28 grudnia 2015, 19:00 [cytuj]
Takie cuś mi kalkulator pokazał (internetowy rzecz jasna):
Potrzebujesz około 2385 kcal/dzień.
Twoje BMR wynosi około 1734.8 kcal/dzień.
Takie cuś mi kalkulator pokazał (internetowy rzecz jasna):
Potrzebujesz około 2385 kcal/dzień.
Twoje BMR wynosi około 1734.8 kcal/dzień.
28 grudnia 2015, 20:05 [cytuj]
Ja bym powiedział, że wprost przeciwnie...
W tej diecie jest aż za dużo białka, za to zupełny brak węgli!
Bo co to jest: 2 kromki pełnoziarnistego chleba, 2 kromki żytniego, 1/4 opakowania spaghetti przekąska i 1 duży ziemniak?
Białko na poziomie 2g/1kg masy ciała jest moim zdaniem zbędne na masie. 1,5 w zupełności wystarczy.
Pamiętaj, że mięsnie Ci nie urosną, jak nie będzie z treningu na trening przerzucać coraz większych ciężarów. :-) A nie będziesz przerzucać większych ciężarów, jeśli nie będziesz jadł odpowiedniej ilości węgli i zdrowych tłuszczów.
Ja bym powiedział, że wprost przeciwnie...
W tej diecie jest aż za dużo białka, za to zupełny brak węgli!
Bo co to jest: 2 kromki pełnoziarnistego chleba, 2 kromki żytniego, 1/4 opakowania spaghetti przekąska i 1 duży ziemniak?
Białko na poziomie 2g/1kg masy ciała jest moim zdaniem zbędne na masie. 1,5 w zupełności wystarczy.
Pamiętaj, że mięsnie Ci nie urosną, jak nie będzie z treningu na trening przerzucać coraz większych ciężarów. :-) A nie będziesz przerzucać większych ciężarów, jeśli nie będziesz jadł odpowiedniej ilości węgli i zdrowych tłuszczów.
28 grudnia 2015, 20:17 [cytuj]
Ta wklejona dieta po prostu jest do dupy :-D
Ja mówiłem o wtorku, gdzie przez cały dzień jedynym źródłem białka są jajka na twardo i 2 grillowane filety rybne. To by musiałby być naprawdę wielkie filety :mrgreen:
A 1.5 g białka na kg masy ciała wystarczy - zgadzam się :-)
Trawienie białka wymaga więcej energii, więc na redukcji można podbijać ilość protein, ale na masie 1.5 wystarczy.
@Siwy
Coś chyba nie tak z tym twoim wyliczeniem. Ja mam 2200-2300, a mam bardzo wolny metabolizm.
Poniżej masz szybki poradnik jak bardzo dokładnie wyliczyć zapotrzebowanie:
[URL=sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html]sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html[/URL]
Ta wklejona dieta po prostu jest do dupy :-D
Ja mówiłem o wtorku, gdzie przez cały dzień jedynym źródłem białka są jajka na twardo i 2 grillowane filety rybne. To by musiałby być naprawdę wielkie filety :mrgreen:
A 1.5 g białka na kg masy ciała wystarczy - zgadzam się :-)
Trawienie białka wymaga więcej energii, więc na redukcji można podbijać ilość protein, ale na masie 1.5 wystarczy.
@Siwy
Coś chyba nie tak z tym twoim wyliczeniem. Ja mam 2200-2300, a mam bardzo wolny metabolizm.
Poniżej masz szybki poradnik jak bardzo dokładnie wyliczyć zapotrzebowanie:
[URL=http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html]http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html[/URL]
28 grudnia 2015, 21:19 [cytuj]
Tak w ogóle to do wszystkich początkujących mała rada :-)
Nie patrzcie na Menshealthy i inne tego typu gazetki, bo to więcej szumu niż wiedzy.
Na forum sfd.pl jest świetny zbiór linków w dziale "Odżywianie" - tam jest prawie wszystko!
[URL=sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html]sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html[/URL]
Tak w ogóle to do wszystkich początkujących mała rada :-)
Nie patrzcie na Menshealthy i inne tego typu gazetki, bo to więcej szumu niż wiedzy.
Na forum sfd.pl jest świetny zbiór linków w dziale "Odżywianie" - tam jest prawie wszystko!
[URL=http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html]http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html[/URL]
3 listopada 2016, 20:16 [cytuj]
Siema,chciałbym poszukać dobrej rady otóż jestem na etapie redukcji tzn chce troche zrzucić z siebie. I teraz moje pytania są nastepujące dla osób co już ćwiczą i są obeznani w tym sporcie.Dodam,żę mam wzrost 197 i waże 98 kg. Niestety zewzględu na kontuzji kolana(musiałbym iść na operacje ale chce sobie ta noge wzmocnić,chodze normalnie lecz nie biegam,a tylko rowerek i dieta.)
Póki co ćwiczyłem 4 razy w tyg robiąc sobie trening A(klata,barki biceps triceps) i trening B (nogi-obecnie stabilizacja,oraz plecy i brzuch) i tak wykonywałem A,B,A,B. Trenując brzuch 20 powtórzeń i 5 seri tak samo z tricem i bicepsem) Reszte robiłem 4x15 i przy ostatniej serii wyciskałem na największych obciążeniach ile mogłem ale zeby zrobić 15. I teraz moje pytania są następujące:
1. Jaki przyjąc system trenowania w tyg najlepiej?
Waham sie czy nie zmienić to na 3 treningi plus np basen jako 4ty. Ale zaś nie wiem jak rozłożyć je sobie (w moim przypadku chcąc zrzucic troche z siebie co w jakie dni ćwiczyć najlepiej-chodzi o partie ciała)
2. Czy jakiś konkretny sposób jest przyjęty co do serii i powtórzeń dla mnie chcąc zrzucić i wiadomo jakoś wyrzezbić sobie górna partie?
3. Czy w trakcie redukcji mógłbym sobie jakąś kreatyne drozucić czy lepiej troche poczekać i np w styczniu sobie wziąść a teraz redukcja.
Z góry dzięki za wyrażenie swojej opini jestem ciekaw jak tutaj zareagujecie bo słysze rózne opinie dlatego nie ukrywam że szukam dobrych rad.
Siema,chciałbym poszukać dobrej rady :D otóż jestem na etapie redukcji tzn chce troche zrzucić z siebie. I teraz moje pytania są nastepujące dla osób co już ćwiczą i są obeznani w tym sporcie.Dodam,żę mam wzrost 197 i waże 98 kg. Niestety zewzględu na kontuzji kolana(musiałbym iść na operacje ale chce sobie ta noge wzmocnić,chodze normalnie lecz nie biegam,a tylko rowerek i dieta.)
Póki co ćwiczyłem 4 razy w tyg robiąc sobie trening A(klata,barki biceps triceps) i trening B (nogi-obecnie stabilizacja,oraz plecy i brzuch) i tak wykonywałem A,B,A,B. Trenując brzuch 20 powtórzeń i 5 seri tak samo z tricem i bicepsem) Reszte robiłem 4x15 i przy ostatniej serii wyciskałem na największych obciążeniach ile mogłem ale zeby zrobić 15. I teraz moje pytania są następujące:
1. Jaki przyjąc system trenowania w tyg najlepiej?
Waham sie czy nie zmienić to na 3 treningi plus np basen jako 4ty. Ale zaś nie wiem jak rozłożyć je sobie (w moim przypadku chcąc zrzucic troche z siebie co w jakie dni ćwiczyć najlepiej-chodzi o partie ciała)
2. Czy jakiś konkretny sposób jest przyjęty co do serii i powtórzeń dla mnie chcąc zrzucić i wiadomo jakoś wyrzezbić sobie górna partie?
3. Czy w trakcie redukcji mógłbym sobie jakąś kreatyne drozucić czy lepiej troche poczekać i np w styczniu sobie wziąść a teraz redukcja.
Z góry dzięki za wyrażenie swojej opini jestem ciekaw jak tutaj zareagujecie bo słysze rózne opinie dlatego nie ukrywam że szukam dobrych rad.
4 listopada 2016, 18:47 [cytuj]
Chętnie odpowiem Ci na te pytania o inne jeśli będziesz miał. Wyśle Ci PW jak tylko znajdę wolną chwile bo zbieram się do pracy w tej chwili.
Chętnie odpowiem Ci na te pytania o inne jeśli będziesz miał. Wyśle Ci PW jak tylko znajdę wolną chwile bo zbieram się do pracy w tej chwili.
4 listopada 2016, 20:54 [cytuj]
Super! w takim razie czekam ))
Super! :) w takim razie czekam :)))