Borussia Dortmund – BVB – aktualności (transfery, mecze, skład)
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  91  92  93  94  95    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Komentatorzy piłkarscy - czyli pośmiejmy się !
14 sierpnia 2015, 23:52 [cytuj]
Jak ma komentować Borek i Hajto, to najlepiej razem, chociaż nie uważam ich za specjalnie dobrych komentatorów, to IMO razem im wychodzi fajnie, przyjemnie się słucha. Poza nimi, to ludzi z Eurosportu 2 kojarzę tylko po głosie, ew. głupich wpadkach :-D
Jak ma komentować Borek i Hajto, to najlepiej razem, chociaż nie uważam ich za specjalnie dobrych komentatorów, to IMO razem im wychodzi fajnie, przyjemnie się słucha. Poza nimi, to ludzi z Eurosportu 2 kojarzę tylko po głosie, ew. głupich wpadkach :-D
15 sierpnia 2015, 13:40 [cytuj]
"Madrisso" powiedział/a:
Czy Eurosport posiada tylko jednego komentatora (Lach)? Co nie odpalę jakiejś transmisji do zawsze on komentuje.
Lepszy Lach niż Rafał Sak, ale mając do wyboru na ES 2 komentarz po polsku lub angielsku wybieram angielski i zdecydowanie.
Lepszy Lach niż Rafał Sak, ale mając do wyboru na ES 2 komentarz po polsku lub angielsku wybieram angielski i zdecydowanie.
15 sierpnia 2015, 13:43 [cytuj]
Oj tam, angielski ekspert wczoraj też był jakiś chyba niedoświadczony w komentowaniu, a już na pewno nie pochodził z anglojęzycznego kraju, chociaż to akurat lepiej jak był np. Niemcem znającym BL.
Oj tam, angielski ekspert wczoraj też był jakiś chyba niedoświadczony w komentowaniu, a już na pewno nie pochodził z anglojęzycznego kraju, chociaż to akurat lepiej jak był np. Niemcem znającym BL.
15 sierpnia 2015, 13:48 [cytuj]
Akurat mówienie, że Hajto ma jakąkolwiek wiedzę jest potwornie śmieszne. Tak, grał w Bundeslidze, ale po pierwsze: przez te... 10 lat? mocno zmieniły się realia i właściwie jedyna wiedzą, jaką teraz może błysnąć pan Hajto to nazwiska kilku trenerów i zawodników, rzucane na przemian. We wszystkich innych kwestiach popełnia najrozmaitsze błędy, myli się, jest nieprzygotowany. No a przede wszystkim, nie umie mówić po polskiemu, a jest to umiejętność dość przydatna, żeby nie powiedzieć - niezbędna, przy komentowaniu spotkań. Możesz być bardzo interesującym i ciekawym człowiekiem, możesz mieć za sobą ciekawe doświadczenia, ale to wszystko na nic, jeśli nie potrafisz tego sprzedać, przekazać. Słuchając Tomka Hajty mam raczej wrażenie, jakbym słuchał Janusza spod budki piwnej i jego mądrości, a nie byłego kapitana reprezentacji Polski.

A Borek to naprawdę dobry komentator. Zawsze go lubiłem słuchać, bo był dosyć wyważony. Rzadko kiedy dostaje takich orgazmów na antenie jak Szpaku, czy inne gwiazdy publicznej telewizji, z drugiej strony jego komentarz jest jakimś urozmaiceniem, nie nudzi, nie usypia. Poza tym ciężko mu zarzucić nieprofesjonalizm, zazwyczaj jest naprawdę dobrze przygotowany, mimo że nie tylko piłką nożną się na co dzień zajmuje. Jeśli chodzi o polskich komentatorów piłki nożnej, wg mnie najlepszy w Polsce, obok może Nahornego, Twarowskiego. Kiedyś lubiłem słuchać Laskowskiego, ale od kiedy przeszedł do TVP stał się równie denerwujący co jego koledzy, np. pan Iwański.
Akurat mówienie, że Hajto ma jakąkolwiek wiedzę jest potwornie śmieszne. Tak, grał w Bundeslidze, ale po pierwsze: przez te... 10 lat? mocno zmieniły się realia i właściwie jedyna wiedzą, jaką teraz może błysnąć pan Hajto to nazwiska kilku trenerów i zawodników, rzucane na przemian. We wszystkich innych kwestiach popełnia najrozmaitsze błędy, myli się, jest nieprzygotowany. No a przede wszystkim, nie umie mówić po polskiemu, a jest to umiejętność dość przydatna, żeby nie powiedzieć - niezbędna, przy komentowaniu spotkań. Możesz być bardzo interesującym i ciekawym człowiekiem, możesz mieć za sobą ciekawe doświadczenia, ale to wszystko na nic, jeśli nie potrafisz tego sprzedać, przekazać. Słuchając Tomka Hajty mam raczej wrażenie, jakbym słuchał Janusza spod budki piwnej i jego mądrości, a nie byłego kapitana reprezentacji Polski.

A Borek to naprawdę dobry komentator. Zawsze go lubiłem słuchać, bo był dosyć wyważony. Rzadko kiedy dostaje takich orgazmów na antenie jak Szpaku, czy inne gwiazdy publicznej telewizji, z drugiej strony jego komentarz jest jakimś urozmaiceniem, nie nudzi, nie usypia. Poza tym ciężko mu zarzucić nieprofesjonalizm, zazwyczaj jest naprawdę dobrze przygotowany, mimo że nie tylko piłką nożną się na co dzień zajmuje. Jeśli chodzi o polskich komentatorów piłki nożnej, wg mnie najlepszy w Polsce, obok może Nahornego, Twarowskiego. Kiedyś lubiłem słuchać Laskowskiego, ale od kiedy przeszedł do TVP stał się równie denerwujący co jego koledzy, np. pan Iwański.
15 sierpnia 2015, 13:56 [cytuj]
Nie dość, że ekspert z niego żaden to jeszcze marny trener o czym świadczą jego "świetne wyniki" z Jagą i GKS-em Tychy.
Nie dość, że ekspert z niego żaden to jeszcze marny trener o czym świadczą jego "świetne wyniki" z Jagą i GKS-em Tychy.
15 sierpnia 2015, 14:18 [cytuj]
Borek to najlepszy komentator w Polsce. Jak w ogóle mozna twierdzić, że jest słaby? Profesjonalista i pasjonat.
Borek to najlepszy komentator w Polsce. Jak w ogóle mozna twierdzić, że jest słaby? Profesjonalista i pasjonat.
15 sierpnia 2015, 14:26 [cytuj]
"Bo Warszawa...!" powiedział/a:
mo?esz mie? za sob? ciekawe do?wiadczenia, ale to wszystko na nic, je?li nie potrafisz tego sprzeda?, przekaza?
No akurat o tym nie decydujesz Ty, tylko ogol, a ze Hajto do dzis komentuje, wiec jak mozesz powiedziec ze nie potrafi tego sprzedac? Dostaje kase za to co robi, a ze wielu sie to nie podoba to nic nie znaczy.
No akurat o tym nie decydujesz Ty, tylko ogol, a ze Hajto do dzis komentuje, wiec jak mozesz powiedziec ze nie potrafi tego sprzedac? Dostaje kase za to co robi, a ze wielu sie to nie podoba to nic nie znaczy.
15 sierpnia 2015, 14:28 [cytuj]
Wykreśl sobie "sprzedać", może niepotrzebnie użyłem tego słowa. Zaprezentować, przedstawić. Hajto nie potrafi mówić po polskiemu.
Wykreśl sobie "sprzedać", może niepotrzebnie użyłem tego słowa. Zaprezentować, przedstawić. Hajto nie potrafi mówić po polskiemu.
15 sierpnia 2015, 14:32 [cytuj]
"Sprzedać" to Hajto może co najwyżej fajki z przemytu na ryneczku lub bazarze.
"Sprzedać" to Hajto może co najwyżej fajki z przemytu na ryneczku lub bazarze.
15 sierpnia 2015, 14:40 [cytuj]
"Pawelinho" powiedział/a:
"Sprzeda?" to Hajto mo?e co najwy?ej fajki z przemytu na ryneczku lub bazarze.
Na biede raczej nie narzeka.
"Bo Warszawa...!" powiedział/a:
Zaprezentowa?, przedstawi?. Hajto nie potrafi mówi? po polskiemu.
To juz inna sprawa. Tez nie rozumiem dlaczego ktos na sile forsuje taka niekompetencje.
Na biede raczej nie narzeka.[quote="Bo Warszawa...!"]Zaprezentowa?, przedstawi?. Hajto nie potrafi mówi? po polskiemu.
15 sierpnia 2015, 15:24 [cytuj]
"Tooommeeek" powiedział/a:
[quote="Pawelinho"]"Sprzedać" to Hajto może co najwyżej fajki z przemytu na ryneczku lub bazarze.
Na biede raczej nie narzeka.[/quote] To chyba była aluzja do jego rzekomego szmuglowania fajek na granicy. :-D

A Borek to jeden z najlepszych komentatorów w Polsce, prawdziwy pasjonat, jak to Ero napisał. Ten facet żyje piłką 24h/7.
Na biede raczej nie narzeka.
16 sierpnia 2015, 12:58 [cytuj]
Borek nie jest złym komentatorem, ale rzadko mam go okazję słuchać, ostatnio to tak naprawdę jak Polska kadra gra.
Od La Liga niezłym komentatorem jest Wolski. Do tego jeszcze Przytuła. Od angielskiej no to wiadomo, ze Twarowski i Nahorny. Jest jeszcze Przemek Pełka, też TOP.
Laskowski nie jest zły, gdyby nie był stronniczy (kibic Barcy), to taka słabsza wersja Leszka. Wiedza jest, ale nie wie co z nią zrobić i spuszcza się na Barceloną.
Jesli chodzi o komentatorów z największą wiedzą to na pierwsze miejsce wysuwa się Orłowski. Nie wiem czy ktoś ogarnia inną ligą tak bardzo jak Leszek hiszpańską.
Borek nie jest złym komentatorem, ale rzadko mam go okazję słuchać, ostatnio to tak naprawdę jak Polska kadra gra.
Od La Liga niezłym komentatorem jest Wolski. Do tego jeszcze Przytuła. Od angielskiej no to wiadomo, ze Twarowski i Nahorny. Jest jeszcze Przemek Pełka, też TOP.
Laskowski nie jest zły, gdyby nie był stronniczy (kibic Barcy), to taka słabsza wersja Leszka. Wiedza jest, ale nie wie co z nią zrobić i spuszcza się na Barceloną.
Jesli chodzi o komentatorów z największą wiedzą to na pierwsze miejsce wysuwa się Orłowski. Nie wiem czy ktoś ogarnia inną ligą tak bardzo jak Leszek hiszpańską.
16 sierpnia 2015, 13:15 [cytuj]
"Madrisso" powiedział/a:
Nie wiem czy ktoś ogarnia inną ligą tak bardzo jak Leszek hiszpańską.
Smokowski i Dębiński francuską, do tego jeszcze Białas jako ekspert. Dębiński mnie drażni swoimi podnietami przy każdej akcji bramkowej, przesadza czasami z emocjami :-> ale jeśli chodzi o wiedzę to ta 3 wymiata.

Do Ligue 1 nie wiem czy kiedykolwiek będzie lepszy duet niż Smoku i Białas. Z nimi mógłbym oglądać mecz nawet Ligue 2 :)
Smokowski i Dębiński francuską, do tego jeszcze Białas jako ekspert. Dębiński mnie drażni swoimi podnietami przy każdej akcji bramkowej, przesadza czasami z emocjami :-> ale jeśli chodzi o wiedzę to ta 3 wymiata.

Do Ligue 1 nie wiem czy kiedykolwiek będzie lepszy duet niż Smoku i Białas. Z nimi mógłbym oglądać mecz nawet Ligue 2 :)
16 sierpnia 2015, 15:28 [cytuj]
Co to za tragiczny typ na ES2 :o
Co to za tragiczny typ na ES2 :o
16 sierpnia 2015, 15:50 [cytuj]
Andy Anderson, a kto inny.
Andy Anderson, a kto inny.
16 sierpnia 2015, 16:22 [cytuj]
To jest chyba Julian Kowalski.

youtube.com/watch?v=lFemn465vbA

https://www.youtube.com/watch?v=lFemn465vbA
16 sierpnia 2015, 16:27 [cytuj]
"hesus" powiedział/a:
[quote="Madrisso"] Nie wiem czy ktoś ogarnia inną ligą tak bardzo jak Leszek hiszpańską.

Do Ligue 1 nie wiem czy kiedykolwiek będzie lepszy duet niż Smoku i Białas. Z nimi mógłbym oglądać mecz nawet Ligue 2 :)[/quote] Dębiński swoją stronniczością mnie zraził szczególnie kiedy komentuje mecze słabszych drużyn z silniejszymi (Polska liga). Jednak i tak nic nie przebije stronniczości Olłowskiego oraz bezsensownego biadiolenia pana Jagody, który ma chyba jakieś haki na ludzi z c+ skoro po połączeniu został w nc+ (ironizując największy minus meczu 1. kolejki Polskiej Esy: Lech - Pogoń). Irytujący jest Cezary Olbrycht (czasami komentował mecze towarzyskie BVB na ES oraz robił za komentatora meczów Borussii w LM).

To prawda do Ligue 1 Smokowski i Białas wymiatają zawsze lubiłem ich słuchać jak komentowali jakiś mecz np Lille.

16 sierpnia 2015, 17:29 [cytuj]
"Gupi8" powiedział/a:
Też myślałem, że to on. Jak się żegnali to okazało się, że to Michał Zawadzki z TVP. Nie skojarzyłem go, parę razy oglądałem na TVP ten program o BVB i on tam komentował te skróty, nie wypadał wtedy źle. Dziś też mi jakoś ciężko szło słuchanie go ...
Też myślałem, że to on. Jak się żegnali to okazało się, że to Michał Zawadzki z TVP. Nie skojarzyłem go, parę razy oglądałem na TVP ten program o BVB i on tam komentował te skróty, nie wypadał wtedy źle. Dziś też mi jakoś ciężko szło słuchanie go ...
16 sierpnia 2015, 19:00 [cytuj]
"Kamyk." powiedział/a:
[quote="Gupi8"]To jest chyba Julian Kowalski.
Też myślałem, że to on. Jak się żegnali to okazało się, że to Michał Zawadzki z TVP. Nie skojarzyłem go, parę razy oglądałem na TVP ten program o BVB i on tam komentował te skróty, nie wypadał wtedy źle. Dziś też mi jakoś ciężko szło słuchanie go ...[/quote] Ja Zawadzkiego pamiętam z niezapomnianych meczów Lecha z Austrią i wg jest to dobry komentator Bodajże w tamtym okresie komentował również mecz z Deportivo. Teraz chyba komentuje dla Eleven Sports jeśli się nie pomyliłem.
16 sierpnia 2015, 21:43 [cytuj]
Dziś z Białasem mecz PSG komentuje Święcicki. Lubiłem go za czasów Orange Sport i dziś wypada całkiem przyzwoicie, ma potencjał.
Dziś z Białasem mecz PSG komentuje Święcicki. Lubiłem go za czasów Orange Sport i dziś wypada całkiem przyzwoicie, ma potencjał.
|<  <<  <  91  92  93  94  95    >  >>  >|

Pakiet powitalny o wartości 760 zł na start! Zarejestruj się i odbierz zakład bez ryzyka na początek.

BVB

STS to legalny bukmacher. Gra u nielegalnych podlega karze. Hazard może uzależniać - graj mądrze. Szczegóły w regulaminie. 18+

tabela ligowa
Drużyna M Z R P PKT
1. Bayern Monachium 11 9 2 0 29
2. Eintracht Frankfurt 11 7 2 2 23
3. RB Lipsk 11 6 3 2 21
4. Bayer Leverkusen 11 5 5 1 20
5. Borussia Dortmund 11 6 1 4 19
6. Borussia Mönchengladbach 11 5 2 4 17
7. SC Freiburg 11 5 2 4 17
8. FSV Mainz 11 4 4 3 16
9. VfB Stuttgart 11 4 4 3 16
10. Union Berlin 11 4 4 3 16
11. VfL Wolfsburg 11 4 3 4 15
12. Werder Brema 11 4 3 4 15
13. TSG 1899 Hoffenheim 11 3 3 5 12
14. FC Augsburg 11 3 3 5 12
15. 1. FC Heidenheim 11 3 1 7 10
16. FC St. Pauli 11 2 2 7 8
17. Holstein Kiel 11 1 2 8 5
18. VfL Bochum 11 0 2 9 2
cała tabela
shoutbox
Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 20:38

Pamiętacie kiedy ostatni raz w roku kalendarzowym nie przegraliśmy z czerwonymi?

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 20:35

Jesteśmy jednym z tych żółwi. Możemy.

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 19:51

@Murzyn, wręcz odwrotnie. Przy takim wyścigu żółwi nie możemy sobie pozwolić na kilka kompromitujących porażek.

mersinko2
mersinko2 Wczoraj, 18:31

Tak to będzie wyścig o małe mistrzostwo prawdopodobnie, Bayern odjechał. Chyba że zdarzy im się teraz duży dołek jak city np.

Murzyn
Murzyn Wczoraj, 17:07

Porażka Schabowych zawsze cieszy. A co do BL, to jestem o wiele spokojniejszy o przyszłoroczną LM. Przy takim wyścigu żółwi możemy sobie pozwolić jeszcze na kilka kompromitujących porażek.

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 12:24

Miałem osobiste problemy, tutaj nie jest miejsce by o tym pisać.

aguero82
aguero82 Wczoraj, 11:57

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym go przepraszać . Alex gdzie żeś był jak BVB nie szło :)

Q4RTRIDG3
Q4RTRIDG3 Wczoraj, 11:03

Trochę zabawne że do Bayeru z 1 porażką mamy tylko 3 pkt straty

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:49

kierunku*

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:48

Jak na to co graliśmy w ostatnich miesiącach, to można powiedzieć bardzo dobry wynik z liderem tabeli. Mam nadzieję, że idzie to w dobrym kierunki i aguero będzie jednak przepraszał Sahina :)

Alex3110_
Alex3110_ Wczoraj, 10:43

Zapomniałem hasła do konta, a proces odzyskania się nie powiódł... Witam ponownie.

Rebe Jankiel
Rebe Jankiel Wczoraj, 07:53

Jak to dobrze, że my nadal gramy w Pucharze i możemy szydzić z Bayernu.

Rojs89
Rojs89 Wczoraj, 02:51

To się zgadza

FilipSantana
FilipSantana Wczoraj, 00:29

Tak czy owak Sule to darmozjad, a płacz świńskich ryjków po odpadnięciu z pokalu to miód na serce

Rojs89
Rojs89 1 dni temu, 2024-12-03

Filip Santana, widziałem to wideo o którym mówisz, ale ono jednak bardzo zakłamuje. Wypłynęło też inne z kamerą pod innym kątem i z góry i widać, że jednak dostał w twarz po rykoszecie od ramienia Nmechy.

dawid2468
dawid2468 1 dni temu, 2024-12-03

I gitara

dawid2468

Szkoda, ale trzeba wierzyć

Sis
Sis 1 dni temu, 2024-12-03

Najlepsze jest to że Bayer grając w przewadze wcale nie prezentuje się lepiej XD

Sis

Staranował rywala gdzieś na 25 metrze, kompletnie bezmyślny faul który wyglądał jakby celowo chłopa chciał powalić a na dodatek nie musiał tego robić, bo Monachium w tej sytuacji i tak raczej nie straciłoby bramki XD

dawid2468

A co zrobił? Zobaczycie ze teraz Bayern w lidze straci punkty 2, 3 razy pod rząd a my ich dogonimy :) #murem za Sahinem :)

Sis

Ale Neuer to jest debil XDDDD

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 2 dni temu, 2024-12-02

Typowy darmozjad

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 2 dni temu, 2024-12-02

Dlatego należy się go pozbyć bo ma gdzieś cały klub czy kibiców i przyszedł tutaj tylko i wyłącznie po wypłatę

FilipSantana
FilipSantana 2 dni temu, 2024-12-02

Anton nie zagra już w tym roku. Tak w ogóle obejrzałem klatka po klatce w zwolnionym tempie ten strzał w głowę Sulego i najlepsze jest to że Sule w ogóle nie dostał w głowę xD piłka odbiła się od ręki przy ciele bensebainiego i sule mógł na luzie biec dalej bronić ale uśmiechniętemu po meczu BigMacowi oczywiście to nie przeszkadza i ma wywalone jajca jak zwykle

artur1973
artur1973 3 dni temu, 2024-12-02

Nasze centusie z zarządu już myślą o sprzedaży Gittensa. Byleby min . 100 mln wleciało. Typowy BVB

Wojtyła z Dortmundu
Wojtyła z Dortmundu 3 dni temu, 2024-12-01

Anton wypada na mecz z Gladbach i Barcą

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-01

Byleby Cana nie wystawiał

dawid2468
dawid2468 3 dni temu, 2024-12-01

Mogliśmy wygrać, mogliśmy przegrać. Bayern zagral dobrze, a my daliśmy radę się im postawić i seria na SIP trwa. Teraz ważniejszy mecz za tydzień z Gladbach żeby wygrać na wyjeździe.

Wojtyła z Dortmundu

Taka prawda

Wojtyła z Dortmundu

W zimę nie będzie żadnych wzmocnień

statystyki
Użytkownicy online:
Gości online: 37
Zarejestrowanych użytkowników: 10206
Ostatnio zarejestrowany: Alex3110_
Zaloguj się
Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?
Zarejestruj się
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Rozumiem