet "specjaliści" guzik wiemy na temat sytuacji w f1. jedno co wiem to to, że robert nie da sobie zrobić krzywdy przy podpisywaniu kontraktu i to że chce, aby następny sezon był lepszy niż ten obecny.
28 września 2009, 15:00 [cytuj]
Głównym problemem Renault na dzień dzisiejszy są chyba sponsorzy. ING i Mutua Madrilena ze skutkiem natychmiastowym zerwały swoje umowy z francuskim zespołem (zaraz po werdykcie Światowej Rady Sportów Motorowych w sprawie Singapuru 2008)...

Na miejscu Kubicy wybrałbym Williamsa (jeśli odejście Rosberga stałoby się faktem i ci złożyliby konkretną propozycję Polakowi)...
Głównym problemem Renault na dzień dzisiejszy są chyba sponsorzy. ING i Mutua Madrilena ze skutkiem natychmiastowym zerwały swoje umowy z francuskim zespołem (zaraz po werdykcie Światowej Rady Sportów Motorowych w sprawie Singapuru 2008)...

Na miejscu Kubicy wybrałbym Williamsa (jeśli odejście Rosberga stałoby się faktem i ci złożyliby konkretną propozycję Polakowi)...
28 września 2009, 16:34 [cytuj]
trudno powiedzieć co będzie lepsze dla kubicy. bo kto się spodziewał, że honda po fatalnym sezonie pozostawi taki świetny bolidzik, którym zaopiekowała się ekipa browna i jeszcze go ulepszyła:) trudno takie rzeczy przewidzieć. teraz u francuzów się pozmienia trochę. bolid nie jest najgorszy, więc podstawy do stworzenia dobrego wózka na przyszły sezon są:) co najważniejsze alonso w wielu wyścigach tego sezonu potrafił nim nawiązać walkę z czołówką, a moim zdaniem lepszym kierowcą od kubicy jest tylko on, więc jeżeli jest dobry kierowca to i z bolidu da się więcej wykrzesać. williams to zespół z historią i co najważniejsze zespół który lubi się ścigać i stawia na widowiskowość. tylko z nimi może być trudno, bo wydaje mi się iż świetna końcówka rubensa przyblokuje wolne miejsce w gp brown, a miejsce w mercedesie już zajął kimi, wiec ja nie widzę innego rozwiązania jak to, że narazie niko zostanie w williamsie. wydaje mi się, że kubica nie zgodzi się teraz przechodząc do takiej drużyny jak williams być kierowcą równym jakby to miało miejsce w przypadku gdyby miał zastąpić japońca i być kolegą niko. on tam juz długo jeździ i jest niezły więc nie wydaje mi się aby szefostwo chciało mu wywinąć taki numer. zupełnie inną sprawą jest to, że robert mówi, iż to będzie kontrakt na rok, a potem zobaczy się co będzie. jakby francuzi okazali się mocna ekipą to można tam zostać, a jak kubica okazałby się tylko niezły z całego zespołu to może zmienić pracodawce na kogoś lepszego, bo pokaże iż się sprawdził w dwóch teamach. też boje się zostawania w sauberze bo oni mają notoryczne problemy z dostosowaniem bolidu do opon. nie było jeszcze wyścigu w tym sezonie, aby opony spisywały się dobrze:(
trudno powiedzieć co będzie lepsze dla kubicy. bo kto się spodziewał, że honda po fatalnym sezonie pozostawi taki świetny bolidzik, którym zaopiekowała się ekipa browna i jeszcze go ulepszyła:) trudno takie rzeczy przewidzieć. teraz u francuzów się pozmienia trochę. bolid nie jest najgorszy, więc podstawy do stworzenia dobrego wózka na przyszły sezon są:) co najważniejsze alonso w wielu wyścigach tego sezonu potrafił nim nawiązać walkę z czołówką, a moim zdaniem lepszym kierowcą od kubicy jest tylko on, więc jeżeli jest dobry kierowca to i z bolidu da się więcej wykrzesać. williams to zespół z historią i co najważniejsze zespół który lubi się ścigać i stawia na widowiskowość. tylko z nimi może być trudno, bo wydaje mi się iż świetna końcówka rubensa przyblokuje wolne miejsce w gp brown, a miejsce w mercedesie już zajął kimi, wiec ja nie widzę innego rozwiązania jak to, że narazie niko zostanie w williamsie. wydaje mi się, że kubica nie zgodzi się teraz przechodząc do takiej drużyny jak williams być kierowcą równym jakby to miało miejsce w przypadku gdyby miał zastąpić japońca i być kolegą niko. on tam juz długo jeździ i jest niezły więc nie wydaje mi się aby szefostwo chciało mu wywinąć taki numer. zupełnie inną sprawą jest to, że robert mówi, iż to będzie kontrakt na rok, a potem zobaczy się co będzie. jakby francuzi okazali się mocna ekipą to można tam zostać, a jak kubica okazałby się tylko niezły z całego zespołu to może zmienić pracodawce na kogoś lepszego, bo pokaże iż się sprawdził w dwóch teamach. też boje się zostawania w sauberze bo oni mają notoryczne problemy z dostosowaniem bolidu do opon. nie było jeszcze wyścigu w tym sezonie, aby opony spisywały się dobrze:(
28 września 2009, 16:55 [cytuj]
W przyszłym tygodniu ma być wiadomo, czy znajdzie się miejsce dla Saubera (Qadbak-Sauber-Ferrari) w sezonie 2010. Na dzień dzisiejszy ktoś z nowych musiałby się wycofać i wtedy prawdopodobnie wskoczyliby na miejsce USF1, które ma jakieś problemy (chyba finansowe)...
W przyszłym tygodniu ma być wiadomo, czy znajdzie się miejsce dla Saubera (Qadbak-Sauber-Ferrari) w sezonie 2010. Na dzień dzisiejszy ktoś z nowych musiałby się wycofać i wtedy prawdopodobnie wskoczyliby na miejsce USF1, które ma jakieś problemy (chyba finansowe)...
3 października 2009, 09:42 [cytuj]
dzisiaj sauber pokazał już nie potrafię zliczyć który raz z kolei, że nie zależy im na dobrych wynikach. po kiego wała znowu czekali tyle czasu z wypuszczeniem kubicy na tor?? na co czekali?? to już dawno przestało być śmieszne:( wypuszczają bolid na twardych oponach i wiedzą, że trzeba 2/3 okrążeń, aby je doprowadzić do stanu używalności, a dają czasu na na jedno i tylko trochę na rozpoczęcie następnego. gdzie oni mają głowy pytam??:( inna sprawa, że rubens i button powinni zostać ukarani za brak wyhamowania na sektorze objętym żółtą flagą, gdzie kubica właśnie stracił możliwość kwalifikacji z powodu zastosowania się do tego przepisu.
dzisiaj sauber pokazał już nie potrafię zliczyć który raz z kolei, że nie zależy im na dobrych wynikach. po kiego wała znowu czekali tyle czasu z wypuszczeniem kubicy na tor?? na co czekali?? to już dawno przestało być śmieszne:( wypuszczają bolid na twardych oponach i wiedzą, że trzeba 2/3 okrążeń, aby je doprowadzić do stanu używalności, a dają czasu na na jedno i tylko trochę na rozpoczęcie następnego. gdzie oni mają głowy pytam??:( inna sprawa, że rubens i button powinni zostać ukarani za brak wyhamowania na sektorze objętym żółtą flagą, gdzie kubica właśnie stracił możliwość kwalifikacji z powodu zastosowania się do tego przepisu.
3 października 2009, 12:05 [cytuj]
"mroz" powiedział/a:
inna sprawa, że rubens i button powinni zostać ukarani za brak wyhamowania na sektorze objętym żółtą flagą, gdzie kubica właśnie stracił możliwość kwalifikacji z powodu zastosowania się do tego przepisu.
Podobno 5 kierowców znalazło się na dywaniku i mogą być ukarani... :-) Ale pewnie sędziowie machną ręką i nic nie zrobią, żeby Brawnowi GP nie stawać na drodze do mistrzowskiego tytułu... :roll:
Podobno 5 kierowców znalazło się na dywaniku i mogą być ukarani... :-) Ale pewnie sędziowie machną ręką i nic nie zrobią, żeby Brawnowi GP nie stawać na drodze do mistrzowskiego tytułu... :roll:
3 października 2009, 13:05 [cytuj]
tak to wygląda teraz:

1. Vettel Red Bull-Renault
2. Trulli Toyota
3. Hamilton McLaren-Mercedes
4. Heidfeld BMW-Sauber
5. Raikkonen Ferrari
6. Rosberg Williams-Toyota
7. Kubica BMW-Sauber
8. Sutil Force India-Mercedes *
9. Barrichello Brawn-Mercedes *
10. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari
11. Button Brawn-Mercedes *
12. Fisichella Ferrari
13. Kovalainen McLaren-Mercedes **
14. Buemi Toro Rosso-Ferrari *
15. Nakajima Williams-Toyota
16. Grosjean Renault
17. Alonso Renault *
18. Liuzzi Force India-Mercedes **
19. Glock Toyota ***
20. Webber Red Bull-Renault ***
tak to wygląda teraz:

1. Vettel Red Bull-Renault
2. Trulli Toyota
3. Hamilton McLaren-Mercedes
4. Heidfeld BMW-Sauber
5. Raikkonen Ferrari
6. Rosberg Williams-Toyota
7. Kubica BMW-Sauber
8. Sutil Force India-Mercedes *
9. Barrichello Brawn-Mercedes *
10. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari
11. Button Brawn-Mercedes *
12. Fisichella Ferrari
13. Kovalainen McLaren-Mercedes **
14. Buemi Toro Rosso-Ferrari *
15. Nakajima Williams-Toyota
16. Grosjean Renault
17. Alonso Renault *
18. Liuzzi Force India-Mercedes **
19. Glock Toyota ***
20. Webber Red Bull-Renault ***
3 października 2009, 17:57 [cytuj]
Fajnie, że jednak kary się posypały...

Liczę na podium dla Kimiego... :-) A "Fisico" mógłby chociaż o ósmą lokatę powalczyć i ten pierwszy punkcik zainkasować...
Fajnie, że jednak kary się posypały...

Liczę na podium dla Kimiego... :-) A "Fisico" mógłby chociaż o ósmą lokatę powalczyć i ten pierwszy punkcik zainkasować...
4 października 2009, 15:12 [cytuj]
plotki ploteczki mówią, że kubica może równie dobrze jak do renault trafić do gp brown. button ma kontrakt tylko do końca sezonu i kłóci się o kasę z rosem brownem. ros widzi, że w tym pierwszym miejscu button większą rolę odegrał dyfuzor w początku sezonu niż umiejętności buttona. kubica jest bardzo tajemniczy. wspomina, że chce iść tam gdzie będzie pewien, iż dostanie dobry bolid. w brownie tego może się spodziewać. mówi się też o odejściu rubensa. może być tak, że brown będzie miało dwóch nowych kierowców. oby znalazło się tam miejsce dla kubicy:D polska firma Henri Lloyd która jest jednym ze sponsorów gp brown na pewno by się ucieszyła;)
plotki ploteczki mówią, że kubica może równie dobrze jak do renault trafić do gp brown. button ma kontrakt tylko do końca sezonu i kłóci się o kasę z rosem brownem. ros widzi, że w tym pierwszym miejscu button większą rolę odegrał dyfuzor w początku sezonu niż umiejętności buttona. kubica jest bardzo tajemniczy. wspomina, że chce iść tam gdzie będzie pewien, iż dostanie dobry bolid. w brownie tego może się spodziewać. mówi się też o odejściu rubensa. może być tak, że brown będzie miało dwóch nowych kierowców. oby znalazło się tam miejsce dla kubicy:D polska firma Henri Lloyd która jest jednym ze sponsorów gp brown na pewno by się ucieszyła;)
|<  <<  <  7  8  9  10  11    >  >>  >|

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 10 8 2 0 26
2. RB Lipsk 10 6 3 1 21
3. Eintracht Frankfurt 10 6 2 2 20
4. Bayer Leverkusen 10 4 5 1 17
5. SC Freiburg 10 5 2 3 17
6. Union Berlin 10 4 4 2 16
7. Borussia Dortmund 10 5 1 4 16
8. Werder Brema 10 4 3 3 15
9. Borussia Mönchengladbach 10 4 2 4 14
10. FSV Mainz 10 3 4 3 13
11. VfB Stuttgart 10 3 4 3 13
12. VfL Wolfsburg 10 3 3 4 12
13. FC Augsburg 10 3 3 4 12
14. 1. FC Heidenheim 10 3 1 6 10
15. TSG 1899 Hoffenheim 10 2 3 5 9
16. FC St. Pauli 10 2 2 6 8
17. Holstein Kiel 10 1 2 7 5
18. VfL Bochum 10 0 2 8 2
cała tabela
shoutbox
Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:29

A to, że nie potrafimy wychodzić spod pressingu jak zakłada go potężny Augbsurg wynika z faktu, że zawodnicy którzy zawodowo graja w piłkę nie mają ochoty pokazać się do gry tylko stoją schowani za przeciwnikiem i efekt jest taki, że kolega albo posyła lagę do przodu albo wkopuje drugiego na minę.

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 20:28

Dziwne, że część osób tutaj latem wychwalała transfery, głównie odchudzenie kadry, a teraz Ci sami krytykują zarząd za brak transferów latem. Mamy co mamy i jakby wszyscy grali na jednym dobrym poziomie to byśmy teraz byli 2 punkty za Bayernem, albo nawet przed. Teraz to ketchup po frytkach został i możemy czekac na następny sezon....

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:25

*co do

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:25

A co Malena ile razy mamy Ci to pisać, że on sam chce odejść z tej drużyny ja nie wiem ile razy można Ci to tłumaczyć

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:24

Rebe uwielbiam te dwoje docinki, Po pierwsze jakbyś raczył zauważyć to za pułapki ofsajdowe odpowiedzialna jest cała linia defensywna Barcelony bo w idealnym momencie WSZYSCY wychodzą do przodu a po drugie Flick ( oczywiście jeśli twój tęgi umysł zna to słowo) WYMASTEROWAŁ technikę pułapki ofsajdowej.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 19:25

Tak, i to popieranie sprzedaży Malena...przecież za te pieniądze na pewno się wzmocnimy w zimie, NA PEWNO.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 19:22

Nasz problem ewidentnie tkwi w tym, że nie potrafimy grać z zespołami broniącymi się i agresywnie presującymi, i jest to w 100% wina trenera i sztabu. Piłkarzy mamy niezłych, bo potrailismy dominować Real czy wygrać z Lipskiem. Problem jest też w motywacji, mentalności i koncentracji. To jest domena trenera i on jest za to odpowiedzialny.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 19:20

Nie wiem jak zawodowi piłkarze Realu mogli się 12 razy dawać łapać na pułapki ofsajdowe zakładane przez 17-letniego Cubarsiego.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 14:21

Nie wiem jak zawodowi piłkarze mogą mieć problem z wychodzeniem spod pressingu a w BVB ten problem trwa od kilku lat

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 14:20

Za formę zawodników i ich przygotowanie do sezonu odpowiada Sahin i jego sztab a skoro ponad połowa drużyny gra przeciętnie to znaczy, że słabo przygotował drużynę do sezonu i nie wdrożył żadnej taktyki oprócz bezsensownego klepania

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 14:11

Nie wiem ja nikogo nie zwalniam ale zespół nie potrafi utrzymać stabilności w grze potrafią zagrać fenomenalny mecz lub tylko połowę ale nie potrafią utrzymać jednego stabilnego poziomu możemy wygrać z zespołem z topu a za 3 dni przegrywamy z jakimiś outsiderami

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:34

Lewy obrońca i śpd to powinny być priorytety bo jak widzę Ryersona na lewej i Sabitzera w środku pola to mam drgawki

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:33

Zamiast uzupełnić kadrę w lato na 100% to woleli liczyć cent do centa, a teraz nagle się obudzili że trzeba wzmocnić zespół

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:31

Niesamowita jest logika ludzi odpowiedzialnych za ten klub

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:31

Każdy z nas po okienku letnim doskonale wiedział że w zimę będzie łatanie dziur ale te tumany z zarządu zamiast zostawić Rothe to woleli go oddać za 5 mln po to by teraz ogarniać nowego zawodnika

wola
wola Wczoraj, 13:05

To, że będzie nam brakowało takich graczy, bylo już pewne w letnim oknie transferowym

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 12:14

Obawiam się że tak to będzie

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 12:13

Jeśli sprzedają Malena za 30 to na transfery przeznaczą 10 czyli 2 wypożyczenia bez opcji wykupu

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 1 dni temu, 2024-11-12

Za 30 mln to my nie poszalejemy bo żeby realnie wzmocnić zespół to tyle plus minus musi nas kosztować jeden zawodnik

wola
wola 1 dni temu, 2024-11-12

BVB potrzebuje pilnie LO SO 6

wola
wola 1 dni temu, 2024-11-12

Może już jest ktoś chętny

FilipSantana
FilipSantana 1 dni temu, 2024-11-12

Nie było chętnych latem za tyle więc nie będzie chętnych w styczniu dlatego nie dziwie się że obniżyli cenę za gościa który nie dowozi a do tego sam chce odejść

Wojtyła z Dortmundu

Klub z PL na luzie zapłaciłby z 40 mln

Wojtyła z Dortmundu

W Dortmundzie jak zwykle wyprzedaż musi być

Wojtyła z Dortmundu

Według Bilda BVB jest gotowa sprzedać Malena w styczniu za 25-30 mln euro

Wojtyła z Dortmundu

Postawienie na Sahina kosztem De Zerbiego to był debilizm jakich mało i z tego nie da się wytłumaczyć

Wojtyła z Dortmundu

Pelna zgoda z tym co napisałeś

Wojtyła z Dortmundu

Osa As miałeś tyle języków do wyboru a wybrałeś język faktów

Osa As
Osa As 1 dni temu, 2024-11-12

Byłoby przeciwwagą dla obecnych działań. Jak widać bycie wcześniej związanym z BVB nie gwarantuje ani sukcesów, ani nawet utrzymania się w topie. A już na pewno poleganie na ludziach pokroju Sammera czy Sahina. Ktoś kto był wcześniej kierownikiem sieci sklepów X może równie dobrze sprawdzić się w sieci Y. To poleganie na swoich jest po prostu kolejnym dziwnym wymysłem wiadomo kogo, a już stawianie tego ponad doświadczenie, wiedzę i umiejętności to jawna niegospodarność i nepotyzm.

Wojtyła z Dortmundu

Tuchel wyleciał za to że nie był posłuszny i skrytykował sposób rządzenia klubem

statystyki
Użytkownicy online: mixdx
Gości online: 27
Zarejestrowanych użytkowników: 10200
Ostatnio zarejestrowany: Gabson
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem