Forum dyskusyjne
20 października 2014, 05:13 [cytuj]
"Lexy" powiedział/a:
No u mnie w sumie nic mniejszego jak 16 i tak się nie da wstawić :-P
Myśłałem o nich , świetne są AEZy, do mojego 600 zl sztuka no i muszą być dystanse bo 28ET mam na standardzie a te mają 35. No i jestem zakochany w czarnych :-D
Głowy uciąć nie dam ale yachty chyba były dostępne oryginalnie w czarnej wersji :p
Głowy uciąć nie dam ale yachty chyba były dostępne oryginalnie w czarnej wersji :p
20 października 2014, 09:59 [cytuj]
To prawda, sa dostępne za ok 580 zł. Tylko ze ja chce felgi tylko na zimę bo na lato mam te 19 co widać wiec nie bede inwestował za dużo w mała felgę ;-)
@Volt,
widzę że znasz się na temacie, ja nawet nie będę udawał eksperta. Źle się wyraziłem, może nie tyle od niedawna co są "mało popularne" turbiny w benzynie (oczywiście mówię o samochodach użytkowych) co sprawia że są droższe i cięższe w naprawie. Dlatego nie chciałem ryzykować, turbina w dieslu to już standard i na nikim wrażenia nie robi.
Co do downsizingu mam to samo zdanie, zwłaszcza widać to po BMW ( F10 528 ma silnik 2.0 i 245hp!). Wiem o czym mówisz, mój ojciec ma 4.2 V8 w Q7 i robi niezły młynek (Spalanie 15 litrów).
Wszystko rozbija się o to na co Cię stać i ile możesz zainwestować. Ja wybrałem taki samochód który jest w miare tani w eksploatacji bo wiem że za 2 lata go zmienię (no i nie stać mnie na inwestycje w auto :-D).
To prawda, sa dostępne za ok 580 zł. Tylko ze ja chce felgi tylko na zimę bo na lato mam te 19 co widać wiec nie bede inwestował za dużo w mała felgę ;-)
@Volt,
widzę że znasz się na temacie, ja nawet nie będę udawał eksperta. Źle się wyraziłem, może nie tyle od niedawna co są "mało popularne" turbiny w benzynie (oczywiście mówię o samochodach użytkowych) co sprawia że są droższe i cięższe w naprawie. Dlatego nie chciałem ryzykować, turbina w dieslu to już standard i na nikim wrażenia nie robi.
Co do downsizingu mam to samo zdanie, zwłaszcza widać to po BMW ( F10 528 ma silnik 2.0 i 245hp!). Wiem o czym mówisz, mój ojciec ma 4.2 V8 w Q7 i robi niezły młynek (Spalanie 15 litrów).
Wszystko rozbija się o to na co Cię stać i ile możesz zainwestować. Ja wybrałem taki samochód który jest w miare tani w eksploatacji bo wiem że za 2 lata go zmienię (no i nie stać mnie na inwestycje w auto :-D).
20 października 2014, 21:28 [cytuj]
Lexy fura mega :-)
"Szajbus" powiedział/a:
Ja raczej w coś takiego będę celować

To auto to moja bratnia dusza xD
allegro.pl/ford-focus-rs-2010-i4685736454.html Taki Szajbus

Ten co akurat wysłałeś to dla mnie wygląda wiejsko.
Ja za jakieś 4 mies. będę coś kupował i póki co głownym faworytem jest
otomoto.pl/toyota-celica-C34196614.html
(nie dokładnie ten, chodzi tylko i wyłącznie o model)
ewentualnie
otomoto.pl/hyundai-coupe-C34729394.html
ktoś coś?
http://otomoto.pl/toyota-celica-C34196614.html
ewentualnie
http://otomoto.pl/hyundai-coupe-C34729394.html
ktoś coś?
20 października 2014, 22:58 [cytuj]
Ja mam najnowszą Beemke trójke, zawsze jak jezdziłem nia do szkoły do nawet dyro sie oglądał, jeszcze kolor czerwony metalic, no naprawdę kozacka, bezawaryjna, trochę kosztowała, ale mam dosc bogatych starych i dostałem na 18.
Ok nie mam prawka bo mi sie nie chce robic, a jak jakims cudem mi sie zachce to zdam za 4 razem i bedzie mnie stac na takiego grata że będę jezdził tylko w listopadowe noce na zakupy do Tesco.
Ile łącznie kosztuje zrobienie prawka? wszystko łącznie zakładajac ze sie zda wszystko za pierwszym razem.
Ja mam najnowszą Beemke trójke, zawsze jak jezdziłem nia do szkoły do nawet dyro sie oglądał, jeszcze kolor czerwony metalic, no naprawdę kozacka, bezawaryjna, trochę kosztowała, ale mam dosc bogatych starych i dostałem na 18.
Ok nie mam prawka bo mi sie nie chce robic, a jak jakims cudem mi sie zachce to zdam za 4 razem i bedzie mnie stac na takiego grata że będę jezdził tylko w listopadowe noce na zakupy do Tesco.
Ile łącznie kosztuje zrobienie prawka? wszystko łącznie zakładajac ze sie zda wszystko za pierwszym razem.
20 października 2014, 23:05 [cytuj]
[quote]Ile łącznie kosztuje zrobienie prawka? wszystko łącznie zakładajac ze sie zda wszystko za pierwszym razem.[/quote]
1500 PLN
1500 PLN
20 października 2014, 23:28 [cytuj]
Ja 4 lata temu płaciłem 1000 + chyba 150 za egzaminy
Ja 4 lata temu płaciłem 1000 + chyba 150 za egzaminy
20 października 2014, 23:31 [cytuj]
"Ero" powiedział/a:
Ja płaciłem 1500 na kurs, 80 za badania, 30 za zdjęcie, 100,50zł za odebranie dokumentu 33zł za teorię i 143zł na praktykę. Zdawałem niedawno, udało mi się zdać dokładnie rok i dwa dni temu :mrgreen:
Ja płaciłem 1500 na kurs, 80 za badania, 30 za zdjęcie, 100,50zł za odebranie dokumentu 33zł za teorię i 143zł na praktykę. Zdawałem niedawno, udało mi się zdać dokładnie rok i dwa dni temu :mrgreen:
21 października 2014, 16:28 [cytuj]
http://otomoto.pl/toyota-celica-C34196614.html
ewentualnie
http://otomoto.pl/hyundai-coupe-C34729394.html
ktoś coś?
21 października 2014, 17:06 [cytuj]
Zgodzę się z Mortisem, zalatuje wieś tuningiem od tego Focusa.
Zgodzę się z Mortisem, zalatuje wieś tuningiem od tego Focusa.
21 października 2014, 18:14 [cytuj]
Fordami się nie interesuje więc mogłem nie wiedzieć wybacz, oczojebne kolory akurat lubię, ale do focusa mi nie pasuje wgl. Lepiej wyglądały by felgi koloru białego, ogólnie cały kontrast w kryteriach mojego gustu wypada "wieśniacko" wybacz.
PS. Własnie zobaczyłem wersje z fabrycznymi i białymi felgami i stwierdzam, że te czarne felgi szpecą go strasznie.
Od BMW się odczep. Chociaż z tym wieśniactwem wsród BMW to też prawda, często jak widzę np. e36 coupe w pięknym czerwonym albo jakimś niebieskim kolorku z tandetnymi felgami gdzie gra disco pełną gębą to mnie krewka zalewa
.
Fordami się nie interesuje więc mogłem nie wiedzieć wybacz, oczojebne kolory akurat lubię, ale do focusa mi nie pasuje wgl. Lepiej wyglądały by felgi koloru białego, ogólnie cały kontrast w kryteriach mojego gustu wypada "wieśniacko" wybacz.
PS. Własnie zobaczyłem wersje z fabrycznymi i białymi felgami i stwierdzam, że te czarne felgi szpecą go strasznie.
Od BMW się odczep. Chociaż z tym wieśniactwem wsród BMW to też prawda, często jak widzę np. e36 coupe w pięknym czerwonym albo jakimś niebieskim kolorku z tandetnymi felgami gdzie gra disco pełną gębą to mnie krewka zalewa :D.
21 października 2014, 18:39 [cytuj]
"Szajbus" powiedział/a:
Także jeżeli nie wiesz co to jest tuning to się nie odzywaj
* Wieś tuning
Do przewożenia gnoju bym tego nie wziął
PS. Jeśli wprowadziliby "twarzowe" na samochody, to możesz byc pewny, ze twoja fura płaciłaby największą kwote, zaraz po multipli.
* Wieś tuning
Do przewożenia gnoju bym tego nie wziął
PS. Jeśli wprowadziliby "twarzowe" na samochody, to możesz byc pewny, ze twoja fura płaciłaby największą kwote, zaraz po multipli.
21 października 2014, 19:47 [cytuj]
Ta Celica dla mnie normalne auto. Każdy samochód wygląda normalnie (oprócz multipli) tylko musi mieć dobrze dobrany kolor do felg głównie o spojlerach dorabianych itd. nie mówię bo to wiocha w większości przypadków. Odnośnie przerabiania wizualizacji samochodów to tuning powinien być dyskretny, tyle w tym temacie.
Ta Celica dla mnie normalne auto. Każdy samochód wygląda normalnie (oprócz multipli) tylko musi mieć dobrze dobrany kolor do felg głównie o spojlerach dorabianych itd. nie mówię bo to wiocha w większości przypadków. Odnośnie przerabiania wizualizacji samochodów to tuning powinien być dyskretny, tyle w tym temacie.
21 października 2014, 20:31 [cytuj]
"Szajbus" powiedział/a:
Tak auto za 90 klocków byś wziął do przewożenia gnoju już to widzę

no ja za 90 tys raczej forda bym mieć nie chciał
obojętnie jaki on by był.
no ja za 90 tys raczej forda bym mieć nie chciał :) obojętnie jaki on by był.
21 października 2014, 20:37 [cytuj]
"Szajbus" powiedział/a:
Ja raczej w coś takiego będę celować

To auto to moja bratnia dusza xD
allegro.pl/ford-focus-rs-2010-i4685736454.html Taki Szajbus

Focus RS - piękna sprawa ale moim zdaniem nie za takie pieniądze, wywalanie 60k+ za takie auto to abstrakcja tym bardziej że za taką cenę masz znacznie większy wachlarz wcale nie gorszych fur do wyboru.
Lexy zazdroszczę ci jak cholera :mrgreen: A5 to już kozacka rakieta, gratuluję zakupu.
Focus RS - piękna sprawa ale moim zdaniem nie za takie pieniądze, wywalanie 60k+ za takie auto to abstrakcja tym bardziej że za taką cenę masz znacznie większy wachlarz wcale nie gorszych fur do wyboru.
Lexy zazdroszczę ci jak cholera :mrgreen: A5 to już kozacka rakieta, gratuluję zakupu.
21 października 2014, 20:41 [cytuj]
no ja za 90 tys raczej forda bym mieć nie chciał :) obojętnie jaki on by był.
21 października 2014, 20:57 [cytuj]
Do 90 klocków nie kupisz fajnej limuzyny???
Do 90 klocków nie kupisz fajnej limuzyny???
21 października 2014, 21:01 [cytuj]
No a co fajnego za 90 klocków kupie ?? Jaką fajną limuzynę ?? S klase z 2004 roku ?? Ja takich starych trupów to nie kupie nigdy
No a co fajnego za 90 klocków kupie ?? Jaką fajną limuzynę ?? S klase z 2004 roku ?? Ja takich starych trupów to nie kupie nigdy :D
21 października 2014, 21:02 [cytuj]
Szambie, nie przesadzaj, za 90 tys spokojnie kupisz fajne audi, bmw czy merawke e klasę coupe. No chyba ze to nie sa fajne samochody Twoim zdaniem :-P a5, e coupe czy bmw e92 to
Nie limuzyny ale focus tez nią nie jest.
Dzięki Misiek, odpisałem na priv.
Szambie, nie przesadzaj, za 90 tys spokojnie kupisz fajne audi, bmw czy merawke e klasę coupe. No chyba ze to nie sa fajne samochody Twoim zdaniem :-P a5, e coupe czy bmw e92 to
Nie limuzyny ale focus tez nią nie jest.
Dzięki Misiek, odpisałem na priv.