Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  22  23  24  25  26    >
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Top monopolowy - czynny całą dobę
8 czerwca 2014, 15:25 [cytuj]
kowdi, nie wiem jak wyglada sprawa zasobnosci Twojego portfela, ale...
Garnek 30-litrowy: m.allegro.pl/emalia-olkusz-garnek-emaliowany-30l-40cm-z-pokrywa-i4270878020.html
Garnek 15-litrowy: m.allegro.pl/garnek-emalia-emaliowany-rybnik-polski-15-l-30cm-i4312161113.html

Przyjemnie sie czyta takie pasjonackie historie, jak Twoja.
;-)
kowdi, nie wiem jak wyglada sprawa zasobnosci Twojego portfela, ale...
Garnek 30-litrowy: http://m.allegro.pl/emalia-olkusz-garnek-emaliowany-30l-40cm-z-pokrywa-i4270878020.html
Garnek 15-litrowy: http://m.allegro.pl/garnek-emalia-emaliowany-rybnik-polski-15-l-30cm-i4312161113.html

Przyjemnie sie czyta takie pasjonackie historie, jak Twoja.
;-)
8 czerwca 2014, 15:31 [cytuj]
@Mila
No właśnie póki co wolę poszukać u znajomych i rodziny, bo kiedyś używano takich garów do np. pasteryzowania i były one w ogóle tańsze, a teraz 100zł+ za garnek trzeba, niby nie jest to wiele, ale z drugiej strony jest to kolejny sporawy wydatek.

Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
@Mila
No właśnie póki co wolę poszukać u znajomych i rodziny, bo kiedyś używano takich garów do np. pasteryzowania i były one w ogóle tańsze, a teraz 100zł+ za garnek trzeba, niby nie jest to wiele, ale z drugiej strony jest to kolejny sporawy wydatek.

Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
8 czerwca 2014, 15:43 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
"Do zakochania jeden krok" - tylko patrzec, jak w Gliwicach pojawi sie nowy, regionalny browarek. Wowczas i domownicy przychylniej spojrza na wczesniejszy "syf". :mrgreen:
"Do zakochania jeden krok" - tylko patrzec, jak w Gliwicach pojawi sie nowy, regionalny browarek. Wowczas i domownicy przychylniej spojrza na wczesniejszy "syf". :mrgreen:
8 czerwca 2014, 16:19 [cytuj]
Albo w Gliwicach, albo pod Dortmundem, zależy gdzie mnie poniesie po studiach I stopnia ;-)
Albo w Gliwicach, albo pod Dortmundem, zależy gdzie mnie poniesie po studiach I stopnia ;-)
8 czerwca 2014, 16:37 [cytuj]
Pod Dortmundem masz marne szanse na rozwoj w tej branzy :mrgreen:
Pod Dortmundem masz marne szanse na rozwoj w tej branzy :mrgreen:
8 czerwca 2014, 22:42 [cytuj]
Czemu? :-P


Swoją drogą - pychota
wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg" alt="wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg" width="98%">
Czemu? :-P


Swoją drogą - pychota
[img]http://wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg[/img]
8 czerwca 2014, 22:55 [cytuj]
W Dortmundzie jak i w okolicy sporo browarów, konkurencja go wyniszczy :P w Gliwicach moze bedzie latwiej :D
W Dortmundzie jak i w okolicy sporo browarów, konkurencja go wyniszczy :P w Gliwicach moze bedzie latwiej :D
21 sierpnia 2014, 19:41 [cytuj]
A ja dzis testuje zestaw :)

skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg" alt="skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg" width="98%">
A ja dzis testuje zestaw :)

[img]http://skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg[/img]
22 sierpnia 2014, 14:01 [cytuj]
We Wrzeszczu przy Grunwaldzkiej w okolicach poczty masz sklep specjalizujący się w piwach. Mają tam sporo gatunków, więc może znajdziesz tam swoje.
We Wrzeszczu przy Grunwaldzkiej w okolicach poczty masz sklep specjalizujący się w piwach. Mają tam sporo gatunków, więc może znajdziesz tam swoje.
28 listopada 2014, 11:26 [cytuj]
Na temat browarów ciekawy blog: blog.kopyra.com/index.php/2014/11/28/speidel-braumeister-pierwsze-wrarzenie/

kowdi jak tam Twoje doświadczenia z browarnictwem?
Na temat browarów ciekawy blog: http://blog.kopyra.com/index.php/2014/11/28/speidel-braumeister-pierwsze-wrarzenie/

kowdi jak tam Twoje doświadczenia z browarnictwem?
28 listopada 2014, 16:05 [cytuj]
@Mbuti
Chwilo stoi w miejscu, muszę w końcu zmienić kuchnię na gaz, a dokładniej rzecz biorąc płytę elektryczną na gazową i coś mi się to przeciąga od dawna :mrgreen:
Na elektrycznej zagotować garnek o pojemności 20l to masakra, szczególnie, że garnek jest ceramiczny i nie ma płaskiego dna. Udało się, ale za długo to trwa, za dużo problemów z tym, a i płyta ceramiczna może łatwo pęknąć od przesuwania (a że jest stara to tym bardziej wolę uważać).
@Mbuti
Chwilo stoi w miejscu, muszę w końcu zmienić kuchnię na gaz, a dokładniej rzecz biorąc płytę elektryczną na gazową i coś mi się to przeciąga od dawna :mrgreen:
Na elektrycznej zagotować garnek o pojemności 20l to masakra, szczególnie, że garnek jest ceramiczny i nie ma płaskiego dna. Udało się, ale za długo to trwa, za dużo problemów z tym, a i płyta ceramiczna może łatwo pęknąć od przesuwania (a że jest stara to tym bardziej wolę uważać).
29 listopada 2014, 13:16 [cytuj]
@kowdi mam nadzieję, że kiedyś poczęstujesz forumowych przyjaciół swoimi dziełami ;-)
@kowdi mam nadzieję, że kiedyś poczęstujesz forumowych przyjaciół swoimi dziełami ;-)
27 marca 2015, 19:01 [cytuj]
Stypendium Rektora za wyniki w nauce jest to i można uzupełnić sprzęt i ważyć. A potem zacierać odważone i warzyć :mrgreen:

Dziś kurier przyjechał, poza (brakującym na obrazku) sprzętem jest najważniejsze, czyli pierwsze piwo z zacieraniem, jeszcze w proszku:
[url=i.imgur.com/5U2euL6.jpg]i.imgur.com/5U2euL6m.jpg<e>[/url]

~15 l wody zagrzać do około 70*C powiadają:
[url=i.imgur.com/QV7gssK.jpg]i.imgur.com/QV7gssKm.jpg<e>[/url]
Że niby garnek przypalony i emalia odpryśnięta? Oj tam, czepiacie się. W piwie do tej pory nie dało się tego wyczuć, a jak na gaz przejdę to i tak kupię większy, ponad 30 l gar. Przy następnym zamówieniu jednak zainwestuję w termometr większy, ten sprawdza się w innych okolicznościach, ale przy zacieraniu jest upierdliwy. Szczególnie upierdliwie wyciąga się go gdy utonie w wodzie o temperaturze powyżej 60*C :-P

[url=i.imgur.com/pgMOcjr.jpg]i.imgur.com/pgMOcjrm.jpg<e>[/url]
Jednak na płycie elektrycznej jest to dość wolne i strach jest, że w końcu płyta pęknie, szczególnie jak inni domownicy stwierdzili, że trzeba przesunąć garnek, bo palnik wystaje. Tylko, że garnek stoi na dwóch palnikach na obrazku, żeby szybciej było (sprawdzone, na jednym nie potrafiło dojść do 100*C przy warzeniu wcześniej). Musiałem uświadomić domowników, że każda próba przesunięcia garnka może skończyć się wymianą płyty na nową, niepękniętą, co choć mamy zamiar zrobić (przejść na gaz) to jednak nie w tej chwili. ;-)

No dobra, woda zagrzana, trzeba odważyć słody i je wrzucić do zacierania.

Stan obecny, zacieranie:
[url=i.imgur.com/RxwIRMW.jpg]i.imgur.com/RxwIRMWm.jpg<e>[/url]
Jeszcze ze 40 minut zacierania, potem wysładzanie z filtrowaniem, warzenie itd... Planowany czas ukończenia prac dzisiejszych to... jutro. Znaczy się raczej na pewno po północy, nie wyrobię się wcześniej :mrgreen:

Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.

@Edit
Zapomniałbym. Do dodania czekają jeszcze dwa słody
[url=i.imgur.com/ss3PcQ8.jpg?1]i.imgur.com/ss3PcQ8m.jpg<e>[/url]

Ogólnie zasyp to:
3,5 kg Słód Pale Ale Strzegom
0,5 kg Słód Brown - Fawcett
0,1 kg Słód Carafa (R) typ II
0,25 kg Słód karmelowy 150 Strzegom
0,25 kg Słód Pale Chocolate - Fawcett

Przy chmieleniu będzie 50g Fugglesa, pewnie z 40g na 60 minut i 10g na 10 minut, wzorując się na innych przepisach podobnych.

@Edit2
Btw, wyjdzie trochę słodsze niż typowo, nie opanowałem jeszcze tego jak wygląda trzymanie temperatury w tym garze i trzymam się przez to górnego zakresu temperatur :-D
Stypendium Rektora za wyniki w nauce jest to i można uzupełnić sprzęt i ważyć. A potem zacierać odważone i warzyć :mrgreen:

Dziś kurier przyjechał, poza (brakującym na obrazku) sprzętem jest najważniejsze, czyli pierwsze piwo z zacieraniem, jeszcze w proszku:
[url=http://i.imgur.com/5U2euL6.jpg][img]http://i.imgur.com/5U2euL6m.jpg[/img][/url]

~15 l wody zagrzać do około 70*C powiadają:
[url=http://i.imgur.com/QV7gssK.jpg][img]http://i.imgur.com/QV7gssKm.jpg[/img][/url]
Że niby garnek przypalony i emalia odpryśnięta? Oj tam, czepiacie się. W piwie do tej pory nie dało się tego wyczuć, a jak na gaz przejdę to i tak kupię większy, ponad 30 l gar. Przy następnym zamówieniu jednak zainwestuję w termometr większy, ten sprawdza się w innych okolicznościach, ale przy zacieraniu jest upierdliwy. Szczególnie upierdliwie wyciąga się go gdy utonie w wodzie o temperaturze powyżej 60*C :-P

[url=http://i.imgur.com/pgMOcjr.jpg][img]http://i.imgur.com/pgMOcjrm.jpg[/img][/url]
Jednak na płycie elektrycznej jest to dość wolne i strach jest, że w końcu płyta pęknie, szczególnie jak inni domownicy stwierdzili, że trzeba przesunąć garnek, bo palnik wystaje. Tylko, że garnek stoi na dwóch palnikach na obrazku, żeby szybciej było (sprawdzone, na jednym nie potrafiło dojść do 100*C przy warzeniu wcześniej). Musiałem uświadomić domowników, że każda próba przesunięcia garnka może skończyć się wymianą płyty na nową, niepękniętą, co choć mamy zamiar zrobić (przejść na gaz) to jednak nie w tej chwili. ;-)

No dobra, woda zagrzana, trzeba odważyć słody i je wrzucić do zacierania.

Stan obecny, zacieranie:
[url=http://i.imgur.com/RxwIRMW.jpg][img]http://i.imgur.com/RxwIRMWm.jpg[/img][/url]
Jeszcze ze 40 minut zacierania, potem wysładzanie z filtrowaniem, warzenie itd... Planowany czas ukończenia prac dzisiejszych to... jutro. Znaczy się raczej na pewno po północy, nie wyrobię się wcześniej :mrgreen:

Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.

@Edit
Zapomniałbym. Do dodania czekają jeszcze dwa słody
[url=http://i.imgur.com/ss3PcQ8.jpg?1][img]http://i.imgur.com/ss3PcQ8m.jpg[/img][/url]

Ogólnie zasyp to:
3,5 kg Słód Pale Ale Strzegom
0,5 kg Słód Brown - Fawcett
0,1 kg Słód Carafa (R) typ II
0,25 kg Słód karmelowy 150 Strzegom
0,25 kg Słód Pale Chocolate - Fawcett

Przy chmieleniu będzie 50g Fugglesa, pewnie z 40g na 60 minut i 10g na 10 minut, wzorując się na innych przepisach podobnych.

@Edit2
Btw, wyjdzie trochę słodsze niż typowo, nie opanowałem jeszcze tego jak wygląda trzymanie temperatury w tym garze i trzymam się przez to górnego zakresu temperatur :-D
27 marca 2015, 21:27 [cytuj]
No i w drodze powrotnej z Wrocławia momy co pić :) Tyś je synek Majster prawdziwy ja ! Ino blank etykietki nie dej ze Buyernu bo to nie bydzie moc dobre :)
No i w drodze powrotnej z Wrocławia momy co pić :) Tyś je synek Majster prawdziwy ja ! Ino blank etykietki nie dej ze Buyernu bo to nie bydzie moc dobre :)
27 marca 2015, 23:09 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.
:-P
[url=i.imgur.com/YP5tvEZ.jpg]i.imgur.com/YP5tvEZm.jpg<e>[/url]
Kończy się warzyć (na dwa garnki, bo w jednym się nie mieściło :mrgreen: , zaraz zleję wsio do fermentora, zamknę szczelnie i przez noc będzie się chłodziło na dworze. Jutro zadam drożdże i oby tylko one zdominowały środowisko w fermentorze. :mrgreen:

No i jeszcze sprzątanie tego wszystkiego... :lol:

Btw, z 4,6 kg słodu zostało mi ponad 11 kg młóta. Podrzucę może jutro kumplowi, na działce ma kury to będą miały co żreć ;-)
[url=i.imgur.com/gCl6iXT.jpg]i.imgur.com/gCl6iXTm.jpg<e>[/url]
:-P
[url=http://i.imgur.com/YP5tvEZ.jpg][img]http://i.imgur.com/YP5tvEZm.jpg[/img][/url]
Kończy się warzyć (na dwa garnki, bo w jednym się nie mieściło :mrgreen: , zaraz zleję wsio do fermentora, zamknę szczelnie i przez noc będzie się chłodziło na dworze. Jutro zadam drożdże i oby tylko one zdominowały środowisko w fermentorze. :mrgreen:

No i jeszcze sprzątanie tego wszystkiego... :lol:

Btw, z 4,6 kg słodu zostało mi ponad 11 kg młóta. Podrzucę może jutro kumplowi, na działce ma kury to będą miały co żreć ;-)
[url=http://i.imgur.com/gCl6iXT.jpg][img]http://i.imgur.com/gCl6iXTm.jpg[/img][/url]
28 marca 2015, 09:46 [cytuj]
To na przyszły sezon na inauguracje będzie w sam raz :D Może jakiegoś brinkhoffsa uwarz :)
To na przyszły sezon na inauguracje będzie w sam raz :D Może jakiegoś brinkhoffsa uwarz :)
3 kwietnia 2015, 13:41 [cytuj]
Widzę, że kącik kuchenny jedzeniowo-napojowy przejąłem na własność. Każdy tylko by żarł i chlał, a robić to nie ma komu :mrgreen:

Wczoraj uwarzyłem 20 l pszenicznego.
[url=i.imgur.com/EO4G6mE.jpg]i.imgur.com/EO4G6mEm.jpg<e>[/url]

Filtrująca warstwa młóta. Pszeniczne tak się ubija, że aż zatkało mi przepływ w połowie i musiałem z tym walczyć :-P
[url=i.imgur.com/3FdqIgC.jpg]i.imgur.com/3FdqIgCm.jpg<e>[/url]

Zebrane młóto z dwóch warzeń. Około 18,5 kg, dziś znajomy zawiózł kurom, zobaczymy czy im zasmakuje ;-)
[url=i.imgur.com/cbLggAm.jpg]i.imgur.com/cbLggAmm.jpg<e>[/url]


Wstałem przed 10, wstawiłem sobie czajnik z wodą na kawę i garnek z 15 l wody na piwo. "Po robocie" usiadłem po 21, jednak miałem kilka problemów oraz innych rzeczy do zrobienia w międzyczasie, dlatego się tak to rozciągnęło. Po świętach jak zwolni się fermentor i butelki zbiorą wstawiam kolejne piwo, tym razem coś w stylu Coffee Milk Stouta ;-)

Nie chce mi się relacji pisać, na forum browar.biz mam swój temat z notatkami i przepisami jakby to kogoś interesowało: browar.biz/forum/showthread.php?p=1240892#post1240892
Widzę, że kącik kuchenny jedzeniowo-napojowy przejąłem na własność. Każdy tylko by żarł i chlał, a robić to nie ma komu :mrgreen:

Wczoraj uwarzyłem 20 l pszenicznego.
[url=http://i.imgur.com/EO4G6mE.jpg][img]http://i.imgur.com/EO4G6mEm.jpg[/img][/url]

Filtrująca warstwa młóta. Pszeniczne tak się ubija, że aż zatkało mi przepływ w połowie i musiałem z tym walczyć :-P
[url=http://i.imgur.com/3FdqIgC.jpg][img]http://i.imgur.com/3FdqIgCm.jpg[/img][/url]

Zebrane młóto z dwóch warzeń. Około 18,5 kg, dziś znajomy zawiózł kurom, zobaczymy czy im zasmakuje ;-)
[url=http://i.imgur.com/cbLggAm.jpg][img]http://i.imgur.com/cbLggAmm.jpg[/img][/url]


Wstałem przed 10, wstawiłem sobie czajnik z wodą na kawę i garnek z 15 l wody na piwo. "Po robocie" usiadłem po 21, jednak miałem kilka problemów oraz innych rzeczy do zrobienia w międzyczasie, dlatego się tak to rozciągnęło. Po świętach jak zwolni się fermentor i butelki zbiorą wstawiam kolejne piwo, tym razem coś w stylu Coffee Milk Stouta ;-)

Nie chce mi się relacji pisać, na forum browar.biz mam swój temat z notatkami i przepisami jakby to kogoś interesowało: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1240892#post1240892
3 kwietnia 2015, 15:10 [cytuj]
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :) Ale ostatnio znajomy podesłał mi przez sowojego szwagra pół literka bimberka :D Czeka na degustację w zacnym gronie :D
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :) Ale ostatnio znajomy podesłał mi przez sowojego szwagra pół literka bimberka :D Czeka na degustację w zacnym gronie :D
3 kwietnia 2015, 16:43 [cytuj]
"Borussen09" powiedział/a:
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :)
Ja też nie mam, a robię. Tylko trzeba nauczyć się spać przy "bulkających" rurkach albo znosić całość do piwnicy ;-)
Ja też nie mam, a robię. Tylko trzeba nauczyć się spać przy "bulkających" rurkach albo znosić całość do piwnicy ;-)
29 kwietnia 2015, 20:36 [cytuj]
Kowdi pojechałeś mi za harnasie może wyślesz mi jedno swoje piwo? :P

tak się stało, że robię sobie przerwę od alko, czas zadbać o zdrowie. A harnasie dostałem od znajomego który przyjechał z polski. Schowałem je na czarną godzinę. Jakbym miał już kupić piwo na pewno nie byłby to harnaś :)
Kowdi pojechałeś mi za harnasie może wyślesz mi jedno swoje piwo? :P

tak się stało, że robię sobie przerwę od alko, czas zadbać o zdrowie. A harnasie dostałem od znajomego który przyjechał z polski. Schowałem je na czarną godzinę. Jakbym miał już kupić piwo na pewno nie byłby to harnaś :)
|<  <<  <  22  23  24  25  26    >
tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 34 24 6 4 78
2. RB Lipsk 34 19 8 7 65
3. Borussia Dortmund 34 20 4 10 64
4. VfL Wolfsburg 34 17 10 7 61
5. Eintracht Frankfurt 34 16 12 6 60
6. Bayer 04 Leverkusen 34 14 10 10 52
7. Union Berlin 34 12 14 8 50
cała tabela
ranking typerów
Użytkownik Punkty
1. JungKamil3 474
2. jasiu85 453
3. arturborussen 453
4. panoli 441
5. Asiasith 438
6. victor 438
7. ewerthon 435
cała tabela
forum dyskusyjne

shoutbox

F1066
F1066 godzinę temu

Znowu?

Armandzio
Armandzio 2 godzin temu

nie czaje...

qzase95
qzase95 3 godzin temu

trzeba mieć "lepszą wiadomość", żeby zrozumieć pewne przemyślenia tutaj :)

Armandzio
Armandzio 4 godzin temu

serce mowi ze bedzie remis,ale natychmiast odzywa sie rozum i mowi: chyba Cie serce pogrzalo, bedzie 3:0 ;)

marian40
marian40 5 godzin temu

Jak informuje Sky Sport News, mistrzowie Niemiec skontaktowali się już z agentem Dumfriesa - Mino Raiolą. W kontrakcie 25-latka jest zawarta klauzula odstępnego, wynosząca 15 mln euro. Nie jest to cena wygórowana i można by ją uznać za sporą promocję.

Andre_1909
Andre_1909 6 godzin temu

Pytanie techniczne - czy szeregowy użytkownik może napisać jakiś artykuł na stronie?

Andre_1909
Andre_1909 6 godzin temu

Jak nasi nie będą walczyć (a pewnie nie będą bo atmosfera jest taka jakby za karę grali w tym euro) to obstawiam że 3 minimum nam wrzuca

Szegii
Szegii 6 godzin temu

Tak z innej beczki. Ile dostaniemy dziś od Espani? 4:0 czy jestem zbyt dużym optymistą?:)))

Szegii
Szegii 6 godzin temu

Coś w tym jest:) trochę chaotyczne są Twoje wpisy F1066:)

F1066
F1066 Dzisiaj, 11:04

Dobre :))

Rafi1982
Rafi1982 Dzisiaj, 09:04

:D :D :D

jasiu85
jasiu85 Dzisiaj, 06:54

Armandzio nie, nie jesteś głupi.

Armandzio
Armandzio Dzisiaj, 06:28

ja to niechce tu hejtowac nikogo,ale pan F1066 pisz konkretniej o co chodzi,bo z tych wpisow to albo pan z tego "zmywaka" przychodzi pijany albo tylko ja taki glupi i niewiem o co chodzi...

F1066
F1066 Dzisiaj, 00:17

Coca Cola mowi nic sie nie stalo;) Ale prawie 4 Mrd. w plecy. A to nasz tekst. Dlaczego jeszcze nie mamy patentu na to xD

F1066
F1066 Dzisiaj, 00:03

anstageslicht.de/themen/sport-und-fairness/pleite-borussia-dortmund/chronologie-von-der-meisterschaft-zur-pleite-und-wieder-heraus/

F1066
F1066 Wczoraj, 23:58

Moze nie do konca knedle ale wtedy obecne wladze.

F1066
F1066 Wczoraj, 23:55

Rychlo, wczas. Ale to juz chyba bylo. Knedle nas troche zrujnowaly, a ze pochodze z Slaska Cieszynskiego to wytarczy w temacie ;)

kamilos
kamilos Wczoraj, 23:50

onet.pl/sport/retro-futbol/na-skraju-otchlani-jak-borussia-dortmund-uratowala-sie-przed-upadkiem/vqsbvxz,30bc1058

F1066
F1066 Wczoraj, 23:47

Wlasnie wrocilem z zmywaka :))))) i czytam xD

F1066
F1066 Wczoraj, 23:46

Malik podobno za slaby/Leistungsgründe ;)

bialy0003
bialy0003 Wczoraj, 22:44

Co z tym Sancho że nie gra?? Czyżby serio zaniżanie ceny ?

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 12:39

Borix Locatelli niedługo będzie w Juve. Leao? Teraz wątpie, ale można zaproponować transfer za rok, po odejściu Erlinga Malen- myślałem do niedawna że transfer nierealny, ale teraz nie zdziwię się jak przyjdzie. Na drodze może być Raiola, ale sam zawodnik dałby dużo jakości. Dumfries- bardziej prawdopodobny jest transfer St Juste

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 12:32

Będzie transfer kolejnego młodego z PSG, defensywny pomocnik. Dobrze by było poszukać tak lewego obrońcy i odstawić Szulczyka.

Andre_1909
Andre_1909 Wczoraj, 11:08

Patrzcie jaki hit! Cytat z Twittera: Córka Surkisa kochała się mocno w Jarmolence. Gdy do Monaco przyleciał przedstawiciel Borussi, 13-letnia Yana została poproszona o tłumaczenie rozmów. Na pytanie o kwotę transferu podała kilka milionów więcej, byle tylko Andrij został w klubie. Niestety Niemcy zaakceptowali umowę. Podobno potwierdzone XD

Borix
Borix Wczoraj, 10:20

Leao, Locatelli, Malen, Dumfries. Jeśli choć jeden trafi do nas to będzie sukces, ale ja nie widzę żadnych szans na to.

qzase95
qzase95 Wczoraj, 10:17

AS Monaco würde gerne Nübel als neuen Torwart verpflichten, aber Bürki sei noch in ihrem Blickfeld. [Sport1]

qzase95
qzase95 Wczoraj, 10:02

Nach Informationen des Calciomercato-Journalisten Mirko Calemme zeigt Borussia Dortmund Interesse am 17-jährigen Mittelfeldspieler des polnischen Klubs Pogon Szczecin Kacper Kozlowski. Die Borussen sind allerdings nicht der einzige Verein, der sich die Dienste dieses Spielers sichern will: Auch Barcelona, Juventus und Bologna sollen Kozlowski im Visier haben.

F1066
F1066 Wczoraj, 09:30

weltfussball.de/news/_n4510545_/bvb-nimmt-polen-juwel-kozlowski-ins-visier/

Andre_1909
Andre_1909 1 dni temu, 2021-06-17

Mallen wszedł i zrobił asystę w dwie minuty. Oby był nasz

libero180
libero180 1 dni temu, 2021-06-17

Fakt młody ale dla naszego zarządu 25 lat to za dużo dla prawego obrońcy

statystyki

Użytkownicy online: Becksqq, mendzi79, qzase95
Gości online: 42
Zarejestrowanych użytkowników: 9134
Ostatnio zarejestrowany: KuK0

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem