Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  11  12  13  14  15    >
25 listopada 2011, 21:45 [cytuj]
Mam nadzieję, że Kubica i Giermaziak będą jeździć dla Ferrari w nowym sezonie...

A tak już poważnie mówiąc, mnie z ostatnich spekulacji najbardziej interesuje powrót Raikkonena... 8-) Niech już wybierze tego Williamsa, bo ostatnio Lotus Renault wyciągnęło po niego macki. Powinno im wystarczyć, że Hiszpanka María de Villota będzie ich nowym kierowcą rezerwowym... ;-)
Mam nadzieję, że Kubica i Giermaziak będą jeździć dla Ferrari w nowym sezonie...

A tak już poważnie mówiąc, mnie z ostatnich spekulacji najbardziej interesuje powrót Raikkonena... 8-) Niech już wybierze tego Williamsa, bo ostatnio Lotus Renault wyciągnęło po niego macki. Powinno im wystarczyć, że Hiszpanka María de Villota będzie ich nowym kierowcą rezerwowym... ;-)
25 listopada 2011, 22:58 [cytuj]
Nie wiem na co liczy Raikkonen przenosząc się do Williamsa (jeśli w ogóle podpisze kontrakt). Ich tegoroczna forma jest tragiczna, Toro Rosso bije ich na głowę. Do Renault raczej nie przejdzie - uważam, że Kubicę na początku sezonu zastąpi Grosjean, a drugim kierowcą wciąż będzie Pietrow.

A co do Polaka - ostatnio straszna afera wywołała się po komunikacie prasowym LRGP o tym, iż Kubek nie zdąży się przygotować na początek sezonu (GP Australii). Menedżer Daniele Morelli oskarżył Renault o kłamstwo, ponieważ dla niego początek sezonu to lutowe testy. Trochę to już się śmieszne robi... Pojawiły się też plotki (dokładniej La Gazzetta dello Sport), że Kubica ma już podpisany wstępny kontrakt z Ferrari i w przyszłym roku będzie powracał do pełni sił za kierownicą Ferrari F150 Italia. Ile w tym prawdy - nie wiadomo, ale pewne jest, że stosunki na linii Kubek-Renault nie są zbyt dobre.
Nie wiem na co liczy Raikkonen przenosząc się do Williamsa (jeśli w ogóle podpisze kontrakt). Ich tegoroczna forma jest tragiczna, Toro Rosso bije ich na głowę. Do Renault raczej nie przejdzie - uważam, że Kubicę na początku sezonu zastąpi Grosjean, a drugim kierowcą wciąż będzie Pietrow.

A co do Polaka - ostatnio straszna afera wywołała się po komunikacie prasowym LRGP o tym, iż Kubek nie zdąży się przygotować na początek sezonu (GP Australii). Menedżer Daniele Morelli oskarżył Renault o kłamstwo, ponieważ dla niego początek sezonu to lutowe testy. Trochę to już się śmieszne robi... Pojawiły się też plotki (dokładniej La Gazzetta dello Sport), że Kubica ma już podpisany wstępny kontrakt z Ferrari i w przyszłym roku będzie powracał do pełni sił za kierownicą Ferrari F150 Italia. Ile w tym prawdy - nie wiadomo, ale pewne jest, że stosunki na linii Kubek-Renault nie są zbyt dobre.
25 listopada 2011, 23:22 [cytuj]
"Ap4cz05" powiedział/a:
Nie wiem na co liczy Raikkonen przenosząc się do Williamsa
Na to, że jeden sezon sobie "przezimuje" i w 2013 wskoczy do Red Bulla w miejsce Webbera. Zresztą w przyszłym sezonie Mercedes i Williams mogą pozytywnie zaskoczyć...
Na to, że jeden sezon sobie "przezimuje" i w 2013 wskoczy do Red Bulla w miejsce Webbera. Zresztą w przyszłym sezonie Mercedes i Williams mogą pozytywnie zaskoczyć...
26 listopada 2011, 00:25 [cytuj]
No chyba, że patrzymy na to w ten sposób. Ale trzeba pamiętać, że kandydatów na miejsce po Webberze jest wielu - Ricciardo, Jean-Eric Vergne, być może Alguersuari. Mówi się też nawet o Kubicy, ale jego forma jest wielką niewiadomą i nie za bardzo chcę mi się w to wierzyć.
No chyba, że patrzymy na to w ten sposób. Ale trzeba pamiętać, że kandydatów na miejsce po Webberze jest wielu - Ricciardo, Jean-Eric Vergne, być może Alguersuari. Mówi się też nawet o Kubicy, ale jego forma jest wielką niewiadomą i nie za bardzo chcę mi się w to wierzyć.
29 listopada 2011, 11:41 [cytuj]
sport.onet.pl/f1/kimi-raikkonen-kierowca-lotus-renault-gp,1,4936264,wiadomosc.html

Dobry ruch Renault wg. mnie ;-)
http://sport.onet.pl/f1/kimi-raikkonen-kierowca-lotus-renault-gp,1,4936264,wiadomosc.html

Dobry ruch Renault wg. mnie ;-)
29 listopada 2011, 18:21 [cytuj]
@up
Czy dobry ruch, to się okaże. Raikkonen dosyć długo nie siedział za kierownicą bolidu F1, poza tym forma Renault to wielka niewiadoma, ale nie spodziewałbym się cudów. Lecz z pewnością lepiej przejść do Renault, niż Williamsa.

Po drugie Fin nie jest takim liderem zespołu jak Kubica, który rok temu po prostu pociągnął cały zespół do przodu. Jednakże ja zawsze lubiłem Raikkonena (czasami zrobił coś głupiego i śmiesznego :lol:) i jestem ciekaw, jak sobie poradzi w przyszłym roku.

Teraz pozostaje tylko pytanie, co z przyszłością Kubicy. Szef Ferrari - Stefano Domenicali zaprzeczył, jakoby Polak podpisał już kontrakt z włoską stajnią... Ale to samo mówili zaraz przed ogłoszeniem pozyskania Alonso. Moim zdaniem wszystko powinno się wyjaśnić na początku roku.
@up
Czy dobry ruch, to się okaże. Raikkonen dosyć długo nie siedział za kierownicą bolidu F1, poza tym forma Renault to wielka niewiadoma, ale nie spodziewałbym się cudów. Lecz z pewnością lepiej przejść do Renault, niż Williamsa.

Po drugie Fin nie jest takim liderem zespołu jak Kubica, który rok temu po prostu pociągnął cały zespół do przodu. Jednakże ja zawsze lubiłem Raikkonena (czasami zrobił coś głupiego i śmiesznego :lol:) i jestem ciekaw, jak sobie poradzi w przyszłym roku.

Teraz pozostaje tylko pytanie, co z przyszłością Kubicy. Szef Ferrari - Stefano Domenicali zaprzeczył, jakoby Polak podpisał już kontrakt z włoską stajnią... Ale to samo mówili zaraz przed ogłoszeniem pozyskania Alonso. Moim zdaniem wszystko powinno się wyjaśnić na początku roku.
25 marca 2012, 13:59 [cytuj]
W końcu Ferrari na najwyższym podium. Szkoda, że to pewnie jedno z nielicznych "pudeł" w wykonaniu ekipy z Maranello w tym sezonie :(
W końcu Ferrari na najwyższym podium. Szkoda, że to pewnie jedno z nielicznych "pudeł" w wykonaniu ekipy z Maranello w tym sezonie :(
25 marca 2012, 14:07 [cytuj]
Dla mnie każdy wynik jest dobry dopóki przegrywa hamilton, nietrawie gościa. W dodatku zaspałem na dzisiejszy wyścig ;/ ale widze że Alonso wygrał i prowadzi w generalce , może jednak wrócili na właściwy tor , potrzebny im jest jakiś prawdziwy talent na miare Vettela albo kiedyś Schummi'ego ,Massa się już kończy a Fernando nie ma stabilności.
Dla mnie każdy wynik jest dobry dopóki przegrywa hamilton, nietrawie gościa. W dodatku zaspałem na dzisiejszy wyścig ;/ ale widze że Alonso wygrał i prowadzi w generalce , może jednak wrócili na właściwy tor , potrzebny im jest jakiś prawdziwy talent na miare Vettela albo kiedyś Schummi'ego ,Massa się już kończy a Fernando nie ma stabilności.
25 marca 2012, 14:41 [cytuj]
Hamilton nie wygrał więc jest bardzo dobrze:D Szkoda tylko tego jego mistrzostwa zabranego massie. Od tamtego momentu massa zupełnie się pogubił. Pomógł mu jeszcze oczywiście wypadek, ale massa już chyba długo nie pojeździ w ekipie ferrari. Jeżeli tylko zdrowie dopisze to jest to idealny układ dla kubicy. Ja widzę go w przyszłym sezonie u czerwonych i będzie to mistrzowski powrót.
Hamilton nie wygrał więc jest bardzo dobrze:D Szkoda tylko tego jego mistrzostwa zabranego massie. Od tamtego momentu massa zupełnie się pogubił. Pomógł mu jeszcze oczywiście wypadek, ale massa już chyba długo nie pojeździ w ekipie ferrari. Jeżeli tylko zdrowie dopisze to jest to idealny układ dla kubicy. Ja widzę go w przyszłym sezonie u czerwonych i będzie to mistrzowski powrót.
17 marca 2013, 22:34 [cytuj]
Dzisiaj zaczął się kolejny sezon F1. Niespodziewanie Kimi wygrał przed Fernando, Sebek trzeci, może to być ciekawy sezon :)
Dzisiaj zaczął się kolejny sezon F1. Niespodziewanie Kimi wygrał przed Fernando, Sebek trzeci, może to być ciekawy sezon :)
17 marca 2013, 22:49 [cytuj]
Mbuti3, bardzo mnie ucieszyło zwycięstwo Kimiego ;) Teraz przynajmniej chłopak miał szampana a nie wodę różaną :)

JEV też sobie nawet nieźle poradził dzisiaj, co prawda spadł z 9 na 12 pozycję, ale jest dobrze :)

Z pewnością będzie to ciekawy sezon :)
[b]Mbuti3[/b], bardzo mnie ucieszyło zwycięstwo Kimiego ;) Teraz przynajmniej chłopak miał szampana a nie wodę różaną :)

JEV też sobie nawet nieźle poradził dzisiaj, co prawda spadł z 9 na 12 pozycję, ale jest dobrze :)

Z pewnością będzie to ciekawy sezon :)
17 marca 2013, 23:43 [cytuj]
Osobiście bardzo się cieszę, że nie wygrał Vettel (jakoś po prostu za nim przepadam). Z początku byłem pewien, że Ferdek łatwo zwycięży prezentując tak dobre tempo w połowie wyścigu, ale Lotus z Kimim popisali się znakomitą strategią. Liczę na podobne emocje w Malezji :->
Osobiście bardzo się cieszę, że nie wygrał Vettel (jakoś po prostu za nim przepadam). Z początku byłem pewien, że Ferdek łatwo zwycięży prezentując tak dobre tempo w połowie wyścigu, ale Lotus z Kimim popisali się znakomitą strategią. Liczę na podobne emocje w Malezji :->
18 marca 2013, 01:12 [cytuj]
A ja kibicuje Sebastianowi :-D . Jakoś lubię długie serie mistrzów ;-) .
A ja kibicuje Sebastianowi :-D . Jakoś lubię długie serie mistrzów ;-) .
18 marca 2013, 01:17 [cytuj]
Ja kibicuję każdemu poza Vettelem i Hamiltonem :D
Ja kibicuję każdemu poza Vettelem i Hamiltonem :D
18 marca 2013, 10:50 [cytuj]
zizu, za Vettelem też nie przepadam ;)

Jeśli Hamilton wygrywa to jest fajnie, powiedzmy, że wolę Jego od Alonso i Vettela ;)

Ogólnie jestem Team Kimi i Team JEV ;)
[b]zizu[/b], za Vettelem też nie przepadam ;)

Jeśli Hamilton wygrywa to jest fajnie, powiedzmy, że wolę Jego od Alonso i Vettela ;)

Ogólnie jestem Team Kimi i Team JEV ;)
18 marca 2013, 10:56 [cytuj]
Nieważne kto , byle hamilton przegrywał, nieznoszę go jak Hitler Żydów :-P obecnie to chyba Alonso z Ferrari no i Vettel bo zawsze Niemcom kibicowałem :-)
Nieważne kto , byle hamilton przegrywał, nieznoszę go jak Hitler Żydów :-P obecnie to chyba Alonso z Ferrari no i Vettel bo zawsze Niemcom kibicowałem :-)
18 marca 2013, 14:03 [cytuj]
Dla mnie Alonso i Raikkonen.Im kibicuję
Dla mnie Alonso i Raikkonen.Im kibicuję
18 marca 2013, 16:56 [cytuj]
Ja Vettela nie trawię, bo chłopak jak dla mnie nie jest mistrzem, po prostu samochód ma/miał mistrzowski. Co innego Fernando, gdzie w słabym Ferrari wygrywał wyścigi. Tak samo Kimi i kilku innych.
Ja Vettela nie trawię, bo chłopak jak dla mnie nie jest mistrzem, po prostu samochód ma/miał mistrzowski. Co innego Fernando, gdzie w słabym Ferrari wygrywał wyścigi. Tak samo Kimi i kilku innych.
18 marca 2013, 16:59 [cytuj]
Uważam, że Alonso to jest najlepszy kierowca w stawce - już wiele razy to udowadniał dysponując słabszym samochodem w poprzednich sezonach (Renault lub Ferrari). Najlepsza trójka to ALO-HAM-RAI. Doszedłby do nich jeszcze jeden, ale wciąż nie wiadomo jest, czy do F1 wróci :-/
Uważam, że Alonso to jest najlepszy kierowca w stawce - już wiele razy to udowadniał dysponując słabszym samochodem w poprzednich sezonach (Renault lub Ferrari). Najlepsza trójka to ALO-HAM-RAI. Doszedłby do nich jeszcze jeden, ale wciąż nie wiadomo jest, czy do F1 wróci :-/
18 marca 2013, 17:28 [cytuj]
W ostatnim wywiadzie dla Dzień Dobry TVN powiedział, że gdyby bolid był szerszy o 10 cm to dawno by już jeździł. Problem jest z skręcaniem w bolidzie w jego sytuacji bo chyba nie może łokcia złożyć czy wyprostować. W samochodzie normalnym nie ma z tym żadnych problemów.
W ostatnim wywiadzie dla Dzień Dobry TVN powiedział, że gdyby bolid był szerszy o 10 cm to dawno by już jeździł. Problem jest z skręcaniem w bolidzie w jego sytuacji bo chyba nie może łokcia złożyć czy wyprostować. W samochodzie normalnym nie ma z tym żadnych problemów.
|<  <<  <  11  12  13  14  15    >

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 11 9 2 0 29
2. Eintracht Frankfurt 11 7 2 2 23
3. RB Lipsk 11 6 3 2 21
4. Bayer Leverkusen 11 5 5 1 20
5. Borussia Dortmund 11 6 1 4 19
6. Borussia Mönchengladbach 11 5 2 4 17
7. SC Freiburg 11 5 2 4 17
8. FSV Mainz 11 4 4 3 16
9. VfB Stuttgart 11 4 4 3 16
10. Union Berlin 11 4 4 3 16
11. VfL Wolfsburg 11 4 3 4 15
12. Werder Brema 11 4 3 4 15
13. TSG 1899 Hoffenheim 11 3 3 5 12
14. FC Augsburg 11 3 3 5 12
15. 1. FC Heidenheim 11 3 1 7 10
16. FC St. Pauli 11 2 2 7 8
17. Holstein Kiel 11 1 2 8 5
18. VfL Bochum 11 0 2 9 2
cała tabela
shoutbox
FilipSantana
FilipSantana 2 godzin temu

Brandt jutro nie zagra z Gladbach prawdopodobnie kontuzja na treningu

dawid2468
dawid2468 5 godzin temu

Oby tylko Cana nie wystawiał

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 1 dni temu, 2024-12-05

Ja to bym proponował by te KMŚ rozegrała młodzież, podstawowi zawodnicy też potrzbują odpoczynku po sezonie a większość młodzików typu Mane Watjen itd w czasie sezonu nie dostają zbyt wielu szans to niech chociaż sobie zagrają w Pucharze Tymbarka

johnBVB
johnBVB 1 dni temu, 2024-12-05

Piekna grupa na tych klubowych MŚ nam sie trafila :P

Alex3110_
Alex3110_ 2 dni temu, 2024-12-04

Pamiętacie kiedy ostatni raz w roku kalendarzowym nie przegraliśmy z czerwonymi?

Murzyn
Murzyn 2 dni temu, 2024-12-04

Jesteśmy jednym z tych żółwi. Możemy.

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-04

@Murzyn, wręcz odwrotnie. Przy takim wyścigu żółwi nie możemy sobie pozwolić na kilka kompromitujących porażek.

mersinko2
mersinko2 2 dni temu, 2024-12-04

Tak to będzie wyścig o małe mistrzostwo prawdopodobnie, Bayern odjechał. Chyba że zdarzy im się teraz duży dołek jak city np.

Murzyn
Murzyn 2 dni temu, 2024-12-04

Porażka Schabowych zawsze cieszy. A co do BL, to jestem o wiele spokojniejszy o przyszłoroczną LM. Przy takim wyścigu żółwi możemy sobie pozwolić jeszcze na kilka kompromitujących porażek.

Alex3110_

Miałem osobiste problemy, tutaj nie jest miejsce by o tym pisać.

aguero82
aguero82 2 dni temu, 2024-12-04

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym go przepraszać . Alex gdzie żeś był jak BVB nie szło :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 2 dni temu, 2024-12-04

Trochę zabawne że do Bayeru z 1 porażką mamy tylko 3 pkt straty

Alex3110_

kierunku*

Alex3110_

Jak na to co graliśmy w ostatnich miesiącach, to można powiedzieć bardzo dobry wynik z liderem tabeli. Mam nadzieję, że idzie to w dobrym kierunki i aguero będzie jednak przepraszał Sahina :)

Alex3110_

Zapomniałem hasła do konta, a proces odzyskania się nie powiódł... Witam ponownie.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel 2 dni temu, 2024-12-04

Jak to dobrze, że my nadal gramy w Pucharze i możemy szydzić z Bayernu.

Rojs89
Rojs89 2 dni temu, 2024-12-04

To się zgadza

FilipSantana
FilipSantana 3 dni temu, 2024-12-04

Tak czy owak Sule to darmozjad, a płacz świńskich ryjków po odpadnięciu z pokalu to miód na serce

Rojs89
Rojs89 3 dni temu, 2024-12-03

Filip Santana, widziałem to wideo o którym mówisz, ale ono jednak bardzo zakłamuje. Wypłynęło też inne z kamerą pod innym kątem i z góry i widać, że jednak dostał w twarz po rykoszecie od ramienia Nmechy.

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-03

I gitara

dawid2468

Szkoda, ale trzeba wierzyć

Sis
Sis 3 dni temu, 2024-12-03

Najlepsze jest to że Bayer grając w przewadze wcale nie prezentuje się lepiej XD

Sis

Staranował rywala gdzieś na 25 metrze, kompletnie bezmyślny faul który wyglądał jakby celowo chłopa chciał powalić a na dodatek nie musiał tego robić, bo Monachium w tej sytuacji i tak raczej nie straciłoby bramki XD

dawid2468

A co zrobił? Zobaczycie ze teraz Bayern w lidze straci punkty 2, 3 razy pod rząd a my ich dogonimy :) #murem za Sahinem :)

Sis

Ale Neuer to jest debil XDDDD

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Typowy darmozjad

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 4 dni temu, 2024-12-02

Dlatego należy się go pozbyć bo ma gdzieś cały klub czy kibiców i przyszedł tutaj tylko i wyłącznie po wypłatę

FilipSantana
FilipSantana 4 dni temu, 2024-12-02

Anton nie zagra już w tym roku. Tak w ogóle obejrzałem klatka po klatce w zwolnionym tempie ten strzał w głowę Sulego i najlepsze jest to że Sule w ogóle nie dostał w głowę xD piłka odbiła się od ręki przy ciele bensebainiego i sule mógł na luzie biec dalej bronić ale uśmiechniętemu po meczu BigMacowi oczywiście to nie przeszkadza i ma wywalone jajca jak zwykle

artur1973
artur1973 4 dni temu, 2024-12-02

Nasze centusie z zarządu już myślą o sprzedaży Gittensa. Byleby min . 100 mln wleciało. Typowy BVB

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 5 dni temu, 2024-12-01

Anton wypada na mecz z Gladbach i Barcą

statystyki
Użytkownicy online:
Gości online: 46
Zarejestrowanych użytkowników: 10208
Ostatnio zarejestrowany: barbara071003
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem