Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  22  23  24  25  26    >
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Top monopolowy - czynny całą dobę
8 czerwca 2014, 15:25 [cytuj]
kowdi, nie wiem jak wyglada sprawa zasobnosci Twojego portfela, ale...
Garnek 30-litrowy: http://m.allegro.pl/emalia-olkusz-garnek-emaliowany-30l-40cm-z-pokrywa-i4270878020.html
Garnek 15-litrowy: http://m.allegro.pl/garnek-emalia-emaliowany-rybnik-polski-15-l-30cm-i4312161113.html

Przyjemnie sie czyta takie pasjonackie historie, jak Twoja.
;-)
kowdi, nie wiem jak wyglada sprawa zasobnosci Twojego portfela, ale...
Garnek 30-litrowy: http://m.allegro.pl/emalia-olkusz-garnek-emaliowany-30l-40cm-z-pokrywa-i4270878020.html
Garnek 15-litrowy: http://m.allegro.pl/garnek-emalia-emaliowany-rybnik-polski-15-l-30cm-i4312161113.html

Przyjemnie sie czyta takie pasjonackie historie, jak Twoja.
;-)
8 czerwca 2014, 15:31 [cytuj]
@Mila
No właśnie póki co wolę poszukać u znajomych i rodziny, bo kiedyś używano takich garów do np. pasteryzowania i były one w ogóle tańsze, a teraz 100zł+ za garnek trzeba, niby nie jest to wiele, ale z drugiej strony jest to kolejny sporawy wydatek.

Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
@Mila
No właśnie póki co wolę poszukać u znajomych i rodziny, bo kiedyś używano takich garów do np. pasteryzowania i były one w ogóle tańsze, a teraz 100zł+ za garnek trzeba, niby nie jest to wiele, ale z drugiej strony jest to kolejny sporawy wydatek.

Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
8 czerwca 2014, 15:43 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Pasjonatem nie jestem, jeszcze, póki co raczej początkującym hobbystą. :-P Lepiej się słucha jak inni domownicy gadają: "znowu będziesz syf robić, a na co Ci to, a ile to kosztuje, po cholerę tyle czasu na to tracisz..." :mrgreen: :lol:
"Do zakochania jeden krok" - tylko patrzec, jak w Gliwicach pojawi sie nowy, regionalny browarek. Wowczas i domownicy przychylniej spojrza na wczesniejszy "syf". :mrgreen:
"Do zakochania jeden krok" - tylko patrzec, jak w Gliwicach pojawi sie nowy, regionalny browarek. Wowczas i domownicy przychylniej spojrza na wczesniejszy "syf". :mrgreen:
8 czerwca 2014, 16:19 [cytuj]
Albo w Gliwicach, albo pod Dortmundem, zależy gdzie mnie poniesie po studiach I stopnia ;-)
Albo w Gliwicach, albo pod Dortmundem, zależy gdzie mnie poniesie po studiach I stopnia ;-)
8 czerwca 2014, 16:37 [cytuj]
Pod Dortmundem masz marne szanse na rozwoj w tej branzy :mrgreen:
Pod Dortmundem masz marne szanse na rozwoj w tej branzy :mrgreen:
8 czerwca 2014, 22:42 [cytuj]
Czemu? :-P


Swoją drogą - pychota
http://wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg" alt="http://wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg" width="98%">
Czemu? :-P


Swoją drogą - pychota
[img]http://wrzesnia.info.pl/media/k2/items/cache/9c730c88bba2903bb34838b8f78a4ee9_L.jpg[/img]
8 czerwca 2014, 22:55 [cytuj]
W Dortmundzie jak i w okolicy sporo browarów, konkurencja go wyniszczy :P w Gliwicach moze bedzie latwiej :D
W Dortmundzie jak i w okolicy sporo browarów, konkurencja go wyniszczy :P w Gliwicach moze bedzie latwiej :D
21 sierpnia 2014, 19:41 [cytuj]
A ja dzis testuje zestaw :)

http://skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg" alt="http://skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg" width="98%">
A ja dzis testuje zestaw :)

[img]http://skladpiwa.com/images/gallery/products_854ac5cf387f010d808bb0683aaf7415.jpg[/img]
22 sierpnia 2014, 14:01 [cytuj]
We Wrzeszczu przy Grunwaldzkiej w okolicach poczty masz sklep specjalizujący się w piwach. Mają tam sporo gatunków, więc może znajdziesz tam swoje.
We Wrzeszczu przy Grunwaldzkiej w okolicach poczty masz sklep specjalizujący się w piwach. Mają tam sporo gatunków, więc może znajdziesz tam swoje.
28 listopada 2014, 11:26 [cytuj]
Na temat browarów ciekawy blog: http://blog.kopyra.com/index.php/2014/11/28/speidel-braumeister-pierwsze-wrarzenie/

kowdi jak tam Twoje doświadczenia z browarnictwem?
Na temat browarów ciekawy blog: http://blog.kopyra.com/index.php/2014/11/28/speidel-braumeister-pierwsze-wrarzenie/

kowdi jak tam Twoje doświadczenia z browarnictwem?
28 listopada 2014, 16:05 [cytuj]
@Mbuti
Chwilo stoi w miejscu, muszę w końcu zmienić kuchnię na gaz, a dokładniej rzecz biorąc płytę elektryczną na gazową i coś mi się to przeciąga od dawna :mrgreen:
Na elektrycznej zagotować garnek o pojemności 20l to masakra, szczególnie, że garnek jest ceramiczny i nie ma płaskiego dna. Udało się, ale za długo to trwa, za dużo problemów z tym, a i płyta ceramiczna może łatwo pęknąć od przesuwania (a że jest stara to tym bardziej wolę uważać).
@Mbuti
Chwilo stoi w miejscu, muszę w końcu zmienić kuchnię na gaz, a dokładniej rzecz biorąc płytę elektryczną na gazową i coś mi się to przeciąga od dawna :mrgreen:
Na elektrycznej zagotować garnek o pojemności 20l to masakra, szczególnie, że garnek jest ceramiczny i nie ma płaskiego dna. Udało się, ale za długo to trwa, za dużo problemów z tym, a i płyta ceramiczna może łatwo pęknąć od przesuwania (a że jest stara to tym bardziej wolę uważać).
29 listopada 2014, 13:16 [cytuj]
@kowdi mam nadzieję, że kiedyś poczęstujesz forumowych przyjaciół swoimi dziełami ;-)
@kowdi mam nadzieję, że kiedyś poczęstujesz forumowych przyjaciół swoimi dziełami ;-)
27 marca 2015, 19:01 [cytuj]
Stypendium Rektora za wyniki w nauce jest to i można uzupełnić sprzęt i ważyć. A potem zacierać odważone i warzyć :mrgreen:

Dziś kurier przyjechał, poza (brakującym na obrazku) sprzętem jest najważniejsze, czyli pierwsze piwo z zacieraniem, jeszcze w proszku:
[url=http://i.imgur.com/5U2euL6.jpg]http://i.imgur.com/5U2euL6m.jpg<e>[/url]

~15 l wody zagrzać do około 70*C powiadają:
[url=http://i.imgur.com/QV7gssK.jpg]http://i.imgur.com/QV7gssKm.jpg<e>[/url]
Że niby garnek przypalony i emalia odpryśnięta? Oj tam, czepiacie się. W piwie do tej pory nie dało się tego wyczuć, a jak na gaz przejdę to i tak kupię większy, ponad 30 l gar. Przy następnym zamówieniu jednak zainwestuję w termometr większy, ten sprawdza się w innych okolicznościach, ale przy zacieraniu jest upierdliwy. Szczególnie upierdliwie wyciąga się go gdy utonie w wodzie o temperaturze powyżej 60*C :-P

[url=http://i.imgur.com/pgMOcjr.jpg]http://i.imgur.com/pgMOcjrm.jpg<e>[/url]
Jednak na płycie elektrycznej jest to dość wolne i strach jest, że w końcu płyta pęknie, szczególnie jak inni domownicy stwierdzili, że trzeba przesunąć garnek, bo palnik wystaje. Tylko, że garnek stoi na dwóch palnikach na obrazku, żeby szybciej było (sprawdzone, na jednym nie potrafiło dojść do 100*C przy warzeniu wcześniej). Musiałem uświadomić domowników, że każda próba przesunięcia garnka może skończyć się wymianą płyty na nową, niepękniętą, co choć mamy zamiar zrobić (przejść na gaz) to jednak nie w tej chwili. ;-)

No dobra, woda zagrzana, trzeba odważyć słody i je wrzucić do zacierania.

Stan obecny, zacieranie:
[url=http://i.imgur.com/RxwIRMW.jpg]http://i.imgur.com/RxwIRMWm.jpg<e>[/url]
Jeszcze ze 40 minut zacierania, potem wysładzanie z filtrowaniem, warzenie itd... Planowany czas ukończenia prac dzisiejszych to... jutro. Znaczy się raczej na pewno po północy, nie wyrobię się wcześniej :mrgreen:

Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.

@Edit
Zapomniałbym. Do dodania czekają jeszcze dwa słody
[url=http://i.imgur.com/ss3PcQ8.jpg?1]http://i.imgur.com/ss3PcQ8m.jpg<e>[/url]

Ogólnie zasyp to:
3,5 kg Słód Pale Ale Strzegom
0,5 kg Słód Brown - Fawcett
0,1 kg Słód Carafa (R) typ II
0,25 kg Słód karmelowy 150 Strzegom
0,25 kg Słód Pale Chocolate - Fawcett

Przy chmieleniu będzie 50g Fugglesa, pewnie z 40g na 60 minut i 10g na 10 minut, wzorując się na innych przepisach podobnych.

@Edit2
Btw, wyjdzie trochę słodsze niż typowo, nie opanowałem jeszcze tego jak wygląda trzymanie temperatury w tym garze i trzymam się przez to górnego zakresu temperatur :-D
Stypendium Rektora za wyniki w nauce jest to i można uzupełnić sprzęt i ważyć. A potem zacierać odważone i warzyć :mrgreen:

Dziś kurier przyjechał, poza (brakującym na obrazku) sprzętem jest najważniejsze, czyli pierwsze piwo z zacieraniem, jeszcze w proszku:
[url=http://i.imgur.com/5U2euL6.jpg][img]http://i.imgur.com/5U2euL6m.jpg[/img][/url]

~15 l wody zagrzać do około 70*C powiadają:
[url=http://i.imgur.com/QV7gssK.jpg][img]http://i.imgur.com/QV7gssKm.jpg[/img][/url]
Że niby garnek przypalony i emalia odpryśnięta? Oj tam, czepiacie się. W piwie do tej pory nie dało się tego wyczuć, a jak na gaz przejdę to i tak kupię większy, ponad 30 l gar. Przy następnym zamówieniu jednak zainwestuję w termometr większy, ten sprawdza się w innych okolicznościach, ale przy zacieraniu jest upierdliwy. Szczególnie upierdliwie wyciąga się go gdy utonie w wodzie o temperaturze powyżej 60*C :-P

[url=http://i.imgur.com/pgMOcjr.jpg][img]http://i.imgur.com/pgMOcjrm.jpg[/img][/url]
Jednak na płycie elektrycznej jest to dość wolne i strach jest, że w końcu płyta pęknie, szczególnie jak inni domownicy stwierdzili, że trzeba przesunąć garnek, bo palnik wystaje. Tylko, że garnek stoi na dwóch palnikach na obrazku, żeby szybciej było (sprawdzone, na jednym nie potrafiło dojść do 100*C przy warzeniu wcześniej). Musiałem uświadomić domowników, że każda próba przesunięcia garnka może skończyć się wymianą płyty na nową, niepękniętą, co choć mamy zamiar zrobić (przejść na gaz) to jednak nie w tej chwili. ;-)

No dobra, woda zagrzana, trzeba odważyć słody i je wrzucić do zacierania.

Stan obecny, zacieranie:
[url=http://i.imgur.com/RxwIRMW.jpg][img]http://i.imgur.com/RxwIRMWm.jpg[/img][/url]
Jeszcze ze 40 minut zacierania, potem wysładzanie z filtrowaniem, warzenie itd... Planowany czas ukończenia prac dzisiejszych to... jutro. Znaczy się raczej na pewno po północy, nie wyrobię się wcześniej :mrgreen:

Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.

@Edit
Zapomniałbym. Do dodania czekają jeszcze dwa słody
[url=http://i.imgur.com/ss3PcQ8.jpg?1][img]http://i.imgur.com/ss3PcQ8m.jpg[/img][/url]

Ogólnie zasyp to:
3,5 kg Słód Pale Ale Strzegom
0,5 kg Słód Brown - Fawcett
0,1 kg Słód Carafa (R) typ II
0,25 kg Słód karmelowy 150 Strzegom
0,25 kg Słód Pale Chocolate - Fawcett

Przy chmieleniu będzie 50g Fugglesa, pewnie z 40g na 60 minut i 10g na 10 minut, wzorując się na innych przepisach podobnych.

@Edit2
Btw, wyjdzie trochę słodsze niż typowo, nie opanowałem jeszcze tego jak wygląda trzymanie temperatury w tym garze i trzymam się przez to górnego zakresu temperatur :-D
27 marca 2015, 21:27 [cytuj]
No i w drodze powrotnej z Wrocławia momy co pić :) Tyś je synek Majster prawdziwy ja ! Ino blank etykietki nie dej ze Buyernu bo to nie bydzie moc dobre :)
No i w drodze powrotnej z Wrocławia momy co pić :) Tyś je synek Majster prawdziwy ja ! Ino blank etykietki nie dej ze Buyernu bo to nie bydzie moc dobre :)
27 marca 2015, 23:09 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Docelowo powinno z tego wyjść z 20 l Brown Portera, gotowy na za jakieś 1,5 - 3 miesięcy. W przyszłym tygodniu lub za dwa może coś szybszego uwarzę.
:-P
[url=http://i.imgur.com/YP5tvEZ.jpg]http://i.imgur.com/YP5tvEZm.jpg<e>[/url]
Kończy się warzyć (na dwa garnki, bo w jednym się nie mieściło :mrgreen: , zaraz zleję wsio do fermentora, zamknę szczelnie i przez noc będzie się chłodziło na dworze. Jutro zadam drożdże i oby tylko one zdominowały środowisko w fermentorze. :mrgreen:

No i jeszcze sprzątanie tego wszystkiego... :lol:

Btw, z 4,6 kg słodu zostało mi ponad 11 kg młóta. Podrzucę może jutro kumplowi, na działce ma kury to będą miały co żreć ;-)
[url=http://i.imgur.com/gCl6iXT.jpg]http://i.imgur.com/gCl6iXTm.jpg<e>[/url]
:-P
[url=http://i.imgur.com/YP5tvEZ.jpg][img]http://i.imgur.com/YP5tvEZm.jpg[/img][/url]
Kończy się warzyć (na dwa garnki, bo w jednym się nie mieściło :mrgreen: , zaraz zleję wsio do fermentora, zamknę szczelnie i przez noc będzie się chłodziło na dworze. Jutro zadam drożdże i oby tylko one zdominowały środowisko w fermentorze. :mrgreen:

No i jeszcze sprzątanie tego wszystkiego... :lol:

Btw, z 4,6 kg słodu zostało mi ponad 11 kg młóta. Podrzucę może jutro kumplowi, na działce ma kury to będą miały co żreć ;-)
[url=http://i.imgur.com/gCl6iXT.jpg][img]http://i.imgur.com/gCl6iXTm.jpg[/img][/url]
28 marca 2015, 09:46 [cytuj]
To na przyszły sezon na inauguracje będzie w sam raz :D Może jakiegoś brinkhoffsa uwarz :)
To na przyszły sezon na inauguracje będzie w sam raz :D Może jakiegoś brinkhoffsa uwarz :)
3 kwietnia 2015, 13:41 [cytuj]
Widzę, że kącik kuchenny jedzeniowo-napojowy przejąłem na własność. Każdy tylko by żarł i chlał, a robić to nie ma komu :mrgreen:

Wczoraj uwarzyłem 20 l pszenicznego.
[url=http://i.imgur.com/EO4G6mE.jpg]http://i.imgur.com/EO4G6mEm.jpg<e>[/url]

Filtrująca warstwa młóta. Pszeniczne tak się ubija, że aż zatkało mi przepływ w połowie i musiałem z tym walczyć :-P
[url=http://i.imgur.com/3FdqIgC.jpg]http://i.imgur.com/3FdqIgCm.jpg<e>[/url]

Zebrane młóto z dwóch warzeń. Około 18,5 kg, dziś znajomy zawiózł kurom, zobaczymy czy im zasmakuje ;-)
[url=http://i.imgur.com/cbLggAm.jpg]http://i.imgur.com/cbLggAmm.jpg<e>[/url]


Wstałem przed 10, wstawiłem sobie czajnik z wodą na kawę i garnek z 15 l wody na piwo. "Po robocie" usiadłem po 21, jednak miałem kilka problemów oraz innych rzeczy do zrobienia w międzyczasie, dlatego się tak to rozciągnęło. Po świętach jak zwolni się fermentor i butelki zbiorą wstawiam kolejne piwo, tym razem coś w stylu Coffee Milk Stouta ;-)

Nie chce mi się relacji pisać, na forum browar.biz mam swój temat z notatkami i przepisami jakby to kogoś interesowało: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1240892#post1240892
Widzę, że kącik kuchenny jedzeniowo-napojowy przejąłem na własność. Każdy tylko by żarł i chlał, a robić to nie ma komu :mrgreen:

Wczoraj uwarzyłem 20 l pszenicznego.
[url=http://i.imgur.com/EO4G6mE.jpg][img]http://i.imgur.com/EO4G6mEm.jpg[/img][/url]

Filtrująca warstwa młóta. Pszeniczne tak się ubija, że aż zatkało mi przepływ w połowie i musiałem z tym walczyć :-P
[url=http://i.imgur.com/3FdqIgC.jpg][img]http://i.imgur.com/3FdqIgCm.jpg[/img][/url]

Zebrane młóto z dwóch warzeń. Około 18,5 kg, dziś znajomy zawiózł kurom, zobaczymy czy im zasmakuje ;-)
[url=http://i.imgur.com/cbLggAm.jpg][img]http://i.imgur.com/cbLggAmm.jpg[/img][/url]


Wstałem przed 10, wstawiłem sobie czajnik z wodą na kawę i garnek z 15 l wody na piwo. "Po robocie" usiadłem po 21, jednak miałem kilka problemów oraz innych rzeczy do zrobienia w międzyczasie, dlatego się tak to rozciągnęło. Po świętach jak zwolni się fermentor i butelki zbiorą wstawiam kolejne piwo, tym razem coś w stylu Coffee Milk Stouta ;-)

Nie chce mi się relacji pisać, na forum browar.biz mam swój temat z notatkami i przepisami jakby to kogoś interesowało: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1240892#post1240892
3 kwietnia 2015, 15:10 [cytuj]
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :) Ale ostatnio znajomy podesłał mi przez sowojego szwagra pół literka bimberka :D Czeka na degustację w zacnym gronie :D
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :) Ale ostatnio znajomy podesłał mi przez sowojego szwagra pół literka bimberka :D Czeka na degustację w zacnym gronie :D
3 kwietnia 2015, 16:43 [cytuj]
"Borussen09" powiedział/a:
Nie ma warunków Kowdi na robienie tak zacnego trunku :)
Ja też nie mam, a robię. Tylko trzeba nauczyć się spać przy "bulkających" rurkach albo znosić całość do piwnicy ;-)
Ja też nie mam, a robię. Tylko trzeba nauczyć się spać przy "bulkających" rurkach albo znosić całość do piwnicy ;-)
29 kwietnia 2015, 20:36 [cytuj]
Kowdi pojechałeś mi za harnasie może wyślesz mi jedno swoje piwo? :P

tak się stało, że robię sobie przerwę od alko, czas zadbać o zdrowie. A harnasie dostałem od znajomego który przyjechał z polski. Schowałem je na czarną godzinę. Jakbym miał już kupić piwo na pewno nie byłby to harnaś :)
Kowdi pojechałeś mi za harnasie może wyślesz mi jedno swoje piwo? :P

tak się stało, że robię sobie przerwę od alko, czas zadbać o zdrowie. A harnasie dostałem od znajomego który przyjechał z polski. Schowałem je na czarną godzinę. Jakbym miał już kupić piwo na pewno nie byłby to harnaś :)
|<  <<  <  22  23  24  25  26    >
tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. RB Lipsk 5 4 1 0 13
2. Bayern Monachium 5 4 0 1 12
3. Borussia Dortmund 5 4 0 1 12
4. Bayer 04 Leverkusen 5 2 3 0 9
5. VfB Stuttgart 5 2 2 1 8
6. Borussia Mönchengladbach 5 2 2 1 8
7. Werder Brema 5 2 2 1 8
cała tabela
ranking typerów
Użytkownik Punkty
1. MrProroK 81
2. RickenZMazowsza 78
3. legmg04 78
4. JungKamil3 78
5. BVB Super 78
6. angor18 75
7. Pingas 75
cała tabela

shoutbox

F1066
F1066 5 godzin temu

Szkoda, Real pod koniec pojechal

fanatyk88
fanatyk88 Wczoraj, 23:56

Ale mi szkoda Gladbach... Powinni mieć 6 pkt. A pieprzony Real powinien mieć zero...

F1066
F1066 Wczoraj, 23:18

staraerakloppa a byles live ?

staraerakloppa
staraerakloppa Wczoraj, 23:02

Teraz na pewnio nie , ale Malage to ja zapamietam do konca zycia.

Dargos
Dargos Wczoraj, 22:54

Cóż... BVB nie byłoby stać na taki comeback

F1066
F1066 Wczoraj, 22:50

2:2

F1066
F1066 Wczoraj, 22:48

Ajjjj ... Benzyna :) pb

libero180
libero180 Wczoraj, 22:43

Zgadzam się, ale możliwie ze wypali nawet w wiele lepszym klubie jeszcze od Leverkusen

Pawelinho
Pawelinho Wczoraj, 22:40

pep nawet kupił wszystkich topowych obrońców, pomocników czy napastników to i tak niczego poza angielską ligą nie wygra, a Bosz to taki trener w sam np na Leverkusen

libero180
libero180 Wczoraj, 22:38

No i Bosz sobie całkiem niezłe nawet teraz radzi po odejściu z BVB,i pewnie teraz ponownie obejmując BVB by miał o wiele lepsze rezultaty, niż wcześniej.

Pawelinho
Pawelinho Wczoraj, 22:38

pep i zizu to w zasadzie odpowiedź na twoją tezę.

staraerakloppa
staraerakloppa Wczoraj, 22:19

Real :D cos dziwnego stało sie z niketórymi zespołami , skład realu i city nie robi kompletnie wrażenia

Pawelinho
Pawelinho Wczoraj, 22:12

libero180 w Ajax'ie to on sobie może z Boszem było podobnie.

libero180
libero180 Wczoraj, 22:09

No niezłe sobie bez planu radzi w lm z ajaxem ,i to nie pierwszy sezon a jak BVB są rozkupywani co sezon.

Goczuś95
Goczuś95 Wczoraj, 21:58

Ktoś podgląda może jak sobie radzi Leo Balerdi w meczu z City?

Pawelinho
Pawelinho Wczoraj, 21:51

I skończy jak Bosz bez planu B. Zmiana trenera nic nie da bo klub jest w stagnacji dzięki obecnemu zarządowi, któremu obecna sytuacja w klubie jak najbardziej odpowiada podobnie jak fakt, że nikt od nich mistrzowskiej patery wymagać nie będzie. Ja przynajmniej przestałem mieć złudzenia dopóki Watzke jest prezesem liczy się tylko awans do Championas League i transfery z zyskiem bo trzeba gonić bayern, który jest kilkadziesiąt lat świetlnych przed Borussią.

libero180
libero180 Wczoraj, 21:43

Jak pisałem Ten Hag Erik jedyny słuszny wybór do BVB i realny.

TommyGun09
TommyGun09 Wczoraj, 20:35

Pochettino nie przyjdzie do BVB z bardzo prostego powodu. Nie gada po niemiecku a Watzke tego wymaga.

gentoofan
gentoofan Wczoraj, 16:35

Pawelinho w BVB jak przychodzi trener takiego kalibru, to już się od niego wymaga, żeby wygrał coś więcej niż SPN a dwie porażki z rzędu są katastrofą. Od Favre'a nie można tego wymagać, bo to nie jest trener, który rozstawiał wszystkich po kątach w lm w takim United też są duże oczekiwania, ale jednak inne oczekiwania będą od noname Ole, a inne będą od trenera który dotarł do finału LM. W Rosji zdobędzie stosunkowo łatwego mistrza, i będzie mógł powiedzieć, że swoją robotę wykonał, w Niemczech czy Włoszech mimo milionów, to już nie jest takie łatwe. Zobacz jakie conte dostał transfery, a i tak jego inter robi za tło dla juve i jeszcze sporo czasu minie zanim zdobędą chociaż jedno mistrzostwo.

Pawelinho
Pawelinho Wczoraj, 16:12

mhmm w BVB też nie miałby presji

gentoofan
gentoofan Wczoraj, 15:36

Dargos Jeżeli on trafi do Rosji to tylko ze względu na dobrą pensje i spokojną prace bez presji, bo wiadomo że jak tam trafi, to nikt od niego nie będzie oczekiwał że będzie walczył jak równy z równym z lepszymi klubami w LM a mistrzostwo Rosji gdzie nie ma Bayernu w lidze będzie dużo łatwiej zdobyć przy dobrym trenerze.

Alex139
Alex139 Wczoraj, 14:35

Na prawdę BVB nie stać na kontrakt dla trenera opiewający na 6,5mln EURO???

Pawelinho
Pawelinho Wczoraj, 14:10

Ja to wiem...niestety.

Alex139
Alex139 Wczoraj, 14:06

Możesz mieć niestety rację...

Pawelinho
Pawelinho Wczoraj, 08:51

Prędzej Pochettino trafi za Zidane'a do realu niż do BVB.

Alex139
Alex139 Wczoraj, 08:11

Pochettino jest moim faworytem!

Alex139
Alex139 Wczoraj, 08:08

Jeśli to jest prawda, to, to jest zamach stanu...

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 07:42

Nie ma alternatyw i kuniec tematu. Kuniec! Będziem się kisić z dziadzią.

Dargos
Dargos Wczoraj, 06:33

I taki Pocetino może iść do Zenitu, ale do BVB nie? Powód jest prosty: z Zenitem ma walczyć o Mistrzostwo Rosji - tam mają jakiś cel w porównaniu do pewnego klubu, którego celem jest "jak najlepsza gra, ale jak przegramy to też będzie super"

UkaszBVB
UkaszBVB 1 dni temu, 2020-10-26

Zenit negocjuje z Poccetino kontrakt 6.5mln... Myslalem ze on jest dla nas niedostepny bo jakis kosmiczny kontrakt bedzie chcial... a tu normalne pieniadze. 5mln zaplacili za Bosza... to jest smiech ..

statystyki

Użytkownicy online: LuQiiii
Gości online: 41
Zarejestrowanych użytkowników: 8901
Ostatnio zarejestrowany: pawelmpc

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem