Potrzebna pomoc

Dyskusje o wszystkim i o niczym, gry, zabawy itp.

Moderator: Mods

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
divide
Posty: 693
Rejestracja: 31 mar 2013, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: divide » 08 cze 2015, 15:22

:mrgreen:
Generalnie php/mysql zajmowałem się dawno temu, ale temat dla mnie znany, więc jak coś to zapraszam do kontaktu :)

Jeśli chodzi o router to trzeba by było sprawdzić, czy to problem komunikacji komp-router czy router-sieć, najlepiej jakbyś pingował jednocześnie jakiś serwis i router, wtedy można sprawdzić czy w komunikacji komp-router też są te opóźnienia.

Jeśli tak, to może być to wina jakichś protokołów ustawionych w routerze (może być jakieś szyfrowanie włączone) albo kanału na którym się łączy (jeśli widzisz całą masę sieci Wi-Fi ich sygnał może się nakrywać jeśli wiele z nich chodzi w jednej częstotliwości). Można by też było sprawdzić jak przepływają pakiety i ile z nich jest uszkodzonych programem Wireshark (https://www.wireshark.org/) tylko tutaj trzeba umieć posługiwać się filtrami :D

Tooommeeek
Posty: 7068
Rejestracja: 11 cze 2009, 11:39
Kontakt:

Post autor: Tooommeeek » 14 cze 2015, 19:26

Czy jest tu moze osoba, ktora ogarnia C++ i potrafilaby zaimplementowac algorytm minimax w moim programie (chocby i odplatnie, potrzeba do zaliczenia :-? )?

Awatar użytkownika
divide
Posty: 693
Rejestracja: 31 mar 2013, 19:27
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: divide » 15 cze 2015, 00:43

Sztuczna Inteligencja? Fajny kurs. Dwa razy robiłem :D
Czekając na trzęsienie...
Obrazek

Tooommeeek
Posty: 7068
Rejestracja: 11 cze 2009, 11:39
Kontakt:

Post autor: Tooommeeek » 15 cze 2015, 11:19

Haha, tak sie spodobal? :mrgreen: ja tez wlasnie robie go drugi raz... :-P

Awatar użytkownika
Wixu
Posty: 1565
Rejestracja: 10 mar 2011, 14:12
Lokalizacja: Wroc/Szdk
Kontakt:

Post autor: Wixu » 16 cze 2015, 19:30

Ostatnio zakupiłem na allegro kilka przedmiotów od jednego sprzedającego. Przy zapłacie wybrałem wpłatę łączną, żeby było mniej klikania. Na stronie "o mnie" facet prosił, aby w tytule przelewu wpisać numery aukcji, żeby niczego nie pominął przy wysyłce. Niestety, głupie payu czy jak to się zwie, nie pozwoliło na zmianę tytułu przelewu i nadałem go z tytułem "wpłata łączna + jakieś randomowe numerki". Orientujecie się, czy sprzedawca widzi dokładnie za które aukcje zapłaciłem? Paczkę już nadał, ale martwię się, czy niczego nie pominął.
Obrazek

Awatar użytkownika
zizu
Moderator
Posty: 7753
Rejestracja: 20 cze 2007, 13:55
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Kontakt:

Post autor: zizu » 16 cze 2015, 20:17

Jak się zrobiłeś wpłatę za kilka rzeczy naraz to sprzedający widzi za które zapłaciłeś.

Awatar użytkownika
Wixu
Posty: 1565
Rejestracja: 10 mar 2011, 14:12
Lokalizacja: Wroc/Szdk
Kontakt:

Post autor: Wixu » 16 cze 2015, 21:08

No i git, wierzę ci na słowo. ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Hunter13
Posty: 679
Rejestracja: 14 lut 2011, 16:33
Kontakt:

Post autor: Hunter13 » 21 cze 2015, 12:39

Zna ktoś jakąś stronę gdzie można obejrzeć online, ew ściągnąć starsze mecze, typu Milan - Liverpool z 2005r? Najlepiej z polskim komentarzem. Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Wixu
Posty: 1565
Rejestracja: 10 mar 2011, 14:12
Lokalizacja: Wroc/Szdk
Kontakt:

Post autor: Wixu » 21 cze 2015, 15:48

Chłopaki, jak myślicie, ile jest wart taki PC i jak radzi sobie z grami?
procesor: intel core 2quad 4 x 2.33 GHz
pamięć RAM 6 GB
karta graficzna GeFORCE gtx 550 Ti 1 GB
dysk HDD 500 GB
zasilacz 500 W
Obrazek

Awatar użytkownika
KOazker
Posty: 899
Rejestracja: 30 maja 2013, 10:51
Lokalizacja: z Polski
Kontakt:

Post autor: KOazker » 21 cze 2015, 16:56

1000 zł, może mniej. Zależy jakie gry, nowsze produkcje na tym nie polecą.
Obrazek

Tooommeeek
Posty: 7068
Rejestracja: 11 cze 2009, 11:39
Kontakt:

Post autor: Tooommeeek » 21 cze 2015, 17:37

A ja mam z kolei pytanie o tablet. Czy jest szansa kupic jakis rozsadny za max 300zl? Ograniczenie polega tutaj na tym, ze ma byc na prezent, wlasnie za ok 300. Niestety nie orientuje sie na rynku tabletow, moze ktos taki posiada i sie wypowie?

Awatar użytkownika
scantis
Posty: 1272
Rejestracja: 16 maja 2014, 01:09
Kontakt:

Post autor: scantis » 21 cze 2015, 21:46

Wixu pisze:procesor: intel core 2quad 4 x 2.33 GHz
Komputer ogólnie ma całkiem dobre bebechy, tylko ten procek jest słaby. No i warto się dowiedzieć jaki to zasilacz poza samą mocą (czy np. 80 Plus bronze. Wbrew pozorom to bardzo ważne) Koło 700-800 zł myślę.

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 21 cze 2015, 22:44

Wygląda mi to na jakieś zestaw, a takich należy unikać. Jak chcesz kompa kupić to wal na fora typu PCLab i tam Ci dobiorą wsio, włącznie z porządnym zasilaczem, dyskiem czy nawet chłodzeniem, żeby było akceptowalnie cicho i chłodno. Jak chcesz sprzedać i potrzebujesz sensownej wyceny to również polecam np. PCLaba :-P
#forumumarło

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 21 cze 2015, 22:57

Wixu podaj max cenę a postaram Ci się coś doradzić.
Tomek mój ziomek kupił ostatnio tablet za 300 zł z windowsem, działał 2 tygodnie i się zjarał ;D

Awatar użytkownika
KOazker
Posty: 899
Rejestracja: 30 maja 2013, 10:51
Lokalizacja: z Polski
Kontakt:

Post autor: KOazker » 21 cze 2015, 23:00

Kowdi Ci dobrze radzi, gotowe kompy to przeważnie syf nieadekwatny do ceny. Podaj budżet najlepiej, ale tak za 2 tysiące można dostać w pompkę kompa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wixu
Posty: 1565
Rejestracja: 10 mar 2011, 14:12
Lokalizacja: Wroc/Szdk
Kontakt:

Post autor: Wixu » 22 cze 2015, 10:38

Pytam o ten komputer, bo kumpel sprzedaje i rzucił kwotę 800 zł. Byłem ciekaw czy to okazyjna cena. Z tego co przeczytałem, wynika, że cudów nie ma. ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 22 cze 2015, 10:59

No niestety jak chcesz pograć w najnowsze tytuły typu Wiedźmin czy GTA Ciężko będzie się zamknąć w kwocie 3000zł

Awatar użytkownika
kowdi
Posty: 2729
Rejestracja: 21 sie 2011, 09:52
Lokalizacja: Gliwice
Kontakt:

Post autor: kowdi » 22 cze 2015, 13:35

Szajbus pisze:No niestety jak chcesz pograć w najnowsze tytuły typu Wiedźmin czy GTA Ciężko będzie się zamknąć w kwocie 3000zł
Oj tam bzdura, no chyba, że chce grać na Full HD w ustawieniach ultra. Zadziwiająco wiele gier chodzi na moim starym kompie jeszcze z Athlonem x4 i Radkiem 7770 (a wcześniej 4850 :mrgreen: ). No chyba, że mowa razem z porządną obudową za kilka stówek, pełnym zestawem wentylatorów, chłodzeniem na grafę, procka i mb lepszym, przewymiarowanym zasilaczem, monitorem (albo dwoma), myszką i klawiaturą "gejmingową". :mrgreen:
#forumumarło

Awatar użytkownika
KOazker
Posty: 899
Rejestracja: 30 maja 2013, 10:51
Lokalizacja: z Polski
Kontakt:

Post autor: KOazker » 22 cze 2015, 16:44

No niestety jak chcesz pograć w najnowsze tytuły typu Wiedźmin czy GTA Ciężko będzie się zamknąć w kwocie 3000zł
Bzdura z naciskiem na GTA. Mój kuzyn kupił kompa za 1900 zł, na którym Gta gra aż miło, a to zasługa 4 wątkowego procesora (akurat tutaj plus dla GTa, że na tańszych prockach lata), na którym GTA bardzo dobrze działa. Z Wieśkiem ciężej na wysokich pograć, aczkolwiek również dobrze działa na średnich.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szajbus
Posty: 644
Rejestracja: 07 maja 2014, 11:16
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Post autor: Szajbus » 22 cze 2015, 23:17

Kozakier to niech twój kuzyn włączy GTA lub wiedźka na ULTRA w FHD. Gwarantuje, że komp nie wydoli :) Wszystko zależy od preferencji użytkownika :) Jeżeli komuś wystarczy gra na low - medium nie w FHD jak najbardziej komp za 1900 wystarczy ale jak ktoś faktycznie chce poczuć moc i cieszyć się świetną grafiką to na samą karte wydaje wtedy te 1600 zł (GTX 970) a następne tyle na porządny monitor. Dlatego ja sie zapytałem za ile kolega Wixu chciałby złożyć kompa bo komp za 1900 to starczy do spokojnej gry w csa :) Podkreślam nie krytukuje tutaj nikogo itd wszystko zależy kto jak lubi pograć na jakich detalach i co mu sprawia frajdę :) Ale, żeby spokojnie pograć w wieśka, GTA na ultra w FHD to Buda + monitor to jest koszt rzędu 5500 zł :) Nie mówiąc o nadchodzących tytułach jak splinter cell hitman czy metal gear solid :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość