7 kwietnia 2017, 12:46 [cytuj]
Piwo pszeniczne - moja nowa miłość. Produkowane starą metodą górnej fermentacji, łagodne w smaku, mocno orzeźwiające. Jedyny minus to cena.
Piwo pszeniczne - moja nowa miłość. Produkowane starą metodą górnej fermentacji, łagodne w smaku, mocno orzeźwiające. Jedyny minus to cena.
8 kwietnia 2017, 14:08 [cytuj]
"Murzyn" powiedział/a:
Polecam czarnego Litovel-a.
Polecam czarnego Litovel-a.
8 kwietnia 2017, 16:57 [cytuj]
Pszeniczne to również moja miłość (zaczęło się bodaj od żywca białego), dlatego polecę Ci witbiery, a także cudo myśli piwowarskiej, czyli Witbier z Podróży Kormorana. Pychota.
Pszeniczne to również moja miłość (zaczęło się bodaj od żywca białego), dlatego polecę Ci witbiery, a także cudo myśli piwowarskiej, czyli Witbier z Podróży Kormorana. Pychota.
8 kwietnia 2017, 19:38 [cytuj]
Ja z kolei zacząłem od jakiegoś litewskiego pszeniczniaka, którym poczęstował mnie kuzyn podczas grudniowych świąt kilka lat temu, ale dopiero niedawno zacząłem degustować szerszy asortyment. Póki co wygrywa Cornelius. Nie ruszam natomiast tych cudaków aromatyzowanych bananami, goździkami, itp.
Ja z kolei zacząłem od jakiegoś litewskiego pszeniczniaka, którym poczęstował mnie kuzyn podczas grudniowych świąt kilka lat temu, ale dopiero niedawno zacząłem degustować szerszy asortyment. Póki co wygrywa Cornelius. Nie ruszam natomiast tych cudaków aromatyzowanych bananami, goździkami, itp.
8 kwietnia 2017, 20:00 [cytuj]
Jesli chodzi o pszeczniczniaki to polecam:
The Dancer - Browar Brokreacja
Piwojad - Blanka
Curacao Witbier z browaru Setka
PanIPAni od Trzech Kumpli - genialne piwo ale ma dosc wyczuwalna goryczke, nie jest to klasyczny Witbier
deklarowane Wheat India Pale Ale ale jak dla mnie bardziej to jest American Witbier
klasyk od Kormorana - Witbier
no i pierwszy chyba craftowy witbier który piłem i mnie urzekł, Pinta - Viva la Wita! (Imperial Witbier)
Jesli chodzi o pszeczniczniaki to polecam:
The Dancer - Browar Brokreacja
Piwojad - Blanka
Curacao Witbier z browaru Setka
PanIPAni od Trzech Kumpli - genialne piwo ale ma dosc wyczuwalna goryczke, nie jest to klasyczny Witbier
deklarowane Wheat India Pale Ale ale jak dla mnie bardziej to jest American Witbier
klasyk od Kormorana - Witbier
no i pierwszy chyba craftowy witbier który piłem i mnie urzekł, Pinta - Viva la Wita! (Imperial Witbier)
9 kwietnia 2017, 11:57 [cytuj]
Dzięki za listę produktów. Będę degustował :-)
Wczoraj do meczu był Namysłów (oczywiście pszeniczny), ale ledwie przelałem do szklanki, a tu 2:0 :lol:
Dzięki za listę produktów. Będę degustował :-)
Wczoraj do meczu był Namysłów (oczywiście pszeniczny), ale ledwie przelałem do szklanki, a tu 2:0 :lol:
9 kwietnia 2017, 19:50 [cytuj]
"hesus" powiedział/a:
Pinta
W ogóle piwka od PINTY to mistrzostwo świata
Polecam również wszelakie piwa Doctor Brew.
W ogóle piwka od PINTY to mistrzostwo świata:) Polecam również wszelakie piwa Doctor Brew.
30 listopada 2018, 01:00 [cytuj]
Dla mnie wciąż niekwestionowanym nr. 1 na rynku to:

ranking-piw.priv.pl//upload/products/zywiec-biale-439.jpg" alt="ranking-piw.priv.pl//upload/products/zywiec-biale-439.jpg" width="98%">
Dla mnie wciąż niekwestionowanym nr. 1 na rynku to:

[img]http://www.ranking-piw.priv.pl//upload/products/zywiec-biale-439.jpg[/img]