Forum dyskusyjne
9 listopada 2015, 20:09 [cytuj]
Ale ktoś może się interesuje, jest mechanikiem i ogarnia temat silników pracujących na wysokich obrotach :-)
Ale ktoś może się interesuje, jest mechanikiem i ogarnia temat silników pracujących na wysokich obrotach :-)
10 listopada 2015, 09:48 [cytuj]
Lexy najłatwiej o silnikach kręcących się do 8-9 tyś. obrotów informacje znaleźć na forum Hondy, w Polsce jest znacznie więcej Hond Civic Type R niż aut z silnikami Ferrari.
Lexy najłatwiej o silnikach kręcących się do 8-9 tyś. obrotów informacje znaleźć na forum Hondy, w Polsce jest znacznie więcej Hond Civic Type R niż aut z silnikami Ferrari.
11 listopada 2015, 21:34 [cytuj]
A może tak zapytać Błaszczykowskiego?
A może tak zapytać Błaszczykowskiego? :D
12 listopada 2015, 20:35 [cytuj]
A tak na poważnie to Lexy serio Ferrari ? za tą kase są o wiele ciekawsze auta które dają więcej frajdy z jazdy bo jak mniemam o to Ci chodzi własnie No chyba , że chcesz być o 0,5 sekundy szybszy na zakręcie
A tak na poważnie to Lexy serio Ferrari ? za tą kase są o wiele ciekawsze auta które dają więcej frajdy z jazdy :D bo jak mniemam o to Ci chodzi własnie :D No chyba , że chcesz być o 0,5 sekundy szybszy na zakręcie :D
12 listopada 2015, 21:10 [cytuj]
A może Lexy chce po prostu wsadzić silnik ferrari do Poloneza? :-D
A może Lexy chce po prostu wsadzić silnik ferrari do Poloneza? :-D
12 listopada 2015, 21:45 [cytuj]
Pan Samochodzik miał silnik Ferrari w swojej pokracznej machinie. A co , Lexy gorszy :-D
Pan Samochodzik miał silnik Ferrari w swojej pokracznej machinie. A co , Lexy gorszy :-D
13 listopada 2015, 10:03 [cytuj]
tak serio to nie Ferrari, nie stać mnie. Chodzi mi o Maserati Granturismo.
Szajbus, co ciekawszego za 300-350 tys ? GTR mi się nie podoba, 911 nie ma bagażnika, Aston Vantage też nie bardzo ... A chcę rocznik tak 2011-2012. Nie chodzi mi o prędkość bo zawsze się znajdzie coś szybszego. Chcę wygodę, żeby było elegancko no i mocno (i przede wszystkim ten dźwięk V8 z Maserati jest niepowtarzalny). Rozstałem się z dziewczyną więc czas zaszaleć xD
Basket, a dasz linka do tego forum Hondy ? Będę wdzięczny
:D tak serio to nie Ferrari, nie stać mnie. Chodzi mi o Maserati Granturismo.
Szajbus, co ciekawszego za 300-350 tys ? GTR mi się nie podoba, 911 nie ma bagażnika, Aston Vantage też nie bardzo ... A chcę rocznik tak 2011-2012. Nie chodzi mi o prędkość bo zawsze się znajdzie coś szybszego. Chcę wygodę, żeby było elegancko no i mocno (i przede wszystkim ten dźwięk V8 z Maserati jest niepowtarzalny). Rozstałem się z dziewczyną więc czas zaszaleć xD
Basket, a dasz linka do tego forum Hondy ? Będę wdzięczny :)
13 listopada 2015, 20:27 [cytuj]
civicforum.pl/forumdisplay.php/3-HONDA-CIVIC-FORUM Lexy myślę, że tam Ci powinni odpowiedzieć. Ewentualnie poszukaj innych for. Możesz też spróbować znaleźć jakieś anglojęzyczne forum Maserati. Google stoi przed Tobą otworem :-P . A tak swoją drogą ja się kapnąłem, że Lexemu o Maserati chodzi :mrgreen: Jak kupisz to pochwal się jak śpiewa. ;-)
Za tą sumę pewnie znajdzie się jakieś AMG, które jest irracjonalne patrząc na silnik i jego moment, ale w tym tkwi ich urok.
http://www.civicforum.pl/forumdisplay.php/3-HONDA-CIVIC-FORUM Lexy myślę, że tam Ci powinni odpowiedzieć. Ewentualnie poszukaj innych for. Możesz też spróbować znaleźć jakieś anglojęzyczne forum Maserati. Google stoi przed Tobą otworem :-P . A tak swoją drogą ja się kapnąłem, że Lexemu o Maserati chodzi :mrgreen: Jak kupisz to pochwal się jak śpiewa. ;-)
Za tą sumę pewnie znajdzie się jakieś AMG, które jest irracjonalne patrząc na silnik i jego moment, ale w tym tkwi ich urok.
13 listopada 2015, 20:31 [cytuj]
Ja za taką forsę to bym sobie zakupił Audi rs5, po prostu kocham to auto. No ale każdy woli co innego :-P
Ja za taką forsę to bym sobie zakupił Audi rs5, po prostu kocham to auto. No ale każdy woli co innego :-P
13 listopada 2015, 20:47 [cytuj]
scantis, teraz mam A5 w S-Line, wyglądem praktycznie to samo (wewnętrzny i zewnętrzny) więc RS5 odpada, wiadomo że to całkowicie inne zawieszenie, silnik itd. ale jednak Maserati bardziej mniej kręci z prostej przyczyny że u nas na drogach praktycznie w ogóle się tego nie widzi.
Basket, dzięki za pomoc ! Na pewno sobie poczytam w wolnej chwili. Nie chcę się pakować w coś co co chwilę będzie wymagało remontów, dla niektórych samochodów 50-60 tys. to słabe dotarcie ale jak się jeździ na 5-6 tys. obrotów to myślę że inaczej się to liczy.
Mam zamiar kupić dopiero w kwietniu-maju, jeszcze swojego obecnego muszę sprzedać. Mercedesy mi się za bardzo wizualnie nie podobają, może CL ewentualnie ale mimo wszystko wolę Włocha
scantis, teraz mam A5 w S-Line, wyglądem praktycznie to samo (wewnętrzny i zewnętrzny) więc RS5 odpada, wiadomo że to całkowicie inne zawieszenie, silnik itd. ale jednak Maserati bardziej mniej kręci z prostej przyczyny że u nas na drogach praktycznie w ogóle się tego nie widzi.
Basket, dzięki za pomoc ! Na pewno sobie poczytam w wolnej chwili. Nie chcę się pakować w coś co co chwilę będzie wymagało remontów, dla niektórych samochodów 50-60 tys. to słabe dotarcie ale jak się jeździ na 5-6 tys. obrotów to myślę że inaczej się to liczy.
Mam zamiar kupić dopiero w kwietniu-maju, jeszcze swojego obecnego muszę sprzedać. Mercedesy mi się za bardzo wizualnie nie podobają, może CL ewentualnie ale mimo wszystko wolę Włocha :)
15 listopada 2015, 11:52 [cytuj]
A Mesio C63 AMG ?
A Mesio C63 AMG ?
15 listopada 2015, 11:59 [cytuj]
Nie chcę samochodu rodzinnego a C klasa coupe jakoś do mnie nie przemawia. Tak jak napisałem - nie chodzi mi tylko o moc i osiągi a o coś wyjątkowego, merawka to jednak tylko merawka, wiadomo że jest mocniejsza i ma lepsze osiągi od Maserati ale to nie o to chodzi, nie chcę wyścigówki tylko auto do którego wsiadając będę się cieszył :-)
Nie chcę samochodu rodzinnego a C klasa coupe jakoś do mnie nie przemawia. Tak jak napisałem - nie chodzi mi tylko o moc i osiągi a o coś wyjątkowego, merawka to jednak tylko merawka, wiadomo że jest mocniejsza i ma lepsze osiągi od Maserati ale to nie o to chodzi, nie chcę wyścigówki tylko auto do którego wsiadając będę się cieszył :-)
15 listopada 2015, 12:01 [cytuj]
Lexy jak chcesz auto oryginalne to szukaj Saba 9-5 ostatniej generacji w kombi, ostatnio widziałem dwie sztuki za pona 200k zł. :-P
Lexy jak chcesz auto oryginalne to szukaj Saba 9-5 ostatniej generacji w kombi, ostatnio widziałem dwie sztuki za pona 200k zł. :-P
15 listopada 2015, 12:04 [cytuj]
Lexy, gdzie prawnikom tak dobrze płacą? Chętnie się przeprowadzę :-P
Lexy, gdzie prawnikom tak dobrze płacą? Chętnie się przeprowadzę :-P
15 listopada 2015, 12:14 [cytuj]
Hello , wszędzie im dobrze płacą (a raczej płacą sobie sami) ale ja prawnikiem nie jestem, skończyłem tylko studia prawnicze
Basket, zaznaczyłem też że nie chcę auta rodzinnego xD prędzej wezmę 2-osobowe niż kombi czy 4-5 drzwiowe. Poza tym Saab to już nie to samo, niestety.
2 sztuki za 200 000 za jedną czy dwie ?
Hello , wszędzie im dobrze płacą (a raczej płacą sobie sami) ale ja prawnikiem nie jestem, skończyłem tylko studia prawnicze ;)
Basket, zaznaczyłem też że nie chcę auta rodzinnego xD prędzej wezmę 2-osobowe niż kombi czy 4-5 drzwiowe. Poza tym Saab to już nie to samo, niestety.
2 sztuki za 200 000 za jedną czy dwie ?:)
15 listopada 2015, 14:41 [cytuj]
A ja mam pytanie z innej beczki, że tak się wtrącę Wytłumaczy mi ktoś czarno na białym jak ma się sprawa z winietami jeśli chodzi o wjazd do Berlina? planuję jechać tam na sylwestra ale wedle przepisów to moim raczej nie wjadę do centrum, ale tak sobie myślę, przecież to jest tak ogromne miasto że nie wierzę że nie jeżdżą tam samochody pokroju mojego. Jest jakiś sprytny patent aby nie zostawiać go gdzieś na peryferiach czy coś?
Mam Alfę 2000r. diesel ew. Golf IV 2003r. też diesel
A ja mam pytanie z innej beczki, że tak się wtrącę :P Wytłumaczy mi ktoś czarno na białym jak ma się sprawa z winietami jeśli chodzi o wjazd do Berlina? planuję jechać tam na sylwestra ale wedle przepisów to moim raczej nie wjadę do centrum, ale tak sobie myślę, przecież to jest tak ogromne miasto że nie wierzę że nie jeżdżą tam samochody pokroju mojego. Jest jakiś sprytny patent aby nie zostawiać go gdzieś na peryferiach czy coś?
15 listopada 2015, 14:43 [cytuj]
Lexy za jedną, chyba z 50 sztuk istnieje.
Lexy za jedną, chyba z 50 sztuk istnieje.
15 listopada 2015, 16:11 [cytuj]
Lexy chcesz auto do którego wsiadasz i od razu masz usmiech na mordzie wciskając pedał gazu za każdym razem ?? Jedyne auto które powoduje takie reakcje to najnowszy mustang V8 . Tak tak wiem to auto jest wulgarne, spartańskie wręcz, średnio wygodne ale nie ma drugiego takiego samochodu który daje taką radochę z jazdy Przynajmniej wg mnie
mobile.de/pl/Samochod/Ford-2015-Ford-Mustang-ROUSH-RS3-Stage-3/vhc:car,pgn:5,pgs:10,srt:price,sro:desc,ms1:9000%3B30%3B/pg:vipcar/215752565.html
Lexy chcesz auto do którego wsiadasz i od razu masz usmiech na mordzie wciskając pedał gazu za każdym razem ?? Jedyne auto które powoduje takie reakcje to najnowszy mustang V8 . Tak tak wiem to auto jest wulgarne, spartańskie wręcz, średnio wygodne ale nie ma drugiego takiego samochodu który daje taką radochę z jazdy :D Przynajmniej wg mnie :D
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Ford-2015-Ford-Mustang-ROUSH-RS3-Stage-3/vhc:car,pgn:5,pgs:10,srt:price,sro:desc,ms1:9000%3B30%3B/pg:vipcar/215752565.html
15 listopada 2015, 16:31 [cytuj]
"F1066" powiedział/a:
[quote="Siwy"]A ja mam pytanie z innej beczki, że tak się wtrącę Wytłumaczy mi ktoś czarno na białym jak ma się sprawa z winietami jeśli chodzi o wjazd do Berlina? planuję jechać tam na sylwestra ale wedle przepisów to moim raczej nie wjadę do centrum, ale tak sobie myślę, przecież to jest tak ogromne miasto że nie wierzę że nie jeżdżą tam samochody pokroju mojego. Jest jakiś sprytny patent aby nie zostawiać go gdzieś na peryferiach czy coś?
od 01.01.10 do "Unweltzone" w Berlinie wjedziesz tylko z zielona plakietka. Wydawalo mi sie, ze widzialem takie na granicy . Chyba potrzebny bedzie dowodzik rejestracyjny 😀
To mapka U-Zone w Berlinie...
google.com/maps/d/viewer?mid=zmpVi0w1pUrs.kdJaRn1IrgJM&msa=0
Dortmund
geoweb1.digistadtdo.de/OWSServiceProxy/client/umweltzoneapp12.jsp[/quote]
Czyli co załóżmy, mam starego grata który kopci jak lokomotywa ale kupuję sobie zieloną winietę i wjeżdżam do Berlina jak lord a panowie policjanci mogą mnie cmoknąć?
od 01.01.10 do "Unweltzone" w Berlinie wjedziesz tylko z zielona plakietka. Wydawalo mi sie, ze widzialem takie na granicy . Chyba potrzebny bedzie dowodzik rejestracyjny 😀
To mapka U-Zone w Berlinie...
https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zmpVi0w1pUrs.kdJaRn1IrgJM&msa=0
Dortmund
http://geoweb1.digistadtdo.de/OWSServiceProxy/client/umweltzoneapp12.jsp
15 listopada 2015, 16:46 [cytuj]
Basket, to rzeczywiście unikatowe auto, nie zmienia to faktu że nie spełnia pozostałych kryteriów - nie chcę rodzinnego kombi tylko coupe No i musi być conajmniej V8 benzyna wolnossąca.
Szajbus, myślałem o Mustangu jakiś czas ale jednak nie z kilku powodów - jest ich coraz więcej, z łatwością można go stać w Polsce. Płacąc 300 000 zł 40% to opłaty - nie chcę czuć się frajerem. Fajnie bo jest praktyczny na co dzień ale płacąc tyle jednak wolę coś wyjątkowego, za oceanem jest tego pełno a i u nas są coraz popularniejsze (po Szczecinie jeżdżą chyba 3). Prędzej nowe Camaro 6 2016 albo Corvette C7 ale wizualnie bardziej podoba mi się Włoch. No i ten dźwięk ...
Misiu, możesz mieć ciężko z dostaniem plakietki, dla Diesli dają od rocznika 2006.
Basket, to rzeczywiście unikatowe auto, nie zmienia to faktu że nie spełnia pozostałych kryteriów - nie chcę rodzinnego kombi tylko coupe :) No i musi być conajmniej V8 benzyna wolnossąca.
Szajbus, myślałem o Mustangu jakiś czas ale jednak nie z kilku powodów - jest ich coraz więcej, z łatwością można go stać w Polsce. Płacąc 300 000 zł 40% to opłaty - nie chcę czuć się frajerem. Fajnie bo jest praktyczny na co dzień ale płacąc tyle jednak wolę coś wyjątkowego, za oceanem jest tego pełno a i u nas są coraz popularniejsze (po Szczecinie jeżdżą chyba 3). Prędzej nowe Camaro 6 2016 albo Corvette C7 ale wizualnie bardziej podoba mi się Włoch. No i ten dźwięk ...
Misiu, możesz mieć ciężko z dostaniem plakietki, dla Diesli dają od rocznika 2006.