Forum dyskusyjne
16 czerwca 2015, 23:20 [cytuj]
"Tooommeeek" powiedział/a:
hello, prosze o komentarz odnosnie tego co wstawilas i tego, co wnioslo to do dyskusji :-P
Wstawiłam w ramach ciekawostki, tak mi się przpomniało.. I nie wiem czy to coś wniosło do dyskusji, raczej nie :mrgreen:
Wstawiłam w ramach ciekawostki, tak mi się przpomniało.. I nie wiem czy to coś wniosło do dyskusji, raczej nie :mrgreen:
16 czerwca 2015, 23:21 [cytuj]
No wyszło na to, że wszyscy jesteśmy inteligentni. Oprócz Tomka, nie chwali się wynikiem, więc widocznie mu nie poszło.
No wyszło na to, że wszyscy jesteśmy inteligentni. Oprócz Tomka, nie chwali się wynikiem, więc widocznie mu nie poszło.
"Bo Warszawa...!" powiedział/a:
Sam sobie strzelasz w stop?. Wiedza, to wiedza, oczywi?cie, ?e mo?na jej naucza?. Mylisz poj?cia.
Poprzez rozwoj wiedzy inteligencja takze sie rozwija.
Mowie od poczatku, ze ciezko dyskutowac kiedy nawet nie sprecyzowales tego, co tak naprawde mam Ci wyjasnic.
Nie wiem tez dlaczego rozgraniczasz calkowicie inteligencje od socjologii, psychologii czy tez etyki. To ma ze soba scisly zwiazek. Szkopol w tym, ze nie chcesz powiedziec jaka jest wedlug Ciebie definicja, wiec tak naprawde moge dyskutowac jak z niedzwiedziem, ktory czeka zeby mnie zjesc :-P
Mowie od poczatku, ze ciezko dyskutowac kiedy nawet nie sprecyzowales tego, co tak naprawde mam Ci wyjasnic.
Nie wiem tez dlaczego rozgraniczasz calkowicie inteligencje od socjologii, psychologii czy tez etyki. To ma ze soba scisly zwiazek. Szkopol w tym, ze nie chcesz powiedziec jaka jest wedlug Ciebie definicja, wiec tak naprawde moge dyskutowac jak z niedzwiedziem, ktory czeka zeby mnie zjesc :-P
Przyznaj Tomek, miałeś 0/3 i dlatego Cię to zirytowało. :mrgreen:
Przyznaj Tomek, miałeś 0/3 i dlatego Cię to zirytowało. :mrgreen:
16 czerwca 2015, 23:23 [cytuj]
"Volverin" powiedział/a:
No wysz?o na to, ?e wszyscy jeste?my inteligentni. Oprócz Tomka, nie chwali si?, wi?c widocznie mu nie posz?o.
Predzej powiedzialbym ze odpowiedz na pierwsze pytanie niekoniecznie musi byc prawidlowa... Poniewaz polecenie jest kompletnie nieprecyzyjne :-P
Predzej powiedzialbym ze odpowiedz na pierwsze pytanie niekoniecznie musi byc prawidlowa... Poniewaz polecenie jest kompletnie nieprecyzyjne :-P
16 czerwca 2015, 23:25 [cytuj]
O kurczaki, ja tez miałam problem z pierwszym pytaniem :shock:
O kurczaki, ja tez miałam problem z pierwszym pytaniem :shock:
16 czerwca 2015, 23:25 [cytuj]
Nie. Poprzez rozwój wiedzy, rozwija się wiedza.
Ale to Ty napisałeś, że chcesz uczyć inteligencji w szkołach, a nie ja - więc moje definicja inteligencji nie ma tu nic do rzeczy. To Ty takim pomysłem zarzuciłeś i to Ciebie proszę o k o n k r e t n e przykłady jak zamierzasz ucznia, dajmy na to, 2. klasy gimnazjum zacząć nauczać inteligencji. Nie potrzeba Ci do tego mojej definicji inteligencji, bo to Ciebie proszę o odpowiedź, zgodnie z definicją Twoją. Chodzi mi wyłącznie o konkretyzację. Konkretny przykład, zajęcia, metoda. Jeśli nie jesteś w stanie tego podać, to znaczy że cały czas piszesz o jakiejś idylli, w której ową inteligencję można każdemu wlać do głowy.
Nie. Poprzez rozwój wiedzy, rozwija się wiedza.
[quote="Tooommeeek"]
16 czerwca 2015, 23:29 [cytuj]
Ale to Ty napisa?e?, ?e chcesz uczy? inteligencji w szko?ach, a nie ja - wi?c moje definicja inteligencji nie ma tu nic do rzeczy. To Ty takim pomys?em zarzuci?e? i to Ciebie prosz? o k o n k r e t n e przyk?ady jak zamierzasz ucznia, dajmy na to, 2. klasy gimnazjum zacz?? naucza? inteligencji. Nie potrzeba Ci do tego mojej definicji inteligencji, bo to Ciebie prosz? o odpowied?, zgodnie z definicj? Twoj?. Chodzi mi wy??cznie o konkretyzacj?. Konkretny przyk?ad, zaj?cia, metoda. Je?li nie jeste? w stanie tego poda?, to znaczy ?e ca?y czas piszesz o jakiej? idylli, w której ow? inteligencj? mo?na ka?demu wla? do g?owy.
Bo, nie wiem co Ty sugerujesz :-P
Sluchaj, dla mnie inteligencja to tez umiejetnosc wspoltworzenia grupy ludzi, umiejetnosc znalezienia sie w spoleczenstwie, umiejetnosc zawierania zwiazkow, tworzenia relacji, przewodzenia. Dla mnie to inteligencja, dla Ciebie socjologia. Dlatego prosze Cie o wyjasnienie czym jest ona dla Ciebie, zebym mogl sie do tego odniesc ;-)
Nie. Poprzez rozwój wiedzy, rozwija si? wiedza.
No widzisz, w mojej definicji nie... ;-) To nie wiedza techniczna, dla ktorej uznalbym to za aksjomat.
Bo, nie wiem co Ty sugerujesz :-P
Sluchaj, dla mnie inteligencja to tez umiejetnosc wspoltworzenia grupy ludzi, umiejetnosc znalezienia sie w spoleczenstwie, umiejetnosc zawierania zwiazkow, tworzenia relacji, przewodzenia. Dla mnie to inteligencja, dla Ciebie socjologia. Dlatego prosze Cie o wyjasnienie czym jest ona dla Ciebie, zebym mogl sie do tego odniesc ;-)
[quote="Bo Warszawa...!"] Nie. Poprzez rozwój wiedzy, rozwija si? wiedza.
16 czerwca 2015, 23:32 [cytuj]
Inteligencji nie da się nauczyć, bo gdyby można to ktoś by już na to wpadł przed Tomkiem :mrgreen:
Inteligencji nie da się nauczyć, bo gdyby można to ktoś by już na to wpadł przed Tomkiem :mrgreen:
16 czerwca 2015, 23:33 [cytuj]
No wlasnie wpadli i na tym zarabiaja, a ja jeszcze ze dwa lata temu tez myslalem, ze to jest ode mnie niezalezne ;-)
No wlasnie wpadli i na tym zarabiaja, a ja jeszcze ze dwa lata temu tez myslalem, ze to jest ode mnie niezalezne ;-)
16 czerwca 2015, 23:34 [cytuj]
Wieloletnie doświadczenie w Kangurze wreszcie się do czegoś przydało. 8-)
Wieloletnie doświadczenie w Kangurze wreszcie się do czegoś przydało. 8-)
16 czerwca 2015, 23:39 [cytuj]
Najlepiej z zadaniami poradzili sobie studenci Massachusetts Institute of Technology (to jedna z najlepszych uczelni na świecie). Średnia poprawnych odpowiedzi wyniosła tam 2,18. Studenci Uniwersytetu Princeton odpowiedzieli poprawnie na 1,51 spośród trzech pytań. Harvard uzyskał wynik 1,43.
Borussia forum 3/3. Any questions?
[i]Najlepiej z zadaniami poradzili sobie studenci Massachusetts Institute of Technology (to jedna z najlepszych uczelni na świecie). Średnia poprawnych odpowiedzi wyniosła tam 2,18. Studenci Uniwersytetu Princeton odpowiedzieli poprawnie na 1,51 spośród trzech pytań. Harvard uzyskał wynik 1,43. [/i]
Borussia forum 3/3. Any questions?
16 czerwca 2015, 23:43 [cytuj]
To może jakaś zagadka lateralna?
Dwoje ludzi zagrało pięć partii szachów i każdy z nich wygrał trzy razy. Wyjaśnij.
Dwoje ludzi zagrało pięć partii szachów i każdy z nich wygrał trzy razy. Wyjaśnij.
16 czerwca 2015, 23:45 [cytuj]
Nie no, my z Tomkiem zaniżamy poziom :-(
Nie no, my z Tomkiem zaniżamy poziom :-(
16 czerwca 2015, 23:45 [cytuj]
Jak zarabiają to to jest podejrzane...
Jak zarabiają to to jest podejrzane...
16 czerwca 2015, 23:51 [cytuj]
"Volverin" powiedział/a:
Że niekoniecznie ze sobą po 5?
Że niekoniecznie ze sobą po 5?
16 czerwca 2015, 23:54 [cytuj]
TAK JEST! Wygrywasz koszyk pełen niczego:
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWIPI_XA4IYJ1LBVg3ZLQKINzbMdFk_-TUDN2tXczSjrM9FM6yOw" alt="encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWIPI_XA4IYJ1LBVg3ZLQKINzbMdFk_-TUDN2tXczSjrM9FM6yOw" width="98%">
TAK JEST! Wygrywasz koszyk pełen niczego:
[img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWIPI_XA4IYJ1LBVg3ZLQKINzbMdFk_-TUDN2tXczSjrM9FM6yOw[/img]
16 czerwca 2015, 23:59 [cytuj]
A na temat:
mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL/201506/1434381299_by_aerion.jpg?1434381300" alt="mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL/201506/1434381299_by_aerion.jpg?1434381300" width="98%">
A na temat:
[img]http://mistrzowie.org/uimages/services/mistrzowie/i18n/pl_PL/201506/1434381299_by_aerion.jpg?1434381300[/img]
17 czerwca 2015, 00:00 [cytuj]
Sorry Tomek, to ponad moje siły. Jeśli nie potrafisz obronić swojej tezy na podstawie swoich definicji, tylko potrzebujesz do tego mojej, to ja wysiadam. :-o
Sorry Tomek, to ponad moje siły. Jeśli nie potrafisz obronić swojej tezy na podstawie swoich definicji, tylko potrzebujesz do tego mojej, to ja wysiadam. :-o
17 czerwca 2015, 00:04 [cytuj]
Alez ja na podstawie swojej Ci przedstawilem, tylko ze Ty sie z tym nie zgadzasz, bo Twoja definicja jest inna :-D
Alez ja na podstawie swojej Ci przedstawilem, tylko ze Ty sie z tym nie zgadzasz, bo Twoja definicja jest inna :-D