Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

<  1  2  3  4    >
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Najlepszy komentator
20 marca 2012, 15:42 [cytuj]
"mroz" powiedział/a:
bo grać 5 lat w niemczech i nie potrafić wymawiać niemieckich nazwisk to trzeba być parapetem.
Grać w Niemczech i nazywać swój były klub BAYERN Leverkusen to jest dopiero sztuka :lol:
Grać w Niemczech i nazywać swój były klub BAYERN Leverkusen to jest dopiero sztuka :lol:
20 marca 2012, 16:04 [cytuj]
Szpakowski ma świetny głos i na dodatek znakomicie się nim posługuje, buduje atmosferę, odzywa się kiedy trzeba, a nie pieprzy bez przerwy jak np. Murawski.
Tylko, że jego wiedza jest tak żenująco niska, że debilne błędy parę razy na mecz wyprowadzają z równowagi...

Facet nie komentuje 3 spotkań na tydzień tylko raz na 2 miesiące... Przez ten czas bierze kasę i nie robi nic... To ja bym się już z nudów przygotował, a on nie :lol:

Ten sam zarzut tyczy się również Kałużnego, Murawskiego, Kłosa i całej ekipy "grałem w Bundeslidze, jestem ekspertem" (poza Hajtą). Widać, że ci goście w ogóle się ligą niemiecką nie interesują, coś tam usłyszą w TV, coś tam wyczytają w necie, ale w 99% komentarza ograniczają się do takich banałów, że uszy bolą.

Najlepszą ekipę ma bez dwóch zdań Canal+, a oprócz nich Borek i Laskowski jeszcze się liczą. Cała reszta to mniejsza bądź większa amatorka.
Szpakowski ma świetny głos i na dodatek znakomicie się nim posługuje, buduje atmosferę, odzywa się kiedy trzeba, a nie pieprzy bez przerwy jak np. Murawski.
Tylko, że jego wiedza jest tak żenująco niska, że debilne błędy parę razy na mecz wyprowadzają z równowagi...

Facet nie komentuje 3 spotkań na tydzień tylko raz na 2 miesiące... Przez ten czas bierze kasę i nie robi nic... To ja bym się już z nudów przygotował, a on nie :lol:

Ten sam zarzut tyczy się również Kałużnego, Murawskiego, Kłosa i całej ekipy "grałem w Bundeslidze, jestem ekspertem" (poza Hajtą). Widać, że ci goście w ogóle się ligą niemiecką nie interesują, coś tam usłyszą w TV, coś tam wyczytają w necie, ale w 99% komentarza ograniczają się do takich banałów, że uszy bolą.

Najlepszą ekipę ma bez dwóch zdań Canal+, a oprócz nich Borek i Laskowski jeszcze się liczą. Cała reszta to mniejsza bądź większa amatorka.
20 marca 2012, 16:14 [cytuj]
Szpakowski popełnia błędy na zasadzie mylenia graczy czy złe czytanie nazwisk, wiedzę sportową ma dużą...
Szpakowski popełnia błędy na zasadzie mylenia graczy czy złe czytanie nazwisk, wiedzę sportową ma dużą...
20 marca 2012, 16:15 [cytuj]
Szpakowski to naprawdę bardzo dobry komentator. Najbardziej cenię u niego te zakończenia, te wnioski na końcu spotkań, potrafi wtedy się tak rozgadać... i przy tym w dodatku nie zanudza. Pod tym względem żaden z innych polskich komentatorów mu nie dorównuje. Trochę już gorzej u niego z wymową niektórych nazwisk, która jest błędna np. Puziol, Barriossa. Minusik też za prowadzenie studia, które jest na zdecydowanie wyższym poziomie na Polsacie niż na publicznej, która czasem odnoszę wrażenie nie chcę wchodzić w drażliwe tematy i krótko mówiąc boi się ich, jest przyjemna dla Grzesiów Lat i innych... Ze studia przed mundialem zwykle wiało nudą i niestety oni też będą prowadzić Euro (chodzi mi o Iwańskich itp itd, Szpakowski to wyjątek) :roll: . Ech...jak ja nie lubię tych komentatorów i tych ekspertów, którzy tam zasiadają... Mam nadzieję jednak, że przed naprawdę ważnymi meczami będzie tam siedział Jacek Gmoch, bo on nadaje chociaż temu jakichś jasnych, pozytywnych barw ;-) .
Szpakowski to naprawdę bardzo dobry komentator. Najbardziej cenię u niego te zakończenia, te wnioski na końcu spotkań, potrafi wtedy się tak rozgadać... i przy tym w dodatku nie zanudza. Pod tym względem żaden z innych polskich komentatorów mu nie dorównuje. Trochę już gorzej u niego z wymową niektórych nazwisk, która jest błędna np. Puziol, Barriossa. Minusik też za prowadzenie studia, które jest na zdecydowanie wyższym poziomie na Polsacie niż na publicznej, która czasem odnoszę wrażenie nie chcę wchodzić w drażliwe tematy i krótko mówiąc boi się ich, jest przyjemna dla Grzesiów Lat i innych... Ze studia przed mundialem zwykle wiało nudą i niestety oni też będą prowadzić Euro (chodzi mi o Iwańskich itp itd, Szpakowski to wyjątek) :roll: . Ech...jak ja nie lubię tych komentatorów i tych ekspertów, którzy tam zasiadają... Mam nadzieję jednak, że przed naprawdę ważnymi meczami będzie tam siedział Jacek Gmoch, bo on nadaje chociaż temu jakichś jasnych, pozytywnych barw ;-) .
20 marca 2012, 16:18 [cytuj]
"Volverin" powiedział/a:
W takim razie szkoda, ze w ogole sie nia nie posługuje .
Szpakowski jest tragiczny, od dawien dawna nie uslyszalem od niego niczego czego sam bym nie wiedzial, zero ciekawostek, zero statystyk, zero wiedzy. Jak dla mnie od dłuższego czasu dno i wodorosty.
W takim razie szkoda, ze w ogole sie nia nie posługuje .
Szpakowski jest tragiczny, od dawien dawna nie uslyszalem od niego niczego czego sam bym nie wiedzial, zero ciekawostek, zero statystyk, zero wiedzy. Jak dla mnie od dłuższego czasu dno i wodorosty.
20 marca 2012, 16:42 [cytuj]
Zgadzam się z mirkiem odnośnie Szpaka i Szarana. Jak oglądałem mecze naszej repry to dziękuje za taki komentarz. Pamiętam jak jeszcze LM był na TVP2 to już wtedy czasem były takie "kfiatki" że ble.

A propos studia przedmeczowego to gdzie by Jacuś Gmoch i zabawy z rysowaniem po tablicy?

I jeszcze jedno czy jest gorszy ekspert niż stary Zientarski w studiu F1, pytam poważnie bo raz miałem nieprzyjemność zobaczyć kawałek tej błazenady?

Borowczyk od czasów rajdów epoki Tomi Makinena czy Schumiego w F1 też spuścił zdecydowanie z tonu ;/
Zgadzam się z mirkiem odnośnie Szpaka i Szarana. Jak oglądałem mecze naszej repry to dziękuje za taki komentarz. Pamiętam jak jeszcze LM był na TVP2 to już wtedy czasem były takie "kfiatki" że ble.

A propos studia przedmeczowego to gdzie by Jacuś Gmoch i zabawy z rysowaniem po tablicy?

I jeszcze jedno czy jest gorszy ekspert niż stary Zientarski w studiu F1, pytam poważnie bo raz miałem nieprzyjemność zobaczyć kawałek tej błazenady?

Borowczyk od czasów rajdów epoki Tomi Makinena czy Schumiego w F1 też spuścił zdecydowanie z tonu ;/
20 marca 2012, 17:06 [cytuj]
"neo.vin" powiedział/a:
W poprzednim sezonie jakoś za bardzo nie miałem kiedy i jak oglądać F1, ale z poprzednich lat mam pozytywne odczucia względem niego... ;-)
W poprzednim sezonie jakoś za bardzo nie miałem kiedy i jak oglądać F1, ale z poprzednich lat mam pozytywne odczucia względem niego... ;-)
20 marca 2012, 17:25 [cytuj]
Mi tam Zientarski zawsze odpowiadał, ma miły głos, ogólnie mi nie wadzi.
Mi tam Zientarski zawsze odpowiadał, ma miły głos, ogólnie mi nie wadzi.
20 marca 2012, 20:19 [cytuj]
Szpaku niewątpliwie legenda, pamiętam wszystkie finały LM, które komentował w TVP ;) To były czasy, wtorkowe i środowe mecze w telewizji, a nie tak jak teraz, tylko w środę.
Oprócz tego zawsze mi się świetnie słuchało Szaranowicza przy skokach, może i niektórzy twierdzą, że "za bardzo się podniecał", jak to mawia moja siostra, ale zawsze mnie ciary przechodziły jak Małysz wygrywał, a Włodek krzyczał ;]
Komentatorzy Polsatu: Borek, Kołtoń, znają się na rzeczy i ogólnie miło się ich słucha, ale tak jak ktoś już pisał, z biegiem czasu zaczynają dziwaczyć. Lubię Iwanowa + wspomniany już tu duet, nieznanych mi z nazwisk, panów komentujących w C+ ligę angielską - świetna zabawa i dowcip + profensjonalizm! :)
Szpaku niewątpliwie legenda, pamiętam wszystkie finały LM, które komentował w TVP ;) To były czasy, wtorkowe i środowe mecze w telewizji, a nie tak jak teraz, tylko w środę.
Oprócz tego zawsze mi się świetnie słuchało Szaranowicza przy skokach, może i niektórzy twierdzą, że "za bardzo się podniecał", jak to mawia moja siostra, ale zawsze mnie ciary przechodziły jak Małysz wygrywał, a Włodek krzyczał ;]
Komentatorzy Polsatu: Borek, Kołtoń, znają się na rzeczy i ogólnie miło się ich słucha, ale tak jak ktoś już pisał, z biegiem czasu zaczynają dziwaczyć. Lubię Iwanowa + wspomniany już tu duet, nieznanych mi z nazwisk, panów komentujących w C+ ligę angielską - świetna zabawa i dowcip + profensjonalizm! :)
20 marca 2012, 21:25 [cytuj]
Właśnie z okazji dzisiejszego meczu włączyłem Orange Sport i muszę powiedzieć, że Ci komentatorzy, co zajmują się tym spotkaniem mówią bardzo fajnie i ciekawie. Jestem pod wrażeniem, nie spodziewałem się tak fajnego komentarza i co najważniejsze - sensownego ;-)
Właśnie z okazji dzisiejszego meczu włączyłem Orange Sport i muszę powiedzieć, że Ci komentatorzy, co zajmują się tym spotkaniem mówią bardzo fajnie i ciekawie. Jestem pod wrażeniem, nie spodziewałem się tak fajnego komentarza i co najważniejsze - sensownego ;-)
20 marca 2012, 21:30 [cytuj]
Ciotowaty głos i faworyzowanie Polaków - :-x
Ciotowaty głos i faworyzowanie Polaków - :-x
20 marca 2012, 21:36 [cytuj]
Który komentator, który komentuje mecze BVB nie będzie sikał w gacie gdy któryś z Polaków dotknie piłki ? Chyba tylko Hajto(:<;) A głos mi nie przeszkadza ;-)
Który komentator, który komentuje mecze BVB nie będzie sikał w gacie gdy któryś z Polaków dotknie piłki ? Chyba tylko Hajto(:<) A głos mi nie przeszkadza ;-)
20 marca 2012, 23:02 [cytuj]
"Lewandowski stracił piłkę. Błąd Barriosa" tyle w temacie
"Lewandowski stracił piłkę. Błąd Barriosa" tyle w temacie
20 marca 2012, 23:04 [cytuj]
Albo że żółta kartka to jedyny obszar w którym dziś Barrios może porównywać się do Lewandowskiego lub coś podobnego :mrgreen:
Albo że żółta kartka to jedyny obszar w którym dziś Barrios może porównywać się do Lewandowskiego lub coś podobnego :mrgreen:
20 marca 2012, 23:05 [cytuj]
Ok, ale ja jestem pozytywnie z ich pracy zadowolony, spora dawka ciekawostek, naprawdę solidnie się przygotowali. W dodatku nie ma żadnego Kałużnego obok, czy innego "eksperta".
Ok, ale ja jestem pozytywnie z ich pracy zadowolony, spora dawka ciekawostek, naprawdę solidnie się przygotowali. W dodatku nie ma żadnego Kałużnego obok, czy innego "eksperta".
20 marca 2012, 23:09 [cytuj]
Co fakt to fakt wsłuchałem się i dosyć dobrze przygotował się ten z Orange Sport tak wiec na plus brawo.
Co fakt to fakt wsłuchałem się i dosyć dobrze przygotował się ten z Orange Sport tak wiec na plus brawo.
21 marca 2012, 00:17 [cytuj]
Nie zgodzę się z Wami co do Szpakowskiego. Jego epitafium gry Polaków w meczu ze Słowenią to 1 klasa sprawozdania sportowego. Jak dla mnie on nie musi rzucać ciekawostek. potrafi tak operować głosem, że z żenującego widowiska robi kawał fajnego meczu. Ja wolę takie komentarze niż rzucanie dowcipami w stylu: o widzę kogoś tam na trybunach i dostał sms od kogoś tam z czymś tam. Żarty ze szkoły im. Strasburgera, a komentarz sportowy ma się odnosić przede wszystkim do bieżącego stanu faktycznego na boisku. Jeśli komentator zanudza ciekawostkami tzn, że na boisku wieje nudą. Szpaku potrafił podnieść emocje nawet przy kiepskiej akcji. Szacun Panie Darku!
Nie zgodzę się z Wami co do Szpakowskiego. Jego epitafium gry Polaków w meczu ze Słowenią to 1 klasa sprawozdania sportowego. Jak dla mnie on nie musi rzucać ciekawostek. potrafi tak operować głosem, że z żenującego widowiska robi kawał fajnego meczu. Ja wolę takie komentarze niż rzucanie dowcipami w stylu: o widzę kogoś tam na trybunach i dostał sms od kogoś tam z czymś tam. Żarty ze szkoły im. Strasburgera, a komentarz sportowy ma się odnosić przede wszystkim do bieżącego stanu faktycznego na boisku. Jeśli komentator zanudza ciekawostkami tzn, że na boisku wieje nudą. Szpaku potrafił podnieść emocje nawet przy kiepskiej akcji. Szacun Panie Darku!
21 marca 2012, 08:46 [cytuj]
Ja też uważam, że szpaku nie ma wiedzy sportowej dotyczącej prowadzonych przez niego meczów. Jedyne jego źródło przy reprezentacji to: "jak ustalili dziennikarze Skarbu kibica". Uważam, że jeżeli ktoś interesuje się piłką, a pewnie 70% oglądających się interesuję bardziej to dla niego takie suche komentowanie meczu jak u darka jest nudne. Wiadomo, że przez lata się chłopak ostukał i głos ma dobry, ale nie zapominajmy dlaczego go wyrzucono z tv;)

W meczach komentowanych przez twardowskiego/nahornego lub jeszcze niedawno przez laskowskiego/orłowskiego było wszystko. Dokładna wiedza o tym co się dzieje na boisku(szpaku często potrafi przemilczeć rękę, czy jakiś faul i to strasznie irytuje), informacje około meczowe, anegdoty i żarty.
Ja też uważam, że szpaku nie ma wiedzy sportowej dotyczącej prowadzonych przez niego meczów. Jedyne jego źródło przy reprezentacji to: "jak ustalili dziennikarze Skarbu kibica". Uważam, że jeżeli ktoś interesuje się piłką, a pewnie 70% oglądających się interesuję bardziej to dla niego takie suche komentowanie meczu jak u darka jest nudne. Wiadomo, że przez lata się chłopak ostukał i głos ma dobry, ale nie zapominajmy dlaczego go wyrzucono z tv;)

W meczach komentowanych przez twardowskiego/nahornego lub jeszcze niedawno przez laskowskiego/orłowskiego było wszystko. Dokładna wiedza o tym co się dzieje na boisku(szpaku często potrafi przemilczeć rękę, czy jakiś faul i to strasznie irytuje), informacje około meczowe, anegdoty i żarty.
21 marca 2012, 09:13 [cytuj]
Dobrze, że TVP Laskowskiego zgarnęło na Euro...Przynajmniej w niektórych meczach komentarz będzie na dobrym poziomie. Szpakowskiego też lubię, choć irytują te jego błędy. Reszta komentatorów piłkarskich z tvp...lepiej przemilczeć-wkurza mnie te promowanie Iwańskiego :roll:
Szaranowicz i skoki narciarskie? Ahhh, super wspomnienia. Szaran jest ok, ale teraz się za dyrektorkę wziął i już nie ma czasu, żeby coś skomentować-pewnie dopiero na IO :-P
Canal plus..Tak, super ekipa. Twarowskiego najbardziej cenię, świetnie komentuje ligę angielską, z jajem ;-) Polską ligę, która ubóstwiam( :-) ) też komentują fachowcy, choć nie wszyscy...Cezary Olbrycht, jest na ten przykład żenujący-"Grzegorz Piech" :-(
Polsat? Borka bardzo lubię, absolutna czołówka komentatorów. Kołtoń ok, ale jako ekspert, duża wiedza. Chyba nikt nie wymieniał nazwiska Pełki. Ciekawe się zapowiada, krążą plotki, że może przejść do C+ za Laskowskiego...
eNka? Nie wiem, czasem jakiś mecz LM obejrzę, ale zdania na temat tych komentatorów nie mam. A nie, mam-Grzegorz Kalinowski-dramat :mrgreen:
Eurosport? Jaroński i Wyrzykowski, chyba nie wymaga ten duet komentarza? Rewelacja :mrgreen: Czasem jakiś tenis obejrzę, komentatorzy w porządku, Karol Stopa :mrgreen:
A propos tenisa, Wimbledon i Bohdan Tomaszewski-cudo.
Dobrze, że TVP Laskowskiego zgarnęło na Euro...Przynajmniej w niektórych meczach komentarz będzie na dobrym poziomie. Szpakowskiego też lubię, choć irytują te jego błędy. Reszta komentatorów piłkarskich z tvp...lepiej przemilczeć-wkurza mnie te promowanie Iwańskiego :roll:
Szaranowicz i skoki narciarskie? Ahhh, super wspomnienia. Szaran jest ok, ale teraz się za dyrektorkę wziął i już nie ma czasu, żeby coś skomentować-pewnie dopiero na IO :-P
Canal plus..Tak, super ekipa. Twarowskiego najbardziej cenię, świetnie komentuje ligę angielską, z jajem ;-) Polską ligę, która ubóstwiam( :-) ) też komentują fachowcy, choć nie wszyscy...Cezary Olbrycht, jest na ten przykład żenujący-"Grzegorz Piech" :-(
Polsat? Borka bardzo lubię, absolutna czołówka komentatorów. Kołtoń ok, ale jako ekspert, duża wiedza. Chyba nikt nie wymieniał nazwiska Pełki. Ciekawe się zapowiada, krążą plotki, że może przejść do C+ za Laskowskiego...
eNka? Nie wiem, czasem jakiś mecz LM obejrzę, ale zdania na temat tych komentatorów nie mam. A nie, mam-Grzegorz Kalinowski-dramat :mrgreen:
Eurosport? Jaroński i Wyrzykowski, chyba nie wymaga ten duet komentarza? Rewelacja :mrgreen: Czasem jakiś tenis obejrzę, komentatorzy w porządku, Karol Stopa :mrgreen:
A propos tenisa, Wimbledon i Bohdan Tomaszewski-cudo.
21 marca 2012, 10:41 [cytuj]
mroz, zależy kto co lubi. Ja sam mam prawdopodobnie większą wiedzę na temat danego meczu niż Szpaku, ale tak jak mówię, mi w niczym jego brak znajomości tematu nie przeszkadza. Ma bardzo przyjemny głos. Ucho każdego odbiorcy jest wyczulone na dane dzwięki, jednym coś przeszkadza, drugim co innego. Mi pasuje głos Szpaka i dlatego lubię go słuchać. Poza tym ja jestem takim obserwatorem meczu, że mi ciekawostek nikt nie musi wciskać. Pamiętam Szpaka od naszego srebra na IO w Barcelonie w 1992 r. Od początku mojej styczności z piłką nożną bardzo sobie go cenie.
[b]mroz[/b], zależy kto co lubi. Ja sam mam prawdopodobnie większą wiedzę na temat danego meczu niż Szpaku, ale tak jak mówię, mi w niczym jego brak znajomości tematu nie przeszkadza. Ma bardzo przyjemny głos. Ucho każdego odbiorcy jest wyczulone na dane dzwięki, jednym coś przeszkadza, drugim co innego. Mi pasuje głos Szpaka i dlatego lubię go słuchać. Poza tym ja jestem takim obserwatorem meczu, że mi ciekawostek nikt nie musi wciskać. Pamiętam Szpaka od naszego srebra na IO w Barcelonie w 1992 r. Od początku mojej styczności z piłką nożną bardzo sobie go cenie.
<  1  2  3  4    >

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 31 23 6 2 75
2. Bayer Leverkusen 31 19 10 2 67
3. Eintracht Frankfurt 31 16 7 8 55
4. SC Freiburg 31 15 6 10 51
5. RB Lipsk 31 13 10 8 49
6. Borussia Dortmund 31 14 6 11 48
7. FSV Mainz 31 13 8 10 47
8. Werder Brema 30 13 6 11 45
9. Borussia Mönchengladbach 31 13 5 13 44
10. FC Augsburg 31 11 10 10 43
11. VfB Stuttgart 31 11 8 12 41
12. VfL Wolfsburg 31 10 9 12 39
13. Union Berlin 30 9 9 12 36
14. FC St. Pauli 30 8 6 16 30
15. TSG 1899 Hoffenheim 31 7 9 15 30
16. 1. FC Heidenheim 31 7 4 20 25
17. Holstein Kiel 31 6 6 19 24
18. VfL Bochum 30 4 5 21 17
cała tabela
shoutbox
Kapolini76
Kapolini76 2 godzin temu

Jeśli awansujemy do LM powinni chyba brać pod uwagę opinię Kovaca kogo już w tej kadrze nie widzi a jakich wzmocnień i na jakie pozycje potrzebujemy ale wiadomo jak to u nas wygląda

dawid2468
dawid2468 Dzisiaj, 00:20

Czyli już rewolucji w kadrze nie będzie, niech jeszcze Brandt strzeli 2 bramki i 2 asysty w meczu z Leverkusen to na pewno zostanie...

ryś
ryś Wczoraj, 20:59

wola Przez Chromecast4K z Google pójdzie viaplay w miarę dobrze, zwłaszcza jak przypuszczam masz dobry TV. Ostatnio viaplay chwali się, że już nadaje transmisje sportowe w full hd, a niektóre filmy w 4K , jednak oficjalnie podają, że transmisje sportowe na żywo "wynosi co najmniej 720p tj, zwykłe HD. Nie wiem bo dawno tym się nie bawiłem ale być może można zmienić w ustawieniach wyświetlania rozdzielczość ale czy tak można tego nie sprawdzałem. Ja wolę jakość eleven przez dekoder Canal +, chociaż tak jak pisałem najlepsza jakość jest przy transmisjach na kanałach własnych Canal + .

ryś
ryś Wczoraj, 20:36

koniec 28 potrzebujesz jakąkolwiek przystawkę obsługującą system ANDROID i w sklepie Play pobrać aplikację Eleven. Oczywiście xiaomi mi box będzie jak najbardziej dobrym wyborem.

koniec28
koniec28 Wczoraj, 20:15

mersinko jak możesz to wyjaśnij bo jestem zielony. Za pomocą tego xiaomi mi box będę miał tak jakby inny system operacyjny na TV ? Nie VIDAA tylko ten z innych TV, a więc i Eleven ? Jeżeli tak to jak wygląda kwestia szybkości i stabilności czegoś takiego ?

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 19:28

O CL mogę się założyć, w ogóle o puchary już nie, przyznam, że nie przewidziałem "sukcesów" Kovaca.

mersinko2
mersinko2 Wczoraj, 19:26

A nawet nie mów, oni mają całą premier league to niech się tym zajmą :D

Kot13
Kot13 Wczoraj, 19:22

Z tym na wyłączność to bym się nie spieszył, już kiedyś miała być na "wyłączność" w Eleven po czym na ostatniej prostej podpisali deal z Canal + i mecze BVB były zazwyczaj w C+ a nie w Eleven ;)

mersinko2
mersinko2 Wczoraj, 19:17

Cała bundesliga i 2 bundesliga w eleven na wyłączność

dawid2468
dawid2468 Wczoraj, 19:16

A co z tą bundesligą w przyszłym roku? Gdzoe będzie można ją obejrzeć

mersinko2
mersinko2 Wczoraj, 19:16

Jeśli nie możesz pobrać aplikacji na tym TV, to proponuje zakup xaomi mi box i wtedy pobrać apke eleven, wykupić subskrybcje i oglądać.

koniec28
koniec28 Wczoraj, 18:01

Jak juz mowa o transmisji to ma ktoś jakiś sprawdzony sposób, żeby nie mając CANAL+ oglądać ELEVEN na telewizorze marki Hisense?

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 17:40

A w kobiecej BVB w pierwszej 11 gra Gomułka

wola
wola Wczoraj, 14:34

ja oglądam Viaplay przez Chromecast 4K z Google TV i muszę przyznać, że jest niezawodny, z dobrą jakością. Ale ostatnio coraz częściej przerzucam się na Eleven przez dekoder CANAL+(satelita).

ryś
ryś Wczoraj, 12:47

W viaplay to czym większy ekran bez odpowiedniego scalowania do treści 4k i czym słabszy jakościowo tv , to będzie to wyglądało słabo.

ryś
ryś Wczoraj, 12:45

Bardzo dobrej jakości są także transmisje La Liga, gdzie producenci transmisji stosują dodatkowo zoom fotograficzny , co daje efekt przy zbliżeniu kamery ( np. zawodnik wyrzucający piłkę z autu, czy wykonujący rzut rożny- w ogóle przy zbliżeniach ) jak przy fotografii portretowej. Daje to efekt lekkiego rozmycia tła .

ryś
ryś Wczoraj, 12:35

dawid2468 co do jakości w ogóle na viaplay to powiem tak. Tam jest tylko hd bez fulla to oznacza, że jest tam tylko 720p. Do tego ich przesył jest często zamulany. Mnie to bardzo irytowało , bo to jest tak jakbyśmy cofnęli się o dobre 2 dekady wstecz Dlatego ja oglądam mecze na Eleven z dekodera canal plus i jest znacznie lepiej. Skróty można w lepszej jakości oglądać na kompie z YouTube. Viaplay to jedna wielka porażka. Paradoskalnie najlepiej pokazywana jest nasza tzw. ekstraliga gdzie sposób transmisji ,a także jakoś ( część spotkań transmitowanych w 4k ) jest bardzo profesjonalna, a jakoś nawet w Full Hd ( przynajmniej na canal plus ) jest jeszcze lepsza niż w Eleven.

deblin12@onet.pl
deblin12@onet.pl Wczoraj, 08:10

Mam tylko nadzieję, że nam nie zabiorą tych punktów za zielonym stolikiem.

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu Wczoraj, 01:51

Gento100 ale ty trolujesz prawda? Jak możesz mówić że BVB i Nicea są na tym samym poziomie marketingowo itd skoro tak nie jest, Porównaj sobie jacy piłkarze grają w jednym i drugim zespole, po drugie Nicea w ostatnich sezonach ligowych zajmowała chyba 9 miejsce gdzie Ligue 1 to zdecydowanie najsłabsza liga z top 5, po trzecie Dortmund jest marketingowo kilka razy wyżej niż śmieszna Nicea i takie są fakty, my od kilku sezonów gramy w LM a u nich jakiekolwiek puchary raz na jakiś czas to sukces.

dawid2468
dawid2468 1 dni temu, 2025-04-26

Czemu skróty na viaplay są w gorszej jakości?

dawid2468

Lipsk też wiedzial kiedy Rose zwolnić

potoksc
potoksc 1 dni temu, 2025-04-26

Kobela sprzedamy max 30 mln

piotrullo
piotrullo 1 dni temu, 2025-04-26

gdybyśmy dostali 60 mln za Kobela, a udałoby się sprowadzić np. Atubolu za 25-30 mln, to byłby to dobry deal

piotrullo

ciekawy jest też Restes z Tuluzy

piotrullo

osobiście nie widzę Ramaja między słupkami, pierwszy sezon miał w Ajaxie dobry, ale jeśli w drugim przegrał rywalizację z 41-letnim Pasveerem, to nie wróżę mu kariery u nas. Wolałbym takiego Atubolu z Freiburga, jeśli np. ubiegniemy Freiburg w wyścigu o LM. Interesował się nim ostatnio Arsenal, ale to dla niego bezsensowny ruch - musi grać, żeby walczyć o miejsce w bramce reprezentacji Niemiec

Gentoo100
Gentoo100 1 dni temu, 2025-04-26

youtube.com/watch?v=agC7rHDkE0Q hahahahahaha dobre dobre.

Gentoo100
Gentoo100 1 dni temu, 2025-04-26

@Wojtyła z Dortmundu To możesz się śmiać dalej ile chcesz, ale fakty są takie że jeden i drugi klub dla jakościowego zawodnika to jest most pomiędzy wielkim klubem, gdyby tak nie było, to Kobel nie palił by się do odejścia, jeżeli naprawdę jest się jakościowym zawodnikiem, to nie zamienia się jednego klubu na drugi podobnego kalibru tylko w innej lidze, tylko odchodzi się za duże pieniądze do jednego z topowych klubów jak np Mamardashvili.

dawid2468

Nuri Sahin jako trener BVB 18 meczy w BL, 7 wygranych. Niko Kovac 11 meczy, 6 wygranych.

FilipSantana
FilipSantana 1 dni temu, 2025-04-26

szanse na LE już nie są takie małe

mersinko2
mersinko2 1 dni temu, 2025-04-26

Wszystko byleby nie liga konferencji, bo byśmy grali z jakimiś ogórkami jak Chelsea teraz

statystyki
Użytkownicy online: pawelkoziaty, pawel mucha
Gości online: 140
Zarejestrowanych użytkowników: 10278
Ostatnio zarejestrowany: nataliaaaa
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem