Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  11  12  13  14  15  
18 marca 2013, 17:58 [cytuj]
Może niech Kubica spróbuje sił w WRC. Z chęcią bym go tam zobaczył i moim zdaniem F1 jest zawładnięta przez pieniądze i to one wygrywają. Podstawa to samochody a kierowcy to prawie dodatki...

W WRC liczą się umiejętności kierowcy
Może niech Kubica spróbuje sił w WRC. Z chęcią bym go tam zobaczył i moim zdaniem F1 jest zawładnięta przez pieniądze i to one wygrywają. Podstawa to samochody a kierowcy to prawie dodatki...

W WRC liczą się umiejętności kierowcy
18 marca 2013, 19:13 [cytuj]
Również zawsze będę kibicował Robertowi, ale każdego ranka podczas jego rajdów będę szybko sprawdzał Live Timing, czy ukończył dany odcinek lub nie pojawił się na mecie... Cały czas mam ten feralny dzień 6 lutego 2011 roku przed oczami :roll: O wiele spokojniej czułbym się, gdyby startował nawet w DTM - tor to jednak większe bezpieczeństwo, niż wąskie uliczki.
Również zawsze będę kibicował Robertowi, ale każdego ranka podczas jego rajdów będę szybko sprawdzał Live Timing, czy ukończył dany odcinek lub nie pojawił się na mecie... Cały czas mam ten feralny dzień 6 lutego 2011 roku przed oczami :roll: O wiele spokojniej czułbym się, gdyby startował nawet w DTM - tor to jednak większe bezpieczeństwo, niż wąskie uliczki.
18 marca 2013, 23:12 [cytuj]
"Ap4cz05" powiedział/a:
Najlepsza trójka to ALO-HAM-RAI.
Taaa.. a Vettel to beztalencie...
Taaa.. a Vettel to beztalencie...
19 marca 2013, 16:53 [cytuj]
Nie uważam, że beztalencie, ale moim zdaniem nie należy do czołowej trójki. Już kilka razy pokazał, że startując z dalszej pozycji traci zimną krew i łapie jakieś kary lub powoduje kraksy. Trzeba mu przyznać, że w kwalifikacjach jest bardzo szybki, ale już od kilku lat dysponuje prawie zawsze najlepszym samochodem w stawce.
Nie uważam, że beztalencie, ale moim zdaniem nie należy do czołowej trójki. Już kilka razy pokazał, że startując z dalszej pozycji traci zimną krew i łapie jakieś kary lub powoduje kraksy. Trzeba mu przyznać, że w kwalifikacjach jest bardzo szybki, ale już od kilku lat dysponuje prawie zawsze najlepszym samochodem w stawce.
19 marca 2013, 17:03 [cytuj]
en.wikipedia.org/wiki/2012_Abu_Dhabi_Grand_Prix

Z ostatniego na 3. miejsce.
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Abu_Dhabi_Grand_Prix

Z ostatniego na 3. miejsce.
20 marca 2013, 00:05 [cytuj]
A ja uważam, że Vettel jest za dobry, dlatego go tak ciśniecie :-) .
A ja uważam, że Vettel jest za dobry, dlatego go tak ciśniecie :-) .
20 marca 2013, 11:03 [cytuj]
Lexy, Sprzyjały mu warunki :P Pamiętacie wyczyn Buttona w Kanadzie, gdzie to podczas wyścigu zajmował wszystkie pozycje i wygrał wyścig właśnie wyprzedzając Vettela, który prowadził i nie wytrzymał presji. Nie jest umiejętnością jechać z przewagą 30 sek jako pierwszy mając pusty tor przed sobą, tzn umiejętności trzeba mieć żeby zachować koncentracje, ale na prawdę Red Bull robi znakomite bolidy i umiejętności w tym bolidzie schodzą na drugi plan.
[b]Lexy[/b], Sprzyjały mu warunki :P Pamiętacie wyczyn Buttona w Kanadzie, gdzie to podczas wyścigu zajmował wszystkie pozycje i wygrał wyścig właśnie wyprzedzając Vettela, który prowadził i nie wytrzymał presji. Nie jest umiejętnością jechać z przewagą 30 sek jako pierwszy mając pusty tor przed sobą, tzn umiejętności trzeba mieć żeby zachować koncentracje, ale na prawdę Red Bull robi znakomite bolidy i umiejętności w tym bolidzie schodzą na drugi plan.
20 marca 2013, 12:02 [cytuj]
Dla mnie najlepszymi kierowcami są Kimi i Alonso ale Vettel jest młodszy i na podobnym poziomie,kto wie czy nie przeskoczy starych wyjadaczy.
Pomyśleć że Vettel był kierowcą testowym Roberta.Teraz gdzie jeden,gdzie drugi.Jak szybko może się w sporcie pozmieniać
Dla mnie najlepszymi kierowcami są Kimi i Alonso ale Vettel jest młodszy i na podobnym poziomie,kto wie czy nie przeskoczy starych wyjadaczy.
Pomyśleć że Vettel był kierowcą testowym Roberta.Teraz gdzie jeden,gdzie drugi.Jak szybko może się w sporcie pozmieniać
24 marca 2013, 12:35 [cytuj]
Komuś dzisiaj po wyścigu puściły nerwy, a Vettel okazał się jednak człowiekiem, który nie umie przegrywać.
Komuś dzisiaj po wyścigu puściły nerwy, a Vettel okazał się jednak człowiekiem, który nie umie przegrywać.
24 marca 2013, 12:59 [cytuj]
Ja tam kiedys kibicowalem Sennie,Manselowi,potem lata schumacherowi,a teraz kibicuje Ferrari i glownie Massie,natomiast Vettel to swiatowa czolowka,ktory w dobry Bolidzie Wygrywa,i zdobywa tytuly,przypuszcza ze alonso,raikkonen w jego aucie rowniez jezdzili by jak sebek.Ja go tam lubie bo jest niemcem:)
Ja tam kiedys kibicowalem Sennie,Manselowi,potem lata schumacherowi,a teraz kibicuje Ferrari i glownie Massie,natomiast Vettel to swiatowa czolowka,ktory w dobry Bolidzie Wygrywa,i zdobywa tytuly,przypuszcza ze alonso,raikkonen w jego aucie rowniez jezdzili by jak sebek.Ja go tam lubie bo jest niemcem:)
25 lutego 2014, 11:03 [cytuj]
Fatalne wieści dochodzą z Grenoble szybki.fakt.pl/dramatyczne-wiesci-w-sprawie-schumachera,artykuly,446403,1.html
Fatalne wieści dochodzą z Grenoble http://szybki.fakt.pl/dramatyczne-wiesci-w-sprawie-schumachera,artykuly,446403,1.html
14 marca 2014, 20:31 [cytuj]
Ogladam wlasnie trening z Melbourne. Nie jestem w temacie - czy ktos sie orientuje jakie zmiany konstrukcyje w tym roku wprowadzono? Odglosy jakbym ogladal wyscig kosiarek.
:shock:
Ogladam wlasnie trening z Melbourne. Nie jestem w temacie - czy ktos sie orientuje jakie zmiany konstrukcyje w tym roku wprowadzono? Odglosy jakbym ogladal wyscig kosiarek.
:shock:
14 marca 2014, 21:19 [cytuj]
youtube.com/watch?v=hFHmYFlbFn8

A propos zmian, po angielsku
http://www.youtube.com/watch?v=hFHmYFlbFn8

A propos zmian, po angielsku
14 marca 2014, 22:35 [cytuj]
Głowna zmiana to EKO silniki 1.6 V6 , plus ulepszony KERS co się nazywa ERS-K , a rożni się tym że więcej mocy w krótszym czasie jest dostarczana do kół bolidu.
Głowna zmiana to EKO silniki 1.6 V6 , plus ulepszony KERS co się nazywa ERS-K , a rożni się tym że więcej mocy w krótszym czasie jest dostarczana do kół bolidu.
14 marca 2014, 23:42 [cytuj]
Ważna informacja - Polsat przedłużył kontrakt na transmisje F1 w Polsce, ale każdy weekend Grand Prix będzie pokazywany tylko w Polsat Sport lub Polsat Sport Extra. Nie ma już kwalifikacji i wyścigu w otwartym Polsacie. Także budzik na 4 rano nastawiony i jazda :)
Ważna informacja - Polsat przedłużył kontrakt na transmisje F1 w Polsce, ale każdy weekend Grand Prix będzie pokazywany tylko w Polsat Sport lub Polsat Sport Extra. Nie ma już kwalifikacji i wyścigu w otwartym Polsacie. Także budzik na 4 rano nastawiony i jazda :)
6 stycznia 2015, 23:30 [cytuj]
wiadomosci.onet.pl/polska-doczeka-sie-toru-f1-slynny-niemiec-juz-stworzyl-koncepcje/gk2kk

Wiem, że artykuł jest stary? ale co o tym sądzicie, żeby w Polsce powstał taki kompleks?
http://wiadomosci.onet.pl/polska-doczeka-sie-toru-f1-slynny-niemiec-juz-stworzyl-koncepcje/gk2kk

Wiem, że artykuł jest stary? ale co o tym sądzicie, żeby w Polsce powstał taki kompleks?
13 marca 2015, 17:10 [cytuj]
Interesuje się ktoś jak wygląda sytuacja z prawami do transmisji w Polsce w tym sezonie?? Początek już w ten weekend a z tego co widzę na Polsacie nie planują żadnych transmisji. Już w ogóle nie będzie w Polsacie? Czy jakaś inna stacja będzie pokazywała?
Interesuje się ktoś jak wygląda sytuacja z prawami do transmisji w Polsce w tym sezonie?? Początek już w ten weekend a z tego co widzę na Polsacie nie planują żadnych transmisji. Już w ogóle nie będzie w Polsacie? Czy jakaś inna stacja będzie pokazywała?
13 marca 2015, 17:12 [cytuj]
cyrkf1.pl/transmisje-f1-w-2015-roku-w-polsce/
http://www.cyrkf1.pl/transmisje-f1-w-2015-roku-w-polsce/
6 stycznia 2016, 08:40 [cytuj]
:arrow:
:arrow:
23 lipca 2019, 21:52 [cytuj]
Pora odkopać temat :-)

Połowa sezonu już za nami, ale wszystko wydaje się być rozstrzygnięte już od paru tygodni. Mercedes jest bezkonkurencyjny, Ferrari kompromituje się niemal w każdym wyścigu, nawet na torach, gdzie dzięki przewadze silnika radzą sobie lepiej od Mercedesa. Vettel jest kompletnie rozbity, od feralnej wpadki na Hockenheim rok temu ewidentnie nie radzi sobie z presją. Coraz częściej jest objeżdżany przez swojego partnera, młokosa Charlesa Leclerca. On i Max Verstappen są jedynymi gwarantami emocji w tym sezonie. Red Bullowi przejście na silniki Hondy zrobiło na dobre, w połączeniu z perfekcyjną aerodynamiką mogą sporo namieszać w niedalekiej przyszłości.

6 zespołów środka stawki jest bardzo blisko siebie, a w ostatnich tygodniach na przód wyraźnie wysunął się McLaren. Odbili się od dna, które osiągnęli współpracując z Hondą. Rozczarowująca jest postawa Haasa, który jest szybki na pojedynczym okrążeniu, ale na dystansie wyścigu kompletnie sobie nie radzi, głównie przez niezrozumienie tegorocznych opon. Sytuacji nie poprawiają kierowcy, którzy tydzień temu przeszli samych siebie, eliminując się z rywalizacji już na pierwszym okrążeniu...

Na koniec to, co jest dla nas najważniejsze. Po 8 latach faktem stał się powrót Roberta Kubicy do fotela wyścigowego. Piękna historia niestety jest przyćmiewana przez postawę Williamsa w tym sezonie. Jest to książkowy przykład jak nie prowadzić zespołu wyścigowego. Chaos i dezorganizacja zwieńczona została fatalnym bolidem. Kierowcy Willamsa zmuszeni są okupować dwa ostatnie miejsca, z olbrzymią stratą do przedostatniego zespołu. Sam Robert przegrywa rywalizację ze swoim partnerem, utalentowanym debiutantem Georgem Russellem, nota bene juniorem Mercedesa. Na najbliższy weekend na Hockenheim Williams planuje dość spory pakiet poprawek. Nie ma co liczyć na rewolucję, gdyż strata jest zbyt duża, ale przekonamy się, czy zespół idzie w dobrym kierunku. W przyszłym sezonie zespoły będą raczej rozwijać tegoroczne konstrukcje, przygotowując się na rewolucję techniczną w 2021.
Pora odkopać temat :-)

Połowa sezonu już za nami, ale wszystko wydaje się być rozstrzygnięte już od paru tygodni. Mercedes jest bezkonkurencyjny, Ferrari kompromituje się niemal w każdym wyścigu, nawet na torach, gdzie dzięki przewadze silnika radzą sobie lepiej od Mercedesa. Vettel jest kompletnie rozbity, od feralnej wpadki na Hockenheim rok temu ewidentnie nie radzi sobie z presją. Coraz częściej jest objeżdżany przez swojego partnera, młokosa Charlesa Leclerca. On i Max Verstappen są jedynymi gwarantami emocji w tym sezonie. Red Bullowi przejście na silniki Hondy zrobiło na dobre, w połączeniu z perfekcyjną aerodynamiką mogą sporo namieszać w niedalekiej przyszłości.

6 zespołów środka stawki jest bardzo blisko siebie, a w ostatnich tygodniach na przód wyraźnie wysunął się McLaren. Odbili się od dna, które osiągnęli współpracując z Hondą. Rozczarowująca jest postawa Haasa, który jest szybki na pojedynczym okrążeniu, ale na dystansie wyścigu kompletnie sobie nie radzi, głównie przez niezrozumienie tegorocznych opon. Sytuacji nie poprawiają kierowcy, którzy tydzień temu przeszli samych siebie, eliminując się z rywalizacji już na pierwszym okrążeniu...

Na koniec to, co jest dla nas najważniejsze. Po 8 latach faktem stał się powrót Roberta Kubicy do fotela wyścigowego. Piękna historia niestety jest przyćmiewana przez postawę Williamsa w tym sezonie. Jest to książkowy przykład jak nie prowadzić zespołu wyścigowego. Chaos i dezorganizacja zwieńczona została fatalnym bolidem. Kierowcy Willamsa zmuszeni są okupować dwa ostatnie miejsca, z olbrzymią stratą do przedostatniego zespołu. Sam Robert przegrywa rywalizację ze swoim partnerem, utalentowanym debiutantem Georgem Russellem, nota bene juniorem Mercedesa. Na najbliższy weekend na Hockenheim Williams planuje dość spory pakiet poprawek. Nie ma co liczyć na rewolucję, gdyż strata jest zbyt duża, ale przekonamy się, czy zespół idzie w dobrym kierunku. W przyszłym sezonie zespoły będą raczej rozwijać tegoroczne konstrukcje, przygotowując się na rewolucję techniczną w 2021.
|<  <<  <  11  12  13  14  15  

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 10 8 2 0 26
2. RB Lipsk 10 6 3 1 21
3. Eintracht Frankfurt 10 6 2 2 20
4. Bayer Leverkusen 10 4 5 1 17
5. SC Freiburg 10 5 2 3 17
6. Union Berlin 10 4 4 2 16
7. Borussia Dortmund 10 5 1 4 16
8. Werder Brema 10 4 3 3 15
9. Borussia Mönchengladbach 10 4 2 4 14
10. FSV Mainz 10 3 4 3 13
11. VfB Stuttgart 10 3 4 3 13
12. VfL Wolfsburg 10 3 3 4 12
13. FC Augsburg 10 3 3 4 12
14. 1. FC Heidenheim 10 3 1 6 10
15. TSG 1899 Hoffenheim 10 2 3 5 9
16. FC St. Pauli 10 2 2 6 8
17. Holstein Kiel 10 1 2 7 5
18. VfL Bochum 10 0 2 8 2
cała tabela
shoutbox
Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 moment temu

Rebe Coś w tym jest. W Bundes wiedzą że piłkarsko odstają od BVB więc zostaje agresja i fizyczność. Myślę że trzeba schować ego, zmęczyć rywala i wtedy grać na pełnej z agresywnym pressingiem i kontrpressingiem.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:29

A to, że nie potrafimy wychodzić spod pressingu jak zakłada go potężny Augbsurg wynika z faktu, że zawodnicy którzy zawodowo graja w piłkę nie mają ochoty pokazać się do gry tylko stoją schowani za przeciwnikiem i efekt jest taki, że kolega albo posyła lagę do przodu albo wkopuje drugiego na minę.

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 20:28

Dziwne, że część osób tutaj latem wychwalała transfery, głównie odchudzenie kadry, a teraz Ci sami krytykują zarząd za brak transferów latem. Mamy co mamy i jakby wszyscy grali na jednym dobrym poziomie to byśmy teraz byli 2 punkty za Bayernem, albo nawet przed. Teraz to ketchup po frytkach został i możemy czekac na następny sezon....

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:25

*co do

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:25

A co Malena ile razy mamy Ci to pisać, że on sam chce odejść z tej drużyny ja nie wiem ile razy można Ci to tłumaczyć

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 20:24

Rebe uwielbiam te dwoje docinki, Po pierwsze jakbyś raczył zauważyć to za pułapki ofsajdowe odpowiedzialna jest cała linia defensywna Barcelony bo w idealnym momencie WSZYSCY wychodzą do przodu a po drugie Flick ( oczywiście jeśli twój tęgi umysł zna to słowo) WYMASTEROWAŁ technikę pułapki ofsajdowej.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 19:25

Tak, i to popieranie sprzedaży Malena...przecież za te pieniądze na pewno się wzmocnimy w zimie, NA PEWNO.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 19:22

Nasz problem ewidentnie tkwi w tym, że nie potrafimy grać z zespołami broniącymi się i agresywnie presującymi, i jest to w 100% wina trenera i sztabu. Piłkarzy mamy niezłych, bo potrailismy dominować Real czy wygrać z Lipskiem. Problem jest też w motywacji, mentalności i koncentracji. To jest domena trenera i on jest za to odpowiedzialny.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 19:20

Nie wiem jak zawodowi piłkarze Realu mogli się 12 razy dawać łapać na pułapki ofsajdowe zakładane przez 17-letniego Cubarsiego.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 14:21

Nie wiem jak zawodowi piłkarze mogą mieć problem z wychodzeniem spod pressingu a w BVB ten problem trwa od kilku lat

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 14:20

Za formę zawodników i ich przygotowanie do sezonu odpowiada Sahin i jego sztab a skoro ponad połowa drużyny gra przeciętnie to znaczy, że słabo przygotował drużynę do sezonu i nie wdrożył żadnej taktyki oprócz bezsensownego klepania

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 14:11

Nie wiem ja nikogo nie zwalniam ale zespół nie potrafi utrzymać stabilności w grze potrafią zagrać fenomenalny mecz lub tylko połowę ale nie potrafią utrzymać jednego stabilnego poziomu możemy wygrać z zespołem z topu a za 3 dni przegrywamy z jakimiś outsiderami

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:34

Lewy obrońca i śpd to powinny być priorytety bo jak widzę Ryersona na lewej i Sabitzera w środku pola to mam drgawki

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:33

Zamiast uzupełnić kadrę w lato na 100% to woleli liczyć cent do centa, a teraz nagle się obudzili że trzeba wzmocnić zespół

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:31

Niesamowita jest logika ludzi odpowiedzialnych za ten klub

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 13:31

Każdy z nas po okienku letnim doskonale wiedział że w zimę będzie łatanie dziur ale te tumany z zarządu zamiast zostawić Rothe to woleli go oddać za 5 mln po to by teraz ogarniać nowego zawodnika

wola
wola Wczoraj, 13:05

To, że będzie nam brakowało takich graczy, bylo już pewne w letnim oknie transferowym

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 12:14

Obawiam się że tak to będzie

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 12:13

Jeśli sprzedają Malena za 30 to na transfery przeznaczą 10 czyli 2 wypożyczenia bez opcji wykupu

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 1 dni temu, 2024-11-12

Za 30 mln to my nie poszalejemy bo żeby realnie wzmocnić zespół to tyle plus minus musi nas kosztować jeden zawodnik

wola
wola 1 dni temu, 2024-11-12

BVB potrzebuje pilnie LO SO 6

wola
wola 1 dni temu, 2024-11-12

Może już jest ktoś chętny

FilipSantana
FilipSantana 1 dni temu, 2024-11-12

Nie było chętnych latem za tyle więc nie będzie chętnych w styczniu dlatego nie dziwie się że obniżyli cenę za gościa który nie dowozi a do tego sam chce odejść

Wojtyła z Dortmundu

Klub z PL na luzie zapłaciłby z 40 mln

Wojtyła z Dortmundu

W Dortmundzie jak zwykle wyprzedaż musi być

Wojtyła z Dortmundu

Według Bilda BVB jest gotowa sprzedać Malena w styczniu za 25-30 mln euro

Wojtyła z Dortmundu

Postawienie na Sahina kosztem De Zerbiego to był debilizm jakich mało i z tego nie da się wytłumaczyć

Wojtyła z Dortmundu

Pelna zgoda z tym co napisałeś

Wojtyła z Dortmundu

Osa As miałeś tyle języków do wyboru a wybrałeś język faktów

Osa As
Osa As 1 dni temu, 2024-11-12

Byłoby przeciwwagą dla obecnych działań. Jak widać bycie wcześniej związanym z BVB nie gwarantuje ani sukcesów, ani nawet utrzymania się w topie. A już na pewno poleganie na ludziach pokroju Sammera czy Sahina. Ktoś kto był wcześniej kierownikiem sieci sklepów X może równie dobrze sprawdzić się w sieci Y. To poleganie na swoich jest po prostu kolejnym dziwnym wymysłem wiadomo kogo, a już stawianie tego ponad doświadczenie, wiedzę i umiejętności to jawna niegospodarność i nepotyzm.

statystyki
Użytkownicy online: Rebe Jankiel
Gości online: 29
Zarejestrowanych użytkowników: 10200
Ostatnio zarejestrowany: Gabson
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem