Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  11  12  13  14  15    >
10 kwietnia 2011, 12:07 [cytuj]
Ano GP Malezji za nami. Od niepamiętnych czasów 2 Niemców na podium. Kolejny wspaniały wyścig i zwycięstwo Sebastiana Vettela. W tym roku moim zdaniem ciężko będzie odebrać mu tytuł. Lubie patrzeć na tę jego autentyczną radość po wyścigach, widać, że to co robi sprawia mu wielką frajdę. Największa niespodzianka wyścigu bez wątpienia Nick Heidfeld, choć nie ukrywajmy, ta pozycja to efekt sporego szczęścia(kontakt Alonso i Hamiltona). Za największego pechowca uznałbym z pewnością Lewisa, cały wyścig jechał na drugiej pozycji, a na końcu, najprawdopodobniej przez ten kontakt ukończył wyścig na dość odległej pozycji. Dziś także mogliśmy się przekonać o skuteczności działania systemu DRS w połączeniu z KERSem, jest to bomba praktycznie nie do obrony, która jeszcze bardziej pogłębia różnicę pomiędzy bolidem a kierowcą, talent, sztuka obrony pozycji ma chyba coraz mniejsze znaczenie... .
Ano GP Malezji za nami. Od niepamiętnych czasów 2 Niemców na podium. Kolejny wspaniały wyścig i zwycięstwo Sebastiana Vettela. W tym roku moim zdaniem ciężko będzie odebrać mu tytuł. Lubie patrzeć na tę jego autentyczną radość po wyścigach, widać, że to co robi sprawia mu wielką frajdę. Największa niespodzianka wyścigu bez wątpienia Nick Heidfeld, choć nie ukrywajmy, ta pozycja to efekt sporego szczęścia(kontakt Alonso i Hamiltona). Za największego pechowca uznałbym z pewnością Lewisa, cały wyścig jechał na drugiej pozycji, a na końcu, najprawdopodobniej przez ten kontakt ukończył wyścig na dość odległej pozycji. Dziś także mogliśmy się przekonać o skuteczności działania systemu DRS w połączeniu z KERSem, jest to bomba praktycznie nie do obrony, która jeszcze bardziej pogłębia różnicę pomiędzy bolidem a kierowcą, talent, sztuka obrony pozycji ma chyba coraz mniejsze znaczenie... .
10 kwietnia 2011, 12:15 [cytuj]
Podoba wam się ten KERS + DRS? Nie lepiej byłoby tak, jak w sezonie 2008, kiedy nie było żadnych tego typu "dopalaczy"? W końcu to właśnie w tamtym roku walka o mistrzostwo i kolejne pozycje trwała do samego końca, ten sezon widze trochę tak, jak pamiętną serię Schumachera, który wygrał na początku sezonu 2004 wszystko, co się dało i przypieczętował to mistrzostwem. Vettel ma talent, dobrą psychikę i doskonały bolid - walka o czempionat będzie monotonna.

Czekam z niecierpliwością na Roberta. Nicka i Pietrowa przewyższa umiejętnościami dość wyraźnie, więc aż miło jest pomyśleć, co by było, gdyby za sterami Lotusa siedział Kubica.

I czy wszyscy klibicują Heidfeldowi, czy tylko ja jestem taki sceptyczny wobec niego? :D
Podoba wam się ten KERS + DRS? Nie lepiej byłoby tak, jak w sezonie 2008, kiedy nie było żadnych tego typu "dopalaczy"? W końcu to właśnie w tamtym roku walka o mistrzostwo i kolejne pozycje trwała do samego końca, ten sezon widze trochę tak, jak pamiętną serię Schumachera, który wygrał na początku sezonu 2004 wszystko, co się dało i przypieczętował to mistrzostwem. Vettel ma talent, dobrą psychikę i doskonały bolid - walka o czempionat będzie monotonna.

Czekam z niecierpliwością na Roberta. Nicka i Pietrowa przewyższa umiejętnościami dość wyraźnie, więc aż miło jest pomyśleć, co by było, gdyby za sterami Lotusa siedział Kubica.

I czy wszyscy klibicują Heidfeldowi, czy tylko ja jestem taki sceptyczny wobec niego? :D
10 kwietnia 2011, 12:25 [cytuj]
"Flame" powiedział/a:
Podoba wam się ten KERS + DRS?
Niby ma to na celu uatrakcyjnienie wyścigu poprzez ułatwienie wyprzedzania, ale moim zdaniem jak wspomniałem już wcześniej:

"jeszcze bardziej pogłębia różnicę pomiędzy bolidem a kierowcą, talent, sztuka obrony pozycji ma chyba coraz mniejsze znaczenie... ."

Pamiętam jak kiedyś za Roberta plecami przez cały wyścig praktycznie jechał Massa i Hamilton, Kubica też wiele wyścigów stracił na jeździe np. "za plecami" Adriana Sutila, to miało swój smak, dla mnie to aż za bardzo ułatwia wyprzedzanie, więc na razie co do tego pomysłu pochodzę tak jak ty do Heidfelda, czyli sceptycznie.
"Flame" powiedział/a:
I czy wszyscy klibicują Heidfeldowi
Ja tam za bardzo nigdy nie miałem jakichś negatywnych emocji w stosunku do tego kierowcy, raz pamiętam, że byłem zły na niego, gdy nie puścił Roberta przed siebie w jednym wyścigu sezonu 2008, co dałoby Robertowi w efekcie na koniec sezonu 3 lokatę.
Miło widzieć zespół Lotus Renault drugi raz na podium, ale dla mnie w obu wyścigach mieli trochę szczęścia i nie nastawiałbym się, iż będą zajmować pozycje w pierwszej trójce regularnie.
Niby ma to na celu uatrakcyjnienie wyścigu poprzez ułatwienie wyprzedzania, ale moim zdaniem jak wspomniałem już wcześniej:

"jeszcze bardziej pogłębia różnicę pomiędzy bolidem a kierowcą, talent, sztuka obrony pozycji ma chyba coraz mniejsze znaczenie... ."

Pamiętam jak kiedyś za Roberta plecami przez cały wyścig praktycznie jechał Massa i Hamilton, Kubica też wiele wyścigów stracił na jeździe np. "za plecami" Adriana Sutila, to miało swój smak, dla mnie to aż za bardzo ułatwia wyprzedzanie, więc na razie co do tego pomysłu pochodzę tak jak ty do Heidfelda, czyli sceptycznie.
[quote="Flame"]I czy wszyscy klibicują Heidfeldowi
10 kwietnia 2011, 12:57 [cytuj]
Moja ulubiona akcja z Heidfeldem...

:arrow: youtube.com/watch?v=uC4pb8cGJk8

Wielu go nie lubi tylko dlatego, że jest Niemcem. Ja za nim nie przepadam, bo to przeciętny kierowca! Z Villeneuvem tworzyli zabójczy duet jazdy "turystycznej". Zresztą w parze z Kubicą było podobnie. Nickowi wystarczyło być przed Robertem i wyścig mógł zaliczyć do udanych. Obecnie taką "ambicjonalną" jazdę prezentuje Rosberg. Byle być przed Schumacherem i NIC więcej do szczęścia mu nie potrzeba...
Moja ulubiona akcja z Heidfeldem...

:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=uC4pb8cGJk8

Wielu go nie lubi tylko dlatego, że jest Niemcem. Ja za nim nie przepadam, bo to przeciętny kierowca! Z Villeneuvem tworzyli zabójczy duet jazdy "turystycznej". Zresztą w parze z Kubicą było podobnie. Nickowi wystarczyło być przed Robertem i wyścig mógł zaliczyć do udanych. Obecnie taką "ambicjonalną" jazdę prezentuje Rosberg. Byle być przed Schumacherem i NIC więcej do szczęścia mu nie potrzeba...
10 kwietnia 2011, 17:17 [cytuj]
Tak gadacie o Nicku i Pietrowie, ale ja nie wiem czy jak Robert wyzdrowieje to będzie jeździł w Renault. Jak tak dalej pójdzie to Heidfeld zamiast Roberta będzie jeździł na stałe. Każdy wie, ze ten bolid był niby robiony pod Kubicę, ale kto wie jak potoczą się dalsze losy Roberta w F1. Ja za Heidfeldem nie przepadam i uważam, że to przeciętny kierowca, żeby nie powiedzieć słaby.
Tak gadacie o Nicku i Pietrowie, ale ja nie wiem czy jak Robert wyzdrowieje to będzie jeździł w Renault. Jak tak dalej pójdzie to Heidfeld zamiast Roberta będzie jeździł na stałe. Każdy wie, ze ten bolid był niby robiony pod Kubicę, ale kto wie jak potoczą się dalsze losy Roberta w F1. Ja za Heidfeldem nie przepadam i uważam, że to przeciętny kierowca, żeby nie powiedzieć słaby.
15 kwietnia 2011, 23:47 [cytuj]
Jutro pierwszy raz od niepamiętnych czasów odpuszczam sobie chyba kwalifikacje. Rzygać mi się już chce od tego Red Bulla. Szkoda zrywać się z łóżka, żeby widzieć n-ty raz cieszącego się Vettela...

Hamilton niedawno powiedział mądrą rzecz, co bardzo rzadko mu się zdarza. To bardziej pobożne życzenia, ale trudno, żebym się w tej kwestii z nim nie zgodził...
"f1.v10.pl" powiedział/a:
Lewis Hamilton określił Red Bulla jako "producenta napojów" i stwierdził, że austriacki zespół nie będzie w stanie zdominować Formuły Jeden.

"Jestem przekonany na 100%, że zarówno Ferrari, jak i McLaren na to nie pozwolą. Red Bull nie jest w F1 tak długo jak nasze zespoły. Oni chcieliby osiągnąć status takiego teamu, jak nasze".

"Przez wiele lat na czele mieliśmy Ferrari i McLarena, a teraz oni zepchnęli nas ze szczytu. Jestem pewien, że zrobią wszystko, aby utrzymać się na czele" - dodał.

"Red Bull nie jest konstruktorem samochodów - oni produkują napoje energetyczne. Mamy tu walkę firmy produkującej napoje z historią Ferrari i McLarenem. Nie wiem jakie są ich plany. Nasz team powstał po to, aby konkurować z Ferrari - jesteśmy w tym sporcie od bardzo długiego czasu. McLaren to zespół z czystej krwi".
16 kwietnia 2011, 09:16 [cytuj]
No to Vettel znowu górą :-D . Słabe kwalifikacje w wykonaniu Renault, awaria Pietrowa i pech Heidfelda, chociaż na wielki wynik go raczej nie było stać podczas tych kwalifikacji. Największa niespodzianka-odpadnięcie w Q1 Marka Webbera :!: .
No to Vettel znowu górą :-D . Słabe kwalifikacje w wykonaniu Renault, awaria Pietrowa i pech Heidfelda, chociaż na wielki wynik go raczej nie było stać podczas tych kwalifikacji. Największa niespodzianka-odpadnięcie w Q1 Marka Webbera :!: .
16 kwietnia 2011, 09:27 [cytuj]
A ja oglądałem tylko końcówkę Q3. Sensacja! Wygrał Vettel...:/
Nudzi mnie już to. Tylko awaria może wyrwać Niemcowi trzecie zwycięstwo w trzecim wyścigu...
Nudzi mnie już to. Tylko awaria może wyrwać Niemcowi trzecie zwycięstwo w trzecim wyścigu...
16 kwietnia 2011, 09:56 [cytuj]
"Laurent" powiedział/a:
Dokładnie. Bardzo to nudne.... Myślę, że Vettel w tym sezonie całkowicie zdominuje F1 i będzie po ptakach w jakimś 10 wyścigu :-/
Dokładnie. Bardzo to nudne.... Myślę, że Vettel w tym sezonie całkowicie zdominuje F1 i będzie po ptakach w jakimś 10 wyścigu :-/
16 kwietnia 2011, 11:19 [cytuj]
"Hamcio" powiedział/a:
Mamy tu walkę firmy produkującej napoje z historią Ferrari i McLarenem.
I ta firma produkująca napoje drwi sobie teraz z wielkich samochodowych konstruktorów. I o kim to źle świadczy? O Red Bullu czy Ferrari i McLarenie?

Dla mnie żadne mądrości tylko czcze usprawiedliwianie własnej niemocy w walce o 1. miejsce.
I ta firma produkująca napoje drwi sobie teraz z wielkich samochodowych konstruktorów. I o kim to źle świadczy? O Red Bullu czy Ferrari i McLarenie?

Dla mnie żadne mądrości tylko czcze usprawiedliwianie własnej niemocy w walce o 1. miejsce.
16 kwietnia 2011, 13:17 [cytuj]
Trudno gonić kogoś, kto robi sobie jaja z regulaminu F1...

To o Red Bullu się mówi, że jeżdżą z "aktywnym zawieszeniem" i "elastycznym" przednim skrzydłem. Samo owo skrzydełko daje podobno przewagę co najmniej 0,5 sekundy...

:arrow: i17.photobucket.com/albums/b79/aforrester/r5jla.jpg

:arrow: i55.tinypic.com/2mmkw2.png

Gdyby testy legalności przedniego skrzydła wykonywano w tunelu aerodynamicznym, Red Bull miałby problem. A tak mogą się śmiać w żywe oczy, bo kontrola przewiduje tylko nałożenie śmiesznych odważników i zbadanie odkształcenia...

Na koniec chciałbym pogratulować Red Bullowi dwóch "identycznych" bolidów... :-D Lepiej już mieć w drużynie podział na kierowcę nr 1 i 2, niż skupiać swoje wysiłki na bolidzie tylko jednego kierowcy (co jest oczywiście zaprzeczeniem Pana Hornera o równym statusie jego kierowców)...
Trudno gonić kogoś, kto robi sobie jaja z regulaminu F1...

To o Red Bullu się mówi, że jeżdżą z "aktywnym zawieszeniem" i "elastycznym" przednim skrzydłem. Samo owo skrzydełko daje podobno przewagę co najmniej 0,5 sekundy...

:arrow: http://i17.photobucket.com/albums/b79/aforrester/r5jla.jpg

:arrow: http://i55.tinypic.com/2mmkw2.png

Gdyby testy legalności przedniego skrzydła wykonywano w tunelu aerodynamicznym, Red Bull miałby problem. A tak mogą się śmiać w żywe oczy, bo kontrola przewiduje tylko nałożenie śmiesznych odważników i zbadanie odkształcenia...

Na koniec chciałbym pogratulować Red Bullowi dwóch "identycznych" bolidów... :-D Lepiej już mieć w drużynie podział na kierowcę nr 1 i 2, niż skupiać swoje wysiłki na bolidzie tylko jednego kierowcy (co jest oczywiście zaprzeczeniem Pana Hornera o równym statusie jego kierowców)...
17 kwietnia 2011, 12:47 [cytuj]
No to macie to czego chcieliście-Vettel dopiero 2 :-P . Kolejny bardzo ciekawy wyścig, dużo wyprzedzeń, walki na torze-to już inna Formuła, nie mówię, że kiedyś była gorsza, inna ;-) . Teraz kilka słów o poszczególnych kierowcach:
Hamilton-udowodnił, że w tym sezonie jest naprawdę groźny, jeździ na bardzo równym poziomie, za co dziś nagrodą było zwycięstwo w tym GP, wygrał lepszą taktyką
Vettel-mimo 2 miejsca to był dobry wyścig tego kierowcy, pomimo braku komunikacji z zespołem nie spanikował i do końca wyścigu nie zjeżdżał do boksów
Webber-zacytuje słowa, które skierowane zostały do niego zaraz po ukończeniu wyścigu-unbelieveable!!! z 16 bodajże miejsca na 3 i strata na końcu zaledwie 7 sekund do zwycięscy pokazują, że jego bolid wcale nie odbiega aż tak bardzo od bolidu Vettela
Button-z tego wyścigu do pamięci zapadła mi jego pomyłka w pit stopach, kiedy to zajechał do stanowisk Red Bulla, co kosztowało go wtedy stratę prowadzenia w wyścigu :-P
Alonso-w tym sezonie jeździ poniżej oczekiwań, dziś nawet gorszy od Massy
Rosberg-oprócz Webbera kolejna rewelacja wyścigu, to pokazuje, że jednak Mercedes GP też posiada duży potencjał, kto wie jak wysoko byłby dziś gdyby nie krytyczna sytuacja związana z paliwem
Renault-poniżej oczekiwań, 9 miejsce Pietrowa z pewnością nie zadowala szefów francuskiego teamu, ten wyścig pokazał, że wcale nie są tak wspaniali jak co niektórzy myśleli, a na walkę na równym poziomie z McLarenem, Red Bullem najwyraźniej w tym sezonie ich jeszcze nie stać, a i Mercedes wydaję się być bardzo groźnym konkurentem, jak również kwestią czasu pozostaje się zdawać powrót Ferrari do ścisłej czołówki
No to macie to czego chcieliście-Vettel dopiero 2 :-P . Kolejny bardzo ciekawy wyścig, dużo wyprzedzeń, walki na torze-to już inna Formuła, nie mówię, że kiedyś była gorsza, inna ;-) . Teraz kilka słów o poszczególnych kierowcach:
Hamilton-udowodnił, że w tym sezonie jest naprawdę groźny, jeździ na bardzo równym poziomie, za co dziś nagrodą było zwycięstwo w tym GP, wygrał lepszą taktyką
Vettel-mimo 2 miejsca to był dobry wyścig tego kierowcy, pomimo braku komunikacji z zespołem nie spanikował i do końca wyścigu nie zjeżdżał do boksów
Webber-zacytuje słowa, które skierowane zostały do niego zaraz po ukończeniu wyścigu-unbelieveable!!! z 16 bodajże miejsca na 3 i strata na końcu zaledwie 7 sekund do zwycięscy pokazują, że jego bolid wcale nie odbiega aż tak bardzo od bolidu Vettela
Button-z tego wyścigu do pamięci zapadła mi jego pomyłka w pit stopach, kiedy to zajechał do stanowisk Red Bulla, co kosztowało go wtedy stratę prowadzenia w wyścigu :-P
Alonso-w tym sezonie jeździ poniżej oczekiwań, dziś nawet gorszy od Massy
Rosberg-oprócz Webbera kolejna rewelacja wyścigu, to pokazuje, że jednak Mercedes GP też posiada duży potencjał, kto wie jak wysoko byłby dziś gdyby nie krytyczna sytuacja związana z paliwem
Renault-poniżej oczekiwań, 9 miejsce Pietrowa z pewnością nie zadowala szefów francuskiego teamu, ten wyścig pokazał, że wcale nie są tak wspaniali jak co niektórzy myśleli, a na walkę na równym poziomie z McLarenem, Red Bullem najwyraźniej w tym sezonie ich jeszcze nie stać, a i Mercedes wydaję się być bardzo groźnym konkurentem, jak również kwestią czasu pozostaje się zdawać powrót Ferrari do ścisłej czołówki
17 kwietnia 2011, 15:11 [cytuj]
Webber z osiemnastej pozycji startował. Mimo świetnego wyścigu Australijczyka podtrzymuję zdanie o lepszym bolidzie Vettela...

Fajnie, że ktoś przełamał zwycięską passę Red Bulla. Cwaniaki chciałyby zdominować tegoroczny sezon na udoskonalonej konstrukcji sprzed roku i bez większego zaangażowania w KERS, kiedy inni poświęcili sporo temu tematowi (problemy z wyważeniem bolidu i awaryjnością systemu)...

Ferrari skopało dziś chyba sprawę z pitami. Pojechali na dwa (a nie trzy, jak większość czołówki) postoje i opony zaczęły siadać w końcowej fazie wyścigu. Kierowcy na świeższych gumach z łatwością brali Massę i Alonso... :-|
Webber z osiemnastej pozycji startował. Mimo świetnego wyścigu Australijczyka podtrzymuję zdanie o lepszym bolidzie Vettela...

Fajnie, że ktoś przełamał zwycięską passę Red Bulla. Cwaniaki chciałyby zdominować tegoroczny sezon na udoskonalonej konstrukcji sprzed roku i bez większego zaangażowania w KERS, kiedy inni poświęcili sporo temu tematowi (problemy z wyważeniem bolidu i awaryjnością systemu)...

Ferrari skopało dziś chyba sprawę z pitami. Pojechali na dwa (a nie trzy, jak większość czołówki) postoje i opony zaczęły siadać w końcowej fazie wyścigu. Kierowcy na świeższych gumach z łatwością brali Massę i Alonso... :-|
25 kwietnia 2011, 10:56 [cytuj]
[quote]W zaplanowanym na 29 maja Grand Prix Monako wszystkie zespoły Formuły 1 mogą zdecydować się na rezygnację ze stosowania ruchomegu tylnego skrzydła. Wybór ten może być spowodowany względami bezpieczeństwa.

Drag Reduction System, czyli system redukujący opór został wprowadzony do rywalizacji przed startem obecnego sezonu i spotkał się z bardzo pozytywnym przyjęciem. Ruchome tylne skrzydło zamontowane w bolidach bez wątpienia odgrywa znaczącą rolę w poprawie atrakcyjności wyścigów poprzez stworzenie większych możliwości wyprzedzania, a jego aktywacja daje kierowcy przewagę nad znajdującym się przed nim rywalem.

Moc systemu DRS może mieć jednak także i negatywne skutki, a jego zastosowanie na krętych i wąskich uliczkach Monako mogłoby stwarzać spore zagrożenie dla zdrowia zawodników.

Według doniesień serwisu "Autosport", kilku czołowych kierowców wyraziło związane z tym zaniepokojenie. Ich zdaniem zastosowanie ruchomego skrzydła mogłoby doprowadzić na pozbawionym długich prostych Circuit de Monaco do większej ilości wypadków. Sprawa ma zostać omówiona w czasie weekendu wyścigowego w Turcji.[/quote]
25 kwietnia 2011, 11:14 [cytuj]
Nie ma tam długich prostych, dlatego takie rozwiązanie wydaje się być jedyną, rozsądną opcją.
Nie ma tam długich prostych, dlatego takie rozwiązanie wydaje się być jedyną, rozsądną opcją.
28 maja 2011, 12:59 [cytuj]
Pozwolę sobie zabawić się w proroka i stwierdzić, iż w wyścigu o GP Monako nie będzie na podium żadnego Red Bulla... 8-) Nie mówię tego oczywiście w oparciu o treningi, bo te mnie ostatnio w ogóle nie interesują...
Pozwolę sobie zabawić się w proroka i stwierdzić, iż w wyścigu o GP Monako nie będzie na podium żadnego Red Bulla... 8-) Nie mówię tego oczywiście w oparciu o treningi, bo te mnie ostatnio w ogóle nie interesują...
12 czerwca 2011, 23:29 [cytuj]
Ale wyścig o GP Kanady! :-D Ponad 4h transmisji, pełno deszczu, emocji i dramaturgii...

Nie cierpię McLarena i wkurzał mnie fart Buttona (podobnie zresztą Webbera) w tym wyścigu. Ale jak już Jenson wyszedł za Vettela to życzyłem mu wygranej... :-)

Nie zdziwię się jednak, jak zabiorą mu zwycięstwo, bo w końcu zepsuł wyścig Alonso i mogą wpaść jakieś karne sekundy...

Szkoda, że Schumacher nie skończył na podium. Pokazał kawał dobrej jazdy!
Ale wyścig o GP Kanady! :-D Ponad 4h transmisji, pełno deszczu, emocji i dramaturgii...

Nie cierpię McLarena i wkurzał mnie fart Buttona (podobnie zresztą Webbera) w tym wyścigu. Ale jak już Jenson wyszedł za Vettela to życzyłem mu wygranej... :-)

Nie zdziwię się jednak, jak zabiorą mu zwycięstwo, bo w końcu zepsuł wyścig Alonso i mogą wpaść jakieś karne sekundy...

Szkoda, że Schumacher nie skończył na podium. Pokazał kawał dobrej jazdy!
21 listopada 2011, 15:49 [cytuj]
W tym sezonie jakoś tak się stało, że zaniedbałem oglądanie tego sportu i to co wiem to to, że jeżeli chodzi o wygrywanie poszczególnych wyścigów to zbytnio emocji nie było, bo prawie każdy wygrywał Sebastian i tytuł mistrza świata znów trafił w jego ręce, ale ja nie o tym chciałem pisać... :

W serii Porsche Challenge Cup trzecie miejsce zajął polski kierowca Kuba Giermaziak. Tak się jakoś złożyło, że śledziłem często te rozgrywki w poprzednim sezonie, gdy puszczano je przed F1, a Kuba zajmował jeszcze odległe miejsca, w tym przypadkiem trafiłem na parę ostatnich wyścigów i zaskoczyła mnie bardzo mile jego postawa. Z tego co wiem wziął on w tym sezonie udział w paru wyścigach Formuły 3 i miał dobre wyniki, ale też nie o tym chcę teraz pisać... . Dziś po raz kolejny przypadkiem dowiedziałem się, że ma wziąć udział w testach F1, w grę wchodzą 2 zespoły, ale Giermaziak nie chciał zdradzić o jakie teamy chodzi. W każdym bądź razie, mam nadzieję, że w przyszłości trafi on do F1, bo na pewno jest utalentowany i miło byłoby widzieć kolejne nazwisko Polaka w tej prestiżowej serii wyścigowej.
W tym sezonie jakoś tak się stało, że zaniedbałem oglądanie tego sportu i to co wiem to to, że jeżeli chodzi o wygrywanie poszczególnych wyścigów to zbytnio emocji nie było, bo prawie każdy wygrywał Sebastian i tytuł mistrza świata znów trafił w jego ręce, ale ja nie o tym chciałem pisać... :

W serii Porsche Challenge Cup trzecie miejsce zajął polski kierowca Kuba Giermaziak. Tak się jakoś złożyło, że śledziłem często te rozgrywki w poprzednim sezonie, gdy puszczano je przed F1, a Kuba zajmował jeszcze odległe miejsca, w tym przypadkiem trafiłem na parę ostatnich wyścigów i zaskoczyła mnie bardzo mile jego postawa. Z tego co wiem wziął on w tym sezonie udział w paru wyścigach Formuły 3 i miał dobre wyniki, ale też nie o tym chcę teraz pisać... . Dziś po raz kolejny przypadkiem dowiedziałem się, że ma wziąć udział w testach F1, w grę wchodzą 2 zespoły, ale Giermaziak nie chciał zdradzić o jakie teamy chodzi. W każdym bądź razie, mam nadzieję, że w przyszłości trafi on do F1, bo na pewno jest utalentowany i miło byłoby widzieć kolejne nazwisko Polaka w tej prestiżowej serii wyścigowej.
21 listopada 2011, 20:55 [cytuj]
[quote] Porsche Challenge Cup [/quote] A dokładniej Porsche Supercup ;-)

Co do Giermaziaka - to zdecydowanie bardzo udany sezon w jego wykonaniu, lecz tylko w prosiakach. W Formula 3 Euro Series nie spisywał się najlepiej, wyraźnie odstawał od kolegów z zespołu i reszty stawki. Na testach GP2 także nie wyglądało to dobrze, a pojawiały się głosy, że już wcześniej siedział za kierownicą bolidu GP2. Jeśli chodzi o testy w F1... Nie za bardzo mi się w to chciało wierzyć, ale dzisiaj zwołano oficjalna konferencję i potwierdzono jego udział w przedsezonowych testach. Jednakże nie sądzę, że wytypowano Kubę tylko ze względu na duży talent, lecz z powodu, iż posiada on duże wsparcie ORLENu, który z pewnością sypnął ładną sumką.

Oczywiście nie można odmówić mu talentu, ale moim zdaniem nie miałby zbyt dużych szans na dobre wyniki w F1. Spodziewałbym się jednak, że zdecyduje się na starty w blaszakach (może kiedyś Le Mans), bo tam sobie dobrze radzi. Długo w Polsce nie pojawi się taki talent jak Kubica...
A dokładniej Porsche Supercup ;-)

Co do Giermaziaka - to zdecydowanie bardzo udany sezon w jego wykonaniu, lecz tylko w prosiakach. W Formula 3 Euro Series nie spisywał się najlepiej, wyraźnie odstawał od kolegów z zespołu i reszty stawki. Na testach GP2 także nie wyglądało to dobrze, a pojawiały się głosy, że już wcześniej siedział za kierownicą bolidu GP2. Jeśli chodzi o testy w F1... Nie za bardzo mi się w to chciało wierzyć, ale dzisiaj zwołano oficjalna konferencję i potwierdzono jego udział w przedsezonowych testach. Jednakże nie sądzę, że wytypowano Kubę tylko ze względu na duży talent, lecz z powodu, iż posiada on duże wsparcie ORLENu, który z pewnością sypnął ładną sumką.

Oczywiście nie można odmówić mu talentu, ale moim zdaniem nie miałby zbyt dużych szans na dobre wyniki w F1. Spodziewałbym się jednak, że zdecyduje się na starty w blaszakach (może kiedyś Le Mans), bo tam sobie dobrze radzi. Długo w Polsce nie pojawi się taki talent jak Kubica...
22 listopada 2011, 12:11 [cytuj]
No widzę, że się orientujesz zdecydowanie lepiej niż ja, ja tylko chciałem napisać to co gdzieś tam usłyszałem i przeczytałem, bo po prostu w tym sezonie nie miałem czasu, aby oglądać wyścigi itp ;-) .
No widzę, że się orientujesz zdecydowanie lepiej niż ja, ja tylko chciałem napisać to co gdzieś tam usłyszałem i przeczytałem, bo po prostu w tym sezonie nie miałem czasu, aby oglądać wyścigi itp ;-) .
|<  <<  <  11  12  13  14  15    >

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. 1. FC Heidenheim 2 2 0 0 6
2. Bayern Monachium 2 2 0 0 6
3. RB Lipsk 2 2 0 0 6
4. Borussia Dortmund 2 1 1 0 4
5. Union Berlin 2 1 1 0 4
6. Borussia Mönchengladbach 2 1 0 1 3
7. VfL Wolfsburg 2 1 0 1 3
8. Bayer Leverkusen 2 1 0 1 3
9. Eintracht Frankfurt 2 1 0 1 3
10. SC Freiburg 2 1 0 1 3
11. TSG 1899 Hoffenheim 2 1 0 1 3
12. FSV Mainz 2 0 2 0 2
13. Werder Brema 2 0 2 0 2
14. VfB Stuttgart 2 0 1 1 1
15. FC Augsburg 2 0 1 1 1
16. FC St. Pauli 2 0 0 2 0
17. Holstein Kiel 2 0 0 2 0
18. VfL Bochum 2 0 0 2 0
cała tabela
ranking typerów
Użytkownik Punkty
1. marusza 24
2. mlabedz17 23
3. Dariopol 22
4. DuRiK 21
5. kostek12409 21
6. Rojs89 21
7. T-Mac 20
8. Grzes2603 20
9. ASFA 20
10. Miro 19
cała tabela
shoutbox
Alex3110
Alex3110 41 minut temu

Od wielu lat można być optymistą, zmian w klubie zaszło bardzo dużo, czy nie tego oczekiwaliśmy po 12 latach bez poważnego trofeum? Teraz wiele zależy od trenera i jego wizji taktycznej, oraz jak zawsze od szczęścia. (brak kontuzji, bez sedziow przekrętów itd.)

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 20:57

A Ci znowu po jednym dobrym meczu gdzie Heidenheim zagrało padake widzą u nas patere... "Mainz: potrzymaj mi piwo". Zobaczymy gdzie będziemy po 10 kolejce. Wtedy 3, 4 pierwsze kluby będą ukształtowane w kierunku patery

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 19:45

Pachnie mi poczwórnym wyścigiem Borussi, Bayernu, Lipska i Leverkusen po paterę mistrzowską. Niestety na ten moment Bayern jest znowu faworytem zwłaszcza patrząc na problemy Leverkusen w defensywie

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 19:19

Kane dziś sobie solidnie postrzela

Alex3110
Alex3110 Wczoraj, 18:38

No*

Alex3110
Alex3110 Wczoraj, 18:38

O to się czerwonym sparing trafił

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 17:58

Fajnie prognozuje to, że potrafił obudzić Felixa i Bense

libero180
libero180 Wczoraj, 16:51

Sahin jakiś tam pomysł ma tylko czy będzie on dobry , widać wiele innowacyjnych rzeczy w taktyce jak i ustawieniu i pomyśle na zawodników ale czy to wypali to nikt nie wie. Ja miał wrażenie jakbym oglądał początki Bosza w BVB.

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 15:51

Choć to zapewne i tak ich ostatni sezon u nas.

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 15:49

Malen i Adeyemi, mało brakowało, a graliby już gdzie indziej.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 14:24

Oby tylko z Brugge wyglądało to tak samo, wtedy nie mamy się co martwić o wynik

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 14:19

Jednak dobrze że Adeyemni i Malen zostali dobrze teraz wygląda nasza ławka myślę że jeśli dobrze to Sahin poukłada to wszyscy pograją. Jak na razie dobrze wygląda Bensa oby tak dalej

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 13:38

Akurat karny dla heidenheim był chociaż wiadomo że kontakt był lekki i zawodnik heidenheim dołożył od siebie to sama decyzja wg przepisów się broni. Natomiast cofniecie gola Sabitzera to skandal i sędziowie z Varu powinni ponieść konsekwencje

libero180
libero180 Wczoraj, 12:58

Z tą nieuznaną bramka bo niby zagrywał ręką Gross to był niezły wałek, tak samo jak karnym dla Heidenheim, dla mnie nie było karnego. Co do Borzęckiego dość neutralnie komentuje będąc kibicem smerfów

grzegorzBVB
grzegorzBVB Wczoraj, 08:01

Co do tej nieuznanej brami sędzię główny tego niewidzial bo był za plecami Grossa puścił akcję do końca tylko dostał sygnał z Var. Ciekawe czy będzie jakieś pokrętne tłumaczenie tej sytuacji

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 00:22

W drugiej sędzia popsuł trochę widowisko ale koniec końców mamy 3 pkt po bardzo dobrym meczu w naszym wykonaniu, cieszy również dobry występ obu skrzydłowych

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 00:20

Pierwsza połowa była świetna, doskok, zaangażowanie, chęć do strzelania goli to wszystko było widoczne od pierwszych minut meczu i myślę że dokładnie takie BVB my jako kibice chcemy oglądać

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 00:03

Te dwa gole z upy no ale dawno nie pamiętam kiedy mialem radość z oglądania

artur1973
artur1973 1 dni temu, 2024-09-13

A ja z innej beczki. Ile jeszcze tego pajaca Borzęckiego trzeba będzie słuchać podczas transmisji BVB ? Ja rozumiem że ta frajerzyna nie może ścierpieć że patałachy z GE znów dostały łomot ale te podsmiechiwanki w kierunku Dortmundu są żałosne

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 1 dni temu, 2024-09-13

Ogra się chłopak bardziej i bramki też przyjdą

Wojtyła z Dortmundu

Dzisiaj bardzo dobrze przepuszczał piłkę

Wojtyła z Dortmundu

Guirassy patrząc na jego poruszanie się zrobi dużo dobrego dla BVB

grzegorzBVB
grzegorzBVB 1 dni temu, 2024-09-13

Coto też po urazie wraca i jeszcze wszedł na nerwowa końcówkę

libero180
libero180 1 dni temu, 2024-09-13

Najlepszy transfer BVB to już widać ze Gross jest niesamowity na razie Beier to jak flop wygalała ale daje mu czas.

DziadZ
DziadZ 1 dni temu, 2024-09-13

coto słaby po wejściu

grzegorzBVB
grzegorzBVB 1 dni temu, 2024-09-13

Chciałem napisać to samo Felix to dziś cichy bohater

Kibic99
Kibic99 1 dni temu, 2024-09-13

Brawo . Dzisiaj całkiem niezły mecz

FilipSantana
FilipSantana 1 dni temu, 2024-09-13

sam nie wierze ze to pisze

FilipSantana
FilipSantana 1 dni temu, 2024-09-13

Nmecha TOP dzisiaj

Sis
Sis 1 dni temu, 2024-09-13

kuźwa siatkówka w wykonaniu tego obrońcy Heidenheim XDDDDD

statystyki
Użytkownicy online: Fabiano1979, kostek12409
Gości online: 9
Zarejestrowanych użytkowników: 10167
Ostatnio zarejestrowany: sebian
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem