Forum dyskusyjne
19 listopada 2009, 22:50 [cytuj]
Czas odkurzyć temat... ;-) Małe podsumowanie minionego sezonu i składy na sezon 2010, które powoli krystalizują się...
KLASYFIKACJA KIEROWCÓW 2009
1) Jenson Button - 95pkt
2) Sebastian Vettel - 84pkt
3) Rubens Barrichello - 77pkt
KLASYFIKACJA KONSTRUKTORÓW 2009
1) Brawn GP - 172pkt
2) Red Bull - 153,5 pkt
3) McLaren - 71pkt
No cóż. Button szczęśliwym zwycięzcą i według mnie nie zasłużył na tytuł. Liczyłem, że Vettelowi lub Barrichowi to się uda. Ten drugi miał ciężko, bo zespół "dymał" go jak chce i robił wszystko, żeby "Guzik" był wyżej od niego... :-?
A Ferrari chyba pierwszy raz od 15 lat znalazło się poza podium w klasyfikacji konstruktorów. Jeden głupi punkt... :cry:
Szkoda, że to już koniec przygody Kimiego z Ferrari... :roll: Zawsze łudziłem się, że Alonso zmieni Massę, a nie jego...
Teraz Raikkonena czeka roczny rozbrat z F1 (i tym samym 17mln ojro od Ferrari z tytułu zerwania kontraktu) lub ewentualnie miejsce w Mercedes GP (i tym samym "tylko" 10mln od Ferrari). Mówiło się w jego kontekście głównie o McLarenie, ale ci sięgnęli w ostatnich dniach po Buttona, zostawiając w ten sposób Kovalainena na lodzie...
Nieciekawie wygląda sprawa z Renault. Mogą podzielić los Toyoty. Do końca roku mają podjąć decyzję czy zostają w F1. W Polsce oczywiście panika...
Mam nadzieję, że Kamui Kobayashi znajdzie gdzieś miejsce. Gość zrobił na mnie duże wrażenie. Po wycofaniu się Toyoty został z niczym. Wolę oglądać Japończyka w akcji, niż takiego miernotę Glocka czy polegającego na farcie Quick Nicka...
SKŁADY NA SEZON 2010
FERRARI
1) Fernando Alonso
2) Felipe Massa
McLAREN
1) Lewis Hamilton
2) Jenson Button
RED BULL
1) Sebastian Vettel
2) Mark Webber
MERCEDES GP
1) ?
2) Nico Rosberg ?
RENAULT
1) Robert Kubica
2) ?
WILLIAMS
1) Rubens Barrichello
2) Nico Hulkenberg
TORO ROSSO
1) Sebastien Buemi
2) Jaime Alguersuari
FORCE INDIA
1) Adrian Sutil
2) ?
MANOR GP
1) Timo Glock
2) ?
CAMPOS
1) Bruno Senna
2) ?
LOTUS
1) ?
2) ?
US F1
1) ?
2) ?
SAUBER QUADBAK FERRARI (nie wiadomo czy w ogóle wystartują)
1) ?
2) ?
Pozostaje czekać na dalszy rozwój wydarzeń...
Czas odkurzyć temat... ;-) Małe podsumowanie minionego sezonu i składy na sezon 2010, które powoli krystalizują się...
[b]KLASYFIKACJA KIEROWCÓW 2009[/b]
1) Jenson Button - 95pkt
2) Sebastian Vettel - 84pkt
3) Rubens Barrichello - 77pkt
[b]KLASYFIKACJA KONSTRUKTORÓW 2009[/b]
1) Brawn GP - 172pkt
2) Red Bull - 153,5 pkt
3) McLaren - 71pkt
No cóż. Button szczęśliwym zwycięzcą i według mnie nie zasłużył na tytuł. Liczyłem, że Vettelowi lub Barrichowi to się uda. Ten drugi miał ciężko, bo zespół "dymał" go jak chce i robił wszystko, żeby "Guzik" był wyżej od niego... :-?
A Ferrari chyba pierwszy raz od 15 lat znalazło się poza podium w klasyfikacji konstruktorów. Jeden głupi punkt... :cry:
Szkoda, że to już koniec przygody Kimiego z Ferrari... :roll: Zawsze łudziłem się, że Alonso zmieni Massę, a nie jego...
Teraz Raikkonena czeka roczny rozbrat z F1 (i tym samym 17mln ojro od Ferrari z tytułu zerwania kontraktu) lub ewentualnie miejsce w Mercedes GP (i tym samym "tylko" 10mln od Ferrari). Mówiło się w jego kontekście głównie o McLarenie, ale ci sięgnęli w ostatnich dniach po Buttona, zostawiając w ten sposób Kovalainena na lodzie...
Nieciekawie wygląda sprawa z Renault. Mogą podzielić los Toyoty. Do końca roku mają podjąć decyzję czy zostają w F1. W Polsce oczywiście panika...
Mam nadzieję, że Kamui Kobayashi znajdzie gdzieś miejsce. Gość zrobił na mnie duże wrażenie. Po wycofaniu się Toyoty został z niczym. Wolę oglądać Japończyka w akcji, niż takiego miernotę Glocka czy polegającego na farcie Quick Nicka...
[b]SKŁADY NA SEZON 2010[/b]
[b]FERRARI[/b]
1) Fernando Alonso
2) Felipe Massa
[b]McLAREN[/b]
1) Lewis Hamilton
2) Jenson Button
[b]RED BULL[/b]
1) Sebastian Vettel
2) Mark Webber
[b]MERCEDES GP[/b]
1) ?
2) Nico Rosberg ?
[b]RENAULT[/b]
1) Robert Kubica
2) ?
[b]WILLIAMS[/b]
1) Rubens Barrichello
2) Nico Hulkenberg
[b]TORO ROSSO[/b]
1) Sebastien Buemi
2) Jaime Alguersuari
[b]FORCE INDIA[/b]
1) Adrian Sutil
2) ?
[b]MANOR GP[/b]
1) Timo Glock
2) ?
[b]CAMPOS[/b]
1) Bruno Senna
2) ?
[b]LOTUS[/b]
1) ?
2) ?
[b]US F1[/b]
1) ?
2) ?
[b]SAUBER QUADBAK FERRARI[/b] (nie wiadomo czy w ogóle wystartują)
1) ?
2) ?
Pozostaje czekać na dalszy rozwój wydarzeń...
20 listopada 2009, 09:07 [cytuj]
JA tam z kolei Kibicowalem Sennie,potem Schumiemu a teraz Massie,ale Alonso nie lubie,i wolalem Kimiego.Ciesze sie ze massa zostal w ferrari.Button najbardziej szczesliwyym MS jest.Gdyby bylo jeszcze ze 4 wyscigi Rubens by go przegonil.Nalezy mu sie tytul za wiele lat wspanialej kariery w F1.Heidfeldt wyladuje w Mercedes GP,wiem ze w polsce jest nie lubiany ale ja do niego nic nie mam.Znow Kubica bedzie jego plecy wachal bo nie mam watpliwosci ze Mercedes GP zbuduje lepsze auto jak Renault.Kobayaschi jestem za tym chlopakiem w ostatnich 3 wyscigach sezonu zrobil na mnie OGROMNE wrazenie,chcialbym tylko by byl w miare dobry zespol w stawce ktory pozwoli na walke o punkty a nie w ktorym Alonso,czy Button startowali by z ostatniej lini gdyby jezdzili. INFO z godz 19:30. Michael Schumacher prawdopodobnie w przyszlym sezonie w zespole MERCEDES GP.Roczny kontrakt.Szefem teamu Ros Brawn,czyli ten z ktorym zdobywal wszystkie tytuly MS.Glownie dlatego ta plotka nabiera coraz realniejszego ksztalyu.
JA tam z kolei Kibicowalem Sennie,potem Schumiemu a teraz Massie,ale Alonso nie lubie,i wolalem Kimiego.Ciesze sie ze massa zostal w ferrari.Button najbardziej szczesliwyym MS jest.Gdyby bylo jeszcze ze 4 wyscigi Rubens by go przegonil.Nalezy mu sie tytul za wiele lat wspanialej kariery w F1.Heidfeldt wyladuje w Mercedes GP,wiem ze w polsce jest nie lubiany ale ja do niego nic nie mam.Znow Kubica bedzie jego plecy wachal bo nie mam watpliwosci ze Mercedes GP zbuduje lepsze auto jak Renault.Kobayaschi jestem za tym chlopakiem w ostatnich 3 wyscigach sezonu zrobil na mnie OGROMNE wrazenie,chcialbym tylko by byl w miare dobry zespol w stawce ktory pozwoli na walke o punkty a nie w ktorym Alonso,czy Button startowali by z ostatniej lini gdyby jezdzili. INFO z godz 19:30. Michael Schumacher prawdopodobnie w przyszlym sezonie w zespole MERCEDES GP.Roczny kontrakt.Szefem teamu Ros Brawn,czyli ten z ktorym zdobywal wszystkie tytuly MS.Glownie dlatego ta plotka nabiera coraz realniejszego ksztalyu.
4 grudnia 2009, 20:42 [cytuj]
Raikkonen w WRC :!: Będzie jeździł w juniorskim teamie Citroena... :-) A w 2011 prawdopodobnie wróci do F1 w barwach Red Bulla. Byłoby ciekawie...
Raikkonen w WRC :!: Będzie jeździł w juniorskim teamie Citroena... :-) A w 2011 prawdopodobnie wróci do F1 w barwach Red Bulla. Byłoby ciekawie...
20 stycznia 2010, 13:46 [cytuj]
Pora zaktualizować składy na nadchodzący sezon... ;-) Prawie wszystko już jasne (ostatnie cztery niewiadome)...
FERRARI
1) Fernando Alonso
2) Felipe Massa
McLAREN
1) Lewis Hamilton
2) Jenson Button
RED BULL
1) Sebastian Vettel
2) Mark Webber
MERCEDES GP
1) Michael Schumacher
2) Nico Rosberg
RENAULT
1) Robert Kubica
2) Vitaly Petrov ?
WILLIAMS
1) Rubens Barrichello
2) Nico Hulkenberg
TORO ROSSO
1) Sebastien Buemi
2) Jaime Alguersuari
FORCE INDIA
1) Adrian Sutil
2) Vitantonio Liuzzi
VIRGIN RACING
1) Timo Glock
2) Lucas di Grassi
CAMPOS
1) Bruno Senna
2) ?
LOTUS
1) Jarno Trulli
2) Heikki Kovalainen
US F1
1) Jose Maria Lopez ?
2) James Rossiter ?
SAUBER
1) Pedro de la Rosa
2) Kamui Kobayashi
Pora zaktualizować składy na nadchodzący sezon... ;-) Prawie wszystko już jasne (ostatnie cztery niewiadome)...
[b]FERRARI[/b]
1) Fernando Alonso
2) Felipe Massa
[b]McLAREN[/b]
1) Lewis Hamilton
2) Jenson Button
[b]RED BULL[/b]
1) Sebastian Vettel
2) Mark Webber
[b]MERCEDES GP[/b]
1) Michael Schumacher
2) Nico Rosberg
[b]RENAULT[/b]
1) Robert Kubica
2) Vitaly Petrov ?
[b]WILLIAMS[/b]
1) Rubens Barrichello
2) Nico Hulkenberg
[b]TORO ROSSO[/b]
1) Sebastien Buemi
2) Jaime Alguersuari
[b]FORCE INDIA[/b]
1) Adrian Sutil
2) Vitantonio Liuzzi
[b]VIRGIN RACING[/b]
1) Timo Glock
2) Lucas di Grassi
[b]CAMPOS[/b]
1) Bruno Senna
2) ?
[b]LOTUS[/b]
1) Jarno Trulli
2) Heikki Kovalainen
[b]US F1[/b]
1) Jose Maria Lopez ?
2) James Rossiter ?
[b]SAUBER[/b]
1) Pedro de la Rosa
2) Kamui Kobayashi
20 stycznia 2010, 14:15 [cytuj]
ciekawi mnie co to będzie z mercedesa, lotusa i tych amerykańców. Jak myślisz T-Mac?Schumacher się zbłaźni czy jeszcze może coś pokazać?
ciekawi mnie co to będzie z mercedesa, lotusa i tych amerykańców. Jak myślisz T-Mac?Schumacher się zbłaźni czy jeszcze może coś pokazać?
20 stycznia 2010, 16:44 [cytuj]
Po tych nowych teamach raczej "ogonów" można się spodziewać... ;-)
Jeśli chodzi o Mercedesa, to są oni zbyt pewni siebie. Chciałbym, żeby rzeczywistość sprowadziła ich na ziemię... 8-) Z drugiej jednak strony życzę Schumacherowi (i tylko jemu z Mercedesa!) jak najlepiej i nie obraziłbym się, gdyby sięgnął po ósmy mistrzowski tytuł (pod warunkiem, że Ferrari zawiedzie i nie będzie się liczyć w tej walce)... :-) Myślę, że Michael może powalczyć o tytuł, ale raczej nie wygra pierwszych wyścigów...
Cieszę się, że Kamui znalazł swoje miejsce w stawce...
I wygląda na to, że Quick Nicka zabraknie w sezonie 2010... :mrgreen: Byłoby fajnie, bo gość jest nudny do bólu. Największy "ślizgacz" w F1!
Dla mnie dziwnie będzie kibicować Alonso i oglądać "Schumiego" w innym teamie niż Ferrari... :roll:
Jeśli chodzi o Mercedesa, to są oni zbyt pewni siebie. Chciałbym, żeby rzeczywistość sprowadziła ich na ziemię... 8-) Z drugiej jednak strony życzę Schumacherowi (i tylko jemu z Mercedesa!) jak najlepiej i nie obraziłbym się, gdyby sięgnął po ósmy mistrzowski tytuł (pod warunkiem, że Ferrari zawiedzie i nie będzie się liczyć w tej walce)... :-) Myślę, że Michael może powalczyć o tytuł, ale raczej nie wygra pierwszych wyścigów...
Cieszę się, że Kamui znalazł swoje miejsce w stawce...
I wygląda na to, że Quick Nicka zabraknie w sezonie 2010... :mrgreen: Byłoby fajnie, bo gość jest nudny do bólu. Największy "ślizgacz" w F1!
Dla mnie dziwnie będzie kibicować Alonso i oglądać "Schumiego" w innym teamie niż Ferrari... :roll:
20 stycznia 2010, 16:59 [cytuj]
Słyszałem jakieś spekulacje że Heidfeld może znów jeździć z Kubicą. Ja będę kibicował Robercikowi ale oprócz tego nie będę miał nic przeciwko jak wygra Schumacher lub Massa
Słyszałem jakieś spekulacje że Heidfeld może znów jeździć z Kubicą. Ja będę kibicował Robercikowi ale oprócz tego nie będę miał nic przeciwko jak wygra Schumacher lub Massa
20 stycznia 2010, 19:07 [cytuj]
[quote]Dla mnie dziwnie będzie kibicować Alonso i oglądać "Schumiego" w innym teamie niż Ferrari... :roll:[/quote]
Racja, dla mnie Schumi to Ferrari.. :-/
"T-Mac" powiedział/a:
Z drugiej jednak strony życzę Schumacherowi (i tylko jemu z Mercedesa!) jak najlepiej i nie obraziłbym się, gdyby sięgnął po ósmy mistrzowski tytuł (pod warunkiem, że Ferrari zawiedzie i nie będzie się liczyć w tej walce)... :-)
Zgadzam sie z Toba T-Mac. Zycze Schumiemu zeby siegnal po raz 8 po tytul, bo to jedyny kierowca w swoim rodzaju :-)
Racja, dla mnie Schumi to Ferrari.. :-/
[quote="T-Mac"]Z drugiej jednak strony życzę Schumacherowi (i tylko jemu z Mercedesa!) jak najlepiej i nie obraziłbym się, gdyby sięgnął po ósmy mistrzowski tytuł (pod warunkiem, że Ferrari zawiedzie i nie będzie się liczyć w tej walce)... :-)
20 stycznia 2010, 20:34 [cytuj]
Ja rowniez,jestem jego wielkim fanem,zakochalem sie w Ferrari dzieki niemu,pamietam go z Bennettona.Uwazam ze stac go na 8 tytul,jesli tylko sprzet bedzie konkurencyjny jest w stanie siegnac po tytul,,ale rowniez kibicuje Massie bo go bardzo lubie,i wolel bym by to on byl wyzej z teamu Ferrari niz Alonso......I niestety serduszko rozdarte miedzy Schumim i Ferrari,ale jakos to pogodze....
Ja rowniez,jestem jego wielkim fanem,zakochalem sie w Ferrari dzieki niemu,pamietam go z Bennettona.Uwazam ze stac go na 8 tytul,jesli tylko sprzet bedzie konkurencyjny jest w stanie siegnac po tytul,,ale rowniez kibicuje Massie bo go bardzo lubie,i wolel bym by to on byl wyzej z teamu Ferrari niz Alonso......I niestety serduszko rozdarte miedzy Schumim i Ferrari,ale jakos to pogodze....
20 stycznia 2010, 22:22 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
...i oczywiście beznadziejnych kraks które będą wpływać znacząco na wyniki innych...
...i oczywiście beznadziejnych kraks które będą wpływać znacząco na wyniki innych...
22 stycznia 2010, 23:46 [cytuj]
Heidfeld kierowcą testowym Mercedesa! :lol: :mrgreen:
Mamy "ślizgacza" z głowy... 8-)
Heidfeld kierowcą testowym Mercedesa! :lol: :mrgreen:
Mamy "ślizgacza" z głowy... 8-)
23 stycznia 2010, 19:29 [cytuj]
Uuu...widzę, że jego kariera nabiera rozpędu. Ciekawe co na to fani Quick Nica :-)
Uuu...widzę, że jego kariera nabiera rozpędu. Ciekawe co na to fani Quick Nica :-)
29 stycznia 2010, 23:10 [cytuj]
A jak wam się podoba nowy bolid Roberta??
Kolorystyka świetna, tylko mały znaczek mu tam dokleić
A jak wam się podoba nowy bolid Roberta??
Kolorystyka świetna, tylko mały znaczek mu tam dokleić :)
30 stycznia 2010, 00:33 [cytuj]
A Renault miało już oficjalną prezentację ? :-) Wiem tylko, że przymierzali się do żółto-czarnych barw... :-D 8-)
Ja na razie przyzwyczajam się do nowego "wózka" Ferrari... :-)
A Renault miało już oficjalną prezentację ? :-) Wiem tylko, że przymierzali się do żółto-czarnych barw... :-D 8-)
Ja na razie przyzwyczajam się do nowego "wózka" Ferrari... :-)
30 stycznia 2010, 00:44 [cytuj]
Właśnie chciałem napisac o tym bolidzie..
Barwy ma świetne właśnie oglądałem zdjęcia na wp )
Właśnie chciałem napisac o tym bolidzie..
Barwy ma świetne właśnie oglądałem zdjęcia na wp :))
1 lutego 2010, 17:08 [cytuj]
Będzie widoczny z daleka.
Będzie widoczny z daleka.
1 lutego 2010, 19:36 [cytuj]
Bo i daleko będzie się plasował w stawce.
Bo i daleko będzie się plasował w stawce.
1 lutego 2010, 22:53 [cytuj]
Jeszcze nic nie wiadomo. To tylko pierwsze testy.
Jeszcze nic nie wiadomo. To tylko pierwsze testy.
1 lutego 2010, 23:00 [cytuj]
Ale Renault nie bedzie w czolowce,i tego jestem pewien akurat.
Ale Renault nie bedzie w czolowce,i tego jestem pewien akurat.
2 lutego 2010, 12:31 [cytuj]
Nie chodzi mi o jego jazdy testowe, bo to jak sparingi meczowe. Po prostu w Renault nie było dobrze już w zeszłym sezonie, nie mówiąc o tych końcowych zawirowaniach, wycofaniem się głównego sponsora, itd. Chciałbym nie mieć racji, ale myślę, że Kubika będzie miał kolejny zmarnowany sezon plasując się za McLarenami, Ferrari, Mercedesem i Red Bullem. Przy lepszym dniu gdzieś pośrodku nich.
Robert jednak stwierdził, że wybierze opcję najlepszą dla niego. On w tym siedzi, on jest zawodowcem i nie pozostaje nam nic innego, jak tylko zaufać jego poczynaniom i czekać do marca.
Nie chodzi mi o jego jazdy testowe, bo to jak sparingi meczowe. Po prostu w Renault nie było dobrze już w zeszłym sezonie, nie mówiąc o tych końcowych zawirowaniach, wycofaniem się głównego sponsora, itd. Chciałbym nie mieć racji, ale myślę, że Kubika będzie miał kolejny zmarnowany sezon plasując się za McLarenami, Ferrari, Mercedesem i Red Bullem. Przy lepszym dniu gdzieś pośrodku nich.
Robert jednak stwierdził, że wybierze opcję najlepszą dla niego. On w tym siedzi, on jest zawodowcem i nie pozostaje nam nic innego, jak tylko zaufać jego poczynaniom i czekać do marca.