Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  22  23  24  25  26    >
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Top monopolowy - czynny całą dobę
8 czerwca 2014, 15:25 [cytuj]
kowdi, nie wiem jak wyglada sprawa zasobnosci Twojego portfela, ale...
Garnek 30-litrowy: m.allegro.pl/emalia-olkusz-garnek-emaliowany-30l-40cm-z-pokrywa-i4270878020.html
Garnek 15-litrowy: m.allegro.pl/garnek-emalia-emaliowany-rybnik-polski-15-l-30cm-i4312161113.html

Przyjemnie sie czyta takie pasjonackie historie, jak Twoja.
;-)
kowdi, nie wiem jak wyglada sprawa zasobnosci Twojego portfela, ale...
Garnek 30-litrowy: http://m.allegro.pl/emalia-olkusz-garnek-emaliowany-30l-40cm-z-pokrywa-i4270878020.html
Garnek 15-litrowy: http://m.allegro.pl/garnek-emalia-emaliowany-rybnik-polski-15-l-30cm-i4312161113.html

Przyjemnie sie czyta takie pasjonackie historie, jak Twoja.
;-)
8 czerwca 2014, 15:31 [cytuj]
@Mila
No właśnie póki co wolę poszukać u znajomych i rodziny, bo kiedyś używano takich garów do np. pasteryzowania i były one w ogóle tańsze, a teraz 100zł+ za garnek trzeba, niby nie jest to wiele, ale z drugiej strony jest to kolejny sporawy wydatek.

Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
@Mila
No właśnie póki co wolę poszukać u znajomych i rodziny, bo kiedyś używano takich garów do np. pasteryzowania i były one w ogóle tańsze, a teraz 100zł+ za garnek trzeba, niby nie jest to wiele, ale z drugiej strony jest to kolejny sporawy wydatek.

Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
8 czerwca 2014, 15:43 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
"Do zakochania jeden krok" - tylko patrzec, jak w Gliwicach pojawi sie nowy, regionalny browarek. Wowczas i domownicy przychylniej spojrza na wczesniejszy "syf". :mrgreen:
"Do zakochania jeden krok" - tylko patrzec, jak w Gliwicach pojawi sie nowy, regionalny browarek. Wowczas i domownicy przychylniej spojrza na wczesniejszy "syf". :mrgreen:
8 czerwca 2014, 16:19 [cytuj]
Albo w Gliwicach, albo pod Dortmundem, zależy gdzie mnie poniesie po studiach I stopnia ;-)
Albo w Gliwicach, albo pod Dortmundem, zależy gdzie mnie poniesie po studiach I stopnia ;-)
8 czerwca 2014, 16:37 [cytuj]
Pod Dortmundem masz marne szanse na rozwoj w tej branzy :mrgreen:
Pod Dortmundem masz marne szanse na rozwoj w tej branzy :mrgreen:
8 czerwca 2014, 22:42 [cytuj]
Czemu? :-P


Swoją drogą - pychota
wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg" alt="wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg" width="98%">
Czemu? :-P


Swoją drogą - pychota
[img]http://wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg[/img]
8 czerwca 2014, 22:55 [cytuj]
W Dortmundzie jak i w okolicy sporo browarów, konkurencja go wyniszczy :P w Gliwicach moze bedzie latwiej :D
W Dortmundzie jak i w okolicy sporo browarów, konkurencja go wyniszczy :P w Gliwicach moze bedzie latwiej :D
21 sierpnia 2014, 19:41 [cytuj]
A ja dzis testuje zestaw :)

skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg" alt="skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg" width="98%">
A ja dzis testuje zestaw :)

[img]http://skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg[/img]
22 sierpnia 2014, 14:01 [cytuj]
We Wrzeszczu przy Grunwaldzkiej w okolicach poczty masz sklep specjalizujący się w piwach. Mają tam sporo gatunków, więc może znajdziesz tam swoje.
We Wrzeszczu przy Grunwaldzkiej w okolicach poczty masz sklep specjalizujący się w piwach. Mają tam sporo gatunków, więc może znajdziesz tam swoje.
28 listopada 2014, 11:26 [cytuj]
Na temat browarów ciekawy blog: blog.kopyra.com/index.php/2014/11/28/speidel-braumeister-pierwsze-wrarzenie/

kowdi jak tam Twoje doświadczenia z browarnictwem?
Na temat browarów ciekawy blog: http://blog.kopyra.com/index.php/2014/11/28/speidel-braumeister-pierwsze-wrarzenie/

kowdi jak tam Twoje doświadczenia z browarnictwem?
28 listopada 2014, 16:05 [cytuj]
@Mbuti
Chwilo stoi w miejscu, muszę w końcu zmienić kuchnię na gaz, a dokładniej rzecz biorąc płytę elektryczną na gazową i coś mi się to przeciąga od dawna :mrgreen:
Na elektrycznej zagotować garnek o pojemności 20l to masakra, szczególnie, że garnek jest ceramiczny i nie ma płaskiego dna. Udało się, ale za długo to trwa, za dużo problemów z tym, a i płyta ceramiczna może łatwo pęknąć od przesuwania (a że jest stara to tym bardziej wolę uważać).
@Mbuti
Chwilo stoi w miejscu, muszę w końcu zmienić kuchnię na gaz, a dokładniej rzecz biorąc płytę elektryczną na gazową i coś mi się to przeciąga od dawna :mrgreen:
Na elektrycznej zagotować garnek o pojemności 20l to masakra, szczególnie, że garnek jest ceramiczny i nie ma płaskiego dna. Udało się, ale za długo to trwa, za dużo problemów z tym, a i płyta ceramiczna może łatwo pęknąć od przesuwania (a że jest stara to tym bardziej wolę uważać).
29 listopada 2014, 13:16 [cytuj]
@kowdi mam nadzieję, że kiedyś poczęstujesz forumowych przyjaciół swoimi dziełami ;-)
@kowdi mam nadzieję, że kiedyś poczęstujesz forumowych przyjaciół swoimi dziełami ;-)
27 marca 2015, 19:01 [cytuj]
Stypendium Rektora za wyniki w nauce jest to i można uzupełnić sprzęt i ważyć. A potem zacierać odważone i warzyć :mrgreen:

Dziś kurier przyjechał, poza (brakującym na obrazku) sprzętem jest najważniejsze, czyli pierwsze piwo z zacieraniem, jeszcze w proszku:
[url=i.imgur.com/5U2euL6.jpg]i.imgur.com/5U2euL6m.jpg<e>[/url]

~15 l wody zagrzać do około 70*C powiadają:
[url=i.imgur.com/QV7gssK.jpg]i.imgur.com/QV7gssKm.jpg<e>[/url]
Że niby garnek przypalony i emalia odpryśnięta? Oj tam, czepiacie się. W piwie do tej pory nie dało się tego wyczuć, a jak na gaz przejdę to i tak kupię większy, ponad 30 l gar. Przy następnym zamówieniu jednak zainwestuję w termometr większy, ten sprawdza się w innych okolicznościach, ale przy zacieraniu jest upierdliwy. Szczególnie upierdliwie wyciąga się go gdy utonie w wodzie o temperaturze powyżej 60*C :-P

[url=i.imgur.com/pgMOcjr.jpg]i.imgur.com/pgMOcjrm.jpg<e>[/url]
Jednak na płycie elektrycznej jest to dość wolne i strach jest, że w końcu płyta pęknie, szczególnie jak inni domownicy stwierdzili, że trzeba przesunąć garnek, bo palnik wystaje. Tylko, że garnek stoi na dwóch palnikach na obrazku, żeby szybciej było (sprawdzone, na jednym nie potrafiło dojść do 100*C przy warzeniu wcześniej). Musiałem uświadomić domowników, że każda próba przesunięcia garnka może skończyć się wymianą płyty na nową, niepękniętą, co choć mamy zamiar zrobić (przejść na gaz) to jednak nie w tej chwili. ;-)

No dobra, woda zagrzana, trzeba odważyć słody i je wrzucić do zacierania.

Stan obecny, zacieranie:
[url=i.imgur.com/RxwIRMW.jpg]i.imgur.com/RxwIRMWm.jpg<e>[/url]
Jeszcze ze 40 minut zacierania, potem wysładzanie z filtrowaniem, warzenie itd... Planowany czas ukończenia prac dzisiejszych to... jutro. Znaczy się raczej na pewno po północy, nie wyrobię się wcześniej :mrgreen:

Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.

@Edit
Zapomniałbym. Do dodania czekają jeszcze dwa słody
[url=i.imgur.com/ss3PcQ8.jpg?1]i.imgur.com/ss3PcQ8m.jpg<e>[/url]

Ogólnie zasyp to:
3,5 kg Słód Pale Ale Strzegom
0,5 kg Słód Brown - Fawcett
0,1 kg Słód Carafa (R) typ II
0,25 kg Słód karmelowy 150 Strzegom
0,25 kg Słód Pale Chocolate - Fawcett

Przy chmieleniu będzie 50g Fugglesa, pewnie z 40g na 60 minut i 10g na 10 minut, wzorując się na innych przepisach podobnych.

@Edit2
Btw, wyjdzie trochę słodsze niż typowo, nie opanowałem jeszcze tego jak wygląda trzymanie temperatury w tym garze i trzymam się przez to górnego zakresu temperatur :-D
Stypendium Rektora za wyniki w nauce jest to i można uzupełnić sprzęt i ważyć. A potem zacierać odważone i warzyć :mrgreen:

Dziś kurier przyjechał, poza (brakującym na obrazku) sprzętem jest najważniejsze, czyli pierwsze piwo z zacieraniem, jeszcze w proszku:
[url=http://i.imgur.com/5U2euL6.jpg][img]http://i.imgur.com/5U2euL6m.jpg[/img][/url]

~15 l wody zagrzać do około 70*C powiadają:
[url=http://i.imgur.com/QV7gssK.jpg][img]http://i.imgur.com/QV7gssKm.jpg[/img][/url]
Że niby garnek przypalony i emalia odpryśnięta? Oj tam, czepiacie się. W piwie do tej pory nie dało się tego wyczuć, a jak na gaz przejdę to i tak kupię większy, ponad 30 l gar. Przy następnym zamówieniu jednak zainwestuję w termometr większy, ten sprawdza się w innych okolicznościach, ale przy zacieraniu jest upierdliwy. Szczególnie upierdliwie wyciąga się go gdy utonie w wodzie o temperaturze powyżej 60*C :-P

[url=http://i.imgur.com/pgMOcjr.jpg][img]http://i.imgur.com/pgMOcjrm.jpg[/img][/url]
Jednak na płycie elektrycznej jest to dość wolne i strach jest, że w końcu płyta pęknie, szczególnie jak inni domownicy stwierdzili, że trzeba przesunąć garnek, bo palnik wystaje. Tylko, że garnek stoi na dwóch palnikach na obrazku, żeby szybciej było (sprawdzone, na jednym nie potrafiło dojść do 100*C przy warzeniu wcześniej). Musiałem uświadomić domowników, że każda próba przesunięcia garnka może skończyć się wymianą płyty na nową, niepękniętą, co choć mamy zamiar zrobić (przejść na gaz) to jednak nie w tej chwili. ;-)

No dobra, woda zagrzana, trzeba odważyć słody i je wrzucić do zacierania.

Stan obecny, zacieranie:
[url=http://i.imgur.com/RxwIRMW.jpg][img]http://i.imgur.com/RxwIRMWm.jpg[/img][/url]
Jeszcze ze 40 minut zacierania, potem wysładzanie z filtrowaniem, warzenie itd... Planowany czas ukończenia prac dzisiejszych to... jutro. Znaczy się raczej na pewno po północy, nie wyrobię się wcześniej :mrgreen:

Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.

@Edit
Zapomniałbym. Do dodania czekają jeszcze dwa słody
[url=http://i.imgur.com/ss3PcQ8.jpg?1][img]http://i.imgur.com/ss3PcQ8m.jpg[/img][/url]

Ogólnie zasyp to:
3,5 kg Słód Pale Ale Strzegom
0,5 kg Słód Brown - Fawcett
0,1 kg Słód Carafa (R) typ II
0,25 kg Słód karmelowy 150 Strzegom
0,25 kg Słód Pale Chocolate - Fawcett

Przy chmieleniu będzie 50g Fugglesa, pewnie z 40g na 60 minut i 10g na 10 minut, wzorując się na innych przepisach podobnych.

@Edit2
Btw, wyjdzie trochę słodsze niż typowo, nie opanowałem jeszcze tego jak wygląda trzymanie temperatury w tym garze i trzymam się przez to górnego zakresu temperatur :-D
27 marca 2015, 21:27 [cytuj]
No i w drodze powrotnej z Wrocławia momy co pić :) Tyś je synek Majster prawdziwy ja ! Ino blank etykietki nie dej ze Buyernu bo to nie bydzie moc dobre :)
No i w drodze powrotnej z Wrocławia momy co pić :) Tyś je synek Majster prawdziwy ja ! Ino blank etykietki nie dej ze Buyernu bo to nie bydzie moc dobre :)
27 marca 2015, 23:09 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.
:-P
[url=i.imgur.com/YP5tvEZ.jpg]i.imgur.com/YP5tvEZm.jpg<e>[/url]
Kończy się warzyć (na dwa garnki, bo w jednym się nie mieściło :mrgreen: , zaraz zleję wsio do fermentora, zamknę szczelnie i przez noc będzie się chłodziło na dworze. Jutro zadam drożdże i oby tylko one zdominowały środowisko w fermentorze. :mrgreen:

No i jeszcze sprzątanie tego wszystkiego... :lol:

Btw, z 4,6 kg słodu zostało mi ponad 11 kg młóta. Podrzucę może jutro kumplowi, na działce ma kury to będą miały co żreć ;-)
[url=i.imgur.com/gCl6iXT.jpg]i.imgur.com/gCl6iXTm.jpg<e>[/url]
:-P
[url=http://i.imgur.com/YP5tvEZ.jpg][img]http://i.imgur.com/YP5tvEZm.jpg[/img][/url]
Kończy się warzyć (na dwa garnki, bo w jednym się nie mieściło :mrgreen: , zaraz zleję wsio do fermentora, zamknę szczelnie i przez noc będzie się chłodziło na dworze. Jutro zadam drożdże i oby tylko one zdominowały środowisko w fermentorze. :mrgreen:

No i jeszcze sprzątanie tego wszystkiego... :lol:

Btw, z 4,6 kg słodu zostało mi ponad 11 kg młóta. Podrzucę może jutro kumplowi, na działce ma kury to będą miały co żreć ;-)
[url=http://i.imgur.com/gCl6iXT.jpg][img]http://i.imgur.com/gCl6iXTm.jpg[/img][/url]
28 marca 2015, 09:46 [cytuj]
To na przyszły sezon na inauguracje będzie w sam raz :D Może jakiegoś brinkhoffsa uwarz :)
To na przyszły sezon na inauguracje będzie w sam raz :D Może jakiegoś brinkhoffsa uwarz :)
3 kwietnia 2015, 13:41 [cytuj]
Widzę, że kącik kuchenny jedzeniowo-napojowy przejąłem na własność. Każdy tylko by żarł i chlał, a robić to nie ma komu :mrgreen:

Wczoraj uwarzyłem 20 l pszenicznego.
[url=i.imgur.com/EO4G6mE.jpg]i.imgur.com/EO4G6mEm.jpg<e>[/url]

Filtrująca warstwa młóta. Pszeniczne tak się ubija, że aż zatkało mi przepływ w połowie i musiałem z tym walczyć :-P
[url=i.imgur.com/3FdqIgC.jpg]i.imgur.com/3FdqIgCm.jpg<e>[/url]

Zebrane młóto z dwóch warzeń. Około 18,5 kg, dziś znajomy zawiózł kurom, zobaczymy czy im zasmakuje ;-)
[url=i.imgur.com/cbLggAm.jpg]i.imgur.com/cbLggAmm.jpg<e>[/url]


Wstałem przed 10, wstawiłem sobie czajnik z wodą na kawę i garnek z 15 l wody na piwo. "Po robocie" usiadłem po 21, jednak miałem kilka problemów oraz innych rzeczy do zrobienia w międzyczasie, dlatego się tak to rozciągnęło. Po świętach jak zwolni się fermentor i butelki zbiorą wstawiam kolejne piwo, tym razem coś w stylu Coffee Milk Stouta ;-)

Nie chce mi się relacji pisać, na forum browar.biz mam swój temat z notatkami i przepisami jakby to kogoś interesowało: browar.biz/forum/showthread.php?p=1240892#post1240892
Widzę, że kącik kuchenny jedzeniowo-napojowy przejąłem na własność. Każdy tylko by żarł i chlał, a robić to nie ma komu :mrgreen:

Wczoraj uwarzyłem 20 l pszenicznego.
[url=http://i.imgur.com/EO4G6mE.jpg][img]http://i.imgur.com/EO4G6mEm.jpg[/img][/url]

Filtrująca warstwa młóta. Pszeniczne tak się ubija, że aż zatkało mi przepływ w połowie i musiałem z tym walczyć :-P
[url=http://i.imgur.com/3FdqIgC.jpg][img]http://i.imgur.com/3FdqIgCm.jpg[/img][/url]

Zebrane młóto z dwóch warzeń. Około 18,5 kg, dziś znajomy zawiózł kurom, zobaczymy czy im zasmakuje ;-)
[url=http://i.imgur.com/cbLggAm.jpg][img]http://i.imgur.com/cbLggAmm.jpg[/img][/url]


Wstałem przed 10, wstawiłem sobie czajnik z wodą na kawę i garnek z 15 l wody na piwo. "Po robocie" usiadłem po 21, jednak miałem kilka problemów oraz innych rzeczy do zrobienia w międzyczasie, dlatego się tak to rozciągnęło. Po świętach jak zwolni się fermentor i butelki zbiorą wstawiam kolejne piwo, tym razem coś w stylu Coffee Milk Stouta ;-)

Nie chce mi się relacji pisać, na forum browar.biz mam swój temat z notatkami i przepisami jakby to kogoś interesowało: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1240892#post1240892
3 kwietnia 2015, 15:10 [cytuj]
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :) Ale ostatnio znajomy podesłał mi przez sowojego szwagra pół literka bimberka :D Czeka na degustację w zacnym gronie :D
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :) Ale ostatnio znajomy podesłał mi przez sowojego szwagra pół literka bimberka :D Czeka na degustację w zacnym gronie :D
3 kwietnia 2015, 16:43 [cytuj]
"Borussen09" powiedział/a:
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :)
Ja też nie mam, a robię. Tylko trzeba nauczyć się spać przy "bulkających" rurkach albo znosić całość do piwnicy ;-)
Ja też nie mam, a robię. Tylko trzeba nauczyć się spać przy "bulkających" rurkach albo znosić całość do piwnicy ;-)
29 kwietnia 2015, 20:36 [cytuj]
Kowdi pojechałeś mi za harnasie może wyślesz mi jedno swoje piwo? :P

tak się stało, że robię sobie przerwę od alko, czas zadbać o zdrowie. A harnasie dostałem od znajomego który przyjechał z polski. Schowałem je na czarną godzinę. Jakbym miał już kupić piwo na pewno nie byłby to harnaś :)
Kowdi pojechałeś mi za harnasie może wyślesz mi jedno swoje piwo? :P

tak się stało, że robię sobie przerwę od alko, czas zadbać o zdrowie. A harnasie dostałem od znajomego który przyjechał z polski. Schowałem je na czarną godzinę. Jakbym miał już kupić piwo na pewno nie byłby to harnaś :)
|<  <<  <  22  23  24  25  26    >
tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 34 24 5 5 77
2. Borussia Dortmund 34 22 3 9 69
3. Bayer Leverkusen 34 19 7 8 64
4. RB Lipsk 34 17 7 10 58
5. Union Berlin 34 16 9 9 57
6. SC Freiburg 34 15 10 9 55
7. 1. FC Köln 34 14 10 10 52
cała tabela
ranking typerów
Użytkownik Punkty
1. JungKamil3 504
2. Krzpiczek16 504
3. Armandzio 462
4. buniu34 456
5. geniu 453
6. KOMIX 450
7. F1066 447
cała tabela
shoutbox
Le0n
Le0n Wczoraj, 16:21

Nie ma co psioczyć (co to za wyrażenie?) na zachowanie Roberta. On już kilkakrotnie parafował kontrakt z FCB i na pewno jakiś kruczek tam jest. Będąc na jego miejscu (o Matko!!) olał bym ten cały chlew, bo skoro chcą 40 baniek, to niech przedłużą z nim kontrakt na kolejne 2 sezony po 20 za sezon i będzie ok. Co nie stać ich? To niech nie marudzą, że chce odejść.

johnBVB
johnBVB Wczoraj, 14:57

Mam dziwne wrazenie ze zaczniemy sezon z akanjim...

wola
wola Wczoraj, 14:52

Inter jest zainteresowany Akanjim ruhr24.de/bvb/dortmund-bvb-star-verteidiger-wechsel-transfer-abgang-manuel-akanji-inter-mailand-borussia-91642758.html

T-Mac
T-Mac Wczoraj, 14:00

MU z ofertą 37 milionów funtów za środkowego obrońcę. Nie chodzi niestety o Akanjiego, ale może ten ruch sprawi, że Arsenal zerknie teraz na naszego Szwajcara...

obywatelap
obywatelap Wczoraj, 08:51

No i runie wizerunek profesjonalnego Robercika. Czy ktoś go zmuszał do podpisywania umowy na dłuższy okres? Może Kucharski? ;) Byłoby miło, gdyby Bayern utemperował gwiazdora ze szkodą dla swoich wyników sportowych.

CzarnoŻółtyKot
CzarnoŻółtyKot Wczoraj, 08:47

"Jak twierdzi Maik Barthel, a w ślad za nim niemiecki "Bild", w przypadku zablokowania transferu do Barcelony Robert Lewandowski może... rozpocząć strajk. Były doradca piłkarza jest zdania, że w takiej Polak rozważy bojkot treningów Bayernu.Sytuacja się zagęszcza i, jak wynika z słów Barthela zachowanie "Lewego", może skończyć się małym skandalem." Coraz ciekawiej się robi.

jasiu85
jasiu85 Wczoraj, 07:37

Chyba z zakazem stadionowym.

T-Mac
T-Mac 1 dni temu, 2022-07-01

Chyba byłym ultrasem...

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 2 dni temu, 2022-07-01

A kim był Kay? Bo zaciekawiłeś

F1066
F1066 2 dni temu, 2022-06-30

Kay Bernstein, nowy prezes Herthy BSC, po swoim wyborze optymistycznie i sugeruje zmiany. Pytanko :) kim jest/był (podkreślę*był) Kay Bernstein?

F1066
F1066 2 dni temu, 2022-06-30

Gerard 4 godzin temu Pan Giełda niegłupi ale wciąż łoi Jimbeama przed lustrem i śle złe moce na userów. Polecam ignorować.?Nur der BVB! Pewnie wam wytlumaczy xP

F1066
F1066 2 dni temu, 2022-06-30

Ale..pamiętacie Tulpenmanie? Ja tez nie :) to były czasy! Za cebulkę tulipana można było chałupę kupić!!

F1066
F1066 2 dni temu, 2022-06-30

-ze strony sterników:) Ja może przypomnę cytat Buffetta, już był tu na SB. "Nie wysilam się, by przeskoczyć dwumetrową przeszkodę. Staram się pokonywać takie małe, 30-centymetrowe progi, nad którymi po prostu mogę przejść". A jeśli chodzi o Hallera, to co robią teraz tulipany, to zwykła złośliwości.

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 2 dni temu, 2022-06-30

Pełen profesjonalizm ze strony zarządu

zesik
zesik 2 dni temu, 2022-06-30

Fajnie,żę tak szybko klepnęli te transferu, zawsze to większy procent szans,że się szybciej zgrają.. oby, oby :)

F1066
F1066 2 dni temu, 2022-06-30

Nowy dyrektor sportowy Borussii Dortmund Sebastian Kehl widzi szanse i zagrożenia w ponownym przetasowaniu składu BVB. "W zespole będzie nowa hierarchia, ponieważ tego lata mieliśmy wiele zmian w składzie. Ze względu na stosunkowo krótkie przygotowania i niezwykle kompaktową pierwszą połowę sezonu, wyzwaniem jest teraz dla zespołu szybkie zrastanie się" powiedział Kehl kickerowi. Następca BVB Michaela Zorca wiąże w tym względzie duże nadzieje z Niklasem Süle, który przeniósł się do Dortmundu z FC Bayernu na zasadzie wolnego transferu. "Na pewno będzie miał szczególną rolę wśród nowych zawodników, ponieważ jest w pewnym wieku i wiele już doświadczył w swojej karierze. Zrozumiał, czego od niego oczekujemy i na swój sposób będzie kimś, kto pomoże poprowadzić zespół. On również chce zrobić dokładnie ten kolejny krok w swoim rozwoju - opisywał Kehl. Oprócz 26-letniego środkowego obrońcy, BVB podpisało kontrakt z kilkoma profesjonalistami:Karimem Adeyemi (20), Nico Schlotterbeckiem (22) i Salihem Özcanem (24), którzy nie mają jeszcze tak dużego doświadczenia. W Dortmundzie spotkają się z takimi młodzikami jak Youssoufa Moukoko, Jamie Bynoe-Gittens czy Tom Rothe (wszyscy 17 lat). "Wszyscy nasi młodzi zawodnicy są bardzo ambitni i mają pewność siebie, ale niektórzy z nich są jeszcze na początku swojej kariery. To jest często ignorowane publicznie. W tym procesie będą potrzebowali odpowiedniego wsparcia ze strony doświadczonych, bardzo doświadczonych zawodników, jak nasz kapitan Marco Reus czy Mats Hummels - powiedział Kehl.

F1066
F1066 3 dni temu, 2022-06-29

Wychodzi na to, ze transfer Witsela nie wypali.

F1066
F1066 3 dni temu, 2022-06-29

Konstytucja :)

F1066
F1066 3 dni temu, 2022-06-29

Bolek :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 3 dni temu, 2022-06-29

Nie pomyśl, kiedykolwiek, że Uli mógł być po tamtej stronie. Pomyślenie jest zbrodnią. youtu.be/9Z55mYgZOJs

F1066
F1066 3 dni temu, 2022-06-29

Ten skład musi lecieć jak dobrze smarowane trybiki.

F1066
F1066 3 dni temu, 2022-06-29

Jak wszyscy wiemy, Uli H. robił na swoje kopyto, bo za co wyrok. 30% jako tako dobry wynik, niech wspomni o swoim wyniku :)) można się tylko domyślać. Tylko nikt nic nie wie ;)) Czeski film!

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 3 dni temu, 2022-06-29

Faktycznie powiedzenie, że BVB jest faworytem to lekka przesada. Celem nr 1 powinno być stworzenie sprawnie funkcjonującej maszyny, a wydaje mi się że w końcu jest odpowiedni skład.

F1066
F1066 3 dni temu, 2022-06-29

;)) Pan Watzke jest znany z mądrego podejścia do sprawy" - powiedział Hoeneß na marginesie kongresu przyszłości "Neuland" i dodał, odnosząc się do notowanej na giełdzie BVB: "Borussia Dortmund nie ma już wiele do sprzedania, ponieważ już dawno sprzedała znacznie więcej niż 50 procent swoich udziałów". Hoeneß opowiedział się za zniesieniem regulacji, która uniemożliwia sponsorom przejmowanie większościowych udziałów w klubie. Watzke zapewnił następnie, że ?w ciągu najbliższych kilku lat nie nastąpią w Niemczech żadne zmiany pod moją odpowiedzialnością jako przewodniczący rady nadzorczej DFL. To stuprocentowo pewne?. Powiedział także ?Bild am Sonntag?: ?Fascynujące w argumentacji Uli Hoeneßa jest to, że proponuje coś innym klubom, ale potem wyraźnie wyklucza FC Bayern?. Dokładnie to samo podkreślił teraz ponownie Hoeneß. "Pan Watzke nieco skrytykował mnie za to, że jako przedstawiciel Bayernu Monachium nic na tym nie zyskam. Nie chodzi o FC Bayern czy Borussię Dortmund, ale o wiele mniejszych klubów, które miałyby większe możliwości refinansowania transferów czy infrastruktury, gdyby ta klauzula przestała obowiązywać". Ma na myśli na przykład Eintracht Frankfurt, Werder Brema czy Borussię Mönchengladbach, które "z rozsądnymi inwestorami miałyby znacznie większe możliwości w porównaniu z innymi krajami". My w FC Bayern w ogóle byśmy z tego nie skorzystali, ponieważ mamy regulamin z naszymi członkami, że nie możemy sprzedać więcej niż 30 procent bez ich zgody".

F1066
F1066 3 dni temu, 2022-06-29

Niestety, pelikanów nie trzeba szukać daleko. Kohler chyba trochę się tez pospieszył. Jego prawo. Nasze nowe transfery musza się zgrać. Jeśli batalion nie odpali, winnym będzie za chwile Edin.

aguero82
aguero82 3 dni temu, 2022-06-29

msn.com/de-de/sport/fussball/borussia-dortmund-neuzugang-haller-muss-kritik-einstecken/ar-AAYXC5w?ocid=msedgntp&cvid=933dfcd2cc794c8f8a349e90cd6c788a Nie wszyscy są tak zachwyceni Hallerem tak jak tutejsi forumowicze. Osobiście po dwumeczu Ajax-BVB w LM również byłem za sprowadzeniem tego piłkarza do Dortmundu

zesik
zesik 3 dni temu, 2022-06-29

a propos jeszcze Chelsea, tam też sporo się dzieje po zmianie właściciela. Niby odchodzą Lukaku, Rudiger, Azpilicueta i Christensen ale pozyskać podobno chcą De Ligta, Sterlinga, Raphinhe i.. Neymara :P w świetle tych zainteresowań nic dziwnego ,że pojawiają się plotki na temat odejścia Pulisicia :P

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 3 dni temu, 2022-06-29

Marzę o tym żeby Jude pograł tu jeszcze chociaż 2 lata

zesik
zesik 3 dni temu, 2022-06-29

A co do zainteresowania Pulisiciem. Kurcze zawsze go lubiłem i akurat jego powrót do Dortmundu byłby dla mnie miłym zaskoczeniem aczkolwiek raczej plotka. Wiadomo w końcu Chelsea teraz kilka transferów dopina. No ale Pulisic na pewno podniósłby poziom gdyby grał..pod warunkiem ,że omijałyby go kontuzje a z tym też ciężko u niego.. Podobnie jak u nas u Reyny :(

zesik
zesik 3 dni temu, 2022-06-29

Bellingham super się rozwija i naprawdę szkoda będzie jak odejdzie - ale jest to raczej pewne, tylko pytanie kiedy. No i oby dalej się w takim tempie rozwijał. Ale szczególnie szkoda będzie jego odejścia ze względu na jego podejście do życia jako piłkarz. Tam jeszcze widać,że sodówka nie uderzyła i twardo stąpa po ziemi, do tego mega pracowity i z ambicjami.. W sumie każdy wywiad z nim czyta się naprawdę fajnie i oby więcej było takich charakterów wśród piłkarzy. Mam nadzieję,że nie chwalę dnia przed zachodem i mimo wszystko do samego końca jego kariery w barwach BVB będziemy mieli z niego pożytek.. Idealny scenariusz to by był gdyby poszedł przykładem DEDE który też miał być u nas na chwilę a wszyscy wiemy jak to się skończyło :D

statystyki
Użytkownicy online: KOMIX, qzase95, Adrian Cwik 88
Gości online: 39
Zarejestrowanych użytkowników: 9435
Ostatnio zarejestrowany: AdamderBorusse
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem