Forum dyskusyjne
14 kwietnia 2009, 18:52 [cytuj]
Ja ostatnio zrobiłem sobie przerwę, za bardzo się zdenerwowałem swego czasu
Tak trzymaj Marcion ;-)
Ja ostatnio zrobiłem sobie przerwę, za bardzo się zdenerwowałem swego czasu :P
Tak trzymaj Marcion ;-)
9 listopada 2009, 21:03 [cytuj]
co to ma być z tą bukmacherką podobno mają coś likwidować, nie wiem czy chodzi o te kasyna internetowe czy o zakłady też??? Coś po tej aferze tych pojebów zaczęło huczeć w mediach jak to w kącu jest??
co to ma być z tą bukmacherką podobno mają coś likwidować, nie wiem czy chodzi o te kasyna internetowe czy o zakłady też??? Coś po tej aferze tych pojebów zaczęło huczeć w mediach jak to w kącu jest??
9 listopada 2009, 21:32 [cytuj]
Bukmacherka bedzie,a wiem bo studiuje Politologie.Zniknac ma tylko Bukmacherka z Internetu,tzn ze nie bedziesz mogl zawierac zakladow przez internet.Ale punkty w miescie zostana.Ale to dopiero projekt ustawy,za nim wejdzie w zycie minie troche czasu.
Bukmacherka bedzie,a wiem bo studiuje Politologie.Zniknac ma tylko Bukmacherka z Internetu,tzn ze nie bedziesz mogl zawierac zakladow przez internet.Ale punkty w miescie zostana.Ale to dopiero projekt ustawy,za nim wejdzie w zycie minie troche czasu.
9 listopada 2009, 21:39 [cytuj]
to fajnie że mamy tu niedoszłego polityka jak będziesz u władzy to zlikwiduj akcyzę na papierochy, a to też ma lecieć do góry jak ci sie chce to napisz na ten temat bo ciekawy jestem co te kutasy znowu wymyśliły
to fajnie że mamy tu niedoszłego polityka jak będziesz u władzy to zlikwiduj akcyzę na papierochy, a to też ma lecieć do góry jak ci sie chce to napisz na ten temat bo ciekawy jestem co te kutasy znowu wymyśliły
10 listopada 2009, 09:42 [cytuj]
Wyprodukowanie paczki papierosow kosztuje 2-3 zlote,cala reszta tp akcyzy i podatki.Jesli slyszysz ze drozec maja papierosy,to nie drozej one a po prostu akcyza.Podobnie jest z alkocholem,itp.Litr benzyny w Hurcie kosztuje ok 2 zl.Drugie tyle to podatki i akcyzy.Akcyza na papierosy drozeje srednio raz w roku,Najczesciel latem.Po to by byly wieksze wplywy do budzetu panstwa z akcyzy.Musimy sie my palacze przyzwyczaic ze ceny papierosow maja rosnac.Od jakiegos czasu sie mowi choc konkretnej ustawy w sejmie nie ma by zrownac ceny wszystkich papierosow.Ale watpie by doszlo do tego,bo lobby tytoniowe jest za silne.
Wyprodukowanie paczki papierosow kosztuje 2-3 zlote,cala reszta tp akcyzy i podatki.Jesli slyszysz ze drozec maja papierosy,to nie drozej one a po prostu akcyza.Podobnie jest z alkocholem,itp.Litr benzyny w Hurcie kosztuje ok 2 zl.Drugie tyle to podatki i akcyzy.Akcyza na papierosy drozeje srednio raz w roku,Najczesciel latem.Po to by byly wieksze wplywy do budzetu panstwa z akcyzy.Musimy sie my palacze przyzwyczaic ze ceny papierosow maja rosnac.Od jakiegos czasu sie mowi choc konkretnej ustawy w sejmie nie ma by zrownac ceny wszystkich papierosow.Ale watpie by doszlo do tego,bo lobby tytoniowe jest za silne.
10 listopada 2009, 16:01 [cytuj]
a nie ma może plotek o tym aby wprowadzić ustawę o zmniejszenie akcyzy, kiedyś były plotki że chcemy zrównać ceny papierosów z cenami jaki są w EU. Mam nadzieje że tego nie dożyje
a nie ma może plotek o tym aby wprowadzić ustawę o zmniejszenie akcyzy, kiedyś były plotki że chcemy zrównać ceny papierosów z cenami jaki są w EU. Mam nadzieje że tego nie dożyje
10 listopada 2009, 17:32 [cytuj]
Na zmniejszenie nie licz.Zwlaszcza jak dziura w budzecie wynosi 52mld zlotych.Akcyza bedzie tylko rosla.Trzeba liczyc ze rocznie ok 1zl na paczce drozec beda.Niby takie plany sa by byly ceny unijne ale daleko do tego.Nie boj sie.
Na zmniejszenie nie licz.Zwlaszcza jak dziura w budzecie wynosi 52mld zlotych.Akcyza bedzie tylko rosla.Trzeba liczyc ze rocznie ok 1zl na paczce drozec beda.Niby takie plany sa by byly ceny unijne ale daleko do tego.Nie boj sie.
11 listopada 2009, 19:41 [cytuj]
"adiś30" powiedział/a:
:lol:
Nic nie zniknie, bo nie może. Jeśli już cokolwiek można zlikwidować to punkty stacjonarne właśnie, ale np. taki Totalizator Sportowy jest znaczącym źródłem przychodów dla wielu instytucji, także dla Tuska istotnych, jak np. PKOL. Zakłady w internecie są natomiast chronione przez prawo europejskie. Owszem, może zostać wprowadzona ustawa zakazująca, ale pozostałaby ona tylko na papierze (z powodu braku możliwości technicznych), a rządowi groziłyby setki milionów euro kary ze strony organów europejskich. Zresztą już z zamiaru zakazywania bukmacherki wycofano się, więc nie ma tematu.
:lol:
Nic nie zniknie, bo nie może. Jeśli już cokolwiek można zlikwidować to punkty stacjonarne właśnie, ale np. taki Totalizator Sportowy jest znaczącym źródłem przychodów dla wielu instytucji, także dla Tuska istotnych, jak np. PKOL. Zakłady w internecie są natomiast chronione przez prawo europejskie. Owszem, może zostać wprowadzona ustawa zakazująca, ale pozostałaby ona tylko na papierze (z powodu braku możliwości technicznych), a rządowi groziłyby setki milionów euro kary ze strony organów europejskich. Zresztą już z zamiaru zakazywania bukmacherki wycofano się, więc nie ma tematu.
11 listopada 2009, 22:35 [cytuj]
Odwoluje do projektu ustawy."Zakazane ma byc zawieranie zakladow przez internet"....Ale i tak to jest pic na wode zgadzam sie.Kaczory tez majstrowaly i zaraz zmienili swoje zalozenie po interwencji Lobbystow.Teraz Tusk zrobi to samo.To jest taka kasa ze szok.A cala ustawa jest przykrywka by uciszyc afere "Zbycha" i "MIra"Zreszta kazdy rzad jak afera byla znajdowal temat zestepczy.
Odwoluje do projektu ustawy."Zakazane ma byc zawieranie zakladow przez internet"....Ale i tak to jest pic na wode zgadzam sie.Kaczory tez majstrowaly i zaraz zmienili swoje zalozenie po interwencji Lobbystow.Teraz Tusk zrobi to samo.To jest taka kasa ze szok.A cala ustawa jest przykrywka by uciszyc afere "Zbycha" i "MIra"Zreszta kazdy rzad jak afera byla znajdowal temat zestepczy.
13 listopada 2009, 19:08 [cytuj]
no powiem że te 2 posty mnie pocieszyły za tydzień startują ligi, życzę wszystkim powodzenia
no powiem że te 2 posty mnie pocieszyły za tydzień startują ligi, życzę wszystkim powodzenia
8 kwietnia 2010, 00:06 [cytuj]
CSKA - Inter 2 2,30 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Barcelona - Arsenal 1 1,35 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Bordeaux - Lyon 1 2,10 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Manchester United - Bayern 1 1,65 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Stawka : 10 zł
Wygrana: 97 zł
---
CSKA - Inter 2 2,30 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Stawka: 78 zł
Wygrana : 161 zł
---
Schalke - Bayern 2 2,50 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
BVB - Werder 1 2,45 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Bari - Roma 2 1,80 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Manchester Utd - Chelsea 2 2,70 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Lech - Legia 1 2,00 betgol.pl/img/main/plus.gif" alt="betgol.pl/img/main/plus.gif" width="98%">
Stawka : 5 zł
Wygrana: 267 zł
Takie tam :-P
CSKA - Inter 2 2,30 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Barcelona - Arsenal 1 1,35 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Bordeaux - Lyon 1 2,10 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Manchester United - Bayern 1 1,65 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Stawka : 10 zł
Wygrana: 97 zł
---
CSKA - Inter 2 2,30 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Stawka: 78 zł
Wygrana : 161 zł
---
Schalke - Bayern 2 2,50 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
BVB - Werder 1 2,45 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Bari - Roma 2 1,80 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Manchester Utd - Chelsea 2 2,70 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Lech - Legia 1 2,00 [img]http://betgol.pl/img/main/plus.gif[/img]
Stawka : 5 zł
Wygrana: 267 zł
Takie tam :-P
8 kwietnia 2010, 00:39 [cytuj]
No dobra, a ile wcześniej przegrałeś :-D
No dobra, a ile wcześniej przegrałeś :-D
8 kwietnia 2010, 00:53 [cytuj]
W marcu nie całe 10 zł :-P :-D bo już też ja dawno nie grałem :-/
W marcu nie całe 10 zł :-P :-D bo już też ja dawno nie grałem :-/
11 kwietnia 2010, 18:31 [cytuj]
Ah mi przedwczoraj nie wszedł tylko Frankfurt. Wkurzyłem się i podarłem kupon -.- No nic Za tydzień może się uda ^^
Ah mi przedwczoraj nie wszedł tylko Frankfurt. Wkurzyłem się i podarłem kupon -.- No nic Za tydzień może się uda ^^
6 września 2010, 21:39 [cytuj]
O matko kochana, kiedy ja ostatnio coś obstawiałem... Lata świetlne temu ;-) pamiętam, że był to szczęśliwy kuponik na którym był remis Włochów z Paragwajem na Mistrzostwach Świata. Jutro chyba brata wyślę, żeby na Australię postawił, hehe.
O matko kochana, kiedy ja ostatnio coś obstawiałem... Lata świetlne temu ;-) pamiętam, że był to szczęśliwy kuponik na którym był remis Włochów z Paragwajem na Mistrzostwach Świata. Jutro chyba brata wyślę, żeby na Australię postawił, hehe.
8 września 2010, 21:56 [cytuj]
heheh u nas w druzynie juz kumple obstawjają swoją lige i własną druzyne powoli bo duży kurs na nas jest
heheh u nas w druzynie juz kumple obstawjają swoją lige:P i własną druzyne powoli:P bo duży kurs na nas jest :P
8 września 2010, 22:14 [cytuj]
powodzenia :roll: brak słów..
powodzenia :roll: brak słów..
8 września 2010, 22:15 [cytuj]
"weidenfeller1" powiedział/a:
heheh u nas w druzynie juz kumple obstawjają swoją lige
i własną druzyne powoli
bo duży kurs na nas jest
to radze im uwazac ;D Bo chyba nie jest to dozwolone ;-)
to radze im uwazac ;D Bo chyba nie jest to dozwolone ;-)
8 września 2010, 22:31 [cytuj]
Tyle tych pomysłów ludzi e mają,że nawet nie wiadomo kto kiedy kogo obstawiał więc wątpie to...w sumie ja juz się nie bawie w to bo kijowo z budżetem
Tyle tych pomysłów ludzi e mają,że nawet nie wiadomo kto kiedy kogo obstawiał:) więc wątpie to...w sumie ja juz się nie bawie w to:) bo kijowo z budżetem:P
14 października 2010, 23:34 [cytuj]
insiderpolska.feen.pl/ archiwum zaktualizowane! mecz na jutro dodany!zapraszam! GRUBO POLECAM ! TYPY NA MECZE ZA KASE !
www.insiderpolska.feen.pl/ archiwum zaktualizowane! mecz na jutro dodany!zapraszam! GRUBO POLECAM ! TYPY NA MECZE ZA KASE !