Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  21  22  23  24  25    >  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Top monopolowy - czynny całą dobę
8 kwietnia 2014, 20:24 [cytuj]
piwohejt.pl/wp-content/uploads/2013/04/wienna-300x273.jpg" alt="piwohejt.pl/wp-content/uploads/2013/04/wienna-300x273.jpg" width="98%">

Słodowo-karmelowe. Nie najgorsze ale zdecydowanie nie moje klimaty.
[img]http://www.piwohejt.pl/wp-content/uploads/2013/04/wienna-300x273.jpg[/img]

Słodowo-karmelowe. Nie najgorsze ale zdecydowanie nie moje klimaty.
22 kwietnia 2014, 17:44 [cytuj]
Jako iż od dawna zabieram się za to, a najprawdopodobniej jutro rano złożę już konkretne zamówienie to ciekawi mnie, czy ktoś z Was ma podobne zainteresowanie. O co chodzi? A o piwo, a dokładniej to jego produkcję. ;)

Mam już przygotowane zamówienie z AlePiwo.pl na sprzęt i dwa brewkity ("gotowce", najmniej roboty, najlepsze na początek), jutro tylko z rana zadzwonię do nich zapytać się, czy do tych kitów, które wybrałem, dołączone są od razu drożdże górnej fermentacji.

Na początek oczywiście zaczynam od brewkitów (Brewmaker Mild oraz Brewmaker Export Bitter), tak jak zaczynała większość domowych piwowarów. Trochę przeraziła mnie kwota do zapłaty za jutrzejsze zamówienie (prawie 300zł...), no ale zawsze na początku trzeba trochę zapłacić, za sprzęt (dwa fermentory + kapslownica Greta = 100zł...) ale później będą tylko koszty surowców wchodziły w grę ;) Póki co, zakładając, że wyciągnąłbym z tych dwóch brewkitów 40l piwa to dałoby koszt 300/40=7,5 zł za litr, czyli 3,75 za piwo. Tragedii nie ma, o ile mi wyjdą te piwa :mrgreen: Później oczywiście (przy dalszej produkcji z brewkitów, a będę raczej chciał przejść na coś lepszego niż puchy) wychodzi znacznie taniej, bo to jest jakieś 60zł za brewkit, groszowe sprawy za wodę, prąd, środek do dezynfekcji, kapsle, czyli dawałoby to jakieś 70zł/20l=3,5zł/l=1,75zł/but., czyli koszt produkcji jest niski, a stosunek jakość/cena bardzo wysoki, w porównaniu do sklepowych ;)

Miał ktoś okazję warzyć własne piwo? Albo chociaż robić z brewkitów? Może ktoś chętny, żeby zacząć przygodę z własnym piwem ale brakowało mu impulsu, żeby zacząć działać? :-D
Jako iż od dawna zabieram się za to, a najprawdopodobniej jutro rano złożę już konkretne zamówienie to ciekawi mnie, czy ktoś z Was ma podobne zainteresowanie. O co chodzi? A o piwo, a dokładniej to jego produkcję. ;)

Mam już przygotowane zamówienie z AlePiwo.pl na sprzęt i dwa brewkity ("gotowce", najmniej roboty, najlepsze na początek), jutro tylko z rana zadzwonię do nich zapytać się, czy do tych kitów, które wybrałem, dołączone są od razu drożdże górnej fermentacji.

Na początek oczywiście zaczynam od brewkitów (Brewmaker Mild oraz Brewmaker Export Bitter), tak jak zaczynała większość domowych piwowarów. Trochę przeraziła mnie kwota do zapłaty za jutrzejsze zamówienie (prawie 300zł...), no ale zawsze na początku trzeba trochę zapłacić, za sprzęt (dwa fermentory + kapslownica Greta = 100zł...) ale później będą tylko koszty surowców wchodziły w grę ;) Póki co, zakładając, że wyciągnąłbym z tych dwóch brewkitów 40l piwa to dałoby koszt 300/40=7,5 zł za litr, czyli 3,75 za piwo. Tragedii nie ma, o ile mi wyjdą te piwa :mrgreen: Później oczywiście (przy dalszej produkcji z brewkitów, a będę raczej chciał przejść na coś lepszego niż puchy) wychodzi znacznie taniej, bo to jest jakieś 60zł za brewkit, groszowe sprawy za wodę, prąd, środek do dezynfekcji, kapsle, czyli dawałoby to jakieś 70zł/20l=3,5zł/l=1,75zł/but., czyli koszt produkcji jest niski, a stosunek jakość/cena bardzo wysoki, w porównaniu do sklepowych ;)

Miał ktoś okazję warzyć własne piwo? Albo chociaż robić z brewkitów? Może ktoś chętny, żeby zacząć przygodę z własnym piwem ale brakowało mu impulsu, żeby zacząć działać? :-D
23 kwietnia 2014, 11:25 [cytuj]
Czyli że nikt, nigdy nawet nie myślał o robieniu piwa samemu? No tak, do picia to wszyscy, a robić nie ma komu :lol:

Zestawik zamówiony, zmieniłem tylko brewkity na Geordie Bitter i Coopers Dark Ale, fyi.
Czyli że nikt, nigdy nawet nie myślał o robieniu piwa samemu? No tak, do picia to wszyscy, a robić nie ma komu :lol:

Zestawik zamówiony, zmieniłem tylko brewkity na Geordie Bitter i Coopers Dark Ale, fyi.
23 kwietnia 2014, 15:42 [cytuj]
kowdi, Ja chętnie bym się pobawił w taką produkcję, ale chyba nie mam możliwości i miejsca na takie eksperymenty :) Poza tym jakoś nigdy się tym nie interesowałem. Bardziej opłaca się wino robić :P
[b]kowdi[/b], Ja chętnie bym się pobawił w taką produkcję, ale chyba nie mam możliwości i miejsca na takie eksperymenty :) Poza tym jakoś nigdy się tym nie interesowałem. Bardziej opłaca się wino robić :P
23 kwietnia 2014, 15:59 [cytuj]
Wina nie piję, nie lubię, a z wódką za dużo roboty i chyba i tak nie można robić "na własne potrzeby" :lol:

Zapomniałem, że jest ten temat, dzięki za przeniesienie (ktokolwiek przeniósł moje posty) ;)

Miejsca też nie mam, ale dużo go nie trzeba, no chyba, że ktoś chce robić po kilka warek naraz ;) Więcej tutaj jest sprzątania i dezynfekcji niż samej roboty w sumie. A żeby zacząć wystarczy pożyczyć od kogoś balon na wino (chyba, że samemu się już taki posiada) i kilka dupereli, kupić brewkit no i mieć jakieś butelki, choćby PET jak się nie ma kapslownicy. Choć taki balon po winie trzeba porządnie zdezynfekować, wszędzie podkreśla się, że piwo to jednak bardzo łatwo zainfekować.

Zaczynam się ino zastanawiać skąd wytrzasnę z 80 butelek?! :mrgreen: Chociaż już odkładałem trochę, ze 20-40 będzie. Trzeba się popytać znajomych, czy ktoś nie ma zapasu nieoddanego, to za kilka browarów mógłby dać butelki i najlepiej skrzynki, bo w czymś to trzeba przechowywać ;-)
Wina nie piję, nie lubię, a z wódką za dużo roboty i chyba i tak nie można robić "na własne potrzeby" :lol:

Zapomniałem, że jest ten temat, dzięki za przeniesienie (ktokolwiek przeniósł moje posty) ;)

Miejsca też nie mam, ale dużo go nie trzeba, no chyba, że ktoś chce robić po kilka warek naraz ;) Więcej tutaj jest sprzątania i dezynfekcji niż samej roboty w sumie. A żeby zacząć wystarczy pożyczyć od kogoś balon na wino (chyba, że samemu się już taki posiada) i kilka dupereli, kupić brewkit no i mieć jakieś butelki, choćby PET jak się nie ma kapslownicy. Choć taki balon po winie trzeba porządnie zdezynfekować, wszędzie podkreśla się, że piwo to jednak bardzo łatwo zainfekować.

Zaczynam się ino zastanawiać skąd wytrzasnę z 80 butelek?! :mrgreen: Chociaż już odkładałem trochę, ze 20-40 będzie. Trzeba się popytać znajomych, czy ktoś nie ma zapasu nieoddanego, to za kilka browarów mógłby dać butelki i najlepiej skrzynki, bo w czymś to trzeba przechowywać ;-)
23 kwietnia 2014, 18:23 [cytuj]
Idź może do sklepu i kup po 0,35 gr :D Nigdy się nie zastanawiałem, czy można kupić butelki puste w sklepie :D
Idź może do sklepu i kup po 0,35 gr :D Nigdy się nie zastanawiałem, czy można kupić butelki puste w sklepie :D
25 kwietnia 2014, 23:17 [cytuj]
i.imgur.com/h97dOM9.jpg" alt="i.imgur.com/h97dOM9.jpg" width="98%">
20 litrów niewiadomoczego (teoretycznie Geordie Bitter) godzinę temu odstawione, zobaczymy czy w ogóle coś z tego wyjdzie. Nawet nie wiem jak to ma smakować docelowo :lol:
[img]http://i.imgur.com/h97dOM9.jpg[/img]
20 litrów niewiadomoczego (teoretycznie Geordie Bitter) godzinę temu odstawione, zobaczymy czy w ogóle coś z tego wyjdzie. Nawet nie wiem jak to ma smakować docelowo :lol:
25 kwietnia 2014, 23:23 [cytuj]
Na bogatości: Biedronka, 3.50 Amarena :D. A ostatnio w Lewiatanie widziałem browara w szklanej butelce ladnie buteleczki ozdobione za 1,19... Ja nie wiem co w srodku musiało byc.
Na bogatości: Biedronka, 3.50 Amarena :D. A ostatnio w Lewiatanie widziałem browara w szklanej butelce ladnie buteleczki ozdobione za 1,19... Ja nie wiem co w srodku musiało byc.
9 maja 2014, 21:48 [cytuj]
Piję dzisiaj pierwszy raz w życiu Paulanera i powiem szczerze że mimo tych wszystkich zachwytów które usłyszałem/przeczytałem zupełnie mi te piwo nie podchodzi, smakosz ze mnie żaden ale jak dla mnie za gorzkie, za bardzo jałowe jest te piwo, też tak macie?

kowdi - propsy, jak będzie gotowe daj znać jak smakuje, być może zamówię parę sztuk :mrgreen:
Piję dzisiaj pierwszy raz w życiu Paulanera i powiem szczerze że mimo tych wszystkich zachwytów które usłyszałem/przeczytałem zupełnie mi te piwo nie podchodzi, smakosz ze mnie żaden ale jak dla mnie za gorzkie, za bardzo jałowe jest te piwo, też tak macie?

kowdi - propsy, jak będzie gotowe daj znać jak smakuje, być może zamówię parę sztuk :mrgreen:
10 maja 2014, 01:32 [cytuj]
Paulaner różny się trafia, tak jak każde piwo. Ponoć najlepszy jest u źródła, a sprowadzany trafia się różnie.

A co do mojego własnego piwa, mam obawy, że pierwsza warka dostała zakażenia, jednak za tydzień otworzę pierwszą butelkę i dam znać :) A jutro jak zniosę butelki na leżakowanie w piwnicy to może odpalę drugą warkę, Dark Ale, ale dalej nie mam pojęcia co ma z tego wyjść :lol: :mrgreen:
Paulaner różny się trafia, tak jak każde piwo. Ponoć najlepszy jest u źródła, a sprowadzany trafia się różnie.

A co do mojego własnego piwa, mam obawy, że pierwsza warka dostała zakażenia, jednak za tydzień otworzę pierwszą butelkę i dam znać :) A jutro jak zniosę butelki na leżakowanie w piwnicy to może odpalę drugą warkę, Dark Ale, ale dalej nie mam pojęcia co ma z tego wyjść :lol: :mrgreen:
25 maja 2014, 22:01 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Kowdi, jak efekty Twojego warzenia? Zadowolony? :-D
Kowdi, jak efekty Twojego warzenia? Zadowolony? :-D
25 maja 2014, 22:12 [cytuj]
Zadowolony, pierwsza warka jest pijalna, czyli nic nie zepsułem za bardzo :mrgreen: Drugą w tym tygodniu chcę wstawić, wcześniej nie miałem czasu i czekałem też, żeby spróbować, czy w ogóle coś wyszło z tej pierwszej.

Prawdopodobnie będzie to brewkit Dark Ale z chmielem Lubelskim (chmielenie na zimno), tak dla urozmaicenia. Muszę chmiel jeszcze zamówić, pewnie jutro to zrobię.

A pierwsza warka sobie spokojnie leżakuje od 3 tygodnii, od czasu do czasu cośtam podpijam z niej, znajomym też nawet zasmakowało ;)
Zadowolony, pierwsza warka jest pijalna, czyli nic nie zepsułem za bardzo :mrgreen: Drugą w tym tygodniu chcę wstawić, wcześniej nie miałem czasu i czekałem też, żeby spróbować, czy w ogóle coś wyszło z tej pierwszej.

Prawdopodobnie będzie to brewkit Dark Ale z chmielem Lubelskim (chmielenie na zimno), tak dla urozmaicenia. Muszę chmiel jeszcze zamówić, pewnie jutro to zrobię.

A pierwsza warka sobie spokojnie leżakuje od 3 tygodnii, od czasu do czasu cośtam podpijam z niej, znajomym też nawet zasmakowało ;)
28 maja 2014, 19:12 [cytuj]
Gratki :-)

Są jakieś browary w okolicach Dortmundu czy Westfalii? pytam z czystej ciekawości ;-)
Gratki :-)

Są jakieś browary w okolicach Dortmundu czy Westfalii? pytam z czystej ciekawości ;-)
28 maja 2014, 19:32 [cytuj]
Dortmunder Actien Brauerei chyba najbardziej znany, chociaż nie wiem czy o to Ci chodzi.
Veltins, i Warsteiner.
Dortmunder Actien Brauerei chyba najbardziej znany, chociaż nie wiem czy o to Ci chodzi.
Veltins, i Warsteiner.
28 maja 2014, 19:44 [cytuj]
"Siwy" powiedział/a:
Historia browarow w Dortmundzie - [url=waz.m.derwesten.de/dw/staedte/dortmund/brauereien-und-fusionen-die-geschichte-des-dortmunder-bieres-id8067124.html?service=mobile] link [/url]
Historia browarow w Dortmundzie - [url=http://waz.m.derwesten.de/dw/staedte/dortmund/brauereien-und-fusionen-die-geschichte-des-dortmunder-bieres-id8067124.html?service=mobile] link [/url]
28 maja 2014, 21:04 [cytuj]
"Co chodzi o" Dortmund, to przede wszystkim Dortmunder :-D

A poza tym to nie wiem jakie browary warzą koło DO i czy są tam jakieś lokalne.

Btw, jutro powinienem przed zajęciami (na 12:00 mam 8-) ) wstawić w końcu Dark Ale, dalej z brewkita.

Problem z przestawieniem się na pełny proces warzenia wynika z tego, że mam póki co płytę elektryczną, a nie gazową i generalnie nie dość, że będzie to trwało długo, to instalacja elektryczna może tego nie wytrzymać... :lol: Ale niedługo na płytę gazową powinienem się przerzucić (choć równie niedługo może się wyprowadzę, więc w ogóle nie wiadomo jak to będzie).

Do tego gorąco jest, muszę na szybko opracować z tego co jest w domu sposób na chłodzenie 20l warki piwa, bo jak przygrzeje to mogą się niepożądane posmaki pojawić (głównie estry - posmaki owocowe, ale takie niepożądane ;-) ).

A pewnie do 2 tygodnii postaram się jakiś cydr wstawić, tak po prostu ;-)
"Co chodzi o" Dortmund, to przede wszystkim Dortmunder :-D

A poza tym to nie wiem jakie browary warzą koło DO i czy są tam jakieś lokalne.

Btw, jutro powinienem przed zajęciami (na 12:00 mam 8-) ) wstawić w końcu Dark Ale, dalej z brewkita.

Problem z przestawieniem się na pełny proces warzenia wynika z tego, że mam póki co płytę elektryczną, a nie gazową i generalnie nie dość, że będzie to trwało długo, to instalacja elektryczna może tego nie wytrzymać... :lol: Ale niedługo na płytę gazową powinienem się przerzucić (choć równie niedługo może się wyprowadzę, więc w ogóle nie wiadomo jak to będzie).

Do tego gorąco jest, muszę na szybko opracować z tego co jest w domu sposób na chłodzenie 20l warki piwa, bo jak przygrzeje to mogą się niepożądane posmaki pojawić (głównie estry - posmaki owocowe, ale takie niepożądane ;-) ).

A pewnie do 2 tygodnii postaram się jakiś cydr wstawić, tak po prostu ;-)
29 maja 2014, 17:39 [cytuj]
Jakby kogoś interesowało:

chip.pl/news/sprzet/gadzety/2013/10/automatyczny-domowy-browar-sterowany-komputerowo

Strona producenta: picobrew.com/Shop/Default.cshtml

Bardzo fajny pomysł moim zdaniem, a jak ktoś ma zdolności programistyczno-elektroniczne to aż się prosi, aby sobie takie coś zrobić.
Jakby kogoś interesowało:

http://www.chip.pl/news/sprzet/gadzety/2013/10/automatyczny-domowy-browar-sterowany-komputerowo

Strona producenta: http://picobrew.com/Shop/Default.cshtml

Bardzo fajny pomysł moim zdaniem, a jak ktoś ma zdolności programistyczno-elektroniczne to aż się prosi, aby sobie takie coś zrobić.
29 maja 2014, 22:12 [cytuj]
Jednak warzenie to dla wielu sztuka, której w całości by nie automatyzowali. W przypadku piwowarów domowych nawet automatyczna nastawa temperatury dla zacieru to byłaby profanacja :mrgreen:

A'propos automatyki browarniczej, bo nie pamiętam czy tutaj pisałem, ale będę robił projekt inżynierski w tym zakresie. Dokładniej rzecz biorąc PPPD - Półautomatyczny Pomocnik Piwowara Domowego :mrgreen:
Ma on wspomagać jedną z najbardziej uciążliwych kwestii - mycie i dezynfekcja butelek oraz przede wszystkim rozlew piwa do butelek w warunkach domowych. Póki co dziś oficjalnie zatwierdziłem temat na uczelnii, jutro pewnie dostanę info dot. tego kto będzie moim promotorem (bo może ktoś w instytucie zajmuje się warzeniem :) ), a samym projektem się już i tak zajmuję od pewnego czasu, póki co przepływomierz ultradźwiękowy, a dalej już jakoś będzie, czasu do stycznia jest dużo :mrgreen:

No i w celu dopełnienia tematu, rano wstawiłem 20l Dark Ale Coopersa, ale mam obawy czy czegoś nie zwaliłem, zobaczymy rano jak będzie wyglądać piana ;-)
Jednak warzenie to dla wielu sztuka, której w całości by nie automatyzowali. W przypadku piwowarów domowych nawet automatyczna nastawa temperatury dla zacieru to byłaby profanacja :mrgreen:

A'propos automatyki browarniczej, bo nie pamiętam czy tutaj pisałem, ale będę robił projekt inżynierski w tym zakresie. Dokładniej rzecz biorąc PPPD - Półautomatyczny Pomocnik Piwowara Domowego :mrgreen:
Ma on wspomagać jedną z najbardziej uciążliwych kwestii - mycie i dezynfekcja butelek oraz przede wszystkim rozlew piwa do butelek w warunkach domowych. Póki co dziś oficjalnie zatwierdziłem temat na uczelnii, jutro pewnie dostanę info dot. tego kto będzie moim promotorem (bo może ktoś w instytucie zajmuje się warzeniem :) ), a samym projektem się już i tak zajmuję od pewnego czasu, póki co przepływomierz ultradźwiękowy, a dalej już jakoś będzie, czasu do stycznia jest dużo :mrgreen:

No i w celu dopełnienia tematu, rano wstawiłem 20l Dark Ale Coopersa, ale mam obawy czy czegoś nie zwaliłem, zobaczymy rano jak będzie wyglądać piana ;-)
8 czerwca 2014, 07:36 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
rano wstawiłem 20l Dark Ale Coopersa, ale mam obawy czy czegoś nie zwaliłem, zobaczymy rano jak będzie wyglądać piana ;-)
I jak z tym Dark Ale?
I jak z tym Dark Ale?
8 czerwca 2014, 13:41 [cytuj]
Wygląda nieźle, przelałem na cichą, dorzuciłem chmielu Lubelskiego 50 g i niech się dzieje wola nieba :-D
Przy przelewaniu w smaku było ok, więc póki co jest nadzieja, że jednak nie zepsuje się :)

Gorzej, że tak grzeje, bo to piwo powinno fermentować w temperaturze 18-21*C, teraz na fermentorze jest około 23*C, więc nie ma tragedii, ale oby fermentor się nie nagrzał mocniej. Muszę zrobić taki sprawdzony patent, czyli ze styropianu min. 5 cm zrobić skrzynkę, w którą włoży się np. zamarzniętą wodę w butelkach PET (no i fermentor), co potrafi obniżać temperatury w środku znacznie i na długo :mrgreen:

A w międzyczasie szukam u rodziny i znajomych gara 25-30l, byleby nie aluminium albo mocno odpryśnięta emalia, to zabiorę się za warzenie porządnych piw od zera :mrgreen:
Wygląda nieźle, przelałem na cichą, dorzuciłem chmielu Lubelskiego 50 g i niech się dzieje wola nieba :-D
Przy przelewaniu w smaku było ok, więc póki co jest nadzieja, że jednak nie zepsuje się :)

Gorzej, że tak grzeje, bo to piwo powinno fermentować w temperaturze 18-21*C, teraz na fermentorze jest około 23*C, więc nie ma tragedii, ale oby fermentor się nie nagrzał mocniej. Muszę zrobić taki sprawdzony patent, czyli ze styropianu min. 5 cm zrobić skrzynkę, w którą włoży się np. zamarzniętą wodę w butelkach PET (no i fermentor), co potrafi obniżać temperatury w środku znacznie i na długo :mrgreen:

A w międzyczasie szukam u rodziny i znajomych gara 25-30l, byleby nie aluminium albo mocno odpryśnięta emalia, to zabiorę się za warzenie porządnych piw od zera :mrgreen:
|<  <<  <  21  22  23  24  25    >  >|

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. 1. FC Heidenheim 2 2 0 0 6
2. Bayern Monachium 2 2 0 0 6
3. RB Lipsk 2 2 0 0 6
4. Borussia Dortmund 2 1 1 0 4
5. Union Berlin 2 1 1 0 4
6. Borussia Mönchengladbach 2 1 0 1 3
7. VfL Wolfsburg 2 1 0 1 3
8. Bayer Leverkusen 2 1 0 1 3
9. Eintracht Frankfurt 2 1 0 1 3
10. SC Freiburg 2 1 0 1 3
11. TSG 1899 Hoffenheim 2 1 0 1 3
12. FSV Mainz 2 0 2 0 2
13. Werder Brema 2 0 2 0 2
14. VfB Stuttgart 2 0 1 1 1
15. FC Augsburg 2 0 1 1 1
16. FC St. Pauli 2 0 0 2 0
17. Holstein Kiel 2 0 0 2 0
18. VfL Bochum 2 0 0 2 0
cała tabela
ranking typerów
Użytkownik Punkty
1. marusza 24
2. mlabedz17 23
3. Dariopol 22
4. DuRiK 21
5. kostek12409 21
6. Rojs89 21
7. T-Mac 20
8. Grzes2603 20
9. ASFA 20
10. Miro 19
cała tabela
shoutbox
Alex3110
Alex3110 godzinę temu

Od wielu lat można być optymistą, zmian w klubie zaszło bardzo dużo, czy nie tego oczekiwaliśmy po 12 latach bez poważnego trofeum? Teraz wiele zależy od trenera i jego wizji taktycznej, oraz jak zawsze od szczęścia. (brak kontuzji, bez sedziow przekrętów itd.)

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 20:57

A Ci znowu po jednym dobrym meczu gdzie Heidenheim zagrało padake widzą u nas patere... "Mainz: potrzymaj mi piwo". Zobaczymy gdzie będziemy po 10 kolejce. Wtedy 3, 4 pierwsze kluby będą ukształtowane w kierunku patery

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 19:45

Pachnie mi poczwórnym wyścigiem Borussi, Bayernu, Lipska i Leverkusen po paterę mistrzowską. Niestety na ten moment Bayern jest znowu faworytem zwłaszcza patrząc na problemy Leverkusen w defensywie

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 19:19

Kane dziś sobie solidnie postrzela

Alex3110
Alex3110 Wczoraj, 18:38

No*

Alex3110
Alex3110 Wczoraj, 18:38

O to się czerwonym sparing trafił

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 17:58

Fajnie prognozuje to, że potrafił obudzić Felixa i Bense

libero180
libero180 Wczoraj, 16:51

Sahin jakiś tam pomysł ma tylko czy będzie on dobry , widać wiele innowacyjnych rzeczy w taktyce jak i ustawieniu i pomyśle na zawodników ale czy to wypali to nikt nie wie. Ja miał wrażenie jakbym oglądał początki Bosza w BVB.

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 15:51

Choć to zapewne i tak ich ostatni sezon u nas.

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 15:49

Malen i Adeyemi, mało brakowało, a graliby już gdzie indziej.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 14:24

Oby tylko z Brugge wyglądało to tak samo, wtedy nie mamy się co martwić o wynik

Kapolini76
Kapolini76 Wczoraj, 14:19

Jednak dobrze że Adeyemni i Malen zostali dobrze teraz wygląda nasza ławka myślę że jeśli dobrze to Sahin poukłada to wszyscy pograją. Jak na razie dobrze wygląda Bensa oby tak dalej

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 13:38

Akurat karny dla heidenheim był chociaż wiadomo że kontakt był lekki i zawodnik heidenheim dołożył od siebie to sama decyzja wg przepisów się broni. Natomiast cofniecie gola Sabitzera to skandal i sędziowie z Varu powinni ponieść konsekwencje

libero180
libero180 Wczoraj, 12:58

Z tą nieuznaną bramka bo niby zagrywał ręką Gross to był niezły wałek, tak samo jak karnym dla Heidenheim, dla mnie nie było karnego. Co do Borzęckiego dość neutralnie komentuje będąc kibicem smerfów

grzegorzBVB
grzegorzBVB Wczoraj, 08:01

Co do tej nieuznanej brami sędzię główny tego niewidzial bo był za plecami Grossa puścił akcję do końca tylko dostał sygnał z Var. Ciekawe czy będzie jakieś pokrętne tłumaczenie tej sytuacji

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 00:22

W drugiej sędzia popsuł trochę widowisko ale koniec końców mamy 3 pkt po bardzo dobrym meczu w naszym wykonaniu, cieszy również dobry występ obu skrzydłowych

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 00:20

Pierwsza połowa była świetna, doskok, zaangażowanie, chęć do strzelania goli to wszystko było widoczne od pierwszych minut meczu i myślę że dokładnie takie BVB my jako kibice chcemy oglądać

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 00:03

Te dwa gole z upy no ale dawno nie pamiętam kiedy mialem radość z oglądania

artur1973
artur1973 1 dni temu, 2024-09-13

A ja z innej beczki. Ile jeszcze tego pajaca Borzęckiego trzeba będzie słuchać podczas transmisji BVB ? Ja rozumiem że ta frajerzyna nie może ścierpieć że patałachy z GE znów dostały łomot ale te podsmiechiwanki w kierunku Dortmundu są żałosne

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 1 dni temu, 2024-09-13

Ogra się chłopak bardziej i bramki też przyjdą

Wojtyła z Dortmundu

Dzisiaj bardzo dobrze przepuszczał piłkę

Wojtyła z Dortmundu

Guirassy patrząc na jego poruszanie się zrobi dużo dobrego dla BVB

grzegorzBVB
grzegorzBVB 1 dni temu, 2024-09-13

Coto też po urazie wraca i jeszcze wszedł na nerwowa końcówkę

libero180
libero180 1 dni temu, 2024-09-13

Najlepszy transfer BVB to już widać ze Gross jest niesamowity na razie Beier to jak flop wygalała ale daje mu czas.

DziadZ
DziadZ 1 dni temu, 2024-09-13

coto słaby po wejściu

grzegorzBVB
grzegorzBVB 1 dni temu, 2024-09-13

Chciałem napisać to samo Felix to dziś cichy bohater

Kibic99
Kibic99 1 dni temu, 2024-09-13

Brawo . Dzisiaj całkiem niezły mecz

FilipSantana
FilipSantana 1 dni temu, 2024-09-13

sam nie wierze ze to pisze

FilipSantana
FilipSantana 1 dni temu, 2024-09-13

Nmecha TOP dzisiaj

Sis
Sis 1 dni temu, 2024-09-13

kuźwa siatkówka w wykonaniu tego obrońcy Heidenheim XDDDDD

statystyki
Użytkownicy online: libero180, Roman Stryczek
Gości online: 12
Zarejestrowanych użytkowników: 10167
Ostatnio zarejestrowany: sebian
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem