Problem ze stroną

Aktualności, propozycje, zmiany

Moderator: Mods

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Draginhio
Posty: 942
Rejestracja: 31 gru 2010, 17:46
Kontakt:

Post autor: Draginhio » 28 gru 2012, 15:30

Widzę kolega ma bana, więc dlatego takie coś wyskakuje. A za co bana i od kogo to już nie wiem. Co do odnośnika na forum ze strony głównej przy newsie, to kieruje on na forum, stronę główną. Tam trzeba szukać odpowiedniego działu. Pozdrawiam

Masziah
Posty: 3
Rejestracja: 29 lut 2012, 17:10
Kontakt:

Post autor: Masziah » 28 gru 2012, 16:00

Aha bana za... nie pisanie komentarzy, ani postów na forum... ciekawy ban za "nieobecność" , ciekawi moderatorzy...

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 953
Rejestracja: 20 cze 2008, 15:56
Kontakt:

Post autor: Neo » 28 gru 2012, 16:37

Masz urządzenie od Apple wiec już jest za co bana dać :-P (żart oczywiście, nikt nie daje bana za darmo)
chairmen and directors come and go, managers come and go, players come and go but the supporters are there forever !

Awatar użytkownika
zizu
Moderator
Posty: 7772
Rejestracja: 20 cze 2007, 13:55
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: zizu » 09 sty 2013, 20:56

tylko ja mam jakies dziwne komunikaty przy logowaniu?

Awatar użytkownika
Wilq
Posty: 103
Rejestracja: 13 lis 2010, 21:59
Lokalizacja: Mysłowice
Kontakt:

Post autor: Wilq » 10 sty 2013, 17:43

Ja też miałem wczoraj, zalogować się nie dało..

Dargos
Posty: 22
Rejestracja: 23 lip 2008, 21:24
Kontakt:

Post autor: Dargos » 11 sty 2013, 23:53

Długo jeszcze będą jeszcze problemy ze stroną ?

W czasie najważniejszych dzisiejszych godzin nie dało się zalogować ;/.

Awatar użytkownika
Siwy
Posty: 3174
Rejestracja: 29 lip 2010, 02:09
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Kontakt:

Post autor: Siwy » 12 sty 2013, 00:04

Ja dopiero teraz wszedłem a tak od 18 nie było szans :lol: Pewnie serwery były przeciążone nagłym wejściem tylu użytkowników.
"Nie trać czasu na wyjaśnienia. Ludzie i tak słyszą to, co chcą słyszeć..."

Zuruck in der Konigsklasse!!
"Immer ein Borusse" - Nuri Sahin

Awatar użytkownika
Rumcajs
Admin
Posty: 1290
Rejestracja: 25 maja 2007, 14:52
Lokalizacja: Czerlejno
Kontakt:

Post autor: Rumcajs » 12 sty 2013, 10:12

Strona jest przeniesiona na nowy serwer. Serwer powinien wytrzymac obciazenia pieciu takich strona jak nasza, ale nie wiadomo dlaczego nie daje rady. Nie mam jak nawet napisac z pretensjami, bo pracuja od pon-pt 8-17.

Dargos
Posty: 22
Rejestracja: 23 lip 2008, 21:24
Kontakt:

Post autor: Dargos » 12 sty 2013, 11:10

Coś przydałoby się zrobić. Bo w krytycznym momencie wczoraj nie dość, że padła ta strona, to jeszcze przeciążeniu uległa strona BVB i konferencja też zacinała.

Praktycznie jedyną stroną, gdzie można było śledzić co dzieje się z minuty na minutę był ...... facebook i strona realu madryt.

Fanów BVB po 2 Mistrzostwach i 3 Polakach przybyło jak grzyby po deszczu. Dlatego coraz częściej strona jest przeciążona i trudno na nią wejść. Według mnie zdecydowanie za często ostatnio.

A przecież za to chyba się płaci, prawda ?

Awatar użytkownika
Rumcajs
Admin
Posty: 1290
Rejestracja: 25 maja 2007, 14:52
Lokalizacja: Czerlejno
Kontakt:

Post autor: Rumcajs » 12 sty 2013, 11:46

Serwer jest baaardzo duży. Po prostu jest zbyt duże wykorzystanie, jakiś błąd. Bardzo możliwe, że to jakiś skrypt, więc usługodawca powinien go naprawić. W poniedziałek będę dzwonić z samego rana, bo płacę za to naprawdę dużą kasę, a nie widzę efektu póki co żadnego :-/

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 12 sty 2013, 12:09

A nie jest tak, że skoro strona chodzi 24/7 to powinien być jakiś serwis 24/7, choćby podstawowy? Nie znam się, dlatego się pytam.
#forumumarło

Awatar użytkownika
Siwy
Posty: 3174
Rejestracja: 29 lip 2010, 02:09
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Kontakt:

Post autor: Siwy » 12 sty 2013, 12:38

Ale skoro nawet na oficjalną stronę bvb.de nie dało się wejść to chyba mówi jak dużo użytkowników próbowało dostać się na te witryny. Także może i serwer tej stronki choć wielki to nie dał rady, bo nie można chyba sprawdzić ile było wejść wczoraj od 18 nie?
"Nie trać czasu na wyjaśnienia. Ludzie i tak słyszą to, co chcą słyszeć..."

Zuruck in der Konigsklasse!!
"Immer ein Borusse" - Nuri Sahin

Awatar użytkownika
Murzyn
Moderator
Posty: 3739
Rejestracja: 26 paź 2007, 11:51
Lokalizacja: Sodoma k. Gomory
Kontakt:

Post autor: Murzyn » 12 sty 2013, 12:41

Mi muli i stronka i forum do tej pory, także nie jest to chyba problem przeciążenia. Zresztą Rumcajs już pisał, że chodzi raczej o jakiś błąd.

Awatar użytkownika
Mortis
Posty: 4171
Rejestracja: 11 lis 2011, 21:54
Kontakt:

Post autor: Mortis » 12 sty 2013, 12:44

Siwy pisze:Ale skoro nawet na oficjalną stronę bvb.de nie dało się wejść to chyba mówi jak dużo użytkowników próbowało dostać się na te witryny. Także może i serwer tej stronki choć wielki to nie dał rady, bo nie można chyba sprawdzić ile było wejść wczoraj od 18 nie?
No ,ale gdyby to było zwykłe przeciążenie to i by dość szybko minęło. A ono trwało wiele godzin. Teraz znowu coś się dzieje ; )

Awatar użytkownika
Sokal
Posty: 271
Rejestracja: 15 lis 2008, 15:39
Kontakt:

Post autor: Sokal » 12 sty 2013, 13:56

Niezależnie od tego jak dużo zasobów ma do wykorzystania strona, to problem może być taki, że skrypt jest nieoptymalnie napisany i pożera procesor i pamięć w błyskawicznym tempie. Jak strona była na starym serwerze to było identycznie - jakieś grubsze wydarzenie i nie szło wejść. Także ja bym w tym upatrywał problemu.
Admin pisze:Po prostu jest zbyt duże wykorzystanie, jakiś błąd. Bardzo możliwe, że to jakiś skrypt, więc usługodawca powinien go naprawić.
Dlaczego to usługodawca miałby naprawiać skrypt? :D

Awatar użytkownika
Rumcajs
Admin
Posty: 1290
Rejestracja: 25 maja 2007, 14:52
Lokalizacja: Czerlejno
Kontakt:

Post autor: Rumcajs » 12 sty 2013, 14:37

Bo dostałem zapewnienie, że strona będzie działać na tym serwerze. To jest ta sama firma, co poprzednio, więc znają parametry wszystkie i to oni dobierali nowy serwer. Dostałem gwarant, więc muszą się wywiązać, jakaś zmiana konfiguracji, nie wiem.

Prawdopodobnie problem leży po stronie forum. Zawsze mogę zrobić test i tymczasowo je wyłączyć.

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 12 sty 2013, 14:41

No cóż, to tylko phpBB by Przemo, pewnie w tym leży problem :)
#forumumarło

Awatar użytkownika
Marcion
Posty: 640
Rejestracja: 08 cze 2007, 20:41
Lokalizacja: Bocholt/Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Marcion » 12 sty 2013, 23:39

Murzyn pisze:Mi muli i stronka i forum do tej pory, także nie jest to chyba problem przeciążenia. Zresztą Rumcajs już pisał, że chodzi raczej o jakiś błąd.
U mnie to samo ;)

Awatar użytkownika
Neo
Posty: 953
Rejestracja: 20 cze 2008, 15:56
Kontakt:

Post autor: Neo » 13 sty 2013, 08:31

Jeśli to jest VPS to wcale problemem nie musi być nasza strona, tylko np. innego serwisu będącego na tym samym serwerze fizycznym.

Oczywiście może to być także problem źle napisanego kodu, w końcu to tylko php :-D
chairmen and directors come and go, managers come and go, players come and go but the supporters are there forever !

Awatar użytkownika
damiano009
Posty: 24
Rejestracja: 27 maja 2007, 17:33
Lokalizacja: Krapkowice k/ Opola
Kontakt:

Post autor: damiano009 » 14 sty 2013, 11:10

Warto by było opisac problem na forum przema. Jesli problem jest po stronie forum to moga pomoc.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości