Forum dyskusyjne
4 listopada 2015, 22:52 [cytuj]
Myślę, że to jest jakiś badziew. Słabsza kamerka internetowa może się z tym równać poza tym przy takich produktach, producent może zawyżać parametry pracy urządzenia.
Myślę, że to jest jakiś badziew. Słabsza kamerka internetowa może się z tym równać :) poza tym przy takich produktach, producent może zawyżać parametry pracy urządzenia.
4 listopada 2015, 23:27 [cytuj]
No wlasnie o parametry mi chodzi, jak z bateria, bo niby 80 minut ale czy na pewno starczy chocby na 60? Bo filmiki z niej juz sprawdzilem na youtube i sa bardzo zadowalajace jak na ten rozmiar :-)
No wlasnie o parametry mi chodzi, jak z bateria, bo niby 80 minut ale czy na pewno starczy chocby na 60? Bo filmiki z niej juz sprawdzilem na youtube i sa bardzo zadowalajace jak na ten rozmiar :-)
13 lutego 2016, 23:05 [cytuj]
Panowie i panie, kupujecie coś na AliExpress?
Mój szwagier jako pierwszy kupił sobie chiński telefon. Sprzęt, który dostał, okazał się bardzo dobrej jakości - podobnie jak inne modele, które zamawiał dla rodziny.
Sam miałem niedawno wymienić telefon i stwierdziłem, że zakupię od skośnookich.
Padło na jednego z największych graczy na chińskim rynku - Xiaomi, a dokładniej na model Redmi Note 2.
5,5 calowy wyświetlacz, rozdzielczość full hd, 2 gb ramu. Nie ścina się, śmiga aż miło, a kosztował trochę ponad 500 złociszy. Jak na telefon o specyfikacji godnej modeli za ponad tysiąc złotych, jestem cholernie zadowolony.
Są pewne minusy - jakość wykonania. W przypadku RN2 można bać się trochę o noszenie go w kieszeni, bo może się wygiąć (tak przynajmniej relacjonują niektórzy właściciele). Lekiem na ten problem jest kupno jakiegoś case'a/bumpera. No i koniecznie szkla hartowanego, bo oficjalnej dystrybucji sprzętu Xiaomi w Polsce nie ma, a co za tym idzie żadnej gwarancji. Plus jest taki, że jeśli coś nam się w tym sprzęcie zepsuje, i tak taniej jest kupić komponent i zanieść go do punktu GSM do naprawy.
Ale jeśli ktoś chce mieć gwarancję, to od jakiegoś czasu w X-com i innych sklepach jest do kupienia sprzęt Meizu - sprowadziłem model M2 mini mojemu bratu i jest bardzo zadowolony. Obecnie kosztuje na Ali niewiele ponad 400 zł.
Niewiele czasu musiało minąć, aż stałem się fan-boy'em chińskiej elektroniki, a szczególnie Xiaomi (które określa się mianem chińskiego Apple). Wkrótce zakupiłem PowerBank, który sprawuje się rewelacyjne, jak również Mi Band - opaskę monitorującą dzienną aktywność.
A wy kupujecie jakiś sprzęt na Aliexpress/Banggood/Gearbest?
Myślę nad stworzeniem odpowiedniego tematu, jeśli tylko znajdę odzew.
Panowie i panie, kupujecie coś na AliExpress?
Mój szwagier jako pierwszy kupił sobie chiński telefon. Sprzęt, który dostał, okazał się bardzo dobrej jakości - podobnie jak inne modele, które zamawiał dla rodziny.
Sam miałem niedawno wymienić telefon i stwierdziłem, że zakupię od skośnookich.
Padło na jednego z największych graczy na chińskim rynku - Xiaomi, a dokładniej na model Redmi Note 2.
5,5 calowy wyświetlacz, rozdzielczość full hd, 2 gb ramu. Nie ścina się, śmiga aż miło, a kosztował trochę ponad 500 złociszy. Jak na telefon o specyfikacji godnej modeli za ponad tysiąc złotych, jestem cholernie zadowolony.
Są pewne minusy - jakość wykonania. W przypadku RN2 można bać się trochę o noszenie go w kieszeni, bo może się wygiąć (tak przynajmniej relacjonują niektórzy właściciele). Lekiem na ten problem jest kupno jakiegoś case'a/bumpera. No i koniecznie szkla hartowanego, bo oficjalnej dystrybucji sprzętu Xiaomi w Polsce nie ma, a co za tym idzie żadnej gwarancji. Plus jest taki, że jeśli coś nam się w tym sprzęcie zepsuje, i tak taniej jest kupić komponent i zanieść go do punktu GSM do naprawy.
Ale jeśli ktoś chce mieć gwarancję, to od jakiegoś czasu w X-com i innych sklepach jest do kupienia sprzęt Meizu - sprowadziłem model M2 mini mojemu bratu i jest bardzo zadowolony. Obecnie kosztuje na Ali niewiele ponad 400 zł.
Niewiele czasu musiało minąć, aż stałem się fan-boy'em chińskiej elektroniki, a szczególnie Xiaomi (które określa się mianem chińskiego Apple). Wkrótce zakupiłem PowerBank, który sprawuje się rewelacyjne, jak również Mi Band - opaskę monitorującą dzienną aktywność.
A wy kupujecie jakiś sprzęt na Aliexpress/Banggood/Gearbest?
Myślę nad stworzeniem odpowiedniego tematu, jeśli tylko znajdę odzew.
13 lutego 2016, 23:37 [cytuj]
Jeżeli już to jakąś drobnicę. Sprzęt kosztujący niemałe pieniądze wolę kupić gdzieś lokalnie i nie martwić się o gwarancje/rękojmie i oryginalności sprzętu.
Jeżeli już to jakąś drobnicę. Sprzęt kosztujący niemałe pieniądze wolę kupić gdzieś lokalnie i nie martwić się o gwarancje/rękojmie i oryginalności sprzętu.
13 lutego 2016, 23:41 [cytuj]
Od którego progu zaczyna się sprzęt za niemałe pieniądze?
Od którego progu zaczyna się sprzęt za niemałe pieniądze?
14 lutego 2016, 00:28 [cytuj]
Od progu "każdy sprzęt, który traktuję poważnie, a nie jako "chińczyka"". Nie ma konkretnej kwoty. A dodając do tego fakt, że ja w ogóle wolę kupić raz, drożej a lepiej to "chińczyki" nie goszczą u mnie często. Raczej jakieś gadżety, ciekawostki. Znajomy za to potrafi wiele dziwnych rzeczy kupić z tamtych rejonów świata i problemów (o ile celnicy nie zgarną paczki) to nie ma żadnych.
Jakbym miał kupić telefon "chińskiej" marki (z tych popularniejszych, bo ostatnio coraz więcej ich wchodzi u nas na rynki) to kupowałbym również w Polsce, u normalnego sprzedawcy, a nie sprowadzał przez tego typu strony. Ale niektórzy uważają, że jestem dziwny, bo "nawet" gry na kompa kupuję, a nie ściągam. :mrgreen:
Od progu "każdy sprzęt, który traktuję poważnie, a nie jako "chińczyka"". Nie ma konkretnej kwoty. A dodając do tego fakt, że ja w ogóle wolę kupić raz, drożej a lepiej to "chińczyki" nie goszczą u mnie często. Raczej jakieś gadżety, ciekawostki. Znajomy za to potrafi wiele dziwnych rzeczy kupić z tamtych rejonów świata i problemów (o ile celnicy nie zgarną paczki) to nie ma żadnych.
Jakbym miał kupić telefon "chińskiej" marki (z tych popularniejszych, bo ostatnio coraz więcej ich wchodzi u nas na rynki) to kupowałbym również w Polsce, u normalnego sprzedawcy, a nie sprowadzał przez tego typu strony. Ale niektórzy uważają, że jestem dziwny, bo "nawet" gry na kompa kupuję, a nie ściągam. :mrgreen:
14 lutego 2016, 09:18 [cytuj]
W de bardzo popularna już jakiś czas temu stała się marka Huawei (są zresztą sponsorem Borussii i zaopatrują w darmowy internet kibiców na SIP) sam posiadam Huawei p8 lite i za te pieniądze (199euto) w życiu nie znalazłby niczego na podobnym poziomie sprzętowym, a i wygląd oraz jakość są na bardzo o wysokim poziomie
W de bardzo popularna już jakiś czas temu stała się marka Huawei (są zresztą sponsorem Borussii i zaopatrują w darmowy internet kibiców na SIP) sam posiadam Huawei p8 lite i za te pieniądze (199euto) w życiu nie znalazłby niczego na podobnym poziomie sprzętowym, a i wygląd oraz jakość są na bardzo o wysokim poziomie
14 lutego 2016, 10:23 [cytuj]
"kowdi" powiedział/a:
Ale niektórzy uważają, że jestem dziwny, bo "nawet" gry na kompa kupuję, a nie ściągam. :mrgreen:
Nie rozumiem za bardzo co te porównanie ma wnosić do dyskusji, ale w porządku. ;-)
Poldinho, Huawei szturmuje Europę, a h8, jak zdążyłem zauważyć, jest hitem wśród moich znajomych. Rzeczywiście przyjemny telefon w całkiem niezłej cenie (wygrywa opcja gwarancji).
Nie rozumiem za bardzo co te porównanie ma wnosić do dyskusji, ale w porządku. ;-)
Poldinho, Huawei szturmuje Europę, a h8, jak zdążyłem zauważyć, jest hitem wśród moich znajomych. Rzeczywiście przyjemny telefon w całkiem niezłej cenie (wygrywa opcja gwarancji).
14 lutego 2016, 11:25 [cytuj]
Huawei to marka która spokojnie mozna polecić mimo że to chińczyk Ale jest to jedyny chińczyk jakiego bym kupił najnowszy huawei mate 8 to świetne urzadzenie a jego cena jak na flagowca 2600 zł to jak za darmo w porównaniu do samsunga (teraz mam samsunga) czy Apple które w ogóle kosi kasę mimo że oferuje wg mnie oczywiście kupę
Huawei to marka która spokojnie mozna polecić mimo że to chińczyk :) Ale jest to jedyny chińczyk jakiego bym kupił najnowszy huawei mate 8 to świetne urzadzenie :) a jego cena jak na flagowca 2600 zł to jak za darmo w porównaniu do samsunga :D (teraz mam samsunga) :D czy Apple :) które w ogóle kosi kasę mimo że oferuje wg mnie oczywiście kupę
14 lutego 2016, 12:10 [cytuj]
Nie rozumiem prób deprecjonowania chińskich marek. Te największe to niby w jakich fabrykach składane? Amerykańskich? :p
Trzeba zrozumieć, że w tych czasach na dobrą sprawę wszystko jest chińskie.
Jedynym argumentem przeciw, który do mnie trafia, to brak gwarancji i pewności, czy UC dowali VAT.
Nie rozumiem prób deprecjonowania chińskich marek. Te największe to niby w jakich fabrykach składane? Amerykańskich? :p
Trzeba zrozumieć, że w tych czasach na dobrą sprawę wszystko jest chińskie.
Jedynym argumentem przeciw, który do mnie trafia, to brak gwarancji i pewności, czy UC dowali VAT.
14 lutego 2016, 12:18 [cytuj]
Samsung => korea
Marki chińskie typu One plus czy xiaomi to jeszcze raczkują jedyny godny chińczyk to huawei. Brak gwarancjii ?? huawei ma normalną gwarancje
Samsung => korea
Marki chińskie typu One plus czy xiaomi to jeszcze raczkują jedyny godny chińczyk to huawei. Brak gwarancjii ?? huawei ma normalną gwarancje
14 lutego 2016, 14:18 [cytuj]
Kupując model Huawei p8 masz 3 miesięczna gwarancję na uszkodzenia mechaniczne. Nieważne jaki telefon kupujesz, praktycznie każdy pracuje na podzespolach chińskich, w samsunga czy Apple płacisz za markę i nie raz otrzymujesz telefon droższy, bardziej trendy ale z kiepskim bebechami
Kupując model Huawei p8 masz 3 miesięczna gwarancję na uszkodzenia mechaniczne. Nieważne jaki telefon kupujesz, praktycznie każdy pracuje na podzespolach chińskich, w samsunga czy Apple płacisz za markę i nie raz otrzymujesz telefon droższy, bardziej trendy ale z kiepskim bebechami
14 lutego 2016, 16:47 [cytuj]
"Szajbus" powiedział/a:
Samsung => korea
productfrom.com/products/CN/Samsung/0/
Z tej strony wynika, że dużo sprzętu Samsunga jest produkowanego w Chinach.
Podobnie jak Apple. Na obudowie "designed in California" a "made in China".
"Szajbus" powiedział/a:
Argument przeciw dotyczył wszystkich chińczyków zamawianych z Azji, a nie Huawei. ;-)
Xiaomi raczkuje? Zobacz sobie statystyki sprzedaży. To, że nie ma ich w Europie nie wynika z tego, że raczkują, a raczej z braku chęci wkraczania na rynek, bo najpierw musieliby zabulić mnóstwo hajsu za patenty. I wtedy ich modele byłby automatycznie droższe o 200-300 zł.
http://www.productfrom.com/products/CN/Samsung/0/
Z tej strony wynika, że dużo sprzętu Samsunga jest produkowanego w Chinach.
Podobnie jak Apple. Na obudowie "designed in California" a "made in China".
[quote="Szajbus"]Marki chińskie typu One plus czy xiaomi to jeszcze raczkują jedyny godny chińczyk to huawei. Brak gwarancjii ?? huawei ma normalną gwarancje
14 lutego 2016, 21:09 [cytuj]
"Szajbus" powiedział/a:
Samsung => korea
Tak się składa, że jestem posiadaczem modelu OnePlus One i muszę przyznać, że jestem z niego zadowolony, nawet mimo faktu, że pojawiła mi się plamka na wyświetlaczu przez ich etui prawdopodobnie (i jest teraz w naprawie), to sam telefon jest według mnie świetny i każdemu polecam
Tak się składa, że jestem posiadaczem modelu OnePlus One i muszę przyznać, że jestem z niego zadowolony, nawet mimo faktu, że pojawiła mi się plamka na wyświetlaczu przez ich etui prawdopodobnie (i jest teraz w naprawie), to sam telefon jest według mnie świetny i każdemu polecam :)
27 marca 2016, 17:42 [cytuj]
:arrow:
:arrow:
6 listopada 2017, 17:48 [cytuj]
Jest tutaj ktoś posiadaczem iphone'a? Pytanie z ciekawości ile wam trzyma bateria?
Jest tutaj ktoś posiadaczem iphone'a? Pytanie z ciekawości ile wam trzyma bateria?
7 listopada 2017, 09:49 [cytuj]
Mam 6s plus iOS 10 i trzyma 3-4 dni, czasami nawet tydzień.
Mam 6s plus iOS 10 i trzyma 3-4 dni, czasami nawet tydzień.
8 listopada 2017, 19:49 [cytuj]
Jaką masz pojemną baterię? i czy używasz jakiś aplikacji które pracują w tle + internet włączony?
Jaką masz pojemną baterię? i czy używasz jakiś aplikacji które pracują w tle + internet włączony?
8 listopada 2017, 21:51 [cytuj]
Bateria 2915mAh
Niektóre aplikacje działają w tle np. Flashscore, wifi ciagle włączone, Bluetooth też ciągle włączone, sparowany z zegarkiem. Jeśli chodzi o internet 3G albo LTE, ro bateria szybciej pada, zwłaszcza LTE.
Bateria 2915mAh
Niektóre aplikacje działają w tle np. Flashscore, wifi ciagle włączone, Bluetooth też ciągle włączone, sparowany z zegarkiem. Jeśli chodzi o internet 3G albo LTE, ro bateria szybciej pada, zwłaszcza LTE.
8 listopada 2017, 22:34 [cytuj]
Mam 8'kę ale zwykłą (nie plusa) jest niecałe 2000mah i trzyma mi prawie półtora dnia także wynik dobry, chciałem po prostu porównać jak innym ajfonofcom trzyma aku
Mam 8'kę ale zwykłą (nie plusa) jest niecałe 2000mah i trzyma mi prawie półtora dnia także wynik dobry, chciałem po prostu porównać jak innym ajfonofcom trzyma aku :D