Forum dyskusyjne
31 marca 2014, 00:53 [cytuj]
zizu Desperados to nie piwo tylko oranzada :mrgreen:
Ale jablkowe Somersby mi tez bardzo podeszlo jako orzezwiajacy napoj, piwo jako takie, podobnie jak zizu, niespecjalnie mnie kreci. Jak juz pic gdzies na imprezie to cos mocniejszego :-) ale tak na codzien zeby pic wieczorkiem - alkoholizm chyba mi z tej strony nie grozi :-)
Ale jablkowe Somersby mi tez bardzo podeszlo jako orzezwiajacy napoj, piwo jako takie, podobnie jak zizu, niespecjalnie mnie kreci. Jak juz pic gdzies na imprezie to cos mocniejszego :-) ale tak na codzien zeby pic wieczorkiem - alkoholizm chyba mi z tej strony nie grozi :-)
31 marca 2014, 17:39 [cytuj]
"Tooommeeek" powiedział/a:
alkoholizm chyba mi z tej strony nie grozi :-)
Ale dziura w budżecie już chyba tak :-P Sommersby kosztuje coś chyba 5,50zł :-? Desperadosy nie są złe jeśli od czasu do czasu sobie strzelisz dla smaku.
"Mbuti3" powiedział/a:
Portery zawsze mi podjeżdżają paloną śliwką, za którą też nie przepadam :/
Portery czyli ciemne piwa? mi z kolei zajeżdżają sfajczonym grillem więc jestem na nie.
"Mbuti3" powiedział/a:
A jakie najbardziej lubicie piwa z komercyjnych browarów

(tylko bez odpowiedzi "to, które jest najtańsze"

)
Szczerze mówiąc żadne. Piw często nie piję więc jak już mam zamiar kupić to coś bardziej wyszukanego i jakościowo o wiele lepszego (co niestety przekłada się na cenę). Czasem w barze wypiję Tyskie (i to najczęściej z sokiem imbirowym - pycha), Harnasie kiedyś były nawet zdatne do picia ale teraz to już szczochy totalne, Żubr to samo.
"hesus" powiedział/a:
No fajnie ale może lepiej wypiłbyś jakieś "męskie" piwo
Wal się hesus :mrgreen: Ciechan miodowy to nie to samo co Lech z podwójnym sokiem malinowym (czyli standardowy trunek gimbusów). :-P
"Mbuti3" powiedział/a:
Poza tym jeszcze jest Łomża Miodowa, ale chyba jest na tyle popularna, że ją piłeś (przynajmniej tak sądzę). No i jeszcze jest Perła Miodowa
Perełkę oczywiście kosztowałem i jest bardzo dobra, o Łomży tylko słyszałem ale jeszcze nie piłem, będą pamiętał jak następnym razem wejdę do sklepu, dzięki ;-)
Ale dziura w budżecie już chyba tak :-P Sommersby kosztuje coś chyba 5,50zł :-? Desperadosy nie są złe jeśli od czasu do czasu sobie strzelisz dla smaku.
[quote="Mbuti3"]Portery zawsze mi podjeżdżają paloną śliwką, za którą też nie przepadam :/
31 marca 2014, 17:54 [cytuj]
"Tooommeeek" powiedział/a:
Ale jablkowe Somersby
Tomku, Desperados ma 6% alkoholu w porównaniu Somersby tylko 4,5
Tomku, Desperados ma 6% alkoholu w porównaniu Somersby tylko 4,5 :P
31 marca 2014, 21:34 [cytuj]
"Mbuti3" powiedział/a:
Tomku, Desperados ma 6% alkoholu w porównaniu Somersby tylko 4,5

Mialem bardziej smak na mysli
piwo to piwo ;-)
"Siwy" powiedział/a:
Ale dziura w bud¿ecie ju¿ chyba tak :-P Sommersby kosztuje co¶ chyba 5,50z³ :-? Desperadosy nie s± z³e je¶li od czasu do czasu sobie strzelisz dla smaku.
Nawet nie wiedzialem ile kosztuja, akurat jak je pilem to byly postawione przez kogos, wiec tym bardziej smakowaly :mrgreen:
Mialem bardziej smak na mysli :D piwo to piwo ;-)
[quote="Siwy"] Ale dziura w bud¿ecie ju¿ chyba tak :-P Sommersby kosztuje co¶ chyba 5,50z³ :-? Desperadosy nie s± z³e je¶li od czasu do czasu sobie strzelisz dla smaku.
31 marca 2014, 22:43 [cytuj]
Miłosław? broń cie boże przed piciem tego. Szczególnie ten zielony smakuje jak popłuczyny.
A w tle Starovar, jeszcze gorsze szczyny. Fortuna ciekawa opcja do posmakowania na raz
Fajne smaki ale z piwem to ma mało wspólnego.
Od siebie mogę polecic Namysłów Pils, fajne leciutkie piwo.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRb37UWXi6NpxBhu7_W98fX13bjrhbvt7024pWY19NdIPW3dEV1" alt="https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRb37UWXi6NpxBhu7_W98fX13bjrhbvt7024pWY19NdIPW3dEV1" width="98%">
Miłosław? broń cie boże przed piciem tego. Szczególnie ten zielony smakuje jak popłuczyny.
A w tle Starovar, jeszcze gorsze szczyny. Fortuna ciekawa opcja do posmakowania na raz :) Fajne smaki ale z piwem to ma mało wspólnego.
Od siebie mogę polecic Namysłów Pils, fajne leciutkie piwo.

[img]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRb37UWXi6NpxBhu7_W98fX13bjrhbvt7024pWY19NdIPW3dEV1[/img]
1 kwietnia 2014, 10:28 [cytuj]
hesus, Ja tam nie wiem mi np smakował jak każde inne piwo. Ostatnio piłem pszeniczne ciemne, to byłem pozytywnie zaskoczony
Jeśli chodzi o Namysłów to jedno z moich ulubionych, ale idealnym nie jest
[b]hesus[/b], Ja tam nie wiem mi np smakował jak każde inne piwo. Ostatnio piłem pszeniczne ciemne, to byłem pozytywnie zaskoczony :) Jeśli chodzi o Namysłów to jedno z moich ulubionych, ale idealnym nie jest ;)
1 kwietnia 2014, 10:32 [cytuj]
Z takich bardziej znanych i komercyjnych dobry jest Grolsch.
1 kwietnia 2014, 14:30 [cytuj]
Wojak , Perła lub gdy jest wiecej kaski to własnie Desperados albo Warka Radler. Wojaka to zazwyczaj pije gdy spotykamy się z kumplami ,ale samemu nigdy bym sie nie skusił
po ciężkim dniu to najlepiej własnie Okocim (jabłkowe) lub Warka radler (cytryna czy jabłko jeden uj
a jak już mam się do*ebać to nawet te tanie gówna z biedry czyli FOX'y czy Keningery (ZDECYDOWANIE NIE POLECAM! ! Smakują jak woda pomieszana z miodem ,sikami i tanim piwem) w ogóle nikt chyba nie pije aż tyle browarów żeby się nachlać ,tylko wolą kupić zwykła czysta (de lux) albo jak kasy nie ma to Tier(5,60zł) ;D
Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piłem to VIP'y z Biedronki za 1,60zł bodajże.
Wojak , Perła lub gdy jest wiecej kaski to własnie Desperados albo Warka Radler. Wojaka to zazwyczaj pije gdy spotykamy się z kumplami ,ale samemu nigdy bym sie nie skusił :) po ciężkim dniu to najlepiej własnie Okocim (jabłkowe) lub Warka radler (cytryna czy jabłko jeden uj:) a jak już mam się do*ebać to nawet te tanie gówna z biedry czyli FOX'y czy Keningery (ZDECYDOWANIE NIE POLECAM! ! Smakują jak woda pomieszana z miodem ,sikami i tanim piwem) w ogóle nikt chyba nie pije aż tyle browarów żeby się nachlać ,tylko wolą kupić zwykła czysta (de lux) albo jak kasy nie ma to Tier(5,60zł) ;D
Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piłem to VIP'y z Biedronki za 1,60zł bodajże.
1 kwietnia 2014, 19:03 [cytuj]
Najgorsze piwo jakie mialem okazje sprobowac to piwo "Piwo" z Tesco za chyba 1,29
Najgorsze piwo jakie mialem okazje sprobowac to piwo "Piwo" z Tesco za chyba 1,29 :D
2 kwietnia 2014, 09:52 [cytuj]
hesus, ten Namysłów jest dostępny w jakiejś większej sieci sklepów? Bo nie ukrywam, że ostatnio poluje na niego i nie mogę go ustrzelić.
[b]hesus[/b], ten Namysłów jest dostępny w jakiejś większej sieci sklepów? Bo nie ukrywam, że ostatnio poluje na niego i nie mogę go ustrzelić.
2 kwietnia 2014, 11:26 [cytuj]
Ja go kupuje u siebie nawet w małych sklepach. Ale na pewno widziałem go w InterMarche.
Ja go kupuje u siebie nawet w małych sklepach. Ale na pewno widziałem go w InterMarche.
2 kwietnia 2014, 17:18 [cytuj]
Namysłów na pewno jest w sieci Piotr i Paweł. A przynajmniej był w 2013 :->
Namysłów na pewno jest w sieci Piotr i Paweł. A przynajmniej był w 2013 :->
2 kwietnia 2014, 17:34 [cytuj]
Bastuś, W podlaskim jest w Carrefurze na pewno i chyba innych Realach i Auchanach. Poza tym w Chortenie jeżeli macie coś takiego u siebie.
[b]Bastuś[/b], W podlaskim jest w Carrefurze na pewno i chyba innych Realach i Auchanach. Poza tym w Chortenie jeżeli macie coś takiego u siebie.
2 kwietnia 2014, 19:21 [cytuj]
"Bo Warszawa...!" powiedział/a:
Dla mnie jest za gorzki, wypiłem kiedyś może pół kufla a do reszty dolałem soku bo nie dało się pić, no ale co kto lubi.
Na dzisiejszy meczyk zakupiłem sobie 3 buteleczki, zobaczymy jak smakuje :-)

http://piwopijcy.pl/site_media/photos/Beer/261/lubuskie_miodowe.jpg" alt="http://piwopijcy.pl/site_media/photos/Beer/261/lubuskie_miodowe.jpg" width="98%">
Dla mnie jest za gorzki, wypiłem kiedyś może pół kufla a do reszty dolałem soku bo nie dało się pić, no ale co kto lubi.
Na dzisiejszy meczyk zakupiłem sobie 3 buteleczki, zobaczymy jak smakuje
:-)

[img]http://piwopijcy.pl/site_media/photos/Beer/261/lubuskie_miodowe.jpg[/img]
2 kwietnia 2014, 19:47 [cytuj]
Ja w ten weekend piłem w pubie Guinnessa ;-) Niektórzy się strasznie "jarają" tym piwem. Jak dla mnie to smakuje jak gazowana nieposłodzona kawa, ale co kto lubi :mrgreen:
Ja w ten weekend piłem w pubie Guinnessa ;-) Niektórzy się strasznie "jarają" tym piwem. Jak dla mnie to smakuje jak gazowana nieposłodzona kawa, ale co kto lubi :mrgreen:
2 kwietnia 2014, 21:42 [cytuj]
"zizu" powiedział/a:
Takie samo miałem odczucie 
@Siwy - i jak smakuje miodowe Lubelskie? Lepsze niż Ciechan czy Fortuna?
Takie samo miałem odczucie :D
2 kwietnia 2014, 22:10 [cytuj]
Piłem Guinnessa i Irlandzkie od Krajana i te drugie o wiele bardziej mi podchodzi.
Piłem Guinnessa i Irlandzkie od Krajana i te drugie o wiele bardziej mi podchodzi.
4 kwietnia 2014, 20:09 [cytuj]
"Volt" powiedział/a:
Bardzo dobre, wypiłem ze smakiem ale jednak Ciechan wydaje mi się lepszy ze względu na intensywniejszy smak ;-)
Bardzo dobre, wypiłem ze smakiem ale jednak Ciechan wydaje mi się lepszy ze względu na intensywniejszy smak ;-)