Forum dyskusyjne
12 września 2011, 14:57 [cytuj]
"Emrod" powiedział/a:
PS Najważniejsze jednak ile ma lat?
Chciałbym z tych najmłodszych z drugiej edycji, a były produkowane bodajże do 2003 roku.
Chciałbym z tych najmłodszych z drugiej edycji, a były produkowane bodajże do 2003 roku.
5 stycznia 2012, 22:06 [cytuj]
Wczoraj przyjechał do mnie wujek z Niemiec BMW e90, wcześniej oglądałem ten samochód na allegro ale jakoś nie porwał mnie jeśli chodzi o wygląd i wnętrze ale jak zobaczyłem ten samochód na żywo to w momencie zmieniłem zdanie. Piękna fura, do tego on ma 330i czyli 3.0 l w benzynie, szatan ! wrażenia z jazdy bezcenne, nie dosyć że auto ma kopa jak nie wiem co (wbija w fotel momentalnie) to ogólnie, przyjemność z jazdy gwarantowana...no ale to w końcu BMW 8-) <3
t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTPVIIEN4V3-EhXCH-YjCYQjc2p-i_K9HZtvZRTtE8w-lrVVsV" alt="t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTPVIIEN4V3-EhXCH-YjCYQjc2p-i_K9HZtvZRTtE8w-lrVVsV" width="98%">
t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ2yhq2UxAJC9Yl8FMn2Tb42_3TrfmLgQgk0f_uPfAEz9d3jlAIJA" alt="t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ2yhq2UxAJC9Yl8FMn2Tb42_3TrfmLgQgk0f_uPfAEz9d3jlAIJA" width="98%">
t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3hDAahxJDj8smJxuK-qQl6AIGJ3KPGaroLUPP42J6N5kBgdf1_A" alt="t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3hDAahxJDj8smJxuK-qQl6AIGJ3KPGaroLUPP42J6N5kBgdf1_A" width="98%">
Wczoraj przyjechał do mnie wujek z Niemiec BMW e90, wcześniej oglądałem ten samochód na allegro ale jakoś nie porwał mnie jeśli chodzi o wygląd i wnętrze ale jak zobaczyłem ten samochód na żywo to w momencie zmieniłem zdanie. Piękna fura, do tego on ma 330i czyli 3.0 l w benzynie, szatan ! wrażenia z jazdy bezcenne, nie dosyć że auto ma kopa jak nie wiem co (wbija w fotel momentalnie) to ogólnie, przyjemność z jazdy gwarantowana...no ale to w końcu BMW 8-) <3
[img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQTPVIIEN4V3-EhXCH-YjCYQjc2p-i_K9HZtvZRTtE8w-lrVVsV[/img]
[img]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ2yhq2UxAJC9Yl8FMn2Tb42_3TrfmLgQgk0f_uPfAEz9d3jlAIJA[/img]
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ3hDAahxJDj8smJxuK-qQl6AIGJ3KPGaroLUPP42J6N5kBgdf1_A[/img]
7 stycznia 2012, 00:00 [cytuj]
Mial ktos z was stycznosc z Oplem Astra III od rocznika 2004 w gore ? albo moze jacys znajomi nim jezdza, bo wpadla mi ta furka ostanio w oczy i sie powaznie zastanawiam
Mial ktos z was stycznosc z Oplem Astra III od rocznika 2004 w gore ? albo moze jacys znajomi nim jezdza, bo wpadla mi ta furka ostanio w oczy i sie powaznie zastanawiam ;)
7 stycznia 2012, 18:07 [cytuj]
Tak, brat ma. Co Cie konkretnie interesuje?
Tak, brat ma. Co Cie konkretnie interesuje?
7 stycznia 2012, 18:15 [cytuj]
No generalnie jak sie sprawuje, czy nic mu szczegolnego i nie przewidzianego sie nie zepsuło? Jaki jest w tych Astrach najlepszy silnik zeby brac? Czy lepiej Disel czy benzyna itd
No generalnie jak sie sprawuje, czy nic mu szczegolnego i nie przewidzianego sie nie zepsuło? Jaki jest w tych Astrach najlepszy silnik zeby brac? Czy lepiej Disel czy benzyna itd ;)
7 stycznia 2012, 22:32 [cytuj]
Niemieckie auto to tylko benzyna hehe
Niemieckie auto to tylko benzyna :) hehe
8 stycznia 2012, 00:11 [cytuj]
"krzychu" powiedział/a:
Niemieckie auto to tylko benzyna
hehe
eee... nie zgadzam się.
calldiablo, brat jak kupował to auto było 3 letnie, ale miało duży przebieg. jeździ nim teraz już 3 lata i kilka większych rzeczy mu się zepsuło... Więc troche w niego jeszcze musiał włożyć. Ale to nie jest zasada, bo znajomy też ma i większych problemów nie ma. Prawdopodobnie przez to, że duży przebieg to sie popsuło. Astra jest w dieslu 1,7, coś 100km jest. Osobiście bym Ci radził diesla. Ja miałem benzyne, teraz diesla i nie żałuje, mimo że teraz diesel droższy, to spalanie masz dużo mniejsze. :-) Jak chcesz podaj na PW kwotę, to mogę Ci czegoś fajnego poszukać, nie koniecznie astrę :-)
eee... nie zgadzam się.
calldiablo, brat jak kupował to auto było 3 letnie, ale miało duży przebieg. jeździ nim teraz już 3 lata i kilka większych rzeczy mu się zepsuło... Więc troche w niego jeszcze musiał włożyć. Ale to nie jest zasada, bo znajomy też ma i większych problemów nie ma. Prawdopodobnie przez to, że duży przebieg to sie popsuło. Astra jest w dieslu 1,7, coś 100km jest. Osobiście bym Ci radził diesla. Ja miałem benzyne, teraz diesla i nie żałuje, mimo że teraz diesel droższy, to spalanie masz dużo mniejsze. :-) Jak chcesz podaj na PW kwotę, to mogę Ci czegoś fajnego poszukać, nie koniecznie astrę :-)
8 stycznia 2012, 18:34 [cytuj]
Z tego co słyszałem to diesle w Oplach są słabe i awaryjne, no ale nie wiem ile w tym jest prawdy bo nie miałem jeszcze Opla (i nie mam zamiaru, no chyba że Insignię :mrgreen: )
"krzychu" powiedział/a:
Niemieckie auto to tylko benzyna
hehe
Szczególnie w VW, Audi i Mercedesach które produkują chyba najlepsze diesle na świecie, te silniki po prostu są nie do zdarcia (pod warunkiem że się ich nie żyłuje) ;-)
Szczególnie w VW, Audi i Mercedesach które produkują chyba najlepsze diesle na świecie, te silniki po prostu są nie do zdarcia (pod warunkiem że się ich nie żyłuje) ;-)
8 stycznia 2012, 19:03 [cytuj]
otomoto.pl/opel-astra-C22339029.html
prosze bardzo
Astra dla kibica BVB
4 fotka
http://otomoto.pl/opel-astra-C22339029.html
prosze bardzo
Astra dla kibica BVB
4 fotka
9 stycznia 2012, 18:29 [cytuj]
"MisiU" powiedział/a:
Szczególnie w VW, Audi i Mercedesach które produkują chyba najlepsze diesle na świecie
Co do VW czyli też audi się nie zgodzę że produkują teraz świetne diesle kiedyś 1.9 TDI to był śilnik ale obecnie 2.0 TDI ma dość dużo słabych stron jak wady materiałów czy słaby montaż.
Co do VW czyli też audi się nie zgodzę że produkują teraz świetne diesle kiedyś 1.9 TDI to był śilnik ale obecnie 2.0 TDI ma dość dużo słabych stron jak wady materiałów czy słaby montaż.
9 stycznia 2012, 19:23 [cytuj]
"wiesior" powiedział/a:
Co do VW czyli też audi się nie zgodzę że produkują teraz świetne diesle kiedyś 1.9 TDI
Kiedyś farmiłem gazetki motoryzacyjne i powiem że jakiś passat właśnie z silnikiem 1.9 disel po jakimś czasie coś siadało w silniku oczywiście :-> , więc wszytko za leży od modelu rocznika jak coś to nie polecam takich stron jak o piłce tylko fachową prasę + internet
Kiedyś farmiłem gazetki motoryzacyjne i powiem że jakiś passat właśnie z silnikiem 1.9 disel po jakimś czasie coś siadało w silniku oczywiście :-> , więc wszytko za leży od modelu rocznika jak coś to nie polecam takich stron jak o piłce tylko fachową prasę + internet
9 stycznia 2012, 20:10 [cytuj]
Wszystkie VW do 4 generacji włącznie każdego modelu są nie do zajechania, późniejszych nawet VW-maniak taki jak ja by nie kupił. A stare 1.9 TDI do dzisiaj bije na głowę dzisiejsze diesle. Ostatnia jeździłem taki cały dzień tylko po mieście, od czasu do czasu przyspieszając z przytupem i spalił średnio 6,2l! Taki wynik teraz tylko przy ekonomicznej jeździe. A stary diesel pohałasuje ale spali tyle co nic przy normalnej jeździe. No i oczywiście większość sprawdzonych prawie nowych aut z Niemiec ma jakiś feler. Lepiej kupić 4 letniego niż 1 rocznego co wygląda jakby z fabryki ledwo wyjechał, bo taki na bank albo się spotkał z czymś twardym albo silnik już ledwo zipie.
Wszystkie VW do 4 generacji włącznie każdego modelu są nie do zajechania, późniejszych nawet VW-maniak taki jak ja by nie kupił. A stare 1.9 TDI do dzisiaj bije na głowę dzisiejsze diesle. Ostatnia jeździłem taki cały dzień tylko po mieście, od czasu do czasu przyspieszając z przytupem i spalił średnio 6,2l! Taki wynik teraz tylko przy ekonomicznej jeździe. A stary diesel pohałasuje ale spali tyle co nic przy normalnej jeździe. No i oczywiście większość sprawdzonych prawie nowych aut z Niemiec ma jakiś feler. Lepiej kupić 4 letniego niż 1 rocznego co wygląda jakby z fabryki ledwo wyjechał, bo taki na bank albo się spotkał z czymś twardym albo silnik już ledwo zipie.
9 stycznia 2012, 23:13 [cytuj]
Ja mam silnik 1,9 TDI 105km i spalanie ok 5litrów :-P Przy normalniej jeździe. Przy oszczędnej to ok 4 wychodzi :-D Przy ostrej jeżdzie dochodzi do 6, ale nigdy nie przekracza :-) Jeśli mam polecić komus diesla to 1,9. Bo 2,0 tak jak prędzej mówiliście to już nie to samo, lubią się psuć.
"saber" powiedział/a:
i powiem że jakiś passat właśnie z silnikiem 1.9 disel po jakimś czasie coś siadało w silniku oczywiście :->
zależy jaki... te nowe pasaty, przeważnie z silnikami 2,0 lubią się psuć i naprawy nie są wcale tanie..
zależy jaki... te nowe pasaty, przeważnie z silnikami 2,0 lubią się psuć i naprawy nie są wcale tanie..
10 stycznia 2012, 16:39 [cytuj]
Kiedyś(2009r) miałem przyjemność jeździć VW Transporterem T4 96r, z silnikiem 1.9 TDI. Na początku zaznaczę, że auto to miało około 900kg ładowności. Codziennie wyjeżdżałem na trasę z ładunkiem powyżej 1500kg, czasami dochodził nawet pod 2t... Wyprawy miałem rozmaite ze Śląska do Kamiennej Góry, Kudowej Zdrój, Nowego Sącza, Tarnowa, Głuchołaz, Płock, Wrocław i czasami okolice poznania. Samochód jeździł od poniedziałku do piątku. Tygodniowo robił około 2000km. Jeździ do dziś, bez większych awarii...
Kiedyś(2009r) miałem przyjemność jeździć VW Transporterem T4 96r, z silnikiem 1.9 TDI. Na początku zaznaczę, że auto to miało około 900kg ładowności. Codziennie wyjeżdżałem na trasę z ładunkiem powyżej 1500kg, czasami dochodził nawet pod 2t... Wyprawy miałem rozmaite ze Śląska do Kamiennej Góry, Kudowej Zdrój, Nowego Sącza, Tarnowa, Głuchołaz, Płock, Wrocław i czasami okolice poznania. Samochód jeździł od poniedziałku do piątku. Tygodniowo robił około 2000km. Jeździ do dziś, bez większych awarii...
10 stycznia 2012, 18:29 [cytuj]
hehe z takimi samochodami mam stycznosc codziennie, nie zawodne T4, T5 ktore maja wykrecone uwaga... ponad milion kilometrow widziales kiedys takie przebiegi ?
hehe z takimi samochodami mam stycznosc codziennie, nie zawodne T4, T5 ktore maja wykrecone uwaga... ponad milion kilometrow :D widziales kiedys takie przebiegi ? ;)
10 stycznia 2012, 20:17 [cytuj]
Takie przebiegi trudno u nas zobaczyć bo liczniki przekręcają na potęgę. Ostatnio jak oglądałem Passata B3 dla siebie to mimo iż samochód bankowo miał ponad 300000KM ( po siedzeniach ta się to poznać) sprzedawca nawet na chwilę nie przestał mi wmawiać że samochód 18 letni z Niemiec ma 180000KM. Jak ktoś wierzy w takie bajki to niech lepiej sam nie kupuje samochodu.
Takie przebiegi trudno u nas zobaczyć bo liczniki przekręcają na potęgę. Ostatnio jak oglądałem Passata B3 dla siebie to mimo iż samochód bankowo miał ponad 300000KM ( po siedzeniach ta się to poznać) sprzedawca nawet na chwilę nie przestał mi wmawiać że samochód 18 letni z Niemiec ma 180000KM. Jak ktoś wierzy w takie bajki to niech lepiej sam nie kupuje samochodu.
11 stycznia 2012, 00:24 [cytuj]
a ja mam Volvo S60 D5 i pali malo, autko niezawodne i kopyto kapitalne i polecam wszystkim bo warto
a ja mam Volvo S60 D5 i pali malo, autko niezawodne i kopyto kapitalne :D i polecam wszystkim bo warto
11 stycznia 2012, 22:44 [cytuj]
Volvo niezła szwedzka marka to tak jak w Niemczech BMW hehe
Jest dobrzee
Volvo niezła szwedzka marka ;) to tak jak w Niemczech BMW hehe :)
Jest dobrzee ;)
11 stycznia 2012, 22:45 [cytuj]
Volvo? Świetne, najlepsze powiedziałbym.
Volvo? Świetne, najlepsze powiedziałbym.
11 stycznia 2012, 23:09 [cytuj]
i przede wszsytkim bezpieczne )
i przede wszsytkim bezpieczne :))