Forum dyskusyjne
9 listopada 2017, 07:20 [cytuj]
A z iOS11 jesteś zadowolony?
A z iOS11 jesteś zadowolony?
9 listopada 2017, 11:37 [cytuj]
Nie mam porównania ze starszą wersją ale jestem zadowolony z przesiadki z androida, zapieprza jak szalony, cały interfejs przejrzysty i bardzo intuicyjny i na tym mi zależało
Nie mam porównania ze starszą wersją ale jestem zadowolony z przesiadki z androida, zapieprza jak szalony, cały interfejs przejrzysty i bardzo intuicyjny i na tym mi zależało :D
10 listopada 2017, 20:53 [cytuj]
A z jakiego telefonu się przesiadłeś?
A z jakiego telefonu się przesiadłeś?
13 listopada 2017, 21:19 [cytuj]
Serio iphone trzyma Wam kilka dni??? Mam iphona od jego pierwszej wersji i przeszedlem przez wszystkie pokolei, wlasnie zamowilem iphona X. Zaden z nich nie wytrzymywal dluzej niz 1 dzien, tzn. w sumie moze i by pociagnal czasami z 1,5 dnia, ale zawsze podlaczam do ladowania przed pojsciem spac, nawet jak jest powiedzmy 50% baterii jeszcze. Jakos nie moge uwierzyc, nie potrafie sobie wyobrazic 3-4 dni, a co dopiero tygodnia. No, ale dziwny jest ten swiat
Serio iphone trzyma Wam kilka dni??? Mam iphona od jego pierwszej wersji i przeszedlem przez wszystkie pokolei, wlasnie zamowilem iphona X. Zaden z nich nie wytrzymywal dluzej niz 1 dzien, tzn. w sumie moze i by pociagnal czasami z 1,5 dnia, ale zawsze podlaczam do ladowania przed pojsciem spac, nawet jak jest powiedzmy 50% baterii jeszcze. Jakos nie moge uwierzyc, nie potrafie sobie wyobrazic 3-4 dni, a co dopiero tygodnia. No, ale dziwny jest ten swiat ;)
13 listopada 2017, 21:32 [cytuj]
3-4 dni to norma u mnie. Nie " siedzę" ciągle na telefonie, nie pracuję na nim. Podziel się wrażeniami na temat dziesiątki, jak już będziesz go miał jakiś czas.
3-4 dni to norma u mnie. Nie " siedzę" ciągle na telefonie, nie pracuję na nim. Podziel się wrażeniami na temat dziesiątki, jak już będziesz go miał jakiś czas.
17 listopada 2017, 22:54 [cytuj]
Przesiadłem się wcześniej z LG G3 na którego złego słowa nie powiem
No ja ładowałem telefon przedwczoraj rano i obecnie mam 35% baterii ale tak jak rasiak nie używam tego telefonu non stop i nie pracuję na nim.
X jest piękny, miałem okazję się nim pobawić trochę i myślałem że będzie cegła tak jest minimalny większy od mojej 8mki ale cena 5k za podstawową wersję... :roll:
Przesiadłem się wcześniej z LG G3 na którego złego słowa nie powiem ;)
No ja ładowałem telefon przedwczoraj rano i obecnie mam 35% baterii ale tak jak rasiak nie używam tego telefonu non stop i nie pracuję na nim.
X jest piękny, miałem okazję się nim pobawić trochę i myślałem że będzie cegła tak jest minimalny większy od mojej 8mki ale cena 5k za podstawową wersję... :roll:
8 grudnia 2017, 20:17 [cytuj]
Mam iphona X od dwóch tygodni i pomimo tego, ze jest to bez watpienia najlepszy telefon na rynku, dupy nie urywa. Poza face ID nie ma w nim nic innowacyjnego, ale tez juz chyba wszystko wymyslili w telefonach Jest to po prostu iphone, wiec wiadomo czego mozemy sie spodziewac, wg mnie nie rozni sie zbytnio od 7-ki czy 8-ki. To co w nim lubie i co go wyroznia to wyglad - szklany tyl wyglada naprawdę ladnie i wysokiej jakosci ekran edge-to-edge robia roznice. Face ID jest genialne, dziala bardzo szybko i sprawnie. Myslalem, ze glupota bylo wyrzucac touch ID, ktore bardzo lubilem w 7-ce (nienawidzilem w 6-ce, bo bylo zbyt wolne), ale teraz nie wyobrazam sobie telefonu bez face ID. Kolejnym i chyba ostatnim plusem jest bateria, ktora jak na iphona jest bardzo dobra. Telefon odlaczam o 8 i okolo 12-1 w nocy kiedy ide spac zostaje mi pomiedzy 10-30%, co jest ogromna poprawa w stosunku do 7-ki, ktora zdychala mi w polowie dnia (dostala ja moja zona i teraz z reguly wytrzymuje do poznych godzin wieczornych).
Wczesniej nie wyobrazalem sobie telefonu bez fizycznego przycisku 'home', ale nowy sposob poruszania sie po systemie jest bardzo intuicyjny i bardzo przypomina ten z komputerow Appla, do ktorych jestem przyzwyczajony. Jakosci kamery nie komentuje, bo choc w telefonie mam prawie 20 tysiecy zdjec to nie zajmuje sie tym profesjonalnie i wszystkie ida do albumu rodzinnego
Mam iphona X od dwóch tygodni i pomimo tego, ze jest to bez watpienia najlepszy telefon na rynku, dupy nie urywa. Poza face ID nie ma w nim nic innowacyjnego, ale tez juz chyba wszystko wymyslili w telefonach ;) Jest to po prostu iphone, wiec wiadomo czego mozemy sie spodziewac, wg mnie nie rozni sie zbytnio od 7-ki czy 8-ki. To co w nim lubie i co go wyroznia to wyglad - szklany tyl wyglada naprawdę ladnie i wysokiej jakosci ekran edge-to-edge robia roznice. Face ID jest genialne, dziala bardzo szybko i sprawnie. Myslalem, ze glupota bylo wyrzucac touch ID, ktore bardzo lubilem w 7-ce (nienawidzilem w 6-ce, bo bylo zbyt wolne), ale teraz nie wyobrazam sobie telefonu bez face ID. Kolejnym i chyba ostatnim plusem jest bateria, ktora jak na iphona jest bardzo dobra. Telefon odlaczam o 8 i okolo 12-1 w nocy kiedy ide spac zostaje mi pomiedzy 10-30%, co jest ogromna poprawa w stosunku do 7-ki, ktora zdychala mi w polowie dnia (dostala ja moja zona i teraz z reguly wytrzymuje do poznych godzin wieczornych).
Wczesniej nie wyobrazalem sobie telefonu bez fizycznego przycisku 'home', ale nowy sposob poruszania sie po systemie jest bardzo intuicyjny i bardzo przypomina ten z komputerow Appla, do ktorych jestem przyzwyczajony. Jakosci kamery nie komentuje, bo choc w telefonie mam prawie 20 tysiecy zdjec to nie zajmuje sie tym profesjonalnie i wszystkie ida do albumu rodzinnego :)
14 grudnia 2017, 18:47 [cytuj]
Ma ktoś z Was iPhone 7 albo starszy z ios11? Jeśli tak, to jak się sprawuje? Zacina, niektóre funkcje nie działają?
Ma ktoś z Was iPhone 7 albo starszy z ios11? Jeśli tak, to jak się sprawuje? Zacina, niektóre funkcje nie działają?
18 grudnia 2017, 20:20 [cytuj]
iphone 7 chodzi wzorowo na ios11, ale juz 6-tka bardzo zle. 6S slyszalem, ze tez daje rade
iphone 7 chodzi wzorowo na ios11, ale juz 6-tka bardzo zle. 6S slyszalem, ze tez daje rade
18 grudnia 2017, 21:44 [cytuj]
No właśnie, 6s to raptem dwuletni telefon, a z iOS11 na pokładzie gubi zasięg wifi, apki systemowe niestabilne, ogólnie bardzo dużo małych błędów. Takie opinie czytałem i teraz nie wiem, czy ryzykować 😉
No właśnie, 6s to raptem dwuletni telefon, a z iOS11 na pokładzie gubi zasięg wifi, apki systemowe niestabilne, ogólnie bardzo dużo małych błędów. Takie opinie czytałem i teraz nie wiem, czy ryzykować 😉
19 grudnia 2017, 14:40 [cytuj]
Ja bym nie ryzykowal, glownie ze wzgledu na no, ze moze Ci przymulic telefon, a tego najbardziej niecierpie. Zreszta ios11 nie jest nawet wart ryzyka
Ja bym nie ryzykowal, glownie ze wzgledu na no, ze moze Ci przymulic telefon, a tego najbardziej niecierpie. Zreszta ios11 nie jest nawet wart ryzyka
27 listopada 2018, 21:17 [cytuj]
Apple w paru krajach zostało ukarane za "celowe spowalnianie telefonów", więc może się ogarną. Ios 12 na 6s w porównaniu z ios 11 na 5s żony to spora różnica na korzyść ios12, chociaż szału nie robi. Z drugiej strony 5s wyszedł w 2013 ruku, co też może mieć wpływ na wydajność.
Apple w paru krajach zostało ukarane za "celowe spowalnianie telefonów", więc może się ogarną. Ios 12 na 6s w porównaniu z ios 11 na 5s żony to spora różnica na korzyść ios12, chociaż szału nie robi. Z drugiej strony 5s wyszedł w 2013 ruku, co też może mieć wpływ na wydajność.
30 listopada 2018, 00:54 [cytuj]
Mi na iOS 12 śmiga aż miło, długo się zastanawiałem nad aktualizacją bo słyszałem różne głosy że niektórym wywalało apki, bateria szybciej padała itd. ale u mnie śmiga aż miło, chętnie przesiadłbym się z 8 na XS'a ale te ceny... :roll:
Mi na iOS 12 śmiga aż miło, długo się zastanawiałem nad aktualizacją bo słyszałem różne głosy że niektórym wywalało apki, bateria szybciej padała itd. ale u mnie śmiga aż miło, chętnie przesiadłbym się z 8 na XS'a ale te ceny... :roll:
30 listopada 2018, 09:53 [cytuj]
Dla mnie smartfon nadal jest tylko smartfonem. Nie komputerem, nie aparatem, więc dopłacać do telefonu 2000zl to nie dla mnie
Dla mnie smartfon nadal jest tylko smartfonem. Nie komputerem, nie aparatem, więc dopłacać do telefonu 2000zl to nie dla mnie :D
4 grudnia 2018, 11:35 [cytuj]
Pytanie z innej beczki.Czy jeżeli mini wieża nie ma Bluetooth czy jak zakupię adapter Bluetooth i podłacze do wieży zadziała???
Pytanie z innej beczki.Czy jeżeli mini wieża nie ma Bluetooth czy jak zakupię adapter Bluetooth i podłacze do wieży zadziała???
20 lipca 2019, 22:31 [cytuj]
requithe2 post_id=233069 time=1563458076 user_id=13687 powiedział/a:
A co chcesz podłączać tym bluetoothem?
Bo jak słuchawki bezprzewodowe, to jest alternatywa w postaci słuchawek FM. One mają stację którą się podłącza kablem minijack i ona dopiero przesyła sygnał do słuchawek.
Minusem jest to że "radiówki" dosyć sporo kosztują jeśli chodzi oczywiście o dobrej jakości słuchawki ;-)
Minusem jest to że "radiówki" dosyć sporo kosztują jeśli chodzi oczywiście o dobrej jakości słuchawki ;-)
22 sierpnia 2019, 14:10 [cytuj]
Siostra ma. Fajny aparat, szybkie działanie. Jedyny minus, że spadł jej z wysokości zaledwie ok. 30cm na plecki i pękły, więc to dołączane etui jest niewystarczające, by chronić tel przed pęknięciem.
Siostra ma. Fajny aparat, szybkie działanie. Jedyny minus, że spadł jej z wysokości zaledwie ok. 30cm na plecki i pękły, więc to dołączane etui jest niewystarczające, by chronić tel przed pęknięciem.
22 sierpnia 2019, 17:52 [cytuj]
zieleninka post_id=233316 time=1566464863 user_id=13693 powiedział/a:
A co myślicie o euro.com.pl/telefony-komorkowe/xiaomi-smartfon-mi-9-6-128gb-ocean-blue-xiaomi.bhtml?gclid=CjwKCAjw-vjqBRA6EiwAe8TCk-d_4ZoWZyqJK8BHGq3f8rs713-69CjQ-zgkNoSuPnwUtZIrkbuxoRoCOQAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds xiaomi mi 9, warto go kupić?
Kupiłem parę tygodni temu mi 9 SE - czyli wersja mniejsza i z trochę gorszym prockiem. Jest bardzo zadowolony. Byłem nastawiony, żeby brać "pełną" mi 9, ale jednak już trochę za duży i zdecydowałem się na mniejszego SE, który i tak jest wystarczający. Świetnie wszystko chodzi. Jest NFC do płatności kartą.
Robiłem dość mocny research w tym temacie ostatnio i jest to jeden z najlepszych obecnie smartfonów w stosunku jakość/cena.
Pomyślałbym nad mi 9T - wielkość ta sama, ale aparat wysuwa się, więc cały ekran jest bez notcha i jest trochę większy. Trochę gorszy procek, ale mocniejsza bateria. Ogólnie jak ktoś nie gra w jakieś super wymagające gry, to nie zauważy w ogóle różnicy między procesorami w tych trzech wersjach.
Polecam skoczyć do sklepu i trochę podotykać te trzy modele. Ja po długim zastanawianiu się wybrałem mniejszy SE i nie żałuję. Jeszcze na youtube możesz jakieś recenzje obejrzeć, żeby dowiedzieć się o różnicach w modelach mi 9.
Kupiłem parę tygodni temu [b]mi 9 SE[/b] - czyli wersja mniejsza i z trochę gorszym prockiem. Jest bardzo zadowolony. Byłem nastawiony, żeby brać "pełną" mi 9, ale jednak już trochę za duży i zdecydowałem się na mniejszego SE, który i tak jest wystarczający. Świetnie wszystko chodzi. Jest NFC do płatności kartą.
Robiłem dość mocny research w tym temacie ostatnio i jest to jeden z najlepszych obecnie smartfonów w stosunku jakość/cena.
Pomyślałbym nad [b]mi 9T[/b] - wielkość ta sama, ale aparat wysuwa się, więc cały ekran jest bez notcha i jest trochę większy. Trochę gorszy procek, ale mocniejsza bateria. Ogólnie jak ktoś nie gra w jakieś super wymagające gry, to nie zauważy w ogóle różnicy między procesorami w tych trzech wersjach.
Polecam skoczyć do sklepu i trochę podotykać te trzy modele. Ja po długim zastanawianiu się wybrałem mniejszy SE i nie żałuję. Jeszcze na youtube możesz jakieś recenzje obejrzeć, żeby dowiedzieć się o różnicach w modelach mi 9.
23 sierpnia 2019, 22:31 [cytuj]
braciak post_id=233341 time=1566563502 user_id=13694 powiedział/a:
A jeżeli już mowa o telefonach, to co mi możecie polecić z nowych telefonów, które są na rynku do 2000 zł
Tak jak wyżej, ta mi 9 kosztuje 1900 zł i jest to jeden z najlepszych zakupów do 2000 zł. Oczywiście znajdzie się jeszcze parę telefonów wartych uwagi w tej kwocie. Słyszałem bardzo dużo pozytywnych opinii o mi 9, więc przekazuję dalej. Podobnie samo Xiaomi jest bardzo polecane wśród zwykłych użytkowników i to właściwie niezależnie, czy ktoś ma model z 2015 czy 2019 roku.
Zależy już czego szukasz - coś powyżej 6 cali, czy może coś mniejszego. Tak samo czy telefon do zwykłego używania typu fb, yt, spotify, czy może do grania w bardziej wymagające gierki. Czy potrzebujesz NFC do płacenia (wtedy z Xiaomi tylko flagowce, bo pozostałe nie mają).
Tak jak wyżej, ta mi 9 kosztuje 1900 zł i jest to jeden z najlepszych zakupów do 2000 zł. Oczywiście znajdzie się jeszcze parę telefonów wartych uwagi w tej kwocie. Słyszałem bardzo dużo pozytywnych opinii o mi 9, więc przekazuję dalej. Podobnie samo Xiaomi jest bardzo polecane wśród zwykłych użytkowników i to właściwie niezależnie, czy ktoś ma model z 2015 czy 2019 roku.
Zależy już czego szukasz - coś powyżej 6 cali, czy może coś mniejszego. Tak samo czy telefon do zwykłego używania typu fb, yt, spotify, czy może do grania w bardziej wymagające gierki. Czy potrzebujesz NFC do płacenia (wtedy z Xiaomi tylko flagowce, bo pozostałe nie mają).
28 stycznia 2020, 20:24 [cytuj]
januszek post_id=233888 time=1580209798 user_id=13762 powiedział/a:
Cześć wszystkim!
Jaki telefon byście polecili [url]pl.wikipedia.org/wiki/Smartfon[/url] ?
Jaką kwotę chcesz przeznaczyć i na czym Ci zależy, żeby miał telefon - do czego głównie go używasz?
Jaką kwotę chcesz przeznaczyć i na czym Ci zależy, żeby miał telefon - do czego głównie go używasz?