Forum dyskusyjne
27 sierpnia 2008, 12:12 [cytuj]
Manipulacja to ciężkie słowo... ja bym to nazwał troską o język polski :-P Wszystko w tym temacie obraca się wokół żartów więc niech nikt się nie obraża.
Manipulacja to ciężkie słowo... ja bym to nazwał troską o język polski :-P Wszystko w tym temacie obraca się wokół żartów więc niech nikt się nie obraża.
27 sierpnia 2008, 15:14 [cytuj]
"givdaf" powiedział/a:
Może odniosłem złe wrażenie, ale wygląda to jakbyś chciał pokazać, że ja, który poprawiam błędy sam się mylę. Tak poprawiam, bo taka też jest moja rola, a i mnie się zdarzy pomylić, ale czy to powód, by pisać tak złośliwie?
Odniosłeś złe wrażenie. Givdaf, sam wiesz, że to tylko for fun Gafy każdemu się zdarzają, no niestety mi też się zdarzyła jedna i tak oto wylądowałem w tym właśnie temacie ;D
/a pewnie wpadek będzie więcej ;D/
Odniosłeś złe wrażenie. Givdaf, sam wiesz, że to tylko for fun ;) Gafy każdemu się zdarzają, no niestety mi też się zdarzyła jedna i tak oto wylądowałem w tym właśnie temacie ;D
28 sierpnia 2008, 23:30 [cytuj]
"zdzislaw" powiedział/a:
Moja prośba- dajcie mi moderatora komentarzy! Ja się nimi zajmę... 8-)
"givdaf" powiedział/a:
Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wprowadzenie możliwości zmian mogłoby doprowadzić do manipulacji. Poprawiajmy tylko ort-y i tyle.
Ja też zgłaszam veto. A właściwie więcej - w ogóle nie edytować. Poprawisz styl jakiegoś stylowego ignoranta na wersję najbardziej prawdopodobną/najbardziej logiczną, a on się potem będzie pluł, że mu chodziło o całkiem co innego i że manipulujesz jego wypowiedzią.
Na SGN najlepiej się sprawdzało edytowanie polegające na usunięciu całkiem komentarza z wulgaryzmami i wpisaniu tamże powodu. A gdy na ten post poszły jakieś odpowiedzi - w dwóch zdaniach streścić o co chodziło. Stylowych ignorantów w komentarzach jebać, że nie idzie zrozumieć, niech zacznie myśleć. Poprawiając narażasz się na niepotrzebne oskarżenia.
"Szeryf" powiedział/a:
Jak to się mogło stać, że ja nie zauważyłem tego tematu
;-)
Szeryf napisał/a:
Wielki Inkwizytor Języka Polskiego, Cenzor-ciężarówka
"
Hmm
:roll: Jestem dyslektykiem, ale mnie to nie usprawiedliwia. Spieszyłem się na wyżej wymieniony trening, ale to też mnie nie usprawiedliwia, no cóż zdarza się.
;-)
Może odniosłem złe wrażenie, ale wygląda to jakbyś chciał pokazać, że ja, który poprawiam błędy sam się mylę. Tak poprawiam, bo taka też jest moja rola, a i mnie się zdarzy pomylić, ale czy to powód, by pisać tak złośliwie?
Ech, trochę nie pojąłeś idei tego tematu. Tu chodzi głównie o wpadki. Akurat kiedy go tworzyłem miałem okazję w krótkim okresie czasu trafić na Twoje komentarze w cudzych postach, że je tu, czy ówdzie poprawiłeś - stąd ksywka. Dodatkowo połączona z Twoim wyjaśnieniem nicka, a wszystko w krzywym zwierciadle.
Generalnie tak, chciałem pokazać, że się potknąłeś. Generalnie nie byłoby w tym nic śmiesznego - ot zdarza się każdemu, choćby przez pośpiech - ale w zestawieniu z tym, że w krótkim czasie wypomniałeś komuś mniej lub bardziej proste błędy ortograficzne - nabrało komicznego charakteru. Stąd tu wylądowało i z takim właśnie przydomkiem.
Daj se spokój z doszukiwaniem się złośliwości. Baw się razem z nami. Czekam tylko kiedy mnie ktoś przyłapie na jakimś lapsusie i odpowiednio to skomentuje.
Poza tym ten temat ma też drugą misję, którą z pewnością popierasz. Wyśmiewając tutaj czyjeś totalnie niegramatyczne teksty stwarzamy hmm, jakby to nazwać, pewną presję, by pisać staranniej.
Dalej - mimo tego, że trafiłeś tutaj, i to z mojej ręki - nie umniejsza to w żadnym stopniu szacunku jakim Cię darzę za to co i jak robisz. Tylko więcej poczucia humoru, stary I wierz mi, jakbym miał zamiar Ci pokazać, że nieomylny nie jesteś - zrobiłbym to przez gg, a nie na forum publicznym. Ale tu nie o to chodzi
A zizu to świetnie podsumowuje:
"zizu" powiedział/a:
Odniosłeś złe wrażenie. Givdaf, sam wiesz, że to tylko for fun
Gafy każdemu się zdarzają, no niestety mi też się zdarzyła jedna i tak oto wylądowałem w tym właśnie temacie ;D
[quote="givdaf"]Komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników. Wprowadzenie możliwości zmian mogłoby doprowadzić do manipulacji. Poprawiajmy tylko ort-y i tyle.
6 września 2008, 11:02 [cytuj]
"patryk947" powiedział/a:
japier ..... co za tempe strzaly wiadmomo bylo ze tak bedzie jak bedzie dobrze gral to nsprzedaca nie a to ze dobrze gral bylo odrazu wiadome
właśnie chciałem to napisać :-D :-P
właśnie chciałem to napisać :-D :-P
7 września 2008, 12:29 [cytuj]
Ja tak zawsze myślałem. Czołem biję, miszczu patryku
A to może nie do końca kfiatek, bo umyślnie skreowany, ale wart panteonu:
"Murzyn" powiedział/a:
a [będę] użytkowników odpowiednio motywował do przestrzegania zasad.
Zakres narzędzi do motywacji posiadam szeroki:
1) zardzewiały nóż
2) piła motorowa
3) 80-letnią nimfomankę
4) wiertarkę BOSH z udarem
5) łysego kolegę i jego znudzoną bandę
i dalsze, dostępne jako suprise
Zakres narzędzi do motywacji posiadam szeroki:
1) zardzewiały nóż
2) piła motorowa
3) 80-letnią nimfomankę
4) wiertarkę BOSH z udarem
5) łysego kolegę i jego znudzoną bandę
i dalsze, dostępne jako suprise :D
11 września 2008, 16:33 [cytuj]
Tance_Man z shotboxa :mrgreen:
[quote]skoro chą sie bawic w takie zeczy[/quote]
11 września 2008, 17:13 [cytuj]
:lol: ale dowalił :lol:
:lol: ale dowalił :lol:
11 września 2008, 22:24 [cytuj]
hm.. pisalem tam dosyc szybko bo musialem spadac, a jeszcze wyniknela ta sprawa z "nieszczesnym tematem" ale co napisane takie jest coz... :-/
hm.. pisalem tam dosyc szybko bo musialem spadac, a jeszcze wyniknela ta sprawa z "nieszczesnym tematem" ale co napisane takie jest coz... :-/
12 września 2008, 00:41 [cytuj]
błędy zdarzają się nawet najlepszym hehe ;-)
błędy zdarzają się nawet najlepszym hehe ;-)
12 września 2008, 22:07 [cytuj]
"Karol-kramarz" powiedział/a:
Doczekac sie nie umiem !!
Generalnie nie jestem pewien, czy to takie kfiatkowe, ale generalnie taka przeróbka utartego zwrotu 'doczekać się nie mogę' mnie rozbawiła
I jeszcze jedno z tego samego sortu:
"Lucas do PożeraczaUmysłówGivdafa" powiedział/a:
Myślisz, że pozdjadałeś wszystkie umysły
Generalnie nie jestem pewien, czy to takie kfiatkowe, ale generalnie taka przeróbka utartego zwrotu 'doczekać się nie mogę' mnie rozbawiła :]
I jeszcze jedno z tego samego sortu:
[quote="Lucas do PożeraczaUmysłówGivdafa"]Myślisz, że pozdjadałeś wszystkie umysły
12 września 2008, 22:30 [cytuj]
Oj Szeryf rozbawiłeś mnie. :lol:
Brechtałem najpierw z tego manego, ale widać, że trochę po polskiemu łamie
a poza tym, to teraz ze mnie polejcie trochę, bo nie wiem jak się cytuje, a pewnie sam nieraz bym coś mógł dodać 8-)
Oj Szeryf rozbawiłeś mnie. :lol:
Brechtałem najpierw z tego manego, ale widać, że trochę po polskiemu łamie ;)
a poza tym, to teraz ze mnie polejcie trochę, bo nie wiem jak się cytuje, a pewnie sam nieraz bym coś mógł dodać 8-)
12 września 2008, 22:39 [cytuj]
LOL
Na każdym poście masz trzy buttony w prawym górnym rogu: ignoruj, SC (selektywne cytowanie) - tj. cytowanie zaznaczonego myszką tekstu, i cytuj (cytowanie całego posta).
Po kliknięciu cytowania lub SC pojawia Ci się gotowy tekst w okienku odpowiedzi. Wystarczy go skopiować tutaj.
Konstrukcja cytatu (dodane spacje, żeby wyświetlić):
zmienna otwierająca: [ quote ]
zmienna otwierająca z autorem (wówczas podpisany cytat: Xyz napisał/a: [ quote="Xyz" ]
zmienna zamykająca: [ /quote ]
Przykład użycia:
[ quote ]Przykład bez autora[ /quote ]
[ quote="autor" ]Przykład z autorem[ /quote ]
po usunięciu spacji z wewnątrz [] wyświetli:
[quote]Przykład bez autora[/quote]
"autor" powiedział/a:
Przykład z autorem
[quote="autor"]Przykład z autorem
12 września 2008, 23:38 [cytuj]
aaaa...ta, i wszystko jasne :shock: a ze strony da się cytować?
[color=red]Automatycznie nie, ręcznie tak, czyli sam wpisujesz nick osoby cytowanej w quote=... itd. - Giv[/color]
aaaa...ta, i wszystko jasne :shock: a ze strony da się cytować?
[color=red]Automatycznie nie, ręcznie tak, czyli sam wpisujesz nick osoby cytowanej w quote=... itd. - Giv[/color]
13 września 2008, 12:56 [cytuj]
Przykłady zrobiłem ręcznie. Zamieniasz tylko nick na ten jaki ma być i treść na taką jaka ma być ;]
Radzias, siedziałeś już na forum SGN i kufa nie umiesz? Tyle lat?
Przykłady zrobiłem ręcznie. Zamieniasz tylko nick na ten jaki ma być i treść na taką jaka ma być ;]
Radzias, siedziałeś już na forum SGN i kufa nie umiesz? :D Tyle lat?
13 września 2008, 20:46 [cytuj]
Mistrzostwo!
"Rumcajs" powiedział/a:
Ja też zapodam
Fota z wczoraj
fotosik.pl/pok...39923ffe73.html
"Szeryf" powiedział/a:
qfa, tło w połączeniu z fryzurą skojarzyło mi się z jakimś zakładem karnym
"Rumcajs" powiedział/a:
można tak powiedzieć ;] fota robiona w szkole
[quote="Szeryf"]qfa, tło w połączeniu z fryzurą skojarzyło mi się z jakimś zakładem karnym ;P
13 września 2008, 20:48 [cytuj]
hehe, ej no, szkoła to piekło, prawie jak więzienie
hehe, ej no, szkoła to piekło, prawie jak więzienie :P
14 września 2008, 00:24 [cytuj]
Kopiowane, bo kopiowane, ale na forum się pojawiło, więc nie mogłem się powstrzymać
[quote]schalke jest jednym z klubow niemieckich na ktorych mecze przychodzi tylu ludzi. [/quote]
Ta... jednym z 20 klubów na które przychodzi więcej niż 10 tys... albo jednym z miliona klubów na które przychodzi ponad 1000 kibiców
Ta... jednym z 20 klubów na które przychodzi więcej niż 10 tys... albo jednym z miliona klubów na które przychodzi ponad 1000 kibiców :D:D:D:D
14 września 2008, 00:38 [cytuj]
hehe szeryf z tamtych kopiowanych komentarzy parę kfiatków by się znalazło :-P no ale co zrobić.. smerfy i wszystko jasne hehe :-D
hehe szeryf z tamtych kopiowanych komentarzy parę kfiatków by się znalazło :-P no ale co zrobić.. smerfy i wszystko jasne hehe :-D
14 września 2008, 12:14 [cytuj]
"abdul11" powiedział/a:
ja też się pochwale słowni mam na ścianie flagę "deutscher Meister 1995" ładny szalik i koszulkę...
Jakieś znaki interpunkcyjne i zdanie byłoby dużo łatwiejsze w rozszyfrowaniu.
Jakieś znaki interpunkcyjne i zdanie byłoby dużo łatwiejsze w rozszyfrowaniu.
15 września 2008, 00:00 [cytuj]
"Rasiak" powiedział/a:
zidan sięgną dna kuba wymiata a frei świetny powrut po kontuzji czemu ziegler nie broni tylko tel laluś
ze stronki :-P
ze stronki :-P