Forum dyskusyjne
17 października 2007, 15:34 [cytuj]
No to czas na temat polityczny... :idea: :mrgreen: Wybory za kilka dni... Kluczowe zatem pytanie --> na kogo zagłosujesz :?:
Niech każdy kto odda głos w ankiecie, napisze posta na kogo zagłosował... :-)
Temat przewidziany też oczywiście do szerokiej polemiki o naszej scenie politycznej...
Żeby jakoś zacząć to powiem, że ja tradycyjnie głosuję na PO i Sławomira Nowaka... :-) Brałem dotąd udział we wszystkich wyborach...
I co dla mnie ważne - ZAWSZE byłem, jestem i będę przeciwko PiSowi i Kaczyńskim :!: :!: :!: To są najwięksi KŁAMCY i OBŁUDNICY (z Kaczyńskim, Kurskim, Kamińskim, Dudzińskim i Brudzińskim na czele) ale oczywiście wszystko przerzucają na PO, a sami nazywają się "najuczciwszymi, najbardziej wiarygodnymi" politykami... :lol: :lol: :lol:
Skoro Kaczor jest taki "aj waj" to niech pokaże się gdzieś w dużym mieście bez "borowików"... :evil: :lol: Zwykli ludzie wymierzą mu wtedy sprawiedliwość !!! 8-)
Cieszy mnie fakt, że wśród młodych ludzi i użytkowników internetu PO ma miażdżącą przewagę nad "szmatami" z PiSu... :-P I te ostatnie "cyrki" i "bomby" PiSiorów na nic się zdadzą, bo to tylko utwierdza człowieka w przekonaniu, żeby udupić PiS w niedzielę !!!
No to czas na temat polityczny... :idea: :mrgreen: Wybory za kilka dni... Kluczowe zatem pytanie --> na kogo zagłosujesz :?:
Niech każdy kto odda głos w ankiecie, napisze posta na kogo zagłosował... :-)
Temat przewidziany też oczywiście do szerokiej polemiki o naszej scenie politycznej...
Żeby jakoś zacząć to powiem, że ja tradycyjnie głosuję na PO i Sławomira Nowaka... :-) Brałem dotąd udział we wszystkich wyborach...
I co dla mnie ważne - ZAWSZE byłem, jestem i będę przeciwko PiSowi i Kaczyńskim :!: :!: :!: To są najwięksi KŁAMCY i OBŁUDNICY (z Kaczyńskim, Kurskim, Kamińskim, Dudzińskim i Brudzińskim na czele) ale oczywiście wszystko przerzucają na PO, a sami nazywają się "najuczciwszymi, najbardziej wiarygodnymi" politykami... :lol: :lol: :lol:
Skoro Kaczor jest taki "aj waj" to niech pokaże się gdzieś w dużym mieście bez "borowików"... :evil: :lol: Zwykli ludzie wymierzą mu wtedy sprawiedliwość !!! 8-)
Cieszy mnie fakt, że wśród młodych ludzi i użytkowników internetu PO ma miażdżącą przewagę nad "szmatami" z PiSu... :-P I te ostatnie "cyrki" i "bomby" PiSiorów na nic się zdadzą, bo to tylko utwierdza człowieka w przekonaniu, żeby udupić PiS w niedzielę !!!
17 października 2007, 16:29 [cytuj]
Ja niestety w tych wyborach jeszcze nie mam glosu, ale gdybym mial to na pewno bym zaglosowal na PO... zreszta moja cala rodzinka tez glosuje na PO
co do PiS'u to tez nie jestem ich zwolennikiem.. i licze na to, ze PO wygra te wybory...
wydaje mi sie, ze ciekawa koalicje mogly by stworzyc PO i LiD.. ale do tego chyba nie dojdzie...
nie chowac babci dowodu, tylko przekierowac ja na PO! ;-)
Ja niestety w tych wyborach jeszcze nie mam glosu, ale gdybym mial to na pewno bym zaglosowal na PO... zreszta moja cala rodzinka tez glosuje na PO :)
co do PiS'u to tez nie jestem ich zwolennikiem.. i licze na to, ze PO wygra te wybory...
wydaje mi sie, ze ciekawa koalicje mogly by stworzyc PO i LiD.. ale do tego chyba nie dojdzie...
nie chowac babci dowodu, tylko przekierowac ja na PO! ;-)
17 października 2007, 16:48 [cytuj]
no oczywiście PO, swoja drogą chyba najnormalniejszą koalicją byłoby PO-PSL. Juz teraz współpracuja razem w sejmikach wojewodzkich....
no oczywiście PO, swoja drogą chyba najnormalniejszą koalicją byłoby PO-PSL. Juz teraz współpracuja razem w sejmikach wojewodzkich....
17 października 2007, 17:16 [cytuj]
Racja... Też liczę na koalicję PO-PSL, bo ona wróży spokój i normalną współpracę... :-) Boję się jednak, żeby nie było "jaj", że PSL nie wejdzie do parlamentu kosztem jakiegoś LPR czy Samoobrony... :-/ Widząc wielkie poparcie dla PiSu jest to w jakimś stopniu możliwe... :-|
W niedzielę liczę jednak po cichu na taki układ sił w nowym parlamencie --> 1. PO, 2. LiD, 3. PiS, 4. PSL i nikogo więcej... :idea:
Racja... Też liczę na koalicję PO-PSL, bo ona wróży spokój i normalną współpracę... :-) Boję się jednak, żeby nie było "jaj", że PSL nie wejdzie do parlamentu kosztem jakiegoś LPR czy Samoobrony... :-/ Widząc wielkie poparcie dla PiSu jest to w jakimś stopniu możliwe... :-|
W niedzielę liczę jednak po cichu na taki układ sił w nowym parlamencie --> 1. PO, 2. LiD, 3. PiS, 4. PSL i nikogo więcej... :idea:
17 października 2007, 17:22 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
MArzyciel :roll: Lid nie będzie miał dużo ... max 10 % Liczę że bedzie tak : Po 40%, pis 30% LId 10 % PSL 10% i nikog wiecej
MArzyciel :roll: Lid nie będzie miał dużo ... max 10 % Liczę że bedzie tak : Po 40%, pis 30% LId 10 % PSL 10% i nikog wiecej
17 października 2007, 17:47 [cytuj]
Może i marzyciel... ;-) Pewnie rzeczywiście PiS co najmniej drugi będzie, a wtedy dobrze by było, żeby PSL przeskoczyło LiD... Nie jest to niemożliwe... ;-)
Może i marzyciel... ;-) Pewnie rzeczywiście PiS co najmniej drugi będzie, a wtedy dobrze by było, żeby PSL przeskoczyło LiD... Nie jest to niemożliwe... ;-)
17 października 2007, 21:06 [cytuj]
ja to ostatnio glosowalem na PO i NIGDY nie oddam glosu na PiS
nie moge patrzec i sluchac tych tepych,zaklamanych kaczorow !!
Teraz szczerze mowiac zastanawialem sie miedzy LiDem a PO.. i chcialem nawet glosowac na LiD ale za malo ludzi bedzie na nich glosowac wiec nie warto oslabiac PO na koszt PiS :/
wiec bede znowu na PO glosowal
miejmy nadzieje,ze tym razem wiecej ludzi bedzie przeciwko kaczorom..
ja to ostatnio glosowalem na PO i NIGDY nie oddam glosu na PiS :| nie moge patrzec i sluchac tych tepych,zaklamanych kaczorow !!
Teraz szczerze mowiac zastanawialem sie miedzy LiDem a PO.. i chcialem nawet glosowac na LiD ale za malo ludzi bedzie na nich glosowac wiec nie warto oslabiac PO na koszt PiS :/
wiec bede znowu na PO glosowal :) miejmy nadzieje,ze tym razem wiecej ludzi bedzie przeciwko kaczorom..
17 października 2007, 21:07 [cytuj]
Podziwiajcie najwiekszego frajera IV RP 

foto1.m.onet.pl/_m/40c837f7b69c2eb4a709e050fc9108d9,5,19,0.jpg" alt="foto1.m.onet.pl/_m/40c837f7b69c2eb4a709e050fc9108d9,5,19,0.jpg" width="98%">
Podziwiajcie najwiekszego frajera IV RP :P

[img]http://foto1.m.onet.pl/_m/40c837f7b69c2eb4a709e050fc9108d9,5,19,0.jpg[/img]
17 października 2007, 21:20 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
To są najwięksi KŁAMCY i OBŁUDNICY
jak większość polityków.
"T-Mac" powiedział/a:
a sami nazywają się "najuczciwszymi, najbardziej wiarygodnymi" politykami... :lol: :lol: :lol:
jak większość polityków.
"T-Mac" powiedział/a:
Respekt. Argument.
"T-Mac" powiedział/a:
Gratulacje dla PO za takich wyborców. Żebyś jeszcze chociaż znał przynajmniej w ogólnikach program tej partii.
Z tego co napisałeś wynika tyle, że zagłosujesz na PO tylko dlatego, iż nienawidzisz PiSu.
"ZesiQ" powiedział/a:
ja to ostatnio glosowalem na PO i NIGDY nie oddam glosu na PiS

nie moge patrzec i sluchac tych tepych,zaklamanych kaczorow !!
Fajnie.
"ZesiQ" powiedział/a:
i chcialem nawet glosowac na LiD ale za malo ludzi bedzie na nich glosowac wiec nie warto oslabiac PO na koszt PiS :/
Ta, i znowu jedna wielka nienawiść do PiSu. Jedyny Twój argument.
[quote]Podziwiajcie najwiekszego frajera IV RP
[/quote]
AHA. Żal.
jak większość polityków.
[quote="T-Mac"]a sami nazywają się "najuczciwszymi, najbardziej wiarygodnymi" politykami... :lol: :lol: :lol:
17 października 2007, 21:51 [cytuj]
A ty Kiulik zamiast prowokować i bronić Kaczora (bo tak to odbieram) to zarzuć jakieś argumenty przemawiające za nim i za PiS... :evil:
O mnie się nie martw... Zawsze byłem za PO i to nie dlatego, że nienawidzę PiS, bo kiedyś PiSu TYLKO nie lubiłem... Ale widzę co Kaczki wyprawiają z Polską i ludźmi, więc moja nienawiść do nich sięga zenitu... Jeśli ktoś uważa, że "kartofle" dobrze rządzą Polską to tylko pogratulować... :evil:
I nie mów, że większość polityków uważa się za "najuczciwszych i najbardziej wiarygodnych" polityków, bo jakoś słyszałem to tylko od Kaczyńskiego i od paru jego przydupasów...
A zatem przypomnijmy "parę" KŁAMSTW Jarusia:
1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobroną
3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną
4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70
7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań
8. Wprowadzimy szybko niższe podatki
9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku
10. Prawie 200 km autostrad w 2006 to nasza zasługa
11. Tylko 6 km autostrad w 2007 to wina SLD
12. Marcinkiewicz to premier na całą kadencję
13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld)
14. Zredukujemy administrację państwową
15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR
16. Dla mnie raz dane słowo, jest święte :lol:
I coś z ostatnich dni:
* "nie wykorzystam CBA w kampanii wyborczej"
* "nie będzie żadnych bomb w ostatnim tygodniu przed wyborami"
Do tego cwel Brudziński gadał jeszcze: "nie będziemy poruszać sprawy Sawickiej w tym tygodniu"...
Poza tym PiS organizację ME 2012 sobie przypisuje, a gówno w tej sprawie zrobili... :evil:
A na koniec moje ulubione hasełko Kurskiego na temat PiSowego elektoratu --> "ciemny lud to kupi"... :lol: :lol: :lol: Ale elektorat PiSu mówi, że "deszcz pada" kiedy się na nich pluje... :lol:
A ty Kiulik zamiast prowokować i bronić Kaczora (bo tak to odbieram) to zarzuć jakieś argumenty przemawiające za nim i za PiS... :evil:
O mnie się nie martw... Zawsze byłem za PO i to nie dlatego, że nienawidzę PiS, bo kiedyś PiSu TYLKO nie lubiłem... Ale widzę co Kaczki wyprawiają z Polską i ludźmi, więc moja nienawiść do nich sięga zenitu... Jeśli ktoś uważa, że "kartofle" dobrze rządzą Polską to tylko pogratulować... :evil:
I nie mów, że większość polityków uważa się za "najuczciwszych i najbardziej wiarygodnych" polityków, bo jakoś słyszałem to tylko od Kaczyńskiego i od paru jego przydupasów...
A zatem przypomnijmy "parę" KŁAMSTW Jarusia:
1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
2. Nie będzie koalicji z Samoobroną
3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobroną
4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70
7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań
8. Wprowadzimy szybko niższe podatki
9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku
10. Prawie 200 km autostrad w 2006 to nasza zasługa
11. Tylko 6 km autostrad w 2007 to wina SLD
12. Marcinkiewicz to premier na całą kadencję
13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld)
14. Zredukujemy administrację państwową
15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR
16. Dla mnie raz dane słowo, jest święte :lol:
I coś z ostatnich dni:
Do tego cwel Brudziński gadał jeszcze: "nie będziemy poruszać sprawy Sawickiej w tym tygodniu"...
Poza tym PiS organizację ME 2012 sobie przypisuje, a gówno w tej sprawie zrobili... :evil:
A na koniec moje ulubione hasełko Kurskiego na temat PiSowego elektoratu --> "ciemny lud to kupi"... :lol: :lol: :lol: Ale elektorat PiSu mówi, że "deszcz pada" kiedy się na nich pluje... :lol:
17 października 2007, 22:07 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
Nie obronię go, tylko staram się wykazać brak logiki w myśleniu jego wrogów (tego rodzaju konkretnie). 
"T-Mac" powiedział/a:
Nie martwię się, to raz.
Co robią z Polską?, to dwa.
Nie uważam, że rządzą dobrze, to trzy.
Nie widzę alternatywy, to cztery.
"T-Mac" powiedział/a:
O każdym praktycznie polityku sprawującym władzę można wypisywać takie listy. Trzeba troszeczkę ogarniać sytuację, żeby zobaczyć, że obietnice wyborcze nie równa się rzeczywistość.
"T-Mac" powiedział/a:
I coś z ostatnich dni:
Nom, za późno opublikowali te materiały. Zrobiliby to dwa tygodnie wcześniej i wygraliby wybory. Biedna Sawicka, no rzeczywiście. :/
"T-Mac" powiedział/a:
Elektorat PO jest równie ciemny, wbrew temu co się powszechnie mówi.
I wiesz, że nie wymieniłeś ani jednej zalety PO, tylko próbowałeś krytykować PiS?:/
Zrozum też, że człowiek nie nienawidzący Kaczyńskiego, nie musi być koniecznie jego wyznawcą. Obiektywizm nie boli.
Nie obronię go, tylko staram się wykazać brak logiki w myśleniu jego wrogów (tego rodzaju konkretnie). :D
[quote="T-Mac"]O mnie się nie martw... Zawsze byłem za PO i to nie dlatego, że nienawidzę PiS, bo kiedyś PiSu TYLKO nie lubiłem... Ale widzę co Kaczki wyprawiają z Polską i ludźmi, więc moja nienawiść do nich sięga zenitu... Jeśli ktoś uważa, że "kartofle" dobrze rządzą Polską to tylko pogratulować... :evil:
17 października 2007, 22:15 [cytuj]
"Kiulik" powiedział/a:
Elektorat PO jest równie ciemny, wbrew temu co się powszechnie mówi.
Taaaak, jasne... :lol: Pewnie dlatego, że tworzą go głównie ludzie młodzi, wykształceni, z dużych miast, profesorowie i doktorzy uczelni wyższych, przedsiębiorcy, ekonomiści, prawnicy, ludzie zasłużeni dla Polski (chociażby Bartoszewski, Wałęsa) itd... :lol: :lol: :lol:
Czepiaj się dalej... Najlepiej zastrzel cały elektorat PO i zostanie sam ciemnogród... :!: :idea: :lol:
Taaaak, jasne... :lol: Pewnie dlatego, że tworzą go głównie ludzie młodzi, wykształceni, z dużych miast, profesorowie i doktorzy uczelni wyższych, przedsiębiorcy, ekonomiści, prawnicy, ludzie zasłużeni dla Polski (chociażby Bartoszewski, Wałęsa) itd... :lol: :lol: :lol:
Czepiaj się dalej... Najlepiej zastrzel cały elektorat PO i zostanie sam ciemnogród... :!: :idea: :lol:
17 października 2007, 22:20 [cytuj]
"T-Mac" powiedział/a:
Czepiaj się dalej...
OK 
"T-Mac" powiedział/a:
Pewnie dlatego, że tworzą go głównie ludzie młodzi, wykształceni, z dużych miast, profesorowie i doktorzy uczelni wyższych, przedsiębiorcy, ekonomiści, prawnicy, ludzie zasłużeni dla Polski (chociażby Bartoszewski, Wałęsa) itd... :lol: :lol: :lol:
Wałęsa?
Od kiedy?
I od kiedy jest taką wielką postacią, żeby stawiać go obok Bartoszewskiego? 
I w końcu kto głównie tworzy ten elektorat? Profesorowie, przedsiębiorcy, czy młodzi ludzie? Hm?
"T-Mac" powiedział/a:
Najlepiej zastrzel cały elektorat PO i zostanie sam ciemnogród... :!: :idea: :lol:
Pif paf. Już.
OK :*
[quote="T-Mac"]Pewnie dlatego, że tworzą go głównie ludzie młodzi, wykształceni, z dużych miast, profesorowie i doktorzy uczelni wyższych, przedsiębiorcy, ekonomiści, prawnicy, ludzie zasłużeni dla Polski (chociażby Bartoszewski, Wałęsa) itd... :lol: :lol: :lol:
17 października 2007, 23:14 [cytuj]
No co prawda to prawda Kiulik. Kiulik zachowuje się troche jak Tusk, mówi i oczekuje konkretów i to mi sie podoba.
Zmiażdżyłeś tym T-MAca, którego zdanie w stosunku do Pis-u popieram.
PO to w tej chwili najlepszy wybór. Podoba mi się ich podejście do sprawy w Iraku, to że nie kłamia jak Kaczory i nie robią tej beznadziejnek kampani. Mają taki plan by WSZYYSCY Polacy żyli lepiej i ja wierzę że im się uda.
Mam nadzieję że PO weźmie się profesjonalnie za Euro, drogi, infrastrukturę (co deklarują).
Może wreszcie ludzie nie będa wyjeżdzać i osłabiać Polski. Kształcą się z apieniądze państwa polskiego po czymm jadą do Irlandii i tam wykorzystują swoją wiedzę. PATOLOGIA!
No i mają zamiar poważnie rozmawiać ze strajkującymi i co więcej jestem przekonany że milion razy lepiej będą nas reprezentowali za granicą. Mam tylko małe wątpliwości co do sprawy podatku liniowego ... ale to tylko jedna małą drobnostka :mrgreen:
No co prawda to prawda Kiulik. Kiulik zachowuje się troche jak Tusk, mówi i oczekuje konkretów i to mi sie podoba.
Zmiażdżyłeś tym T-MAca, którego zdanie w stosunku do Pis-u popieram.
PO to w tej chwili najlepszy wybór. Podoba mi się ich podejście do sprawy w Iraku, to że nie kłamia jak Kaczory i nie robią tej beznadziejnek kampani. Mają taki plan by WSZYYSCY Polacy żyli lepiej i ja wierzę że im się uda.
Mam nadzieję że PO weźmie się profesjonalnie za Euro, drogi, infrastrukturę (co deklarują).
Może wreszcie ludzie nie będa wyjeżdzać i osłabiać Polski. Kształcą się z apieniądze państwa polskiego po czymm jadą do Irlandii i tam wykorzystują swoją wiedzę. PATOLOGIA!
No i mają zamiar poważnie rozmawiać ze strajkującymi i co więcej jestem przekonany że milion razy lepiej będą nas reprezentowali za granicą. Mam tylko małe wątpliwości co do sprawy podatku liniowego ... ale to tylko jedna małą drobnostka :mrgreen:
18 października 2007, 00:12 [cytuj]
"givdaf" powiedział/a:
nie robią tej beznadziejnek kampani
Nie muszą robić tak radykalnych afer, gdyż są na dużo lepszej pozycji startowej niż PiS. 
Poza tym kiedyś zrobili coś takiego, zniszczyli Cimoszewicza, i nic z tego nie wyszło. Prezydentem został Kaczyński. Plus dla nich, że uczą się na błędach.
"givdaf" powiedział/a:
to że nie kłamia jak Kaczory
Słuchając Tuska mam wątpliwość.
"givdaf" powiedział/a:
Mają taki plan by WSZYYSCY Polacy żyli lepiej i ja wierzę że im się uda.
Każdy ma taki plan.
"givdaf" powiedział/a:
Też mam taką nadzieję, ale na cudy obiecywane przez Tuska nie ma co liczyć. Polska to nie Irlandia, 38 mln mieszkańców to nie 4 mln. Tym bardziej, że na temat jego zmitologizowanej już wręcz Irlandii, co pokazała debata z Olkiem, wie mało. :/
"givdaf" powiedział/a:
Źle jest ten temat pokazywany w Polsce. Ja to odbieram raczej tak, że ludzie nieprzystosowani, niedający sobie rady z takich, czy innych powodów, są znaczącym procentem wyjeżdżających. A co nam po takich w Polsce? Tyle co za granicą ... Poza tym ci, którzy osiągną sukces finansowy za granicą często wracają do Polski i niejako zwracają "kredyt" na wykształcenie. Poza tym pamiętajmy, że, nawet pracując gdzie indziej, w sporej części podatki płacą właśnie w Polsce. 
A i fajnie opowiadał o tym ostatnio Religa. W skrócie chodziło mu o to, że w dzisiejszych czasach migracje zarobkowe w UE to sprawa normalna. Po to przecież między innymi do niej dążyliśmy. Nie tylko Polacy jeżdżą do pracy w Irlandii, ale np. Niemcy również. 
"givdaf" powiedział/a:
No i mają zamiar poważnie rozmawiać ze strajkującymi i co więcej jestem przek :cry: onany że milion razy lepiej będą nas reprezentowali za granicą.
A właśnie zagranica ... Chciałbym tylko zauważyć, że Tusk się podłożył Kwaśniewskiemu, gdy zaczął opowiadać o tym, jakich to on znajomości nie ma wśród polityków europejskich. Przecież on nie zna języków ... Obciaszek lekki. A poza tym to powinni być lepsi, gdyż Fotyga była zbyt nijaka na to stanowisko.
"givdaf" powiedział/a:
Mam tylko małe wątpliwości co do sprawy podatku liniowego ...
Nie wprowadzą takiego podatku, jestem prawie pewny. To tylko takie hasełko, żeby się różnić od rywali.
Nie muszą robić tak radykalnych afer, gdyż są na dużo lepszej pozycji startowej niż PiS. :)
Poza tym kiedyś zrobili coś takiego, zniszczyli Cimoszewicza, i nic z tego nie wyszło. Prezydentem został Kaczyński. Plus dla nich, że uczą się na błędach.
[quote="givdaf"]to że nie kłamia jak Kaczory
18 października 2007, 01:58 [cytuj]
"Kiulik" powiedział/a:
Co robią z Polską?, to dwa.
* skłócają ludzi
* dzielą ludzi na biednych i złodziei (bogaty to dla nich złodziej, a kto tworzy miejsca pracy ?!?!?)
* stosują zasadę "kto nie z PiSem tego zniszczyć i zmieszać z błotem" (obrażanie Bartoszewskiego to już szczyt wszystkiego), a potem udają zdziwionych przed ludźmi dlaczego PO nie chciała koalicji z nimi (koalicja PiS z LPR i Samoobroną pokazała, że PO miała rację nie wchodząc w to "gówno")
* ośmieszają Polskę w świecie i "machają szabelką" przed innymi (strzelanie fochów Rosji i Niemcom; durny sprzeciw przeciwko dniu bez kary śmierci; próby wysyłania listów gończych za zagranicznymi dziennikarzami piszącymi źle o rządach "kartofli") i przez to nasz kraj zaczyna być postrzegany jako "wrzód" na dupie Europy
* chcieliby podsłuchiwać i śledzić każdego (teraz to wkroczenie CBA do ZUS-u, żeby mieć dostęp do danych 25mln podatników)
* zrobili z TVP swój bastion propagandowy, gdzie wciska się ludziom ciemnotę ile to PiS dobrego zrobił i wiele niewygodnych dla nich spraw się tam pomija (a pieprzyli, że TVP będzie apolityczna za ich rządów); do tego dochodzi "Wprost", "TV Trwam" i "Radio Maryja"
* zero pozytywnego słowa na temat rządów poprzedników i dyskredytowanie wszystkiego co inni zrobili
* "likwidują" korupcję na zasadzie nagabywania i nachodzenia niewinnych i słabych psychicznie ludzi z opozycji (zamiast ścigać tych, gdzie rzeczywiście dochodzą sygnały, że ktoś bierze łapówki)
* "niszczenie" układów stworzonych przez samego Kaczora (Kaczmarek, Kornatowski, Netzel)
* ich "tanie państwo" to wzrost nakładów na Kancelarię Prezydenta i Premiera i "najdroższy rząd w Europie"
* zerowy w zasadzie ruch jeśli chodzi o nowe drogi i autostrady
* zakłamania polskiej historii (raptem kilku osłów typu Gosiewski czy Suski pieprzy, że kiedyś tam mieli nie byle jakich, zasłużonych przodków) i te durne porównania Kaczora do Jagiełły czy Piłsudskiego (najchętniej ich zasługi Jaruś by sobie przypisał)
"Kiulik" powiedział/a:
Wałęsa?

Od kiedy?

I od kiedy jest taką wielką postacią, żeby stawiać go obok Bartoszewskiego?

Pewnie nie jest tak wielką postacią jak Bartoszewski ale też swoje dla Polski zrobił i szacunek jakim cieszy się w świecie mówi sam za siebie (przeważnie zawsze wymieniany obok JPII jeśli chodzi o najbardziej znanych Polaków)...
Może się trochę zagalopowałem, że on należy do elektoratu PO ale wiem, że o Tusku bardzo dobrze się zawsze wypowiadał (o Kaczyńskich ma to samo zdanie co ja), stąd mi "na gorąco" przyszedł do głowy...
"Kiulik" powiedział/a:
I w końcu kto głównie tworzy ten elektorat? Profesorowie, przedsiębiorcy, czy młodzi ludzie? Hm?
Głównie wykształceni młodzi ludzie... Ale nie trudno zauważyć, że wśród innych grup, które wymieniłem też jest miażdżące poparcie dla PO... :idea:
* skłócają ludzi
* dzielą ludzi na biednych i złodziei (bogaty to dla nich złodziej, a kto tworzy miejsca pracy ?!?!?)
* stosują zasadę "kto nie z PiSem tego zniszczyć i zmieszać z błotem" (obrażanie Bartoszewskiego to już szczyt wszystkiego), a potem udają zdziwionych przed ludźmi dlaczego PO nie chciała koalicji z nimi (koalicja PiS z LPR i Samoobroną pokazała, że PO miała rację nie wchodząc w to "gówno")
* ośmieszają Polskę w świecie i "machają szabelką" przed innymi (strzelanie fochów Rosji i Niemcom; durny sprzeciw przeciwko dniu bez kary śmierci; próby wysyłania listów gończych za zagranicznymi dziennikarzami piszącymi źle o rządach "kartofli") i przez to nasz kraj zaczyna być postrzegany jako "wrzód" na dupie Europy
* chcieliby podsłuchiwać i śledzić każdego (teraz to wkroczenie CBA do ZUS-u, żeby mieć dostęp do danych 25mln podatników)
* zrobili z TVP swój bastion propagandowy, gdzie wciska się ludziom ciemnotę ile to PiS dobrego zrobił i wiele niewygodnych dla nich spraw się tam pomija (a pieprzyli, że TVP będzie apolityczna za ich rządów); do tego dochodzi "Wprost", "TV Trwam" i "Radio Maryja"
* zero pozytywnego słowa na temat rządów poprzedników i dyskredytowanie wszystkiego co inni zrobili
* "likwidują" korupcję na zasadzie nagabywania i nachodzenia niewinnych i słabych psychicznie ludzi z opozycji (zamiast ścigać tych, gdzie rzeczywiście dochodzą sygnały, że ktoś bierze łapówki)
* "niszczenie" układów stworzonych przez samego Kaczora (Kaczmarek, Kornatowski, Netzel)
* ich "tanie państwo" to wzrost nakładów na Kancelarię Prezydenta i Premiera i "najdroższy rząd w Europie"
* zerowy w zasadzie ruch jeśli chodzi o nowe drogi i autostrady
* zakłamania polskiej historii (raptem kilku osłów typu Gosiewski czy Suski pieprzy, że kiedyś tam mieli nie byle jakich, zasłużonych przodków) i te durne porównania Kaczora do Jagiełły czy Piłsudskiego (najchętniej ich zasługi Jaruś by sobie przypisał)
[quote="Kiulik"]Wałęsa? :D Od kiedy? :D I od kiedy jest taką wielką postacią, żeby stawiać go obok Bartoszewskiego? :D
18 października 2007, 07:41 [cytuj]
Ja swój głos oddam na PO, bo nie chcę żeby jakakolwiek partia konserwatywna wygrała ... Na początku myślałam o Partii Kobiet, gdyż uważam, że panie lepiej poradziłyby sobie w rządzie ;] a że to nowa partia więc szans realnych nie ma (z całym szacunkiem dla pani Gretkowskiej ;])
Ja swój głos oddam na PO, bo nie chcę żeby jakakolwiek partia konserwatywna wygrała ... Na początku myślałam o Partii Kobiet, gdyż uważam, że panie lepiej poradziłyby sobie w rządzie ;] a że to nowa partia więc szans realnych nie ma (z całym szacunkiem dla pani Gretkowskiej ;])
18 października 2007, 13:30 [cytuj]
Kiulik z calym szacunkiem dla Ciebie ale chyba masz klapki na oczach skoro tak bardzo bronisz PiS..
Ten facet nie interesuje sie drogami, bo nie ma prawa jazdy, mówi o zamachu wnuczat na demokracje, bo nie ma dzieci. Ten facet nazywa oligarcha kazdego, kto ma konto w banku, co facet uwaza za dzielo czynnych szatanów. Nie jest zainteresowany, ten facet, losem polskich rodzin, bo sam nie ma zony. Tak naprawde ten facet nie jest zainteresowany wieloma sprawami, pastowaniem butów, myciem zebów, jedzeniem kolacji no i w koncu stanem wojennym nie bardzo sie przejal.
Macie zaufanie do dentysty, który chodzi ze sztuczna szczeka? Wierzycie seksuologowi, który ma problemy z erekcja? Ufacie bosemu szewcowi? Nie? To dlaczego 42% Polaków przychodzi do glowy, ze facet bez prawa jazdy wybuduje w Polsce drogi, stary kawaler zadba o polskie rodziny , dekownik stanu wojennego zdekomunizuje Polske, pchajacy drobne w skarpete, zapewni Polakom dobrobyt. Tak trudno zauwazyc, ze ten czlowiek nie ma zadnych aspiracji, zyciowych, zawodowych, materialnych, osobistych. jak mozna powierzac losy 40 milionowego narodu, czlowiekowi, który calym swoim zyciem udowadnia, ze jest absolutnym nieudacznikiem. Tak zupelnie na marginesie, pytanie poza konkursem. Jak sobie wyobrazacie stanowcza polityke, czlowieka który majac 60 lat mieszka z mama i jest calkowicie uzalezniony od kaprysów zblakanego zakonnika...
Kiulik z calym szacunkiem dla Ciebie ale chyba masz klapki na oczach skoro tak bardzo bronisz PiS..
Ten facet nie interesuje sie drogami, bo nie ma prawa jazdy, mówi o zamachu wnuczat na demokracje, bo nie ma dzieci. Ten facet nazywa oligarcha kazdego, kto ma konto w banku, co facet uwaza za dzielo czynnych szatanów. Nie jest zainteresowany, ten facet, losem polskich rodzin, bo sam nie ma zony. Tak naprawde ten facet nie jest zainteresowany wieloma sprawami, pastowaniem butów, myciem zebów, jedzeniem kolacji no i w koncu stanem wojennym nie bardzo sie przejal.
Macie zaufanie do dentysty, który chodzi ze sztuczna szczeka? Wierzycie seksuologowi, który ma problemy z erekcja? Ufacie bosemu szewcowi? Nie? To dlaczego 42% Polaków przychodzi do glowy, ze facet bez prawa jazdy wybuduje w Polsce drogi, stary kawaler zadba o polskie rodziny , dekownik stanu wojennego zdekomunizuje Polske, pchajacy drobne w skarpete, zapewni Polakom dobrobyt. Tak trudno zauwazyc, ze ten czlowiek nie ma zadnych aspiracji, zyciowych, zawodowych, materialnych, osobistych. jak mozna powierzac losy 40 milionowego narodu, czlowiekowi, który calym swoim zyciem udowadnia, ze jest absolutnym nieudacznikiem. Tak zupelnie na marginesie, pytanie poza konkursem. Jak sobie wyobrazacie stanowcza polityke, czlowieka który majac 60 lat mieszka z mama i jest calkowicie uzalezniony od kaprysów zblakanego zakonnika...
18 października 2007, 17:09 [cytuj]
"ZesiQ" powiedział/a:
Ale ja ich nie bronię 
Walczę tylko o logikę myślenia i o niegłosowanie na ślepo na PO, bo "tak robią wszyscy" .. 
T-Mac masz częściowo rację, a ja nigdzie nie twierdzę, że rząd PiSu jest dobry, ale tragizowanie jest niewskazane. 
"T-Mac" powiedział/a:
Każda partia musi tak robić, by być wyrazista dla elektoratu. Owszem, wielokrotnie w tej kwestii przeginali, ale nie podniecałbym się tym specjalnie. Zwłaszcza, że tą retorykę w debacie z Kwaśniewskim przejął Tusk ...
"T-Mac" powiedział/a:
obrażanie Bartoszewskiego to już szczyt wszystkiego
Owszem, profesor Bartoszewski ma niezachwiany autorytet. Jednak nie usprawiedliwia to stylu ostatnich wypowiedzi, z których część była żenująca. Tak, przyznaję, odpowiedź PiSu była również żałosna.
"T-Mac" powiedział/a:
hahahahahahahahaha 
No sorry, ale nie masz na ten temat pojęcia. Jakie listy gończe? Czaisz co to obrona dobrego imienia kraju? Polityka zagraniczna jest absolutnie przeciętna, jednak popieram zdecydowane stanowisko wobec np. Rosji. Z jakiej racji mamy dać sobą pomiatać ... a w UE jesteśmy jednym z większych krajów, więc powinniśmy mieć odpowiednio silną pozycję, walka o nasze prawa to nie jest błąd ... Dzień bez kary śmierci? No rzeczywiście niezwykle istotna sprawa.
[quote]* zrobili z TVP swój bastion propagandowy, gdzie wciska się ludziom ciemnotę ile to PiS dobrego zrobił i wiele niewygodnych dla nich spraw się tam pomija (a pieprzyli, że TVP będzie apolityczna za ich rządów); do tego dochodzi "Wprost", "TV Trwam" i "Radio Maryja" [/quote]
AHA. Co było za czasów SLD? I czy to jakaś nowość, że TVP działa w taki sposób?
"T-Mac" powiedział/a:
No tak, głupota. Zgadzam się.
[quote]* "likwidują" korupcję na zasadzie nagabywania i nachodzenia niewinnych i słabych psychicznie ludzi z opozycji (zamiast ścigać tych, gdzie rzeczywiście dochodzą sygnały, że ktoś bierze łapówki) [/quote]
Nie daj się omamić TV ... No bez przesad, może wyglądało to źle, ale już PO nie może powiedzieć, że jest partią bez korupcji. Sawicka jest żałosna, ja jej absolutnie nie współczuję. Akurat większość polityki korupcyjnej ze strony PiSu popieram, choć nie powinno to wyglądać w taki sposób, że materiały, miast od razu, pokazuje się dopiero w finale kampanii wyborczej. To oczywiście z ich strony jedna wielka kpina.
"T-Mac" powiedział/a:
Pewnie nie jest tak wielką postacią jak Bartoszewski ale też swoje dla Polski zrobił i szacunek jakim cieszy się w świecie mówi sam za siebie (przeważnie zawsze wymieniany obok JPII jeśli chodzi o najbardziej znanych Polaków)...
Ale autorytetu on we mnie nie wzbudza żadnego. Tylko tyle, że jest postacią historyczną, która znalazła się w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.
"Kasia" powiedział/a:
Ja swój głos oddam na PO, bo nie chcę żeby jakakolwiek partia konserwatywna wygrała ...
PO jest partią konserwatywną światopoglądowo 
"ZesiQ" powiedział/a:
który calym swoim zyciem udowadnia, ze jest absolutnym nieudacznikiem.
No, zbudowanie największej partii w Polsce rzeczywiście jest dowodem nieudacznictwa. A cały ten tekst gówno wart, jeśli go na poważnie brać, bo w tak przerysowany sposób to każdego polityka można ośmieszyć. A to zdanie to mnie w pył rozwaliło: "no i w koncu stanem wojennym nie bardzo sie przejal" 
[quote]Kiulik z calym szacunkiem dla Ciebie ale chyba masz klapki na oczach skoro tak bardzo bronisz PiS.. [/quote]
Ale ja nie bronię PiSu, no
Ale ja ich nie bronię :D
Walczę tylko o logikę myślenia i o niegłosowanie na ślepo na PO, bo "tak robią wszyscy" .. :D
T-Mac masz częściowo rację, a ja nigdzie nie twierdzę, że rząd PiSu jest dobry, ale tragizowanie jest niewskazane. :)
[quote="T-Mac"]* dzielą ludzi na biednych i złodziei (bogaty to dla nich złodziej, a kto tworzy miejsca pracy ?!?!?)
18 października 2007, 17:35 [cytuj]
Kiulik mam wrażenie że myslisz ze jak PIS nic nie zrobilo to PO nic nie zrobi, to najlepiej nie głosować. A ja uważam że warto dać im szansę ... Niech pokażą co potrafią i wtedy zobczymy czy to była kiełbasa wyborcza ... Mistrzu
Kiulik mam wrażenie że myslisz ze jak PIS nic nie zrobilo to PO nic nie zrobi, to najlepiej nie głosować. A ja uważam że warto dać im szansę ... Niech pokażą co potrafią i wtedy zobczymy czy to była kiełbasa wyborcza ... Mistrzu :)