Forum dyskusyjne
2 lutego 2008, 11:05 [cytuj]
Wczoraj piłem Bolsa bo nie było 0,7 mojej ukochanej Soplicy, oprócz tego znajomi kupili sobie żołądkową gorzką. Oczywiście spróbowałem i powiem szczerze, że mi smakowała, nawet można ją walić bez popity bo jest dość delikatna. Ma ciekawy smak, troche różni sie od bezbarwnych wódek. Polecam ;-)
Wczoraj piłem Bolsa bo nie było 0,7 mojej ukochanej Soplicy, oprócz tego znajomi kupili sobie[b] żołądkową gorzką[/b]. Oczywiście spróbowałem i powiem szczerze, że mi smakowała, nawet można ją walić bez popity bo jest dość delikatna. Ma ciekawy smak, troche różni sie od bezbarwnych wódek. Polecam ;-)
4 lutego 2008, 01:20 [cytuj]
jak żółądkowa to tylko z miętą !, taką ja pijam
jak żółądkowa to tylko z miętą !, taką ja pijam
4 lutego 2008, 01:39 [cytuj]
otoz to, ja ostatnio sie do tego przekonalem, mily smak miety potem :-P a jak rozgrzewa :-D
otoz to, ja ostatnio sie do tego przekonalem, mily smak miety potem :-P a jak rozgrzewa :-D
4 lutego 2008, 12:08 [cytuj]
Kiedys pilem, ale stwierdzilem, ze jak vodka to vodka tradycyjna
Kiedys pilem, ale stwierdzilem, ze jak vodka to vodka tradycyjna :P
7 lutego 2008, 21:21 [cytuj]
ja też wolę Żołądkową gorzką niż zwykłą wódkę. Krupnik jest też zajefajny, miodowa wódeczka jakby ktoś nie wiedział (warto spróbować). a jak ktoś lubi zwykłą wódeczkę to polecam Luksusową jeżynową. pachnie jak soczek ale w smaku jak wódka.
a tak na codzień to piwka. kiedys pilem same mocne bo szybciej sponiewieraly :mrgreen: ale teraz gusta przestawily sie w kierunku Carlsberga, Zywca, Lecha, Żubra
ja też wolę Żołądkową gorzką niż zwykłą wódkę. Krupnik jest też zajefajny, miodowa wódeczka jakby ktoś nie wiedział (warto spróbować). a jak ktoś lubi zwykłą wódeczkę to polecam Luksusową jeżynową. pachnie jak soczek ale w smaku jak wódka.
a tak na codzień to piwka. kiedys pilem same mocne bo szybciej sponiewieraly :mrgreen: ale teraz gusta przestawily sie w kierunku Carlsberga, Zywca, Lecha, Żubra
7 lutego 2008, 21:53 [cytuj]
Łosz temat o piwie. Poniekąd
Piwo to zdecydowanie moje paliwo. Pijam dziennie około 2 piwek, przeważnie raz na tydzień "wynalazek". Gustowałem w różnych piwach, przyjmijmy, że każdy kolejny rok przynosił lekkie zmiany. Zaczynałem od Lecha, którego degustowałem przez bodaj 3 lata, później przeniosłem się poprzez Dębowego do Żywca. I teraz siedzę w żywieckim browarze.
Uwielbiam piwa warzone w browarach i prosto z kadzi nalewane do grubościennych kufli, rzecz jasna litrowych. Polecam wizyty w pubach (karczmach
) typu C.K. Browar w Krakowie i spróbowanie piw imbirowych, kukurydzianych czy karmelowych. Coś niesamowitego.
Piłem w swoim życiu wiele rodzajów piwa. Podchodzi już pod setkę. Osobiście uważam, że polskie i czeskie piwa są nie do przebicia, chociaż jeśli ktoś lubi kukurydziane to taka Corona jest świetnym piwkiem. Nie polecam bulgających, gazowanych belgijskich wynalazków, a jak ktoś zamieszkuje w Anglii to radzę nie tykać nic z napisem "made in Holland"
Chyba, że "ziołowe"
Stella Artois na wyspach. I ewentualnie Grolsch. No i raz na czas jakiegoś australijskiego warto, bo dobre piwko.
Nie mam czasu, wejdę później to może jeszcze coś napiszę.
Podsumowując. . . Facet nie jest facetem jak piwa nie lubi
Łosz temat o piwie. Poniekąd;)
Piwo to zdecydowanie moje paliwo. Pijam dziennie około 2 piwek, przeważnie raz na tydzień "wynalazek". Gustowałem w różnych piwach, przyjmijmy, że każdy kolejny rok przynosił lekkie zmiany. Zaczynałem od Lecha, którego degustowałem przez bodaj 3 lata, później przeniosłem się poprzez Dębowego do Żywca. I teraz siedzę w żywieckim browarze.
Uwielbiam piwa warzone w browarach i prosto z kadzi nalewane do grubościennych kufli, rzecz jasna litrowych. Polecam wizyty w pubach (karczmach;) ) typu C.K. Browar w Krakowie i spróbowanie piw imbirowych, kukurydzianych czy karmelowych. Coś niesamowitego.
Piłem w swoim życiu wiele rodzajów piwa. Podchodzi już pod setkę. Osobiście uważam, że polskie i czeskie piwa są nie do przebicia, chociaż jeśli ktoś lubi kukurydziane to taka Corona jest świetnym piwkiem. Nie polecam bulgających, gazowanych belgijskich wynalazków, a jak ktoś zamieszkuje w Anglii to radzę nie tykać nic z napisem "made in Holland":) Chyba, że "ziołowe";)
Stella Artois na wyspach. I ewentualnie Grolsch. No i raz na czas jakiegoś australijskiego warto, bo dobre piwko.
Nie mam czasu, wejdę później to może jeszcze coś napiszę.
Podsumowując. . . Facet nie jest facetem jak piwa nie lubi ;)
8 lutego 2008, 00:09 [cytuj]
"dziki" powiedział/a:
Podsumowując. . . Facet nie jest facetem jak piwa nie lubi

No to obok Kasi witam jako userka forum :lol:
Nie lubię piwa za bardzo, wiadomo, że napiję się w pubie jednego ale jak już mam pić dwa czy więcej to wolę sobie wypić ćwiartkę :roll:
Coś czuję, że znowu z dzikim będziemy się bić na słowa i pisać monologi na stronę A4 jak kiedyś o Barcelonie i czymś tam jeszcze :lol: ;-)
No to obok Kasi witam jako userka forum :lol:
Nie lubię piwa za bardzo, wiadomo, że napiję się w pubie jednego ale jak już mam pić dwa czy więcej to wolę sobie wypić ćwiartkę :roll:
Coś czuję, że znowu z dzikim będziemy się bić na słowa i pisać monologi na stronę A4 jak kiedyś o Barcelonie i czymś tam jeszcze :lol: ;-)
8 lutego 2008, 00:18 [cytuj]
"givdaf" powiedział/a:
No to obok Kasi witam jako userka forum
pfff ...
"givdaf" powiedział/a:
Nie lubię piwa za bardzo, wiadomo, że napiję się w pubie jednego ale jak już mam pić dwa czy więcej to wolę sobie wypić ćwiartkę
A to w pubach sprzedają Ci piwo?
pfff ...
[quote="givdaf"]Nie lubię piwa za bardzo, wiadomo, że napiję się w pubie jednego ale jak już mam pić dwa czy więcej to wolę sobie wypić ćwiartkę
8 lutego 2008, 00:56 [cytuj]
"Kasia" powiedział/a:
A to w pubach sprzedają Ci piwo?
Wyglądam na wiecej niż mam ;-)
A poza tym proszę nie dyskryminować mnie z powodu mojego wieku Kasiu :cry: To, że jestem trochę młodszy to chyba nic złego :mrgreen:
Wyglądam na wiecej niż mam ;-)
A poza tym proszę nie dyskryminować mnie z powodu mojego wieku Kasiu :cry: To, że jestem trochę młodszy to chyba nic złego :mrgreen:
8 lutego 2008, 01:08 [cytuj]
To nie jest dyskryminacja ;] tylko po prostu żałosny jest widok bandy napitych nastolatków ...
boże gadam jak stara pani pedagog :lol:
To nie jest dyskryminacja ;] tylko po prostu żałosny jest widok bandy napitych nastolatków ...
8 lutego 2008, 01:11 [cytuj]
a ja nie pije wcale od 5 miesiecy :mrgreen: :-P
a ja nie pije wcale od 5 miesiecy :mrgreen: :-P
8 lutego 2008, 01:12 [cytuj]
jasne :lol: i nie palisz też :lol: :-P :-P :-P nie dla nas takie ściemy :mrgreen:
jasne :lol: i nie palisz też :lol: :-P :-P :-P nie dla nas takie ściemy :mrgreen:
8 lutego 2008, 01:14 [cytuj]
palic pale :-P ale nie pije, spytaj sie ireny :mrgreen:
palic pale :-P ale nie pije, spytaj sie ireny :mrgreen:
8 lutego 2008, 01:16 [cytuj]
on pije razem z Tobą :-P więc pytać się nie mam zamiaru :-P
on pije razem z Tobą :-P więc pytać się nie mam zamiaru :-P
8 lutego 2008, 01:18 [cytuj]
coz irena to ostatnia osoba z ktora chcialbym pic :-P
coz irena to ostatnia osoba z ktora chcialbym pic :-P
8 lutego 2008, 01:20 [cytuj]
"Kasia" powiedział/a:
hehehehehe 1-0
hehehehehe 1-0 ;P :P
8 lutego 2008, 01:36 [cytuj]
"ZesiQ" powiedział/a:
[quote="Kasia"]jasne :lol: i nie palisz też :lol: :-P :-P :-P nie dla nas takie ściemy :mrgreen:
[color=black]hehehehehe 1-0
[/color][/quote]
pff...ja mam sumienie czyste, jak mi ktos nie wierzy jego sprawa. glupie myslenie, wszyscy pija to i on musi pic... :evil:
[color=black]hehehehehe 1-0 ;P :P[/color]
8 lutego 2008, 01:36 [cytuj]
"Kasia" powiedział/a:
Szkoda, że jestem tak postrzegany :roll: Ale ja chyba nie należę do tej grupy, bo tak jak wspomniałem w Pubie się napiję 1-go piwa... To chyba nie jest przesada. Mocniejsze alkohole piję na imprezach u znajomych, nie przy ludziach.
Zdziwisz się ale umiem na to wszystko patrzeć z boku. Mnie też śmieszą "dorosłe nastolatki" które co drugie słowo to przekleństwo, do tego papieros w buzi i alkohol do upadłego, a jeszcze dzień wcześniej mówiły ile to one litrów nie wypijają. :-/
No ale może masz rację bo jednak większość nastolatków teraz tak się zachowuje. Papierosy sa teraz w Polsce "trendi". Jeszcze niedawno jak byłem na wymianie w Niemczech to się dziwiłem, a teraz no powiedzmy że 80 -85 % ludzi którzy imprezują pali.
"Kasia" powiedział/a:
E tam ;-)
Szkoda, że jestem tak postrzegany :roll: Ale ja chyba nie należę do tej grupy, bo tak jak wspomniałem w Pubie się napiję 1-go piwa... To chyba nie jest przesada. Mocniejsze alkohole piję na imprezach u znajomych, nie przy ludziach.
Zdziwisz się ale umiem na to wszystko patrzeć z boku. Mnie też śmieszą "dorosłe nastolatki" które co drugie słowo to przekleństwo, do tego papieros w buzi i alkohol do upadłego, a jeszcze dzień wcześniej mówiły ile to one litrów nie wypijają. :-/
No ale może masz rację bo jednak większość nastolatków teraz tak się zachowuje. Papierosy sa teraz w Polsce "trendi". Jeszcze niedawno jak byłem na wymianie w Niemczech to się dziwiłem, a teraz no powiedzmy że 80 -85 % ludzi którzy imprezują pali.
[quote="Kasia"]
8 lutego 2008, 01:49 [cytuj]
"sqb" powiedział/a:
pff...ja mam sumienie czyste, jak mi ktos nie wierzy jego sprawa. glupie myslenie, wszyscy pija to i on musi pic... :evil:
hehe nie wszyscy ;D ja np baaaaaardzo rzadko pije 
"givdaf" powiedział/a:
Mnie też śmieszą "dorosłe nastolatki" które co drugie słowo to przekleństwo, do tego papieros w buzi i alkohol do upadłego, a jeszcze dzień wcześniej mówiły ile to one litrów nie wypijają. :-/
masakryczna młodzież.. :/ ja juz nie trawie takiego widoku
a widok upitych nastolatkow to ostatnio jest normalka
no ale coz kiedys zrozumieja,ze tak naprawde to sie tylko i wylacznie osmieszaja a nie pokazuja jacy to oni dorosli sa
"givdaf" powiedział/a:
a teraz no powiedzmy że 80 -85 % ludzi którzy imprezują pali.
papierosy fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj !!!
jesli chodzi o moje zdanie to zakaz palenia w miejscach publicznych bylby dla mnie fajna sprawa ;D pewnie teraz sie zbulwersuja osoby palace.. no ale co zrobic
jesli ktos sie truje to nie znaczy,ze musi truc innych
hehe nie wszyscy ;D ja np baaaaaardzo rzadko pije :)
[quote="givdaf"]Mnie też śmieszą "dorosłe nastolatki" które co drugie słowo to przekleństwo, do tego papieros w buzi i alkohol do upadłego, a jeszcze dzień wcześniej mówiły ile to one litrów nie wypijają. :-/
8 lutego 2008, 09:07 [cytuj]
"boże gadam jak stara pani pedagog :lol:"
Kasiek to naturalne ostatnimi czasy, jak zauważyłem. Każdy co inteligentniejszy człowiek zaczyna po skończeniu LO gadać z perspektywy człowieka dorosłego (nie powiem, że dojrzałego
) i denerwują go m.in. takie gadki w stylu gimnazjalnym "łaleśmy się wczoraj najebali w tsy chuj".
Usz.
Sqb piwo to nie alkohol. Piwo to manna zesłana przez Boga monoteistą. My wierzymy w moc piwa :mrgreen: 
Najebani 14 i 15 letni gimnazjaliści to jeden z najgorszych widoków jakie widziałem w życiu. Zalicza się też do nich grupa nachlanych angoli w Krakowie, grupa nachlanych angoli w L`poolu i grupa nachlanych szkotów w York`u. Nie polecam, szczególnie szkotów
Zesqi prawdę mówi. Trzeba trochę lat przeżyć i wiele rzeczy zaczyna wyglądać inaczej. Ja, jeszcze jako gówniarz mogę stwierdzić, że wszystkie marzenia lat ... wcześniejszych
powoli zaczynają ewoluować w inne strony. Teraz już nie myślę o tym co zrobić na najbliższej imprezie, gdzie pobalować ale czasem zaczynam się zastanawiać "Cholera, a co będzie jeśli nie zdam TOEFL-a i nie dostanę się na Atlanta University".
Tymczasem próbuję zmusić swój umysł do chłonięcia wiedzy.
Ach wracając do tematu ... Spojrzałem na lewe ramię i zobaczyłem kolekcję kufli - najstarszy ma 128 lat
"boże gadam jak stara pani pedagog :lol:"
Kasiek to naturalne ostatnimi czasy, jak zauważyłem. Każdy co inteligentniejszy człowiek zaczyna po skończeniu LO gadać z perspektywy człowieka dorosłego (nie powiem, że dojrzałego;P) i denerwują go m.in. takie gadki w stylu gimnazjalnym "łaleśmy się wczoraj najebali w tsy chuj".
Usz.
Sqb piwo to nie alkohol. Piwo to manna zesłana przez Boga monoteistą. My wierzymy w moc piwa :mrgreen: ;)
Najebani 14 i 15 letni gimnazjaliści to jeden z najgorszych widoków jakie widziałem w życiu. Zalicza się też do nich grupa nachlanych angoli w Krakowie, grupa nachlanych angoli w L`poolu i grupa nachlanych szkotów w York`u. Nie polecam, szczególnie szkotów;)
Zesqi prawdę mówi. Trzeba trochę lat przeżyć i wiele rzeczy zaczyna wyglądać inaczej. Ja, jeszcze jako gówniarz mogę stwierdzić, że wszystkie marzenia lat ... wcześniejszych ;) powoli zaczynają ewoluować w inne strony. Teraz już nie myślę o tym co zrobić na najbliższej imprezie, gdzie pobalować ale czasem zaczynam się zastanawiać "Cholera, a co będzie jeśli nie zdam TOEFL-a i nie dostanę się na Atlanta University".
Tymczasem próbuję zmusić swój umysł do chłonięcia wiedzy.
Ach wracając do tematu ... Spojrzałem na lewe ramię i zobaczyłem kolekcję kufli - najstarszy ma 128 lat;)