Forum dyskusyjne
14 lutego 2014, 23:07 [cytuj]
Jak dla mnie iphony to wydawanie kasy na wyrost tym bardziej że telefony z takimi parametrami z androidem można kupić za 1000zł a jedyne co go ratuje to to że ma ekran retina niezły aparat no i jest modny :-D no i oczywiście jakość muzyki jak z ipoda. Ale słabą rozdzielczością ekranu i ceną nie pasuje do rynku polskiego.
Jak dla mnie iphony to wydawanie kasy na wyrost tym bardziej że telefony z takimi parametrami z androidem można kupić za 1000zł a jedyne co go ratuje to to że ma ekran retina niezły aparat no i jest modny :-D no i oczywiście jakość muzyki jak z ipoda. Ale słabą rozdzielczością ekranu i ceną nie pasuje do rynku polskiego.
14 lutego 2014, 23:22 [cytuj]
Retina? Ekrany FULL HD Super AMOLED są lepsze pod każdym względem. Tylko nie każdy chce nosić klamota w kieszeni.
Retina? Ekrany FULL HD Super AMOLED są lepsze pod każdym względem. Tylko nie każdy chce nosić klamota w kieszeni.
4 maja 2014, 22:52 [cytuj]
cdn-static.zdnet.com/i/library/uk-reviews/may-2013/bb-q10-0.jpg" alt="cdn-static.zdnet.com/i/library/uk-reviews/may-2013/bb-q10-0.jpg" width="98%">
mgsm.pl/pl/katalog/blackberry/q10/BlackBerry-Q10.html
youtube.com/watch?v=pD5t4QwWrQI
Co byście o tym powiedzieli? jest warty swojej ceny? przyznam się szczerze że cholernie mi się podoba. A może ktoś z was ma już Blackberry i może mi nieco powiedzieć jak sprawują się te telefony?
[img]http://cdn-static.zdnet.com/i/library/uk-reviews/may-2013/bb-q10-0.jpg[/img]
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/blackberry/q10/BlackBerry-Q10.html
https://www.youtube.com/watch?v=pD5t4QwWrQI
Co byście o tym powiedzieli? jest warty swojej ceny? przyznam się szczerze że cholernie mi się podoba. A może ktoś z was ma już Blackberry i może mi nieco powiedzieć jak sprawują się te telefony?
4 maja 2014, 23:13 [cytuj]
Blackberry - miałem 8510, super telefon i system, każdemu polecam, obecnie mam HTC i nie może się równać.
Q10 - ma go mój ojciec i sam bym chciał ten telefon. Jeżeli chodzi o BB - super jakość, fajny soft, ogólnie jak dla mnie najlepszy telefon (wcześniej miałem Nokie N93i, Motorole A925 i ostatnio HTC Titan).
Blackberry - miałem 8510, super telefon i system, każdemu polecam, obecnie mam HTC i nie może się równać.
Q10 - ma go mój ojciec i sam bym chciał ten telefon. Jeżeli chodzi o BB - super jakość, fajny soft, ogólnie jak dla mnie najlepszy telefon (wcześniej miałem Nokie N93i, Motorole A925 i ostatnio HTC Titan).
5 maja 2014, 00:35 [cytuj]
"vFlashBack" powiedział/a:
Tyle że tam nie trzeba lepszych podzespołów, Ios jest bardziej zooptymalizowany a niżeli Android.
Tyle że tam nie trzeba lepszych podzespołów, Ios jest bardziej zooptymalizowany a niżeli Android.
6 maja 2014, 12:36 [cytuj]
Lexy
A nie orientujesz się jak stoją cenowo? na stronie media marktu widziałem go po 2100zł a na allegro nawet za 1300zł, skąd takie przebicie? No i ogólnie jakbyś mi wymienił wady i zalety tego telefonu to byłbym wdzięczny jaki tam jest system, czy się zawiesza/psuje itd. ;-)
Lexy
A nie orientujesz się jak stoją cenowo? na stronie media marktu widziałem go po 2100zł a na allegro nawet za 1300zł, skąd takie przebicie? No i ogólnie jakbyś mi wymienił wady i zalety tego telefonu to byłbym wdzięczny ;) jaki tam jest system, czy się zawiesza/psuje itd. ;-)
12 lipca 2014, 12:48 [cytuj]
Hmm, ostatnio naszło mnie na kupno tabletu. Jako, że traktuję go bardziej jako gadżet do przeglądania netu, oglądani filmu, ewentualnie przechowywania tekstów, ustaw na studia nie chcę wydawać zbyt wiele. Nie zależy mi na tym, żeby zastąpił mi laptopa.
Trochę poszperałem i znalazłem taki model: [URL]asus.strefamarek.allegro.pl/asus-memo-pad-hd-7-niebieski-me173x-1b058a.html[/URL]
Miał ktoś może jakieś doświadczenie z tym modelem? Ewentualnie wyznaje się w tej tematyce
i mógłby coś napisać?
Hmm, ostatnio naszło mnie na kupno tabletu. Jako, że traktuję go bardziej jako gadżet do przeglądania netu, oglądani filmu, ewentualnie przechowywania tekstów, ustaw na studia nie chcę wydawać zbyt wiele. Nie zależy mi na tym, żeby zastąpił mi laptopa.
Trochę poszperałem i znalazłem taki model: [URL]http://asus.strefamarek.allegro.pl/asus-memo-pad-hd-7-niebieski-me173x-1b058a.html[/URL]
Miał ktoś może jakieś doświadczenie z tym modelem? Ewentualnie wyznaje się w tej tematyce
i mógłby coś napisać?
12 lipca 2014, 13:16 [cytuj]
Mała przekątna wyświetlacza - tyle mogę powiedzieć. Jeśli chcesz komfortu, to 7 cali nie wystarczy.
Mała przekątna wyświetlacza - tyle mogę powiedzieć. Jeśli chcesz komfortu, to 7 cali nie wystarczy.
12 lipca 2014, 14:06 [cytuj]
Do tekstów raczej nadaje siębardziej jakiś czytnik z e-inkiem czy tam jakimś nowszym e-inkiem. Wielu ludzi czytanie na tablecie zwykłym męczy. Jeżeli jednak te teksty miałby być używane rzadziej i chodzi tu raczej o neta, filmy oraz ewentualną możliwość wglądu do tekstów to tablet jak najbardziej.
Jednak lepiej doradzą Ci na forach komputerowo tabletowych, jakiś PCLab czy coś. Jest masa niemarkowych modeli, albo modeli marek, które w Polsce nie śa znane a są porównywalne z "markowymi" tylko że np. tańsze.
Do tekstów raczej nadaje siębardziej jakiś czytnik z e-inkiem czy tam jakimś nowszym e-inkiem. Wielu ludzi czytanie na tablecie zwykłym męczy. Jeżeli jednak te teksty miałby być używane rzadziej i chodzi tu raczej o neta, filmy oraz ewentualną możliwość wglądu do tekstów to tablet jak najbardziej.
Jednak lepiej doradzą Ci na forach komputerowo tabletowych, jakiś PCLab czy coś. Jest masa niemarkowych modeli, albo modeli marek, które w Polsce nie śa znane a są porównywalne z "markowymi" tylko że np. tańsze.
12 lipca 2014, 14:42 [cytuj]
A czy moglby ktos doradzic jaki smartfon z obecnej oferty Plusa (w normalnych cenach) jest wart uwagi?
Xperia L, raczej tego typu mnie interesuja, ale sa tez jakies Samsungi, tylko nie wiem czy moge im ufac?
HTC juz nie chce, po tym jak moj One V okazal sie najgorszym w zyciu zakupem...
edit: Samsung Galaxy Core.
A czy moglby ktos doradzic jaki smartfon z obecnej oferty Plusa (w normalnych cenach) jest wart uwagi?
Xperia L, raczej tego typu mnie interesuja, ale sa tez jakies Samsungi, tylko nie wiem czy moge im ufac?
HTC juz nie chce, po tym jak moj One V okazal sie najgorszym w zyciu zakupem...
edit: Samsung Galaxy Core.
12 lipca 2014, 15:50 [cytuj]
Podaj jakie Cie interesuja to wtedy sie porowna i pomysli. Sam uzytkuje Xperie L, nie jest to cud techniki, ale jak bede miec porownanie to wtedy mozna pomyslec czy warto.
Podaj jakie Cie interesuja to wtedy sie porowna i pomysli. Sam uzytkuje Xperie L, nie jest to cud techniki, ale jak bede miec porownanie to wtedy mozna pomyslec czy warto.
13 lipca 2014, 12:13 [cytuj]
Przejrzalem neta w poszukiwaniu opinii i chyba tylko Xperia wchodzi w gre. Pytanie na teraz: Xperia L czy starsza J? L pewnie szybciej chodzi bo dwa rdzenie, ale bateria z tego co widze to na 1 dzien (zizu jak masz to powiedz?) a w J to byly 3 dni. Poza filmami HD to jednak J mimo ze stara to chyba lepsza jak dla mnie, bateria super...
Przejrzalem neta w poszukiwaniu opinii i chyba tylko Xperia wchodzi w gre. Pytanie na teraz: Xperia L czy starsza J? L pewnie szybciej chodzi bo dwa rdzenie, ale bateria z tego co widze to na 1 dzien (zizu jak masz to powiedz?) a w J to byly 3 dni. Poza filmami HD to jednak J mimo ze stara to chyba lepsza jak dla mnie, bateria super...
13 lipca 2014, 13:45 [cytuj]
Szczerze? Jak używasz smartphone'a to przyzwyczaj się, że będziesz go ładował codziennie. Internet, filmiki, robienie zdjęć i słuchanie muzyki strasznie zżerają baterię. Ja muszę w swoim zmienić niebawem (Galaxy SII), bo po 3 latach mi już bardzo słabo trzyma.
Szczerze? Jak używasz smartphone'a to przyzwyczaj się, że będziesz go ładował codziennie. Internet, filmiki, robienie zdjęć i słuchanie muzyki strasznie zżerają baterię. Ja muszę w swoim zmienić niebawem (Galaxy SII), bo po 3 latach mi już bardzo słabo trzyma.
13 lipca 2014, 14:40 [cytuj]
Zależy jak korzystasz Jak w ciągu dnia dzwonisz i SMSy to starczy przy dobrych wiatrach i na 3 dni. Zazwyczaj jednak 2 dni. Jak w domu siedzę na wifi to leci szybko. Jak zależy Ci na baterii to brałbym J, choć nie wiem jak dokładnie jest w tym modelu z baterią, ale domyślam się, że lepiej.. bo w Lce jest jeszcze głupi bug jakiś z baterią, że trzeba wejść (przynajmniej u mnie) w ustawienia-aplikacje i wyłączyć od czasu do czasu proces "telefon", bo bateria leci jakoś szybciej.
choć tak wchodzę w opinie o J-tce to widzę, że co niektórzy też na baterię narzekają... tak to już jest w smartfonach jak napisał Volt Także zależy jaka różnica w cenie, jak znaczna to bierz J. Jak niewielka to bym to jeszcze grubo przemyślał, bo jednak kilka elementów przemawia na korzyść L.
Zależy jak korzystasz ;) Jak w ciągu dnia dzwonisz i SMSy to starczy przy dobrych wiatrach i na 3 dni. Zazwyczaj jednak 2 dni. Jak w domu siedzę na wifi to leci szybko. Jak zależy Ci na baterii to brałbym J, choć nie wiem jak dokładnie jest w tym modelu z baterią, ale domyślam się, że lepiej.. bo w Lce jest jeszcze głupi bug jakiś z baterią, że trzeba wejść (przynajmniej u mnie) w ustawienia-aplikacje i wyłączyć od czasu do czasu proces "telefon", bo bateria leci jakoś szybciej.
choć tak wchodzę w opinie o J-tce to widzę, że co niektórzy też na baterię narzekają... tak to już jest w smartfonach jak napisał Volt :P Także zależy jaka różnica w cenie, jak znaczna to bierz J. Jak niewielka to bym to jeszcze grubo przemyślał, bo jednak kilka elementów przemawia na korzyść L.
14 lipca 2014, 16:18 [cytuj]
"zizu" powiedział/a:
cho? tak wchodz? w opinie o J-tce to widz?, ?e co niektórzy te? na bateri? narzekaj?... tak to ju? jest w smartfonach jak napisa? Volt
Tak?e zale?y jaka ró?nica w cenie, jak znaczna to bierz J. Jak niewielka to bym to jeszcze grubo przemy?la?, bo jednak kilka elementów przemawia na korzy?? L.
U mnie w bliskiej rodzinie 3 telefony J i wszyscy laduja co pare dni, ojciec swoj ladowal tylko raz na dwutygodniowych wakacjach, wiadomo ze uzywal tylko do dzwonienia raz po raz, ale jednak to imponujacy osiag.
A w L-ce sa dwa rdzenie i ekran 0.3 cala wiekszy, moze byc sporo slabiej ;/
U mnie w bliskiej rodzinie 3 telefony J i wszyscy laduja co pare dni, ojciec swoj ladowal tylko raz na dwutygodniowych wakacjach, wiadomo ze uzywal tylko do dzwonienia raz po raz, ale jednak to imponujacy osiag.
A w L-ce sa dwa rdzenie i ekran 0.3 cala wiekszy, moze byc sporo slabiej ;/
14 lipca 2014, 23:09 [cytuj]
Musisz odnaleźć jakiś kompromis pomiędzy L a J Jeśli idzie o baterię to L-ka raczej będzie rozczarowaniem, choć jakbym z niej tylko od czasu do czasu dzwonił i SMSował to wytrzymałaby z tydzień na pewno... no ale smartfon to smartfon od czasu do czasu jakieś wifi czy internet na dworze i 1-2 dni i ładowanie.
Musisz odnaleźć jakiś kompromis pomiędzy L a J ;) Jeśli idzie o baterię to L-ka raczej będzie rozczarowaniem, choć jakbym z niej tylko od czasu do czasu dzwonił i SMSował to wytrzymałaby z tydzień na pewno... no ale smartfon to smartfon od czasu do czasu jakieś wifi czy internet na dworze i 1-2 dni i ładowanie.
14 lipca 2014, 23:22 [cytuj]
Generalnie to przy smartfonach, tak jak Volt napisał, chcąc nie chcąc i tak w końcu nabierzesz nawyku podłączania go co noc do ładowarki. Chociaż w sumie ja bym się zastanowił, czy ten z baterią co niby ma starczyć na 3 dni, nie byłby dobrą opcją - ja np. mam HTC Wildfire S i szczerze mówiąc muszę się trochę ograniczać, bo w normalny dzień "roboczy", kiedy jestem od rana do popołudnia poza domem bateria potrafi mi padać nawet już przed południem przy intensywnym korzystaniu.
Generalnie to przy smartfonach, tak jak Volt napisał, chcąc nie chcąc i tak w końcu nabierzesz nawyku podłączania go co noc do ładowarki. Chociaż w sumie ja bym się zastanowił, czy ten z baterią co niby ma starczyć na 3 dni, nie byłby dobrą opcją - ja np. mam HTC Wildfire S i szczerze mówiąc muszę się trochę ograniczać, bo w normalny dzień "roboczy", kiedy jestem od rana do popołudnia poza domem bateria potrafi mi padać nawet już przed południem przy intensywnym korzystaniu.
14 lipca 2014, 23:26 [cytuj]
A myslalem ze ta L-ka to jest slaba. Ja na uczelni korzystalem dosc czesto z Wifi, potem w podrozy do domu z neta w telefonie, muzyka.. i jeszcze baterii by starczylo na drugi dzien jakbym sie postaral Natomiast mam tak jak napisales, zazwyczaj po prostu idac spac zostawiam go do ladowania i tyle. Ja biorac nowy telefon kierowalem sie w pierwszej kolejnosci marka, bo mialem wczesniej innego smartfona Sony i sprawowal sie bardzo dobrze, wiec postanowilem przy niej pozostac. No i wielkoscia ekranu (min.4" nie wiecej jak 4,5) i aparatem, bo jednak czasem warto cos uwiecznic a L-ke reklamowano jako tel z super aparatem.. No i zle nie jest, ale jakims hiper aparatem bym go nie nazwal.
A myslalem ze ta L-ka to jest slaba. Ja na uczelni korzystalem dosc czesto z Wifi, potem w podrozy do domu z neta w telefonie, muzyka.. i jeszcze baterii by starczylo na drugi dzien jakbym sie postaral :) Natomiast mam tak jak napisales, zazwyczaj po prostu idac spac zostawiam go do ladowania i tyle. Ja biorac nowy telefon kierowalem sie w pierwszej kolejnosci marka, bo mialem wczesniej innego smartfona Sony i sprawowal sie bardzo dobrze, wiec postanowilem przy niej pozostac. No i wielkoscia ekranu (min.4" nie wiecej jak 4,5) i aparatem, bo jednak czasem warto cos uwiecznic a L-ke reklamowano jako tel z super aparatem.. No i zle nie jest, ale jakims hiper aparatem bym go nie nazwal.
17 lipca 2014, 22:29 [cytuj]
A ja ci polecę lg g2 mini Sam posiadam G2 normalną ale mini jest całkiem spoko i na pewno lepsze od Xperii L czy J które jakby nie było to już stare telefony
A ja ci polecę lg g2 mini :) Sam posiadam G2 normalną ale mini jest całkiem spoko i na pewno lepsze od Xperii L czy J które jakby nie było to już stare telefony
2 września 2014, 20:30 [cytuj]
Pytanie do androidowców - korzystacie z tych wszystkich dostępnych aplikacji? pytam bo na oku mam Blackberry (zdjęcie na górze tematu) które jednak operuje na innym systemie nieco uboższym w przeróżne aplikacje (podobno), ale jednak mam parcie na ten telefon i jedyną przeszkodą jest właśnie dostęp do tych wszystkich gadżetów, dlatego właśnie pytam czy aby na pewno tak często teraz korzysta się z telefonu żeby był wyposażony w te wszystkie pierdoły?
Blackberry Q10 vs. HTC One, co byście wybrali? zapraszam do dyskusji :mrgreen:
Pytanie do androidowców - korzystacie z tych wszystkich dostępnych aplikacji? pytam bo na oku mam Blackberry (zdjęcie na górze tematu) które jednak operuje na innym systemie nieco uboższym w przeróżne aplikacje (podobno), ale jednak mam parcie na ten telefon i jedyną przeszkodą jest właśnie dostęp do tych wszystkich gadżetów, dlatego właśnie pytam czy aby na pewno tak często teraz korzysta się z telefonu żeby był wyposażony w te wszystkie pierdoły?
Blackberry Q10 vs. HTC One, co byście wybrali? zapraszam do dyskusji :mrgreen: